| 3/10/2019 13:00 |
ניסים |
 | | מחבר: | ניסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 13:00:03 |
| שלום,
הזמנו נגרייה ארון במידות ספציפיות. בארון קיימות מספר תקלות . הגיעו לתקן פעם אחת אך עדיין קיימות תקלות . ביקשתי שייקחו את הארון לצמיתות ולא לתקן כל הזמן את המוצר .המוכר סירב.האם קיימת לי בעד כלשהו ? | |
|
|
|
| 6/10/2019 10:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 10:49:46 |
| שלום וברכה ניסים,
חוק המכר קובע כי ככל שישנה אי התאמה מהותית במוצר, כנטען בפנייתך, על בית העסק המוכר לתקן את אי ההתאמה תוך זמן סביר, ובמקרה בו נמנע בית העסק מלעשות כן, קמה בידי הצרכן הזכות אף לבטל את העסקה ולקבל את מלוא התמורה בחזרה (נא ראה סעיפים 11 ו - 28 לחוק המכר). אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל, בתיאור הפרשה ופירוט הטענות ובדרישה לתקן את אי ההתאמות לאלתר וללא כל דיחוי נוסף שאחרת תאלצו לבטל את העסק. | |
|
|
|
| 3/10/2019 12:54 |
אירנה |
 | | מחבר: | אירנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 12:54:36 |
| שלום רב,
האם חברת תחזוקת מעליות יכולה לעלות ב50% שכר שירות לתחזוקת מעליות בהסכם מתחדש וטענה שלהם שזה מחיר השוק. איפו אפשר לקבל מידע בקשר למחירים לתחזוקת מעליות?
תודה ראש, אירנה
| |
|
|
|
| 6/10/2019 10:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 10:29:41 |
| שלום וברכה אירנה,
שאלתך באשר להעמדת המחיר בגין השירות נתון להסכמות שבין הצדדים בנסיבות, לפיכך עלייך לעיין ראשית בחוזה ו/או בתקנון בית העסק וכיוצ"ב. בנוסף, אנו מציעים כי תערכו סקר שוק, לרבות באמצעות איתור חברות מתחרות בתחום וקבלת הצעות מחיר, בדיקה של השירותים הניתנים לבניינים אחרים באזור מגוריכם וכו'. | |
|
|
|
| 3/10/2019 12:51 |
mpadkina@gmail.com |
 | | מחבר: | mpadkina@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 12:51:10 |
| | אמי רכשה שירות מטכנאי עצמאי להתקנת סוללה סולארית ודוד שמש על גג הבניין שלה כדי שיהיו לה מים חמים (לפני שהיה לה רק דוד חשמל בדירתה). היה רק מקום פנוי אחד על הגג ואמי הראתה את זה לטכנאי ושאלה האם זה יתאים להתקנה. הוא נתן תשובה חיובית שלאחריה שילמה לו 6000 שקל עבור הציוד (סוללה ודוד) ועבודות ההתקנה. כאשר הותקן המכל, הוא לא מחמם את המים מכיוון שאין מספיק שמש מגיעה לסוללה בגלל הצל. כשאמי יצרה קשר עם הטכנאי בנוגע לבעיה זו הוא הצהיר שאין מה לעשות. הוא אמר שזו לא הייתה אשמתו, כיוון שאמי (אישה בת 70) הראתה לו את המקום על הגג ולכן הוא לא יחזיר לה כסף עבור שירותיו והציוד. אנו רוצים לדעת האם על פי החוק הישראלי נוכל לחייב את הטכנאי באופן חוקי להחזיר את אמי עבור השירות והציוד שהיא מוכנה להחזיר מכיוון שהוא לא יכול לתפקד כראוי. תודה מראש על עצתך. | |
|
|
|
| 6/10/2019 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 10:27:37 |
| שלום וברכה,
קשה להכריע לגופן של שאלות במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לרדת למכלול הנסיבות, לרבות טענתך לכך שהיה רק מקום פנוי אחד בגג והמשמעויות שעשויות להיות לכך, מיקום הדוד בפועל ובעיית הצל הנטענת וכו'. מכל מקום, יש רגליים לטענה לפיה ביסוד ההסכמות שבין הצדדים - רכישת דוד חשמל וקולטנים והתקנתם באופן שיתפקדו כראוי. ושהתקנת הדוד במיקום שאינו מאפשר לו לעשות את מלאכתו כראוי, מחייבת לכל הפחות את בית העסק לפתור את הבעיה ולהתקין את הדוד באופן נכון יותר/מיקום נכון יותר וכיוצ"ב, ואם הדבר אינו אפשרי לבטל את העסקה ולהשיב את התמורה ששולמה. בנוסף ככל שהעסקה הינה עסקת מכר מרחוק (בטלפון או האינטרנט) קמה זכות לביטול העסקה בתוך 14 יום, גם מקום בו נעשה שימוש במוצר, ולקבלת התמורה חזרה בניכוי דמי ביטול ודמי התקנה הקבועים בחוק. ובמקרה של עסקת טלפונית מול צרכן שהינו אזרח וותיק כמתואר בפנייה, הזכות לביטול עומדת למשך 4 חודשים. נסו לפנות לבית העסק בכתב לאור האמור לעיל בפירוט הטענות והדרישות. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 3/10/2019 12:47 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 12:47:46 |
| שלום רב,
רכשתי לפני 10 חודשים מחשב נייד מאחת מרשתות המחשבים הגדולות. למחשב אחריות של 3 שנים על ידי היצרן.
