| 27/10/2019 19:10 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 19:10:51 |
| שלום, התנתקתי מבזק בינלאומי והחזרתי את ראוטר ב13.9 .
שבוע שעבר אני ראיתי שחייבו אותי ב400 שקלים על הראוטר שכביכול לא הוחזר.
שלחתי להם את הטופס שקיבלתי מהנציגה שרשום שהציוד הוחזר .
זה לא מספק אותם ,והם רוצים לראות את הרואטר פיזית במחסן שלהם.
מיום שלישי שעבר אני מחכה לתשובה מהם וכל פעם שאני מתקשר אז אין שינוי .
מה אומר החוק במצב כזה ? ומה אפשר לעשות כדי לזרז את ההחזר הכספי ?
תודה | |
|
|
|
| 29/10/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 09:10:52 |
| שלום רב ליאור,
אם יש ברשותך ראיה התומכת בטענתך שהמוצר הושב לבית העסק, לא ברור מדוע החברה מסרבת להשיב את כספך?
יש לפנות אל החברה בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 27/10/2019 18:22 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 18:22:15 |
| ביטול עסקה.
מצאתי באינטרנט רק מידע לגבי ביטול עסקה עד 14 יום.
1. האם יש חוק מסויים של ביטול עסקה מול חוזה כאשר העסקה אמורה להתבצע בפועל רק כעבור מספר חודשים?
האם יש הגדרה בחוק כמה זמן לפני אפשר לבטל ללא עלות, כמה זמן לפני אפשר לבטל בניכוי 50 אחוז מהעלות וכמה זמן לפני הביטול הוא במחיר מלא? כמו בתיירות רק בעיניין של הפקת אירועים.
2. האם מותר לבעל עסק להכניס סעיף בחוזה שאומר שאם שילמת מקדמה זה "כאילו שחתמת על החוזה" למרות שבפועל לא ניתנה לך שהות לראות את החוזה לפני תשלום המקדמה, לא חתמת ולא ידעת כי קיים סעיף כזה?
לפי חוזה כזה גם אם ביטלת 5 דקות אחרי המקדמה ששילמת הלכה.
תודה
עריכה**** הסיפור בקצרה הוא כזה:
מדובר בעסקה שנעשתה להפקת אירוע משפחתי בר מצווה.
הייתי במשרד ההפקות כעשרה חודשים לפני האירוע עצמו. במשרד הראו לנו דברים, לא ממש היינו סגורים על הכל, אך הבנו שיש אפשרות לשנות. כיוון שהייתי עם הילדים לא הייתי ממש מרוכזת, ביקשתי לחשוב על זה להתייעץ ולחזור אליה, אך בלי שאראה את החוזה היא הוציאה פנקס קבלות ואמרה שאין מה להתלבט הכל יהיה יפה מאוד, הייתי במצב לא נעים, מול הילדים ומולה, אז שילמתי מקדמה למרות שלא תכננתי לסגור ובלי לחתום על חוזה.
בדיעבד כשרציתי לשנות דברים למעלה מ3 חודשים לפני היא כאילו דחקה בי לבטל, את רוצה לבטל תבטלי וזהו. קראה לי שקרנית ופגעה בי מאוד עם משפטים לא יפים. ביקשתי שתחזיר לי את המקדמה ונסיים כידידים. ואפילו אין חתימה שלי על החוזה כי הכל נעשה בלחץ.
אז היא כתבה הודעה מאיימת שאשלם לה 50 אחוז או שאשאר איתה.
ושהיא לא מחתימה על חוזה כי יש סעיף בחוזה שאומר שאם שילמת זה כאילו שחתמת.
בגדול החוזה אומר שעד 4 חודשים לפני 120 יום אין החזר מקדמה בכלל. עד חודשיים 60-120 לפני משלמים 50 אחוז ואם מבטלים חודשיים לפני משלמים סכום מלא.
לכן שואלת אם יש חוקים בנושא כי זה לא נשמע לי הגיוני הזמנים האילה.
