| 24/9/2019 11:22 |
שימי |
 | | מחבר: | שימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 11:22:00 |
| משקפיים שנרכשו לפני כחודשיים לילד בן 6 בהשתתפות קופת החולים והוספת תשלום נוספת (750₪) והעדשות והמסגרת נפגמו.
ניגשנו לחנות ומהחנות נאמר שהמשקפיים יתקנו ללא עלות(לא נאמר האם יש אחריות למשקף וכו... וכמה זמן.)
שבאנו לאסוף את המשקפיים אנחנו מגלים שהחליפו את צבע המשקפיים מכתום תכלת לורוד תכלת ללא עדכון או התייעצות איתנו לגבי השינוי.
ששאלתי את בעל החנות לגבי העניין הוא אמר: זה מה שהיה בחברה וכל זה אני עושה ללא עלות לא מוצא חן בעייניך תגיד אני יחזיר בחזרה את מה שהיה לפני.
מה אפשר לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 25/9/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 08:53:12 |
| שימי שלום רב,
יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין כי על אף שהמוצר תוקן ללא עלות, אין הדבר מאפשר לבית העסק לשנות את צבע המוצר, ובוודאי שלא לעשות כן מבלי לעדכן את הצרכן.
על כן, עליהם לבצע החלפה של המסגרת למסגרת הקודמת או למסגרת אחרת אשר מתאימה לצרכן ותואמת את צרכיו.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 24/9/2019 10:40 |
אוהד |
 | | מחבר: | אוהד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:40:44 |
| ברשותי מכשיר משנת 2013, עליו אני משלם אחריות במשך כל השנים שחלפו ועד היום.
לפני מספר חודשים לאחר תקלות שונות במכשיר, הוחלף פעמיים פאנל השליטה של המכשיר הכולל מסך תצוגה.
בפאנל ה"חדש" לא ניתן לאפס לא את טיימר החלפת המסנן ולא את הטיימר של מנורת ה UV (בנוסף לבאג בהגדרת המסנן ונורת UV- מחליף בשמותיהם בהגדרות המכשיר- תחזוקה).
משיחה שקיימתי לפני מספר חודשים עם נציגה "בכירה" שלהם נאמר לי שזו בעיה תוכנתית של הפאנלים החדשים ולכן לאחר שאחליף את מסנן/נורה, על להזמין טכנאי והוא יאפס את הטיימרים, היא לא הייתה מוכנה או שלא היה באפשרותה לתת שום פתרון אחר ומכיוון שלא הייתה לי ברירה ולמרות שמדובר במכשיר נחות בתכונותיו מהמכשיר שרכשתי במקור- הסכמתי.
לאחרונה החלפתי מסנן ומנורת UV והזמנתי טכנאי שיאפס את הטיימר של הנ"ל וגם שיתקן בעיית טפטופים אחרת, הטכנאי טען שהמידע שניתן לי שגוי ואין באפשרותו לאפס- לא ניתן לאפס את הטיימרים באופן יזום, הם מתאפסים לבד בסוף תקופה.
מכיוון שכך, תכונות המכשיר כאמור נחותות מהתכונות שהיו לו בזמן שרכשתי אותו, משום שמכשיר ה"טאצ" שברשותי כבר לא מיוצר, הם כעת מציעים להחליף את הפאנל לפאנל לחצנים רגיל- כלומר "לשנמך" את המכשיר ממכשיר "טאצ" למכשיר "פאמלי".
הנ"ל לא מהווה פיתרון מבחינתי ולדעתי אם לא ניתן לתת פיתרון למכשיר שברשותי עליהם להחליפו למכשיר שווה ערך.
מה ניתן/מה עלי לעשות?
| |
|
|
|
| 25/9/2019 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 08:51:13 |
| אוהד שלום רב,
מכיון שהמכשיר הנו בן שש שנים לערך, אין מדובר באחריות על פי דין, אלא בהסכם שירות.
על מנת לקבוע מה מחויבויות בית העסק במקרה בו ישנה תכונה במכשיר שהשתנתה ולא ניתן להשיב את המצב לקדמותו, יש לבחון את הסכם ההתקשרות וכן את הקביעות בהסכם לעניין טיפול בתקלות ובמקרים בהם לא ניתן לרפא את התקלה.
