| 22/10/2019 11:55 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 11:55:27 |
| שלום.
קניתי מחברה באינטרנט מקפיא.
התחייבו כי המוצר יגיע בתוך 14 ימי עסקים, אך לא עמדו בתנאי ההסכם. עברו יותר מ14 ימי עסקים אך טרם קיבלתי את המוצר.
בנוסף (בתוך ה14 ימי עסקים) תיאמו איתי יום למשלוח, והתקשרו באמצע היום שהמוצר אמור להגיע והודיעו שבעצם אין את המוצר במלאי והמשלוח לא יגיע.
פניתי אליהם בדרישה לפיצוי, והם הסכימו על 200 שקל לתלושים לקניה ברשת גולף.
האם התתנהלות תקינה? האם הפיצוי הולם? | |
|
|
|
| 22/10/2019 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 13:34:15 |
| שלום רב דוד,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" הורחב והוא חל גם על הובלה, ובמקרים המפורטים בדין, צרכן רשאי לדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק, ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 22/10/2019 11:32 |
mgino12@gmail.com |
 | | מחבר: | mgino12@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 11:32:42 |
| שלום ,למועצה לצרכנות
אשמח לקבל תשובה באשר להחזרת משקפי קריאה שהזמנתי
להלן המקרה
רכשתי בתאריך: 16.10.19 משקפי קריאה העובדת בחנות אמרה שהמשקפיים יהיו מוכנים בעוד כשבוע ימים .
למחורת היום(17.10.19) התקשרתי אל בית העסק וביקשתי לבטל את העסקה
העובדת בבית העסק טענה שלא ניתן לבטל את העסקה כי המשקפיים נמצאים כעת בציפוי
נא אמרו לי מה עלי לעשות
תודה
| |
|
|
|
| 22/10/2019 12:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 12:55:14 |
| שלום וברכה,
מטבע הדברים מדובר במוצר המותאם באופן אישי לצרכן, ומשכך זכות החרטה וביטול העסקה מוחרגת מקום בו הוחל כבר בהליך הייצור בהתאם להוראות דיני הגנת הצרכן. יחד עם זאת, על בית העסק להראות כי אכן הוחל כבר בייצורו של המוצר. | |
|
|
|
| 22/10/2019 10:59 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 10:59:33 |
| | הזמנו 5 כרטיסי טיסה באינטרנט (הלוך -חזור) ברגע האחרון (יומיים לפני הטיסה) ושולם כל הסכום, לאחר כ 8 שעות הבחנו כי בוצעה טעות בהזמנה והיעדים שהוזמנו הם הפוכים לאלה שרצינו בפועל, ביטלנו מיד את ההזמנה (מאחר ולא מצאנו שום אלטרנטיבת טיסה אחרת לשינוי) ונגבה מאיתנו סכום ביטול של 80 יורו עבור כל כרטיס לכל כיוון. כמעט מלוא הסכום ששילמנו. השאלה שלי אם אין כאן איזשהיא הגנה עלינו כצרכנים כאשר ביטלנו את ההזמנה בפחות מ - 24 שעות מביצועה? האם יש אפשרות לשנות את הגזרה? | |
|
|
|
| 22/10/2019 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 12:17:12 |
| שלום וברכה קרן,
חוק הגנת הצרכן מחריג באופן מפורש את זכות החרטה וביטול העסקה במקרה נשוא פנייתך, בשל הזמן המועט שנשאר ממועד מתן הודעת הביטול ועד המועד הקבוע למתן השירות. בנסיבות אלה את הצדדים יחייבו ההסכמות שביניהם, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 22/10/2019 10:43 |
אוהד |
 | | מחבר: | אוהד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 10:43:49 |
| שלום,
לצורך הגדלת משכנתא מבנק לאומי, קיבלתי רשימת שמאים מהבנק מתוכם בחרתי אחד לצורך ביצוע שמאות לדירתי.
אני שילמתי לשמאי, השמאות בוצעה והדו"ח הועבר לבנק, כשביקשתי מהשמאי לקבל עותק מהדו"ח נענתי כי ה"הדוח מיועד לשימוש הבנק בלבד בהתאם להוראות הבנק".
