| 23/9/2019 15:47 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 15:47:08 |
| | קיבלתי אתמול ארון ילדים שנמכר תחת ״טריקה שקטה״ אבל מסתבר שהמגירות אינן בטריקה שקטה. ברגע שהמרכיב היה פה התרעתי בפניו ובפני שירות הלקוחות שאני לא מרוצה מהמוצר ושהמגירות קשות לפתיחה ולא נסגרות עד הסוף. סירבתי לשלם למרכיב עד לקבלת פתרון. המרכיב אמר שאין לו ושירות הלקוחות התעקשו שאני אשלם לו ויטפלו בי אח״כ. שאלתי מה הם מתכננים והם סירבו להסביר כיצד הולכים לפור את הבעיה. הבנתי שלא יפתרו המרכיב לקח את המגירות ויצא. ביקשתי לבטל את העסקה באותו רגע, בעוד המרכיב היה פה - אמרו לי שלא אפשרי. בחברת האשראי לא מוכנים שאתכחש לעסקה והפנו אותי למועצה לצרכנות. אני כרגע עם ארון בלי מגירות.... מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 24/9/2019 11:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 11:20:31 |
| שלום וברכה קרן,
אין זה מן הנמנע כי היה מקום ליתן למרכיב לסיים את עבודתו ולשלם לו בגינה, ולפתור את הטעון טיפול מכוח אחריות בית העסק המוכר לכל פגם או ליקוי שמתגלים במוצר, כמו גם באחריות לפרסומים מוקדמים ולהטעיה בקשר לעסקה כנטען על ידך. טענותיך לפגמים ולהטעיה יש להביאם בשלב הראשון בפני בית העסק, רצוי בכתב, ואולי אף יהיה צורך להוכיחן. מכל מקום רצוי לכל הפחות לקבל את עמדת בית העסק לכך, וכן ליתן לו הזדמנות לתקן את אי ההתאמות הנטענות במוצר. | |
|
|
|
| 23/9/2019 15:30 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 15:30:40 |
| שלום, הזמנו דלתות פנים מחברה מסוימת, נתנו לנו אחריות שנתיים על ההתקנה.
בפועל הגיע מתקין שעשה עבודה מזעזעת, הברגים התעופפו אחרי כמה ימים והדלתות לא נסגרו וכמובן נשרטו ללא תקנה בגלל ההתקנה. הוא התקין משקופים במקומות הלא נכונים, כלומר משקוף קטן למפתח גדול, חתך הלבשות במקומות לא נצרכים ויצר כל מיני בעיות מסגנון זה, ממש עבודה מכוערת.
בנוסף החנות היתה אמורה להחליף כל מיני משקופים והלבשות שהגיעו פגומות עוד לפני ההתקנה וכן צילינדרים שהובטחו ולא הגיעו.
המצב כעת הוא שאנחנו רודפים אחריהם כבר חודש וחצי מההתקנה הראשונה, הצלחנו להביא מישהו מהם לראות את ההתקנה, באו שניים אמרו שאכן העבודה מזעזעת וצריך לראות מה לעשות, השני אפילו רשם טופס ליקויים.
בפועל עברו שבועיים מאז והם לא עונים לטלפונים.
הם מעכבים אותנו מאוד, בגלל שרק לאחר שהדלתות מושלמות אנחנו יכולים לעשות גמר צבע במשי כמו שאנחנו רוצים.
הקבלן שלנו של כל הבניה, כבר גמר את עבודתו והלך ולא יחזור לגמור צבע ופינישים אחרי שהם בטובם יואילו לבוא לתקן, ואנחנו בנזקים חמורים בגללם.
נמאס לנו לרדוף אחריהם, האם אנחנו יכולים לומר להם לבוא לקחת את הדלתות שלהם ולהחזיר לנו את הכסף ולשחרר אותנו לקנות דלתות מחברה אחרת?
מה לשון החוק על קניה של דלתות פנים?