ובטח לא העובדה שיש סעיף מטעה כזה שאם שילמת מקדמה זה כאילו חתמת על חוזה גם אם לא ראית אותו. | |
|
|
|
| 29/10/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 08:49:55 |
| שלום וברכה מיטל,
יש לעיין היטב בהסכמים טרם התקשרות בעסקה. תשלום מקדמה יש בו כדי להעיד על גמירות הדעת של הצדדים, ולפיכך יש רגליים לטענת בית העסק לפיו נכרת הסכם במעמד תשלום המקדמה. מכל מקום, דיני הגנת הצרכן מקימים זכות לביטול עסקה בתוך 14 יום ממועד העסקה, בכפוף לתשלום של דמי ביטול של עד 100 ש"ח, גם מקום בו כתוב אחרת בהסכם. אדרבה, הסכם הסותר זכויות צרכניות יש בו כדי להוות הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך. מעקרונית מעבר למועד האמור לעיל, ענייני ביטול / החזר דמי ביטול וכו' נתונים להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 27/10/2019 18:49 |
ענבר |
 | | מחבר: | ענבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 18:49:06 |
| אני נוסע הרבה לחו"ל לתקופות ארוכות ומקפיא את המנוי הסלולרי שלי בתקופות אלו. חברת הוט מובייל הודיעו לי שאינם מוכנים להקפיא לי יותר את המנוי ומוכנים להקפיא רק פעם אחת בשנה (בהוראת משרד התקשורת, רק לא מצאתי הנחייה כזו).
האם מותר להם לסרב? | |
|
|
|
| 29/10/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 08:48:54 |
| שלום וברכה ענבר,
עליך לעיין באתר משרד בתקשורת בתנאי הרישיון שניתן לבית העסק, וכן בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק ו/או המסלול וכו'. אין זה מן הנמנע כי עליך למצוא מסלול מתאים יותר. | |
|
|
|
| 27/10/2019 18:21 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 18:21:53 |
|
ביטול עסקה.
מצאתי באינטרנט רק מידע לגבי ביטול עסקה עד 14 יום.
1. האם יש חוק מסויים של ביטול עסקה מול חוזה כאשר העסקה אמורה להתבצע בפועל רק כעבור מספר חודשים?
האם יש הגדרה בחוק כמה זמן לפני אפשר לבטל ללא עלות, כמה זמן לפני אפשר לבטל בניכוי 50 אחוז מהעלות וכמה זמן לפני הביטול הוא במחיר מלא? כמו בתיירות רק בעיניין של הפקת אירועים.
2. האם מותר לבעל עסק להכניס סעיף בחוזה שאומר שאם שילמת מקדמה זה "כאילו שחתמת על החוזה" למרות שבפועל לא ניתנה לך שהות לראות את החוזה לפני תשלום המקדמה, לא חתמת ולא ידעת כי קיים סעיף כזה?
לפי חוזה כזה גם אם ביטלת 5 דקות אחרי המקדמה ששילמת הלכה.
תודה
עריכה**** הסיפור בקצרה הוא כזה:
מדובר בעסקה שנעשתה להפקת אירוע משפחתי בר מצווה.
הייתי במשרד ההפקות כעשרה חודשים לפני האירוע עצמו. במשרד הראו לנו דברים, לא ממש היינו סגורים על הכל, אך הבנו שיש אפשרות לשנות. כיוון שהייתי עם הילדים לא הייתי ממש מרוכזת, ביקשתי לחשוב על זה להתייעץ ולחזור אליה, אך בלי שאראה את החוזה היא הוציאה פנקס קבלות ואמרה שאין מה להתלבט הכל יהיה יפה מאוד, הייתי במצב לא נעים, מול הילדים ומולה, אז שילמתי מקדמה למרות שלא תכננתי לסגור ובלי לחתום על חוזה.
בדיעבד כשרציתי לשנות דברים למעלה מ3 חודשים לפני היא כאילו דחקה בי לבטל, את רוצה לבטל תבטלי וזהו. קראה לי שקרנית ופגעה בי מאוד עם משפטים לא יפים. ביקשתי שתחזיר לי את המקדמה ונסיים כידידים. ואפילו אין חתימה שלי על החוזה כי הכל נעשה בלחץ.
אז היא כתבה הודעה מאיימת שאשלם לה 50 אחוז או שאשאר איתה.
ושהיא לא מחתימה על חוזה כי יש סעיף בחוזה שאומר שאם שילמת זה כאילו שחתמת.
בגדול החוזה אומר שעד 4 חודשים לפני 120 יום אין החזר מקדמה בכלל. עד חודשיים 60-120 לפני משלמים 50 אחוז ואם מבטלים חודשיים לפני משלמים סכום מלא.
לכן שואלת אם יש חוקים בנושא כי זה לא נשמע לי הגיוני הזמנים האילה.
