| 23/10/2019 11:14 |
יאן |
 | | מחבר: | יאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 11:14:48 |
| | האם זה חוקי שעו"ד או אדריכל מוסר מחיר לא כולל מע"מ על שירותיו? | |
|
|
|
| 23/10/2019 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 14:26:37 |
| יאן שלום רב,
חוק הגנת הצרכן קובע חובה להציג מחיר כולל מע"מ על מוצרים.
תקנות הגנת הצרכן (הצגת מחירי שירותים) הרחיבו את החובה לבתי עסק ספציפיים המפורטים בתקנות (בתי אוכל, מכבסות, מספרות ובתי עינוג).
על כן, ההוראות אינן חלות, לכאורה, על עו"ד או אדריכלים. | |
|
|
|
| 23/10/2019 22:29 |
אביב אברמוב |
 | | מחבר: | אביב אברמוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 22:29:48 |
| 17ד. לא יפרסם עוסק ולא ינקוב, במפורש או במשתמע, מחיר של נכס או של שירות המוצע לצרכן, אלא אם כן הוא המחיר הכולל בלבד ורק במטבע ישראלי.
אמנם אין חובה לפרסם את מחירי השרותים של עורך הדין, אבל ברגע שהוא נוקב מחיר, עליו לנקוב את המחיר הכולל
תקנו אותי אם אני טועה.
(לשכת עורכי הדין עדיין לא חזרה אליי בנושא)
| |
|
|
|
| 23/10/2019 13:20 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 13:20:05 |
| שלום, לאחר שיחתי עם הדס, אשמח לקבל תגובה מהירה ככל האפשר לגבי פניה זו, מסמכים רלוונטיים וכל הפרטים נשלחו.
אנא מסרו להדס הקשובה והמקסימה תודה שוב.
טוב לדעת שיש מי ששומר עלינו ועוזר לנו.
יום טוב. | |
|
|
|
| 23/10/2019 18:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 18:16:01 |
| שלום רב מור,
פנייתך נרשמה היום ה- 23.10.19 בצירוף המסמכים ולאחריו היא תיבדק במחלקת הקליטה, ורק לאחר מכן תעבור למטפל בתחום.
אני אמסור את תודתך לעו"ד הדס.
| |
|
|
|
| 23/10/2019 19:33 |
מור |
 | |
|
| 23/10/2019 13:16 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 13:16:59 |
| שלום, מזה למעלה משבועיים המעלית בבית המשותף בו אני גר מושבתת. היא התקלקלה בעקבות נזילת מים מאחת הדירות. חברת הביטוח של אותה דירה גוררת רגליה ואיננה מאשרת את התשלום על הנזק. קודם אמרו שלא ישלחו שמאי ושחברת המעליות תגיד מה הנזק, אח"כ הבינו שהתיקון יקר אז שלחו שמאי כעבור שבוע. אח"כ הבינו שהשמאי לא מספיק ושבוע לאחר מכן שלחו מהנדס. שאישר את קביעת חברת המעליות. כל אחד מבאיה של חברת הביטוח ניסה לגשש האם יש ביטוח אחר שאפשר להפיל עליו את התשלום, והעניין עדיין מצוי במסדרונות חברת הביטוח.
מה אנחנו, בתור דיירי הבית שאין להם מעלית יכולים לעשות? האם יש זמן "סביר" לסיום הטיפול? האם יש משהו אחר שאנחנו יכולים לדרוש (מהביטוח, מבעל הדירה שממנה נזלו המים או מחברת המעליות) כדי לקדם את סיום הפרשה? והאם מתישהו מגיע לנו פיצוי עבור הזמן בו לא הייתה מעלית תקינה בגלל הסחבת הזו? | |
|
|
|
| 23/10/2019 18:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 18:21:11 |
| שלום רב אור,
בעניין, יש לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 23/10/2019 12:56 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 12:56:24 |
| שלום,
רכשנו סלון לאחר בדיקות בחנויות, וכשסופק לנו גילינו שמה שסופק לא באותו מפרט כמו בחנות - עומק המושב גדול יותר, וכתוצאה מכך הרגליים נשארות באוויר והדבר גורם לכאבי גב.