מה אני יכולה לעשות כדי לקבל שירות ואחריות נאותה.
תודה רבה רבה! | |
|
|
|
| 24/9/2019 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 11:15:30 |
| שלום וברכה שרית,
אין בלשון החוק התייחסות ספציפית לדלתות פנים. פנייתך מעלה טענה להפרה של ההסכמות מצד בית העסק וכן לעוולת נזיקיות מצדו בעת התקנת המוצר. אין זה מן הנמנע כי בית העסק יחוב בפיצוי בגין נזקים שנגמרו לכם וממשיכים להגרם לכם כתוצאה מהתנהלותו, בכפוף לדיני הנזיקין ולרבות חובת הקטנת הנזק וכיוצ"ב. בנוסף, הפרות כאמור יש בהן בנסיבות כדי להקים לצרכן זכות לביטול העסקה על כל המשתמע מכך. אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, פירוט הנזקים ופוטנציאל הנזק בנסיבות, טענותיכם ובדרישה לתקן את כל הטעון תיקון לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. | |
|
|
|
| 23/9/2019 14:36 |
היי, |
 | | מחבר: | היי, (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 14:36:49 |
| היי,
בפירוט של הכרטיס אשראי מופיע חיוב על קניה שלא בוצעה.
בחנות לא עונים.
מה לעשות?
תודה רבה | |
|
|
|
| 24/9/2019 11:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 11:04:32 |
| שלום וברכה,
יש לפנות מיד לחברת האשראי לדווח על השימוש לרעה בכרטיס האשראי שלך כנטען ובדרישה להימנע מכיבוד החיוב. | |
|
|
|
| 23/9/2019 14:16 |
נדב |
 | | מחבר: | נדב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 14:16:30 |
| רכשתי ספה חדשה.
כאשר רכשתי את הספה שילמתי מקדמה בסך 1000 ש"ח בכרטיס אשראי והם נתנו לי העתק של שובר ידני לפרעון.
הספה הגיע אליי וביצעתי את יתרת התשלום בהעברה בנקאית אך את המקדמה הם לא חייבו אותי עדיין.
עבר חודש ימים והם חייבו אותי עדיין ומשיחה איתם הם לא נותנים תשובה ודאית מתי יחיבו אותי ואני מסביר להם שאני לא מוכן שיחייבו אותי מתי שרוצים אלא רק עכשיו אני מוכן.
כאשר אני נותן פרטי אשראי אני מבין כי התשלום מתבצע באותו רגע ולא משמש כצ'ק פתוח.
מה אני יכול לעשות במקרה כזה?
אני לא מעוניין שלמישהו יהיה שובר שמהוא כמו צק פתוח | |
|
|
|
| 24/9/2019 11:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 11:02:30 |
| שלום וברכה נדב,
לא ידוע לנו על הוראה בדין המופרת על ידי בית העסק. אולי יש למקום להזכיר כי בית העסק יכול תיאורטית להשאיר אצלו צ'ק שניתן לו על ידי צרכן בגין עסקה ולהשהותו אצלו לתקופה של חצי שנה עד להפקדתו בבנק. ברם, גם בית העסק אמור להיות מעוניין בפרעון של התשלום לו הוא זכאי. נסה לבוא בדברים עם בית העסק לפתרון הפרשה, אולי גם בכתב, ובדרישה לבצע את החיוב לאלתר ולאל כל דיחוי נוסף, או להעמיד חלופת תשלום אחרת. | |
|
|
|
| 23/9/2019 14:03 |
איילה |
 | | מחבר: | איילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 14:03:05 |
| שלום רב,
ברצוני להתייעץ איתכם על מקרה שקרה לי ואשמח לחוות דעתכם.