האם אני לא זכאי לקבל עותק עבור שמאות שבוצע מכסף שאני שילמתי?
תודה! | |
|
|
|
| 22/10/2019 12:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 12:01:21 |
| שלום וברכה אוהד,
למיטב הבנתנו מדובר בהערכת שמאי מטעם הבנק, שנבחר מתוך רשימת השמאים המקובלים על הבנק, הגם שהתשלום נעשה על ידך. נסה לפנות לבנק בעניין. | |
|
|
|
| 13/10/2019 15:59 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2019 | | שעה: | 15:59:37 |
| מבחינת החוק אזרח ותיק הוא:
1. גבר מעל 67
2. אשה מעל 62
מצד שני, בחוק הגנת הצרכן מופיעה ההגדרה:
אזרח ותיק - מי שמלאו לו 65 שנים; (בנושא הארכת התקופה מ 14 יום ל 3 חודשים)
ומצד שלישי, לשם הוכחת אזרח ותיק צריך להציג:
(1) תעודה שניתנה לצרכן מהמדינה המעידה על כך שהוא אזרח ותיק;
אז מי זכאי להארכת תקופת הביטול בגבר ובאשה?
בגבר - בני 65 או 67?
באשה - בנות 62 או 65? | |
|
|
|
| 22/10/2019 11:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 11:34:02 |
| שלום וברכה אביב,
אכן הגדרת אזרח וותיק לצורכי חוק הגנת הגנת הצרכן הינה אדם שמלאו לו 65 שנה, ללא הבדל בין המינים. יש להוסיף כי החוק מאריך את התקופה בה ניתן להודיע על ביטול העסקה במקרה של אזרח וותיק מ - 14 יום ל4 חודשים, במקרה של עסקה טלפונית בלבד ובכפוף ליתר התנאים הקבועים בחוק. | |
|
|
|
| 10/10/2019 15:52 |
מרי |
 | | מחבר: | מרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 15:52:21 |
| שלום רב ,
אשמח ליעוץ
מישהי שהתחזתה למארגנת אירועים
הייתה אמורה לארגן לנו מסיבת רווקות
אך לא קיבלנו בסוף מסיבת רווקת
אנחנו שבע בנות שהעברנו לה את כל הסכום שהיא דרשה 8000 שייח
ועכשיו היא לא עונה לאף אחת מאיתנו
ולא קיבלנו את הכסף חזרה
אשמח לדעת מה אנחנו צריכות לעשות .
| |
|
|
|
| 22/10/2019 11:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 11:28:21 |
| שלום וברכה מרי,
פנייתך מתארת טענה להפרה של ההסכמות שבין הצדדים מצד בית העסק ושל ההתחייבות מצד מארגנת האירועים שכנגדה שולמה תמורה מלאה. ברי כי בנסיבות אלה על בית העסק להשיב את מלוא התמורה ששולמה ואף לפצות בגין נזק סביר ומוכח שנגרם לכן בעקבות ההפרות. עליכם לפנות בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה להשיב את הכספים ששולמו לאלתר וללא כל דיחוי נוסף, שאחרת תיאלצו לבוא עמה חשבון בבית משפט. | |
|
|
|
| 10/10/2019 14:20 |
איפה הצדק??? |
 | | מחבר: | איפה הצדק??? (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 14:20:14 |
| שלום רב,
קניתי כרטיסים לסרט בקולנוע לב 3 ימים לפני הקרנת הסרט .
ביום הקרנת הסרט טרטרו אותי ואת אמא שלי שהיא אשה מבוגרת הסדרנים כל הזמן אמרו שבודקים כשאנשים אחרים ישבו במקומות שלנו.
רק אחרי הקרנת כל הסרטים בכל האולמות כשניגשתי לקופאי הוא ״נזכר״ להגיד לי שהסרט בוטל ושהתקשרו אלי. אמרתי שזה שקר גס איך יכלו להתקשר אלי אם שילמתי במזומן ולא ידעו מה הטלפון שלי?!