היה וההסכם קובע כי במקרה כזה יש להלחיף לחדש ותקין, כמו באחריות על פי דין, אכן תקום הזכות להחלפה כאמור, אך במקרה ובו יש קביעה אחרת, יש לבחון אותה. | |
|
|
|
| 24/9/2019 11:09 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 11:09:52 |
| | האים קיימת חובה של שליחת צילום תעודת זהות בקנייה מעל 1000 ש"ח | |
|
|
|
| 25/9/2019 08:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 08:28:58 |
| שלום וברכה אבי,
לא ידוע לנו על חובה שכזאת, אבל רשאי בית עסק לדרוש הצגה של תעודת זהות להבטחת זהותו של הצרכן / כרטיס האשראי בבעלותו וכו'. | |
|
|
|
| 24/9/2019 11:01 |
Nova |
 | | מחבר: | Nova (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 11:01:50 |
| שלום רב,
התקנו מערכת לטיהור מים. הספק טוען שיש אחריות לשנה על המערכת אבל במידה ונזדקק לתיקון (במהלך תקופת האחריות) נצטרך לשלם על עבודת הטכנאי משום שהאחריות היא רק לגבי המוצר (ברור שאי אפשר לקחת מוצר זה למעבדה).
אשמח לדעת האם טענה זו עומדת במסגרת החוקת
תודה רבה. | |
|
|
|
| 25/9/2019 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 08:27:46 |
| שלום וברכה,
לא ירדנו לסוף דעתך באשר לנשאל. מכל מקום, תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות אחריות יצרן בת שנה במהלכה על נותן השירות לתקן כל ליקוי ונזק שמתגלה במוצר ללא כל עלות, למעט נזקים שנגרמו בזדון או רשלנות של הצרכן. | |
|
|
|
| 24/9/2019 10:20 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:20:44 |
| | אודה לכם אם תצרו קשר עם יוזם הפניה אליכם לגבי תוצאות חקירה אשר נעשתה בתחילת השנה על חברת 012 נעשתה חקירה של חוקרים מטעמיכם אולם לא קיבל את הממצאים וההחלטות . נא פנו אליו 0546188743 | |
|
|
|
| 25/9/2019 08:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 08:24:05 |
| שלום וברכה אמיר,
מספר התלונה המאוזכר בפנייתך אינו מוכר לנו. האם יתכן תלונתך נמצאת בטיפולה של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן? | |
|
|
|
| 24/9/2019 10:20 |
שמרית |
 | | מחבר: | שמרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:20:44 |
| שלום רב
רכשנו סלון מחנות רהיטים ברחובות בתאריך 13 במאי 2019. במעמד הקנייה נאמר לנו כי זמן אספקה הוא כשלושה חודשים אולם בהסכם המכר כתוב 90 ימי עסקים. לאחר שלושה חודשים פנינו אל בית העסק לברר לגבי מועד האספקה נאמר לנו שהסלון נמצא באונייה ויגיע בעוד כשלושה שבועות וכי הם עדיין עומדים בהסכם. מאחר ואכן כך היה המתנו בסבלנות כחודש ושוב פנינו לבית העסק לבדוק מה קורה. אז הם עדכנו כי הסלון בנמל ויגיע עד ה 17 בספטמבר. מיותר לציין כי הם משקרים ואין שום זכר לסלון שלנו ועכשיו מספרים סיפורים שזה תקוע במכס. ביקשנו לבטל את העיסקה וכי תוחזר לנו המקדמה של 1000 ש"ח ששילמנו מאחר ו- 90 ימי העסקים כבר עברו. בית העסק לא ממש נענה לבקשינו וכל פעם דוחה אותנו בטענה שבעל הבית יחזור אלינו. מבקשת לדעת האם יש לי זכות לדרוש מהם ביטול העיסקה מאחר וכבר עברו 90 ימי עסקים? האם בשל העבודה שהם כותבים 90 ימי עסקים משוער עליי לחכות עד אין קץ? מה האפשרויות העומדות בפניי כדי לקבל את כספי בחזרה?
תודה מראש | |
|
|
|
| 25/9/2019 08:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 08:22:38 |
| שלום וברכה שמרית,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת ריהוט שטרם סופק, וזאת בתנאי שאין המדובר במוצר שהוזמן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ושכבר הוחל בהליך ייצורו. כך שככל שמדובר במוצר קטלוגי, שלא בהזמנה מיוחדת כאמור, אזי קמה זכות ביטול בכפוף לתשלום דמי ביטול של 100 ש"ח. העובדה שהסלון הוזמן מחו"ל אין בה כד להחריג את זכות הביטול מכוח התקנות. לעניין מועד האספקה, קשה יהיה לבסס זכות לביטול עסקה נכוח הטענה להפרת ההסכמות באשר למועד האספקה, שעה שאין המדובר בחריגה בלתי סבירה מההתחייבות הכתובה של בית העסק לעניין זה, שהינה ממילא "מרוככת" מאוד. אנו מציעים אפוא כי תפני בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לספק את הסלון כמתחייב לאלתר וללא כל דיחוי נוסף או בדרישה לבטל את העסקה כאמור. | |
|
|
|
| 23/9/2019 11:25 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 11:25:10 |
| שלום
אני לקוח אצל גולן טלקום והם שינו את המחיר של דקת שיחה לחו"ל מ 0.12 ל 0.82 (פי 6.83!) בלי להודיע כלום בטענה שהמחירים עלולים להשתנות מעת לעת
רציתי לברר אם זה סביר וחוקי שאמורים לעקוב אחרי שינויים כ"כ דרסטיים
תודה מראש | |
|
|
|
| 24/9/2019 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 09:58:53 |
| שלום רב אריאל,
האם שלחו לך הודעה על כך?
