| 2/10/2019 17:37 |
חדוה דבש |
 | | מחבר: | חדוה דבש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 17:37:12 |
| | שלום, יש לי 4 מנויים (של ילדיי ואמי) בחברת פלאפון. הסכום כל חודש 29 שח למנוי. במהלך החודשיים האחרונים (חשבונית שראיתי וחשבונית שבדרך) הסכום הוא כ 350 שח לכל המנויים במקום 120 שח. האם מותר לחברת פלאפון לגבות מחיר מלא? תודה ושנה טובה. | |
|
|
|
| 3/10/2019 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 10:07:56 |
| שלום רב חדוה,
האם נשלחה אליך הודעה מוקדמת בדבר שינוי תוכנית?
עקרונית, סעיף 13א(ד) בחוק הגנת הצרכן מאפשר לבית העסק לחדש אוטומטי בשירותי טלפון, "...ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; העוסק יפרט בהודעה את תנאי העסקה ויציין בה במפורש כי ההתקשרות ביניהם תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות אלא אם כן יודיע הצרכן כי ברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת;"
על כן, יש לבדוק אם התקבלה הודעה מטעם החברה ולאחריו יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/10/2019 17:36 |
חדוה דבש |
 | | מחבר: | חדוה דבש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 17:36:54 |
| | שלום, יש לי 4 מנויים (של ילדיי ואמי) בחברת פלאפון. הסכום כל חודש 29 שח למנוי. במהלך החודשיים האחרונים (חשבונית שראיתי וחשבונית שבדרך) הסכום הוא כ 350 שח לכל המנויים במקום 120 שח. האם מותר לחברת פלאפון לגבות מחיר מלא? תודה ושנה טובה. | |
|
|
|
| 3/10/2019 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 10:06:33 |
| שלום רב חדוה,
האם נשלחה אליך הודעה מוקדמת בדבר שינוי תוכנית?
עקרונית, סעיף 13א(ד) בחוק הגנת הצרכן מאפשר לבית העסק לחדש אוטומטי בשירותי טלפון, "...ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; העוסק יפרט בהודעה את תנאי העסקה ויציין בה במפורש כי ההתקשרות ביניהם תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות אלא אם כן יודיע הצרכן כי ברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת;"
על כן, יש לבדוק אם התקבלה הודעה מטעם החברה ולאחריו יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/10/2019 17:08 |
מיכל רוז |
 | | מחבר: | מיכל רוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 17:08:57 |
| היייי לפני חודשיים הותקן מקלחון אצל אמא שלי והכל היה נהדר. לפני חודש אמא שלי ביקשה מאותו הקבלן להרכיב מקלחון זהה במידות שונות. היום לאחר שהתקינו אמא שלי שמה לב שזהו לא אותו המקלחון כפי שביקשה.
חשוב לציין שלא הייתה הזמנה כתובה היו שיחות טלפוניות והודעות.
בעל העסק לא עונה, מסנן ולא מזמן שלח הודעה שזהו המוצר שהוזמן והוא לא מוכן לבוא ולהרכיב את המקלחון שאמא שלי מבקשת.
האם יש מה לעשות? פשוט בעל מקצוע חצוף | |
|
|
|
| 3/10/2019 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 09:58:40 |
| שלום וברכה מיכל,
פנייתך מתארת הפרה של ההסכמות בין הצדדים, בין היתר אספקה של מוצר שלא כפי שהוזמן. על בית העסק לבטל את העסקה להשיב את התמורה ששולמה במלואה, או לתקן את ההפרה לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. ממילא חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקת מכר מרחוק כמתואר (עסקה טלפונית) בתוך 14 יום ממועד ההתקנה. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל, בתיאור הפרשה וככל האפשר בצירוף ראיות, טענותיכם, לרבות הסבר באשר לכך שלא הבחנתם באי ההתאמה במועד התקנת המקלחון, ובדרישה לתקן את ההפרה/אי ההתאמה או להשיב את התמורה ששולמה. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 2/10/2019 16:51 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 16:51:51 |
| קניתי טלפון סלולרי מיועד למבוגרים דרך אתר אינטרנט לפני החג.הטלפון נפתח ואינו מתאים לצורכי המבוגר פניתי לחברה להחזירו והם לא מוכנים לקבלו חזרה בטענה שהחוק לא חל על מכשירים סלולארים.