לאחרונה הבחנתי כי המאורר במחשב מרעיש זמן רב ללא הפסקות. משיחה עם נציג התמיכה של היצרן ובדיקות שהוא ביצע מרחוק - עולה כי המחשב מתחמם יתר על המידה, ולכן יש להחליף מספר רכיבים (מעבד, מאורר וצלע מאורר).
מכיוון שהמוצר באחריות - היצרן ביקש לשלוח טכנאי שיחליף לי את החלקים האמורים.
מכיוון שאלו חלקים מרכזיים במחשב והתקלה לא נבעה משימוש שאני עשיתי במוצר (אלא כנראה בעייה ביצור) - איני רוצה שיבצעו תיקון, אלא שיחליפו לי את המוצר למוצר תקין. הם מתעקשים שהפתרון היחידי הוא החלפה והם לא מאפשרים החלפה.
האם יש מה לעשות? הסיבה להתעקשותי היא כי מדובר ברכיבים משמעותיים שנדרשת החלפתם ובנוסף הבעיה לא נבעה משימושי במוצר (ככה קניתי אותו). האם אינני זכאי להנות ממוצר תקין וחדש? האם כל יצרן יכול למכור מוצר פגום וברגע שהצרכן מתלונן יבצע תיקון? האם אין אחראיות ליצרן / רשת המחשבים?
תודה רבה ושנה טובה! | |
|
|
|
| 6/10/2019 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 09:58:32 |
| שלום רב אבי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יימסר לצרכן תעודת אחריות למשך שנה, שבמסגרתו היצרן/יבואן יעניק לצרכן שירות בחינם למשך שנה.
במקרה של פגם במוצר בתקופת שנת האחריות, על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
על כן, במקרה המתואר, יהיה עליך לאפשר ליצרן/יבואן, כמפורט בתעודת האחריות האפשרות לבדוק את המוצר ואם יש צורך לבצע תיקון.
| |
|
|
|
| 3/10/2019 12:35 |
אוקסנה גורדון |
 | | מחבר: | אוקסנה גורדון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 12:35:46 |
| | קניתי מנוי של 56 שיעורים בסטודיו לפילאטיס מכשירים בחיפה, אם הזמן גיליתי שהשיעורים עושים לי כאבי גב וברצוני לבטל את המנוי כי נישאר לי שם עוד 30 שיעורים. הם טוענים שאי אפשר לבטל אחרי 14 יום. האם זה חוקי? הרי יש חוק של מכוני כושר שאומר שמותר לבטל בכל עת. תודה על המעננ | |
|
|
|
| 6/10/2019 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 09:49:47 |
| שלום רב אוקסנה,
עקרונית, תיקון 37 לסעיף 13א1 בחוק הגנת הצרכן, חל על מנוי במכון כושר, הגדרת "מכון כושר " הינו:
"מכון כושר" – כהגדרתו בחוק מכוני כושר (רישוי ופיקוח), התשנ"ד-1994, וכן מקום שניתנים בו שירותי ספורט או מועדון בריאות, לרבות שירותי בריכת שחייה, תרגילי התעמלות ועיצוב הגוף, מרחץ אדים או אמבט זרמים, והכול למעט חוג המבוסס על תכנית לימודים, שניתן להצטרף אליו בהרשמה מראש ולא ניתן להצטרף אליו במועד מאוחר יותר ולמעט מקום שניתנים בו שירותי בריכת שחייה בלבד, הפעילה בתקופה שאינה עולה על חמישה חודשים בשנה;..." כמופיע בתוספת הרביעית בחוק הגנת הצרכן, ראי מידע בעניין תיקון 37 באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
חוק מכוני כושר (רישוי ופיקוח), תשנ"ד-1994, מגדיר את "מכון כושר " כדלקמן:
"מכון כושר" – מקום שבו מתאמנים במכשירים המפעילים את השרירים בתנאים של מאמץ גופני;"
מכאן, שבמידה שהשירות שנרכש אינו עונה להגדרה של "מכון כושר" כמפורט בתיקון 37 בחוק הגנת הצרכן, הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם להסכם ההתקשרות בניכם.
