| 7/10/2019 14:15 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 14:15:36 |
| בהמשך לתשובתכם מאתמול - החברה לא הסכימה לשלוח לי את הסכם השרות שאני "חתומה " עליו, אלה שלחה לי הסכם כללי אחרי מספר פניות טלפוניות.
בהסכם אין התייחסות לזמן מתן שרות כלל.
פניתי אליהם כעת במייל והם ענו לי "יש אישור קבלה עם חתימך על ההסכם שביצעת מול הטכנאי שסגרתם על הביטוח ויש גם הסכם שירות שהכינו לך דרך המשרד שם כבר אין חתימה שלך כי עשו לך את זה דרך המשרד"
אף אחד מעולם לא פנה אלי מהמשרד או דיבר איתי על הסכם כזה.
1. האם אוכל לשלוח לכם את הסכם השרות הכללי ששלחו אלי?
2. האם לדעתכם עלי לשלם 790 ש"ח על טכנאי בתקופת השרות?
יך עלי להתנתק בצורה נכונה ועם הכי פחות נזק?
אודה לתשובתכם
גלית | |
|
|
|
| 7/10/2019 14:20 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 14:20:16 |
| ביקשתי מהם לשלוח את מה שטענו שאני חתומה עליו
בנוסף המנהלת ששוחחתי איתה טלפונית טענה שלא ניתן כבר להתנתק כיוון שעלות הטכנאי והסננים בשנה האחרונה גבוהים מיתרת עלות הביטוח
היא הציעה לי לקבל שרות מחר מטכנאי, וסרבתי משום שפחדתי שיחיבו אותי בעלויות נוספות, במיוחד לאור זה שאני מעונינת להתנתק.
המנהלת והנציגים לא הסכימו לשלוח לי שום דבר בכתב המתייחס לזמן שרות של הגעת טכנאי (אפילו כאשר מדובר על שבוע), או להתחייב שבמידה ותמשיך להיות תקלה לא יחיבו אותי על עלות הטכנאי במידה ואתנתק
גלית | |
|
|
|
| 7/10/2019 17:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 17:16:33 |
| שלום רב גלית,
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/10/2019 14:03 |
... |
 | | מחבר: | ... (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 14:03:14 |
| | שלום נרשמתי לקורס של שוק ההון ולאחר יותר משבועיים כששאלתי אם אפשר לבטל את התשלום ואת הקורס אמרו לי שלא בטענה שרק אחרי שבןעיים אני יכול ולא אמרו לי על זה שום דבר לפני רציתי לדעת אם זה אפשרי לבטל גם עכשיו שהקורס עדיין לא התחיל ואם זה אמור להיות כרוך בקנס | |
|
|
|
| 7/10/2019 17:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 17:03:17 |
| שלום רב אדון,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)? | |
|
|
|
| 7/10/2019 14:03 |
... |
 | | מחבר: | ... (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 14:03:01 |
| | שלום נרשמתי לקורס של שוק ההון ולאחר יותר משבועיים כששאלתי אם אפשר לבטל את התשלום ואת הקורס אמרו לי שלא בטענה שרק אחרי שבןעיים אני יכול ולא אמרו לי על זה שום דבר לפני רציתי לדעת אם זה אפשרי לבטל גם עכשיו שהקורס עדיין לא התחיל ואם זה אמור להיות כרוך בקנס | |
|
|
|
| 7/10/2019 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 17:02:38 |
| שלום רב אדון,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
| |
|
|
|
| 7/10/2019 13:45 |
חיים כהן |
 | | מחבר: | חיים כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 13:45:11 |
| שלום רב.
קניתי מספר מוצרים מאתר ישראלי. באתר רשום אספקה 14 יום ואילו במייל ששלחו לי אחרי קנייה ובשירות לקוחות טענו זמן הספקה 7 ימים. עבר כבר 7 ימי עסקים והשירות לקוחות מתעלם ולא עונה להודעות שלי.
