| 25/9/2019 11:01 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 11:01:20 |
| שלום
תואם לי אספקת בלון גז בסך 150 שח לאתמול בשעות בוקר צהריים..אף אחד לא הגיע לספק לי כל היום ובנוסף לא יצרו איתי קשר..כשניסיתי ליצור איתם אתמול קשר המענה הטלפוני שלהם כבר היה סגור (בסביבות 1 בצהריים) ככה שהייתי חייבת להיות נוכחת בבית..שדיברתי איתם היום לא היו מוכנים לתת לי פיצוי לפי חוק הטכנאים רק חצי מחיר של בלון גז בהזמנה הבאה שזה יוצא 75 שח ולא הסכמתי.
השאלה אם יש בסיס לדרישה שלי לפיצוי 600 שח של חוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 25/9/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:14:29 |
| שני שלום רב,
על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, הסעיף יכול על הובלה של טובין שמכר העוסק.
השאלה היחידה היא האם ישנה חובה להמתין בבית לצורך קבלת הבלון והאם לא ניתן לבצע אספקה ללא נוכחות של הצרכן.
חשוב לציין כי בנוגע לחברות הגז הסעיף חל בעיקר על תיאום בדיקות תקופתיות, אך לכאורה, כאמור לעיל, יכול לחול גם במקרה זה, השאלה נוגעת לעניין האספקה והאם ישנה חובת נוכחות בעת האספקה. | |
|
|
|
| 25/9/2019 10:29 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 10:29:56 |
| נקבע לי מועד להגעת טכנאי לתיקון תריס חשמלי בדירתי בפרויקט חדש בשנת הבדק ובמסגרת האחריות
בין השעה 10 ל11 בבוקר.הטכנאי לא הודיע על איחור ורק בשעה 14:30 התקשרו ממשרדי החברה והודיעו שהטכנאי נתקע בעבודות אחרות ולא יגיע כלל..הפסדתי עבודה וזמן יקר שהלך לחינם
ברצוני לדעת מה הפיצוי על זה והאם זה נכלל בחוק הטכנאי ומה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 25/9/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:08:06 |
| קובי שלום רב,
תיקון במסגרת שנת האחריות הראשונה של מוצר חשמלי כלולה בהחלט בהוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, ועל כן, על פניו, אתה זכאי לפיצוי בסך של 600 ש"ח.
יש לפנות בכתב לבית העסק ולדרוש את הפיצוי בהתאם להוראות הדין. | |
|
|
|
| 25/9/2019 10:11 |
תמי |
 | | מחבר: | תמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 10:11:22 |
| | שלום, קניתי מזרון ב-26.8 וקיבלתי אותו אתמול. המזרון עדיין בניילון שלו. ישנו על המזרון לילה אחד. האם אני יכולה לבקש להחזירו, לבטל אתה העיסקה ולקבל את כספי חזרה. | |
|
|
|
| 25/9/2019 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:06:38 |
| תמי שלום רב,
היה ומדובר במזרן סטנדרטי שהוזמן מתוך ההיצע הקטלוגי של בית העסק, את רשאית בהחלט לבטל את העסקה.
תקנות ביטול עסקה מאפשרות ביטול עסקה לרכישת ריהוט (ובכלל זה מזרונים) בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
על הצרכן מוטלת החובה להשיב את המוצר לבית העסק על חשבונו. | |
|
|
|
| 25/9/2019 10:03 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 10:03:09 |
| | רכשתי נעליים בחנות FOOT LOCKER. הנעליים נרכשו בהנחה במסגרת מבצע. לאחר מספר ימים התחרטתי לגבי הצבע של הנעל ורציתי להחליפו בחנות (לא דגם, לא מידה, לא מחיר שונה- רק החלפה של צבע). נאמר לי שלא ניתן להחליף את הצבע אלא אם כן אשלם על הנעל מחיר מלא. האם זה נוהל חוקי? | |
|
|
|
| 25/9/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:03:56 |
| רעות שלום רב,
אין הוראת דין הנוגעת לזכותו של צרכן לבצע החלפה של מוצרים.
ההוראות היחידות נוגעות לזכות לביטול עסקה.
היה וחלפו למעלה מיומיים מיום ביצוע העסקה ואין זכות ביטול, רשאי עוסק לקבוע כללים ומדיניות לבחירתו בכל הקשור להחלפות והנפקת זיכויים.