לא היה כתוב בשום מקום באתר מדיניות החזרת מוצרים. דיברתי איתם בטלפון הסבירו לי את מהות המכשיר ואמרו שמתאים לכבדי שמיעה(למרות שבפועל הבן אדם לא שמע את הצלצול, והוא לא חירש, רק כבד שמיעה) הם הביאו לי אותו באותו היום ושילמתי במזומן.
מה ניתן לעשות? האם אפשר לקבל החזר עליו סה"כ עברו 2 ימי עסקים מהקניה. | |
|
|
|
| 3/10/2019 09:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 09:47:51 |
| שלום וברכה ענבל,
פנייתך מתארת עסקת מכר מרחוק, כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן (שלא בחנות אלא באינטרנט או בטלפון למשל), לרכישת טלפון סלולרי. החוק האמור לעיל מקים זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק, וזאת בתוך 14 יום ממועד העסקה או מיום קבלת מסמך גילוי נאות באשר לתנאי העסקה וביטולה מבית העסק כמתחייב, לפי המאוחר מביניהם. שימוש במוצר אינו פוגע בזכות החרטה וביטול העסקה האמורה לעיל. החוק חל כמובן גם על המוצר נשוא פנייתך. במקרה של ביטול כאמור ניתן לחייב את הצרכן במדי ביטול של עד 100 ש"ח ועל הצרכן להשיב את המוצר לבית העסק. בנוסף, מקום בו הביטול נעשה בעקבות אי התאמה במוצר או בשל הטעיה אסורה כנטען, אין לחייב את הצרכן בעלות כלשהי בגין הביטול. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך כמתחייב. יש להוסיף כי הימנעות של בית העסק מלעשות צרכן עשויה לחייב בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק לטובת הצרכן של עד 10,000 ש"ח לפי סעיף 31א' לחוק. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 2/10/2019 15:40 |
נדב |
 | | מחבר: | נדב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 15:40:52 |
| Best Mobile סניף מודיעין קניון עזריאלי.
ביצעתי רכישה מוקדמת של מוצר ושילמתי תשלום מוקדם. הגעתי כמה ימים לאחר שהמוצר היה אמור להגיע לסניף ובסניף נאמר לי שאין באפשרותם לספק לי את המוצר ושלא היה להם אותו במלאי מלכתחילה. זה אומר שהם גבו ממני כסף על מוצר בידיעה שאין ביכולתם לספקו. המוכרת הציעה לברר אם יש אפשרות להביא את המוצר מסניפים אחרים של הרשת ואמרה שתתקשר אלי יום למחרת. יום למחרת לא קיבלתי שום שיחה. ניסיתי להתקשר בעצמי אך לא ענו, ונאלצתי להגיע פעם שלישית אל הסניף כדי לקבל תשובה. המוכרת אמרה שאין באפשרותם לספק לי את המוצר בשום צורה. דרשתי החזר כספי על הרכישה ששילמתי עלייה במזומן. אמרו שעל פי המדיניות שלהם: אין באפשרותם להחזיר לי את הכסף במזומן וגם לא בזיכוי אשראי, אלא רק בהעברה בנקאית שלוקחת שלושה ימי עסקים.
הכסף לא הופיע בחשבון, לא לאחר שלושה ימי עסקים וגם לא לאחר ארבעה. ניסיתי להתקשר אליהם לברר מה קורה עם ההעברה ושוב כרגיל לא ענו, ונאצתי שוב להגיע לסניף בפעם הרביעית בגלל שהם לא עונים בטלפון. בסניף המוכרת אמרה שהיא תברר מה קורה אם זה ועד מחר תתקשר אלי עם תשובה.