ובטח לא העובדה שיש סעיף מטעה כזה שאם שילמת מקדמה זה כאילו חתמת על חוזה גם אם לא ראית אותו. | |
|
|
|
| 29/10/2019 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 08:37:07 |
| שלום וברכה מיטל,
יש לעיין היטב בהסכמים טרם התקשרות בעסקה. תשלום מקדמה יש בו כדי להעיד על גמירות הדעת של הצדדים, ולפיכך יש רגליים לטענת בית העסק לפיו נכרת הסכם במעמד תשלום המקדמה. מכל מקום, דיני הגנת הצרכן מקימים זכות לביטול עסקה בתוך 14 יום ממועד העסקה, בכפוף לתשלום של דמי ביטול של עד 100 ש"ח, גם מקום בו כתוב אחרת בהסכם. אדרבה, הסכם הסותר זכויות צרכניות יש בו כדי להוות הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך. מעקרונית מעבר למועד האמור לעיל, ענייני ביטול / החזר דמי ביטול וכו' נתונים להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 22/10/2019 12:43 |
יהונתן |
 | | מחבר: | יהונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 12:43:37 |
| בס"ד
שלום וברכה,
חברת הגז ניתקה אותי לאחר בדיקת בטיחות אולם ממשיכה לשלוח חיובים עבור 'תשלום קבוע', האם רשאית לעשות כן? האם אני חייב לשלם? יצוין כי אני גר בבניין משותף. | |
|
|
|
| 22/10/2019 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2019 | | שעה: | 14:24:38 |
| שלום רב יהונתן,
האם ביקשתם להתנתק? מה הוצע לך לאחר בדיקת בטיחות, האם הוצע לך לשנות מיקום?
עקרונית, ניתן להתנתק מחברת גז (וכך להימנע מתשלום קבוע) אך הדבר כרוך בעלויות פירוק שונות, שכן החברה תפרק את המונה ואת הציוד.
| |
|
|
|
| 23/10/2019 18:28 |
יהונתן |
 | | מחבר: | יהונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 18:28:14 |
| בס"ד
שלום רב,
לא ביקשתי להתנתק, הטכנאי של חברת הגז למעשה חייב אותי להתנתק כי עלפי חוק הוא מחיוב לנתק כאשר יש דליפה, אני חלק מבניין, האם אני מחויב לשלם תשלום קבוע בחשבונית בגלל המערכת של הבניין, או שאני יכול להתנתק טוטאלית מחברת הגז ולא לשלם כלום? | |
|
|
|
| 23/10/2019 18:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/10/2019 | | שעה: | 18:38:02 |
| שלום רב יהונתן,
כפי שציינתי לעיל, לכאורה ניתן להתנתק מספק הגז אולם, הדבר כרוך בעליות פירוק שונות, לכן, אני, מציעה כי תפנה אל ספק הגז לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 28/10/2019 15:25 |
יהונתן |
 | | מחבר: | יהונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 15:25:55 |
| בס"ד
שלום רב,
תודה על התשובה אך כפי שציינתי, לא זו הייתה עיקר שאלתי. השאלה שלי הייתה האם אני מחויב לשלם את החשבוניות על הסכום הקבוע ששלחו לי מאז שהם ניתקו אותי ביוזמתם עקב בדיקת בטיחות לכיריים שלי. האם הם יכולים בכלל לשלוח חשבוניות על סכום קבוע לצריכה משותפת לבניין אחרי הניתוק שלהם??
בברכה ותודה מראש,
יהונתן | |
|
|
|
| 27/10/2019 16:10 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 16:10:48 |
| ערכתי עסקה באתר הטבות של מפעל הפיס ורכשי שובר זוגי לספא. בבואי לממש את העסיקה מסתבר כי האתר של החברה לא מעודכן ולא ניתן לבצע את הטיפול המקום שרציתי. ולכן ביקשתי לבטל את העסקה. בשיחת טלפון למוקד אתר ההטבות. נמסר לי שלא היו מודעים שהספק שלהם הפסיק את הקשר איתם וטוב שעדכנתי אותם ולכן כרטיס האשראי שלי יזוכה והתבקשתי להעביר אליהם מספר כרטיס שבו רכשתי את העסקה. בהמשך ציפתי לראות את העסקה מבוטלת ולמעשה מאז אני מנסה לקבל את הזיכוי ולמרות שליחת מיילים , שליחת מסרוני מסנגר, טלפונים וכל פעם מחדש אני נותן את מלוא הפרטים ועדין לא מקבל את הזיכוי.
איך אני ממשיך מכאן? מה הזכויות שלי.