שלחתי תלונה על ההתנהלות של הסדרנים שמרחו אותי 20 דקות וממש נפגעתי מזה שאין לי לא רק מקום אלא גם סרט .
קיבלתי תשובה מקולנוע לב שאמרו שזאת אי הבנה ואפילו לא טרחו להתנצל בפני!
מה אפשר לעשות כדי לדאוג שהתנהגות בזויה מצד נציגי קולנוע לב דיזינגוף לא תחזור על עצמה?
תודה מראש | |
|
|
|
| 22/10/2019 11:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 11:10:45 |
| שלום וברכה,
ראוי היה כי הנהלת בית העסק תפצה אתכם על ביטול הסרט, ללא מתן התראה מוקדמת, וכן על ההתנהלות ביום ההקרנה, שלא התקיימה בסופו יום. אנו מציעים כי תשובו ותפנו להנהלת בית העסק בניסיון למצוא פתרון לשביעות רצון שני הצדדים. במידת הצורך תוכלו לפנות גם לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן אשר לה סמכויות עונשיות מנהליות. | |
|
|
|
| 10/10/2019 15:19 |
בר מיבך |
 | | מחבר: | בר מיבך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 15:19:51 |
|
הזמנתי אוזניות מחברת שופרסל ונאמר כי ישנם 7 ימי אספקה לאחר שעברו 7 ימי אספקה ולא קיבלתי את המוצר ביקשתי לבטל עסקה נציגה מטעמם אמרה לי שאחראית בשם אסתר ממחלקת ביטולים תחזור אליי המתנתי מספר ימים ואף אחד לא יצר איתי קשר התקשרתי שוב - אותו תסריט המתנתי שוב לאסתר וכשהיא לא התקשרה התקשרתי שוב למוקד שופרסל בינתיים הכסף לא חזר לאחר כמה ימים קיבלתי זיכוי לחשבון ללא שיחה מאחראית על אף שביקשתי לדבר איתה מבפר פעמים לאחר כמה ימים האוזניות פשוט חיכו לי בתיבת הדואר פתחתי על מנת לראות באיזו חבילה מדובר (הייתי במעבר דירה ולכן לא ידעתי מה יש בחבילה) וראיתי שמדובר באוזניות שלחתי מייל לחברת שופרסל על מנת שיבצעו איסוף (מכיוון שהכסף כבר הוחזר) אלה בתגובה טענו שבגלל שכבר פתחתי את החבילה אי אפשר לבצע איסוף והם חייבים לגבות ממני את הסכום שוב רוצה לציין שאם לא הייתי לקוחה ישרה ואמינה הם לא היו יודעים מעולם שהאוזניות אצלי אבל בגלל שהרגשתי מחויבות להודיע בחרתי לפעול בדרך הישר | |
|
|
|
| 22/10/2019 11:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 11:08:36 |
| שלום וברכה,
אין ממש בטענת בית העסק באשר להעדר יכולת לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך בטענה שהחבילה נפתחה. אין בפתיחת האריזה כשלעצמה כדי לגרוע מזכות ביטול העסקה הקבועה בדין. רק שימוש באזניות מחריג את זכות הביטול והחרטה כאמור. יחד עם זאת, אין זה מן הנמנע כי ניתן יהיה לחייב גם בעלות משלוח האזניות בחזרה לבית העסק, וזאת בנוסף לדמי הביטול הקבועים בדין. ברם, עליך לעמוד על כך שביטול העסקה נעשה עוד לפני שהמוצר יצא לדרך לכתובתך, וכי בית העסק התחייב לבטל את העסקה ורק בשל שגגה מצדו נשלחו האוזניות למרות ביטול העסקה והשבת התמורה, ולפיכך עליו לשאת בעלויות המשלוח כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 10/10/2019 14:19 |
איפה הצדק??? |
 | | מחבר: | איפה הצדק??? (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 14:19:52 |
| שלום רב,
קניתי כרטיסים לסרט בקולנוע לב 3 ימים לפני הקרנת הסרט .
ביום הקרנת הסרט טרטרו אותי ואת אמא שלי שהיא אשה מבוגרת הסדרנים כל הזמן אמרו שבודקים כשאנשים אחרים ישבו במקומות שלנו.
