| 25/10/2019 10:52 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/10/2019 | | שעה: | 10:52:09 |
| שלום,
רכשתי כרטיסייה ל 10 שעות השכרה של קליניקה ממקום שמשכיר חדרי טיפול.
התשלום בוצע במלואו.
השירות אומר כי לפני כל פגישה עליי לקבוע את התאריך והשעה בה ארצה שחדר הטיפולים יהיה לרשותי.
לאחר כ 4 פגישות בנות כשעה כל אחת בימים שונים עם מטופלים שונים הגעת להחלטה שאינני מעוניין להמשיך בשל יחס מזלזל מצד הנהלת המקום.
בכל פגישה שהגעתי אליה המקום הכחיש שהזמנתי את החדר למרות שאני מראה את אישור ההזמנה שנשלח בהודעה.
בנוסף לכך, הטון בו נאמרים דברי ההאשמה כלפיי הוא טון תוקפני וכועס, כשאין שום סיבה לכך כאמור, תמיד הוכחתי שקבעתי מראש וקיבלתי אישור על כך.
בשל הדברים הנ"ל אני מאבד לקוחות בהם אני מטפל וכל תחילת פגישה עלי לחוות את היחס המזלזל מהנהלת המקום.
מה החוק אומר לגבי ביטול העקסה במקרה זה?
אוסיף ואציין שאין חוזה כתוב ביני לבין הנהלת המקום והעברת התשלום התבצעה באפליקציית BIT ללא חשבונית.
מנהלת המקום דורשת תשלום של 50% מהיתרה (נותרו לי 6 שעות השכרה ולכן דורשת תשלום על 3 שעות לצורך ביטול העיסקה)
איך עליי לנהוג במקרה כזה?
לא אחזור לשם לעוד פגישה, האם עליי לדרוש ביטול תמורת 5% או 100 ש"ח או שהדרישה ל 50% מהשווי הנותר מוצדקת? | |
|
|
|
| 27/10/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 13:44:58 |
| שלום רב רועי,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היות שמעיון בפנייתך מדובר בעסקה בין שני בתי עסק הרי שחוק הגנת הצרכן אינו חל בעסקאות הללו, ולכן אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 25/10/2019 08:42 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/10/2019 | | שעה: | 08:42:11 |
| רכשתי כרטיס לפסטיבל מוזיקה מראש באתר והארוע התבטל (הארוע עצמו לא פיקטבי.. האמנים הרשמיים גם פירסמו את האירוע.)
המפיקים פרסמו פיצוי לארוע שהוא פשוט בתאריך אחר אליו אני לא יכול להגיע. קיים משהו שניתן לעשות לפי החוק על מנת לדרוש את הכסף בחזרה? | |
|
|
|
| 27/10/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 13:40:20 |
| שלום וברכה רון,
עליך לעיין ראשית בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה, כיתוב על גבי הכרטיס ו/או תקנון בית העסק. בעיקר באשר לזכותו של בית העסק לבטל את האירוע ו/או לדחותו למועד אחר. מכל מקום, עליך לעמוד על כך שביטול האירוע הינו הפרה מהותית ויסודית של ההסכמות שבין הצדדים, המחייבת את בית העסק לבטל את העסקה ולהשיב את מלוא התמורה ששולמה. אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 24/10/2019 23:12 |
מתן |
 | | מחבר: | מתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 23:12:57 |
| היי, היום הייתי בחנות המוכרת בין היתר כיסאות מנהלים.
התעניינתי בכסא מסויים ושאלתי את מחירו מכיוון שלא היה עליו מחיר וגם לא בעלון או עיתונים המפוזרים בחנות, נאמר לי כי מחירו הוא 950 ש"ח אך לאחר חיפוש של העובדים במחסן, מסתבר שאין אותו במלאי.
אחד העובדים הציע לי לרכוש את הכסא המדובר מתצוגה בהנחה של 100 ש"ח כך שהמחיר הוא 850 ש"ח.
לאחר שהסכמתי לעסקה וניגשנו לקופה ע"מ לבצע את העסקה באשראי, וכך היה.
אחד העובדים פירק את הכסא ואני ניגשתי לעזור לו ולאחר מכן יצאנו מהחנות לכיוון רכבי.
באמצע הדרך לרכב [כ100 מטר מהחנות וכ100 מטר מהאוטו] קרא אחד העובדים לעובד שעזר לי, וזה חזר לכיוונו.
כשהתקרבנו לכניסה נאמר כי המוצר הזה עולה בעצם 1500 ש"ח ושאני נדרש לשלם את ההפרש אם אני רוצה אותו.
התווכחתי עם המוכרים שזה לא צודק ושאני כבר בדרך לאוטו עם המוצר שקניתי במחיר ששילמתי ואני לא חייב לשלם את ההפרש לפי החוק להגנת הצרכן וביקשתי שיבדקו את זה, אך נתקלתי בסירוב מצדם והם [3 עובדים] אומרים לי כי איני יכול לצאת עם המוצר מהחנות.
או לבטל עסקה ולקחת את הכסא שמחירו זהה לזה ששילמתי או לשלם תוספת.