| |
|
|
|
| 3/10/2019 11:54 |
חנה כהן |
 | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 11:54:50 |
| שלום וברכה,
בתחילת חודש 09/2019 נרשמתי למנוי שנתי לשיעורי פעילות גופנית.
במעמד הרישום חתמתי על טופס רישום בו נכתב כי ניתן לבטל את המנוי בכל חודש, המנוי יבוטל מסוף החודש בוו הוגשה הבקשה לביטול. הביטול מתבצע ע"י מילוי טופס ביטול.
במקום לא נגבים דמי ביטול אלא רק התשלום עבור אותו החודש בו נרשמתי.
השתתפתי ב3 שיעורים ובאמצע החודש (לא עברו 14 ימי עסקים) החלטתי לבטל את המנוי וגבו ממני תשלום עבור חודש מלא.
רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי מקרה כזה, האם עליי לשלם את החודש בו השתתפתי במלואו (כפי שצויין בטופס הרישום עליו חתמתי)? | |
|
|
|
| 6/10/2019 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 09:33:33 |
| שלום רב חנה,
כיצד בוצעה העסקה-האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים, כדקלמן:
בעסקה מתמשכת, בתוך 14 ימים (לא ימי עסקים) בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, במידה שהוחל במתן השירות, ישלם הצרכן את התמורה היחסית בעד השירות שניתן לו.
בעסקה שאינה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים ובלבד שהביטול ייעשה בתוך שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
גם בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בחוגים ובקורסים או מנוי במועדון כושר, בתוך 14 ימים (לא ימי עסקים) בניכוי 5% או 100 ש"ח ובמידה שהשירות הוחל יש לשלם את הערך היחסי, כקבוע בסעיף 3(ד) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים בדין, והודעת הביטול לא נעשתה בתוך 14 ימים (לא ימי עסקים), הרי שיהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם ישנו קנס יציאה. | |
|
|
|
| 3/10/2019 11:54 |
רינה |
 | | מחבר: | רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 11:54:51 |
| שלום
ההורים שלי הזמינו דלת כניסה ושלמו מקדמה 1000 שקל באשראי תשלום 1 שירד כבר, כאשר הגיע נציג למטעם החברה לקחת מידות מדויקות מסתבר שאשתו שהיא טיפלה בהורים שלי רשמה משהו אחר במידות ולכן המחיר שהציגה להם היה שונה ההורים שלי שהם בני 70 שמעו שצריך להוסיף סכום למחיר שנקבע כי צויין בהזמנה מידות אחרות כשההורים שלי אמרו את המידות הנכונות והפקידה רשמה אחרת
הם ביטלו את העסקה והחנות החזירה להם מ1000 שקל של המקדמה 450 שקל כאשר בחחשבונית של המקדמה לא מצויין דבר לגבי מדיניות ביטול העסקה של החברה
השאלה היא האם צריכים להחזיר להם 5 אחוז או 100 שקל כנמוך מבין השניים על ביטול עסקה | |
|
|
|
| 6/10/2019 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 09:30:18 |
| שלום וברכה רינה,
התנהלות בית העסק כמתואר בפנייתך אינה תקינה על פניו. לטענתך השגגה שחלה במידות הינה מצדו של בית העסק, לפיכך אין מקום לחייב את הורייך בעלות כלשהי בגין ביטול העסקה. | |
|
|
|
| 3/10/2019 11:51 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 11:51:05 |
| שלום,
קניתי שני קרמים זהים בדיוטי פרי במבצע של "השני ב 50 %".
