| 29/10/2019 14:51 |
אורח |
 | | מחבר: | אורח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 14:51:09 |
| שלום
מבקש לדעת כיצד עליי לנהוג במצב כזה:
תואם לנו אספקת מוצר ליום ראשון בין השעות 8 ל1600
הודיעו בבוקר יום ראשון (בשעה 8.30) שהנהג נתקע ולא יגיע, ושיגיע ביום שני בין השעות 8 ל1600
השליח הגיע ב16.30, אך כשפתח את המשאית ראה שלא העמיסו את המוצר לכן הוא לא סופק לנו.
לבסוף קיבלנו את המוצר ביום שישי באותו השבוע.
מאחר ובזבזנו יום עבודה שלם ביום שני דרשתי פיצוי מהחברה שממנה הזמנתי
הסכימו לתת רק 200 שח פיצוי לרכישה מהם
לטעמי הפיצוי הוא לא ריאלי מאחר ואין לי מה לרכוש במחיר כזה וזה מחייב אותי לרכוש מאצלהם מוצר במחיר גבוה יחסית לכן אני לא מתכוונת לרכוש מהם וכך נוצר המצב שאני לא אקבל את הפיצוי
אודה לתשובתם
תודה | |
|
|
|
| 30/10/2019 11:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 11:44:20 |
| שלום וברכה,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלתך, בין ביתר בהעדר מידע באשר לעסקה שביסוד הפרשה. מכל מקום, תוכל למצוא תשובות לשאלותיך במאמר בנושא באתר המועצה, בלינק שלהלן, ולפעול בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 28/10/2019 18:46 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 18:46:39 |
| | שלום, קנינו ספות בסך 6000כשהמוכר מבטיח לנו שאם לא נרצה נוכל לבטלם ללא תמורה כלל. עוד באותו יום התחרטנו וביטלנו העסקה והמוכר אמר שהכל בסדר ואין בעייה כלל. למרת גילינו שהמוכר חייב 500ש"ח את האשראי כשהוא אומר לנו שאם נקנה משהו בחנותו אזי ינכה מסכום הקנייה. לפי החוק מותר לחייב עד 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך. ואז התברר שבקבלה כתוב בתנאים שבמידה ויהיה ביטול אזי יחוייב הקונה ב25% מסכום העסקה! שאלתי היא, מה לעשות כעת? עם מי הצדק. האם החוק הנ"ל לא נועד להלחם בתופעה הזו של דמי ביטול מנופחים? מה מנצח כאן החוזה שלו (שהוא לא אמר לנו כלל שהוא גובה 25%), או החוק שאומר עד 100ש"ח? | |
|
|
|
| 28/10/2019 19:11 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 19:11:28 |
| אם לא מדובר על ריהוט שהחל הייצור שלו במיוחד עבורכם, אז תקנות הגנת הצרכן
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/500_377.htm
מדברות על אפשרות ביטול בתשלום 100 ש"ח 14 ימים מאז שאתם מקבלים את הריהוט, קל וחומר אם עדיין לא קיבלתם אותו | |
|
|
|
| 29/10/2019 15:07 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 15:07:30 |
| אחרי ששלחתי הודעת ביטול עם לשון החוק שהחוזה שלו בטל מול החוק הוא הסכים החזיר הכסף.
שאלתי היא: אם ככה הוא עשה לי ובחוזה כתוב 25% הוא יכול לעשות את זה לאחרים.הרי מדובר כאן בשיטת מצליח. יש דרך להזהיר מפניו ? שיבדקו אותו? האם יש לפנות למועצה שתחקור? והאם אפשר לינק לדף המתאים לזה אם כן? | |
|
|
|
| 30/10/2019 11:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 11:40:36 |
| שלום וברכה,
תלונות, מבוססות ובצירוף ראיות ולאחר בדיקה מעמיקה של מכלול המסמכים, בדבר הפרה שיטתית של זכויות צרכניות בהסכמים וכנטען בפנייתך, מוטב להגיש לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, אשר לה סמכויות עונשיות ואכיפתיות. נא ר' בלינק שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/filing_a_complaint_to_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 29/10/2019 13:14 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 13:14:33 |
| שלום רב,
בשבוע שעבר קניתי תנור אפייה built in ברשת מוכרת.
לדברי המוכרן, הפקידה שביצעה את הרכישה וגם מהחברה שנותנת את האחריות - כולם אמרו שאני יכול לפתוח לבד את המוצר ולהפעילו.
פתחתי את המוצר והכנסתי לארון למקום המיועד, אבל מסתבר שמידותיו של התנור מעט קטנות והתנור יוצא מהמקום במשיכה קלה, כמובן גם בפתיחת דלת.
מבירור שעשינו עם החברה, נדרש לחבר את התנור לארון בעזרת שניים עד ארבעה ברגים.
אני לא מעוניין להבריג ברגים בארון.
ברצוני להחזיר את התנור לחנות ולקנות במקומו תנור אחר, סביר להניח יקר יותר.
אני רק מציין שהתנור לא חובר לחשמל, לא הופעל, ואפילו המסילה הטלסקופית לא הורכבה.
בנוסף, אריזת התנור עדיין ברשותי.