ביקשתי שוב שיבדקו את החוק ושוב סירבו אך התקשרו למנהל.
המנהל אמר שימכרו לי את הכסא ב1050 ש"ח במקום 1500[מחיר של חדש ולא של תצוגה, למרות שהמוצר מתצוגה]
עקב השעה המאוחרת ועקב זה שאני מוכרח לקנות כסא למשרד ואין לי זמן אחר עד לפגישה חשובה יום למחרת בבוקר ולאחר סגירת החנות [שעה 22:30] ויתרתי ושילמתי את ההפרש [200 ש"ח]
האם אני רשאי להכחיש עסקה?
האם יכולתי להמשיך בדרכי לאוטו?
האם יש עילה לתביעה על עבירת החוק להגנת הצרכן מצד הרשת?
תודה! | |
|
|
|
| 27/10/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 13:36:01 |
| שלום וברכה מתן,
לא יהיה קל אם להיות עדינים לחזור בך מההסכמות והעסקה המתוארות בפנייתך. בעיקר אם הטענות באשר לשוויו האמתי של הכסא הינן נכונות. מכל מקום ככל שתוכל להראות שההסכמה המאוחרת שלך לקיומה העסקה נעשתה על יסוד הטעיה מהותית באשר למוצר ולמחירו, ניתן יהיה בנסיבות מסויימות להקים זכות לביטול העסקה מכוח חוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 24/10/2019 21:44 |
דודי |
 | | מחבר: | דודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 21:44:05 |
| שלום רב,
עברתי הונאה באינטרנט לאחר מציאת מודעה אפקטיבית באתר airbnb והתחזות של אלו שהונו אותי לנושאי תפקידים מטעם airbnb.בסופו של דבר שילמתי מחוץ לאתר תחת דרישה לתשלום אשר התקבלה כביכול מ airbnb. את התשלום ביצעתי דרך גוף העברת כספים בכרטיס אשראי, כלומר העברת כסף לחשבון בנק של אלו שהונו אותי אך בכרטיס אשראי. לאחר שהבנתי שהונו אותי פניתי לגוף העברת הכספים שטען שהוא אינו מתערב וביצע את השירות עבורי. פניתי לחברת האשראי שלי לאומי קארד שטענו שמאחר והעברתי את הכסף דרך חברת העברת כספים קיבלתי את התמורה לשירות ואין כאן כשל תמורה (שכן התמורה היא העברת הכספים) ולכן לא יכולים לבטל את העסקה ומאחר ואני אכן ביצעתי את העסקה לא ניתן להתכחש לה.
אני לא אקבל את התמורה לתשלום שבצעתי (4774 תמורת השכרת דירה).
שאלתי היא האם יש כאן מה לעשות (תביעה של חברת האשראי) שכן האחרונה לא הגנה עליי בשום צורה למרות שיכלה לבטל את העברת הכספים בטענה של הונאה (יש לה 60 יום וההונאה שאתה ב-10.9.19)?
תודה על המענה. | |
|
|
|
| 27/10/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 13:30:25 |
| שלום וברכה דודי,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופה של שאלתך במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה, ובעיקר על מידת "האשם התורם" שהיה לך באובדן הכספים. | |
|
|
|
| 24/10/2019 18:38 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 18:38:58 |
| היי
האם ניתן לבטל עסקה בחנות רהיטים תוך 14 יום?
בתנאי ההזמנה צויין שלא ניתן לבטל מוצרים שהורכבו בבית הלקוח? האם זה מונע ביטול עסקה?
בחנות עצמה הרעש שנובע מהמוצר נשמע חלש בהרבה מהרעש שהוא עושה בבית (רעש חזק מאוד), הם עדיין לא מסכימים להחזרת המוצר, מה ניתן לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 24/10/2019 18:57 |
אביב - אדם פרטי |
 | |
|
| 27/10/2019 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 13:19:01 |
| שלום וברכה רעות,
יש רגליים לטענת בית העסק באשר להעדר זכות החרטה וביטול העסקה, זכות המוחרגת באופן מפורש בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), מקום בו הורכב הרהיט בבית הלקוח. בנוסף, נראה כי נעשה שימוש במוצר וגם בשל עובדה זו כשלעצמה מוחרגת זכות החרטה וביטול העסקה בהתאם לתקנות. תוכלי להיבנות מהוראות חוק המכר המחייבים את בית העסק המכור לתקן כל אי התאמה במוצר בתוך פרק זמן סביר ומקום בו אין בידיו לעשות כן קמה לצרכן זכות לביטול העסקה. קשה כמובן במגבלות הפורום לעמוד על עוצמת אי התאמה (הטענה באשר לרעשים), ברם תוכלו לפנות בעניין זה בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 24/10/2019 20:49 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 20:49:06 |
| שלום רב,
רשת גדולה למוצרי מזון מנעה כניסה לחנות בטרם סגירת הסניף לפי שעות העבודה המקובלות שלהם ולפי פרסומם באתר האינטרנט(אשר עליהם אנו מסתמכים).