האם יש לי עילה לתביעה ואם כן לפי איזה סעיף? תודה | |
|
|
|
| 7/10/2019 16:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 16:57:02 |
| שלום רב חיים,
האם באתר רשום 14 ימי עסקים או ימים רגילים?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, שהסעד בגינו הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שיש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף הראיות התומכות בטענתך (גם לעניין המידע השונה לטענתך באתר החברה ובדוא"ל שנשלח אליך). | |
|
|
|
| 7/10/2019 13:38 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 13:38:59 |
| אם ביצעתי טיפולי שיניים במרפאה, האם המרפאה חייבת להביא לי קבלה מפורטת עבור כל שלב בטיפול (כל שלב עולה מחיר משל עצמו)? או שקבלה כללית על הסכום הגדול זה תקין ?
תודה! | |
|
|
|
| 7/10/2019 16:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 16:51:16 |
| שלום רב לירון,
אני, מציעה כי תעייני בתקנון החברה לבירור העניין.
ואם זה לא מופיע בתקנון, רצוי לפנות אל החברה על מנת לקבל מענה בעניין. | |
|
|
|
| 7/10/2019 13:21 |
מרים |
 | | מחבר: | מרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 13:21:32 |
| שלום רב,
רכשתי כמה רהיטים בעסקה טלפונית מחברת רהיטי דורון.
הרהיטים הגיעו חלקם במצב לא טוב,פניתי אליהם
הוחלפו חלקם, אך ארון שהוא פגום בגימור שלו ,
הם לא רוצים להחליף.
נציג מטעמם היה אצלנו,ואמר שיש שריטות וצריך לשוחח עם מנהל הלוגיסטיקה ,אך הם מתעלמים מכך,וטוענים שהארון שמיש ואין החלפה
כאמור עבר חודש וחצי מהעיסקה,בזמן הזה פנינו אליהם ועד כה אין פיתרון
מה ניתן לעשות | |
|
|
|
| 7/10/2019 16:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 16:40:42 |
| שלום רב מרים,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין פחת בשווי המוצר.
לכן, היה ויש ברשותך ראיות המעידות על פגם במוצר, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 7/10/2019 13:13 |
גלי |
 | | מחבר: | גלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 13:13:49 |
| אני עובדת בחברה שרכשה 4 מספרי טלפון עוקבים מסוכן הנמצאים בסטטוס טוקמן של חברת סלקום.
לפני כשנה וחצי ניידנו שני מספרים מתוך הארבעה לחברת גולן טלקום.
כעת החברה מעוניינת לנייד את שני המספרים האחרים, חברת גולן טלקום ניסתה לעשות את הניוד אך נתקלה החסימה של חברת סלקום. מבירור עם שירות הלקוחות עולה כי חברת סלקום דורשת יתרה של 30 ש"ח בכל מספר טוקמן על מנת לנייד אותם.
מכיוון שאלה מספרים שמעולם לא השתמשו בהם ומעולם לא הוטען בהם כרטיס טוקמן, הרי זה נשמע כמו בקשה לתשלום על ניוד. האם המצב חוקי ? | |
|
|
|
| 7/10/2019 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 16:31:11 |
| שלום רב גלי,
על מנת לברר את פשר החיוב, אני, מציעה לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
לאחריו, אם תתקלי בבעיה,את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 7/10/2019 13:11 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 13:11:22 |
| שלום רב,
רכשתי לפני כשלושה חודשים בלנדר. המכשיר מורכב ממנוע ומקנקן פלסטיק.
לאחר שלושה חודשי שימוש ביתי וסביר כלי הפלסטיק נסדק ולא ניתן להשתמש במכשיר עקב כך.
פניתי לחברה שמספקת את האחריות למוצר ולפי טענתם הם לא מכסים אחריות למקרה של שברים ועל כן הם לא מוכנים לתקן את המוצר/להחליפו.
האם לפי החוק הם צודקים? האם אני יכול לעשות משהו בנדון?