עקרונית, סעיף 13א(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי במקרה של שירותי טלפון, בית העסק רשאי לבצע חידוש אוטומטי ובלבד ש:
"...ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; העוסק יפרט בהודעה את תנאי העסקה ויציין בה במפורש כי ההתקשרות ביניהם תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות אלא אם כן יודיע הצרכן כי ברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת..."
על כן, יש לבדוק אם נשלחו לך הודעות והאם הודעת על ביטול העסקה ולאחריו לפנות אל החברה לבירור העניין. | |
|
|
|
| 25/9/2019 02:19 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 02:19:48 |
| | לא מאמין שהם כל כך טמבלים לט להודיע. תבדוק טוב... | |
|
|
|
| 24/9/2019 00:13 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 00:13:54 |
| ברשותי בעסק קו קל של בזק
כאשר ביקשתי לבצע חסימת שיחות יוצאות לקו
בזק דרשו תשלום חד פעמי של 58 ₪
כמו כן אמרו שלאחר החסימה הקו יעבור לקו רגיל שהעלות שלו כפולה
ולא ניתן להישאר בתוכנית קו קל אחרי חסימת השיחות יוצאות
האם מוצר להם לקחת כסף על בחסימת שיחות ?
האם הם יכולים לחייב אותי לעבור תוכנית ולא להישאר בקו הקל ?
| |
|
|
|
| 24/9/2019 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 15:35:13 |
| שלום וברכה ערן,
עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. ממילא משעה שהשירות ניתן לבית עסק לדבריך, ולא לצרכן, קשה יהיה להחיל את הוראות דיני הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 23/9/2019 19:58 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 19:58:31 |
| שלום רב
אני לקוח של פנגו ונראה לי שצירפו אותי לתכנית ללא אישורי.
נראה לי שכבר קיימת תביעה ייצוגית בנושא
איך מבררים אם אכן קיימת תביעה כזאת ?
ובעצם זאת שאילה כללית. איך אני בודק את התביעות הייצוגיות הקיימות כדי לבדוק אם אני נמנה בין הנפגעים ואז לשקול להצטרף
תודה
| |
|
|
|
| 24/9/2019 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 15:33:37 |
| שלום וברכה מיקי,
תוכל לעיין בתובענות ייצוגיות שהוגשו, באמצעות חיפוש בפנקס התובענה הייצוגיות אשר מפרסם באינטרנט משרד המשפטים. תובענה ייצוגית מוגשת ע"פ הדין ע"י תובע המייצג קבוצה של תובעים. לכשיקום הצורך לזהות את חברי הקבוצה, למשל עם מתן החלטה שיפוטית לטובת חברי הקבוצה במסגרת ההליך, תיעשה פנייה לציבור בהתאם לקבוע בהוראות הדין הרלוונטיות, אולם אין זה מזיק להיות עם האצבע על הדופק. | |
|
|
|
| 23/9/2019 18:50 |
מאיר כהן |
 | | מחבר: | מאיר כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 18:50:26 |
| | סגרתם פניה בלי לחזור אלינו ואין תשובה בטלפון כלל אנא חזרו אליי לטלפון 0583205029 מס פניה 633848 מי שטיפלה היתה שלומית כמדומני. | |
|
|
|
| 24/9/2019 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 15:25:05 |
| שלום וברכה מאיר,
פנייתך הנ"ל לפורום מועברת למטפלת אשר טיפלה בתלונתך, ואשר עמדה עמך בקשר בדוא"ל ע"פ רישומי המערכת הממוחשבת של המועצה, וכן למנהלת פניות הציבור במועצה, אשר תעמודנה עמך בקשר בהקדם האפשרי.
| |
|
|
|
| 23/9/2019 18:55 |
נטליה פבר |
 | | מחבר: | נטליה פבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 18:55:26 |
| קנינו מקרר בעקבות מעבר דירה אשר סופק ב 3 ליולי השנה. כעבור חודשיים או קצת פחות התחלנו להבין שהמקרר אינו מקרר כראוי. הזמננו טכנאי אשר איבחן שכנראה מדובר בדליפת גז. כדי לעשות בדיקה הטכנאי פתח מערכת קירור של המקרר שבמקור צריכה להיות סגורה הרמטית. הטכנאי מילא גז וקבע ביקור נוסף לבדיקה חוזרת. מכוון שמקרר חדש לגמרי, אנחנו רוצים לקבל מוצר שהוא מתפקד וללא תיקונים כראוי למוצר חדש. איך ניתן לדרוש החלפת מקרר למוצר חדש ולא להיגרר לתוך מסכת של תיקונים במוצר שאינו עובד כראוי מלחתחילה.