האם תקין? | |
|
|
|
| 27/10/2019 13:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 13:04:26 |
| שלום וברכה יעקב,
עקרונית על בית העסק לעמוד מאחורי ההתחיבויות ופרסומים שלו, גם כאלה באשר לשעות פתיחת החנויות. מנגד, יש מקום גם לחריגים ולשגגות בתום לב בדין, ומוטב לבדוק את הדברים טלפונית או בדרך אחרת, מקום בו הדבר כרוך בחשש לנזק או הוצאות משמעותיות. מכל מקום, אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק בעניין בתיאור הפרשה. | |
|
|
|
| 24/10/2019 20:34 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 20:34:32 |
| שלום רב,
רציתי לברר האם חוקי לאופטומטריסט לבצע בדיקת ראיה ולא לתת את התוצאות ללקוח למרות שהלקוח הסכים לשלם עבור הבדיקה וקבלת התוצאות? האופטומטריסט סירב לבצע בדיקה ללא קניה של משקפיים. ידוע לי כי עבר חוק בקריאה ראשונה ב-2017 בענין זה אך לא מעבר לכך.
תודה | |
|
|
|
| 27/10/2019 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 13:01:23 |
| שלום וברכה שיר,
לא ידוע לנו על הוראת דין המופרת על ידי בית העסק בהתנהלות המתוארת בפנייתך. אין חובה בדין למסור את תוצאות הבדיקה בנסיבות, לעניות דעתנו. | |
|
|
|
| 24/10/2019 16:25 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 16:25:20 |
| שלום, נתקלתי בהתנהלות לא תקינה של בית עסק ואשמח לדעת אם יש טעם להגיש תלונה.
בשורה התחתונה: אני מחכה הרבה זמן למכונת כביסה, מרגישה שמורחים אותי והאספקה נדחתה בעוד יותר משבועיים למרות התחייבות לזמן אספקה מסוים.
רכשתי מכונת כביסה באינטרנט שזמן האספקה שלה הוא 7 ימי עסקים. בגלל החגים התקופה הזו נמשכה כמעט חודש. במהלך התקופה, ניסינו ליצור קשר עם העסק כדי לדעת מתי האספקה ובכל שיחה נאמר לנו שזה ספק חיצוני ואין איך לבדוק ולחכות שיתקשרו אלינו. היום הגיע המועד, אנחנו מנסים ליצור קשר עם בית העסק מספר פעמים ללא הצלחה. בסופו של דבר ענו לנו והתשובה שקיבלנו היא שיש מחסור בדגם ןהאספקה תהיה במהלך חודש נובמבר, כ-3 שבועות מהיום.
הציעו לנו לרכוש דגם אחר אבל אין להם דגם שתואם את המפרט והמחיר שהזמנו (ולא מוכנים לבוא לקראתנו בסכום התשלום)
אציין שלא נעשה חיוב באשראי אבל לא טרחו לעדכן אותנו שהמוצר לא יסופק ואם היינו יודעים מזמן היינו מבטלים ומזמינים ממקום אחר...
האם יש טעם להגיש תלונה?
תודה,
יובל
| |
|
|
|
| 27/10/2019 12:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 12:46:56 |
| שלום וברכה יובל,
אין זה מן הנמנע כי בית העסק הפר את ההסכמות שבין הצדדים ו/או עוול בך, באופן המחייב אותו לפצות אותך בגין נזק סביר ומוכח שנגרם לך בנסיבות העניין. כמובן שזכותך לבטל את העסקה ללא כל עלות מצדך מקום בו הביטול נובע מהפרה מהותית מצד בית העסק. ברם, אין המועצה מטפלת בתלונות שהינן נזיקיות פיצוייות גרידא. אנו מציעים כי תמצה את ההידברות מול בית העסק לשביעות רצון שני הצדדים הפרשה. | |
|
|
|
| 24/10/2019 14:46 |
שירי |
 | | מחבר: | שירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 14:46:26 |
| הי, לםני כ4 חודשים עשיתי רכישה של הרבה מוצרי חשמל מחנות מסויימת, קניתי בין היתר גם טלויזיה של מותג לא ידוע. הגעתי הביתה עם הטלויזיה וכשסיימנו להתקין את הטלויזיה לזרוע הדלקנו וראינו שהמסך שבור לגמריי, רצתי חזרה לחנות והבעלים החליף לי את הטלויזיה למרות שאמרתי לו שזה נראה לי עדין מידי ולא משהו מוצלח אם ככה נשברה בלי שעשינו שום דבר לא טוב והוא שיכנע אותי שהיא בסדר.