תודה | |
|
|
|
| 7/10/2019 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 16:14:38 |
| שלום רב ישראל,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, שעל היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ובלבד שהנזק לא נגרם על ידי הצרכן במכוון.
יש לפנות אל נותן השירות,בכתב כמפורט בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 7/10/2019 12:27 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 12:27:54 |
| שלום
רכשתי באינטרנט טלויזיה וכאשר קיבלתי אותה היא לא התאימה לי, (לא עשיתי בה שום שימוש) התקשרתי לחברה לבטל את העסקה הם לא התנגדו אך סרבו לאסוף את המוצר חזרה וביקשו שאחזיר את המוצר בעצמי. אני גר בדרום הארץ והמחסן שלהם נמצא בצפון. כך שאני לא יכול להגיע לשם ועוד עם טלויזיה גדולה. השאלה היא האם זה חוקי מצדם להתנות את ביטול העסקה בזה שאני צריך להחזיר את המוצר ולא הם שצריכים לאסוף אותו (הצעתי שיחייבו אותי במשלוח של האיסוף אך גם לזה הם סירבו) | |
|
|
|
| 7/10/2019 15:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 15:44:57 |
| שלום רב ירון,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שבוצעה התקנה, רשאי בית העסק לדרוש סכום התקנה שלא יעלה על 100 ש"ח.
בנוסף, סעיף 14ה(ב)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי צרכן שקיבל את המוצר עליו להחזירו לבית העסק במקום עסקו.
| |
|
|
|
| 7/10/2019 11:04 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 11:04:40 |
| שלום רב רכשתי במסגרת הקנייה לבית שואב אבק מרשת ביק אלקטריק שואב של LGלמרות שאני באתי במטרה לקנות דייסון המוכר לחץ ושכנע אותי לרכוש אותו
לאחר שפתחתי את השואב הבחנתי כי הוא לא שואב ובעצם זורק את כל השאיבה שלו החוצה לרצפה , ארזתי את השואב וניגשתי איתו לחנות במטרה להחזירו המתנתי כשבועיים פלוס לתשובת מנהל הרשת ולאחר שבועים נאמר לי כי השואב היה במעבדה והוא היה סתום וניקו אותו והכל בסדר נסעתי לקחתי את השואב הביתה ובדרך פלא שואב אותו הסיפור השואב לא שואב נאמר לי מהסניף לקחת אותו למעבדה שלהם של החברה עצמה לקחתי ואחר חודש מסרו לי כי השואב תוקן וניקו את הצינור הסתום
ואני שואלת למה? על מוצר ששלימתי עליו מאות שקלים אני צריכה לסבול ולהיות ללא שואב עוד בתקופת החגים וכו ממנכל הרשת נמסר לי כי איננישואבת טוב
תשובה הזויה ולא מסקפת אשמח לדעת מה עלי לעשות ולמי לפנו הלאה בכדי לקבל פתרון הגיוני לבעייה זו. | |
|
|
|
| 7/10/2019 15:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 15:30:04 |
| שלום רב מורן,
האם יש ברשותך תעודת אחריות על המוצר? אם כן, מדוע לא נעשתה פניה לנותן השירות, כמפורט בתעודת האחריות?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במקרה של פגם במוצר חשמלי (הנמצא בשנת האחריות הראשונה) על היבואן/יצרן, לתקן את הטעון תיקון, לא יאוחר משבועיים (ישנם מוצרים שמועד התיקון שלהם צריך להיעשות בתוך יום/יומיים/שלושה ממועד ביצוע הקריאה), ובמידה שהתיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
מכאן, שאני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 7/10/2019 09:14 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 09:14:30 |
| שלום, קניתי מכונת כביסה וכשהמובילים הביאו לי את המכונה הם לא יכלו להכניס אותה לפינה שלה כי היא לא נכנסת עם האריזה. הם כמובן לא יכולים לפתוח אותה כי זה יהרוס את האחריות, אז הם השאירו אותה בחוץ ואמרו שכשיגיע טכנאי הוא יכניס אותה פנימה ויתקין ושזה חלק מהשירות שלו והוא לא ייקח תשלום נוסף. בנוסף הם אמרו שהוא יכול להגיע היום או בימים הקרובים ולכן אפשר להשאיר את המכונה בחוץ, ולפנות את המכונה הישנה (שעל זה לקחו לי 100 שח). כשהתקשרתי להזמין טכנאי אמרו לי שהוא לא יוכל להגיע לפני ה22.10 ואשאר שבועיים בלי מכונה, כשהחדשה נשארת בחוץ בינתיים.