תודה!
המקרר כמובן נמצא באחראיות אך בחברה המטפלת אמרו שהחלפת מוצר צריך לסכם עם החנות.
האם החלפה היא נמצאת בזכויות שלנו במקרה הזה? | |
|
|
|
| 24/9/2019 14:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 14:48:28 |
| שלום רב נטליה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מעניקות למוצר חשמלי מעל 150 ש"ח אחריות של שנה, בחינם.
במקרה של פגם במוצר, על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
מכאן, שבמידה ויש הישנות של התקלה,עליך לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 24/9/2019 09:30 |
בתאל הילרי |
 | | מחבר: | בתאל הילרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 09:30:50 |
| | אם לאחר כשבוע מביצוע עסקה טלפונית,התחרטתי ואיני מעוניינת בשירותי עיצוב האתר אחזקה .הם טוענים שהתחילו לעבוד על העיצוב, האם אני יכולה לבטל תמורת תשלום מסויים? | |
|
|
|
| 24/9/2019 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 14:43:33 |
| בת אל שלום רב,
ככל שמדובר בהתקשרות לצורך אחסון ואחזקת אתר עסקי, אין תחולה להוראות חוק הגנת הצרכן, ועל כן תנאי הביטול יהיו בהתאם להסכמות בינך לבין בית העסק. | |
|
|
|
| 23/9/2019 16:39 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 16:39:52 |
| במאי טסנו אני ושני בניי לחו"ל.
לי היתה חבילה דרך העבודה ולילדיי לא עשיתי חבילה.
כשחזרנו ארצה גילינו שחייבו את בניי בגלישה בחו"ל וכשטענתי שכלל לא עשינו חבילה לחו"ל ושהם גלשו במלון עם wifi, הם טענו שיש לנו חבילת קוואטרו (חבילת סלקום הכוללת טלויזיה, אינטרנט , פלאפון ) ובתוכה כלולות כבר חבילות לחו"ל ולכן אנו לא צריכים להפעיל את החבילה וזה מתעדכן אוטומטית שאנו בחו"ל.
נדהמתי מהתשובה וטענתי שלא שמעתי על כך שעשיתי את החבילה, שזה לא כתוב בפרסום שלהם וביקשתי כבר מספר פעמים לשמוע את השיחה בה הצטרפתי לתוכנית (ייתכן והדבר נאמר לי בשיחה, ואז אהיה מוכן לשלם זאת, אך אני דורש לשמוע את השיחה, מאחר ולי לא זכור דבר כזה).
אנחנו כבר בסוף חודש ספטמבר, עדיין לא קיבלתי את השיחה המוקלטת (למרות בקשותיי הרבות) ומאידך עדיין לא קיבלתי החזר כספי.
מה הנהלים במקרה שכזה?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 23/9/2019 18:09 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 18:09:31 |
| נראה לי שאני יכול לעזור. אפשר להתקשר:
0502798886
איני מטעם המועצה. | |
|
|
|
| 24/9/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 13:57:39 |
| שלום רב עמית,
בעניין זה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם וכן ברישיון של החברה באמצעות אתר משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 23/9/2019 12:03 |
מוריס |
 | | מחבר: | מוריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 12:03:33 |
| המחשב הנייד שלי התקלקל מכיוון שאני סטודנט בבאר שבע ולא יכולתי להגיע לאזור המרכז למסור את המשיר תוקף האחריות הסתיים אבל בשרות לקוחות של אסוס אישרו לי לתקן את המכשיר ללא עלות .
המכשיר נמצא אצלם 33 ימי עבודה ועדין אין צפי לתיקון.
לפי טענה שלהם הנושא מטופל כטובה אישית ולכן הם לא יכולים לתת תאריך לסיום הפעילות
בקשתי לקבל את המחשב החזרה ולעבוד איתו עם התקלה עד שיגיעו חלקים או שיתנו לי מכשיר חליפי כדי שבנתיים אוכל לעבוד איתו אל הם מסרבים וחוזרים על הטענה״ שקיבלתי מחווה שרותית ושנמתין בסבלנות״
כרגע המכשיר נמצא המעבדה של אסוס כבן ערובה ואני במצב שכלי עבודה שלי מושבת ואין כל פתרון נראה לעין, אני מקבל תשובות שליבואן אין חלקים , הנושא מטופל מול המנהלים וכו ׳.
המחווה של לתקן את המחשב כאילו במסגרת אחריות הפכה למחווה אישית ללא כל התחייבות לסיום הטיפול .
מה החוק אומר לגבי זה ? | |
|
|
|
| 23/9/2019 12:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 12:16:46 |
| חבל, היית יכול למסור את המחשב בב"ש. אם הם אמרו לך שאתה יכול למסור אותו רק במרכז, אז הם הטעו אותך בניגוד לחוק הגנת הצרכן.
