| 6/10/2019 11:20 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 11:20:02 |
| שלום,
חמי וחמותי הזמינו טיסה באתר אשר פועל בעיברית אך שירות הלקוחות נמצא בחו"ל ודובר אנגלית.
הטיסה שהוזמנה הינה עם שעה קונקשיין דבר אשר לא ריאלי לזוג אנשים בגילם.
בבקשה לבטל את הטיסה בידיעה שיש את החוק המאפשר ביטול נאמר לנו כי ביטול הטיסה הינו בתשלום מלא.
כיצד אני יכולה לבטל להם את הטיסה/ האם זה אפשרי בכלל? | |
|
|
|
| 7/10/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 09:19:50 |
| שלום וברכה רונית,
ראשית יש להדגיש כי חוק הגנת הצרכן אמנם מעניק זכות לביטול עסקה בתוך 4 חודשים במקרה של אזרח וותיק, ברם רק במקרה של עסקה טלפונית. ובמקרה של טיסה נדרש בנוסף, כי יהיו 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות בין מועד הודעת הביטול לבין המועד הקבוע לטיסה. בכל מקרה אחר יש לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 7/10/2019 12:17 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 12:17:14 |
| עדיין לא הבנתי, העסקה בוצעה באינטרנט לפני שבועיים, הטיסה בעוד 10 חודשים.
האם ניתן או לא לבטל את העסקה במסגרת החוק של האזרחים הותיקים?
לא הצלחתי להבין, האם יש מישהו לפנות אליו לגבי זה?
| |
|
|
|
| 6/10/2019 17:20 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 17:20:38 |
| שלום, הייתי רוצה את עצתכם לגבי הבעיה הבאה,
לפני כשנתיים רכשתי שטיח בהזמנה מחנות באינטרנט בסך 1,000 שח.
לאחר סביבות שלושה חודשים מהרכישה פניתי למוכר ואמרתי לו שבמהלך השאיבות
ובנוסף מטאטת שטיח, היה יוצא מהשטיח שערות שלו וזה יגרום לדילול השטיח.
המוכר אמר לי לא להתייחס זה בסדר ובמהלך הזמן יפסיק לצאת חומר שערות השטיח.
לאחר שבועיים שמתי לב שיש לשטיח איזורים ממוקדים מדוללים, ממש קבוצות של חוסר שיערות השטיח נוצרו מעין חורים/ התקרחות השטיח.
המוכר לא התייחס לתלונתי, והחלטתי לשלוח לו את השטיח.
ובקשתי מהמוכר ביטול רכישה, שיחזיר לי את כספי, המוכר סרב להחזיר כסף והציע שטיח תואם חדש אמרתי לו שמבחינתי ברגע שנשרו שערות לשטיח השטיח לא אכותי.
כבר עברו כשנתיים ולא מצאתי שטיח שימצא חן בעיני וככה נשארתי עם זיכוי בחנות בסך 1000 שח ולכן אני מנועה מלרכוש שטיח במקום אחר.
ביקשתי מהמוכר 800 שח בחזרה והמוכר השיב של הפרנציפ גם 100 שח לא יחזיר לי.
נחשב שקיבלתי מוצר פגום, לא איכותי
והמוכר מחייב אותי שאקח שטיח חלופי ממנו, והשטיחים שהוא מוכר לא מצא חן בעיני, אי אפשר לקחת שטיח בכוח ולזרוק אותו בצד. זה הרבה כסף.
האם במקרה הנ"ל היה / מגיע לי החזר כספי ?
מה אפשר לעשות בנדון?
אשמח לעצה.
| |
|
|
|
| 7/10/2019 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 11:53:03 |
| שלום וברכה שני,
אין זה מן הנמנע כי בנסיבות המקרה נשוא פנייתך דין היה כי בית העסק יבטל את העסקה בשל הפגם במוצר וישיב את מלוא התמורה בחזרה. ויש לפנות להנהלת בית העסק בעניין בכתב בתיאור הפרשה הטענות ובדרישה לבטל את העסקה. ברם, בחלוף שנתיים ממועד קבלת הזיכוי בהסכמה קשה יהיה לעניות דעתנו לבסס עילה לביטול העסקה בנסיבות. | |
|
|
|
| 7/10/2019 12:00 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 12:00:43 |
| אציין שאין ברשותי טופס זיכוי
אלא המוכר מחייב אותי בעל פה לקחת שטיח אחר ממנו
וכך יש לי 1000 שח כבולים אצל המוכר ואני לא יכולה לרכוש שטיח במקום אחר.
עקב שמוכר כבל אותנו אליו, מתמימותי גררתי את הנושא וכל פעם בדקתי האם יש שטיח שימצא חן בעיני וכך נשארנו בלי שטיח ובלי הכסף.
