| 25/9/2019 14:08 |
אהו |
 | | מחבר: | אהו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:08:29 |
| | לעיסקת שייט האם דמי ביטול הם 100 שח לכל אדם או 100שח לסכום העיסקה??? | |
|
|
|
| 26/9/2019 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 12:17:06 |
| שלום וברכה,
נראה כי יש להחיל על העסקה נשוא פנייתך את ההוראות שנפסקו לעניין עסקת תיירות/כרטיסי טיסה, קרי דמי ביטול לפי 100 ש"ח לאדם. | |
|
|
|
| 25/9/2019 14:02 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:02:21 |
| | שלום. אשמח להבין מהם החוקים בנוגע לביטול השתתפות בקורס בן 6 מפגשים. האם יש חוק קבוע או שזה בהתאם למדיניות הביטולים של החברה? אם בהתאם למדיניות הביטולים אשמח לדעת איך המדיניות צריכה להישלח - האם בע"פ זה תופס או שיש צורך לשלוח בכתב והאם יש צורך לקבל אישור מהלקוח שקרא את המדיניות ומאשר. תודה | |
|
|
|
| 26/9/2019 11:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 11:30:34 |
| שלום רב יוסי,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח, כדלקמן:
בעסקה מתמשכת- בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו.
בעסקה שאינה מתמשכת- ובלבד שהביטול ייעשה שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
היה והעסקה בוצעה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בחוגים ובקורסים , בתוך 14 ימים ממועד ביצוע העסקה ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות, היה והמועד לביטול העסקה חלף, יש לפעול בהתאם להסכם ההתקשרות בניכם (סעיף 5 (ב) בחוק הגנת הצרכן מחייב בית עסק לתת לצרכן הזדמנות סבירה לעיין בהסכם וכן לתת לו העתק מההסכם).
| |
|
|
|
| 25/9/2019 13:33 |
אוהד |
 | | מחבר: | אוהד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 13:33:57 |
| שלום רב, ברצוני להעלות סוגיה אשר נתקלתי בה מספר פעמים ואשמח לדעת מהן האפשרויות שלי כצרכן להתמודד עימה. לאחרונה רכשתי מוצר חשמלי ולאחר שהתגלה בו פגם שחזר גם לאחר שהמוצר הוחלף למוצר אחר מאותו הדגם. היבואן הציע להחליף את המוצר במוצר אחר, אך לא לפני שאחתום על כתב סילוק שבו נכתב: (תמצית) 1. הצרכן מצהיר כי ידוע לו שהחלפת המוצר **** ניתן לפנים משורת הדין וכמחווה של רצון טוב מבלי להודות בכל טענה ו/או זכות ו/או בפגם כלשהו במוצר ו/או בכל תלונה בעניין. 2. הרכן מצהיר ומתחייב כי ומאשר כי החלפת המוצר הנ"ל מהווה סילוק גמור, סופי ומוחלט של כל תביעותיו ו/או דרישותיו ו/או נזקיו ו/או מכל מן וסוג שהוא, לרבות נזקים ישירים ו/או עקיפים, ביחס לכל הקשור ו/או הנובע במישרין ו/או בעקיפין לטענותיו. שאלותיי הן: 1. האם מותר לחייב חתימה על מסמך זה כתנאי להחלפה / פיצוי 2. מה תוקפו של מסמך זה והצהרותיי בו - למשל אם במוצר החדש שיוחלף יתגלה פגם ושוב יגרם לי נזק?
אשמח לתשובתכם אוהד | |
|
|
|
| 26/9/2019 10:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 10:52:23 |
| שלום וברכה אוהד,
קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לרדת למכלול נסיבות הפרשה. ברם, יש לציין כי מוצר חשמלי באחריות יצרן (שנה ראשונה) על נותן השירות לתקן כל פגם וליקוי המתגלה בו, ומקום בו הוא אינו יכול לעשות כן, עליו להשיב את התמורה ששולמה או להעמיד מוצר חלופי שווה ערך חדש ותקין. כלומר החלפת המוצרים כמתואר בפנייתך הינה חובה החלה על בית העסק מכוח תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) ומכוח חוק הגנת הצרכן. אין המועצה רואה בעין יפה את ניסיון בית העסק להתנות את קיום חובותיו על פי דין בוויתורים כאלה ואחרים מצד הצרכן. | |
|
|
|
| 26/9/2019 11:14 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 11:14:40 |
| 1. אסור לחייב אבל ממתי חוק במדינה מחייב מישהו?