האם יש משהו שניתן לעשות עם מועד הגעת הטכנאי? או להבטיח שלא ייקח תשלום על הכנסת המכונה החדשה?
תודה על העזרה | |
|
|
|
| 7/10/2019 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 14:46:30 |
| שלום וברכה נועה,
ע"פ תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) מקום בו ההתקנה הינה תנאי לאירות היצרן, הרי שעל בית העסק לבצע את ההתקנה בתוך 7 ימים ממועד האספקה של המוצר. כמו"כ, יש לציין כי פינוי מכשיר חשמלי ישן בעת אספקת מכשיר חדש מסוג זה צריך להיעשות ע"י בית העסק ללא עלות, בתנאי שהמוצר הישן עומד מוכן לפינוי במפתו הבית. ניתן לגבות תשלום למשל על חילוצו של המוצר מנישה והבאת המוצר הישן למפתן הדלת. אנו מציעים כי תבואי בדברים עם בית העסק הרלוונטי לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 6/10/2019 21:47 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 21:47:18 |
| המוצר הגיע אליי לפני כחודש לאחר המתנה של שבוע.. ספה 3 מושבים 2 כורסאות ושולחן.כריות המושבים
וכריות הגב היו מלוכלכים ואחד הרוכסנים קרוע..לא הנחתי אותם על הספה וביקשתי שיחליפו אותם.
לפני יומיים ,החזירו לי את הכריות.הן עברו תהליך של כיבוס ותיקון הריצרץ. חלק מהן נראה שעבר כביסה והן מקומטות. אולם הדבר הגרוע ביותר הוא שארבע מתוך
10 הכריות אינן מתאימות בגודלן לספה.
הספק לא מעוניין להחליף את הכריות בטענה שעברו יותר מ14 ימים.
הוא סרב לקחת חזרה את הספות.
מה אפשר לעשות?
| |
|
|
|
| 7/10/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 13:36:31 |
| שלום וברכה שי,
ע"פ חוק המכר בית העסק המוכר מחוייב לתקן כל אי התאמה במוצר, כמפורט בפנייתך, בתוך פרק זמן סביר, שאחרת קמה בידי הצרכן הזכות לבטל את העסקה בגין אותו מוצר פגום ולקבל את התמורה בגינו חזרה (נא ר' סעיפים 11 ו - 28 לחוק המכר). בנוסף, פנייתך מתארת גם טענות להפרה של ההסכמות בין הצדדים באשר למהות המוצר שסופק ואיכותו. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה, הטענות, ובדרישה לתקן כל אי התאמה במוצרים שאחרת תיאלצו לבטל את העסקה כאמור לעיל. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 7/10/2019 09:11 |
מקסים |
 | | מחבר: | מקסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 09:11:30 |
| שלום רב
בתאריך 3.10.19 אישתי נכנסה לתדלק בתחנת דלק סונול תידלקה את האוטו 60 ליטר סולר באשראי בשרות עצמי בקבלה הופיעה סכום גבוהה כ560 שקל בבירור מול פקידה קבלה התברר כי בגלל שהיא תידלקה את האוטו באשראי המחיר הוא 9.30 לליטר ועם זה היה במזומן זה היה 6.18 לליטר אישתי ביקשה לדבר עם מנהל התחנה הסבירה לו כי המחיר גבוהה מדי ובנוסף לא צויין בשלט הראשי בכניסה תחנה כי מחיר האשראי הוא כפי שחייבו אותה התקבלה בתגובה כי בשלט כן רשום את מחר הדלק באשראי.. היא יצא החוצה וצילמה את השלט הראשי ובו ראשום : סוג שירות ומחיר לליטר כלומר שרות עצמי - מחיר שרות מלא-מחיר.. כך לבנזין ולסולר.. אך לסולר איפו שרשום מחיר עצמי מודבקת מדבקה קטנה יחסית וראשום שם מזומן. כך כי עם אתה לא מתמקד ממש על השורה אתה לא מזהה את זה במיוחד בלילה כאשר השלט מואר, את האותיות הגדולות של המילה עצמי מאחורי המדבקה משבשות אותך..