רק אחרי הקרנת כל הסרטים בכל האולמות כשניגשתי לקופאי הוא ״נזכר״ להגיד לי שהסרט בוטל ושהתקשרו אלי. אמרתי שזה שקר גס איך יכלו להתקשר אלי אם שילמתי במזומן ולא ידעו מה הטלפון שלי?!
שלחתי תלונה על ההתנהלות של הסדרנים שמרחו אותי 20 דקות וממש נפגעתי מזה שאין לי לא רק מקום אלא גם סרט .
קיבלתי תשובה מקולנוע לב שאמרו שזאת אי הבנה ואפילו לא טרחו להתנצל בפני!
מה אפשר לעשות כדי לדאוג שהתנהגות בזויה מצד נציגי קולנוע לב דיזינגוף לא תחזור על עצמה?
תודה מראש | |
|
|
|
| 22/10/2019 10:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 10:37:34 |
| שלום וברכה,
ראוי היה כי הנהלת בית העסק תפצה אתכם על ביטול הסרט, ללא מתן התראה מוקדמת, וכן על ההתנהלות ביום ההקרנה, שלא התקיימה בסופו יום. אנו מציעים כי תשובו ותפנו להנהלת בית העסק בניסיון למצוא פתרון לשביעות רצון שני הצדדים. במידת הצורך תוכלו לפנות גם לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן אשר לה סמכויות עונשיות מנהליות. | |
|
|
|
| 10/10/2019 14:07 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 14:07:33 |
| בס"ד
שלום רב.
רכשתי מספר מוצרים במספר הזמנות באתר X.
נטען לי קופון הנחה אוטומטי לסל הקניות בכל אחד מהזמנותיי.
לדוגמא רכשתי מוצר ב250 ש"ח ונטען לי קופון של 200 ש"ח.
נאמר לי ע"י נציגי האתר כי הקופון תקף באופן חד פעמי וכי מדובר בטעות במערכת ההזמנות באתר.
החלופות הקיימות והאפשריות שהוצעו לי ע"י נציגי החנות הם:
א' - ביטול כלל ההזמנות.
ב' - חיוב תשלום מלא עבור המוצרים (ללא התחשבות בקופון).
האם יש איזה שהוא סעד משפטי לצרכן במקרה דנן?
ראוי לציין כי קיים תקנון באתר שבו רשום כי הקופון תקף למימוש חד פעמי. | |
|
|
|
| 22/10/2019 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 10:32:55 |
| שלום וברכה יהודה,
בעקרון התחייבויות והסכמים יש לכבד, לרבות תקנון בית העאסק. אין זה מן הנמנע כי מדובר בהטעיה מצד בית העסק. ברם, הסעד העיקרי במקרה של הטעיה הינו ביטול העסקה ללאט כל עלות מצד הצרכן, וממילא הדין נותן מקום לשגגות בתום לב. | |
|
|
|
| 10/10/2019 13:53 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 13:53:27 |
| שלום רב
רכשתי לפני שבוע וחצי מוצר (רצפת פרקט) בסכום של 10,000 ₪. טרם קיבלתי את המוצר וברצוני לבטל את העסקה כיוון שמכל מיני שיקולים אינני מעוניין יותר ברצפת פרקט. בעל העסק טוען שהוא צריך לחייב אותי עבור הובלה פנימית שלו שהוא ביצע מהמפעל אל המחסנים שלו - סכום של 900₪.
טרם הרכישה הוא לא יידע אותי לגבי תנאי הביטול ועניין ההובלה הפנימית. וכאמור המוצר טרם הגיע אלי.
מהו הסכום שאני מחוייב לשלם לו עבור הביטול, אם בכלל?
