| 26/9/2019 12:02 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 12:02:30 |
| שלום,
הזמנתי מוצר בהזמנה מיוחדת (זמן האספקה הוגדר כשבועיים) בית עסק ביום שני בשעה 19:03.
למחרת בבוקר, ביום שלישי בשעה 09:02 (החנות נפתחת בשעה 09:00) הודעתי לעסק על ביטול עסקה עקב חרטה.
העסק טוען שהספק שלו כבר ביצע פעולות שלא ניתן לבטל ולא מוכן לבטל את העסקה.
לטענתי, מכיון שלא עבר אפילו יום עסקים אחד (אפילו לא שעת עסקים אחת), הרי שלא ייתכן שהספיק לבצע פעילות מהותית שלא ניתן לבטל.
מי צודק? | |
|
|
|
| 2/10/2019 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 09:36:29 |
| רונן שלום רב,
אכן, תקנות ביטול עסקה אינן מאפשרות ביטול עסקה של מוצר שהוזמן בהזמנה מיוחדת והוחל ביצרו.
על כן, השאלנה הנה שאלה עובדתית - האם הוחל בייצור המוצר עבור הצרכן.
בהחלט ניתן לטעון כי בהתחשב במועד האספקה, אין זה סביר כי הליך היצור החל מידית עם הרכישה, ועל כן, תקום לצרכן הזכות לביטול עסקה, אך מדובר בשאלה עובדתית ולע בית העסק להציג ראיות לכך שהוחל בייצור. | |
|
|
|
| 26/9/2019 11:47 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 11:47:40 |
| אני התנתקתי מחברת הוט לפני מספר חודשים, במאי כביכול היה התשלום האחרון ובוצע החזרת ציוד.
החודש בספטמבר זהיתי חיוב בכרטיס אשראי של חברת הוט, לאחר מספר חודשים ללא חיוב. לאחר התקשרות איתם הם אמרו שזה חיוב על הציוד. עדכנתי אותם שהחזרתי את כל הציוד והם רוצים לראות אסמכתא לכך, כמובן שלאחר שהופסק החיוב האסמכתא נזקרה.
2 שאלות:
1. כיצד הם מחזיקים עדיין בפרטי כרטיס האשראי שלי ? מה אפשר לעשות בנידון
2. כיצד אוכל לפעול מול הטענות ההזויות שלהם ?
תודה | |
|
|
|
| 2/10/2019 09:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 09:31:59 |
| זוהר שלום רב,
יש לפנות לחברה בכתב ולציין את מועד האיסוף המשוער, וכן לציין כי על החברה לברר במערות המידע שלה מתי בדיוק בוצע האיסוף.
כמו כן, יש לציין כי מועצת הכבלים והלווין הנחתה את החברה לדאוג לתיעוד מדויק של איסוף ציוד ולהמנע מביצוע חיובים בגין ציוד שנאסף.
כמו כן, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 26/9/2019 11:25 |
דבי |
 | | מחבר: | דבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 11:25:03 |
| שלום וברכה
קניתי מתנה למשהי, בהנחה של 50% הנחה
לפני הקניה, ביררתי עם המוכרת לגבי החלפה של פריט זה בעוד מספר ימים
כי קניתי על מנת לתת מתנה כדי שהחברה שלי תוכל להחליף את זה.
המוכרת אמרה שאין שום בעיה, כשהחברה שלי תגיע להחליף את התכשיט היא תוכל להחליפו לתכשיט אחר באותו סכום.
לאחר מספר ימים הגענו להחליף יחד את התכשיט
המנהל של החנות הודיע לנו שניתן לקבל על התכשיט רק את הסכום ששולם עליו
כלומר, כל מוצר שנרצה להחליף נצטרף להוסיף עליו תשלום.
אמרתי לו שקניתי את זה על מנת להחליף,
הוא התבטא בהרבה מאוד זלזול ואמר שכנראה לא הבנתי את המוכרת נכון.