2. חוק הגנת הצרכן גובר על כל מסמך שאתה חותם, לכן אני לא חושב שאתה צריך לדאוג. מהחוק:
36. הוראות חוק זה יחולו על אף כל ויתור או הסכם נוגד. | |
|
|
|
| 26/9/2019 11:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 11:19:44 |
| אהד שלום רב,
משמעות המסמך הנה אך ורק לתקופה של עד קבלת המוצר החדש.
כלומר, לאחר קבלת המוצר החדש, לא ניתן יהיה לתבוע את העוסק על נזקים ישירים או עקיפים שנגרמו לך עקב התקלות במוצר הקודם.
היה ויתגלה פגם במוצר החדש, אין בחתימתך משום ויתור על זכות כלשהי לתיקון או לכל זכות המוקנית לך על פי דיני הגנת הצרכן.
ההחתמה היא תקינה, והתחולה של החתימה היא צופה פני עבר ולא פני עתיד.
| |
|
|
|
| 25/9/2019 13:51 |
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 13:51:59 |
| שלום,
קנו לי בגדים מתנה ליום הולדת ב8/8 ניגשתי לחנות להחליף 2 פריטים ב11/9.
נאמר לי שמכיוון שעברו יותר מ21 יום אי אפשר לקבל זיכוי.
רציתי לדעת האם ימי שבת נספרים כימי עסקים להחלפת פריט.
לי נאמר מכיוון שזה החלפת/זיכוי ימי ההחלפה אינם נספרים כימי עסקים.
רציתי לדעת האם זה נכון? | |
|
|
|
| 26/9/2019 11:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 11:06:13 |
| שלום וברכה לינוי,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה בתוך יומיים ממועד הרכישה, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. בכל מקרה אחר ענייני החלפה/זיכוי וכיוצ"ב נתונים להסכמות שבין הצדדים ולמדיניות בית העסק אותה עליו להציג באופן ברור ובולט טרם ההתקשרות בעסקה. | |
|
|
|
| 25/9/2019 13:28 |
חיפאית |
 | | מחבר: | חיפאית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 13:28:15 |
| קניתי נעלי נשים אשר כתוב עליהם מידה 6.5 כאשר בקשתי מידה 40 או 41 מהמכורת וזה מה שמכורת נתנה ואמרה שזה שווה ל 40 ואין צורך לקחת מידה יותר גדולה כי זו נעל עור ומתרחבת יותר.
אך לצערי הנעל לא מתאימה וכשפניתי לחנות מסרו שאין להם מה לעזור לי בנושא שהנעל קטנה ולוחצת ונתנו לי הנחה של 150 שקל בקניית נעל חדשה, אכן קניתי נעל נוספת שעלתה 230 שקל ושלמתי רק כ 70 שקל והשאירו לי את הנעל הקטנה.
אך אנני מרוצה מכל השרות כי המוכרת נתנה לי מראש נעל קטנה ואמרה ש 6.5 מתאים ל 40 ובעצם זה מתאים ל 39 וזו נעל קטנה ולא מתאימה.
השאלה מה אפשר לעשות. | |
|
|
|
| 26/9/2019 10:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 10:39:37 |
| שלום רב גברת,
עקרונית, היות שנעשה שימוש במוצר, לא קמה לצרכן זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה ולכן, יש לבדוק את מדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
זאת ועוד, חוק המכר קובע במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, ובמידה שהתיקון לא צלח, יש להחליפו או לשלם בגין פחת בשווי המוצר. | |
|
|
|
| 26/9/2019 09:18 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 09:18:11 |
| | שלום לכם. קבלתי מהרשות להגנת הצרכן אגף עיצומים כספיים בתאריך 23.0119 מכתב ובו נמצא כי תלונתי בנושא הוט סמיילי טלקום בע"מ נמצאהע נכונה . מאז לא קבלתי שום מידע למרות מספר בקשות. מאחר ואני רוצה להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות , אני מבקש לקבל לפקס שלי 08-6284614 את ההחלטה שלכם בנושא והפרוטוקול. אני ניתן להשגה בנייד 0546188743 שמי אזולאי אליה ת.ז 64319189 . שנה טובה וחג שמח . | |
|
|
|
| 26/9/2019 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 10:32:29 |
| אמיר שלום רב,
כאמור, ישל פנות לרשות להגנת הצרכן.