אנא עזרתכם, תודה מראש ושנה טובה | |
|
|
|
| 22/10/2019 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 10:27:00 |
| שלום וברכה יניב,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת מוצר שהוזמן וטרם סופק, בתנאי שאין המדובר במוצר בהזמנה לפי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן שכבר הוחל בייצורו. ביטול העסקה יעשה בכפוף לדמי ביטול של 5% משווי העסקה ועד 100 ש"ח לכל היותר. אין משמעות לשיקולי מלאי של בית העסק או הובלה וכיוצ"ב. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך. | |
|
|
|
| 10/10/2019 13:32 |
שוש |
 | | מחבר: | שוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 13:32:14 |
| שלום
אני הזמנתי שולחן סלון שהתחייבו שיגיע עד 30 ימי עסקים. בפועל השולחן הגיע באיחור של חודש. שהבאתי את השולחן לבית התברר לי שזה לא הצבע הנכון.
החזרתי לחנות באותו הרגע, הם עשו טעות בדגם. בחנות דרשתי זיכוי בישרכאט( הכסף כבר ירד). בעלת החנות מסרבת . נכנסה איתי לעימות, מנתקת לי טלפונים. לא מוכנה להחזר. היא רוצה להזמין שוב שולחן. אני לא רוצה זאת.
מה אפשר לעשות? האם מותר לה לפי החוק לא לתת זיכוי? | |
|
|
|
| 22/10/2019 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 10:26:21 |
| שלום רב שוש,
לא ציינת אם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות?
האם המוצר הורכב בביתך?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ולא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בדין, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 10/10/2019 13:49 |
אירית |
 | | מחבר: | אירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 13:49:08 |
| שלום,
בקיץ ביצעתי הזמנת רכב מחברה גדולה וידועה. ביצעתי את ההזמנה כמה חודשים מראש וכחודש לפני מימושה ביררתי עם אותה הנציגה שטיפלה בי לאורך הדרך בנוגע להפחתה של יום השכרה אחד. התשובה שלה הייתה כי המחיר יתעדכן באופן יחסי. כאשר התקשרתי שוב בבקשה להפחית יום השכרה אחד אותה נציגה אמרה שמאחר ולהשכיר ל-4 ימים יותר יקר מלהשכיר ל-5 ימים אין טעם שאפחית את כמות הימים ושעדיף להשאיר את ההזמנה כמו שהיא.
התשובה הזו סותרת את התשובה הראשונה שהיא מסרה, שכמובן הייתה לה חלק בהחלטה שלנו לשינוי ולאחר שיחות רבות מאוד איתם, בהם הסתבכו בלשונם כמה פעמים סביב המחיר, הם עדין מתעקשים שאין מקום לזיכוי על ההפרש.
הייתי מעוניינת לדעת האם התשובה הראשונה של הנציגה - שהמחיר יתעדכן באופן יחסי לכמות הימים מחייבת אותם?
והאם יש טעם לתלונה. | |
|
|
|
| 10/10/2019 13:52 |
אירית |
 | | מחבר: | אירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 13:52:20 |
| | מוסיפה... בשיחה בה אמרה ש-4 ימים יקרים יותר מ-5 ימים אמרה שהמחירון הזה קבוע כבר מתחילת 2019. אם כך, שאלתי אותה מדוע אמרה לי בשיחה הראשונה שהמחיר יתעדכן באופן יחסי לכמות הימים אם מראש ידעה לומר שהמחיר לא יוזל? ולו רק בגלל הטעות הזו אני מרגישה מרומה שהיה מקום לנשיאת אחריות על התשובה הנחרצה והמהירה של הנציגה שאם רק הייתה בודקת ולפי שאמרה את התשובה - כל העניין היה נמנע. | |
|
|
|
| 22/10/2019 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 10:24:04 |
| שלום וברכה אירית,
עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ההשכרה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב, ובעיקר באשר להעמדת המחיר נשוא העסקה. יש להוסיף כי חלה על בית העסק החובה להציג את המחיר בגין השירות באופן ברור לפני ההתקשרות בעסקה וככל שהדבר לא נעשה על ידו יש בכך כדי להוות הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך. אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה הטענות ובדרישה לזיכוי יחסי כמתחייב. | |
|
|
|
| 10/10/2019 12:56 |
תושב ירושלים |
 | | מחבר: | תושב ירושלים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 12:56:23 |
| | סגרנו עסקה עם חברת אלומינים מוכרת וגדולה בארץ קבעו התקנה מס פעמים וביטלו אותנו ברגע האחרון פעם אחת בטענה המתקין חולה פעם שנייה אני מחכה בבית ומתקשר המתקין שהוא לא מוצא את החלקים פעם אחרת לא הביאו את כל החלקים התינו פרגולה שגרמה למפגע בטיחותי עמוד תומך רופף ממש באוויר שהגביל אותו לא לצאת לחצר עד שיגמרו את העבודה דבר זה גרר ימים חופש שלקחנו ועוגמת נפש ולבסוף התקינו לאחר שגרמו לנו נזק בקירות בבית ולא סידרו ואין ספור טלפונים והודעות שרות גרוע מאוד האם יש כאן מקום לדרוש פיצוי כספי או כל שהוא | |
|
|
|
| 22/10/2019 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 10:22:12 |
| אדוני שלום רב,
על פי הוראות הדין, הנכם זכאים לפיצוי בסך של 600 ש"ח בגין כל פעם שהמתקין לא הגיע לבצע את ההתקנה.