ביקשתי ממנו שיראה לי את מידיניות החלפת המוצרים בחנות
הוא אמר שאין בחנות, יש באתר
פתחתי את האתר בטלפון שלי, על מנת שיראה לי היכן זה רשום והוא אמר שלא מתפקידו להראות לי, שאקרא בעצמי ואמצא את זה לבד
כמובן שלא מצאתי שום אזכור למדיניות החלפת מוצרים במבצע.
האם יש באפשרותי לעמוד על כך שיתן לי להחליף את המוצר במוצר אחר באותו סכום?
או לבטל את העסקה היתה מתוך מרמה? | |
|
|
|
| 2/10/2019 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 09:24:19 |
| דבי שלום רב,
הוראות הדין אינן עוסקות בזכותו של הצרכן לבצע החלפה או לקבל זיכוי, אלא רק בזכותו של הצרכן לקבל החזר כספי.
בכל מקרה, טענת בית העסק להחלפה בהתאם לעלות התכשיט בעת הרכישה, הנה טענה סבירה ואין בה משום הגבלה חריגה, היה והבנתי את הסיטואציה נכון.
לגבי שילוט, בית העסק צריך לפרט את מדיניות השבת המוצרים, ולציין בתוך כמה זמן ניתן לבטל עסקה, לבצע החלפה וכו', אך הדרישה כי יפרט מה הדין במקרה של הנחה ובאיזה ערך תבוצע ההחלפה הנה בלתי סבירה בנסיבות העניין. | |
|
|
|
| 26/9/2019 10:57 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 10:57:59 |
| בעל הדירה שלי הזמין לי מיטה ומזרון לדירה. היו אמורים לספק לי את זה תוך 14 ימי עסקים. בפועל, רק אחרי 14 ימי עסקים פלוס שבוע (ב-19 לספטמבר. ההזמנה בוצעה בתאריך ה25 לאוגוסט.) התקשרו להודיע לי שהמיטה תגיע בשבוע הבא ביום חמישי (היום ה-26 לספטמבר) *בין השעות אחת לחמש בצהריים*. יש לציין שאני לא גרה כבר שבועיים בדירה שלי (עליה אני משלמת שכירות מלאה). היום המוביל התקשר ב'עה תשע בבוקר ואמר שהוא תוך שעה אצלי. אין אף אחד שנמצא בסביבה שיכול לקבל את המיטה אז כרגע נשארתי בלי מיטה לעוד זמן לא מוגבל - אף אחד לא אומר לי מתי תהיה ההובלה הבאה.
מה ניתן לעשות חוץ מביטול עסקה? ביטול עסקה יגרור את זה שאאלץ למצוא מקום לישון בו ל14 ימי עסקים נוספים.
כרגע אני גרה בדירה שאני משלמת עליה שכירות ואין בה מיטה. אין לי איפה לישון ואף אחד לא מספק לי תשובות.
| |
|
|
|
| 2/10/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 09:19:22 |
| שיר שלום רב,
מכיון שאינך מעוניינת בביטול העסקה, יש להמתין לקבלת המיטה ולאחר מכן לנסות ולהעריך את הנזקים שנגרמו לך עקב האיחור באספקה, בניגוד להסכם ההתקשרות, וכן לדרוש פיצוי בגין אי הגעת המוביל בשעה שתואמה עמו, בהתאם לסעיף 18א לחוק הגנת הצרכן.
על פי הוראות הסעיף, אי הגעת המוביל בשעה שתואמה מזכה את הצרכן בפיצוי בסך של 600 ש"ח, ואין משמעות לעובדה שהמוביל החליט, על דעת עצמו, להגיע בשעה מוקדמת בבוקר ללא תיאום. | |
|
|
|
| 26/9/2019 10:04 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 10:04:47 |
| הי ,
היה לי קופון הנחה שרציתי לממש ביום הבחירות אך היתה תקלה באתר והקופון לא עבד ,
פניתי לשרות לקוחות ואמרו שבבדיקה , רק למחרת חזרו אלי אך כבר הפסתדי את הנחת יום הבחירות .