יום למחרת שוב, לא קיבלתי שום טלפון, וכשניסיתי להתקשר, לא ענו, ושוב בפעם החמישית נאלצתי להגיע לסניף פיזית רק כי לא יכולתי לקבל מענה בצורה אחרת. בסניף נאמר כי החברה ביצעה את ההעברה והכסף צריך להופיע בחשבון בנק, ובמידה והכסף לא מופיע בחשבון, זה באשמת הבנק שלי והבעיה היא לא באשמתם או אחריותם. הלכתי לבנק, בדקתי אם התקבל כסף, ואמרו לי שאין שום העברה לחשבון שלי מהחודש האחרון שקשורה לחנות. (פרטי הבנק שהעברתי להם נכונים, כשהייתי בסניף אימתתי את זה איתם)
ניסיתי להתקשר לחנות וכרגיל, לא ענו לי, וכרגיל הייתי חייב לבוא לשם פיזית בפעם השישית. ביקשתי מהסניף הוכחה לכך שהכסף הועבר, אך לא יכלו לספק לי שום הוכחה לכך שהכסף הועבר, לא תיעוד ולא מספר העברה. ואמרו לי שאין להם מה לעשות עם זה לבינתיים ואין להם עם מי לדבר עד לאחר ראש השנה.
סיפור ארוך של שיחות לשווא, חוסר זמינות, הטרחות של הלקוח, חוסר מקצועיות, גסות רוח, התשה, ומריחה ללא קצה חוט. ההתנהלות של הסניף ושל הפקידים מתחת לכל ביקורת. לרשת אין שום טלפון של שירות לקוחות אלא רק מייל. היום שלחתי מייל, מקווה לקבל מהם תשובה בקרוב.
העברתי להם את התשלום למוצר עוד בשמיני לספטמבר וזו מריחה שלוקחת כבר מעל חודש.
מה אני יכול לעשות בנוגע לזה? | |
|
|
|
| 3/10/2019 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 09:45:53 |
| שלום רב נדב,
מה המוצר שנרכש? ומה עלותו?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה, מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, בהנחה שהמוצר שנרכש מקנה לך זכות חרטה, הביטול יהיה כרוך בתשלום 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, וההשבה תיעשה באופן בו בוצע התשלום ולא יאוחר משבעה ימי עסקים, למידע רחב בעניין תקנות ביטול עסקה, תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות, בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, שהסעד בגינו הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה, היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/10/2019 15:13 |
יוליה |
 | | מחבר: | יוליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 15:13:30 |
| שלום, הוזמן מטבח חדש בחודש יוני. בחנות הבטיחו להביא עד סוף אוגוסט וזה רשום בהסכם. באוגוסט אמרו שזה מתעכב בים ולפי חוזה יש הערכה עד סוף ספטמבר. עכשיו תחילת אוקטובר ובחנות מספרים סיפור שבמכס פתחו את המכולה, הוציאו את כל התכולה בחלקה נהרסה לכן צריך להזמין מטבח חדש. הלקוחה כבר חודשיים גרה ללא מטבח בבית, אין לה איפה לבשל והיא גם לא יכולה לסיים את השיפוץ.
הלקוחה שילמה לחנות מקדמה של 10000 שח.
בחנות מציעים להזמין מטבח חדש וצריך להמתין שוב חודש (במקרה הטוב). או להחזיר את הכסף ( ללא פיצוי עוגמת נפש והפרת חוזה).
הלקוחה לא יודעת מה לעשות כי הזמנת מטבח ממקום אחר תגרור המתנה ארוכה וכאבי ראש של למצוא ספק, תכנון, משא ונתן וכו'.