שמרתי את כל התכתבות מולם. | |
|
|
|
| 28/10/2019 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 15:03:20 |
| שלום וברכה אבי,
ברי, כי הנך זכאי לקבל את מלוא התמורה ששולמה, כפי שהתחייב בית העסק לעשות לדבריך. אנו מציעים כי תעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות תקנון האתר, וכן תפנה לבירור מול חברת האשראי, ולאחר מכן בהתאם לאמור תערוך פניה מסודרת בכתב להנהלת בית העסק בדרישה לכבד את ביטול העסקה ואת ההתחייבויות של נציגיהם כנטען ולהשיב לאלתר וללא כל דיחוי נוסף את התמורה ששולמה כמתחייב. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 27/10/2019 16:21 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 16:21:08 |
| | שלום, ביום חמישי האחרון חתמתי על הסכם/חוזה עם סוכנות. כאשר רציתי לקרוא את החוזה, הנציגה לקחה אותו בטענה שתעבור איתי על הדברים החשובים. לפי דבריה אני משלמת על צילומי בוק, 12 מפגשים לימודי משחק ונציגות על ידי הסוכנות במשך שנה. קבעו לי את יום הצילומים לעוד שבוע (לשם אני צריכה להביא את שאר הסכום בצורה כלשהי) ומפגשי המשחק מתחילים בעוד שבוע וחצי. למזלי האשראי לא עבר ושילמתי רק "דמי מקדמה" על סך 1000 ש"ח. באותו יום כבר התחרטתי, מכיוון שזה לא נראה אמין, פשוט הנציגה הייתה בעלת כישרון שכנוע מטורף. את החוזה לא קיבלתי לידיים ולא במייל (מה שהבטיחו לי) - אני לא יודעת מה תנאי הביטול. כמו כן אני לא יודעת איך להגדיר את המקרה הזה, האם אפשר לבטל את העסקה על סמך אי מסירת חוזה או על סמך משהו אחר. | |
|
|
|
| 27/10/2019 18:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 18:18:39 |
| שלום רב אנה,
עקרונית, סעיף 5(ב) בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק לתת לצרכן הזדמנות סבירה לעיין בהסכם ההתקשרות וכן למסור לו עותק מהחוזה.
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן בין היתר, בתנאי הביטול של העסקה, שבמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לאור תיאור פנייתך, אני מציעה כי תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 28/10/2019 13:20 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 13:20:38 |
| | פניתי גם בכתב וגם טלפונית, התגובה הייתה שיש דמי ביטול ועלי לשלם אותם. על זה שלא נתנו לי לקרוא את החוזה ועד עכשיו לא שלחו לי אותו נאמר שזה בעיה שלי והייתי צריכה לדאוג לכך מלכתחילה. | |
|
|
|
| 27/10/2019 15:37 |
דבי |
 | | מחבר: | דבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 15:37:48 |
| שלום וברכה,
1. נזקקתי לבצע שיחות טלפון לחו"ל. ספק הטלפון אמר לי להתקשר לספק של השיחות חו"ל ולעשות חבילה כח אחרת יעלב לי יקר.
2. התקשרתי לחברת 'פרטנר' ספקי השיחות לחו"ל בקו הטלפון הביתי. חיכיתי הרבה מאוד זמן בטלפון ולא היה מענה. השארתי טלפון שיחזרו אלי לפי הבטחת המענה האטומטי. - ולא חזרו אלי.
3. ביצעתי את השיחות לחו"ל מפאת דחיפות העניין ללא חבילה.
4. קיבלתי חשבונית מספק הטלפון שכולל בקשת תשלום שיועבר לספק שיחות לחו"ל - פרטנר. בסך 200 ש"ח. (2 שיחות קצרות )
5. יצרתי קשר עם 'פרטנר' שיתנו לי פרוט על מה חוייבתי בסכום כל כך גבוה.. נציג 'פרטנר' הודיע שאני לא מטפיע במערכת והוא לא יכול לראות.
6. יצרתי קשר עם בזק והיא אמרה שאין לה פרוט על כן אשלם דרכם רק על החוב של 'בזק' והיא תעביר את התשלום על שיחות חו"ל לפרטנר ונראה איך 'אני לא מופיע במערכת'.
7. לאחר חודשיים מקבלת מכתב מ'פרטנר' עם חיוב של 200 ש"ח ללא פרוט. (התאריך על המכתב 2/10/19 אני קיבלתי אותו ב 24/10/191). לאחר יומיים מקבלת שוב מכתב לתשלום 240 ש"ח (ריבית 40 ש"ח) מנסה שוב להתקשר ל'פרטנר' ומחכה על הקו במשך למעלה מ10 דקות ללא מענה.