פריט אחד עלה 33 דולר והשני 16.5 דולר.
אם אני מחזירה אחד מהם, מה סכום הזיכוי שעליי לקבל?
תודה | |
|
|
|
| 6/10/2019 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 09:28:56 |
| שלום רב יעל,
מתי נרכשו המוצרים?
האם המוצרים מגיעים באריזה הרמטית (כמו בושם)?אם כן, האם המוצרים נפתחו?
מה המדיניות החזרת טובין של בית העסק? | |
|
|
|
| 3/10/2019 11:43 |
רן רובין |
 | | מחבר: | רן רובין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 11:43:40 |
| שלום
רכשתי מוצר חשמלי לאחותי באילת. אני גר בבאר שבע והיא בגדרה
היא רוצה להחזיר את המוצר לקבלת החזר כספי , המוצר נמצא אצלה וגם הקבלה, אך החנות אינה מאפשרת החזר בלי שהכרטיס אשראי שלי שאיתו רכשתי יהיה פיזית אצלה.
זה חוקי הדבר הזה ? יש לה את המוצר ואת הקבלה,ואני יכול לשלוח צילום האשראי להראות לחנות למען הסר ספק בזיהוי , ועדיין הם לא מאשרים כזה דבר ורוצים שאני אגיע לחנות או לחלופין אביא לה את האשראי שלי למרות שהסברנו שהמרחק בינינו גדול . מה עושים במצב כזה? | |
|
|
|
| 6/10/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 09:07:33 |
| שלום רב רן,
לא ציינת מתי נרכש המוצר?
מתי נעשה בקשת הביטול?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה,בין היתר, במוצרי חשמל, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
סעיף 3 בתקנות ביטול עסקה קובעות כי על הצרכן להציג "...חשבונית או סרט קופה או פתק החלפה המעידים על עצם ביצוע העסקה עם העוסק או הוכחה אחרת לגבי עצם ביצוע העסקה, מועדה, הסכום ששולם בעדה ואמצעי התשלום."
על כן, היה ואתם עומדים במועד הקבוע בתקנות ואחותך מעוניינת בביטול העסקה, הרי שקמה לה זכות חרטה, בהתאם לקבוע בתקנות, והתניית בית העסק לבטל את העסקה בהמצאת כרטיס אשראי עלול להוות הטעיה, בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 25/9/2019 17:47 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2019 | | שעה: | 17:47:25 |
| אתם לא עניתם לי
לגבי מפיץ ריח שקניתי רציתי להחזיר כי לא עובד' אמרו שהייתי צריכה להחזיר אחרי כמה ימים
האם מגיע לי זיכוי ??
האם הם צריכים להחליף לי למרות שבאתי עם הקבלה ?
| |
|
|
|
| 26/9/2019 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2019 | | שעה: | 12:54:52 |
| שלום וברכה ליאת,
כמובן שככל שהמוצר שרכשת אינו תקין על בית העסק לתקנו או להעמיד מוצר חדש תקין תחתיו, בין היתר לאור הוראות חוק המכר. ברם, על הצרכן להודיע לבית העסק המוכר מוקדם ככל האפשר אודות אי ההתאמה או הליקוי המובנה במוצר. כמו"כ, עשוי להיות קושי ראייתי להוכיח שמוצר ששהה זמן בחזקת הצרכן ניזוק כתוצאה מהשימוש ולא בשל פגם בייצור. | |
|
|
|
| 3/10/2019 22:40 |
ליאת |
 | |
|
| 3/10/2019 11:38 |
יגאל |
 | | מחבר: | יגאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 11:38:51 |
| | איזה תביעה לבית משפט עלי להגיש על פירסומים חוזרים ונשנים בהם מפורסם מוצר שאינו קיים במלאי ולא ניתן לקבלו בפועל הוא לא קיים אף פעם במלאי והפירסום הוא סוג של פיתוי להכנס לחנות מחסני חשמל | |
|
|
|
| 3/10/2019 14:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 14:35:49 |
| שלום רב יגאל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 3/10/2019 10:52 |
Yifat |
 | | מחבר: | Yifat (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 10:52:06 |