הנושא פשוט. אתה הבעלים של המחשב וזכותך לקחת אותו מיידית.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 23/9/2019 13:02 |
מוריס |
 | | מחבר: | מוריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:02:41 |
| אבל מה עם ההתחייבות שלהם לתקן את המחשב ?
מותר להם לחזור בהם אחרי כל כך הרבה זמן ועכשיו האחריות לתיקון נופלת על הלקוח.
אין חוק שמגן על הצרכן ?
מדובר במעבדה של היבואן , | |
|
|
|
| 23/9/2019 13:03 |
מוריס |
 | | מחבר: | מוריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:03:34 |
אין חוק שמגן על הצרכן ?
|
|
|
| 23/9/2019 13:04 |
מוריס |
 | | מחבר: | מוריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:04:57 |
אין חוק שמגן על הצרכן ?
|
|
|
| 23/9/2019 13:47 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:47:52 |
| | חברות אומרות הרבה דברים ולא צריך להאמין לכל דבר. כתבת שאתה רוצה כרגע את המחשב וכתבתי לך בנושא. בהמשך תצטרך לברר אם מה שנעשה הוא חוקי. עקרונית, אני לא בטוח שהם מחויבים לתקן מכיוון שנראה שהאחריות הסתיימה. | |
|
|
|
| 23/9/2019 15:50 |
מוריס |
 | | מחבר: | מוריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 15:50:27 |
| הם אישרו לתקן ונתנו מספר אישור וכו׳
אחרת לא הייתי מגיע למעבדה של היבואן ומוסר את המכשיר
הבעיה שאין להם צפי לסיום התיקון וכל שיחה איתם הם רק חוזרים על הנושא שהתיקון אושר והם מטפלים אבל
לא נותנים צפי לתיקון
לא ניתן להגיע לאחד המנהלים שלהם כדי לברר
במעבדה לא מוכנים לתת מידע ומבקשים לפנות לאסוס
בקיצור אין תשובות ואין מכשיר
והשאלה אם החוק להגנת הצרכן מטפל בנושאים כאילו ומה מומלץ לעשות
| |
|
|
|
| 23/9/2019 18:25 |
מוריס |
 | |
|
| 24/9/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 13:29:04 |
| שלום וברכה מוריס,
על בית העסק ליתן צפי לתיקון המחשב או לחלופין להשיבו לדרישת הצרכן, גם מקום בו התיקון נעשה כביכול כמחווה שירותית. אכן כבעליו של המחשב יש לך את הזכות לקבלו בחזרה, מבלי להיכנס לעוצמת ההתחייבות של בית העסק לתקן את המחשב. אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק בדרישה לתקן את המחשב ללא דיחוי נוסף כמתחייב, או לחלופין להשיב לחזרתך לאלתר. | |
|
|
|
| 22/9/2019 15:47 |
יצחק ליבוביץ |
 | | מחבר: | יצחק ליבוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 15:47:00 |
| שלום,
בתאריך 25.8 התקשרתי לחברת ברימאג על מנת להזמין שרות למקפיא שהפסיק לעבוד. יש לציין כי לא היה לי את החשבונית באותו רגע. נתתי לנציגה פרטי זיהוי ע"פ טלפונים ובערך כמה זמן יש לי את המקפיא והיא אמרה שאצטרך לשלם 290 ש"ח ביקור טכנאי. כמו כן שאלה כמה זמןבערך יש לי את המקפיא אמרתי לה בערך 3 שנים והיא אמרה לי שיש לי אחריות על המדחס. לשאלתי אם תשלום ה-290 ש"ח מכסים איזה חלק או אם הבעייה היא מילוי גז, היא אמרה שזה לא כולל ב-290 ש"ח. לאחר שיקול שעשיתי כי כדאי לי להזמין אותם כי יש לי אחריות על המדחס, ביצעתי הזמנת טכנאי ושילמתי 290 ש"ח בכרטיס אשראי ונקבע טכנאי לתאריך 27.8.19 בין השעות 12:00-16:00. בתאריך הנ"ל אשתי נשארה בבית והמתינה לטכנאי. בשעה 12:00 התקשר טכנאי ושאל אם יש מישהו בבית והסתבר שזה טכנאי להדרכה ולא לתיקון. לאחר מס דקות התקשרו אליי מהשרות ואמרו לי שהיתה טעות ונשלח טכנאי הדרכה ושהם מצטערים. לטענתי כי אשתי הפסידה יום עבודה ונשארה בבית, הנציגה אמרה שאקבל פיצוי 10 אחוז על חלקים במידה ואצטרך. לא יכולתי כבר לתאם מועד קרוב כי יצאנו לנופש וקבענו מועד חדש לעוד שבועיים. במועד השני הגיע טכנאי וכשבדק את המקפיא, אמר שהתקלה היא של מדחס. שנצטרך לקבוע מועד נוסף כדי שיביא איתו מדחס מתאים ושגם אם יש לנו אחריות על המקפיא נצטרך לשלם 710 ש"ח עבור מילוי גז. התקשרתי לברימאג והם טענו שאין לי אחריות על המדחס, אלא אם כן אשלח להם חשבונית. שאלתי כיצד הנציגה אמרה לי יש לי אחריות, הם טענו שהנציגה לא אמרה שיש לי אחריות וגם אם כן בהתאם לחשבונית אצטרך לשלם עבור הגז שזה לא כולל באחריות. אמרתי שאם הנציגה היתה מציינת שהחלפת המדחס באחריות לא כוללת גז, לא הייתי מזמין אותם בכלל. לשלם גם 290 ש"ח וגם 710 ש"ח עבור גז זה לא שווה כי כבר מקפיא חדש מגיע לעלות כזאת.