בנוסף, ככל שנגרמו נזקים לקירות, יש לקבל הערכה של תיקון הנזקים ולדרוש פיצוי בהתאם לעלות התיקון, וזאת בכפוף להעלאת טענה לרשלנות מצד העוסק. | |
|
|
|
| 10/10/2019 12:55 |
תושב ירושלים |
 | | מחבר: | תושב ירושלים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 12:55:55 |
| | סגרנו עסקה עם חברת אלומינים מוכרת וגדולה בארץ קבעו התקנה מס פעמים וביטלו אותנו ברגע האחרון פעם אחת בטענה המתקין חולה פעם שנייה אני מחכה בבית ומתקשר המתקין שהוא לא מוצא את החלקים פעם אחרת לא הביאו את כל החלקים התינו פרגולה שגרמה למפגע בטיחותי עמוד תומך רופף ממש באוויר שהגביל אותו לא לצאת לחצר עד שיגמרו את העבודה דבר זה גרר ימים חופש שלקחנו ועוגמת נפש ולבסוף התקינו לאחר שגרמו לנו נזק בקירות בבית ולא סידרו ואין ספור טלפונים והודעות שרות גרוע מאוד האם יש כאן מקום לדרוש פיצוי כספי או כל שהוא | |
|
|
|
| 22/10/2019 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 10:21:37 |
| אדוני שלום רב,
על פי הוראות הדין, הנכם זכאים לפיצוי בסך של 600 ש"ח בגין כל פעם שהמתקין לא הגיע לבצע את ההתקנה.
בנוסף, ככל שנגרמו נזקים לקירות, יש לקבל הערכה של תיקון הנזקים ולדרוש פיצוי בהתאם לעלות התיקון, וזאת בכפוף להעלאת טענה לרשלנות מצד העוסק. | |
|
|
|
| 10/10/2019 12:47 |
חיה |
 | | מחבר: | חיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 12:47:03 |
| קנינו מגהץ ב17.9.19 חברת טפאל. כשפתחנו המגהץ של 2500W בחום הכי גבוה טורבו לא גיהץ כמעט כלום אלא מתפקד כאילו על חום הכי נמוך בקושי. מיד דווחנו לחברה ויצרנו קשר. הם הבטיחו מגהץ חדש או תמורת תוספת תשלום מגהץ משודרג. לאחר סחבת הודיעו שישלחו חדש היום 10.10 קבלנו מגהץ בקופסה קרועה זרוק בתוכה וללא תיקון כלל. אותו מגהץ!!
1. האם מגיע לנו מגהץ חדש - מאחר ומיד עם פתיחתו ביום הקניה הודענו להם בטלפון ובכתב על התקלה?
2. האם מחובת החברה להודיע לי מה בכוונתם לעשות? מה קורה עם המגהץ האם הוא מקולקל, מתוקן, או זה המגהץ וזה פשוט דגם שלא מגהץ בחום המצוין?