האם אני זכאית להנחה שהיתה ביום התקלה ?
תודה | |
|
|
|
| 2/10/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 09:16:57 |
| נעמה שלום רב,
אין הוראת דין ספיציפית הנוגעת למקרה המתואר, אך לכאורה, היה ואין עוררין על כך שאי היכולת לממש את הקופון הנה עקב תקלה של בית העסק, יש לפנות אליו בכתב ולבקש כי יאפשר את הרכישה במחירים שהוצגו באתר בעת מתן ההנחות. | |
|
|
|
| 26/9/2019 09:48 |
אור אפרתי |
 | | מחבר: | אור אפרתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 09:48:40 |
| רכשתי דיל למרוקו ב650 דולר לכרטיס רכשתי 2
לאחר שרציתי לממש א הקופון עם החברה שאיתה נוסעים טענו שגרופון טעתה במחיר החבילה והמחיר היה אמור להיות 1650
השאלה שלי גרופון חייבים לתת לי לפי מה שרכשתי במחיר 650 ? | |
|
|
|
| 2/10/2019 09:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 09:15:42 |
| אור שלום רב,
הוראות הדין קובעות כי על מנת לדרוש מבית העסק לקבל את המוצר במחיר שהוצג, יש להוכיח כי הצגת המחיר הייתה במטרה להטעות את הצרכן ונעשתה שלא בתום לב.
על מנת לגבש את הזכות יש לבחון ראשית, האם מדובר לכאורה בטעות סופר (ספרה שהושמטה או נקודה עשרונית שהוספה במיקום לא נכון) – במקרה שלך נראה כי אכן מדובר בטעות סופר, וכי לא הייתה כוונה למכור את השירות המחיר שהוצג.
שנית, יש לבחון האם הטעות תוקנה לאחר שהוסבה תשומת לבו של בית העסק לעניין – היה והטעות תוקנה, הדבר גם כן מעיד על כך שמדובר בטעות בתום לב.
על כן, לכאורה, ומבלי לקבוע מסמרות,
ממכלול הנסיבות עולה כי לא תקום הזכות לקבלת השירות במחיר שהוצג.
| |
|
|
|
| 24/9/2019 18:10 |
David |
 | | מחבר: | David (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2019 | | שעה: | 18:10:43 |
| הזמנתי תור לאחד ממשרדי העיריה באתר שלהם ונוכחתי בזמן שנקבע לי ומודיעים לי שם שהמשרד סגור לציבור לשבוע ולא קיבלתי שום הודעה על ביטול תור ונגרם לי הפסד זמן וכסף. יש מה לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 25/9/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 13:41:56 |
| דוד שלום רב,
מדובר בעילה נזיקית.
היה ואתה יכול להוכיח כי מדובר בפעולה רשלנית של העירייה אשר גרמה לך לנזק כלכלי מוכח, ניתן לדרוש פיצוי בגין כל נזק שנגרם לך עקב רשלנות העירייה. | |
|
|
|
| 27/9/2019 00:25 |
David |
 | | מחבר: | David (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/09/2019 | | שעה: | 00:25:34 |
| תודה רבה על התגובה המהירה.
יש לי הוכחה במייל לתור שקבעתי זה מספיק לתבוע אותם כמו חוק הטכנאים?
ואם כן איך תובעים? אפשר דרככם?
בתודה מראש | |
|
|
|
| 25/9/2019 11:31 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 11:31:01 |
| לפני שבוע ימים רכשתי מוצר של דייסון לשיער שמחירו 2500 ש"ח, מכשיר חשמלי, שעשיתי בו שימוש, קניתי את המוצר על סמך הפירסומות שזה מחליק את השיער, בפועל התוצאה ממש לא תואמת את הפירסומת, אני רוצה לדעת איך ואם בכלל אפשר להחזיר את המוצר ולקבל החזר כספי שסכומו לא מובטל, שהייתי מוכנה לשלם אם היה עושה את העבודה כמו שצריך.