על כן, אין הפרה של הוראות הדין במקרה זה. | |
|
|
|
| 24/9/2019 18:48 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 18:48:38 |
| לפני כמה שבועות הזמנתי טכנאי להתקנת אינטרנט לדירה חדשה מחברת 018 אקספון בין השעות 8 ל10 בבוקר
הטכנאי לא הגיע באותו יום, ובשעה 9 קיבלתי הודעה:
"טכנאי בזק אינו יכול לבצע את העבודה... נדרשת מעורבותך המידית לאפשר תיאום טיפול בפניה. לתיאום צור קשר עם ספק התקשורת שלך"
לבסוף התחברתי לאחר שבוע לחברה אך על שם השותף שלי
יש בידי SMS המאשר את הזמנת הטכנאי וגם מייל מהחברה
האם יש לי עילה לתבוע אותם על פי החוק של אי הגעת טכנאי למרות שאיני מנוי על שמי אלא על השותף שלי?
תודה | |
|
|
|
| 25/9/2019 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 13:46:01 |
| נועם שלום רב,
העילה כנגד בית העסק בגין אי הגעת הטכנאי היא של המנוי ומזמין השירות.
ולאו דווקא של מי שהמתין לטכנאי באותו המועד.
על כן, על מזמין השירות ולקוח החברה לפנות בכתב לעוסק ולציין כי נקבע מועד והטכנאי לא הגיע ועל כן כמה הזכות לפיצוי בסך של 600 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן.
במידה והעוסק לא יסכים לפצות ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 24/9/2019 16:52 |
שושי כהן |
 | | מחבר: | שושי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 16:52:30 |
| | קיבלתי כרטיס גיפטכארד של גולף הכרטיס לא תקין ומחייבים אותי לתת אותו בחנות ולחכות עד 30 יום לקבלת חדש האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 25/9/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 13:40:48 |
| שושי שלום רב,
אין הוראת דין העוסקת במועדים לקבלת גיפט קארד שנמצאה בו תקלה.
אף על פי כן, ניתן לבטל עסקה לרכישת גיפט קארד שלא נעשה בו שימוש במסגרת תקנות ביטול עסקה, ולכן את בהחלט רשאית לבקש את ביטול העסקה במקרה ובו הגיפט קארד נרכש לפני פחות מ 14 ימים. | |
|
|
|
| 24/9/2019 16:21 |
מריאנה |
 | | מחבר: | מריאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 16:21:06 |
| קנינו מכשיר סלולר מחברת פרטנר הקופסא ניפתח במקום על ידי נציג מכירות שהראה לנו מכשיר. לא היה בשימוש בכלל, לא נסענו במכשיר לא הוכנס כרטיס סים גם הוא סגור בניפרד.
יום אחרי התחרטנו ורציני להחזיר מכשיר לטענתם הקופסא פתוחה. ניסינו להסביר וגם רואים שלא נגעו במכשיר אך ללא הצלחה.
סירבו לבטל עסקה. זה חוקי? אסור לנו לבטל כי הם פתחו קופסא?
הריי בכול חנות פרחים קופסא ולא יוצאים בלי לראות את המכשיר, המוחר עצמו פותח... | |
|
|
|
| 25/9/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 13:38:20 |
| מריאנה שלום רב,
פתיחת האריזה לכשעצמה אינה מונעת את ביטול העסקה.
ככל שהמוצר לא הופעל, גם לא לרגע ולא חובר לחשמל, אין מניעה לבטל את העסקה.
יש לפנות לבית העסק בכתב, לציין את העובדות וכן לציין כי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) קובעות במפורש כי פתיחת האריזה לכשעצמה אינה מעידה על שימוש ועל כן זכאי הצרכן לבטל את העסקה בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 24/9/2019 15:10 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 15:10:35 |
| שלום רב,
רכשתי קופונים ולא מימשתי אותם, האם יש לי זכאות לקבל את כספי חזרה? | |
|
|
|
| 25/9/2019 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 13:35:53 |
| שלום רב ורד,
מתי נרכשו הקופונים ומתי ביקשת לבטל(תאריך) ?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
במידה שהמועד לביטול עסקת מכר מרחוק חלף, יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 24/9/2019 08:57 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 08:57:20 |
| לפני שבוע קניתי בגדים במבצע קנה ב450 שלם 400. ברצוני להחליף בגד שמחירו 200 בבגד אחר . המוכרת טוענת שעליה לקזז את ההנחה שניתנה.
האם אכן כך? | |
|
|
|
| 24/9/2019 10:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 10:09:08 |
| שרית שלום רב,
הוראות הדין קובעות כללים הנוגעים אך ורק זכותו של הצרכן לביטול עסקה.