תודה מראש על תגובתכם. חיה | |
|
|
|
| 22/10/2019 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 10:17:57 |
| שלום רב חיה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, ובמקרה של פגם במוצר, על היבואן/יצרן (כמפורט בתעודת האחריות) לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
במקרה המתואר, יש לפנות בכתב אל החברה והן אל היבואן/יצרן (כמפורט בתעודת האחריות), היה ותתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/10/2019 11:00 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 11:00:18 |
|
רשת נעלי סקופ SCOOP פשוט בושה!!!!באתי להחליף נעליים בקניון עטרות ונשאלתי אם אני יהודיה או ערביה!!!לאן הגענו??? בגלל שאני יהודיה לא רצו להחליף את הנעליים.מזל באמת שאני מבינה ערבית וקלטתי את הסיטואציה.יצאתי מהחנות פשוט רועדת .
אשמח לקבל עזרתכם...
| |
|
|
|
| 22/10/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 10:10:56 |
| שלום וברכה תהילה,
לא היינו ממליצים להיחפז בהאשמות קשות שכאלה, גם לא מקום בו את מבינה את השפה. על בית העסק לכבד את הוראות הדין והמדיניות אותה עליו לפרסם באופן ברור בחנות, מבלי הבדלים לא ענייניים כאלה או אחרים. ככל שלא קמה לך זכות לביטול העסקה (תוך יומיים ממועד הרכישה) ענייני ביטול/החלפה/זיכוי יעשו בהתאם למדיניות בית העסק. היה ובית העסק מסרב לכבד את הוראות המדיניות שלו על רקע של דת או לאום, המדובר כמובן בהפליה אסורה, על כל המשתמע מכך, ומוטב לפנות בעניין זה לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן אשר לה סמכויות עונשיות מנהליות, וכן למשרד הממשלתי המתאים. | |
|
|
|
| 7/10/2019 13:25 |
ליעד |
 | | מחבר: | ליעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 13:25:32 |
| היי הסיפור בקצרה
קניתי טלפון S10E מסניף אילת
האריזה הגיע עם חלקים חסרים שמגיעים עם מוצר מוגמר (שעליו הוספתי כסף)
בנוסף המכשיר הגיע עם פגמים כגון סוללה שנגמרה מהר התחממות ושריטה קלה בצד, לאחר שהחנות התעלמה ממני פניתי אל זאפ, כיומיים עסקים אחרכך קבילתי מכתב איום להסרת התגובה בזאפ, רציתי לשנות את התגובה בכל זאת כדי להמנע מאימותים דבריי עדיין נכונים פשוט לא התבטתי נכון היה הטעיה והרגשה של זלול , לאחר שהם הגיבו על התגובה זאפ רשמו שאין אפשר לערוך יותר
שלחתי להם מייל נוסף וניסיתי להשיגם בטלפון ללא צלח
מה אני עושה ? תודה | |
|
|
|
| 7/10/2019 16:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2019 | | שעה: | 16:48:55 |
| שלום רב ליעד,
תתייעצי מול עו"ד המתמחה בדיני לשון הרע/הוצאת דיבה. | |
|
|
|
| 8/10/2019 20:46 |
ליעד |
 | | מחבר: | ליעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/10/2019 | | שעה: | 20:46:17 |
| | היי תודה על התשובה, והאם זה בסדר מצידם שהוספתי כסף על אריזה מקורית? שהם הוציאו ממנה מגן אחורי ומסך (ואז מכרו אותם בנפרד לאחר הוספתי כסף על אריזה סגורה רק המטען נשאר ההבדל) שזה הסיבה שהוספתי כסף, זה לא הטעייה? | |
|
|
|
| 10/10/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 13:49:50 |
| שלום רב ליעד,
האם יש לך הוכחה לטענה שלך?