| | שלום רב, ביטלתי עסקה תוך פחות מ48 שעות ובית העסק גורר אותי מנציגי לנציג ללא אישור הביטול עבור הסכום המלא. מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 3/10/2019 14:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 14:30:57 |
| שלום רב יפעת,
חסרים פרטים כגון:
מה המוצר שנרכש?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
| |
|
|
|
| 3/10/2019 10:33 |
סבטלנה |
 | | מחבר: | סבטלנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 10:33:37 |
| לפני חצי שנה קניתי קורקינט חדש, שילמתי 4000. כבר בימים הראשונים התחילו בעיות, הוא לא התקפל, המטען לא עבד... תוך כמה שבועות הברגים בחיבור מעל הגלגל הקדמי התחילו ליפול החוצה. אם לא הייתי שמה לב הקורקינט היה יכול להתקפל באמצע נסיעה. כשהגעתי לתיקון, שמו ברגים חדשים ואז גם הם נפלו החוצה. מאז כל חודש הקורקינט בתיקון עם אותה הבעיה. נאמר לי אפילו שזאת בעיה ידועה וש״באותו המשלוח מסין כולם הגיעו ככה עם ברגים לא טובים״. לא ניתן לתקן את זה, זה ימשיך עד שכל המנגנון יפגע סופית ואז אפשר לזרוק את הקורקינט. וזה יקרה עוד מעט.
אתמול הידית של ״גז״ נשברה באמצע הנסיעה. התקשרתי עוד פעם לחנות ונאמר לי בפעם המאה: תגיעי אליי לחיזוק או ליבואן לתיקון, אין לי מה להציע לך חוץ מזה.״ הם יודעים טוב מאוד מי אני ויודעים שהקורקינט מתפורר, בכוונה גוררים אותי לסוף האחריות. במקום להינות ממוצר ששילמתי עליו 4000 אלף אני מסכנת את חיי, מבלה שעות בתיקונים ובריבים בטלפון ועוד צוחקים עלי בפרצוף. מה עליי לעשות? תודה
| |
|
|
|
| 3/10/2019 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 14:29:34 |
| שלום רב סבטלנה,
האם יש ברשותך תעודת אחריות?
עקרונית, תקנות הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
בהנחה שיש ברשותך ראיות המעידות על תיקונים חוזרים ונשנים ,אני, מציעה כי תפני אל היצרן/יבואן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 3/10/2019 10:23 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 10:23:35 |
| שלום
ב 27.9 סיפקו לי מיטת יחיד נפתחת כפי שהזמנתי. לאחר בדיקתנו, קשה מאוד לאימי המבוגרת לפתוח ולסגור את המיטה והבנו כי המיטה לא מתאימה לנו.
יצרתי קשר עם החנות והם לא מוכנים להחזיר לי את כל הסכום אלא רק 65% ובנוסף לקזז לי דמי הובלה.
אני יודעת כי במסגרת 14 יום יש דמי ביטול בגובה 5% או 100 שח הנמוך ביניהם.
אודה לעזרתכם
תודה | |
|
|
|
| 3/10/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 14:16:26 |
| שלום רב מירי,
בהמשך לייעוץ הטלפוני שקיבלת, הרי שבמקרה המתואר, היות שהמוצר הורכב בבית הצרכן, לא קמה לצרכן הזכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, ולכן יהיה על הצרכן לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 3/10/2019 10:01 |
אלברט |
 | | מחבר: | אלברט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 10:01:19 |
| שלום רב, לפני כחצי שנה פנו אליי מבזק בינלאומי לשפר את מהירות הגלישה ולהחליף את ספק האינטרנט שלי שהיה עד אז של בזק. להפתעתי גילתי לאחר מספר שבועות בשיחה מקרית שהיתה לי עם בזק שספק האינטרנט שלי הוא עדיין בזק ואני לא מחובר כלל לבזקבינלומי שגובה ממני כסף על כך. התקשרתי לבזקבינלאומי והם אמרו לי שלא חיברו אותי עם שם משתמש וסיסמא למרות שהינפיקו אותה. ביקשתי לבטל אותם אך הם התעקשו שעל 3 השבועות הללו אני צריך לשלם להם למרות שלא קיבלתי שירות מהם לשניה. אני קיבלתי את הכסף דרך חברת האשראי ובינלאומי העבירו את העניין להוצאה לפועל. האם אני מחוייב לשלם להם למרות שלא חיברו אותי ולא קיבלתי שירות מהם?