הזמנו קייטרינג לברית של נכדנו. סיכמנו על מחיר של מנה וסיכמנו על שעת הגעת הקייטרינג. הקייטרינג איחר בכ 45 דקות וגם כשהגיעו היה חסר להם כלים חד פעמיים כך שנאלצו לנסוע לקנות עוד כלים מה שעיכב עוד יותר. מעבר לזה סיכמנו על מפות בד והם הביאו מפות חד פעמיות מהסוג הזול ביותר. בגלל העיכוב הרב נוצר מצב בו חלק מהאורחים הלך בלי לאכול. בנוסף נגרמה לנו עוגמת נפש רבה מאוד שכן עד זמן הגעת הקייטרינג היינו בלחץ ולא ידענו מתי הם יגיעו, למעשה הקייטרינג הגיע אחרי הזמן בו הברית הייתה אמורה להתחיל כשהם עוד צריכים לערוך את השולחנות. כמו כן נגרמה לנו עוגמת נפש בגלל האורחים שעזבו בלי לאכול וכן בגלל הצורה שהשולחנות היו ערוכים שלא לפי מה שביקשנו כשהיה חשוב לנו מאוד הנראות של האירוע.
אשמח ואודה לחוות דעתכם איזה פיצוי ראוי שאקבל הן על כך שמספר אורחים כ 22 מספרם עזבו בלי שאכלו וכן בגין עוגמת הנפש הרבה שנגרמה לנו בברית של נכדנו (הראשון)
תודה רבה על תשובתכם
| |
|
|
|
| 24/9/2019 10:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:57:03 |
| שלום וברכה איילה,
קשה לחוות דעה כמבוקש במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לעמוד מכלול נסיבות הפרשה המסמכים והראיות הרלוונטיות, ממילא אין בדין כללי אצבע לדבר, ותחום דיני הנזיקין אינו מתחומי עיסוקה המובהקים של המועצה. עליכם לעיין היטב בהסכמות בין הצדדים ובהתחייבויות שנטל בית העסק על עצמו במסגרת העסקה. ככל שישנן הפרות כאמור ו/או עוולות נזיקיות אחרות (רשלנות וכיוצ"ב) עליכם בשלב הראשון לפנות בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, הנזקים שנגרמו לכם, ככל הניתן בצירוף ראיות, טענותיכם ובדרישה לפיצוי סביר בגין נזק מוכח שנגרם לכם. | |
|
|
|
| 23/9/2019 14:02 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 14:02:03 |
| שלום וברכה,
אשמח לייעוץ לגבי ביטול עסקת ריהוט. רכשתי ריהוט לפני מספר ימים. עסקה של 9000 ש"ח ונתתי מקדמה של 4000 ש"ח.
באותו היום ניסתי לבטל את ההזמנה ולא היה מענה בכלל בסניף וביקשתי ביטול בבוקר למחרת. פחות מ 24 שעות.
הטענה שלהם שאין ביטול בגלל שכבר חתכו את הפלטה וכמובן שזה תירוץ עלוב כי הוא דן איתי בהמשך לגבי הצבע של העץ ושזו הזמנה כביכול מיוחדת אפ"ע שהמידות כמו בתצוגה והצבע מהאופציות שהם מציעים.
החנות מסרבת לבטל עיסקה למרות דרישה חד משמעית.
אשמח לייעוץ דחוף כיצד עליי להתנהל מולם ומשמעות החוק וכו'.
תודה מראש
תמר 052-3382880 או tamaridahan@gmail.com
| |
|
|
|
| 24/9/2019 10:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:52:19 |
| שלום וברכה תמר,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכו לחרטה ולביטול עסקה לרכישת ריהוט שטרם סופק, וזאת בתנאי שאין המדובר בהזמנה לפי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן (להבדיל למשל ממוצר קטלוגי), וגם במקרה כזה על בית העסק להראות שהוחל כבר בהליך הייצור. התנהלות בית העסק על פניו נראית בעייתית, אם להיות עדינים, וסירובו לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך לטענתך, עשויה לחייבו בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה והטענות, ובדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך ולהשיב את התמורה ששולמה בניכוי דמי ביטול של 100 ש"ח, בהתאם לתקנות האמורות לעיל. | |
|
|
|
| 23/9/2019 14:45 |
מאור |
 | | מחבר: | מאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 14:45:09 |
| שלום רב,
קניתי אוזניות אפל 2 בחנות בפתח תקווה.