| |
|
|
|
| 11/10/2019 10:43 |
ליעד |
 | | מחבר: | ליעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2019 | | שעה: | 10:43:35 |
| כן יש לי כמה הוכחות שאני יכול להוכיח גם לכם בדקה שתיים,כל חבילה סגורה מקורית מגיעה עם מסך וכיסוי אחורי,הוכחה1 בסרטון הבא https://www.youtube.com/watch?v=hLXpAzkUUwc&t=153s
(כך גם רשום באתר של סמסונג לגבי הדגם שקניתי הוכחה 2)
ידוע שליבואן פרללי יש אריזה תואמת במחיר מופחת אך במקרה שלי הוספתי כסף לחבילה מקורית שהם טענו שהיא כמו האריזה של היבואן הרשמי כדי להתחרות בו ובחנויות אחרות שמוכרות גם וגם (יש לי גם הקלטה של זה) והם טענו שהאריזה מקורית ופשוט החליפו את מטען למקורי במקום תואם בקופסא (הסילוטייפ של סמסונג שחותם את האריזה היה חתוך ומעליו שמו חותם חנות שלהם) שזה גם הוכחה שהאריזה נפתחה (הוכחה 3) המגן מסך והכיסוי היו בתוספת תשלום בנוסף לתסופת תשלום לאריזה מקורית
בסוף יצא שקניתי כמחיר יבואן רשמי, של קופסא חדשה, מיבואן פרללי על מוצר שחסרים בו דברים.
תודה רבה!
נ.ב אני גם חושד שהמכשיר לא חדש
הגיע גם שריטה קטנה על המכשיר שזה נגיד בעיה שלי שמי שאמרתי שיקנה לי שלא בדק, אבל הסוללה הגיע עם 10% נזק, כמה אפליקציות כולל מכשיר מעבדה חיצוני שרושם את אותה תוצאה (מתחבר למטען ומזרים אמפר וכך בודק כמה אפשר להכניס לסוללה משהיא ריקה לחלוטין עד שאין מקום להטעין)
פניתי לחנות להחליף או להחזיר הם התעלמו (ממה שהם לא התעלמו מהחוות דעת בזאפ) שהם שלחו לי מכתב השתקה שבו הם מתייחסים רק לדרך בא התבטאתי ולא לטענותי (שלחתי לכם במייל) הורדתי את התגובה בנתיים
אבל עדיין אני מרגיש מבואס ושעבדו עלי
שוב תודה | |
|
|
|
| 10/10/2019 11:00 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 11:00:07 |
|
רשת נעלי סקופ SCOOP פשוט בושה!!!!באתי להחליף נעליים בקניון עטרות ונשאלתי אם אני יהודיה או ערביה!!!לאן הגענו??? בגלל שאני יהודיה לא רצו להחליף את הנעליים.מזל באמת שאני מבינה ערבית וקלטתי את הסיטואציה.יצאתי מהחנות פשוט רועדת .
אשמח לקבל עזרתכם...
| |
|
|
|
| 10/10/2019 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 16:05:05 |
| שלום וברכה תהילה,
לא היינו ממליצים להיחפז בהאשמות קשות שכאלה, גם לא מקום בו את מבינה את השפה. על בית העסק לכבד את הוראות הדין והמדיניות אותה עליו לפרסם באופן ברור בחנות, מבלי הבדלים לא ענייניים כאלה או אחרים. ככל שלא קמה לך זכות לביטול העסקה (תוך יומיים ממועד הרכישה) ענייני ביטול/החלפה/זיכוי יעשו בהתאם למדיניות בית העסק. היה ובית העסק מסרב לכבד את הוראות המדיניות שלו על רקע של דת או לאום, המדובר כמובן בהפליה אסורה, על כל המשתמע מכך, ומוטב לפנות בעניין זה לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן אשר לה סמכויות עונשיות מנהליות, וכן למשרד הממשלתי המתאים. | |
|
|
|
| 10/10/2019 12:43 |
מרי |
 | | מחבר: | מרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 12:43:38 |
| אנחנו שבע בנות שארגנו לחברה מסיבת רווקות
שילמנו דרך ביט עשינו לה העברה על סהייכ 8 אלף שעיח ובסוף לא קיבלנו שירות ולא והכסף לא הוחזר אשמח לדעת מה עושים במצב כזה ? | |
|
|
|
| 10/10/2019 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2019 | | שעה: | 16:05:00 |
| שלום רב מרי,
חסרים פרטים כגון:
מה השירות שנרכש? כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם יש הסכם בניכם?
מה צוין בהסכם?
מדוע לא קיבלתם שירות? | |
|
|
|
|