אך הבעיה היא שמתחת לזה בשורה של שרות מלא אין שום שלט שראשום שם מחיר האשראי..והמחיר הוא 9.30 לליטר בשרות מלא .כאשר היא עוד פם דיברה עם עובדת במקום ועם מנהל התחנה והסבירה להם כי לא ראשום הבשלט מחיר האשראי אלה רק לשרות מלא .. קיבלה תשובה שיהפנה לפניות הציבור של סונול עם היא רוצה ...התקשרתי לפניות הציבור הסברתי להם את הכול הפקידה חזרה אלי לאחר בירור מול מנהל התחנה האמרה לי שאין מה לעשות הם זה.. זה המחיר וכי יש עוד חמישה מקומות בתחנה שראשום בהם את מחירי הדלק.. אני נסעתי לשם במיוחד שצילמתי את השלטים מצאתי רק 3 שלטים כאשר בשני שלטים ראשים מופיעה כפי שתיארתי: לא מצויין מחיר הסולר באשראי אלה רק בשרות מלא , ובשורה למעלה יש מדבקה קטנה עם מילה מזומן, מאחורי מילה עצמי בגדול.. ועוד שלט לא גדול באמצע התחנה שראשום אלו מחיר באשראי כלומר כאשר אני נכנס לתחנה בחיים לא היתי מסתכל אלו אלה רק בשלט הראשי הגדול בכניסה לתחנה ובו לא מצויין מחיר האשראי. העם דבר הזה מקובל? לכל הפחות זה נקרא הטעיית הציבור.. בנוסף רציתי לציין במכונת התדלוק אצמה לא רואים מחיר לליטר פשות המונה רץ מופיעה רק כמות הליטרים ומחיר כולל. | |
|
|
|
| 7/10/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 13:32:37 |
| שלום וברכה מקסים,
פנייתך וכן עבודת המחקר המעמיקה שנעשתה סביבה מצדיקה פנייה מסודרת לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, אשר לה סמכויות עונשיות מנהליות, נא ראה בלינק שלהלן. תוכל גם להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים.
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 3/10/2019 10:29 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 10:29:05 |
| שלום רב,
בתאריך 24.09.19 (בשעות הערב לפני סגירת החנות) הזמנתי מיטה בגודל 160/190 ובתאריך 27.09.19 בשעות הבוקר ביקשתי לבטל את העסקה, והמוכר אומר שאני חייבת לשלם דמי ביטול ע"ס 25% משווי העסקה, חשוב לי מאד לדעת אם זה חוקי? ברצוני גם לציין כי על הקבלה היה רשום שאני יכולה להחזיר תשובה לגבי צבע הבד עד תאריך 29.09.19.
אשמח לתגובתכם.
תודה | |
|
|
|
| 3/10/2019 14:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 14:23:44 |
| שלום רב אלונה,
האם המוצר יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
לכן, היה ומדובר במוצר מיוחד שטרם הוחל ביצור, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/10/2019 15:29 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 15:29:32 |
| פניתי אל החנות באמצעות שיחות טלפון (מוקלטות) והודעות , והם דורשים תשלום ע"ס 25% משווי העסקה, השאלה מה זה מידות מיוחדות ?? 160/190 זה נחשב מידה מיוחדת ?
| |
|
|
|
| 7/10/2019 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 13:28:39 |
| אלונה שלום רב,
המידות שפירטת אינן הזמנה מיוחדת ומדובר במידה סטנדרטית. על כן, כל עוד המוצר לא סופק והורכב רשאי הצרכן לבטל את העסקה.