ביום הקנייה כאשר פתחתי את האזניות בערב, הם לא עבדו. כאשר חזרתי לחנות יום לאחר מכן, הם סירבו להחליף לי את המוצר בטענה שמהרגע שפתחתי אותו עלי להיות בקשר מול אחריות היבואן. על מנת לשלוח את האוזניות ליבואן היה עלי לשם 60 שקל נוספים ( שהם 10% מעלות המוצר). באחריות היבואן אמרו לי שאכן האוזניות תקלות ועכשיו עלי לחכות שבועיים עד שהם יזמינו חדשות.
יש לציין שאת האוזניות רכשתי מתנה לאישתי לפני הטיסה שלנו לירח הדבש. כעת לא נוכל לקבל את האוזניות בזמן לטיסה, שלימתי עוד כסף עבור התיקון שלהם ויצא מצב שמרגע הרכישה יעברו כמעט שלושה שבועות עד לקבלת המוצר שעוד לא השתמשתי בו פעם אחת.
האם אני יכול לפנות לחנות בה רכשתי את המוצר על מנת להביא לי מוצר חדש ולהכריח אותם להתנהל מול האחריות? האם מבחינת החוק עלי לקבל פיצוי? ישנה דרך שבה אוכל לקבל את מוצר חדש ללא תיקון?
אשמח לעזרתכם ותודה מראש, | |
|
|
|
| 24/9/2019 10:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:51:48 |
| מאור שלום רב,
בההמשך לשיחתנו, על בית העסק לתקן את המוצר בתוך 10 ימים מיום הפקדתו במעבדה, וזאת בהתאם להוראות תקנה 9, לתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
כמו כן, מן הראוי שמוצר שנמצא תקול מיד עם פתיחתו יוחלף בחדש, וזאת עקב הפרת הסכם.
| |
|
|
|
| 23/9/2019 13:37 |
רונה |
 | | מחבר: | רונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:37:36 |
| שלום רב,
אבא שלי נרשם לפני כשנתיים לקורס סקיפר. שילם בצ'קים מראש עבור הקורס ע"ס 9000 ש"ח. יצא לו ללכת רק ל3 מפגשים מתוך הקורס. לאחר שנתיים שלא מימש את סיום הקורס. ביקש את כספו חזרה. החברה טוענת שהוחלפו בעלים ועברו שנתיים ואין החזר כספי (למרות שלפני חצי שנה/שנה התקשר אליו מישו מהחברה אם הוא רוצה החזר כספי).
אשמח לעזרתכם
תודה
| |
|
|
|
| 24/9/2019 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:48:44 |
| שלום וברכה רונה,
קשה יהיה לעניות דעתנו לבסס זכות לחרטה ולביטול עסקה לצורך השבת התמורה ששולמה מכוח דיני הגנת הצרכן, בין היתר לאור הזמן הרב שחלף והעובדה שהלכה למעשה לא ניתנה הודעת ביטול עסקה במשך כשנתיים לדברייך. עליכם אפוא לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. ככל שיש בידיכם לבסס חבות חוזית להשיב את התמורה או חלקה, אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק בדרישה להשיב את הכספים כמתחייב. | |
|
|
|
| 22/9/2019 14:30 |
יהודית |
 | | מחבר: | יהודית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 14:30:18 |
| שלום,
קניתי בגד בחנות בגדים, השבתי אותו כי התחרטתי וקיבלתי זיכוי. את הזיכוי מסרתי לאחותי והיא קנתה שמלה. כשהיא הגיעה הביתה התברר כי השמלה פגומה. היא השיבה את השמלה לחנות ורצתה לקבל זיכוי. המוכר אמר לה שאין דבר כזה זיכוי על זיכוי (אין התייחסות לכך בשלט מדיניות החזרה שלו). כרגע גם השמלה אצלו וגם הזיכוי.