בנוסף הם לא עונים לטלפונים, דייסון ישראל,
אשמח להכוונה מה עליי לעשות,
תודה מראש | |
|
|
|
| 25/9/2019 16:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 16:41:59 |
| שלום רב אסתר,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות חרטה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהביטול נעשה עקב הטעיה, הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
לפיכך, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בעסקת מכר מרחוק, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שהעסקה בוצעה פרונטלית- הרי שלא קמה לך זכות חרטה היות שנעשה שימוש במוצר, עם זאת, יש לעיין במדיניות של בית העסק אולי היא מטיבה יותר.
בנוסף, היות שמדובר במוצר חשמלי, הרי שעל פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) יינתן לצרכן שנת אחריות אחת, בחינם על ידי היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות, לכן, יש לפנות אל נותן השירות (תעייני בתעודת האחריות). | |
|
|
|
| 25/9/2019 17:53 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 17:53:28 |
| שלום,
הרכישה נעשתה בקשת חנויות אפריל, אך במוצר הוא של חברת דייסון, כשפניתי לחברת אפריל הם הפנו לחברת דייסון ששם אין מענה, ניסיתי להשיג אותם, קניתי את המוצר על סמך הפירסומות שלהם, אך בפועל המכשיר לא תואם את מה שפירסמו, הרכישה הייתה פרונטלית.
היות ומדובר בסכום רב של כסף האם אין אפשרות לעשות שום דבר?
אפילו לא החזר של חלק מהסכום?
תודה מראש
אסתר | |
|
|
|
| 25/9/2019 17:53 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 17:53:47 |
| שלום,
הרכישה נעשתה בקשת חנויות אפריל, אך במוצר הוא של חברת דייסון, כשפניתי לחברת אפריל הם הפנו לחברת דייסון ששם אין מענה, ניסיתי להשיג אותם, קניתי את המוצר על סמך הפירסומות שלהם, אך בפועל המכשיר לא תואם את מה שפירסמו, הרכישה הייתה פרונטלית.
היות ומדובר בסכום רב של כסף האם אין אפשרות לעשות שום דבר?
אפילו לא החזר של חלק מהסכום?
תודה מראש
אסתר | |
|
|
|
| 26/9/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 10:00:27 |
| שלום רב אסתר,
היות שהעסקה בוצעה פרונטלית, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, לכן, תנסי אולי לעיין במדיניות של בית העסק, אולי היא מטיבה, היה והמדיניות לא מאפשרת לבטל את העסקה, אני, מציעה כי תעייני בתעודת האחריות ותפני אל נותן השירות.
היה והתיקון לא צלח, רשאי היצרן/יבואן להחליפו או לבטל את העסקה הכל לפי בחירתו. | |
|
|
|
| 26/9/2019 15:00 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 15:00:00 |
| תודה רבה על המענה
גם אם לא יסכימו להחליף את המוצר, למדתי משהו חדש.
אמנם מטעות יקרה מאוד 2500 ₪
אבל למדתי.
שנה טובה | |
|
|
|
| 26/9/2019 15:00 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 15:00:17 |
| תודה רבה על המענה
גם אם לא יסכימו להחליף את המוצר, למדתי משהו חדש.
אמנם מטעות יקרה מאוד 2500 ₪
אבל למדתי.
שנה טובה | |
|
|
|
| 26/9/2019 09:46 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 09:46:25 |
| שלום רב,
ביצעתי רכישה באינטרנט ובה הופיע כי המשלוח לכל חלקי הארץ עם שוני בתעריף עלות המשלוח, ביצעתי את הרכישה וניתנה לי האפשרות לבחור את הישוב בו אני גר ואף חויבתי בעלות משלוח בהתאם (גבוה יותר מאשר בעיר גדולה)
לאחר סיום ההזמנה והתשלום יצרו איתי קשר ונאמר לי כי לא מבצעים משלוח לישוב בו אני גר (משום שזה מעבר לקו הירוק) ושאם ברשותי כתובת בעיר אחרת
שאלתי : באם אין משלוח לישוב זה ראשית אל תציינו משלוח בכל הארץ ושנית אל תתנו אפשרות בחירה זו בעת מילוי כתובת למשלוח
מה עלי לעשות כעת?