במקרה של ביגוד, הזכות קיימת בתוך יומיים, שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה.
משחלף המועד לביטול עסקה, העוסק אינו מחוייב לבצע החלפות או זיכויים, ורשאי הוא לקבוע כללים ותנאים להחלפות אלו.
מכאן, שבית העסק פועל בהתאם למדיניותו ואין בפעולותיו משום הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 24/9/2019 14:44 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 14:44:54 |
| | במידה ואין מדיניות מוצהרת והמוכר עצמו אינו יודע אותה (חנות פרטית חדשה), ואף הקנייה נעשתה על דעת ההנחה ואפשרות מוצהרת להחלפה תוך 3 שבועות מיום הקנייה? מה הדין במקרה כזה? האם ההחלפה של הבגד היא עלות מול עלות או בקיזוז ההנחה שניתנה? | |
|
|
|
| 25/9/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 13:33:46 |
| שרית שלום רב,
כאמור, בהעדר הוראת דין בעניין, ובהעדר חובה לבצע החלפה והחחלפה מבוצעת אך ורק בהתאם למדיניות בית העסק המוצהרת, רשאי העוסק להפחית את ההנחה שניתנה בגין המוצר.
במקרה של ביטול עסקה במקרים דומים, החובה היא לבצע ביטול לכל הפריטים שנרכשו בעסקה על מנת לקבל את סכום הרכישה, כך שהתנהלות העוסק סבירה בנסיבות העניין. | |
|
|
|
| 24/9/2019 14:35 |
דודי |
 | | מחבר: | דודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 14:35:03 |
| חברה תיאמה איתי הגעת מתקין ונתנה טווח שעות - בין השעות 11:00-13:00. המתקין הגיע בשעה 13:30. האם איחור של שעתיים נחשב מהרף התחתון של הטווח (11:00), או העליון (13:00)? ובמילים פשוטות יותר: האם אני זכאי לפיצוי?
תודה | |
|
|
|
| 25/9/2019 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 13:28:27 |
| דודי שלום רב,
על פי ההפרשנות המקובלת האיחור נמדד מהשעה האחרונה שנקבעה, ועל כן הזכאות לפיצוי תקום מהשעה 15:00. ולפיכך אין זכות לפיצוי ללא הוכחת נזק במקרה זה. | |
|
|
|
| 24/9/2019 12:55 |
שלי זבילי |
 | | מחבר: | שלי זבילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 12:55:48 |
| שלום רב,
אתמול בלילה סגרנו וילה בישוב מעונה לשישי שבת הקרובים ,
בסביבות השעה 10 בלילה שולמה מקדמה לבעל המקום לאחר שיחות במהלך כל היום עם בעל המקום שהציג את עצמו כבן אדם נחמד ומתחשב,
אתמול בשעות הלילה סבתא של המשפחה לא הרגישה טובה והופנתה לטרם
במהלך הבוקר דודה רשמה בקבוצה לבטל את הנופש עקב מצבה הבריאותי של הסבתא,
שפניתי לבעל המקום טען שבמידה ולא יצליח להשיג מחליף ייגבה ממני את כל הסכום ע''ס 3500
ביקשנו מבעל המקום שייתחשב והסיבה באמת מוצדקת היה מאוד עצבני ולא רצה לבוא לקראתנו,
המקדמה נמסרה באמצעות אשראי,
בעל העסק לא לקח פרטי המשלם,ולא עוד פרטים עבור המזמינים שזה חמור מאוד, נא עזרתכם בבקשה הוא רוצה להשתמש בפרטי האשראי שלנו!!!! | |
|
|
|
| 25/9/2019 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 13:19:41 |
| שלום רב שלי,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, חופש, נסיעה ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, מתיאור בפנייתך אינכם עומדים בתנאי החוק, ולכן יהיה עליכם לפעול בהתאם למוסכם בניכם.
עם זאת, תנסו לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם. | |
|
|
|
| 24/9/2019 13:27 |
סמדר |
 | | מחבר: | סמדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 13:27:15 |
| שלום,
רכשתי דרך כרטיס אשראי שברשותי סים לשימוש באינטרנט שנקרא גלובל סים הכרטיס נרכש דרך כרטיס אשראי של חברת max ביולי 2019. לאחר כחודשיים קבלתי הודעה מחב' ישראכרט שחב' פלאפון ניסתה לעשות שימוש בכרטיס אשראי שהיה ברשותי ובוטל מזמן . אציין כי לפני כשנתיים התנתקתי מחב' פלאפון אבל מסתבר שהחברה שמרה את הפרטים שלי כולל מספר כרטיס האשראי וניסתה לעשות בו שימוש. שאספתי את כרטיס הסים החתימו אותי רק על קבלתו.