אנו המועצה הישראלית לצרכנות.
מדובר בגוף שונה לחלוטין ואין בידינו כל מסמך הנוגע לפנייתך. | |
|
|
|
| 22/9/2019 11:13 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 11:13:02 |
| רכשתי בשני מקרים שונים מוצר שרכשתי ולא הוחסר כל הכסף
באחד היה זה בגד ונתנו לי החזר לחנות
בשני רכשתי בהום סנטר מוצרים ולמחרת החזרתי. "ניקו" לי חמישה אחוז בהחזר
איך אני מתקדם נכאן | |
|
|
|
| 22/9/2019 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 14:42:18 |
| רועי שלום רב,
לגבי רכישת ביגוד - הזכות לקבלת החזר כספי הנה רק במקרה בו המוצר הוחזר לאחר יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה ובתנאי שעלות כל אחד מהפריטים גבוה מ 50 ש"ח.
היה והפריט הוחזר בשלב מאוחר יותר, אין זכות להחזר כספי.
לעניין ניכוי דמי ביטול, התקנות קובעות כי במקרה של ביטול עסקה, רשאי העוסק לגבות מהצרכן 5% דמי ביטול, או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, כך שעל פניו, נראה כי אין פגם בפעולות בתי העסק, לכאורה. | |
|
|
|
| 26/9/2019 09:31 |
רועי |
 | |
|
| 25/9/2019 12:35 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 12:35:40 |
| שלום,
שלשום רכשתי עגילים דרך האתר של מיכל נגרין, ואמרו שהסחורה תיוצר ותסופק תוך 14 ימי עסקים. אתמול, כולנו שמענו לצערנו בחדשות שהרשת נסגרת. כרגע האתר של הרשת ירד מהאוויר, ובטלפון אין תשובה בשירות לקוחות. התקשרתי לכמה חנויות ובחנות אחת היתה תשובה - שנבטל את העסקה.
מחברת האשראי הבנתי שביטול עסקה נעשה בין הלקוח לספק. כפי שתיארתי, כרגע אין דרך ליצור קשר עם הספק. כיצד אם כן, ניתן לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 26/9/2019 09:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 09:29:18 |
| שלום רב אורי,
האם התשלום כבר ירד או שמא מדובר בכמה תשלומים?
יש לברר אם נפתח הליך משפטי כנגד החברה ובית המשפט מינה מפרק/כונס נכסים.
אני, מציעה כי בשלב זה, תפני אל הנהלת החברה בכתב על מנת לנסות להשיב את כספך או לקבל את המוצר, ובמידה שתתקלי בבעיה, עליך לפנות אל חברת האשראי בטענה לכשל תמורה. | |
|
|
|
| 25/9/2019 11:18 |
אדי |
 | | מחבר: | אדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 11:18:22 |
| | האם המועצה לצרכנות מסייעת בהגשת תביעה על עישון באולם חתונות ? האם ניתן לפתוח תלונה בעניין זה במועצה לצרכנות ? | |
|
|
|
| 25/9/2019 16:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 16:08:05 |
| שלום רב אדי,
סעיף 6א בחוק למניעת העישון במקומות ציבוריים והחשיפה לעישון, תשמ"ג-1983 קובע כי:
" 6א. (א) ראש רשות מקומית יסמיך עובדים ברשות המקומית כמפקחים לעניין חוק זה.
(ב) רשות מקומית תדווח לשר הבריאות, במהלך חודש ינואר בכל שנה, על פעולות הפיקוח שנקטה בשנה שקדמה לה, לרבות מספר המפקחים שהוסמכו לפי סעיף קטן (א), לצורך דיווח שר הבריאות לפי סעיף 2 לחוק חובת דיווח בדבר הנזקים הבריאותיים הנגרמים מעישון מוצרי טבק, התשס"א-2000."