בשל החגים (כנראה, ניתן להם הנחה) היה קשה מאוד ליצור קשר עם שירות הלקוחות, ולקח כשבוע עד שדיברו איתנו. ביקשנו להחזיר (הספות לא בשימוש, ומכוסות כדי שלא יתלכלכו) ואמרנו שאנו מוכנים לשאת בעלות ההובלה וההפרש לדגם אחר שגם הוא נראה לנו, ושאנחנו מקווים שיתאים יותר).
נאמר לנו שאי אפשר להחזיר, ושאולי אפשר לשלוח טכנאי.
איך ניתן לפתור את המצב מול החברה?
האם אפשר לעכב את התשלום השני באשראי?
תודה | |
|
|
|
| 23/10/2019 18:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 18:07:39 |
| שלום רב חן,
האם המוצר הורכב בבית הצרכן?
האם המוצר יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן?
על פי תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קמה לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
היה ולא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
בנוסף, במקרה של אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק, הרי שחוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין הפחת בשווי המוצר.
| |
|
|
|
| 23/10/2019 12:54 |
אדר |
 | | מחבר: | אדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 12:54:30 |
| שלום
רכשתי מכשיר אלקטרה בר מים וסיימתי לשלם עליו
לאחר מכן המשכתי לקבל שירות של סנן ונורה בעלות חודשית
היום אני רוצה לבטל את השירות ולעבור לחברה אחרת אך הם לא נותנים לי להתנתק בטענה שניתן להתנתק רק פעם בשנה בפברואר.
אני לא מרוצה מהשירות וברצוני להתנתק עכשיו, האם הם יכולים להגדיר דבר כזה? | |
|
|
|
| 23/10/2019 17:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 17:58:11 |
| שלום רב אדר,
עקרונית, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן מעוניין לבטל את העסקה, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת הודעת הביטול, אולם, היה ובהסכם ההתקשרות צוין כי על הביטול כרוך בקנס יציאה, יהיה על הצרכן לשלמו, כקבוע בסעיף 13ד(ג) בחוק הגנת הצרכן.
סירוב בית העסק לבטל את העסקה מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, הכל בהתאם לסעיף 31א(א)(2ב) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ואת תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 23/10/2019 12:50 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 12:50:34 |
| | חברה שהיתה באילת רכשה עבורי אייפון 8 פלוס מחברת גאדג'ט מובייל. במעמד הרכישה העלתה אותי על הקו ווידאתי פעמיים שהמכשיר *חדש* ולא מאוקטב. נאמר לי: חדש. החברה חזרה. פתחנו את המכשיר והוא לא נראה חדש (רכשנו גם מגן מסך שהותקן בחנות והחברה לא זוכרת אם הקופסא היתה מנויילנת או לא). נכנסתי לאפל העולמית לבדוק סיריאלי. הסתבר שהמכשיר הזה אוקטב לפני למעלה משנה ולכן באחריות מופיע expired. כלומר-אין אחריות. פניתי לחברה ואפילו שוחחתי עם הנציג שמכר והזכרתי לו שהחברה העלתה אותי על הקו וששאלתי פעמיים אם המכשיר חדש או מאוקטב והוא אמר חדש. ביקשתי לבצע ביטול עסקה.הם מתנערים מאחריות. | |
|
|
|
| 23/10/2019 17:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 17:45:35 |
| שלום רב מירב,
האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, לפיה נרכש מוצר חדש ושגילית שבפועל המוצר לא חדש?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
במידה שאין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הרי שהדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, בו העניין יתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
| 23/10/2019 12:42 |
נדב |
 | | מחבר: | נדב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 12:42:56 |
| | שלום הגשתי אצלכם פנייה לגבי בית עסק אשר נקרא סאן קליניק שהבטיח לי שב4 טיפולי לייזר הוא יפתור לי בעיית דום נשימה בשינה לאחר שלוש טיפולים מצבי לא השתפר ופניתי לסאן קליניק מאז אני מועבר מנציג לנציג אם בכלל עונים לי והגעתי אליכם כי חברת האשראי אמרה לי שעם אתם תתערבו יהיה סיכוי לפחות לעצור את התשלום החודשי שלמרות הפניות שלי לא הופסק | |
|
|
|
| 23/10/2019 17:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 17:09:50 |
| שלום רב נדב,
מתי הגשת תלונה? מה מספר הפניה?