מה עלי לעשות? האם זאת לא זכות מינילית לדעת על מה אני משלמת ואיך חישבו והגיעו לסכום של 200 ש"ח? | |
|
|
|
| 28/10/2019 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 12:39:11 |
| שלום וברכה דבי,
עליך לפנות, או ליתר דיוק להשיב לפניות בית העסק בעניין אליך, בכתב להנהלת פרטנר בדרישה לקבלת פירוט בגין החשבוניות הנשלחות לך. טוב יהיה להסביר את השיהוי בפניה, וכן לתאר את הפרשה בתמצית, ולבקש על רקע זה מחילה על הוצאות הנלוות והעמדת החיוב על גובה הקרן בלבד. ככל שהנך זקוקה עדיין לשירותי שיחות לחו"ל, אולי ניתן לבקש ולקבל הצעות בדבר, עם או בלי כריכה של החוב בכך. | |
|
|
|
| 27/10/2019 15:28 |
בתיה |
 | | מחבר: | בתיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 15:28:59 |
| שלום וברכה,
ביצעתי הזמנה של שטיח(הזמנה רגילה לא מיוחדת) ולאחר כשעה התחרטתי כיוון שאיני סגורה על המידות. לאתר אין טלפון בצור קשר אלא רק שליחת טופס מקוון / מייל
שלחתי לשניהם הודעת ביטול חצי שעה לאחר ביצוע ההזמנה. מאז לא חזרו אלי ובשעה 14:00 שמתי לב שהנפיקו עבורי חשבונית קניה ושלחו לי למייל. שוב שלחתי להם הודעה כי ברצוני לבטל וכי קיבלו על כך הודעה מהבוקר.
האם אני מכוסה לפי החוק כי דאגתי להודיע לפי התקנון על רצוני לבטל את ההזמנה בו ביום ומיד? אני חוששת שישלחו לי את השטיח ויחייבו אותי על כך
תודה ! | |
|
|
|
| 28/10/2019 12:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 12:30:16 |
| שלום רב בתיה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות חרטה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן.
על פי סעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן, על בית העסק להשיב לצרכן בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול.
| |
|
|
|
| 27/10/2019 10:39 |
גלית ש |
 | | מחבר: | גלית ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 10:39:19 |
| שלום רב,
הזמנו שובר לארוחת בוקר במסגרת מועדון טוב. הגענו לבית העסק ובעל העסק סירב לכבד את השובר (יובהר כי לא היו הגבלות על הימים והשעות לא באתר ולא על השובר. זה שובר רגיל לארוחה והגענו בשעות הבוקר.) הוא לא כיבד את השובר כי זה פשוט לא השתלם לו (וזה בלי לספר את ההשפלה שהוא העביר אותנו בבית הקפה ושלח אותנו בבושת פנים) פניתי לחברה (מאפה נאמן בירושלים) ולא קיבלתי מענה הולם. בעל העסק שהבין שהוא טעה כתב הודעת התנצלות בלבד. משכך פניתי לספק השובר (חברת רעיונית) הם ניסו לעזור והוצע לי פיצוי שהסכמתי לקבלו (ארוחה בבית קפה אחר) אלא שאחרי חצי שעה יצרו איתי קשר מחב נאמן וביטלו את הפיצוי . הציעו במקום לתת פיצוי לקניית לחמים ... (לא הסכמתי) כששאלתי למה הם חוזרים בהם הבנתי שזה לא משתלם לבעל הבית.. וקיבלתי כמובן יחס מזלזל ומשפיל. פניתי שוב לרעיונית ואלה מתנערים מאחריות ודאגו לצטט לי חוקים שהם לא אחראים לטיב השירות והיה נראה שהם משתפים פעולה עם הספק ולא איכפת להם מה הלקוח חושב. אבקש לדעת איזה סעדים עומדים בפניי. האם ניתן לפנות לתביעות קטנות בגין מקרה שכזה? ואם כן את מי תובעים את מאפה נאמן - בעל הבית , או את הסניף הספציפי והאם ניתן גם לצרף את חב' רעיונית כנתבעת? אציין גם שבמקביל לפנייה אליכם פניתי גם למועדון טוב לצורך בדיקתם וקבלת עמדתם. אודה להכוונה. גלית שלום | |
|
|
|
| 28/10/2019 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 10:25:38 |
| שלום רב גלית,
יש לפנות אל החברה ממנה נרכש השובר וכן אל החברה שאצלה בחרתם לממש את השובר, ולאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 28/10/2019 11:36 |
גלית שלום |
 | | מחבר: | גלית שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 11:36:46 |
| תודה על התגובה.
האם ניתן לקבוע מי האחראי הישיר?
מועדון טוב שם נרכש השובר?
חב' רעיונית אשר מספקת את השובר?