השבוע בלי כל התראה הופיעו פסים על הטלויזיה וסימן כמו שבר בלי שעשינו כלום, השבר כמובן הוא פנימי. בחשבונית הקניה רשום שהאחריות לא כוללת שבר ורציתי לדעת מה יש ביכולתי לעשותת האם החברה אחראית על המוצר או לא...תודה
| |
|
|
|
| 27/10/2019 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 12:17:53 |
| שלום וברכה שירי,
אכן במרבית המקרים באשר למוצר נשוא פנייתך, שלא לומר כולם, אין אחריות היצרן מכסה נזקים של שברים וסדקים במסך. לעניות דעתנו קשה יהיה להוכיח בחלוף ארבעה חודשים שהמוצר בחזקתכם כי מקור השבר או הסדק במסך הינו בפגם בייצור, ובכך לחייב את בית העסק המוכר להחליפו שוב, ולא בנזק שאירע בביתכם.
| |
|
|
|
| 24/10/2019 11:39 |
לירז |
 | | מחבר: | לירז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 11:39:05 |
| רכשתי 2 כסאות מקטלוג בכרטיס אשראי בדוכן ביריד (חנות מוכרת), נאמר לי שעוד 3 שבועות יצרו איתי קשר להגיע לאסוף.
לאחר 3 ימים משיקולים כאלו ואחרים החלטתי לבטל את העסקה. נאמר לי שאחוייב ב5% עמלת ביטול ואזוכה בתנאי שאגיע לחנות עם ההזמנה והקבלה המקורית בלבד אחרת לא יבוצע החזר כספי.
אציין שיש ברשותי התכתבות במייל מול העסק ובו צירפתי את כל מה שביקשו אך הם מתעקשים שאגיע לעסק עם הקבלה המקורית?!
האם ניתן לחייב אותי להגיע לבית העסק?
האם זו עסקת רוכלות ולכן אין דמי ביטול?
ואם אגיש תלונה ויעברו 14 ימי עסקים עד שתטופל? | |
|
|
|
| 27/10/2019 08:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 08:35:01 |
| לירז שלום רב,
עקרונית, בית עסק רשאי לדרוש מצרכן לבצע ביטול עסקה בדרךבה ביצע את הרכישה.
כלומר, לו הרכישה התבצעה בחנות בית העסק, רשאי העוסק לדרוש מהצרכן כי יגיע לחנות לצורך הביטול.
אך היה והרכישה לא התבצעה בחנות בית העסק, אלא ביריד במקום אחר, או בטלפון, מחויב העוסק לבצע ביטול עסקה בכפוף להמצאת קבלה על התשלום . | |
|
|
|
| 27/10/2019 11:48 |
לירז |
 | | מחבר: | לירז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 11:48:57 |
| והאם הם אמורים לגבות 5% עמלה דמי ביטול?
זו לא נקראת עסקת רוכלות? | |
|
|
|
| 24/10/2019 14:34 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 14:34:18 |
| שלום וברכה!!
1. קניתי פלאפון לפני חצי שנה, והיו כמה פעמים שהיה בעיה בסוללה, והסוללה נכבתה ב30 אחוז כמה פעמים תוך כדי שיחה ולא רק בשיחה. ורציתי ללכת לתקן או שיחלפו לי סוללה ועוד כל מיני דברים שהיו בטלפון. ובחנות הם אומרים שבועיים תיקון במקרה הטוב ולא נותנים לי פלאפון חלופי.
האם זה בסדר, או שהם צריכים להביא לי פלאפון חלופי בגלל שיש לי גם את האחריות ולא עבר שנה מאז הקניה??
2. קניתי בגד והחזרתי אותו לחנות אחרי יום, אם תוויות וכל התנאים כדי שאני יהיה זכאית לביטול העסקה. המוכרת טענה שאני צריכה לשלם דמי ביטול על העסקה 7% אמרתי לה שלא היה כתוב בקבלה כלום ובשלט שבחנות היה כתוב תוך יומיים ושהסכום מעל 50 ש"ח. אבל לא פירטו את דמי ביטול ואפילו לא הזכירו את זה.
אז היא אמרה לא משנה בגלל ששילמת בכרטיס אשראי זה 7% אפילו אם לא כתבנו זב ידוע זה החוק. אבל לא ידעתי שהיא צריכה להוכיח לי את עמלת הסליקה בגלל שהיא לקחה עוד תוספת של 2% ומה היא צריכה להראות כדי שאני ידע שזה בסדר??
השאלה היא:
אם זה בסדר שהיא הורידה לי בכלל דמי ביטול בגלל שלא צויין לא בקבלה ולא בשלט. וגם אם זה בסדר שזה 7% ולא 5% .
וגם בגלל שהיא רצתה להוריד לי דמי ביטול אמרתי שתביא לי זיכוי היא אמרה בגלל שלא עבר יומיים אני לא יכולה להביא לך זיכוי רק החזר.
היא יכלה להביא לי זיכוי או שלא???
תודה רבה!!!
| |
|
|
|
| 27/10/2019 11:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 11:46:58 |
| שלום וברכה רינת,
לעניין מכשיר הסלולר - תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות את חובותיו של בית העסק נותן שירותי אחריות היצרן, לרבות המועד לביצוע התיקון וכיוצ"ב. אין חובה בתקנות להעמדת משכיר חלופי, ועלייך אפוא לעיין בהסכמות שבין הצדדים לברר האם לקח על עצמו בית העסק התחייבויות נוספות על אלה הקבועות בדין.