האם פנית אל החברה בכתב? אם לאו, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 23/10/2019 12:29 |
מתן |
 | | מחבר: | מתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 12:29:32 |
| שלום,
נרשמתי לקורס אנגלית ושילמתי מקדמה של 1000 ש"ח, לא אמרו לי כלום על דמי ביטול אבל היה מסתבר רשום בטופס שחתמתי בו שהחזר כספי זה לפי חוק הגנת הצרכן (לא מדיניות ביטול או משהו)
לפי החוק ההחזר הוא 100 שקל או 5% .
השאלה אם 5% מדמי הרישום או מכל העסקה.
תודה
| |
|
|
|
| 23/10/2019 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 16:38:34 |
| שלום רב מתן,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
מתי בוצעה העסקה(תאריך) ומתי מועד קבלת השירות?
עקרונית, היה ואתה עומד בתנאים הקבועים בדין (בעסקת מכר מרחוק או עסקה פרונטלית(תקנות ביטול עסקה), הרי שדמי הביטול- 5% או 100 ש"ח יגבה מעלות העסקה כולה ולא מהמקדמה. | |
|
|
|
| 23/10/2019 10:34 |
ענת בר ארז |
 | | מחבר: | ענת בר ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 10:34:04 |
| עשיתי עסקה אינטרנט עם חברת "אמומה" הזמנתי מלון בלונדון.
העסקה שולמה בתשלום אחד באמצעות כרטיס אשראי בינלאומי.
קיבלתי אישור רכישה במייל מטעם החברה, במהלך הזמן יצרתי איתם קשר לשאלה נוספת ונעניתי.
פניתי למלון כחודש לפני ההגעה וקיבלתי מייל שהכל תקין, פירוט החדרים וזמן הגעה.
יומיים לפני הנסיעה חברת ההזמנות פשטה רגל, מטעם המלון נמסר שההזמנה בוטלה, מאחר והם לא קיבלו כסף. נאלצתי לעשות הזמנה חדשה.
פניתי מיידית לחברת האשראי שכבר הכירו את המקרה (אני לא היחידה). האם חברת האשראי מחוייבת להחזיר לי כסף? אם כן, תוך כמה זמן?
האם יש ביטוח מטעם חברת האשראי לעסקה מבוטלת מטעם החברה?
| |
|
|
|
| 23/10/2019 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 16:31:11 |
| שלום רב ענת,
עקרונית, חוק כרטיסי חיוב קובע כי במקרה של כשל תמורה מלא, יש לפנות אל חברת האשראי על מנת שניתן יהיה לעצור את התשלומים העתידיים.
במקרה המתואר, את מציינת כי :
"...העסקה שולמה בתשלום אחד באמצעות כרטיס אשראי בינלאומי...", מכאן,שלכאורה אין אפשרות לפנות אל חברת האשראי על מנת לעצור את התשלומים העתידיים שכן התמורה שולמה במלואה בתשלום אחד.
| |
|
|
|
| 22/10/2019 18:31 |
רבקה מויאל |
 | | מחבר: | רבקה מויאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 18:31:26 |
| שלום רב,
רכשתי שמלה ב 750 ש"ח. באותו היום ביקשתי לבטל את העסקה מכיוון שראיתי את אותה השמלה בדיוק ב 150 ש"ח. (מחיר מבצע. המחיר המקורי היה 300 ש"ח) באותו היום יצרתי קשר (בווטסאפ) עם המוכרת וביקשתי לבטל את העסקה. הודעתי שאגיע בבוקר להחזיר את השמלה ולקבל את כספי חזרה. המוכרת לא השיבה להודעה ולא לטלפונים באותו היום ובכמה ימים לאחר מכן. החנות היתה סגורה למחרת ובימים שלאחר מכן (חול המועד סוכות) וכשכבר פתחה את החנות, היא סירבה להחזיר לי את כספי ואף סירבה לתת לי זיכוי.