אני מעוניין במוצר ובמחיר שרכשתי ובזמן המשלוח שנקבע בעיסקה
תודה רבה
עמי | |
|
|
|
| 26/9/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 13:47:31 |
| עמי שלום רב,
מדובר בהטעיה לגבי תנאי העסקה.
הטעיה שכזו מאפשרת כמובן את ביטול העסקה ללא דמי ביטול, או לחלופין, מאפשרת לצרכן לתבוע פיצוי בגין כל נזק שנגרם לו עקב ההטעיה כאמור.
היה ובעקבות ההטעיה תאלץ לרכוש את המוצר במחיר יקר יותר, או לבצע איסוף בעלות גבוה יותר, ניתן לתבוע את הנזק מבית העסק, ובתנאי שהפרסום בוצע ברשלנות. | |
|
|
|
| 25/9/2019 23:35 |
HS |
 | | מחבר: | HS (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 23:35:57 |
| רכשתי מוצר פגום מרשת ידועה. המוצר היה פגום ושהחזרתי אותו אמרו לי שאני צריך לפנות ליבואן על פי האחריות.
ביקשתי את כספי חזרה בטענה שהמוצר פגום ואין רלוונטיות לאחריות.
נענית בסירוב ולאחר מכן הם הסכימו אם היבואן יאשר שהמוצר פגום.
הקניה התבצעה לפני 3 חודשים (סוף חודש מאי) לפני חודש וחצי יצר איתי קשר היצרן וביקש את את המכשיר השני שיעביר לו דרך הסניף שרכשתי את המוצר (המכשיר ממורכב מ 2 חלקים אחד תקין והשני לא תקין).
העברתי את המכשיר לסניף אך עד לפני שבוע לא קיבלתי עדכון סטטוס.
ניגשתי לסניף ולא ידעו לתת תשובה. התעקשתי על מענה ומסתבר שהם שכחו להעביר את המכשיר ליבואן. (אני מדגיש שעברו כבר 3 חודשים מהרכישה!)
דיברתי עם המנהלת שטחתי את כל טענותיי תוך פירוט של השתלשלות הדברים ותוך הדגשה שעברו 3 חודשים מהרכישה של המוצר ששילמתי עבור כסף אך למעשה לא נהנתי וביקשתי את כספי חזרה אך נענית בשלילה.
אציין שלאחר שבתוך כמה ימיים דיברו איתי מהמעבדה של היבואן ודווח לי שמכשיר הגיע אליו ולפני 3 ימיים נדרשתי להגיע לסניף לקחת את המכשיר שחזר מתיקון.
סירבתי וביקשתי לקבל את כספי ושמו אותי על ממתינה.
אני אבוד עצות מה אני אני יכול לעשות? זה שאני לא לוקח את מכשיר זה לרעתי ? אני מעוניין להתלונן ושוקל לתבוע אותם על כל העוגמת נפש והתרוצצויות אשר תועדו. איך אני צריך לפעול ולמי אני אמור לפנות? | |
|
|
|
| 26/9/2019 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 13:45:25 |
| אדוני שלום רב,
על מנת להשיב באופן מדויק יש צורך במידע נוסף:
האם מדובר במוצר חשמלי?
מה סוג המוצר ומה עלותו?
היה ומדובר במוצר חשמלי על בתי העסק לתקנו בהתאם לתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה בתוך מניין הימים הקבוע (מניין הימים משתנה ממוצר למוצר) אך בכל מקרה, מניין הימים לא יעלה על 14 ימים לכל היותר.
כאשר בית העסק או נותן האחריות אינו מבצע תיקון כאמור, עליו לספק לצרכן מוצר חדש ותקין.