על כן, יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין כי האמור בקבלה או בטופס ההזמנה בעניין דמי הביטול, אינו תואם את הוראות הדין.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 1/10/2019 12:01 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2019 | | שעה: | 12:01:43 |
| רכשתי טלפונית שידת איפור, אחרי שראיתי פרסום שלה באינטרנט.
המחיר שהופיע (ועדיין מופיע) באתר הינו 449 ש"ח, וכן פורסם כי המשלוח הינו חינם.
הגיעה אליי שידה, שונה מזו שהזמנתי. חלוקת המגירות שונה מזו שבתמונה, השרפרף הגיע שונה מזה שבתמונה, וכן הידיות של השידה הגיעו עם דוגמה שונה מזו המפורסמת בתמונה.
פניתי מיד עם קבלת השידה אל המוכר בבקשה להחליף את הידיות, בהתחלה טען שיחליף, ולאחר מכן התעלם ממני לחלוטין, בשיחות טלפון וכן בהודעות.
ביקשתי ממנו לבטל את העסקה ולהשיב את השידה, ועדיין נתקלתי בהתעלמות וסירוב.
פניתי אליכם לקבלת סיוע, ורק לאחרונה, אחרי שהשידה תפסה לי מקום רב בבית במשך קרוב לחצי שנה, היא נאספה מביתי, וכן קיבלתי זיכוי על סכום חלקי (370 ש"ח) בטענה ש-80 ש"ח אילו דמי משלוח.
אדגיש שוב -
1. הזמנתי מוצר וקיבלתי בפועל מוצר שונה מזה שהזמנתי.
2. בעת ההזמנה צוין כי המשלוח היינו חינם, לכן מאוד לא ברור לי מדוע לא קיבלתי זיכוי על הסכום המלא.
בתור צרכנית, אני לא ביצעתי שום טעות, אלא המוכר סיפק לי מוצר שלא הזמנתי, כיצד הייתם ממליצים לי לפעול כדי למצות את הזכויות שלי?
תודה רבה ושנה טובה!
סתיו | |
|
|
|
| 2/10/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 2/10/2019 17:24 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/10/2019 | | שעה: | 17:24:28 |
| 625796
העניין בטיפול כבר חצי שנה, אשמח להביא את הנושא לסגירה.
תודה רבה ושנה טובה!
סתיו | |
|
|
|
| 3/10/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 10:30:34 |
| שלום רב סתיו,
פנייתך הועברה לאחראית בתחום אשר תיצור עמך קשר. | |
|
|
|
| 3/10/2019 11:01 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 11:01:57 |
| תודה.
הסיפור התפתח בכך שלאחר שהשידה נאספה ע''י חברת שליחויות מטעם המוכר, היא הגיעה לטענת המוכר שבורה.
אני שלחתי מוצר תקין (את רב המוצר בכלל לא פתחתי, אחרי שגיליתי את אי ההתאמה).
הנציגה שלכם אמרה כיוון שהמוצר הגיע שבור, לי אין זכות לקבל את הכסף.
אני שלחתי את המוצר תקין, ואם נשבר (וגם זה מוטל בספק מבחינתי) זה נעשה לאחר שהמוצר נאסף ממני.
האם יש משהו שניתן לעשות?
תודה,
סתיו | |
|
|
|
| 3/10/2019 13:42 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 13:42:15 |
| הפניה נסגרה למרות בה שהטיפול לא הסתיים.