השאלה שלי האם מותר לחברת פלאפון לשמור את פרטי? מה החוק אומר?
העסקה התבצעה בכרטיס אשראי אחר ואותו הם היו אמורים לחייב.
פניות לשירות הלקוחות שלהם נענתי שהם פעלו על לפי החוק האמנם?
תודה
| |
|
|
|
| 25/9/2019 10:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 10:44:40 |
| שלום וברכה סמדר,
עליך לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות כל חוזה ו/או תקנוני בית העסק הרלוונטיים. ככל שישנה הפרה של ההרשאה שניתנה לחברה, כשמביאים בחשבון גם היתכנו לשגגה בתום לב ולכך שיש לשלם בגין השירות שרכשת בסופו של יום, עליך לפנות רשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן אשר לה סמכויות עונשיות ומנהליות. | |
|
|
|
| 25/9/2019 13:14 |
סמדר |
 | |
|
| 24/9/2019 13:42 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 13:42:28 |
| שלום רב, רשת גדולה מסרבת כבר מספר פעמים לתת לי מזומן כנגד בקבוקים ריקים שנקנו אצלה.
האם מבחינת החוק הם *מחויבים* להחזיר מזומן אם איני רוצה זיכוי ?
| |
|
|
|
| 25/9/2019 12:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 12:28:55 |
| שלומי שלום רב,
אכן, בית העסק מחוייב להאפשרל צרכן קבלת מזומן.
יש לפנות אליהם בכתב, לתאר את ההתנהלות ולציין כי היה והם לא יאפשרו את קבלת הכספים, הם חושפים עצמם לתביעת פיצוי בהתאם להוראות חוק הפיקדון. | |
|
|
|
| 24/9/2019 12:35 |
שגית |
 | | מחבר: | שגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 12:35:49 |
| קיבלתי מתנה מרשת ספורט מוכרת בעלת סניפים בכל הארץ, ברשת קיימים דברים הקשורים כאמור בספורט בלבד. הלכתי יום למחרת קניית המתנה לחנות בכוונה להחליף את המתנה, אך לא מצאתי כלום שמתאים לי, מה גם שאני לא מתעסקת בספורט. ביקשתי זיכוי כספי, אך נאמר לי מהם שהדבר היחיד שהם יכולים לעשות זה לזכות את בעל הכרטיס. רציתי לדעת אם זה אכן נכון שאם כך פני הדברים הרי שנלקחת ממני האפשרות למתנה.
לתשובתכם אודה. | |
|
|
|
| 25/9/2019 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 12:27:47 |
| שגית שלום רב,
האם יש פתק החלפה למוצר?
היה והתשובה חיובית, את בהחלט זכאית לקבל החזר כספי, היה והביטול מתבצע במסגרת מניין הימים הקבועים בתקנות, ואת ההחזר יש לספק באמצעות תשלום מזומן או צ'ק מזומן.
הנושא מוסדר בתקנה 8 לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) כדלקמן:
8. (א) תקנות אלה יחולו גם על טובין ושירותים שניתנו לצרכן במתנה ממי שאינו העוסק (בתקנה זו – המתנה), ובלבד שהצרכן הציג לעוסק פתק החלפה המעיד על עצם ביצוע העסקה עם העוסק או הוכחה אחרת לגבי עצם ביצוע העסקה, מועדה, הסכום ששולם בעדה ואמצעי התשלום.
(ב) שולמה המתנה במזומן, תהיה החזרת התמורה במזומן או בשיק מזומן; שולמה המתנה בשיק – אם נפרע השיק, החזרת התמורה כאמור תהיה במזומן או בשיק מזומן בתוך חמישה ימי עסקים ואם לא נפרע, החזרת התמורה תהיה בתוך חמישה ימים מהמועד שנפרע; שולמה המתנה בכרטיס אשראי, החזרת התמורה תהיה במזומן ובלבד שחשבון הצרכן רוכש המתנה, חויב; בתקנה זו "טובין" – לרבות שובר מתנה ולמעט תווי קנייה. | |
|
|
|
| 24/9/2019 12:38 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 12:38:39 |
| שלום,
אני ואשתי פנסיונרים. אני עברתי אירוע מוחי ואני נאלץ לבטל את כרטיסי הטיסה.