לעניין ביטול העסקה - אין חובה בדין לאפשר זיכוי מקום בו זכאי הצרכן לבטל את העסקה בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), והדבר נתון למדיניות בית העסק. גבייה של דמי סליקה בשיעור האמור נראית סבירה לעניות דעתנו. | |
|
|
|
| 24/10/2019 12:15 |
אלדד |
 | | מחבר: | אלדד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 12:15:36 |
| היי,
הזמנתי מוצר באתר דיל ישיר ואני מעוניין להחזיר אותו ולקבל את כספי בחזרה. מעיון באתר עולה כי ניתן לקבל החזר כספי לשימוש חוזר באתר. האם הדבר חוקי או שביכולתי לדרוש החזר כספי לכרטיס האשראי שלי? אציין שאתמול קיבלתי את ההזמנה, ראיתי שהיא הגיעה במצב לא אידיאלי ושלחתי אליהם פניה.
תודה על התשובה ועל העבודה שלכם! | |
|
|
|
| 27/10/2019 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 09:53:19 |
| אלדד שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, רשאי צרכן לבטל עסקת מכר מרחוק, בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעהל על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
על כן, על בית העסק מוטלת החובה לבצע החזר כספי לכרטיס האשראי של הצרכן בניכוי דמי ביטול.
יש להעביר לעוסק פנייה בכתב בעניין. | |
|
|
|
| 27/10/2019 11:45 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 11:45:59 |
| בהמשך לשאלתו..
אם ביצע את העסקה ב 12 תשלומים באשראי
איך הזיכוי היה צריך להכנס ?
חיוב כנגד זיכוי ? כלומר בית העסק יוצר מצב שבמסגרת אשראי מוחזקת בעוד שהוא מזכה ב 12 תשלומים | |
|
|
|
| 24/10/2019 14:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 14:16:18 |
| שלום רב,
התייעצות על מקרה ומה זכויותי באם קיימות:
בתאריך 19.10 תוכננתי לחזור במסגרת טיסת אל על LY8 במניו יורק, הטיסה תוכננה לצאת בסביבות 23:25 שעון ניו יורק ולנחות ביום ראשון ערב חג סוכות שני בשעה 16:50. כמובן שאחת הסיבות לבחירה בטיסה היתה הגעתה לחג השני להיות בחיק המשפחה ולהתמודד טוב יותר עם הג'טלג טרם החזרה לשגרת עבודה.
הועלנו למטוס ובשלב מסויים לאחר עיכוב עדכן הטייס כי יש בעיה עם מיכל קרגו (להבנתי סחורות שונות שאל על מעבירה במסגרת טיסות הנוסעים שלה) ושהוא נשבר בבטן המטוס (יש לציין כי על פי כל עדכוני הקברניט לא נגרם אל נזק למטוס, בנוסף המטוס בו בוצעה הטיסה חזרה היה אותו המטוס).
סמוך לשעה 1:30 לערך יצאה הודעה על ביטול הטיסה עקב מה שהגודר חוסר ודאות כי נגיע בזמן לישראל (אל על לא טסה בשבת וחגים) וכל הנוסעים הורדו מהטיסה והונחו לקחת את כבודתם ולהגיע לאזור הדלפקים.
עד לשעה 4 וארבע באזור הדלפקים שרר בלאגן גדול מאוד הבא לביטוי בתורים מבולגנים ומיותרים ולבסוף כאשר הגעתי לדלפק נאמר לי על ידי הנציגה כי עלי למצוא לעצמי סידור לינה עד לטיסה שתצא ביום ה21.10 בשעה 19 בערב לערך, בנוסף נאמר על ידה כי אל על תשלם (בדיעבד) סכום של עד 250 דולר לחדר לשני הלילות (מזכיר כי השעה 4 בבוקר וכי צ'ק אין למלונות אפשרי בניו יורק לרוב מהשעה 16 וכי אתרים כדוגמת בוקינג וכו' אינם מראים בשעה כזאת נתונים או מאפשרים להזמין על הלילה הנוכחי, בנוסף יש לציין כי לא מדובר בעיר בה חדרי מלון הם מוצר זול כך כך שסכום זה אינו ראלי במיוחד). לאחר שהתעקשתי עם הנציגה שמציאת המלון היא ממש לא באחריותי אלא באחריותם בלבד היא נאותה (סוף סוף) לעשות מאמץ ומצאה מלון, אליו היינו צריכים להגיע בכוחות עצמנו (ולשלם מכיסנו), יש לציין כי עם ההגעה למלון התברר לנו כי המלון טרם עודכן בדבר בהגעתנו. ביום שלמחרת הועברנו בהתראה קצרה של 20 דקות למלון אחר בשדה הפעם באופן סדור.
ביום ה21.10 הועברנו בהסעה לשדה בתעופה ויצאנו בטיסת LY1008. ונחתנו בנתב"ג ביום 22.10 בשעה 13:12. יש לציין כי נאלצתי לקחת יום חופש בגלל המקרה הזה.
וסה"כ כ: 45 שעות ביחס לתכנון.