מאפה נאמן -העסק שלא כיבד את השובר? (האם החברה עצמה או הסניף הספציפי שיכול להיות שהוא בזיכיון)? | |
|
|
|
| 27/10/2019 10:58 |
אור הריס |
 | | מחבר: | אור הריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 10:58:55 |
| שלום רב,
קניתי מכונת כביסה והגיע טכנאי להתקינה. הטכנאי שכנע אותי לקנות הרחבה של האחריות, ולאחר לכתו ביררתי והבנתי שזה לא משתלם עבורי. הטכנאי היה אצלי ביום שישי בצהריים וביום ראשון בבוקר התקשרתי כדי לבטל הרחבת האחריות. החברה אומרת שעליי לשלם דמי ביטול בסך 10% מהעסקה. קראתי באתר כל זכות כי על עסקה ברוכלות לא ניתן לדרוש דמי ביטול. האם זה נכון? ואם כן, כיצד עליי לפעול?
אציין כי על החשבונית כתוב כי יש דמי ביטול בסך 10% אך הטכנאי לא אמר זאת כאשר חייב אותי ולא הוא ולא אני חתמנו על החשבונית, אך כן רשומים בה פרטי העסקה.
תודה מראש על העזרה. | |
|
|
|
| 28/10/2019 11:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 11:35:13 |
| שלום רב אור,
עקרונית, בעסקת רוכלות, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור, המאוחר מבניהם ללא דמי ביטול (מלבד דמי התקנה שלא תעלה על 100 ש"ח ככל שהיה מדובר ברכישת מוצר אולם במקרה המתואר, מדובר ברכישת שירות), כקבוע בסעיף 14 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שעליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, וכן לציין כי דרישת בית העסק לגבות דמי ביטול עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה בו את נתקלת בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/10/2019 01:26 |
רז |
 | | מחבר: | רז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 01:26:48 |
| שלום,
קיבלתי מתנה שעון והתברר לי לאחר בדיקות כי השעון מזויף לאחר שנאמר שהשעון מקורי. בכוונתי להחזיר את השעון לבעל החנות אך הקבלה איננה, כן יש לי תעודת אחריות ותאריך של הרכישה.
התשלום התבצע במזומן ו50 שח באשראי.
לא עברו 14 יום מעת הרכישה ולא נעשה שימוש כלל בשעון.
מה אפשר לעשות בנוגע לכך? בעל העסק שיקר לגבי מקוריות השעון וחשבונית הקבלה אינה בידי. | |
|
|
|
| 28/10/2019 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 08:32:12 |
| שלום וברכה רז,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת שעון בתוך 14 יום ממועד העסקה ובתנאי שלא נעשה שום שימוש במוצר ובכפוף ליתר הוראות התקנות. סעיף 8 לתקנות מחיל את זכות החרטה והביטול גם על מוצר שנרכש במתנה עבור צרכן אחר. עוד קובעות התקנות כי הצרכן יוכל להוכיח את הרכישה גם שלא באמצעות הקבלה המקורית, למשל באמצעות פירוט מחברת האשראי, פתק החלפה וכיוצ"ב. אשר לטענות באשר למקוריות והאותנטיות של המוצר וכי חרף כך שולם בגינו מחיר מלא כמחירו של מוצר מקורי, ככל שיש בידך להוכיחן ברי כי מדובר בהטעיה חמורה מצד בית העסק, המקימה לכל הפחות זכות לביטול העסקה ולקבלת מלוא התמורה בחזרה. | |
|
|
|
| 28/10/2019 08:35 |
רז |
 | | מחבר: | רז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 08:35:24 |
| תודה רבה,
אציין שאין לי פתק החלפה/קבלה על סכום ששולם בעסקה.
בידי תעודת אחריות עם תאריך הרכישה, יש חיוב באשראי של 50 שקלים וכל השאר שולם במזומן.
בעל העסק טוען שאין לו קבלה להוציא לי מהמחשב האם זה הגיוני ונכון?
מה אני יכול לעשות בנידון? אני רוצה לבטל עסקה או את עזרתכם בכך ששיקר לי לגבי מקוריות השעון בבקשה. | |
|
|
|
| 28/10/2019 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 11:29:04 |
| שלום רב רז,
ניתן לך יעוץ מענה הטלפוני. | |
|
|
|
| 27/10/2019 15:07 |
איגור |
 | | מחבר: | איגור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 15:07:14 |
| שלום.אנחנו היגשנו תלונה אליכם בתאריך 20.9.19.
בתאריך 23.9.19 נגמר 60 ימים שהם יכולים למשוך אותנו בהשלמה של חלקים למיטבח ומיטבח עדין לא שלם עד היום.היום אנחנו יותר בחודש אחרי ועדיין הוא לא הוא לא שלם.
אני שלחתי לכם מיכתב עים עידכון באתריך 10.10.19 ועד היום לא קיבלתי תשובה.