הם טוענים ששאלתי בפעם הראשונה את הנציגהאם זה כולל גז והיא אמרה לי שלא, אך אני שאלתי אם ה-290 ש"ח כוללים מילוי גז במידה וזו התקלה. כמובן שלא שאלתי שאם מחליפים את המדחס אם כולל גז. לי היה ברור שאם יש לי אחריות על המדחס זה כולל מילוי גז שהרי זה קשור למדחס. הם מוכנים רק לוותר לי על ה-290 ש"ח ושאשלם עוד 420 ש"ח. אני טוען שאני לא צריך לשלם על הגז ואפילו לא את ה-290 ש"ח ביקור טכנאי, מפני שבבדיקה זה מדחס שהוא באחריות ולכן אינני צריך לשלם כלום. או במקרה רק את ה-290 ש"ח ללא חיוב על גז. אשמח לחוות דעתכם. | |
|
|
|
| 23/9/2019 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 16:05:44 |
| שלום רב יצחק,
יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, לאחריו, יש לפנות אל החברה בכתב .
אם תתקל בבעיה, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/9/2019 12:04 |
יצחק ליבוביץ |
 | | מחבר: | יצחק ליבוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 12:04:02 |
| ראשית תודה על ההתייחסות.
יש לי מס' שאלות עקרוניות:
1. איזה פיצוי מגיע לי אם שלחו טכנאי הדרכה בטעות במקום טכנאי לתיקון וסתם הלך יום המתנה. וניקבע מועד אחר? האם מגיע החזר של ה-290 ש"ח או 600 ש"ח?
2. במקרה שעברה שנת אחריות ונדרשתי לשלם סכום של 290 ש"ח עבור ביקור הטכנאי, אך הסתבר שזו תקלה של המדחס שהוא כן באחריות. האם אני צריך לשלם עבור הביקור?
3. אם במקרה שיש אחריות על המדחס שכמובן מצריך גם מילוי גז, החברה יכולה לגבות ממני סכום של 710 ש"ח עבור הגז, או שהגז צריך להיות כלול במסגרת האחריות?. הם גובים סכום כזה עבור הגז, כדי שהלקוח יוותר גם על החלפת המדחס שבאחריות. | |
|
|
|
יצחק ליבוביץ |
 | | מחבר: | יצחק ליבוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 12:04:25 |
| ראשית תודה על ההתייחסות.
יש לי מס' שאלות עקרוניות:
1. איזה פיצוי מגיע לי אם שלחו טכנאי הדרכה בטעות במקום טכנאי לתיקון וסתם הלך יום המתנה. וניקבע מועד אחר? האם מגיע החזר של ה-290 ש"ח או 600 ש"ח?
2. במקרה שעברה שנת אחריות ונדרשתי לשלם סכום של 290 ש"ח עבור ביקור הטכנאי, אך הסתבר שזו תקלה של המדחס שהוא כן באחריות. האם אני צריך לשלם עבור הביקור?
3. אם במקרה שיש אחריות על המדחס שכמובן מצריך גם מילוי גז, החברה יכולה לגבות ממני סכום של 710 ש"ח עבור הגז, או שהגז צריך להיות כלול במסגרת האחריות?. הם גובים סכום כזה עבור הגז, כדי שהלקוח יוותר גם על החלפת המדחס שבאחריות. | |
|
|
|
| 24/9/2019 12:48 |
יצחק ליבוביץ |
 | | מחבר: | יצחק ליבוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 12:48:09 |
| לגבי הסכם התקשרות:
מאיפה אני יכל להביא הסכם. רכשתי את המקפיא דרך אתר אינטרנטי. החברה שמכרה לי איננה קיימת היותם. ברימאג נותנת שירות למקפיא הנ"ל. הם אומרים שיש אחריות על המדחס, אבל הם רוצים תשלום אסטרונומי עבור הגז של 710 ש"ח, כדי לגרום לי לוותר על החלפת המדחס. בגלל שהם יודעים שאני צודק הם מוכנים פתאום להפחית את ה-290 ש"ח של הביקור מה- 710 ש"ח. את הביקור אני לא צריך לשלם גם מכיוון שהם צריכים לפצות אותי על כך ששלחו בפעם הראשונה טכנאי הדרכה וביזבזו לנו יום המתנה. בנוסף אם יש אחריות על המדחס הווה אומר שלא צריך לשלם על הביקור. ועדיין נגרמת לי עוגמת נפש על כך שהמקפיא עדיין לא מתוקן מזה זמן רב ואנו בזמן של חגים.