האם הדבר משתנה, יש מה לעשות? | |
|
|
|
| 7/10/2019 12:16 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 12:16:58 |
| לא קיבלתי מהמוכר טופס זיכוי,
המוכר פשוט התעלם ממני, מסרב בתוקף להחזר כספי
ואמר שאקח ממנו שטיח אחר בשווי של השטיח הפגום אותו החזרתי
ומתמימות כל פעם חיפשתי שטיח שימצא חן בעיני וכך נגררו עוד מעט שנתיים
ונשארתי בלי שטיח ובלי הכסף. | |
|
|
|
| 6/10/2019 18:31 |
Nami Cohen |
 | | מחבר: | Nami Cohen (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 18:31:33 |
| | ביום שישי לפני כשבועיים הגעתי לקבל ה.מחיר מרופא שיניים פרטי. בתום ההערכה קיבלת הצעת מחיר והשארתי דמי רצינות של 500 ש"ח ע"מ שנוכל להתחיל עבודה. באותו יום גם נערכו לי מדידות לכתר זמני. מעבר לכך לא חתמתי על שום חוזה או הצעת מחיר מול הרופא באותו יום. ביום שני שלאחר מכן לאחר שביצעתי הערכת מצב כלכלית והבנתי כי אין ביכולתי לעמוד בתשלומים יצרתי קשר עם הרופא ע"מ לבטל את ההתקשרות בינינו. הרופא טען כי עצם ההשארה של דמי רצינות היא כמו התחייבות, וכי הוא כבר שלח וקיבל את הגשר הזמני שלי מהמעבדה וביקש שאגיע אליו למשרד כדי לדבר. היום הגעתי אליו ולא זאת שהוא לא ביטל את התשלום של 500 הש"ח כפי שקיוויתי, הוא אף ביקש לגבות ממני סכום של 2,500 ש"ח בגין העבודה שהתקבלה מהמעבדה. לאחר שהסברתי לו כי אין באפשרותי לעמוד בנטל התשלומים הוא הוריד את החיוב ל-1,500. אני תוהה האם טכן היתה בינינו התקשרות מחייבת? תאורטית יכולתי לא להגיע אליו למשרד ולהיות מחוייבת רק ב-500 ש"ח שכבר שילמתי בביקור הראשון. היות ואני אדם שמכבד את מילתו הגעתי לפגישה כפי שאנרתי שאעשה אבל אני לא יכולה להתשחרר מההרגשה שנעשה לי עוול וכי לא הייתי חייבת לשלם סכום כזה גבוה. אשמח לשמוע את דעתכם. | |
|
|
|
| 7/10/2019 12:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 12:14:04 |
| שלום וברכה,
קשה כמובן ליתן תשובה לגופה של שאלה במגלות הפורום בין היתר מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. ניתן לומר לעניות דעתנו וע"פ המפורט בפנייתך כי בין הצדדים אכן התקיימו יחסים מחייבים. התקשינו עם זאת, להבין את השינוי הדרסטי במחירו של השירות מהמעבדה המתואר בפנייתך, כמו גם הטרוניה באשר לגובהו של המחיר, שעה שיש להניח כי הדבר פורט במסגרת הצעת המחיר שקיבלת. | |
|
|
|
| 6/10/2019 17:10 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 17:10:59 |
| שום רב,
בקשנו לבטל עסקה תוך 14 יום מהתקנת בר מים.
הודעתי לבית העסק שגם המתקן אינו תקין (אינו מוציא מים חמים / קרים) ובנוסף יש למים טעם לוואי.
מצאתי להלן תשובה שלכם בנושא:
http://www.consumers.org.il/category/complaints-regarding-water-facilities
החברה כעת טוענת שעלי לשלם 608 ש"ח דמי ביטול על הסננים בטענה שחוק הגנת הצרכן אינו תקף על מוצר מתכלה שכזה.
האם עלי לשלם לשלם? טענת בית העסק:
1. על המכשיר הפגום הם לא ייגבו מאחר ויש תקלה במכשיר עצמו.
2. הטעם לוואי שאני מציין שלכאורה קשור ישירות למסננים הינו משהו חולף שקיים הרבה פעמים.
כמו כן עבור ביקור של טכנאי לפירוק המוצר החברה דורשת תשלום של 250 ש"ח. האם זה הגיוני?
יש לציין ששאלנו מס' פעמים בטלפון מה תהיה העלות במידה ונרצה לבטל את העסקה - הנציגה חזרה שוב ושוב על כך שהעלות תהיה רק 100 ש"ח או 5%, רק שכעת היא טוענת שזה לא כלל את העובדה שהוספנו מסננים בהתקנה.