אני רוצה תשובה אתם רוצים לעזור להגיש תביעה מישפטית בבית מישפט או אנחנו צריכים להיסתדר לבד? | |
|
|
|
| 28/10/2019 11:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 11:23:05 |
| שלום וברכה איגור,
פנייתך הנ"ל לפורום מועברת לגורם במועצה האמון על הטיפול בתלונתך, אשר יעמוד עמך בקשר בהקדם האפשרי. | |
|
|
|
| 27/10/2019 14:14 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 14:14:34 |
| שלום,
האם קיבלתם את תגובת בית העסק בפניה 638737
תודה | |
|
|
|
| 28/10/2019 11:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 11:13:58 |
| שלום וברכה איריס,
ע"פ בדיקה במערכת הממוחשבת של המועצה, הרי שטרם התקבלה תשובת בית העסק, גם לתזכורת שנשלחה לו בעת האחרונה. אנא עמדי בקשר עם המטפלת האמורה על הטיפול בתלונתך. | |
|
|
|
| 27/10/2019 14:02 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 14:02:48 |
| שלום,
שילמתי מקדמה עבור שמלה כדי שתשמר לי לפני הריכשה.
לאחר 6 ימים החלטתי שאיני רוצה את השימלה. חשוב לציין שהשמלה הייתה אצל התופרת ולא הגיעה אלי או נעשה בה שינויים. האם זכאית לקבלת המקדמה עקב ביטול?
בברכה,
שני | |
|
|
|
| 28/10/2019 11:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 11:11:46 |
| שלום וברכה שני,
התקשנו מעט לרדת לסוף דעתך, כך למשל, האם השמלה יצאה מהחנות והגיעה לתופרת מטעמך או בעבורך, או שמא התופרת היא בית העסק המוכר של השמלה, וכיוצ"ב. מכל מקום, תקנות ביטול עסקה קובעות מועד מיוחד במסגרתו ניתן להודיע על ביטול של עסקה לרכישת מוצר ביגוד, קרי משך של יומיים בלבד ממועד הרכישה (מתן מקדמה בגין השמלה כמוהו כקשירתה של עסקה לכל דבר ועניין). בחלוף מועד זה על פניו יכול בית העסק לטעון להעדר זכות חרטה וביטול, ואזי יחייבו את הצדדים ההסכמות שביניהם ו/או מדיניות בית העסק אותה עליו להציג באופן ברור. ניתן מצדך לטעון לביטול עסקה לפי החלופה של מוצר שהוזמן וטרם סופק הקבועה בתקנות, ואזי לבטל כנגד דמי ביטול של 5% ובכפוף ליתר הוראות התקנות. ברם, אין זה מן הנמנע כי יקשה הדבר, לאור קיומה של הוראה ספציפית למוצר ביגוד, וכן בהינתן שהשמלה יצאה מהחנות לתופרת. אנו מציעים כי תנסי לבוא בדברים עם בית העסק לסיום הפרשה לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 27/10/2019 13:37 |
אביעד |
 | | מחבר: | אביעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 13:37:56 |
| שלום,
ברצוני לדעת האם בביטול עסקה לרכישת רהיט בעסקה טלפונית בכרטיס אשראי (כ-2,000 ש"ח) - טרם קבלת הרהיט וטרם תיאום מועד האספקה - האם במקרה כזה יש לספק זכות לנקות 5% מערך העסקה. | |
|
|
|
| 28/10/2019 10:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 10:57:12 |
| שלום וברכה אביעד,
שאלתך נוגעת למימוש זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק (בטלפון). ע"פ החוק מקום בו קמה לצרכן זכות החרטה וביטול העסקה כאמור, רשאי בית העסק לגבות דמי ביטול כמצויין ועד 100 ש"ח, וכן בגין סליקת הכספים בחברת האשראי. | |
|
|
|
| 27/10/2019 12:00 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 12:00:54 |
| שלום, בדצמבר 2018 ביצעתי עסקה טלפונית למנוי בסטודיו לפילאטיס שבהמשכו לא קיבלתי למייל או לטלפון שום אישור עסקה.
המנוי היה לשנה ובחודש ספטמבר האחרון ביקשתי לבטל את המשך המנוי (אוקטובר-דצמבר 2019). לצערי, נתקלתי בסירוב, ביחס עוין ובטענה שהוא לא מחוייב לפי התקנון. לפרוטוקול יאמר כי לא קיים תקנון לבית העסק, ואם הוא קיים, הוא לא ידוע ולא מפורסם בשום מקום.
מה ניתן לעשות וכיצד אוכל להחזיר את הכסף שחוייבתי בחודש הקודם שכבר הפסקתי ללכת + שיפסיק לחייב אותי גם בחודש הבא?