נא התייחסותכם. | |
|
|
|
| 24/9/2019 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 13:10:39 |
| שלום רב יצחק,
על מנת לענות על השאלות שהעלית עליך לעיין בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 23/9/2019 17:32 |
בהאא |
 | | מחבר: | בהאא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 17:32:57 |
| | אבא שלי אכש בהתקשרות מרחוק חבילת אינטרנט ומודם, לאחר 11 ימים מיום קבלת המודם התחרטנו וביקשנו לבטל את העסקה, בחברה ציינו שלא יחזירו את המוצר כי הוא נרכש ונעשה בו שימוש (חובר לחשמל) האם זה נכון שלא אוכל להחזיר את המוצר ? | |
|
|
|
| 24/9/2019 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 12:58:13 |
| שלום וברכה,
על פניו עמדת בית העסק מנוגדת להוראות הדין. חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק בתוך 14 יום ממועד העסקה, כאשר אין כל משמעות לשימוש במוצר או לחיבורו לחשמל לעניין קיומה של זכות הביטול כאמור לעיל. אדרבה, החוק קובע כי בית העסק המסרב לכבד הודעת ביטול כדין עלול להיות מחוייב בפיצויים עונשיים ללא הוכחת נזק לטובת הצרכן של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק. אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הוראות הדין ואת הודעת הביטול שניתנה על ידכם לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. | |
|
|
|
| 23/9/2019 10:47 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 10:47:48 |
| יש לי תקלה מתמשכת בתשתית של בזק . הגיע טכנאי כבר 3 פעמים והתקלה חוזרת על עצמה . בכל פעם שהתקלה חוזרת ואני פותח קריאה שוב אני צריך להמתין לפחות 7 ימים ולפעמים יותר עד מועד הגעה של הטכנאי. אני עובד מהבית . אמנם אין לי מנוי עיסקי אבל זה משבית אותי מעבודה . בחודש האחרון צברתי למעלה מ 10 ימים בלי עבודה.מה ניתן לעשות ?
כרגע יש לי להמתין עוד 5 ימים לטכנאי הבא | |
|
|
|
| 23/9/2019 11:05 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 11:05:45 |
| 1. לא רואה סיבה לשלם למישהו שלא נותן לך שירות תקין. העניין הזה הוא שירותי בלבד. איום בביטול עסקה יכול לזרז את תיקון התקלה.
2. הטלפון החכם יכול לשמש נתב אלחוטי ואז אתה משתמש בחבילה הסלולרית שלך. אני כותב לך כך כרגע. אתה יכול להפעיל את הנתב בטלפון (בהגדרות הרשת) ואז להתחבר אלחוטית אליו לאחר שהקשת במחשב את הססמה שמופיעה בטלפון. | |
|
|
|
| 24/9/2019 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 09:46:19 |
| שלום רב דוד,
במקרה המתואר, רצוי לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ובמידה שנגרם לך נזק מוכח, אתה רשאי לשקול תביעה בשל כך. | |
|
|
|
| 24/9/2019 09:59 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 09:59:44 |
| הבעיה שהרשת של בזק משמשת ככתובת קבועה לאתר שאיתו אני עובד כך שדרך נתב נייד זה לא יעבוד .
ולעבור חברה זה סרט לשנות את הכתובת הקבועה. למרות שמבט לאחור זה היה עדיף | |
|
|
|
| 24/9/2019 12:07 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 12:07:06 |
| | תוכל לשמור על אותה כתובת חיצונית. | |
|
|
|
| 23/9/2019 17:22 |
מעין |
 | | מחבר: | מעין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 17:22:02 |
| לפני כחודש הזמנתי מרהיטי דורון מיטה מסוג מסוים צבע אלון התעקשתי עם במוכרת כל המיטה באלון כי זו הסיבה שהלכתי לחנות הזו. בהזמנה משום מה היה כתוב לבן אל הבנתי שזה לפי צבע הבמה של המיטה כמו כן בהזמנה כתוב גם על גב מיטה צבע צהוב והגב בפועל הוא אפור, אז הנחתי שאין קשר לצבעים שרשומים. היום המיטה הגיעה בכלי קיבל אותה כשהגעתי הבייתה גיליתי שהמיטה הגיעה בלבן ולא כמו שרציתי באלון מבוקע מיד פניתי לחנות וביקשתי לבטל או להחליף מוצר לצבע שרציתי וכי לא הבנתי איל הצבעים הולכים בהזמנה.