אשמח מאוד להכוונה איך אפשר לעזור לה. מדובר באישה מבוגרת שלא יכולה להגן על עצמה... | |
|
|
|
| 3/10/2019 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 09:39:04 |
| שלום וברכה יוליה,
אכן ראוי שבית העסק יקח על עצמו גם אחריות לפיצוי בגין לנזקים שנגרמים לצרכנית בפרשה כנטען בפנייתך, לרבות העמדת פתרון זמני או בשווי כסף בגין העדר מטבח בביתה, תוך הפרת ההסכמות שבין הצדדים והוראות הדין כמתואר, עגמת הנפש וכיוצ"ב. קשה כמובן במגבלות הפורום ליתן מענה לגופן של שאלות. ככל שלא יעלה בידיכם להגיע להסכמות עם בית העסק באשר לפתרון טוב של הפרשה, לאחר מיצוי ההידברות מולו, תוכלו להיעזר במועצה על דרך של הגשת תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 2/10/2019 15:22 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 15:22:47 |
| שלום רב.
אני עצמאי ולאחרונה הצטרפתי להסתדרות העובדים ומשלם באמצעות הוק בכ.אשראי.
בקשתי לקבל חשבונית מס עבור התשלומים וקבלתי תשובה שההסתדרות לא מפיקה חשבוניות ושאצור קשר בסוף השנה כדי לקבל דוח שנתי.
האם לגוף כזה או אחר מותר לא להפיק חשבונית עבור עסקה בינו לבין הלקוח?
תודה | |
|
|
|
| 3/10/2019 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 09:34:19 |
| שלום רב דני,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, אנו מנועים מלסייע לך, באפשרותך לפנות אל רשות המיסים בישראל, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://taxes.gov.il/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 2/10/2019 14:41 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 14:41:14 |
| היי,
אשמח את עזרתכם בנושא חוק הטכנאי:
האם החוק קיים גם על שירות לתיקון רהיטים?
אם הטכנאי הוא עצמאי לחלוטין (קבלן) ואינו קשור בחוזה לחברה, הפיצוי הוא מהחברה או ישירות מהטכנאי?
במידה וקיבלתי עדכון שיש עיכוב עדיין בטווח שתואם איתי (סימסתי ביוזמתי לחברה וקיבלתי את העידכון) האם החוק תקף?
תודה רבה ושנה טובה | |
|
|
|
| 3/10/2019 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 09:17:13 |
| שלום רב תומר,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" הורחב והוא קובע כי:
"...נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן..."
בנוסף נקבע שזמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, אולם ניתן להציע לצרכן להמתין לשיחה טלפונית, ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 2/10/2019 14:05 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 14:05:53 |
| היי,
אני נפלתי קורבן לאיש שמוכר קורס אינטרנטי ומבטיח שמיים וארץ שלא מתחיל ולא נגמר. ואתר שאפשר להרוויח שם הרבה כסף, והכול בולשיט.
אני באמצע 14 יום שאפשר לבטל עסקה, ואני רוצה לבטל את העסקה, אבל אף אחד לא מרים לי שם את הטלפון.
באתר של כרטיס אשראי אמרו לי שרק הוא "עסק מוכר" יכול לבטל את העסקה.
מה אני עושה? | |
|
|
|
| 3/10/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 09:10:08 |
| שלום רב אברהם,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, כדלקמן:
בעסקה מתמשכת, בין אם השירות הוחל בנתינתו ובין אם לאו.
בעסקה שאינה מתמשכת- הביטול ייעשה בתוך שני ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות. | |
|
|
|
| 2/10/2019 15:01 |
אתי פיינברג לעו"ד הדס יעקובסון |
 | | מחבר: | אתי פיינברג לעו"ד הדס יעקובסון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 15:01:27 |
| הדס שלום רב, בהמשך לשיחתנו מעבירה לך מס פניה להמשך טיפול ושיחה עם המעסיק לבקשתו כפי שדיברנו .פניה מס 643458
להזכירך העוסק מבקש לדבר איתך לברר אם יש אמת במה שכתבתי לו
בברכה
אתי פיינברג | |
|
|
|
| 3/10/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 2/10/2019 16:31 |
אתי פיינברג לעו"ד הדס יעקובסון |
 | | מחבר: | אתי פיינברג לעו"ד הדס יעקובסון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 16:31:48 |
| הדס שלום רב, בהמשך לשיחתנו מעבירה לך מס פניה להמשך טיפול ושיחה עם המעסיק לבקשתו כפי שדיברנו .פניה מס 643458
להזכירך העוסק מבקש לדבר איתך לברר אם יש אמת במה שכתבתי לו
בברכה
אתי פיינברג | |
|
|
|
| 3/10/2019 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 08:51:54 |
| אתי שלום רב,
קיבלתי את הפנייה והמסמכים ואטפל בזה במהלך היום, או לכל המאוחר ביום ראשון. | |
|
|
|
| 2/10/2019 15:05 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 15:05:14 |
| שלום,
האם בית העסק הגיב לפניה שנשלחה אליו?