החברה בהוצאה לפועל טוענים שעצם זה שהנפיקו לי שם משתמש וסיסמא ואפילו שלא חיברו אותי זה מספיק לחייב אותי, האם זה לא תמוה והזוי?
מה אומר החוק בעניין? | |
|
|
|
| 3/10/2019 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 13:28:05 |
| שלום וברכה אלברט,
קשה ליתן מענה לגופן של השאלות בפנייתך במגבלות הפורום, גם נראה כי הפרשה כבר תלויה ועומדת בפני לשכת ההוצאה לפועל, דבר המגביר את הקושי. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב, ובעיקר לעניין מועד תחילת החיובים, אופן ביצוע ההתנתקות מבזק וכו'. כמובן שככל שהדבר לא נעשה יש להשיב למכתבי דרישות החוב מטעם בית העסק טרם פתיחת הליך גבייה בהוצאה לפועל או להגיב במסגרת ההליך בהתאם להוראות הדין הרלוונטיות. ניתן גם לבוא בדברים עם בית העסק לפתרון הפרשה לשביעות רצון כל הצדדים. | |
|
|
|
| 3/10/2019 13:47 |
אלברט |
 | | מחבר: | אלברט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 13:47:30 |
| היי תודה על התשובה,
אך לשאלתך לא הייתה התנתקות מבזק כספק האינטרנט ובזק בינלאומי לא חוברו אלא רק הנפיקו שם משתמש וסיסמא.
ההוצאה לפועל אומרים שלפי חוק התקשורת עצם זה שנופק שם משתמש וסיסמא אפילו עם המנוי לא חובר זה מספיק לחיוב הלקוח. האם החוק הזה נכון וקיים ?
האם הגיוני? | |
|
|
|
| 2/10/2019 17:45 |
חדוה דבש |
 | | מחבר: | חדוה דבש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 17:45:10 |
| | שלום, יש לי 4 מנויים (של ילדיי ואמי) בחברת פלאפון. הסכום כל חודש 29 שח למנוי. במהלך החודשיים האחרונים (חשבונית שראיתי וחשבונית שבדרך) הסכום הוא כ 350 שח לכל המנויים במקום 120 שח. האם מותר לחברת פלאפון לגבות מחיר מלא? תודה ושנה טובה. | |
|
|
|
| 3/10/2019 00:16 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 00:16:15 |
| | תתקשר ותשאל איך הגיעו לסכום הזה או שתראה בחשבונית | |
|
|
|
| 3/10/2019 09:05 |
חדוה דבש |
 | | מחבר: | חדוה דבש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 09:05:19 |
| | כתבתי בגלל שלא עדכנתי את התוכנית בזמן הם גבו סכום מלא. השאלה אם מותר להם? | |
|
|
|
| 3/10/2019 12:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 12:50:38 |
| שלום רב חדוה,
האם נשלחה אליך הודעה מוקדמת בדבר שינוי תוכנית?
עקרונית, סעיף 13א(ד) בחוק הגנת הצרכן מאפשר לבית העסק לחדש אוטומטי בשירותי טלפון, "...ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; העוסק יפרט בהודעה את תנאי העסקה ויציין בה במפורש כי ההתקשרות ביניהם תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות אלא אם כן יודיע הצרכן כי ברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת;"
על כן, יש לבדוק אם התקבלה הודעה מטעם החברה ולאחריו יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/10/2019 17:53 |
יוסי ברלינסקי |
 | | מחבר: | יוסי ברלינסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 17:53:09 |
| שלום רב
האם יש חובה לציין את כמות המיליגרם של קרם לאחר גילוח
תודה | |
|
|
|
| 3/10/2019 12:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 12:18:06 |
| יוסי שלום רב,
הנושא מוסדר באמצעות תקנות הגנת הצרכן (מחיר ליחידת מידה), תשס"ח-2008.
התקנות קובעות סייגים מסוימים לציון כאמור, ובין השאר החובה אינה חלה על :
(8) טובין שמחירם הכולל ליחידת מידה, נמוך מ-10 אגורות;
(14) טובין שמשקלם 100 גרם או פחות וכן טובין שנפחם 100 מיליליטר או פחות ובלבד שאינם מיוצרים במשקלים או בנפחים שונים.