לא חלפו 4 חודשים ממועד ההזמנה. פניתי לחברת איסתא לצורך ביטול ונאמר לי כי אינני עומד בחוק להגנת הצרכן לאזרח ותיק שכן ההזמנה בוצעה באתר ולא דרך סוכן נסיעות. אשמח לדעת האם בחוק ישנה התייחסות לאופן ההזמנה ואני באמת לא עומד בחוק. | |
|
|
|
| 25/9/2019 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 10:35:53 |
| שלום וברכה מאיר,
עם כל הצער שבדבר, יש רגליים לעמדת בית העסק. חוק הגנת הצרכן מרחיב את התקופה בה יכול אזרח וותיק ליתן הודעת ביטול בגין עסקת מכר מרחוק (לא פרונטלית), ברם הזכות ניתנת רק מקום בו ההתקשרות בעסקה כללה גם שיחת טלפון בית הצדדים. כך שאם כל העסקה נעשתה באתר האינטרנט של בית העסק, זכות הביטול הינה "זכות רגילה" ולא כלאזרח וותיק, קרי ניתן להתחרט ולבטל עסקה לרכישת כרטיסי טיסה בתוך 14 יום ממועד העסקה, ובתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות בין מועד הודעת הביטול לבין מועד הטיסה. עליכם אפוא לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק, ולבדוק אולי רכשתם פוליסת ביטוח בגין הטיסה המכסה אתכם בגין האירוע המצער. | |
|
|
|
| 24/9/2019 08:05 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 08:05:19 |
| שלום
הזמנתי שער שסיכמנו שתיהיה תיבת דואר שקועה
ביום שנגיע השער הגיעה ללא תיבת דואר והתרעתי בפניהם
ואמרו שאני אקבל כרגע ככה והם ידאגו להחליף אך במקום זה הם הביאו תיבת דואר לא שקועה והתקינו ושוב התרעתי אך אמרו הם יחליפו זה בינתים זמני ועכשיו אומרים שטעו בייצור ואמרו שהם רוצים לזכות ב 350.
ואני לא מוכן מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 25/9/2019 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 10:33:45 |
| שלום רב איתי,
האם המוצר צוין בהסכם ההתקשרות ככזה?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין פחת בשווי המוצר.
לכן, במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל החברה ולדרוש לפעול בהתאם לחוק המכר.
| |
|
|
|
| 24/9/2019 11:38 |
ג'וליאנה |
 | | מחבר: | ג'וליאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 11:38:34 |
| שלום
במאי רכשתי פלאפון גלקסי נוט 9 מחברת גו מובייל. שבוע לאחר הרכישה גלינו פגם מסוים שמידה מצלמים תמונה בלילה עם פלאש יוצאת תמונה מטושטשת ולא ברורה ( שהמצב אמור להיות ההפך שעם פלאש התמונה אמורה לצאת בצורה ברורה ) פנינו לחברה ולאחר וויכוחים רבים, החליפו לנו לפלאפון חדש של אותו סוג.
גם בפלאפון החדש אותה בעיה כך שזה לא נורמלי שרכשתי את הפלאפון במיטב כספי בשביל להנות מהמוצר ולצלם באיכות ברורה ואיכותית. חשוב לי לציין שיש לי סרטון שצילמתי שאני מחזיקה שני פלאפונים מאותו סוג והאיכות המצלמה בשניהם שונה לחלוטין אצלי התמונה עם פלאש יוצאת מטושטשת ופלפאון השני התמונהה יוצאת ברורה
התשלומים בויזה יורדים בינתיים והמוצר עצמו ומהמצלמה בעיקר אני מאוכזבת נורא
***יש לי את כל הקבלות
אנא עזרתכם בעניין | |
|
|
|
| 25/9/2019 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 10:25:45 |
| שלום וברכה ג'וליאנה,
קשה ליתן מענה לשאלתך במגבלות הפורום בהעדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. ניתן עם זאת לציין כי המוצר באחריות יצרן ועל נותן השירות לתקן כל ליקוי במוצר. יחד עם זאת, משהוחלף המכשיר בגין הליקוי המתואר, והליקוי עדיין בעינו, הרי שעל בית העסק להעמיד מכשיר חדש ותקין, או לבטל את העסקה ולהשיב את מלוא התמורה בהתאם להוראות חוק המכר, לעניות דעתנו. נסי לפנות בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה טענותייך ודרישתך. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 24/9/2019 11:58 |
שיראל |
 | | מחבר: | שיראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 11:58:58 |
| קיבלתי מוצר פגום !