האם עומדת לי האפשרות לחייב אותו לתת לי זיכוי? השמלה דפוקה אין מה לעשות איתה.
תודה, | |
|
|
|
| 23/9/2019 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:35:25 |
| שלום רב יהודית,
את מציינת כי :
"...המוכר אמר לה שאין דבר כזה זיכוי על זיכוי..."- אם כך, מה המוכר הציע?
בכל מקרה, היות שלטענתך אין התייחסות לעניין בשילוט מדיניות החזרת טובין, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בעניין. | |
|
|
|
| 24/9/2019 10:11 |
יהודית |
 | | מחבר: | יהודית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:11:37 |
| המוכר הציע שתיקח את השמלה. אבל היא פגומה. אין לה מה לעשות איתה.
לאחר חיפוש באינטרנט הבנתי שאפשר לקחת את השמלה ולתבוע אותו לפי חוק המכר בגלל אי התאמה או משהו כזה, אבל צריך יהיה להוכיח שהמשלה באמת פגומה. האם אין משהו מכוח חוק הצרכנות? | |
|
|
|
| 24/9/2019 10:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:41:50 |
| שלום רב יהודית,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין פחת בשווי המוצר.
אני, מציעה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט התלונה בצירוף ראיות המעידות על פגם במוצר. | |
|
|
|
| 23/9/2019 13:07 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:07:46 |
| שלום רב
רכשתי תנור ב-18/9/19 (לפני 5 ימי עבודה).
עדיין לא התקשרו אלי לתיאום הגעת התנור.
היום התקשרתי לחנות בכדי לבטל את העסקה אך בחנות אמרו שיגבו ממני דמי ביטול (5% מסך הקנייה - סה"כ 235 ש"ח ).
1. האם החנות יכולה לחייב אותי בדמי ביטול בזמן כזה קצר?
2. האם דמי הביטול הם 5% או 100 ש"ח ?
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 24/9/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:10:22 |
| שחר שלום רב,
כל ביטול עסקה עקב חרטה מחייבת בתשלום דמי ביטול בהתאם לתקנות הגנת הצרכן )(ביטול עסקה).
גם במקרה של ביטול ממש בסמוך למועד הרכישה, ייגבו דמי ביטול בהתאם להוראות הדין.
על כן, אין פגם בפעולות בית העסק בעניינך. | |
|
|
|
| 24/9/2019 10:29 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:29:58 |
| | דמי הביטול הם 100 ש"ח. מתקנות הגנת הצרכן: "ביטל הצרכן את הסכם הרכישה, כאמור בתקנה 2, רשאי העוסק לגבות מהצרכן דמי ביטול בשיעור של 5% ממחיר הטובין או מערך השירות או 100 שקלים חדשים לפי הנמוך מביניהם.". | |
|
|
|
| 23/9/2019 14:32 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 14:32:20 |
| שאלה:
ברחוב שלי יש חניון חדש. ממוקם בשדרות מוצקין 8 בתל אביב
לי אישית אין רכב, אבל האורחים שלי שמבקשים להחנות בחניון מגיעים לשער אוטומטי ולכן לא מודעים למחיר החניה, אשר מתגלה רק ביציאה בעת החיוב (אוטומטי דיגיטלי/כרטיס אשראי).ד
איך ניתן לטפל בבעיה מול המפעיל? ד
בברכה, איציק. | |
|
|
|
| 24/9/2019 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:12:31 |
| איציק שלום רב,
יש לפנות לרשות לסחר הוגן, אשר לה במכויות אכיפה בעניין, כדי שתחייב את ההעוסק להציג מחירון בהתאם להוראות הדין בעניין.