הוסבר לי כי אין אפשרות לבטל או להחליף וכי יכולה לקבל זיכוי 80 אחוז ולקנות מיטה חדשה כמו כן לשלם על ההובלה וההרכבה פעמיים .
האם מתנהלים איתי נכון? | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 12:04:25 |
| שלום וברכה מעין,
קשה יהיה לטעון להבטחות בע"פ מקום בו הן עומדות בסתירה למסמך כתוב וחתום, קרי טופס ההזמנה. טוב יהיה אם יש בידיך תיעוד להבטחות שניתנו בעניין הצבע כנטען. אין זה מן הנמנע כי הצעת בית העסק לפשרה הינה סבירה בנסיבות העניין, נסי אולי לפנות בכתב להנהלת בית העסק, בצירוף ראיות ככל הניתן כאמור, בתיאור הפרשה טענותייך ובדרישה לכבד את ההסכמות שבין הצדדים ולקיים התחייבויות שנטל בית העסק על עצמו כנטען לאלתר וללא כל דיחוי או לבטל את העסקה נוכח ההפרות המהותיות הנטענות. | |
|
|
|
| 23/9/2019 16:25 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 16:25:52 |
| ב-26/12/17 התקינו בביתי שיש אבן קיסר.
בפברואר 2018 נכנסנו לדירה.
בזמן האחרון הבחנו כי נוצר סדק נראה לעין באזור החיבור בין שני לוחות השיש.
פנינו למתקינים ותשובתם היתה שאחריות חב השיש עבור התקנה היא לשנה אחת בלבד וישמחו לתת שירות בעלות.
בקבלה ובמסמך שקיבלנו אין התייחסות לזמן האחריות (הדבר היחיד שכתוב על ספח שמצורף מחב' השיש הוא שתוקף האחריות על השיש הוא ל-36 חודשים (לא מצויין שזה על ההתקנה. ההתקנה בוצעה על ידי חברה שעובדת עם משטחי אבן קיסר).
מה נהלים במצב זה?
תודה מראש על תשובתכם | |
|
|
|
| 24/9/2019 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 12:02:56 |
| שלום וברכה רונית,
קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום בין היתר מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול עובדות הפרשה, המסמכים הרלוונטיים וכיוצ"ב. עליך לעיין בתעודות האחריות שניתנו לך ולדרוש מנותן השירות לכל הפחות לבדוק את הנזק לשיש, האם הוא מכוסה באחריות אם לאו. כמו"כ, אין זה מן הנמנע כי התקלה המתוארת נובעת ברשלנות בהתקנה, אשר בגינה ניתן בסופו של יום לחייב את המתקין גם מקום בו אין אחריות. | |
|
|
|
| 23/9/2019 17:21 |
מעין |
 | | מחבר: | מעין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 17:21:14 |
| לפני כחודש הזמנתי מרהיטי דורון מיטה מסוג מסוים צבע אלון התעקשתי עם במוכרת כל המיטה באלון כי זו הסיבה שהלכתי לחנות הזו. בהזמנה משום מה היה כתוב לבן אל הבנתי שזה לפי צבע הבמה של המיטה כמו כן בהזמנה כתוב גם על גב מיטה צבע צהוב והגב בפועל הוא אפור, אז הנחתי שאין קשר לצבעים שרשומים. היום המיטה הגיעה בכלי קיבל אותה כשהגעתי הבייתה גיליתי שהמיטה הגיעה בלבן ולא כמו שרציתי באלון מבוקע מיד פניתי לחנות וביקשתי לבטל או להחליף מוצר לצבע שרציתי וכי לא הבנתי איל הצבעים הולכים בהזמנה.
הוסבר לי כי אין אפשרות לבטל או להחליף וכי יכולה לקבל זיכוי 80 אחוז ולקנות מיטה חדשה כמו כן לשלם על ההובלה וההרכבה פעמיים .
האם מתנהלים איתי נכון? | |
|
|
|
| 24/9/2019 11:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 11:48:16 |
| שלום וברכה מעין,
קשה יהיה לטעון להבטחות בע"פ מקום בו הן עומדות בסתירה למסמך כתוב וחתום, קרי טופס ההזמנה. טוב יהיה אם יש בידיך תיעוד להבטחות שניתנו בעניין הצבע כנטען. אין זה מן הנמנע כי הצעת בית העסק לפשרה הינה סבירה בנסיבות העניין, נסי אולי לפנות בכתב להנהלת בית העסק, בצירוף ראיות ככל הניתן כאמור, בתיאור הפרשה טענותייך ובדרישה לכבד את ההסכמות שבין הצדדים ולקיים התחייבויות שנטל בית העסק על עצמו כנטען לאלתר וללא כל דיחוי או לבטל את העסקה נוכח ההפרות המהותיות הנטענות. | |
|
|
|
|