לטענת הנציגה "זו מילה מול מילה" - האם בגלל שהמוכר מחליט לשקר (אסטרטגיה שבחר בה במשך כל חצי השנה האחרונה) אני בתור צרכנית צריכה להיפגע?
אבקש לדעת אל מי ניתן לפנות לעזרה, כיוון שעם הנציגה שטיפלה בפנייה היה קשה מאוד לתקשר במהלך חצי השנה האחרונה (למה טיפול בפניה אמור לקחת כל כך הרבה זמן?).
תודה רבה על הקשב והעזרה,
סתיו | |
|
|
|
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 13:42:19 |
לטענת הנציגה "זו מילה מול מילה" - האם בגלל שהמוכר מחליט לשקר (אסטרטגיה שבחר בה במשך כל חצי השנה האחרונה) אני בתור צרכנית צריכה להיפגע?
אבקש לדעת אל מי ניתן לפנות לעזרה, כיוון שעם הנציגה שטיפלה בפנייה היה קשה מאוד לתקשר במהלך חצי השנה האחרונה (למה טיפול בפניה אמור לקחת כל כך הרבה זמן?).
תודה רבה על הקשב והעזרה,
סתיו | |
|
|
|
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 13:42:31 |
תודה רבה על הקשב והעזרה,
סתיו | |
|
|
|
| 3/10/2019 13:44 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 13:44:57 |
תודה רבה על הקשב והעזרה,
סתיו | |
|
|
|
| 7/10/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 13:26:35 |
| סתיו שלום רב,
על פי העדכון האחרון, הטיפול הסתיים ובוצע החזר כספי מסוים בגין השבת המוצר. | |
|
|
|
| 7/10/2019 04:08 |
שושי |
 | | מחבר: | שושי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 04:08:47 |
| | קנינו מדיח כלים חדש של חברת מילה. בזמן שהמדיח הובא אלינו ראינו שנוזל ממנו מים מה שאמר שהמכשיר נפתח ונעשה בו שימוש. התקשרנו לחנות שממנו קנינו את המוצר ונאמר לנו שהחברה נוהגת לפתוח ולנסות את המוצר לפני אספקתו. הטיעון לא נראה לנו הגיוני. האם הדבר מקובל או שהמוצר צריך להגיע חדש לגמרי ללא פתיחה בחברה "לשם בדיקה". בינתיים לא נאפשר את התקנתו.נשמח לתשובה מהירה. תודה | |
|
|
|
| 7/10/2019 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 13:10:03 |
| שלום וברכה שושי,
מבלי לסבירות ההסבר שניפק בית העסק למצבו של המוצר, הרי שקמה לך זכות לביטול העסקה שעה שהמוצר לא הורכב והינו עדיין באריזתו, אמנם כנגד תשלום דמי ביטול של 5% משווי העסקה ועד 100 ש"ח, וכן עליך להשיב את המוצר לבית העסק. יש לציין יחד עם זאת שאין הדעת נותנת קבלת מכשיר חדש שכבר הופעל קודם לכן. יכול בית העסק להתקין את המוצר כשהוא חדש וללא שום שימוש, ולבדוק את תקינותו לאחר ההתקנה. | |
|
|
|
| 3/10/2019 21:13 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 21:13:07 |
| רכשתי מכונה להשתלת טבעות מתכת בברזנטים וכדו' חצי אוטומטית-ללא צורך בחשמל
לא השתמשתי בה אך פתחתי את האריזה.
{ברצוני לציין שהאריזה נפתחה ע"י המוכר בחנות כדי שאוכל לבדוק את המכונה והמוכר סגר אותה בחזרה בדבק סלוטייפ-כלומר לכאורה לא אני חידשתי את פתיחת המוצר אלא קיבלתי מוצר שנפתח לעיני ונסגר בסלוטייפ}
האם יש לי את התנאים הנצרכים לביטול את הקנייה? | |
|
|
|
| 6/10/2019 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 12:48:14 |
| שלום רב ישראל,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היה והרכישה בוצעה בין שני בתי עסק והמוצר לא נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי, הרי שחוק הגנת הצרכן לא יחול בעסקה זו.