בנסיבות אלו, היה על בית העסק לספק מוצר תקין בטרם חלפו חודשים רבים או לבצע השבה כספית, על פי בחירת בית העסק.
יש להעלות את השתלשלות העניינים על הכתב ולציין שבנסיבות אלו, אבד אמון במוצר או בהתנהלות נותן השירות ועל כן יש מקום לביטול העסקה.
במקביל, ניתן כמובן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 25/9/2019 22:57 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 22:57:20 |
| שלום,
יש לי שאלה על החזרת בקבוקי פקדון.
היום נכנסתי לסניף am pm, בשעה 22.30.
ביקשתי להחזיר בקבוקים לפקדון ונאמר לי ע"י מי שאני מבינה כהאחראי שאין אפשרות היות והם מקבלים החזרת בקבוקים רק עד שעה 22.00.
האם זה חוקי? ישנה עילה להגשת תלונה?
אודה לתשובה. | |
|
|
|
| 26/9/2019 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 13:39:18 |
| נעמה שלום רב,
על פי הוראות הדין בית העסק אינו רשאי לגביל את שעות קבלת המוצרים על פי חוק הפיקדון וסירוב כאמור מאפשר לצרכן להגיש תביעה בעניין לפיצוי בבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 25/9/2019 22:36 |
מעין |
 | | מחבר: | מעין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 22:36:30 |
| שלום,
בתאריך 9.9.19 קיבלתי את הארון לחדר מקלחת שרכשתי, לאחר כשבוע וחצי לערך פתחתי את הקרטון (עד אז היינו בשיפוצים ולא התפנינו לפתוח את כל המוצרים שרכשנו), לאחר הפתיחה גיליתי שהארון שבור, פנינו לשירות לקוחות והם טענו שהייתה עלינו אחריות לפתוח ולבדוק את המוצר תוך 48 שעות מיום קבלת המוצר, האם יש סיכוי לעשות עם זה משהו? | |
|
|
|
| 26/9/2019 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 13:34:53 |
| שלום רב מעין,
עקרונית, סעיף 13 בחוק המכר, תשכ"ח-1968 קובע כי על הצרכן לבדוק את המוצר מיד לאחר קבלתו ולהודיע במיידי לבית העסק.
מכאן, יש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 25/9/2019 22:54 |
הראל |
 | | מחבר: | הראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 22:54:20 |
| עברתי תאונה עצמית כתוצאה מכשל מכני בכשיר שרכבתי עליו.
לאחר הנפילה התקלה נשאה בעינה. ניגשתי לחנות היבואן שרשם ותיעד את התקלה ולאחר מכן העביר למעבדה של החברה.
תשובת המעבדה שהם לא נתקלו בתקלה כזו והם ביצעו איפוס למחשב של המכשיר ולאחר מכן אכן המכשיר חזר לעבוד באופן תקין.
כתוצאה מהתאונה הגעתי לבית חולים עם שבר ביד. ועד היום יש לי טראומה מהתאונה שסיכנה לי את החיים.
רציתי לשאול אם היכן אני יכול להתלונן?
לכתוב מכתב ליבואן? ליצרן? לתו תקן? או שיש מחלקה ממשלתית שהיא אחראית על האישורים לשיווק המוצר שאליה אני יכול לפנות?
אדגיש שבאמצע רכיבה רגילה באופן פתאומי המכשיר הסתובב 360 מעלות במהירות ועפתי מהמכשיר על הכביש! אם היה רכב הייתי נדרס.
המכשיר מסוכן מאוד עקב בעיה טכנית שעלולה להשתבש במכשיר עצמו ולא כתוצאה מהרכיבה עצמה. | |
|
|
|
| 26/9/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 13:33:41 |
| הראל שלום רב,
ניתן לפנות למכון התקנים על מנת לבחון את נושא התקינה של המוצר.
לאחר בחינה כאמור, ניתן בהחלט להעביר למכון הודעה על הכשל.