בברכה
יוסי | |
|
|
|
| 7/10/2019 11:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 11:48:16 |
| שלום וברכה תמר,
עלייך לעיין ראשית בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב, גם לעניין העסקה הנפרדת הנטענת לעניין הסננים. דיני הגנת הצרכן מקימים זכות לביטול עסקה כנשוא פנייתך כנגד תשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח. כמו"כ, רשאי בית העסק לגבות סך של 100 ש"ח בלבד בגין התקנה, והחבות היא על הצרכן להשיב את המוצר לחזקתו של בית העסק. אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל ולאחר שעיינתם במכלול המסמכים כאמור. | |
|
|
|
| 6/10/2019 15:57 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 15:57:24 |
| קניתי מכשיר סלולרי בשבת האחרונה
התכוונתי לקנות מכשיר גלגסי נוט 10 + ובפועל קניתי מכשיר גלקסי 10 +
שילמתי על העסקה בכרטיס אשראי.
לאחר כ-10 הבנתי שטעיתי בסוג המכשיר אותו אני מעונין לקנות ומיד חזרתי לחנות
כאשר חזרתי הם סירבו להחזיר לי את הכסף והסכימו רק בשיעור הפחתה של 25% מערך העסקה (שגם כמה מסתכמת באלפי ש"ח).
לטענתם לא ניתן לחזיר את המכשיר בשל כך שהוא נפתח והודק- הדבר נעשה ע"י המוכר ללא בבקשתי.
המכשיר אושאר בחנות 10 דקות לאחר הקנייה. החנות מסרבת לחתום לי על מסמך שהמכשיר נמצא אצלם . מסרבים להחזיר לי את הכסף .
המוער פתח את המכשיר הדליק אותו וזה למעשה התירוץ שלו מדוע לא ניתן להחזיר את המכשיר אציין כי שום חומר לא הועבר על גבי המכשיר .
אשמח לסיוע דחוף הן לגבי זה שהמכשיר נמצא ברשותם ולא מוכנים לאשרר זאת בכתב והן לגבי דמי ביטול העסקה ומה עלי לעשות בנידון | |
|
|
|
| 7/10/2019 10:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 10:59:42 |
| שלום וברכה ניר,
על פניו יש רגליים לעמדת בית העסק, שכן תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מחריגות את זכות הביטול מקום בו הופעל המכשיר החשמלי. ברם, הפעלת המכשיר נעשתה לדבריך בחנות ע"י נציג בית העסק, ומבלי לקבל את הסכמתך וממילא מבלי שיובהר לך כי הדבר יאיין לך את זכות החרטה והביטול. אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק, ולו על מנת להעלות את הדברים על הכתב, בתיאור הפרשה טענותיך ודרישתך. | |
|
|
|
| 6/10/2019 15:56 |
נורית |
 | | מחבר: | נורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 15:56:24 |
| | שלום וברכה . בבקשה , רצוני לשאול האם בעל חנות בגדים רשאי למנוע ממני להחליף בגד שמחירו 30 ש"ח הגעתי להחליפו לאחר יומיים בצירוף חשבונית . לאחר דין ודברים הסכים להחליף , החלפתי בבגד אחר , אולם ביקש ממני לא להכנס מעתה והלאה לחנות שלו .האם זה חוקי ? תודה רבה . | |
|
|
|
| 7/10/2019 10:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 10:56:22 |
| שלום וברכה נורית,
אין חיוב בדין כלפי בית העסק לבטל עסקה או לאפשר להחליף מוצר ביגוד שעלותו 30 ש"ח, והדבר נתון למדיניות בית העסק, שעליו להציג באופן ברור ובולט. כך גם אין הוראות דין המונעת מבית העסק למנוע כניסה של אדם למקום עסקיו, מקום בו אין המדובר בהפרה של חוק לאיסור אפליה בכניסה למקומות ציבוריים וכדומה. | |
|
|
|
| 6/10/2019 11:41 |
ניסן |
 | | מחבר: | ניסן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 11:41:58 |
| ,וזמן ההמתנה היה 4 שעות,לאחר תקופת האחריות LGהי הזמנו טכנאי מקררים של
האם החוק חל על מקרה כזה?
| |
|
|
|
| 7/10/2019 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 10:11:09 |
| ניסן שלום רב,
האם הטכנאי הגיע במסגרת הסכם שירות כלשהו עם בית העסק?
היה והתשובה שלילית, לא יחולו הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, אלא תקום הזכות לתבוע פיצוי באמצעות דיני הנזיקין הכללים, היה וניתן להוכיח את הנזק שנגרם ולהעלות טענה כי מקור הנזק בפעולה רשלנית של הטכנאי. | |
|
|
|
| 6/10/2019 13:36 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 13:36:17 |
| שלום,
לאחרונה (25.09) רכשתי ציוד צילום. ההזמנה כללה מספר מוצרים.