מה החוק לגבי זה? האם יש לי עילה לתביעה? | |
|
|
|
| 23/10/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 10:28:57 |
| שלום רב רבקה,
האם ניגשת לחנות למחרת היום? מה המדיניות של בית העסק?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה בניכוי 5% או 100 הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה, ולא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
במקרה בו נגשת לבית העסק ביום למחרת ויש לך תיעוד על כך (להוכיח שנכחת במקום והמקום סגור או שיש לך צילום של המקום בו צוין כי המקום סגור בחול המועד) ובית העסק מסרב בכל זאת, אני, מציעה כי תפנה אליו בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 23/10/2019 11:12 |
רבקה מויאל |
 | | מחבר: | רבקה מויאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 11:12:40 |
| שלום רב,
תודה רבה על תשובתך.
הייתי בחנות למחרת בבוקר אבל החנות היתה סגורה. אין לי תיעוד על כך וגם אין שלט שהודיע שהחנות תהיה סגורה בחול המועד.
חיכיתי כ 45 דקות ליד החנות, אך היתה סגורה. שאלתי את המוכרות בחנויות הסמוכות. (הן לא מוכנות להתערב בנושא ולהעיד על כך)
גם ביום שלמחרת ביקרתי מס' פעמים אך שוב היתה סגורה.
ניסיתי להתקשר פעמים רבות מהטלפון שלי ומטלפון אחר, אך לא היתה תשובה.
בנוסף לנ"ל: 1. השמלה היתה ללא תווית ויש בה פגם המעיד על כך שהיא כבר נלבשה (מתיחה בבד).
2. כשהגעתי הביתה הבחנתי שהיא לא שמה לי את החשבונית בשקית ( כשניסיתי לשחזר, נזכרתי שהיא לקחה את החשבונית שעליה חתמתי וכנראה שהכניסה גם אותה לקופה) כשהגעתי לחנות ביקשתי ממנה לבדוק את הקופה או לשחזר את החשבונית, היא סירבה בכל תוקף.
האם לאור כל האמור לעיל, עדיין יש לי סיכוי לזכות בתביעה?
| |
|
|
|
| 23/10/2019 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 15:23:28 |
| שלום רב רבקה,
מתיאור בפנייתך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית (כל צד יטען אחרת הן לגבי תווית המחיר, פגם במוצר וקבלה) שבו רק בית המשפט רשאי להכריע.
על כן, תנסי אולי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 23/10/2019 15:55 |
רבקה מויאל |
 | | מחבר: | רבקה מויאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 15:55:36 |
| תודה רבה על תשובתך.
מעריכה זאת מאוד
בברכה
רבקה
| |
|
|
|
| 23/10/2019 12:17 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 12:17:21 |
| שלום,
לפני כשבועיים רכשנו לבן אופניים חשמליים מרשת מצמן את מרוץ. לפני כשבוע קיבלנו את האופניים,ולא נעשה בהם כל שימוש (התנאי לשימוש בהם היה שהבן יעבור קודם כל תאוריה), למעט נסיעה של מספר דקות מהחנות לבית (התקשרו שנגיע וניקח את האפניים מהחנות).
שמנו לב שהאופניים הוזלו ב 1000 ש"ח. לכן התקשרנו לחנות בכדי לבטל את העיסקה, אך הם אינם מוכנים.
שאלתי היא, האם סרובם תקף? (עברו 7 ימים מאז קבלת המוצר. המוצר לא היה בשימוש)
תודה | |
|
|
|
| 23/10/2019 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 15:29:17 |
| שלום רב אלי,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצרי חשמל, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר.
במקרה המתואר, אתה מציין כי:
"...למעט נסיעה של מספר דקות מהחנות לבית ..." מכאן, שנעשה שימוש במוצר, על כן, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה ויש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 23/10/2019 10:20 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 10:20:57 |
| שלום,
רכשתי ארון עם מנגנון טריקה שקטה, לאחר כ3 חודשים המנגנון התקלקל ותיאמתי טכנאי שיבוא לתקן אותו.