לעניין הגשת תביעה- אני מציעה כי תתייעץ מול עו"ד פרטי. | |
|
|
|
| 25/9/2019 22:38 |
אביב - אדם פרטי |
 | |
|
| 24/9/2019 12:28 |
יוסף |
 | | מחבר: | יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 12:28:22 |
| 12 בניינים – סה"כ 96 דיירים מקבלים גז מרכזי מצובר גז הנמצא בחצר של אחד הדיירים הבניין הראשון, ומשם מועבר צינור ראשי בצד האחורי של הבניינים באדמה בעומק משתנה ( עקב הפרש גבהים ברחוב ) , ולכל בניין מחובר צינור גז בחיבור T אל כניסת הבניין בחצר האחורית, ומשם דרך הריצוף עד לארון הגז הנמצא בלובי של כל בניין.
השתלשלות העניינים:
בתאריך 4/9/19 יום רביעי בצהריים חדל הגז לזרום בכל הבניינים. בבירור עם חברת הגז הם דיווחו
שיש להם תקלה בצינור הראשי המוביל את הגז בבניינים 8, ו-10 והבטיחו לתקנה במהירות האפשרית. ואכן כך היה, הגז חזר למחרת בשעה 15:00.
באותו היום בשעה 18:00 דייר מבניין 12 עבד בריצפת החצר שבגינתו ופוצץ צינור גז המוביל לארון הגז שבלובי. הצינור היה לכל היותר בעומק 20 ס"מ ( התקן מחייב מינימום 60 ס"מ.
מיד הוזמנו כבאיות אש ומשטרה ובמקביל הוזמן טכנאי גז מטעם חברת הגז והצובר נסגר.
לאחר שפיצוץ הצינור שבחצרו של אותו דייר תוקן על ידי חברת סופרגז, פנו כל דיירי הבניינים בבקשה לחדש את אספקת הגז לכל הבניינים.
בזמן הזה, חברת הגז מדווחת שוב שיש לה דליפת גז בצינור הראשי ואין לה כל מושג מה מיקומה של הדליפה, ואין לה יכולת לאתרה במכשיריה עקב העומק הגדול כביעול בו עובר הצינור לכל אורכו.
כנציגה של בניין 10 פניתי למנהל הסניף של סופרגז וביקשתיו אם כך, להעביר צנרת חדשה ותקנית.
תשובתו הייתה שהוא יבחן את האפשרות הזו. כעבור מספר ימים הוחלט בסופרגז לחבר את בניינים 1, 2, 3, 4 לצובר בתשתית הקיימת (הישנה ) ולהתקין לכל בניין כזה גם ברז גז שייבדל אותו מכל בניין אחר. וכך עשו.
פניתי שוב למנהל הסניף בשאלה לאחר שהובהר לי שלא ניתן להשתמש בתשתית הישנה, להתקין אם כך תשתית חדשה ולחדש באופן מיידי את אספקת הגז. תשובתו הייתה שהם בוחנים את העניין.
לאחר מספר ימים הוא הודיע לי שנמצא פתרון לבניינים 10,12,14 בהתקנת תשתית חדשה שתתחבר לבניין 8 המחובר ממילא לצובר. מאחר שנוכחתי לראות שלא ביצעו זאת, פניתי שוב למנהל הסניף ואז הוא הודיע לי שהתקבלה החלטה שלא להעביר צנרת חדשה בצד האחורי של הבניינים, והפתרון היחידי שהוא מציע זה להתקין מכלי גז בקדמת כל הבניינים בשטח החניות הפרטיות של הדיירים, מוגנים בכלובים, ומשם לחצוב בקירות הבניין עד לארונות הגז.
על ביצוע העבודה הזו דורשת סופרגז עלות התקנה לכל בניין – 12,000 שקלים לא כולל מע"מ.
הודעתי למנהל הסניף שדרך ההתנהלות הזו לא מקובלת עלינו ונבחן את הדרכים לפעול גם במישור המשפטי והתקשורתי למול הניסיון הזה להכניס יד לכיסינו.
לציין, שבתאריך 10/9/19 החליטה סופרגז לבינתיים להתקין בבניינים 10,12,14 שני בלונים לקופה של 30 יום.