לרשות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 23/9/2019 12:10 |
איי |
 | | מחבר: | איי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 12:10:06 |
| שלום,
ברשותי מכשיר מסוג אייפון X, שעל פי המידע מהיצר - מוגן מים. המכשיר נרכש בשנת 2017, ואינו כלול באחריות היצרן, ולא רכשתי בחברת הסלולר שירות תיקונים. לאחרונה נכבה המכשיר ולא נדלק. פניתי לחברת הסלולר לבדיקת הבעיה, ובטופס נרשם שהמכשיר TOTAL LOSS, הסיבה: קורוזיה. המכשיר לא נחשף למים ולא נפל או היה במים בכלל. הסתכלתי באחריות של אייפון על המוצרים שלהם, ורשום שם כי כל המכשירים מסדרת אייפון 7 והלאה (אייפון X חדיש יותר) לא יהיו מכוסים מפני נזקי קורוזיה. מכאן לשאלתי: האם מכשיר שמשווק כמוגן מים, לא אמור להתקלקל עקב בעיית קורזיה, וביתר שאת כאשר המכשיר לא נחשף למים ? במקרה כזה, האם האחריות של היצרנית, על תיקון נזק למכשיר שאמור להיות מוגן מים, צריכה לחול גם אם חלפה יותר משנה ממועד הרכישה ?
מהן זכויותיי במקרה כמתואר ? | |
|
|
|
| 24/9/2019 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:12:05 |
| שלום רב אדון,
מה תקופת האחריות שניתנה לך על המוצר?
האם יש ברשותך חוו"ד מומחה הקובע אחרת?
לעניין הטענה שהמוצר הוצג כ- מוגן מים- עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, על כן, במקרה המתואר, עליך להמציא חוו"ד התומכת בטענתך לפיה המוצר לא נחשף למים ולאחריו, לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
לעניין שאלתך בדבר תקופת האחריות- עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יינתן שנת אחריות אחת בלבד, אולם, יש לבדוק אם היצרן/יבואן נתן לך אחריות מורחבת יותר. | |
|
|
|
| 24/9/2019 08:57 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 08:57:09 |
| לפני שבוע קניתי בגדים במבצע קנה ב450 שלם 400. ברצוני להחליף בגד שמחירו 200 בבגד אחר . המוכרת טוענת שעליה לקזז את ההנחה שניתנה.
האם אכן כך? | |
|
|
|
| 24/9/2019 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:08:53 |
| שרית שלום רב,
הוראות הדין קובעות כללים הנוגעים אך ורק זכותו של הצרכן לביטול עסקה.
במקרה של ביגוד, הזכות קיימת בתוך יומיים, שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה.
משחלף המועד לביטול עסקה, העוסק אינו מחוייב לבצע החלפות או זיכויים, ורשאי הוא לקבוע כללים ותנאים להחלפות אלו.
מכאן, שבית העסק פועל בהתאם למדיניותו ואין בפעולותיו משום הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 23/9/2019 11:25 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 11:25:23 |
| שלום
אני לקוח אצל גולן טלקום והם שינו את המחיר של דקת שיחה לחו"ל מ 0.12 ל 0.82 (פי 6.83!) בלי להודיע כלום בטענה שהמחירים עלולים להשתנות מעת לעת
רציתי לברר אם זה סביר וחוקי שאמורים לעקוב אחרי שינויים כ"כ דרסטיים
תודה מראש | |
|
|
|
| 23/9/2019 11:53 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 11:53:27 |
| לדעתי, לא חוקי והיו צריכים להודיע על זה. מחוק הגנת הצרכן שגובר על ההסכם שלכם:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(13) המחיר הרגיל או המקובל או המחיר שנדרש בעבר, לרבות תנאי האשראי ושיעור הריבית;
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 24/9/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:00:09 |
| שלום רב אריאל,
האם שלחו לך הודעה על כך?