הטכנאי לא הגיע ולא התקשר וכשפניתי לחברה לתאם מועד חדש הזכרתי שגם מגיע לי פיצוי לפי חוק הטכנאים (מנגנון מכני או חשמלי בריהוט מעל 150 ש"ח) אך לטענתם החוק לא חל עליהם..
מנגנון טריקה שקטה בארון הוא מנגנון מכני לא? | |
|
|
|
| 23/10/2019 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 13:12:07 |
| שלום רב אנה,
האם הזמנת נציג מטעם החברה לתיקון המוצר, נעשה במסגרת החוזה בניכם?
עקרונית, תיקון 55 בחוק הגנת הצרכן, לסעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" התיקון קובע כי חוק הטכנאים יורחב והחוק יחול גם במקרים הבאים:
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד.
5. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
6. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל).
על כן, במידה שנקבע מועד להגעת טכנאי, במסגרת ההסכם לשירות תיקונים ולא הגיע, הרי שלכאורה קמה לצרכן הזכות לדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק בסכום של 600 ש"ח, ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
בכל מקרה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 23/10/2019 14:14 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 14:14:03 |
| תודה!
אכן במסגרת האחריות לשנה (נרכש לפני 3 חודשים) | |
|
|
|
| 25/8/2019 11:18 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 11:18:32 |
| שלום רב
סגרתי עסקת אינטרנט של תשתית+ספק בחברת בזק בינלאומי
העסקה נסגרה דרך נציג בטלפון ..בגלל שיש לי כבר תשתית בזק נקבע שאין צורך בטכנאי אך תואם לי משלוח ממיר ליום חמישי האחרון בין השעות 15:00-18:00
בשעה 14:00 בערך נשלחה לי הודעה שהמשלוח של בזק בינלאומי בדרך אלי אך המשלוח לא הגיע לא בשעות שנקבעו וגם לא יום למחר ביום שישי
רק היום יום ראשון נשלחה לי הודעת סמס שהמשלוח ישלח היום
האם אני זכאי לפיצוי בהתאם לחוק טכנאים ונותני שירות ?
תודה
שמעון
| |
|
|
|
| 26/8/2019 13:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 13:04:51 |
| שלום וברכה שמעון,
תיקון לחוק הגנת הצרכן אשר נכנס לתוקף בעת האחרונה החיל את הוראות ההסדר המכונה "חוק הטכנאים" גם על ביקור של נציג מטעם בית העסק הובלה של טובין שהעוסק מכר (יש לבדוק האם הממיר נמכר הלכה למעשה בהסכמות שבין הצדדים). כמו"כ, הוראות ההסדר האמור לעיל חלות על ביקור נציג מטעם בית העסק לשם התקנה או הסרה של טובין שהעוסק מכר, השכיר או השאיל. תוכל לעיין להרחבה באתר המועצה הלינק שלהלן ולפעול בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 23/10/2019 13:19 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 13:19:00 |
| שלום רב
אני מרגיש שבזק בינלאומי מנסים להתחמק מאחריות
להלן תשובתם מטה
אשמח לדעת האם הם צודקים ומול מי אני יכול לבדוק בוודאות אצל מי נמצא הצדק
על פניו ההרחבה לחוק באה להסביר שבכל מצב שבוא על הלקוח להמתין עבור שירות והספק לא עמד בהתחייבות עליו לפצות את הלקוח
תודה
רבה
שמעון
תשובת בזק בינלאומי:
שליח "פדקס" הינו אכן שליח מטעמנו, אך על פי לשון החוק:
(ג) לשם התקנה או הסרה של טובין שהעוסק מכר, השכיר או השאיל ; (הראוטר ניתן ללקוח ואינו מותקן או מוסר, כלומר על הלקוח להתקין את הראוטר, השליח מוסר את המוצר ללקוח)
(ה) לשם הובלה של טובין שהעוסק מכר; - כאמור אין מכירה של המוצר אלא השאלה של הראוטר.