יש לציין כי עם הנחיתה קיבלנו מאל על מכתב לפיו הם מצרים על העיכוב ואי הנוחות (מילה המגמדת מאוד את האירוע בתזמונו זה), טוענים כי האירוע נבע מתקלה טכנית בהעמסת תא המטען שתוקן תוך שעתיים אך לא היה ניתן לבצע את הטיסה לאור החג. בנוסף הם טוענים (אחד מהדברים שרציתי לבדוק אתכם האם זה מדויק) כי למרות שמקרה אינו מחייב פיצוי הם מעניקים הנחה של 300 דולרים ברכישת טיסה עתידית (יש לציין כי לא מרגיש כי מדובר בפיצוי כלשהו בטח שלא הולם לאור חוסר הרצון בכלל לפחות בשלב זה לטוס עם חברה זו לאור החוויה הלא סימפטית.
רציתי להבין מה זכויותיי באם קיימות על פי חוק במקרה שכזה.
האם אכן חוסר יכולת העמסה של משהו שאינו קשור לטיסת נוסעים הינו בגדר תקלה טכנית ? ומה המשמעות של כך ? והאם אכן החברה לא מחויבת בשום פיצוי של ממש ולא כזה המחייב לטוס איתם או לרכוש טיסה ולקבל בה הנחה. יש לציין כי לאור "החוויה" לא ממש קיים רצון לשוב ולטוס עם החברה.
| |
|
|
|
| 27/10/2019 11:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 11:42:11 |
| שלום וברכה משה,
קשה ליתן תשובה לגופן של שאלות במגבלות הפורום, בין היתר מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. ברם, על פניו אין כל מניעה לפנות לבית העסק דרישה לפיצוי בהתאם להוראות חוק שירותי תעופה, תוכלו גם להיעזר במאמר בנושא באתר המועצה. לאחר מיצוי ההידברות מול בית העסק כאמור תוכלו להסתייע במועצה על דרך של הגשת תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 24/10/2019 12:57 |
שירי |
 | | מחבר: | שירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 12:57:01 |
| הי, לםני כ4 חודשים עשיתי רכישה של הרבה מוצרי חשמל מחנות מסויימת, קניתי בין היתר גם טלויזיה של מותג לא ידוע. הגעתי הביתה עם הטלויזיה וכשסיימנו להתקין את הטלויזיה לזרוע הדלקנו וראינו שהמסך שבור לגמריי, רצתי חזרה לחנות והבעלים החליף לי את הטלויזיה למרות שאמרתי לו שזה נראה לי עדין מידי ולא משהו מוצלח אם ככה נשברה בלי שעשינו שום דבר לא טוב והוא שיכנע אותי שהיא בסדר.
השבוע בלי כל התראה הופיעו פסים על הטלויזיה וסימן כמו שבר בלי שעשינו כלום, השבר כמובן הוא פנימי. בחשבונית הקניה רשום שהאחריות לא כוללת שבר ורציתי לדעת מה יש ביכולתי לעשותת האם החברה אחראית על המוצר או לא...תודה | |
|
|
|
| 27/10/2019 11:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 11:06:09 |
| שלום וברכה,
אכן במרבית המקרים באשר למוצר נשוא פנייתך, שלא לומר כולם, אין אחריות היצרן מכסה נזקים של שברים וסדקים במסך. לעניות דעתנו קשה יהיה להוכיח בחלוף ארבעה חודשים שהמוצר בחזקתכם כי מקור השבר או הסדק במסך הינו בפגם בייצור, ובכך לחייב את בית העסק המוכר להחליפו שוב, ולא בנזק שאירע בביתכם. | |
|
|
|
| 24/10/2019 12:27 |
מרין |
 | | מחבר: | מרין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 12:27:49 |
|
שלום רב.
אני מנסה להשיג בטלפון שמפורסם להתקשרות 1700725252 לקבל יעוץ עו"ד בשעות שכתובות באתר ללא מענה.
בכל פעם אני ממתינה כשעה על הקו מזה כחודשיים.
אשמח לברר באיזו דרך אפשר לקבל יעוץ עו"ד לפני הגשת תלונה באתר (כי אינני בטוחה בסוגייה)
אשמח לעזרה | |
|
|
|
| 27/10/2019 11:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 11:02:38 |
| שלום וברכה מרין,
ראשית אנו מתנצלים על תחושותייך באשר למענה הקולי, ועושים כמיטב יכולתנו על מנת לשפר את השירות ולתעדף ערוצי תקשורת אחרים. בתוך כך, תוכלי לקבל ייעוץ כדבעי כאן - במסגרת הפורום. אנא העלי לכאן את שאלתך. | |
|
|
|
| 24/10/2019 10:46 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 10:46:51 |
| שלום
נניח שהיתה לי טעות בחשבוניות של 10 ש"ח במשך שנה.
האם צריכים להחזיר לפי סעיף 13ד1 סך 26 כפול 12
או 10 כפול 12 פלוס 16?