עקרונית, סעיף 13א(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי במקרה של שירותי טלפון, בית העסק רשאי לבצע חידוש אוטומטי ובלבד ש:
"...ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; העוסק יפרט בהודעה את תנאי העסקה ויציין בה במפורש כי ההתקשרות ביניהם תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות אלא אם כן יודיע הצרכן כי ברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת..."
על כן, יש לבדוק אם נשלחו לך הודעות והאם הודעת על ביטול העסקה ולאחריו לפנות אל החברה לבירור העניין. | |
|
|
|
| 23/9/2019 11:10 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 11:10:21 |
| היי, רציתי לברר לגבי חוק מסויים.
אני עבדתי וניהלתי חנויות רבות שבהן אם לקוח הגיע להחליף מתנה ולקח מוצר אחר בשווי נמוך משווי המתנה והיתרה שנשארה היא 9.90 שח ומטה לטובת הלקוח, נתנו לו את הזיכוי במזומן ולא בזיכוי. ציינו בפניי שזה חוק במדינת ישראל.
האם זה נכון?
נתקלתי היום בחנות שלא הסכימה להחזיר 9 שקלים מתנה ששולמה במזומן ורציתי לברר את המקרה. | |
|
|
|
| 24/9/2019 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 09:51:02 |
| שלום רב דנה,
לא ציינת מה שווי השובר זיכוי? מה עלות המוצר שנרכש?
עקרונית, סעיף 14ז(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"...מימש צרכן שובר זיכוי ברכישת טובין או שירותים שמחירם נמוך מהסכום הנקוב בשובר, וההפרש לא עלה על 5% מהסכום הנקוב בשובר או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם, יהיה הצרכן זכאי לקבל את העודף במזומן..." | |
|
|
|
| 23/9/2019 10:22 |
דורית |
 | | מחבר: | דורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 10:22:50 |
| שלום רב.
בפברואר קיבלתי בר מים וסננים עם שירות ל3 שנים בתשלום של 100 שח לחודש.
לא מרוצה מהבר מים והתשלום כבד עליי.
פניתי בבקשה להחזיר את הבר מים ולהפסיק את השירות.
מסרו לי שעליי לשלם 50 שח כפול מספר החודשים שנותרו (28)!
האם זה הגיוני??? הבר לא נשאר בבעלותי. מדוע עליי לשלם עליו?
מה הדין במקרה כזה?
תודה | |
|
|
|
| 24/9/2019 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 09:14:48 |
| שלום רב דורית,
את מציינת כי:
"...הבר לא נשאר בבעלותי. מדוע עליי לשלם עליו?..."- האם עיינת בהסכם ההתקשרות? אם כן, מה צוין לגבי רכישת המוצר והשירות?
עקרונית, יש להפריד בין התשלום עבור המוצר-בר מים לבין תשלום עבור השירות.
לעניין המוצר-בר מים, לא קמה לך זכות חרטה היות שהמועד לביטול העסקה חלף (בעסקה פרונטלית והן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקת רוכלות- הביטול ייעשה בתוך 14 ימים).
לעניין רכישת שירות- היות שמדובר בעסקה מתמשכת, הרי שקמה לך זכות לבטל את העסקה בכל עת שאת מעוניינת ועל בית העסק לבטל את העסקה, בתוך 3 ימים מקבלת הודעת הביטול, אולם, אם בהסכם ההתקשרות צוין כי על הצרכן לשלם קנס יציאה הרי שיהיה עליו לשלמו.
| |
|
|
|
| 23/9/2019 09:29 |
נטליה נור |
 | | מחבר: | נטליה נור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 09:29:23 |
| שלום רב
ב18.09.19 ביום הבחירות הזמנתי ושילמתי באינטרנט טיול מאורגן ל3 אנשים.באתר של החברה רשום שהטיול מובטח. לאחר ההזמנה מיד קיבלתי מייל שבו כתוב (היי נטליה,
הזמנתך נמצאת בתהליך לקבלת אישור סופי לכל מרכיבי העסקה.קבלת האישור הסופי הינה עד 3 ימי עסקים. לברור סטטוס הזמנתכם ניתן לפנות לסוכן הנסיעות. ביטול ההזמנה הינו בהתאם לתנאי הזמנה.הסכום הסופי בש"ח ייקבע לפי שער העברות והמחאות גבוה ביום סגירת העסקה והגביה.)