שאלה:
1. מה חוק הגז אומר?
| |
|
|
|
| 24/9/2019 15:12 |
יוסף |
 | |
|
| 25/9/2019 11:54 |
יוסף |
 | |
|
| 25/9/2019 17:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 17:10:19 |
| שלום רב יוסף,
הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה לשאלתך.
בעניין זה אני, מציעה כי תפנה אל הרגולטור- משרד האנרגיה באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/ministry_of_energy | |
|
|
|
| 25/9/2019 11:47 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 11:47:51 |
| צהרים טובים
מה ניתן לעשות אם חברת פירסום של מכונת קפה מתקשרת במשך חודש כל יום כל 10 דקות משעה 10-19 בערב במשך חודש?
אני מסננת אותם וגם חסמתי אותם ועדין מתקשרים בלי סוף
זה כבר נמאס
תודה | |
|
|
|
| 25/9/2019 16:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 16:57:17 |
| שלום רב אלונה,
סעיף 30 בחוק התקשורת(בזק שידורים) אוסר על מטרד, על כן, יש לפנות אל החברה בכתב בדרישה להפסיק את המטרד.
אם המטרד לא ייפסק, את רשאית לפנות לגורמי אכיפה. | |
|
|
|
| 25/9/2019 11:43 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 11:43:23 |
| היי,
חתמתי על חוזה השכרת שמלת כלה לפני כחודש וייתכן ואני רוצה לבטל עקב יחס מזלזל מצד בעלת החנות. החוזה אומר שאם אני מבטלת עד ה-27.9 אצטרך לשלם 70% מהסכום ואם אבטל לאחר מכן (חודש לפני החתונה) אצטרך לשלם תשלום מלא. האם יש איזושהי פרצה בחוק שמגנה עליי בתור צרכנית? אם שאני כבולה לחוזה?
מרגישה מתוסכלת :(
תודה,
מיטל | |
|
|
|
| 25/9/2019 16:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 16:45:45 |
| שלום רב מיטל,
במקרה המתואר, יהיה עליך לפעול בהתאם להסכם ההתקשרות בניכם.
| |
|
|
|
| 25/9/2019 11:23 |
ליזה זלנסקי |
 | | מחבר: | ליזה זלנסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 11:23:05 |
| ב3.9 רכשתי יעוץ פנסיוני מחברת עוצמה חיסכון ופיננסים, עוד באותו היום התקשרתי לבטל את העסקה לאחר שהתחרטתי (ברשותי שיחה מוקלטת של הבקשה לבטל) מאז הדבר לא קרה. אני בנסיונות בלתי פוסקים לקבל את הזיכוי, כבר פעמיים נאמר לי כי נשלח זיכוי לחברת האשראי והדבר אינו קרה. ברשותי התכתבויות בהן אישורים שלהם לכוונה לזכות אותי באופן מלא. האם בשלב זה,יש צורך לשלוח מכתב רשום לבית העסק על בקשה לביטול העסקה? או שאפשר ישירות לפנות להגשת תלונה?
תודה ושנה טובה,
ליזה | |
|
|
|
| 25/9/2019 16:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 16:32:23 |
| שלום רב ליזה,
עקרונית, סעיף 39 בחוק הגנת הצרכן קובע כי חוק הגנת הצרכן לא יחול על :
"...מבטח או סוכן ביטוח כמשמעותם בחוק הפיקוח על עסקי ביטוח, תשמ"א-1981;
... נותן שירותים פיננסיים כהגדרתו בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (שירותים פיננסיים מוסדרים), התשע"ו-2016;"
על כן, בהנחה שמדובר בחברת ביטוח, יש לפנות אל הרגולטור- רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, באמצעות הקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon
| |
|
|
|
| 24/9/2019 13:26 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 13:26:06 |
| שלום,
רכשתי סלון חדש תוצרת איטליה. עם קבלתו התברר כי יש פגמים בייצור ולאחר ביקור טכנאי מתאם היבואן נאמר לי כי יש לקחת את הסלון לסדנא לתיקון.
אני הודעתי לחברה כי לא מקובל עלי לקבל סלון חדש פגום ולתקנו בארץ. מדובר בסלון יוקרתי תוצרת איטליה ואני מצפה לקבל סלון חדש ותקין במקומו.