היכן זה עומד? | |
|
|
|
| 3/10/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 08:45:26 |
| שלום רב איריס,
ביום 9.9.19 נשלח מכתב אל בית העסק אולם, טרם התקבלה תגובה, אני אעביר את פנייתך אל האחראית בתחום.
בכל מקרה, באפשרותך לבדוק סטטוס פנייתך באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM | |
|
|
|
| 27/9/2019 09:34 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/09/2019 | | שעה: | 09:34:43 |
| שלום רב,
לאחרונה רכשתי שולחן מחשב מסניף של רשת כלשהי במחיר 350 ש"ח.
לאחר הרכישה הסתכלתי במקרה באתר של אותה רשת וראיתי כי אותו שולחן נמכר ב-200 ש"ח.
אני יודע ומבין את ההבדל מחירים בין רכישה בסניף לבין אתר ה-Online, אך האם אין חובה על הרשת להודיע בפניי טרם הרכישה בסניף כי אני יכול לרכוש את אותו מוצר בדיוק דרך פלטפורמת האינטרנט ובכך לחסוך כמעט 50% מערך המוצר?
תודה מראש על העזרה. | |
|
|
|
| 27/9/2019 18:01 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/09/2019 | | שעה: | 18:01:36 |
| | הרשת לא חייבת להודיע לך. אם רכשת בשבועיים האחרונים, אתה יכול לבטל את העסקה בתנאי שלא הרכבת את השולחן, לשלם דמי ביטול של 17 ש"ח ולרכוש את השולחן באתר. | |
|
|
|
| 2/10/2019 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 12:54:34 |
| שלום רב עידן,
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק או בעסקה פרונטלית בחנות) ועל הצרכן לבחון את כדאיות העסקה, מכאן, שאין בהתנהלות של בית העסק משום הפרה של הדין .
יש לציין שבעסקה פרונטלית קמה לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן.
| |
|
|
|
| 2/10/2019 22:18 |
עידן |
 | |
|
| 2/10/2019 14:25 |
רחל בירנבאום |
 | | מחבר: | רחל בירנבאום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 14:25:17 |
| קיבלתי הודעה הזויה שלפי שעון המים עלתה צריכת המים שלנו בשבועיים-שלושה האחרונים במאות אחוזים. בדקנו ואין לנו כל נזילה. כיצד אני מתמודדת עם בעיה זו ומוכיחה שלא פתחתי מכון ספא בבית ושצריכת המים שלי הינה יציבה ונורמלית? למי עלי לפנות ומי אמור לבדוק את תקינות שעון המים או אפשרות אחרת?
אני סיעודית בת 96 ומוצאת עצמי חסרת אונים כיצד להתמודד בנושא זה. תודה לכם.