אני רוצה להחזיר חלק מהמוצרים (כמובן שהם עדיין באריזה המקורית ויש לי קבלה)
דיברתי עכשיו עם החנות והם טוענים שהם הזמינו את המוצרים במיוחד בשבילי (זה לא נאמר לי במעמד הקנייה) ושהם לא מוכנים להחזיר אותם.
האם הטיעון שלהם מוצדק?
בברכה
מושי | |
|
|
|
| 7/10/2019 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 10:06:58 |
| שלום וברכה שלומי,
מקום בו קמה זכות לביטול עסקה מכוח דיני הגנת הצרכן (למשל ברכישה פרונטלית בחנות "מוצר הארוז באריזתו המקורית" בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר), הרי שאין שום משמעות לשיקולי המלאי או כל שיקול אחר של בית העסק לעניין העמדת המוצר לצרכן. רק כשמדובר במוצר שאינו מוצר קטלוגי אלא מותאם אישית למידות מיוחדות של הצרכן או דרישות מיוחדות אחרות, אזי מוחרגת זכות הביטול. סירובו של בית העסק לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך ולהשיב את התמורה בניכוי דמי ביטול כקבוע בתקנות, עשויה לחייבו בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק לטובת הצרכן של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 6/10/2019 12:37 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 12:37:06 |
| שלום
חתמתי על עסקת קרמיקה וכלים סניטריים בשווי 12000 שח
כשהמוצרים יסופקו כחמישה חודשים מיום ההזמנה.
אחרי כחודש מיום ההזמנה רציתי לבטל את ההזמנה והסתבר שחתמתי בחוזה שאפשר לבטל עד 14 יום מיום עשיית ההסכם.
האם זה חוקי?
זה לא 14 יום מיום קבלת המוצר?
| |
|
|
|
| 7/10/2019 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 10:01:41 |
| שלום וברכה משה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה להזמנת מוצר שטרם סופק, ובלבד שאין המדובר במוצר מותאם אישית שהוחל בייצורו, הכל בדמי ביטול של עד 100 ש"ח, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. אין תוקף להוראות בהסכם שנוגדות את הזכות האמורה לעיל, ואדרבה הדבר מהווה הטעיה אסורה מצד בית העסק על כל המשתמע מכך. | |
|
|
|
| 6/10/2019 12:16 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 12:16:11 |
| שלום,
לפני כמעט שלושה חודשים רכשתי רכב יד שנייה מאחת החברות הידועות בארץ.
בבואי למכור את הרכב היום, התברר לי שהחברה לא העבירה את בעלות הרכב על שמי והוא עדיין מופיע על שמם במשרד הרישוי!
כמובן שאין באפשרותי למכור אותו והעסקה עלולה להתבטל(מצד הקונה). באם אכן תתבטל העסקה, האם יש לי עילה לתביעת החברה בגין הפסד וגרימת נזק? | |
|
|
|
| 7/10/2019 09:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 09:59:15 |
| שלום וברכה טל,
עליך לעיין ראשית בהסכמות שבין הצדדים, לרבות ובעיקר חוזה רכישת הרכב. ככל שתוכל להראות הפרה של ההסמכות מצד בית העסק או עוולה אחרת, תוכל לנסות ולחייב את בית העסק בפיצוי בגין נזק מוכח וסביר שנגרם לך, בכפוף להוראות דיני הנזיקים לרבות החובה להקטנת הנזק. | |
|
|
|
| 6/10/2019 11:54 |
ניצן |
 | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 11:54:11 |
| לפני 4 ימים הייתי בפגישה לגביי ייצור מטבח, שילמתי מקדמה של 6000 ש"ח.
היום התקשרתי לבטל את העסקה - עדיין לא קיבלתי חשבונית של המקדמה, עדיין לא נשלח מודד ובטח ובטח לא התחיל ייצור או בניית המטבח.
הספק רוצה שנשלם קנס של 5000 ש"ח, כך שיחזיר לנו רק 1000 ש"ח מהמקדמה ששולמה.
האם חוקי??