תודה | |
|
|
|
| 28/10/2019 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 10:54:02 |
| שלום וברכה הדס,
נראה כי מדובר בעסקה אשר לגבי ביטולה חל ההסדר הקבוע בתוספת הרביעית לחוק הגנת הצרכן, כאשר לביטול מנוי לחדר כושר, לרבות כניסתה לתוקף של הודעת הביטול בתוך חודש ימים וכן דמי הביטול המקסימליים שניתן לגבות לפי השלב בו ניתנה הודעת הביטול. נא עייני להרחבה במאמר באתר המועצה בלינק שלהלן, וככל שישנה הפרה של הוראות החוק מצד בית העסק, פני בכתב להנהלת בית העסק בדרישה לכבד את הוראות החוק:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 27/10/2019 11:42 |
ברוך |
 | | מחבר: | ברוך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 11:42:56 |
| שלום,
האם ניתן לבטל הזמנה של כרטיסי טיסה מחברת תעופה זרה, הזמנה שנעשתה דרך אתר החברה בחו"ל, ולהנות מתנאי הביטול של 14 יום או 4 חדשים לאזרחים ותיקים?
תודה | |
|
|
|
| 28/10/2019 10:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 10:45:46 |
| שלום וברכה ברוך,
דין הוא, לעניות דעת המועצה, כי כל חברה זרה המציעה את מרכולתה לציבור הצרכנים הישראלי תהיה כפופה לדיני הגנת הצרכן ותכבד את הוראות הדין. יש להדגיש, כי זכות החרטה וביטול העסקה הקבועה בחוק הגנת הצרכן באשר לאזרח וותיק, קרי למשך תקופה של 4 חודשים ממועד ביצוע העסקה, חלה רק מקום בו מדובר בעסקת מכר מרחוק שהיתה מעורבת במסגרתה שיחה טלפונית, כך שעסקה שנערכה כולה באינטרנט ממילא אין לגביה זכות ביטול מיוחדת לאזרח וותיק. | |
|
|
|
| 27/10/2019 11:27 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 11:27:17 |
| שלום רב
פניתי לחברת הגז בבקשה לפרק את מיכלי הגז שברשותי עקב מעבר דירה, ולראשונה נאמר לי כי על פירוק המיכלים אני אמורה לשלם מראש 140 ש"ח. הפיקדון שיוחזר לי בצ'ק לאחר הפירוק עומד על 150 ש"ח. האם זה חוקי? בשורה התחתונה יוחזרו לי רק 10 ש"ח על המיכלים.
דבר נוסף, במיכל אחד נותר גז. האם גם עליו מגיע לי החזר?
תודה ושבוע טוב! | |
|
|
|
| 28/10/2019 10:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 10:44:10 |
| שלום וברכה אפרת,
למיטב הבנתנו בית העסק אינו רשאי לגבות בגין פירוק המיכלים, עליו לבצע זאת על חשבונו, וכן עליו לזכות בגין יתרת גז במיכל בעת ניתוק היחסים בין הצדדים. נא ראה להרחבה בלינקים הבאים:
https://www.gov.il/he/Departments/faq/lpg_faq_deposits
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/297_018.htm
| |
|
|
|
| 27/10/2019 10:57 |
אור הריס |
 | | מחבר: | אור הריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 10:57:20 |
| שלום רב,
קניתי מכונת כביסה והגיע טכנאי להתקינה. הטכנאי שכנע אותי לקנות הרחבה של האחריות, ולאחר לכתו ביררתי והבנתי שזה לא משתלם עבורי. הטכנאי היה אצלי ביום שישי בצהריים וביום ראשון בבוקר התקשרתי כדי לבטל הרחבת האחריות. החברה אומרת שעליי לשלם דמי ביטול בסך 10% מהעסקה. קראתי באתר כל זכות כי על עסקה ברוכלות לא ניתן לדרוש דמי ביטול. האם זה נכון? ואם כן, כיצד עליי לפעול?
אציין כי על החשבונית כתוב כי יש דמי ביטול בסך 10% אך הטכנאי לא אמר זאת כאשר חייב אותי ולא הוא ולא אני חתמנו על החשבונית, אך כן רשומים בה פרטי העסקה.
תודה מראש על העזרה. | |
|
|
|
| 28/10/2019 10:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 10:37:19 |
| שלום רב אור,
עקרונית, בעסקת רוכלות, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור, המאוחר מבניהם ללא דמי ביטול (מלבד דמי התקנה שלא תעלה על 100 ש"ח ככל שהיה מדובר ברכישת מוצר אולם במקרה המתואר, מדובר ברכישת שירות), כקבוע בסעיף 14 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שעליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, וכן לציין כי דרישת בית העסק לגבות דמי ביטול עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה בו את נתקלת בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|