רחל בירנבאום 049834417 | |
|
|
|
| 2/10/2019 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 17:02:56 |
| שלום רב רחל,
בעניין זה עליך לפנות אל הרגולטור- רשות המים, להלן הקישור לפניות הציבור של רשות המים:
http://www.water.gov.il/Hebrew/about-reshut-hamaim/The-Authority/Pages/Public-Applications.aspx | |
|
|
|
| 2/10/2019 11:21 |
אלון חן |
 | | מחבר: | אלון חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 11:21:19 |
| שלום,
1. חברת הניהול בבניין מאפשרת תשלום במספר אמצעי תשלום, אך עבור תשלום בכרטיס אשראי גובה תוספת של 1.5% (וזאת לעומת אשראי לדוגמא)
2. נדמה לי שדובר בעבר, במסגרת מניעת תחרות, על כך שגביית עלויות שונות עבור שימוש באמצעי תשלום שונים, אינו מאפשר תחרות הוגנת (איני זוכר אם דובר רק על גופים ציבוריים או על כלל המשק
3. האם לגוף עסקי כלשהו מותר לחייב בעמלות שונות עבור תשלום באמצעי ניהול שונים?
בתודה,
אלון | |
|
|
|
| 2/10/2019 12:16 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 12:16:37 |
| למיטב ידיעתי החוזה בין חברות האשראי לעסקים, היא שהמחיר שמפורסם זה המחיר לתשלום גם בכרטיס אשראי. אם רוצים יכולים לתת הנחה בתשלום במזומן.
כדאי לפנות לחברת האשראי ולברר | |
|
|
|
| 2/10/2019 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 16:24:30 |
| שלום רב אלון,
בעניין זה עליך לברר מול הרגולטור- בנק ישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 2/10/2019 12:00 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 12:00:35 |
| רכשתי בחנות לריהוט סלון, וכחלק מהסלון רכשתי גם 4 כריות. בעת המשלוח הגיעו רק 2 כריות ו2 חסרות.
לאחר שיחות חוזרות ונשנות עם החברה, תוך הבטחות שווא דל משלוחי "עד סוף השבוע", שלא התממשו אני פונה אליכם בשאלה מה ניתן לעשות מתוך הגנת חוק הצרכן.
המשלוח היה אמור להגיע בתאריך 13.8, אולם עד כה 2 הכריות עליהם שילמתי לא הגיע | |
|
|
|
| 2/10/2019 16:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 16:20:20 |
| שלום רב מאיה,
האם קבעו עמך מועד אספקת המוצר? האם העסקה בוצעה במכר מרחוק?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, שהסעד בגינו הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ואת נתקלת בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/10/2019 12:00 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 12:00:07 |
| רכשתי בחנות לריהוט סלון, וכחלק מהסלון רכשתי גם 4 כריות. בעת המשלוח הגיעו רק 2 כריות ו2 חסרות.
לאחר שיחות חוזרות ונשנות עם החברה, תוך הבטחות שווא דל משלוחי "עד סוף השבוע", שלא התממשו אני פונה אליכם בשאלה מה ניתן לעשות מתוך הגנת חוק הצרכן.
המשלוח היה אמור להגיע בתאריך 13.8, אולם עד כה 2 הכריות עליהם שילמתי לא הגיעו. | |
|
|
|
| 2/10/2019 16:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 16:11:05 |
| שלום רב מאיה,
האם קבעו עמך מועד אספקת המוצר? האם העסקה בוצעה במכר מרחוק?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, שהסעד בגינו הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ואת נתקלת בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/10/2019 11:53 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 11:53:55 |
| שלום,
שאלה שכבר עניתם, אך טרם קיבלתי מענה על הבהרה שביקשתי - אודה להתייחסותכם.
רכשתי סלון חדש תוצרת איטליה. עם קבלתו התברר כי יש פגמים בייצור ולאחר ביקור טכנאי מתאם היבואן נאמר לי כי יש לקחת את הסלון לסדנא לתיקון.
אני הודעתי לחברה כי לא מקובל עלי לקבל סלון חדש פגום ולתקנו בארץ. מדובר בסלון יוקרתי תוצרת איטליה ואני מצפה לקבל סלון חדש ותקין במקומו.
האם אני רשאי לדרוש החלפה, קרי לקבל סלון חדש אחר מאותו דגם של היצרן? או שזכותו של היבואן לסרב לבקשה זו ולהתעקש להציע זיכוי כספי בלבד? | |
|
|
|
| 2/10/2019 16:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 16:03:52 |
| שלום רב בר,
מתי התגלה הפגם? האם אתם נמצאים בתוך 14 ימים מקבלת המוצר?