תודה. | |
|
|
|
| 7/10/2019 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 09:51:27 |
| שלום וברכה ניתן,
סירובו של בית העסק לכבד את הודעת הביטול שלך כמתואר מהווה הפרה של הוראות הדין. תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה של מוצר שהוזמן וטרם סופק, ובמקרה של מוצר מותאם אישית כמטבח - בתנאי שלא הוחל בהליך ייצורו, כנגד תשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח. הימנעותו של בית העסק לכבד את הוראות החוק כנטען, עשויה לחייבו בפיצויים עונשיים ללא הוכחת נזק לטובת הצרכן של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול כמתחייב לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. | |
|
|
|
| 6/10/2019 11:04 |
Lia |
 | | מחבר: | Lia (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 11:04:22 |
| היי , הצטרפתי לאפליקציה מסויימת עם ימי נסיון ללא עלות , מסרתי את פרטי האשראי וכנראה מחוסר תשומת לב פספסתי את התנאי שעל מנת לקבל ימי נסיון חינם עליי לרכוש מנוי שנתי בשווי × . לאחר שבוע ראיתי שחייבו אותי על הסכום ולא ניתן לבטל את החיוב כי עבר שבוע מרגע שפגו ימי הנסיון .
פניתי לחברה והם אמרו לי שלא ניתן לבטל .
האם הם מחוייבים לזכות אותי ?
| |
|
|
|
| 7/10/2019 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 09:45:35 |
| שלום וברכה,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה מגבלות הפורום, וממילא אין פנייתך מבוררת דיו. יש לציין כי חוק הגנת הצרכן הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקת מכר מרחוק בתוך 14 יום ממועד העסקה, ברם נדרש שהודעת הביטול תבוא יומיים לפחות לפני מועד תחילת השירות.
בנוסף, אין זה מן הנמנע כי ניתן לסווג את העסקה כעסקה "מתמשכת", כהגדרת מונח זה בחוק האמור לעיל, ובמקרה כזה אין לחייב את הצרכן בגין השירות ממועד כניסת הודעת הביטול לתוקף (בד"כ בתוך יומיים), ודמי ביטול ניתן לגבות רק מקום בו הדבר מפורש בהסכם כתוב. עליך אפוא לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכו', ולפנות בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 6/10/2019 09:56 |
אירנה |
 | | מחבר: | אירנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 09:56:29 |
| שלום רב,
רציתי לברר מה אומר החוק בקשר לשירות תחזוקת מעליוות, אם חברת מעליות יכולה לעלות ב 50 % מחיר תחזוקת מעליות בבניין רב קומתי בחידוש ההסכם לתקופה נוספת. אם יש הגבלה בעלית מחירים עבור שירות זה?
תודה מראש,
אירנה
| |
|
|
|
| 7/10/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 09:16:24 |
| שלום וברכה אירנה,
שאלתך באשר להעמדת המחיר בגין השירות נתון להסכמות שבין הצדדים בנסיבות, לפיכך עלייך לעיין ראשית בחוזה ו/או בתקנון בית העסק וכיוצ"ב. בנוסף, אנו מציעים כי תערכו סקר שוק, לרבות באמצעות איתור חברות מתחרות בתחום וקבלת הצעות מחיר, בדיקה של השירותים הניתנים לבניינים אחרים באזור מגוריכם וכו'. | |
|
|
|
| 6/10/2019 08:36 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 08:36:45 |
| רכשתי מיטת נוער לילדה בת 9 (וגם ארון ושולחן)מחברת רהיטים מוכרת.
המוצר סופק לפני כ 10 ימים.
בעת ההתקנה הבנתי שאיכות המוצרים שקניתי לא עולה בקנה אחד עם המחיר, המוצרים בכלל מיובאים מסין.
למיטה 4 רגליים, אחת בכל פינה,ועוד 3 תומכות באמצע.
במעמד ההתקנה כשכל הרצפה היתה מלאה בנסורת ולכלוכים מההתקנה אמרתי למתקין שאני רוצה להזיז את המיטה לצורך שאיבה ונקיון. הוא אמר "אי אפשר להזיז את המיטה הזו"
אני אמרתי מה זאת אומרת קניתי מיטה לילד ולא פריט למוזאון ! לא היה כתוב בחנות "אסור להזיז" ובטח שלא נאמר.. איך אני אמורה לנקות ? להחליף מצעים ? פעולות פשוטות ... הוא השיב שאם צריך לנקות, "פעם ב ..." אז להרים את המיטה שני אנשים !
ואז הוא הזיז את המיטה כדי שאנקה ותוך כדי נשברה רגל אחת מתוך שלוש הממוקמות במרכז המיטה (שאמורות להוות תומך ..) אז הוא הזיז ופירק וקדח עוד חורים ...באזור הרגל השבורה וגם בחיבור שלה לגב המיטה.. מלא חורים למוצר חדש שעלה יקר.
כעבור שבוע, נפל מתחת למיטה חלקי לגו והילדה הזיזה מעט את המיטה , 2 רגליים (שבאמצע)זזו ממקומם והתעקמו.
השאלה הנשאלת: האם יש לי זכות לדרוש החלפת המוצר למוצר אחר ,יציב יותר כפי שמיטה צריכה להיות ?