להבנתי השירות והתחזוקה בארץ מקומם לטיפול בתקלות שייווצרו עם השנים, אך לא לצורך תיקון סלון חדש לחלוטין.
החברה הציעה לי זיכוי כספי אך לא מוכנה להחלפה. יתרה מכך, הם דורשים פינוי מיידי של הסלון, מה שאמור להשאיר אותי בלי סלון עד שאקנה חדש, תהליך שיכול לארוך גם מספר חודשים...
אודה על התייחסותכם לגבי הסיטואציה.
תודה. | |
|
|
|
| 25/9/2019 10:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 10:40:02 |
| שלום וברכה בר,
חוק המכר קובע כי מקום בו אין בידי בית העסק המוכר לתקן אי התאמה מהותית המתגלית במוצר, כמתואר בפנייתך, רשאי הצרכן לבחור לבטל את העסקה וקבל את כספו בחזרה. כך שהצעת בית העסק להשיב את כספך עולה בקנה אחד עם הוראות הדין. כמובן שאין הדבר סוגר את הדלת בפנייך לדרוש מבית העסק פיצוי סביר בגין נזק מוכח שנגרם/יגרם לכם בנסיבות. אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 25/9/2019 15:47 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 15:47:05 |
| | תודה על המענה. ברשותכם אבקש לחדד נקודה נוספת - האם אני רשאי לדרוש החלפה, קרי לקבל סלון חדש אחר מאותו דגם של היצרן? או שזכותו של היבואן לסרב לבקשה זו ולהתעקש להציע זיכוי כספי בלבד? | |
|
|
|
| 25/9/2019 11:16 |
בוריס אורין |
 | | מחבר: | בוריס אורין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 11:16:48 |
| | הזמנתי קופסת טלויזיה שהובאה לביתי והותקנה לאחר חודש שהקופסא אצלי התמונה התחילה להיתקע, התקשרתי למי שנותן את השירות שהתקין לי את הקופסא והבטיחו ומשכו אותי חודש וחצי שמישהו יגיע לטפל אבל אף אחד לא בא. ביקשתי להתנתק מהשירות ואמרו שיבדקו את זה. לאחר יום הטלפונים של האנשים בחברה מנותקים ואי אפשר לתפוס אף אחד. איך אפשר לבטל את השירות ולעצור את התשלום אם אני לא מצליח ליצור קשר עם אף אחד מהחברה? | |
|
|
|
| 25/9/2019 15:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 15:42:34 |
| שלום רב בוריס,
מה נרכש- האם שירות או מוצר?
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת,ועל בית העסק לבטל את העסקה, בתוך 3 ימים מביצוע העסקה, אולם אם בהסכם ההתקשרות צוין שהביטול כרוך בקנס יציאה, יהיה על הצרכן לשלמו.
על כן, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם (על מנת לבדוק אם ישנו קנס יציאה) לאחריו לפנות אל החברה. | |
|
|
|
| 24/9/2019 07:57 |
צביקה |
 | | מחבר: | צביקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 07:57:18 |
| רכשתי מכשיר לפני מספר חודשים - במכשיר יש שתי גומיות אחת במקום בו מתחבר הבלון והשניה במקום בו מתחבר הבקבוק , לאחר אין ספור בקשות לקבלת גומיה קיבלתי גומי לחיבור של הבלון , אני התקשרתי לשירות והסברתי שאני מבקש גומיה למקום בו מתחבר הבקבוק והנציגה אומרת לי אין לנו
ובהמשך אומרת לי אם המכשיר יתקלקל אנחנו ניקח אותו לתיקון חוץ מזה אמרה אין לנו נסיון עם תקלות בגומיה המדוברת ולא מקובל שאתה תאסוף חלקים
לטעמי תשובה לא ראויה בלשון המעטה ...................... | |
|
|
|
| 25/9/2019 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 09:21:46 |
| צביקה שלום רב,
האם המוצר הגיע ללא אחת הגומיות?
היה והתשובה חיובית - על בית העסק לספק את הגומיות או להחליף את הבקבוק לבקבוק תקין עם שתי הגומיות.