עברו 3 ימי עסקים , הטיול ב28.09.19 וסוכנים מתחמקים ממני , לא מקבלת תשובה לא במייל ולא בטלפון האם טיול באמת יוצא.
כשאני מבקשת לבטל את העסקה , הם אומרים שאני חייבת לשלם 100%.האם זה נכון ?אני לא רוצה להיות באוויר.
תודה על תשובתכם | |
|
|
|
| 23/9/2019 18:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 18:23:35 |
| שלום רב נטליה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה חופש ובילוי הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
מתיאור בפנייתך, לא קמה לך זכות חרטה מכח החוק היות שלכאורה הודעת הביטול נעשתה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
| |
|
|
|
| 23/9/2019 08:50 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 08:50:10 |
| | בהמשך לתשובתכם מתאריך 15.9.201 שעה 13:39 עדיין ממתין שתחזרו אלי לדעת איפה אני עומד מול אספרסו קלאב. | |
|
|
|
| 23/9/2019 18:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 18:12:33 |
| שלום רונן,
פנייתך הועברה לאחראי בתחום על מנת שיצור עמך קשר בהקדם האפשרי. | |
|
|
|
| 23/9/2019 09:03 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 09:03:14 |
| שאלה, האם התקנה של מוצר - כגון שער כניסה לבית, המצריך תיאום התקנה נכלל במסגרת החוק של ביקור טכנאי?
האם יש הפרה של החוק במידה והביטול של ההתקנה נעשה ביום הביקור עצמו (ולא עד 20:00 בערב יום קודם)?
תודה!
| |
|
|
|
| 23/9/2019 17:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 17:32:51 |
| שלום רב שי,
עקרונית, תיקון 55 לסעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" הורחב ויחול גם עבור התקנה ופירוק, להלן מידע מפורט לשאלות שהעלית, באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
| 23/9/2019 08:47 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 08:47:18 |
| שלום רב,
בתאריך 13/09/19 קניתי מוצר Black Magic Pro Shine באוטו דיפו אשר חברת אי.אי.גי מספקים אותו להם, תוך הנחה שרשום על הבקבוק שהיא ״מגנה על משטחי הדשבורד והפלסטיק באמצעות טכנולוגיה מיוחדת הקולטת קרני ה UV ומפזרת אותם ללא פגע״ והנחתי שזהו חומר יקר ואיכותי אשר עולה פי 4 מספריי סקאי פשוט ואקבל הגנה מעולה לפלסטיק כפי שרשום.
הנני בעלים של ג׳יפ רנגלר רוביקון יקר ושמור בקפדנות כחדש.
לקחתי את הרכב לשטיפה ידנית בתאריך 16/09/19. לאחר השטיפה חזרתי הבית בחניון תת קרקעי וריססתי עם החומר על מנת לתת הגנה נוספת לפלסטיק כפי שרשום על הבקבוק.
כעבור דקות ראיתי שהחומר תקף את הפלסטיקה ושרף אותה - נשלחו לספק תמונות לאחר השטיפה ולאחר השימוש בחומר ולנזק שנגרם.
פניתי בתאריך 17/09/19 לאוטו דיפו והם ביקשו שאפנה לספק אי.אי.גי שלהם וכן עשיתי בתאריך 18/09/19. מאז ועד היום הספק לא הגיב למייל ששלחתי לו.
מי אמור לפצות אותי על הנזק שניגרם לי ואיך?
בכבוד רב,
ליאור | |
|
|
|
| 23/9/2019 17:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 17:22:03 |
| שלום רב ליאור,
אני, מציעה כי תתייעץ מול עו"ד המתמחה בנזיקין. | |
|
|
|
|