תודה | |
|
|
|
| 27/10/2019 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 08:32:55 |
| אביב שלום רב,
על פי הוראות חוק הגנת הצרכן, כאשר עלות הסכום העודף קטנה מ 50 ש"ח לא תקום הזכות לקבלת הפיצוי הקבוע.
ההוראות קובעות כך:
"2) מצא העוסק כי גבה מהצרכן סכום עודף, ישיבו לצרכן בתוך ארבעה ימי עסקים, בתוספת הצמדה וריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום הגבייה ובתוספת תשלום בשל הוצאות הצרכן בסכום של 16 שקלים חדשים (בסעיף זה – סכום ההחזר); היה סכום ההחזר נמוך מחמישים שקלים חדשים, רשאי העוסק לזכות את הצרכן בסכום ההחזר במועד החיוב הבא, ובלבד שהודעת התשלום לעניין אותו חיוב נשלחת לצרכן בתוך 30 ימים מתום התקופה האמורה בפסקה (1)." | |
|
|
|
| 27/10/2019 09:15 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 09:15:09 |
| אתם טועים.
16 ש"ח משלמים על כל טעות.
תקראו שובה את הסעיף.
אם הטעות פלוס 16 ש"ח (ביחד) הם מעל 50 ש"ח צריך לבצע את ההחזר במיידי | |
|
|
|
| 24/10/2019 12:01 |
לקוחה |
 | | מחבר: | לקוחה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 12:01:43 |
| שלום,
קניתי בחנות מוצרי חשמל מכונת כביסה לפני שנה וחודשיים.
החברה נתנה עליה אחריות של שנה.
מטעם החנות פורסם שתנתן אחריות לחמש שנים.
הפרי הזה גם מופיע בקבלה על המוצר. יש שורה שכתוב אחריות חמש שנים, ולצד זה הסכום לתשלום הוא אפס.
בחנות אמרו שיש להם הסדר מיוחד עם החברה ולכן לא צריך לשלם. כשבקשתי תעודה שמאשרת רחיותלתקופה הזו, אמרו שיטפלו בזה בצורה מסודרת וישלחו לי בדואר.
בפועל בחברה לא מכירים באחריות כזו מכיוון שהיא לא שולמה ואומרים שאני לא מופיעה ברשימה של הרחבות אחריות.
האם יש כאן עילה לתלונה?
פניתי לבית העסק ודחו אותי בלך ושוב ואומרים שזו אשמתי שלא דאגתי שישלחו לי את התעודה, והם לא יודעים אם הוציאו אליי תעודה כזו, לא מקבלים את דבריי שאין לי.
אני תקועה ללא מכונת כביסה יותר משבוע וחצי כי בחג הם היו סגורים והענינים לא מתקדמים לפיתרון.
פניתי למנהל בווצאפ. האם זו נחשבת פניה בכתב וכעת אוכל להגיש תלונה למועצה? | |
|
|
|
| 27/10/2019 08:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 08:36:48 |
| גברתי שלום רב,
היה ומצוין בחשבונית כי האחריות הנה ל5 שנים, הדבר בהחלט מעלה חשש להטעיה.
את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה בצירוף העתק החשבונית והעתק ההתכתבות עם בית העסק ונשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 24/10/2019 09:55 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 09:55:57 |
| הזמנתי שתי טבעות. ערך של טבעת אחת 1690 שח והשניה 1410 זח. סהכ הזמנה 3150.
למחרת ביקשתי לבטל ואמרו לי שלא ניתן כי הערך של ההזמנה מעל 3000 שח. האם הכוונה בחוק לסהכ ההזמנה או לעלות של כל פריט? תודה | |
|
|
|
| 24/10/2019 10:17 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 10:17:29 |
| | תבטל כל פריט בנפרד ותשלם דמי ביטול כוללים של 150 ש"ח | |
|
|
|
| 24/10/2019 10:44 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 10:44:15 |
| | זאת אומרת החוק הוא מתייחס לכל פריט ולא לעסקה כוללת? | |
|
|
|
| 24/10/2019 10:50 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 10:50:37 |
| התקנות מדברות על תכשיט שמחירו מעל 3000 ש"ח
(סעיף 6 (א) (11) תכשיט שהמחיר ששולם בעדו גבוה מ-3,000 שקלים חדשים, למעט שעונים;)
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/500_377.htm
במקרה הזה התכשיט אינו מעל 3000.
| |
|
|
|
| 24/10/2019 10:57 |
אלה |
 | |
|
| 24/10/2019 10:56 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 10:56:13 |
| | ועוד פרט : ההזמנה של הטבעות הייתה אמורה להיות לפי מידה. מה קורה במקרה כזה לפי החוק | |
|
|
|
| 24/10/2019 15:42 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 15:42:19 |
| אם מדובר על לפי מידה, זה משנה את כל התמונה.
6. (א) זכות הביטול כאמור בתקנות אלה לא תחול לגבי –
(2) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות;
לסיכום:
אם מדובר על תכשיט מתחת ל 3000 ש"ח שלא יוצר במיוחד עבורך, אז יש לך יומיים לבטל את העסקה לפי תקנות הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 24/10/2019 16:03 |
אלה |
 | |
|
| 27/10/2019 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 08:31:15 |
| אלה שלום רב,
כפי שציין אביב באופן מפורט ומדויק, מרגע שמדובר בהתאמה לצידות הצרכן, אין זכות ביטול.