היה ואתה מעוניין בגומייה נוספת למקרה הצורך, אין חובה לספק את החלק שכן על פי הסכם השירות, היה ותהיה תקלה כלשהי, היא תתוקן על ידי החברה. | |
|
|
|
| 25/9/2019 15:23 |
צביקה |
 | | מחבר: | צביקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 15:23:58 |
| לא קיבלתי גומיות עם המכשיר ואת הגומיה שקיבלתי, קיבלתי אחרי מספר חודשים של בקשות כולל פרסום פוסט בפייסבוק בנוגע לגומיה השניה הם לא רוצים לתת אמרה הנציגה אין לנו
כך שבמידה והגומיה תתבלה אנו אמור לשלוח לתיקון ולקבל אותו חזרה אחרי שבועיים
( דברי הנציגה )
למותר לציין שאני יכול להחליף את הגומיות לבד ואם צריך לשלם הרי שזכותי לגשת לכל אחד עם הגומיה ולא להיתקע שבועיים ללא המכשיר
בקיצור אין גומיה ואין מידע כמה יעלה להחליף ואתה שבוי למעשה בידי החברה
סוג של קרטל | |
|
|
|
| 25/9/2019 11:01 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 11:01:07 |
| שלום
תואם לי אספקת בלון גז בסך 150 שח לאתמול בשעות בוקר צהריים..אף אחד לא הגיע לספק לי כל היום ובנוסף לא יצרו איתי קשר..כשניסיתי ליצור איתם אתמול קשר המענה הטלפוני שלהם כבר היה סגור (בסביבות 1 בצהריים) ככה שהייתי חייבת להיות נוכחת בבית..שדיברתי איתם היום לא היו מוכנים לתת לי פיצוי לפי חוק הטכנאים רק חצי מחיר של בלון גז בהזמנה הבאה שזה יוצא 75 שח ולא הסכמתי.
השאלה אם יש בסיס לדרישה שלי לפיצוי 600 שח של חוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 25/9/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:13:59 |
| שני שלום רב,
על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, הסעיף יכול על הובלה של טובין שמכר העוסק.
השאלה היחידה היא האם ישנה חובה להמתין בבית לצורך קבלת הבלון והאם לא ניתן לבצע אספקה ללא נוכחות של הצרכן.
חשוב לציין כי בנוגע לחברות הגז הסעיף חל בעיקר על תיאום בדיקות תקופתיות, אך לכאורה, כאמור לעיל, יכול לחול גם במקרה זה, השאלה נוגעת לעניין האספקה והאם ישנה חובת נוכחות בעת האספקה. | |
|
|
|
| 25/9/2019 14:52 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:52:50 |
| אני חייבת להיות נוכחת מכיוון שהבלוני גז נמצאים בגינה פרטית מגודרת עם שער ואין אפשרות להיכנס אלייה חופשית. וזה מה שנאמר גם לנציגה שתיאמה לי את האספקה.
וגם למנהל הסניף שדיברתי איתו היום לבקש את הפיצוי של חןק הטכנאים והוא לא היה מוכן לפצות מלבד מה שרשמתי בהזמנה הבאה חצי מחיר של בלון גז שזה יוצא 75 שח וסירבתי.
השאלה אם בוודאות אני זכאית איך אני מתנהלת מעכשיו? כי בחברה סירבו לפצות.
תודה | |
|
|
|
| 24/9/2019 16:58 |
נעמי |
 | | מחבר: | נעמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 16:58:02 |
| התקנתי מטבח יקר עם צירי 'בלום' בנובמבר. לפני שבועיים קלפה נתקעה ולא נפתחה. הנגר התעלם מכל ההודעות ששלחתי ולא הגיע. בחברת בלורן - היבואנית של מוצרי בלום טוענים שהאחריות שלהם היא כלפי הנגר המבצע בלבד ולא כלפי הצרכן. (גם הם שלחו לו הודעות והוא התעלם) , אי לכך מוטל עלי להחליף קלפה בעלות של 500 ש"ח לא כולל עלות התקנה. יצוין כי השקעתי בצירי בלום היקרים בגלל איכותם והאחריות שהם מביאים לכל החיים. 2 שאלות: 1. מה שווה האחריות אם היא רק ניתנת לנגר ולא לצרכן? ואם הנגר שלי מת או עבר לחו"ל, האם יש דרך לאכוף אחריות כלפי הצרכן, 2. האם נגר שביצע עבודה בעשרות אלפי שקלים יכול להתנער מאחריות מינימלית תוך השנה הראשונה?