אגב, מלבד הליקוי במיטה, בעת ההתקנה התגלה ליקוי בדלתות הארון ובשידת השולחן. כאשר התקשרתי לשירות נאמר לי ש"נפתחה קריאת שירות... נטפל אחרי החג"
אני לא מעוניינת שיתקנו לי מוצר שהגיע פגום
האם זכותי לדרוש החלפתו ?
תודה | |
|
|
|
| 7/10/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 09:11:01 |
| שלום וברכה מיקי,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה, הליקויים הנטענים וכו'. מכל מקום חלה חובה על בית העסק לספק מוצר תקין כפי שהוזמן ובהתאם להסכמות שבין הצדדים, ועליו לתקן כל אי התאמה במוצר בתוך זמן סביר, וזאת מכוח חוק המכר. החוק האמור לעיל מקים זכות לביטול העסקה רק מקום בו לא הצליח בית העסק המוכר לתקן את אי ההתאמות במוצר. | |
|
|
|
| 6/10/2019 00:02 |
גילת גולדברג |
 | | מחבר: | גילת גולדברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 00:02:27 |
| שלום רב,
לפני מספר חודשים הגשתי תלונה בגין חוו"ד מוטעית של איש מקצוע בתחום נזילת מים. כבר זמן רב שסטאטוס הפנייה שלי הוא - "פנייתך הועברה לגורם עליו התלוננת לצורך קבלת תגובתו". כתבתי מיילים כדי לברר איך מתקדמים, ניסיתי להשיגכם בטלפון, אך ללא מענה. אודה לכם אם תוכלו לחזור אלי בהקדם ע"מ לדעת אם התקבלה תגובה מהגורם עליו התלוננתי, ואם לא, מה עלי לעשות במצב זה.
מס' הפנייה שלי הוא- 636363
תודה! | |
|
|
|
| 7/10/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 09:00:50 |
| שלום וברכה גלית,
פנייתך הנ"ל לפורום, מועברת לגורם במועצה האמון על הטיפול בתלונתך, אשר תעמוד עמך בקשר בהקדם האפשרי. | |
|
|
|
| 5/10/2019 22:56 |
רובי |
 | | מחבר: | רובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/10/2019 | | שעה: | 22:56:26 |
| שלום,
עקב שבת חתן סגרנו במלון מסויים 5 חדרים בפנסיון מלא.
עבור 5 החדרים שהוזמנו קיבלנו אסמכתא מסודרת במייל מהמלון עם דמי ביטול ברורים.
כ 3 ימים לפני השהייה במלון ביקשנו להזמין ארוחות צהריים ל 11 אורחים נוספים אשר לא ישהו במלון (אורחי חוץ).
שילמנו עבור הארוחות עבור אורחי החוץ אך לא קיבלנו שום אסמכתא על העסקה או גילוי על דמי ביטול.
ערב לפני מועד הארוחה (שישי בערב כאשר הארוחה היתה מתוכננת להיות בשבת בצהריים) ביקשנו לבטל את 11 ארוחות החוץ - ביטלנו את הארוחות אך המלון סירב להשיב את הכסף.
האם ניתן לתבוע את המלון על פי חוג הגנת הצרכן סעיף 14ג עקב זה שהם לא סיפקו שום אסמכתא אשר מגלה את תנאי ביטול העסקה? | |
|
|
|
| 7/10/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 08:57:36 |
| שלום וברכה רובי,
אכן המלון פעל שלא כשורה בכך שלא מסר לידיכם מסמך גילוי באשר לפרטי העסקה ואפשרויות ביטולה. ברם, ממילא אין חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול בנסיבות, בעיקר לאור משך הזמן הקצר בין מועד הודעת הביטול לבין המועד לקבלת השירות. | |
|
|
|
| 3/10/2019 11:55 |
חנה כהן |
 | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 11:55:04 |
| שלום וברכה,
בתחילת חודש 09/2019 נרשמתי למנוי שנתי לשיעורי פעילות גופנית.
במעמד הרישום חתמתי על טופס רישום בו נכתב כי ניתן לבטל את המנוי בכל חודש, המנוי יבוטל מסוף החודש בוו הוגשה הבקשה לביטול. הביטול מתבצע ע"י מילוי טופס ביטול.
במקום לא נגבים דמי ביטול אלא רק התשלום עבור אותו החודש בו נרשמתי.
השתתפתי ב3 שיעורים ובאמצע החודש (לא עברו 14 ימי עסקים) החלטתי לבטל את המנוי וגבו ממני תשלום עבור חודש מלא.
רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי מקרה כזה, האם עליי לשלם את החודש בו השתתפתי במלואו (כפי שצויין בטופס הרישום עליו חתמתי)? | |
|
|
|
| 6/10/2019 09:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 09:37:24 |
| שלום רב חנה,
כיצד בוצעה העסקה-האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים, כדקלמן:
בעסקה מתמשכת, בתוך 14 ימים (לא ימי עסקים) בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, במידה שהוחל במתן השירות, ישלם הצרכן את התמורה היחסית בעד השירות שניתן לו.
בעסקה שאינה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים ובלבד שהביטול ייעשה בתוך שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
גם בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בחוגים ובקורסים או מנוי במועדון כושר, בתוך 14 ימים (לא ימי עסקים) בניכוי 5% או 100 ש"ח ובמידה שהשירות הוחל יש לשלם את הערך היחסי, כקבוע בסעיף 3(ד) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים בדין, והודעת הביטול לא נעשתה בתוך 14 ימים (לא ימי עסקים), הרי שיהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם ישנו קנס יציאה. | |
|
|
|
| 6/10/2019 14:14 |
חנה כהן |
 | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:14:03 |
| תודה על המענה המהיר
העיסקה אכן היתה פרונטלית. השתתפתי בשולשה שיעורים במהלך השבוע הראשון וביטלתי כעבור כשבוע. המקום אינו קונס אותי על הביטול בדמי ביטול, אך מחייב אותי לשלם את החודש בו השתתפתי בפעילות במלואו, על אף שנכחתי חלקית. האם זה חוקי? חשוב לי לציין שבמעמד הרישום חתמתי על הסכם בו אני מאשרת את התנאי הזה. | |
|
|
|
חנה כהן |
 | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:14:12 |
| תודה על המענה המהיר
העיסקה אכן היתה פרונטלית. השתתפתי בשולשה שיעורים במהלך השבוע הראשון וביטלתי כעבור כשבוע. המקום אינו קונס אותי על הביטול בדמי ביטול, אך מחייב אותי לשלם את החודש בו השתתפתי בפעילות במלואו, על אף שנכחתי חלקית. האם זה חוקי? חשוב לי לציין שבמעמד הרישום חתמתי על הסכם בו אני מאשרת את התנאי הזה. | |
|
|
|
חנה כהן |
 | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:14:21 |
| תודה על המענה המהיר
|
|
|
חנה כהן |
 | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:14:36 |
| תודה על המענה המהיר
|
|
|
חנה כהן |
 | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:14:45 |
| תודה על המענה המהיר
|
|
|
| 6/10/2019 14:15 |
חנה כהן |
 | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:15:04 |
| תודה על המענה המהיר
|
|
|
| 6/10/2019 14:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:25:51 |
| שלום רב חנה,
האם העסקה עונה להגדרת "מכון כושר", כמפורט לעיל?
אם לאו, יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות/הסכם של בית העסק. | |
|
|
|
| 6/10/2019 19:34 |
חנה כהן |
 | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 19:34:21 |
| | לא מדובר במכון כושר, אלא במנוי לשיעורי פעילות גופנית במרכז הקהילתי באזור מגורי | |
|
|
|
| 5/10/2019 17:26 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/10/2019 | | שעה: | 17:26:32 |
| שלום רב
בעל נכס משכיר נכס ובחוזה כתוב שהשוכר כמובן צריך לשלם גז.
השוכר מותיר חוב ועוזב
האם רשאית חברת הגז להתנות את רישום הדייר החדש בתשלום החוב של הדייר הקודם?
והאם התשלום חל על השוכר שלא שילם או על המשכיר
האם רשאית חברת הגז לדרוש את התשלום של החוב מבעל הנכס.
האם היא לא אמורה לפנות קודם לדייר, שהרי לקחה את כל פרטיו, האם היא לא אמורה לנסות לגבות ממנו באופן חוקי ולא לפנות לבעלים של הנכס?
תודה רבה | |
|
|
|
| 6/10/2019 16:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 16:43:26 |
| שלום וברכה אפרת,
עליכם לעיין במערכת ההסכמות שבין הצדדים, לרבות זהות הצרכן ברישומי חברת הגז, ואת העיגון לגביית החוב מבעלי הנכס ולא מהשוכר. ברי כי בנסיבות מסויימות יכולה לקום חבות גם למשכיר כלפי חברת הגז. | |
|
|
|
| 4/10/2019 16:29 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2019 | | שעה: | 16:29:05 |
| בשנת 2016 רכשנו מכשיר מים מחברת מי הטבע.
מידי חצי שנה הגיע טכנאי לביתנו להחלפת סנן בעלות של 250 ש"ח ששילמנו בכל פעם.
לפני קצת פחות משנה הטכנאי הציע לי לעשות ביטוח כיוון שהמכשיר ישן, ואמר שעלות ההחלפות של הסננים כלולה, וכן עלות של מעבר דירה, ותיקונים.