על כן, חוק הטכנאים אינו מתקיים במקרה הנ"ל. חג שמח ושנה טובה | |
|
|
|
| 22/10/2019 15:18 |
רובי |
 | | מחבר: | רובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 15:18:34 |
| שלום,
סופר פרסם מבצע 2+1 *על הזול מביניהם.
במידה וקניתי (באותה קניה ולא בפעמיים) 6 מוצרים כאשר 3 מהם במחיר של 20 ש"ח ועוד 3 מהם במחיר של 5 ש"ח, האם גובה ההנחה צריך לעמוד רק על 10 ש"ח או 25( יש לציין ששלושת המוצרים שעולים 20 ש"ח הם אותו מוצר וכנ"ל לגבי ה-3 הנותרים אבל מאותו מדף)
תודה רבה | |
|
|
|
| 23/10/2019 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 08:52:57 |
| שלום וברכה רובי,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלתך במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולתך לעמוד על לשון הפרסום או המבצע הרלוונטי. | |
|
|
|
| 23/10/2019 12:19 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 12:19:33 |
| על מנת לעקוף את הבעיה מחלקים את הקניה לשתיים.
קונים 3 מוצרים ב 20 כל אחד ומקבלים 20 ש"ח הנחה.
קונים 3 מוצרים ב 5 כל אחד ומקבלים 5 ש"ח הנחה | |
|
|
|
| 23/10/2019 09:57 |
יגאל |
 | | מחבר: | יגאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 09:57:26 |
| שלום רב.
רכשנו מקרר ומוצרים התקלקלו. טכנאים הגיעו והלכו עד שהחליפו חלק פנימי אך התקלה המשיכה ומתוך ייאוש כבר הפסקתי להתלונן.
לפני כחודשיים אחי גילה שהגומייה מסביב לדלת לא אטומה ופתחתי תקלה ולהלן ההשתלשלות:
27 ספטמבר פתחתי תקלה בשל הגומייה. נקבע הגעת טכנאי ולאחריו בוטל הגעתו מכיוון שלטענתם הוא בכנס. נשאלתי אם ארצה שיגיע ללא גומייה או שבוע לאחר מכן עם גומייה וביקשתי שיגיע עם גומייה. לתדהמתי הגיע ללא גומייה ואמר שכך שלחו אותו. ביקש מייבש שיער והחמיר את התקלה.
טילפנתי וביקשתי שיגיע טכנאי דחוף עם גומייה ושוב רצו לתת מועד רחור וביקשתי בדחיפות. לבסוף נאלצתי לאיים וקיבלתי סמס שטכנאי יגיע באותו יום אך קיבלתי טלפון מטכנאי שהייתה טעות ואין גומייה.
שוב התקשרתי ורצו לתת הגעת טכנאי בעוד מספר ימים ואיימתי שאתלונן וקבעו טכנאי שבעצם הייתה זו הצגה כי הגיע עם גומייה של דלת אחרת ועשה עצמו כאילו טעה .שאלתי מה כתוב על הגומייה ואמר שזה דגם אחר. ועד היום אני זורק מוצרים שהתקלקלו. אני כבר רוצה לתבוע אותם במחיר של המקרר. מה עושים.
שירות גרוע לחלוטין. אין חוק שמחייב את החברה להחזיק חלקי חילוף 7 שנים? | |
|
|
|
| 23/10/2019 12:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 12:06:11 |
| שלום רב יגאל,
לא ציינת מתי נרכש המוצר? האם יש תעודת אחריות מורחבת- ואם כן, מה היא כוללת? האם צוין מועד תיקון המוצר?
לעניין איחור טכנאי והפיצויים ללא הוכחת נזק- ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בעניין סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" בקישור שלהלן:
לעניין אספקת חלקי חילוף- תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מונה מוצרים בהם יש חובה על היבואן/יצרן לספק לצרכן את חלקי החילוף במשך 7 שנים, ומתיאור בפנייתך, הרי שעל פי החוק היבואן/יצרן מחויב לספק חלקי חילוף במשך 7 שנים.