לצערי שכחתי ולא החתמתי את הנגר על אחריות , מקוה מאד שתבואו לעזרתי | |
|
|
|
| 25/9/2019 10:40 |
נעמי |
 | |
|
| 25/9/2019 10:42 |
נעמי |
 | |
|
| 25/9/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:10:00 |
| נעמי שלום רב,
האם העסקה התבצעה ישירות אך ורק עם הנגר או שהתבצעה עסקה גם עם החברה עצמה?
האם יש בידך תעודת אחריות מטעם החברה או שרק הנגר עצמו אוחז לכאורה, בתעודה שכזו?
| |
|
|
|
| 25/9/2019 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:49:06 |
| שלום וברכה נעמי,
עיון בתנאי האחריות של היבואן המאוזכר בפנייתך, מלמד כי האחריות הניתנת על ידו מוגבלת למוצרים שנקנו מהחברה והותקנו על ידי יצרנים מוסמכים וכו', נא ראה בלינק שלהלן. אין המדובר במוצר אשר יש לגביו חובה ליתן אחריות בדין, ומשאין בידייך להראות חבות למתן שירותי אחריות הסכמית, ולעניות דעתנו גם בראש ובראשונה, הכתובת לתביעותייך צריכה להיות בית העסק מוכר המטבח ו/או הנגר המתקין. | |
|
|
|
| 24/9/2019 20:30 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 20:30:35 |
| שלום
חברת פרטנר מעבירה אותנו מסכת ייסורים יותר משנה
מסננים לא עונים לא מגיבים לא נתנו טיפול במועד ביקשתי לעצור חיוביים ולא עצרו ולא הפסיקו ליייב עד היום הזה (למרות שבידי מספר פנייה המתעד זאת)
הם פשוט עושים כרצונם
אנחנו עסק האם ניתן לפתוח תלונה דרככם? | |
|
|
|
| 25/9/2019 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 13:59:25 |
| עדי שלום רב,
תחושותיך בהחלט ברורות, אך לצערי, המועצה לא תוכל לסייע ללקוחות עסקיים שכן הוראות חוק הגנת הצרכן אינן חלות עליהן וממילא המועצה מנועה מלעסוק בפניות של עוסקים עקב חשש לניגוד עניינים. | |
|
|
|
| 25/9/2019 14:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:19:11 |
| | ראה מה מופיע בהסכם שלכם. אולי אתה מחויב ל-X חודשים. נראה שבית המשפט לתביעות קטנות הוא הכתובת שלך. יהיה עליך להוכיח את טענותיך. | |
|
|
|
| 25/9/2019 11:12 |
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 11:12:43 |
| שלום,
קנו לי בגדים מתנה ליום הולדת ב8/8 ניגשתי לחנות להחליף 2 פריטים ב11/9.
נאמר לי שמכיוון שעברו יותר מ21 יום אי אפשר לקבל זיכוי.
רציתי לדעת האם ימי שבת נספרים כימי עסקים להחלפת פריט.
לי נאמר מכיוון שזה החלפת/זיכוי ימי ההחלפה אינם נספרים כימי עסקים.
רציתי לדעת האם זה נכון? | |
|
|
|
| 25/9/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:16:54 |
| לינוי שלום רב,
אין הוראת דין המחייבת עוסק לבצע החלפה או להנפיק זיכויים לרכישה חוזרת.
הוראות הדין היחידות נוגעות לזכותו של הצרכן לביטול עסקה.
משחלפו יומיים, שאינם ימי מנוחה, ממועד הרכישה, ואין לצרכן זכות לביטול עסקה, רשאי כל עוסק לקבוע כללים ומדיניות לבחירתו בכל הנוגע להחלפות וזיכויים.
היה ובחשבונית או בשילוט מצוין כי ניתן לבצע החלפה בתוך 21 ימים, הכוונה היא לימים קאלנדריים, כולל שישי ושבת.
אחרת, היה מציין העוסק כי מדובר ב"ימי עסקים" או ב21 ימים שאינם ימי מנוחה". | |
|
|
|
|