לאחר שעברנו דירה לפני חודשים, והתקנו עצמאית את המכשיר (כיוון שהשרות טען שזה בעלות כספית למרות מה שאמר לי הטכנאי) המכשיר עבד כמו שצריך במשך 3 שבועות.
לפני כחודש במכשיר התחיל ל"קצר" (בעית חשמל) - פניתי לשרות להזמין טכנאי, ורצו לגבות ממני כסף כיוון שעשינו התקנה עצמאית, ולמרות שאני משלמת קרוב לשנה ביטוח. לבסוף הסכימו לשלוח את הטכנאי ללא עלות כספית.
נאלצנו לחכות שבועיים לביקור הטכנאי כיוון שלא יכל להגיע אחרי השעה ארבע, ורק פעם בשבוע הם באזור שלנו.
באותו היום שהטכנאי תיקן, המכשיר קיצר שוב ושוב לא ניתן להשתמש בו במשך השבועים האחרונים.
ביקשתי לבטל את העסקה כיוון שאני רואה שהשרות לא נגיש כפי שאני צריכה, רק פעם בשבועים יכול להגיע טכנאי, והם דורשים ממני 25% מעלות הביטוח , ובנוסף רוצים לחייב אותי בעלות טכנאי שהגיע (ולא פתר את הבעיה) 790 ש"ח, ועוד על שני סננים שהוחלפו בתקופה זו עוד 350 ש"ח עלה כל סנן.
האם יכולים לחייב אותי על טכנאי 790 ש"ח על תקופה ששילמתי ביטוח (ואני עדין משלמת) רק בגלל שאני לא מעונינת להמשיך?
איך עלי להתנתק מהם בצורה נכונה?
| |
|
|
|
| 4/10/2019 16:33 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2019 | | שעה: | 16:33:37 |
| בפועל אני 5 שבועות בלי מכשיר עובד.
אודה לתגובתכם
| |
|
|
|
| 6/10/2019 14:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:53:56 |
| שלום רב גלית,
ראשית, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת הודעת הביטול, אולם, אם בהסכם ההתקשרות סוכם שהביטול כרוך בקנס יציאה יהיה על הצרכן לשלמו.
שנית, במקרה המתואר, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה התנאים שסוכמו בניכם,שכן, את טוענת שבעקבות המעבר החיבור נעשה על ידכם ולא על ידי נציג החברה.
בכל מקרה, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/10/2019 15:55 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 15:55:13 |
| שלום ותודה על התשובה
רציתי להבין אם מעבר ל 25% מערך העסקה שאני נדרשת לשלם קנס על יציאה, זה הגיוני שעלי לשלב גם על ביקור הטכנאי 790 ש"ח ,למרות שאני עדין בתקופת אחריות?
בכל מקרה לא נשלח אלי החוזה - אבקש מהם.
אודה לתשובתכם
גלית | |
|
|
|
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 15:55:26 |
| שלום ותודה על התשובה
רציתי להבין אם מעבר ל 25% מערך העסקה שאני נדרשת לשלם קנס על יציאה, זה הגיוני שעלי לשלב גם על ביקור הטכנאי 790 ש"ח ,למרות שאני עדין בתקופת אחריות?
אודה לתשובתכם
גלית | |
|
|
|
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 15:55:40 |
| שלום ותודה על התשובה
אודה לתשובתכם
גלית | |
|
|
|
| 4/10/2019 17:57 |
אזרחית |
 | | מחבר: | אזרחית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2019 | | שעה: | 17:57:42 |
| שלום, חיפשתי בפורום ובאתר חוקים לגבי שיפוץ בבית ולא מצאתי.
לפני חודשיים בעיקבות נזילה בבית של שכנה כל הדירות בבית החליפו צנרת. וועד הבית לקח איש מקצוע ואסף מכולם את הכסף.
בדירה שלי, הוא דבר חלק מהקיר ונתחייב לסגור , אולם מאז נעלם.
פעמיים קבענו שיגיע, לקחתי חופש, הוא לא הגיע ולא ענה לטלפון. חסר אליי קבע שוב ושוב אותו סיפור.
הוועד לא קיבל קבלה על העבודה.
האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לגרום לו לסיים את העבודה? סיום העבודה זה 600 שח לפי מה שהבנתי, יש לי דרך לגרום לו לפחות להחסיר את הסכום , או לבקש קבלה בדיעבד?
הוא עצמאי, ככה שאין חברה לפנות אליה | |
|
|
|
| 6/10/2019 15:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 15:14:59 |
| שלום רב גברת,
יש לאתר את פרטי בית העסק על מנת לפנות אליו בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
|