אך בכל הנוגע לסכום, כאמור, העלות תחושב עבור כל מוצר בנפרד ולא לפי עלות הפריטים הכוללת. | |
|
|
|
| 22/10/2019 20:15 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 20:15:49 |
| הזמנתי מוצר ובאתר נכתב שהם מגיעים לכל חלקי המדינה. בדיעבד מסתבר שהם לא מבצעים משלוחים ליישוב שלי ועדי לקבל את המוצר עלי להגיע למקום אחר. האם ניתן לדרוש פיצוי על המהלך הזה מצד החנות? אם אפשר בנוסף לקבל הפניה לתקנה/חוק בעניין כי אני לא מצאתי
תודה | |
|
|
|
| 23/10/2019 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 10:48:46 |
| שלום וברכה שלומי,
עליך לבחון היטב את ההתחייבות הנטענת של בית העסק באשר למשלוחים לכל חלקי המדינה, וככל שישנה הפרה של ההתחייבויות מצד בית העסק או הטעיה אסורה בפרסום עליך לפנות להנהלת בית העסק בתיאור ההפרות ובדרישה לפצות בגין נזק מוכח וסביר שנגרם לך בנסיבות. | |
|
|
|
| 23/10/2019 23:03 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 23:03:51 |
| להבנתי אני זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק עפ"י חוק איסור אפליה במוצרים סעיף 5ב. העבירה עצמה בסעיף 3 א(1).
מדוע זה לא המקרה אם לא היתה הגבלה על תחום המשלוח? | |
|
|
|
| 23/10/2019 23:04 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 23:04:23 |
| להבנתי אני זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק עפ"י חוק איסור אפליה במוצרים סעיף 5ב. העבירה עצמה בסעיף 3 א(1).
מדוע זה לא המקרה אם לא היתה הגבלה על תחום המשלוח? | |
|
|
|
| 27/10/2019 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 08:27:35 |
| שלומי שלום רב,
עקרונית, בדרך הראשונית לפעול במקרה זה היא לטעון להפרת הסכם, ולהטעיה בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן, בכל הנוגע לאפשרות קבלת משלוח ליישוב.
כמו כן, היה ובית העסק יכול לספק משלוח ליישוב בו אתה מתגורר,אך בתשלום נוסף, הדבר שולל את טענת האפליה.
על כן, ראשית, יש לפנות בכתב לעוסק, להתריע על הפרסום המטעה ולבחון אפשרות קבלת משלוח בתשלום נוסף. | |
|
|
|
| 23/10/2019 21:54 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 21:54:11 |
| בתאריך 18.9 רכשתי מצעים מדגם מסויים, כאשר ביצעתי את הרכישה היה כתוב שהמוצר יגיע לפני ראש השנה. יצרו איתי קשר לגבי אספקת המוצר, למעשה מה 26.9 אני שולחת לזאת שאחראית הודעות ורק ב 3.10 אחרי שאיימתי שאפנה אליה באמצעות עו"ד הועילה לענות לי, שביום ראשון הספקית תקבל עוד מהדגם הזה ועד יום חמישי זה בטח יגיע אלי. ואם אני רוצה לבטל היא תעביר לי זיכוי, השבתי לה שאינני מעוניינת בזיכוי אלא במוצר.
מיותר לציין שהמוצר לא הגיע. אחרי שבועיים שלחתי לה הודעה וכמובן גם שם היא התעלמה ממני. ולכן אחרי 5 ימים בהודעה הבאה כתבתי שוב שאפנה לעו"ד. הפעם היא טענה שהייתה תקלה עם המלאי באתר ואם אני רוצה היא תשלח לי דגם אחר.
בזמן שרכשתי את המצעים, היה את הדגם בעוד מקומות. מאחר והיא גרמה לסחבת, חוסר התייחסות ותירוצים עלובים. כעת אינני יכולה לרכוש את הדגם והפסדתי מכל כיוון.
מה האופציות העומדות לפני?
האם פשוט לקחת את כספי וללכת?
מה עם זה שהבנות שלי מחכות כבר מעל חודש לקבל את מה שהבטחתי להן?!
תודה מראש
| |
|
|
|
| 24/10/2019 17:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2019 | | שעה: | 17:00:45 |
| שלום רב רותם,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר,הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שבאפשרותך לדרוש ביטול את העסקה.
במידה שאת נתקלת בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 27/10/2019 00:05 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 00:05:23 |
| | אם מצאתי את אותו מוצר במקום אחר אך במחיר גבוה יותר , אני יכולה לדרוש את ההפרש מהעסק אשר רכשתי ממנו ולא סיפק לי את המוצר? (רכשתי ב90 ומצאתי מישהי שמוכרת ב 130. סה"כ הפרש 80 ש"ח על 2 מוצרים) | |
|
|
|
|