בכל מקרה, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 22/10/2019 13:18 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 13:18:28 |
| | שלום, עברתי להוט מובייל מאילוצי קליטה, היתי בעבר ועזבתי בגלל "טעויות" חיוב, כמובן שהחשבונית הראשנה כבר הגיע 50% יותר מהסכום שסוכם, כמובן שהתקשרתי וכמובן שישר אמרו נכון טעות נזכה אותך בחשבוניות הבאות, ביקשתי החזר מידי של הסכום, אמרו לי אי אפשר, למה? כי ככה המערכת עובדת... אז עשו טעות ואני אמור לספוג אותה? בעצם לקחו ממני הלוואה בחינם, כל העסק הזה מריח מסריח הרי ידוע שהם ועוד חברות כל הזמן "טועות" לכולם בחשבוניות, עזבתי את סלקום TV לאחר שכמעט על חשבונית היתה ב"טעות" על סכום גבוה יותר לפעמים במאות שקלים... הקטע שהם לא מתווכחים, התקשרת ישר אמרים טעות נזכה, הקטע שבחיים לא יטעו לטובתך, הרי אני נותן להם בעצם הרשאה לגבות כמה שבא להם, הם כאילו נמצלים את האמון הזה וגובים סכום גובה יותר, זו פשוט גניבה, ואז גם לא מוכנים להחזיר את הכסף מה שבעצם כובל את הלקוח עד תום הזיכוי, אם יעזוב, הלך הכסף, הם טוענים שזה חוקי, האם זה באמת חוקי? יש מה לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 22/10/2019 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 14:32:35 |
| שלום רב ערן,
מה גובה סכום ההחזר?
עקרונית, סעיף 14ד1 בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...בעסקה מתמשכת שבה מחייב העוסק את חשבונו של הצרכן בתשלומים לפי הרשאה לחיוב חשבון או לפי הרשאה לחיוב כרטיס אשראי כהגדרתו בסעיף 14ב(ב) –
(1) טען צרכן כי העוסק גבה ממנו סכום נוסף על הסכום שהוא רשאי לגבות בהתאם לתנאי ההתקשרות (בסעיף זה – סכום עודף), יברר העוסק את טענותו בתוך עשרה ימי עסקים;
(2) מצא העוסק כי גבה מהצרכן סכום עודף, ישיבו לצרכן בתוך ארבעה ימי עסקים, בתוספת הצמדה וריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום הגבייה ובתוספת תשלום בשל הוצאות הצרכן בסכום של 16 שקלים חדשים (בסעיף זה – סכום ההחזר); היה סכום ההחזר נמוך מחמישים שקלים חדשים, רשאי העוסק לזכות את הצרכן בסכום ההחזר במועד החיוב הבא, ובלבד שהודעת התשלום לעניין אותו חיוב נשלחת לצרכן בתוך 30 ימים מתום התקופה האמורה בפסקה (1)."
| |
|
|
|
| 22/10/2019 16:06 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 16:06:33 |
| הבנתי, הסכום הפעם נמוך מ50, אם אני מבין נכון, אז זה אומר שהם יכולים לתת זיכוי אבל האם הם מחויבים לתת את מלוא הסכום בזיכוי בחשבונית הקרובה? הנציגה סירבה לומר כזה דבר וטענה שזה יקרה ב2-3 חשבוניות הבאות..
וכאשר הסכום גבוה מ50, לומר ללקוח כעובדה שהוא מקבל זיכוי בלי להציע החזר כחוק, זו בעצם שיטת מצליח? או בעיה שלי שלא ידעתי?
תודה | |
|
|
|
| 22/10/2019 18:08 |
אורה |
 | | מחבר: | אורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 18:08:41 |
| איני מטעם המועצה.
נראה לי שאפשר לעזור לך.