במידה שהעסקה בוצעה בבית העסק, האם ישנו שילוט מדיניות החזרת טובין בבית העסק?
עקרונית, במידה שהמועד לביטול העסקה חלף (בעסקת מכר מרחוק או עסקה פרונטלית) הרי, שחוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לדרוש פיצויים בשל פחת בערך המוצר.
על כן, על פי חוק המכר על הצרכן לאפשר לבית העסק לתקן את הטעון תיקון. | |
|
|
|
| 2/10/2019 09:44 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 09:44:09 |
| שלום,
רכשנו לפני כחודשיים פינת אוכל בהזמנה מיוחדת עם ציפוי שיש שיכולה להיפתח. בעת ההזמנה ביקשנו כי יהיה באורך 1.60 וייפתח ל10 אנשים
בהזמנה היה רשום 2.60. חתמנו על זה מתוך חוסר הבנה שחשבנו שאלו המידות של השולחן הפתוח ואחר כך גם אישרנו את זה. כשקיבלנו את השולחן לפני 10 ימים גילינו שהמידה שלו בהיותו סגור היא 2.60 והוא נפתח ליותר מ3 מטר. כעת השולחן לא שמיש וחוסם את כל הסלון. ניסינו לדבר עם בית העסק אך הם אינם מסכימים להחליף את השולחן והציעו לנו לשלם 3000 שח בתמורה לשולחן חדש ושאנו נחזיר את הישן. נודה לכם אם יהיה לכם רעיון כלשהו איך לפתור את הבעיה | |
|
|
|
| 2/10/2019 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 15:41:49 |
| שלום רב ערן,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ושלא הורכב בבית הצרכן, ולא נפגם על ידי הצרכן.
מכאן, שמתיאור בפנייתך, לא קמה לך זכות חרטה, מכח תקנות ביטול עסקה, לכן, יש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 2/10/2019 09:05 |
רותי |
 | | מחבר: | רותי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 09:05:04 |
| שלום רב,
יש לי 2 שאלות:
1) קניתי מוצר מקולקל של קינדר, ופניתי אליהם בנושא, דרך האימייל שהופיע על גבי האריזה (אין להם טלפון של שירות לקוחות, רק כתובת אימייל). לאחר כשבועיים פניתי אליהם שוב בנושא מאחר ולא קיבלתי שום התייחסות לפנייתי.
למרות 2 פניותיי אליהם, מזה כשלושה שבועות לא קיבלתי מהם שום התייחסות או תשובה.
האם זה תקין שאין להם טלפון של שירות לקוחות או שלא מתייחסים בכלל לפניות צרכנים? תוך כמה זמן הם אמורים להתייחס ולתת מענה?
2) בשירות הלקוחות של אייס לוקח בממוצע כ - 45 דקות עד שעונים בטלפון ללקוחות, (מבלי כל אפשרות להשאיר טלפון לחזרה או הודעה כלשהי).
האם אין דרך לאכוף זאת? האם יש קנסות במצב המתנה כל כך ארוך?
תודה, רותי | |
|
|
|
| 2/10/2019 14:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 14:56:21 |
| רותי שלום רב,
אין הוראת חוק המחייבת מענה לצרכן בתוך מניין ימים קבוע, במקרה שתיארת,אך על פי הוראות חוק המכר, מחויב העוסקל רפא את הפגם במוצר או לבצע השבה כספית בגינו בתוך זמן סביר, ואי מתן מענה מהווה הפרה לכאורה של הוראות אלו.
על כן, בנסיבות אלו, מומלץ לפנות למשרד הבריאות ולדווח על הפגם במוצר וכן לציין את העדר המענה מטעם העוסק.
לעניין המענה הטלפוני של אייס - גם כאן, אין הוראת דין פרטנית המחייבת מענה ולצערינו עוד לא קיימת חקיקה המחייבת עוסק להעניק לצרכן שירות מייטבי. | |
|
|
|
|