| |
|
|
|
| 6/10/2019 12:51 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 12:51:15 |
| | אני לא בית עסק והמוצר נרכש לשימוש אישי!!! | |
|
|
|
| 7/10/2019 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 13:09:31 |
| שלום רב ישראל,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בציוד לבית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, פתיחת האריזה המקורית לכשעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה במוצר, אלא אם יוכח אחרת, ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ואתה עומד בתנאים הקבועים בדין אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 3/10/2019 11:50 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 11:50:59 |
| שלום,
קניתי שני קרמים זהים בדיוטי פרי במבצע של "השני ב 50 %".
פריט אחד עלה 33 דולר והשני 16.5 דולר.
אם אני מחזירה אחד מהם, מה סכום הזיכוי שעליי לקבל?
תודה | |
|
|
|
| 6/10/2019 09:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 09:15:32 |
| שלום רב יעל,
מתי נרכשו המוצרים? מתי פנית אל החברה בבקשתך זו?
האם המוצרים מגיעים באריזה הרמטית (כמו בושם)?
מה המדיניות החזרת טובין של בית העסק? | |
|
|
|
| 6/10/2019 20:43 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 20:43:21 |
| היי,
המוצר באריזה המקורית ואטומה. מדיניות החזרה תוך 90 יום. מה הזיכוי שמקבלים במקרה של קניית פריט שני ב 50 אחוז?
| |
|
|
|
| 7/10/2019 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 12:44:27 |
| שלום רב יעל,
מה צוין במדיניות בית העסק לעניין החזרת מוצר שהיה במבצע?
| |
|
|
|
| 6/10/2019 20:43 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 20:43:29 |
| היי,
המוצר באריזה המקורית ואטומה. מדיניות החזרה תוך 90 יום. מה הזיכוי שמקבלים במקרה של קניית פריט שני ב 50 אחוז?
| |
|
|
|
| 6/10/2019 21:16 |
מאירה פ |
 | | מחבר: | מאירה פ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 21:16:06 |
| רכשתי לפני 3 ימים מכשיר פלפון עם חבילה ל3 שנים בסלקום
האם אוכל לבטל עיסקה ? | |
|
|
|
| 7/10/2019 12:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 12:20:28 |
| שלום וברכה מאירה,
יש להניח כי את העסקה בגין רכישת המכשיר לא ניתן לבטל בשלב זה לאור העובדה כי נעשה בו שימוש, ושאת העסקה "המתמשכת", כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן, לקבלת שירות סלולר מבית העסק ניתן לבטל בכל עת. עלייך לעיין ראשית בהסכמות שבין הצדדים לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק. | |
|
|
|
| 6/10/2019 17:45 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 17:45:26 |
| | שלום רב בשנת 2017 רכשתי מכשיר לייזר מתצוגה ונאמר לנו שהוא היה זמן מועט בתצוגה וקיבלנו הנחה עקב כך השנה 2019 החלטנו לנסות למכור את המכשיר וסוחר ביקש שנסתכל בתווית ונאמר לו מה שנת הייצור לתדהמתינו ראינו ששנת היצור היא 2004 רציתי לדעת מה הם זכויותי וכן האם החברה יכולה לטעון ששנת יצור היא לא של המכשיר אלא חלק ממנו או אריזתו וכדומה? | |
|
|
|
| 7/10/2019 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 12:17:48 |
| שלום וברכה דניאל,
אין זה מן הנמנע כי יהיה קשה לבסס טענה להטעיה באשר לשנת הייצור של המוצר, כעת בחלוף שנתיים, ושעה שישנה תווית על גבי המוצר לדבריכם באשר לשנת הייצור. ככל שיש בידך להראות כי הוטעית באשר לשנת הייצור בראיות, עליך לפנות בכתב לבית העסק בתיאור הפרשה ולו לקבלת עמדתו. | |
|
|
|
|