מצ"ב קישור לתקנות:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/500_007.htm | |
|
|
|
| 3/10/2019 10:14 |
מרק |
 | | מחבר: | מרק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 10:14:54 |
| שלום ,רציתי לברר לגבי מקרה שקרה לי .חמותי רכשה דלתות פנים וביום של ההתקנה אני לקחתי יום חופש ובבוקר אחרי ההתנה של כשעתיים בערך ב 10:00 בבוקר יצרתי קשר עם החנות ומשם נמסר לי שקרתה טעות בשיבוץ ההתקנות ומתקינים לא יגיעו היום.תואמה התקנה ליום אחר . כאשר שאלתי את המנהל של החנות לגבי היום חופש שלקחתי, הוא ענה שאין מה לעשות טעויות קורות !
מה האפשרויות שלי? | |
|
|
|
| 3/10/2019 12:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 12:13:12 |
| מרק שלום רב,
ניתן לדרוש מבית העסק פיצוי בסך של 600 ש"ח על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן 0"חוק הטכנאים"9 אשר חל גם על התקנה והרכבה של מוצרים. | |
|
|
|
| 3/10/2019 08:05 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 08:05:50 |
| | הזמנתי באינטרנט מחסן שכנראה היתה לחנות טעות במחיר כי לקחו לי עליו מחיר ממש זול, יום למחרת ההזמנה קיבלתי מייל מהמוכר שההזמנה מבוטלת, התקשרתי לשירות לקוחות והם אמרו לי שאין את המחסן במלאי. האם הם יכולים לבטל לי הזמנה שנעשתה ואפילו קיבלתי בזמן ההזמנה מס הזמנה למייל? | |
|
|
|
| 3/10/2019 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 10:25:54 |
| שלום וברכה שחר,
עקרונית הסכמים יש לקיים, ברם הדין נותן מקום לשגגות בתום לב וככלל קשה יהיה לחייב בית עסק למכור מוצר אשר הוא טוען לגביו כי אינו מצוי ברשותו. | |
|
|
|
| 3/10/2019 12:10 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 12:10:06 |
| | גם אם הוא קיבל את ההזמנה ואישר אותה, וגם שבוע אחרי הוא עדיין לא הוריד את הפריט מהאתר? | |
|
|
|
| 3/10/2019 08:19 |
עדינה |
 | | מחבר: | עדינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 08:19:25 |
| שלום,
האם המוכר רשאי לחייב אותי להחזיר מוצר באופן פיזי ולא לתת לי אפשרות לשלוח אותו בדואר רשום אליו????
רכשתי את המוצר באינטרנט וקיבלתי אותו בדואר.
אשמח לתשובה מהירה,
עדינה 0504113264 - אין לי SMS | |
|
|
|
| 3/10/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 10:31:29 |
| שלום וברכה עדינה,
פנייתך אינה מבוררת דיו למתן מענה לגופה של שאלה. מכל מקום נציין כי במקרה של ביטול עסקת מכר מרחוק (למשל באינטרנט כמתואר) מכוח חוק הגנת הצרכן, על הצרכן להעמיד את המוצר לבית העסק למקום עסקו, כאשר אין הדין מפרט את אופן ההשבה של המוצר. בכל מקרה אחר ואין זה מן הנמנע שגם במקרה האמור לעיל, הדבר יהיה נתון להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק. | |
|
|
|
| 3/10/2019 10:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 10:46:14 |
| "בכל מקרה אחר ואין זה מן הנמנע שגם במקרה האמור לעיל, הדבר יהיה נתון להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק".
ממתי חוזה או תקנון גוברים על חוק הגנת הצרכן? | |
|
|
|
| 3/10/2019 10:41 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 10:41:00 |
| לא סביר לבזבז את זמנו וכספו של הצרכן ברחבי ישראל וכך, לדעתי, היה פוסק כל שופט. כפי שנכתב, החוק, בכל מקרה, לא מחייב אותך להחזיר בעצמך את המוצר.
בכל מקרה, במידה והמוכר לא יחזיר לך את כספך, תוכלי לתבוע אותו בעד 10000 ש"ח גם אם שווי המוצר הוא 20 ש"ח. | |
|
|
|
|