חשוב לציין כי התביעה הנה תביעה נזיקית, ועל כן מומלץ להיוועץ בעו"ד מתחום הנזיקין על מנת שיבחן את הוכחת הטענות לכשל מכני וכן יסייע לך בגיבוש הנזקים ועילות התביעה. | |
|
|
|
| 25/9/2019 20:57 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 20:57:19 |
| שלום
הזמנתי מכשיר סלולרי ביום רביעי שעבר דרך האינטרנט נרשם שיסופק עד 5 ימי עסקים..נקבע לי שהיום יגיעו ואף אחד לא הגיע בסוף לספק לי את המכשיר שרכשתי. יש פה מקום לפיצוי חוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 26/9/2019 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 13:23:20 |
| שלום רב שרית,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(1)בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי בחלוף שעתיים מעבר לזמן ההמתנה מקנה לצרכן פיצויים בסכומים של 300 ש"ח ובמידה שחלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה, מקנה לצרכן פיצויים בסך 600 ש"ח.
| |
|
|
|
| 25/9/2019 17:49 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 17:49:15 |
| אם עשיתי ביטוח חיים מוות ושלחתי להם ביטול במייל לא הגיבו לא חזרו אליי
אך בכל זאת אני רואה חיוב על חודש קודם?
האם הם יכולים לבטל לי את החיוב בגלל שניסתי ליצור עימם קשר ולא חזרו ?
| |
|
|
|
| 26/9/2019 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 13:07:35 |
| שלום רב ליאת,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, על מנת לבדוק מה התנאים העומדים ברשותך.
לבירור את רשאית לפנות אל החברה עמה ביצעת את העסקה ולאחריו, אם תתקלי בבעיה את רשאית לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח- רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר באמצעות הקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 25/9/2019 14:32 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:32:50 |
| רכשתי שבוע שעבר תנור משולב והוא סופק אלי
כדי לבדוק שהכל תקין עם המוצר פתחתי אותו מהאריזה
אחרי שפתחתי גיליתי שהוא קטן לי במידות
וביקשתי להחליף אותו או לבטל עסקה (ולספוג את ה100 שח קנס)
בחנות אמרו לי שלא ניתן להחליף מוצר שכבר לא באריזה שלו
למרות שהוא לא חובר לחשמל ולא לגז
השאלה אם זה נכון? בגלל שהוצאתי את האריזה אני לא יכולה להחליף תנור?
מציינת שוב הוא לא חובר לשום מקום | |
|
|
|
| 26/9/2019 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 12:48:46 |
| שלום וברכה דור,
עמדת בית העסק כמתואר בפנייתך אינה נכונה אם להיות עדינים, והיא מהווה הטעיה אסורה אשר עלולה לחשוף את בית העסק לפסיקת פיצויים עונשיים ללא הוכחת נזק לטובת הצרכן של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת מוצר נשוא פנייתך, בתנאי שלא נעשה בו כל שימוש, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. פתיחת האריזה כשלעצמה אינה מהווה ראיה לשימוש, ובוודאי שאין בה כדי לאיין את זכות הביטול. מנגד, לו היית מחבר את המוצר אפילו לזמן קצר ביותר לרשת החשמל או הגז, היתה מוחרגת זכות הביטול בנסיבות. | |
|
|
|
| 25/9/2019 10:51 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 10:51:10 |
| שלום,
היתי לקוחה של חברת סלקום טיוי במשך בחודש. לאורך כל התקופה היו המון תקלות בכבלים ובאינטרנט, עמעט ולא הצלחנו לראות טלויזיה ולגלוש באינטרנט,דיברתי עם החברה והם שלחו אלינו כמה פעמים טכנאים שלא הצליחו לפתור את הבעיה (הבעיה היא בשתשתית שהיא ישנה). כתוצאה מכך התנתקתי עקב כשל בשירות שלהם.זה לא השירות שרציתי. לו היתי יודעת מראש שזו איכות התקשורת שלהם, לא היתי מתחברת לסלקום, גם לא בחינם. ולכן אני חושבת שזה לא הוגן שאשלם להם.ולכן ביקשתי שלא יחייבו אותי בכרטיס אשראי. ליתר בטחון חסמתי את כרטיס האשראי.לאחר כמה חודשים שלחו לי מכתב מעורך הדין שלהם לגביית חוב כולל עלויות משפטיות. בנוסף הם טוענים שאני חייבת להם סכום כסף שלא סגרתי איתם, במכתב הם מבקשים 340 כשבפועל סגרתי איתם 130 שקל. יש לי תיעוד של כל השיחות הטלפוניות.מה עלי לעשות במקרה הזה?