המנהל מסנן אותי!
רוצים לשלוח לי חשבונית ואחריות רק לאחר חודש !
מה אפשר לעשות | |
|
|
|
| 25/9/2019 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 10:20:09 |
| שלום וברכה שיראל,
פנייתך אינה מבוררת דיו למתן מענה לגופה של שאלה. ככל שהמוצר באחריות יצרן עליך לפנות לנתן השירות לתיקון הליקוי שנתגלה במוצר. אולי יש גם מקום לפנות לבית העסק המוכר בפניה מסודרת בכתב בדרישה לתקן את אי ההתאמה במוצר מכוח חוק המכר. | |
|
|
|
| 24/9/2019 00:52 |
איצקוביץ יעל |
 | | מחבר: | איצקוביץ יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 00:52:40 |
| | שלום! אני עובדת חנות X, לפני כי שבוע וחצי נתתי הצעת מחיר לאחד הלקוחות, בניית ה.מחיר הייתה משותפת, חלק מהפריטים ביקש לקוח, וחלק אני העצתי לו. באחד הסעיפים טעיתי במידה. הלקוח קיבל הצעה והלך. אחרי כי 5 ימים הוא חזר וביצע את ההזמנה על סמך ההצעה שלי עם סוכן מחירות אחר, בשינוי כלשהו. אחרי שהמוצר היה צבוע ע"פ הסכם הלקוח שלנו עם קבלן משנה על ביצוע עבודה הוא גילה שאחד הפריטים לא במידה שהוא ביקש להכניס לו להצעה. כרגע לקוח דורש מחברתנו להחליף את מוצר הזה בטענה שעשינו טעות בהקלדה. על מי אחראיות על רכישת המוצר במקרה הזה? תודה רבה | |
|
|
|
| 25/9/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 09:19:31 |
| יעל שלום רב,
המועצה מנועה מלייעץ לבתי עסק שכן הדבר עלול לגרום לניגוד עניינים.
אך כפי שאת מציינת, הטעות בוצעה על ידי העוסק, על כן, לכאורה, מוטלת על העוסק החובה לתקן את הטעות, ואין משמעות לעובדה שהצרכן לא "עלה" על הטעות במועד, שכן הסתמך על העוסק. | |
|
|
|
| 24/9/2019 00:16 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 00:16:42 |
| שלום,
אנחנו גרים בבניין חדש, שאוכלס לפני שנה.
יש בעיות דומות בעשר דירות לפחות שידוע לנו עליהן מסקר שערכנו בין הדיירים.
מההתחלה היו בעיות עם המזגן והקיץ היה בלתי נסבל. חברת המזגנים והמתקין היו אצלנו ואצל השכנים מספר פעמים. לא הצליחו לפתור את הבעיות ועברו לגישת ההתעלמות.
המתקין לא עונה לטלפונים והודעות קרוב לחודש. בחברת המזגנים מבטיחים לחזור אלינו וזה לא קורה במשך שבועות, עד שאנחנו מתקשרים לשאול מה קורה והגלגל חוזר על עצמו.
סבלנו מלא מעט ספקים שלקח חודשים עד שקיבלנו מהם מוצרים תקינים ששילמנו עליהם מראש.. אבל בנושא המזגן הם עברו כל גבול. היו לילות חמים שפשוט לא ישנו ולא הצלחנו לתפקד יום למחרת.
כל השכנים חושבים שהם מנסים למרוח אותנו לתוך החורף, כדי שנשכח מהנושא.
מה ניתן לעשות כשמתעלמים ממך? | |
|
|
|
| 25/9/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 09:01:22 |
| אדוני/גברתי שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה מרוכזת מכלל הדיירים, בכתב, לציין את התקלות, את הניסיונות לביצוע תיקונים שלא צלחו, וכן את הניסיונות לקבל תשובות בצורה מפורטת וכרונולוגית.
יש לבחון האם המזגנים מצויים תחת שנת האחריות הראשונה על פי דין, והיה והתשובה חיובית, יש לציין כי אי תיקון התקלה מהווה הפרה של הוראות הדין וחושפת את בית העסק לתביעת פיצויים, הן בגין הנזקים שנגרמו, והן עלולה לחשוף אותו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק.
היה והעוסק יתעלם גם מהפנייה כאמור, יש להגיש בתיעה לבית המשפט לתביעות קטנות בעניין. | |
|
|
|
|