צור קשר:
Ora03@walla.co.il
| |
|
|
|
| 23/10/2019 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 10:20:12 |
| שלום רב ערן,
במידה שהסכום פחות מ-50 ש"ח החוק קובע כי ההשבה תעשה במועד החיוב הבא, ולא נאמר אחרת, אם החברה ממאנת להשיב את כספך בחיוב הבא, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/10/2019 10:59 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 10:59:46 |
| | שלחו לי הודעה עכשיו שכ'מחוה שירותית' החליטו להחזיר לי את הסכום וזה יחולק ל2 חשבוניות הבאות...מותר להם לחלק? | |
|
|
|
| 23/10/2019 11:00 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 11:00:03 |
| | שלחו לי הודעה עכשיו שכ'מחוה שירותית' החליטו להחזיר לי את הסכום וזה יחולק ל2 חשבוניות הבאות...מותר להם לחלק? | |
|
|
|
| 23/10/2019 11:00 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 11:00:20 |
|
|
|
| 23/10/2019 11:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 11:25:00 |
| שלום רב ערן,
ראה את תשובתי לעיל. | |
|
|
|
| 22/10/2019 21:45 |
אופיר כץ |
 | | מחבר: | אופיר כץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 21:45:29 |
| שלום,
אני גר בבנין משותף שבו מותקנת מערכת חימום מים סולארית.
עקב כך שאין לנו מים חמים כבר יותר משבועיים ולי אישית יש גם נזילה מהדוד חשמל התקשרתי לחברה שהתקינה לנו את המערכת לתאם טכנאי, תיאמו איתי טכנאי אך הוא לא הגיע כלל. האם יש לי עילה לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק לפי חוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 23/10/2019 10:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 10:55:44 |
| שלום וברכה אופיר,
על פניו התשובה לשאלתך הינה חיובית. אנא עיין להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן, ופעל בהתאם:
| |
|
|
|
| 22/10/2019 20:24 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 20:24:54 |
| | שלום, לאחרונה התעיינינו ברכישת דירה ובאנו לפגישה ללא כוונה לסגור עסקה, אך לאחר לחצים מצד המוכרת חתמנו על מסמך שאנו מתחייבים לרכוש את הדירה ואם לא נרכוש נשלם עשרת אלפים שח, המוכקת רצתה שנביא לה המחאה אך כיוון שלא חשבנו שאנו נסגור עסקה, לא הבאנו איתנו שקים והיא אמרה שנעביר לה בהמשך, כאשר הגענו לבית התחרטנו שחתמנו ולאחר מספר ימים הודענו לה שאנו לא מעוניינים בנכס, האם יש לה עילה משפטית מוצדקת לתבוע מאיתנו את הסכום? | |
|
|
|
| 23/10/2019 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 10:53:52 |
| שלום וברכה איתן,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה וההסכם שבין הצדדים, וממילא אין תחום פנייתך מתחומי סמכותה ומומחיותה של המועצה. ברם יש לומר, כי בעקרון הסכמים יש לכבד, ולפיכך יש לעיין בהם היטב ולהבינם לפני ההתקשרות בעסקה. | |
|
|
|
| 22/10/2019 20:24 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 20:24:25 |
| | שלום, לאחרונה התעיינינו ברכישת דירה ובאנו לפגישה ללא כוונה לסגור עסקה, אך לאחר לחצים מצד המוכרת חתמנו על מסמך שאנו מתחייבים לרכוש את הדירה ואם לא נרכוש נשלם עשרת אלפים שח, המוכקת רצתה שנביא לה המחאה אך כיוון שלא חשבנו שאנו נסגור עסקה, לא הבאנו איתנו שקים והיא אמרה שנעביר לה בהמשך, כאשר הגענו לבית התחרטנו שחתמנו ולאחר מספר ימים הודענו לה שאנו לא מעוניינים בנכס, האם יש לה עילה משפטית מוצדקת לתבוע מאיתנו את הסכום? | |
|
|
|
| 23/10/2019 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 10:53:23 |
| שלום וברכה איתן,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה וההסכם שבין הצדדים, וממילא אין תחום פנייתך מתחומי סמכותה ומומחיותה של המועצה. ברם יש לומר, כי בעקרון הסכמים יש לכבד, ולפיכך יש לעיין בהם היטב ולהבינם לפני ההתקשרות בעסקה. | |
|
|
|
| 22/10/2019 20:23 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 20:23:40 |
|
|
|
| 23/10/2019 10:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 10:52:11 |
| שלום וברכה איתך,
|
|
|
|