אשמח למענה | |
|
|
|
| 25/9/2019 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:11:34 |
| הילה שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, ישל פנות למשרד עו"ד ולתאר את השתלשלות הענינים וכן לציין כי סכום הקרן שגוי ולבקש תיקון של הודעת החיוב.
| |
|
|
|
| 26/9/2019 12:40 |
הילה |
 | |
|
| 25/9/2019 14:32 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:32:36 |
| רכשתי שבוע שעבר תנור משולב והוא סופק אלי
כדי לבדוק שהכל תקין עם המוצר פתחתי אותו מהאריזה
אחרי שפתחתי גיליתי שהוא קטן לי במידות
וביקשתי להחליף אותו או לבטל עסקה (ולספוג את ה100 שח קנס)
בחנות אמרו לי שלא ניתן להחליף מוצר שכבר לא באריזה שלו
למרות שהוא לא חובר לחשמל ולא לגז
השאלה אם זה נכון? בגלל שהוצאתי את האריזה אני לא יכולה להחליף תנור?
מציינת שוב הוא לא חובר לשום מקום | |
|
|
|
| 26/9/2019 12:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 12:24:22 |
| שלום וברכה דור,
עמדת בית העסק כמתואר בפנייתך אינה נכונה אם להיות עדינים, והיא מהווה הטעיה אסורה אשר עלולה לחשוף את בית העסק לפסיקת פיצויים עונשיים ללא הוכחת נזק לטובת הצרכן של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת מוצר נשוא פנייתך, בתנאי שלא נעשה בו כל שימוש, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. פתיחת האריזה כשלעצמה אינה מהווה ראיה לשימוש, ובוודאי שאין בה כדי לאיין את זכות הביטול. מנגד, לו היית מחבר את המוצר אפילו לזמן קצר ביותר לרשת החשמל או הגז, היתה מוחרגת זכות הביטול בנסיבות. | |
|
|
|
| 25/9/2019 14:12 |
נינה יוסף |
 | |
|
| 26/9/2019 12:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 12:19:56 |
| שלום רב נינה,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית או עסקת רוכלות?
בעסקת מכר מרחוק ועסקה פרונטלית- ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח ואם הביטול נעשה לאחר שהשירות הוחל בנתינתו, הצרכן ישלם את הערך היחסי.
בעסקת רוכלות- הביטול ייעשה בתוך 14 ימים ללא דמי ביטול.
| |
|
|
|
| 25/9/2019 14:12 |
מאיר כהן |
 | | מחבר: | מאיר כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 14:12:26 |
| לפני מס' ימים פירסמנו פה תלונה על טיפול של המועצה לצרכנות בתלונתנו מס' פניה 633848 , ובין כך גם נפל דופי בהתנהלות הנציגה המטפלת.
לאחר בירור מהיר וחזרה של הנציגה שלומית אנו מצהירים ומודים שהטעות היתה כולה שלנו והנציגה התנהלה ללא דופי ואנו מצרים על הרושם השלילי שנוצר.
אנו מבקשים את סליחתך ואנא קבלי את התנצלותנו המלאה. | |
|
|
|
| 26/9/2019 12:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 12:18:39 |
| שלום וברכה מאיר,
תודה. פנייתך הנ"ל לפורום מועברת לגורמים הרלוונטיים במועצה. | |
|
|
|
|