החנות דורשת 10% מסך העסקה בגין החזרה, כי את התנור לא יוכלו להעמיד למכירה כמוצר חדש.
האם כך מקובל?
מה אני צריך לעשות במידה ואני מעוניין להחליף לתנור אחר.
| |
|
|
|
| 30/10/2019 11:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 11:20:36 |
| שלום וברכה גלית,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת המוצר נשוא פנייתך, וזאת בתוך 14 יום ממועד העסקה (קבלת המוצר) ובתנאי שלא נעשה שום שימוש במוצר, גם לא עצם החיבור לחשמל, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. ניתן לגבות מהצרכן דמי ביטול של עד 100 ש"ח (5% משווי העסקה לפי הנמוך), וכן דמי סליקת כרטיס האשראי ועל הצרכן להעמיד את המוצר ברשותו של בית העסק בחזרה. סירוב בית העסק לכבד את הודעת הביטול כמתחייב מהתקנות כנטען, מהווה הפרה חמורה של דיני הגנת הצרכן, ועשוי לחייב את בית העסק בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"J מכוח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך ואת הוראות הדין לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. | |
|
|
|
| 29/10/2019 12:41 |
אבי עובדיה נציג מחברת אוריאל חן השקעות בע"מ |
 | | מחבר: | אבי עובדיה נציג מחברת אוריאל חן השקעות בע"מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 12:41:47 |
| שלום רב ,
ברצוני לקבל עזרה בנושא ביטול עסקה ,
רשתי מכשיר טלפון סולרי מחברת פרטנר ולאחר יומיים המכשיר הפסיק לעבוד .
מיד שוחחתי עם נציג מכירות העסקי שאצלו ביצעתי את הרכישה והוא הפנה אותי לחנות החברה .מסרתי את הטלפון לטכנאי ולאחר הבדיקה נמצא שהמכשיר פגום ולא עובד .מספרתי את המכשיר לצורך קבלת מכשיר חדש וקיבלתי מכשיר משומש .
מיד שוחחתי את הנציג מכירות והוא אמר לי שאין מצב לקבל מכשיר חדש .
אבקש את עזרתכם בביטול העסקה היות ונקלעתי לכישלון תמורה .
נייד מספר 054-5489619
אבי עובדיה
| |
|
|
|
| 30/10/2019 10:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 10:55:51 |
| שלום וברכה,
אין זה מן הנמנע כי מדובר במוצר שנרכש למטרות עסקיות ולא פרטיות, ואין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק וממילא קשה יהיה להחיל את דיני הגנת הצרכן בפרשה. מכל מקום, ע"פ חוק המכר חלה חובה על בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה במוצר ומקום בו הוא אינו יכול לעשות כן בתוך זמן סביר, רשאי הצרכן לבחור האם לקיים את העסקה על דרך של קבלת מוצר חדש ותקין, או לבטלה וקבל את מלוא התמורה בחזרה. מצד שני, תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) מחייבות את נותן שירותי האחריות בגין המוצר לתקן כל ליקוי שמתגלה במוצר, ומקום בו הוא אינו מסוגל לעשות כן, עליו להעמיד מוצר תקין שווה ערך (חדש במקרה המתואר לעניות דעתנו) או להשיב את התמורה, לבחירת נותן שירותי האחריות. | |
|
|
|
| 28/10/2019 23:10 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 23:10:18 |
| שלום,
טיסה של חברה אירופית חזרה מאירופה לישראל התעכבה בכ-7 שעות. להבנתי, על פי חוק שירותי תעופה אני זכאית להשבת תמורה עבור מחצית מעלות הכרטיס (שכן מדובר בטיסה חזור).
חברת התעופה הציעה לי סכום הממלא דרישה זו, אך לא ממלא את הדרישה לפי הדין האירופי.
בדף האינטרנט שלכם המסביר את החוק כתוב:
"טסתי מאירופה לישראל על פי איזה חוק אוכל לתבוע את זכויותיי?
בטיסה מאירופה לישראל חל הדין האירופי והדין הישראלי במקביל, הצרכן יכול לבחור בין פיצוי כספי על פי הדין הישראלי או על פי הדין האירופאי, אבל לא יוכל לתבוע את אותה הטבה מכח שני החוקים."
האם הכוונה היא שניתן לתבוע בבית משפט בישראל את הפיצוי המגיע לי על פי הדין האירופי למרות שהוצע לי סכום המכסה את הנדרש לפי הדין הישראלי?
| |
|
|
|
| 30/10/2019 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 10:05:20 |
| הדס שלום רב,
אכן במקרה של טיסה מאירופה לישראל הזכות לפיצוי היא הן על פי הדין האירופי והן על פי הדין הישראלי במקביל, וניתן לבחור ביניהם.
אך בתי המשפט בארץ יפסקו אך ורק על פי הדין הישראלי, ועל מתנ לקבל פיצוי על פי הדין האירופי יש לפנות למוסדות האירופיים. | |
|
|
|
| 30/10/2019 10:32 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 10:32:10 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. זה לא נכון, לפי החוק הישראלי (חוק טיבי) הפיצוי מגיע רק אם העיכוב הוא 8 שעות או יותר. בעיכוב של פחות מ-8 שעות אפשר לקבל פיצוי רק על אי-מתן סיוע בזמן ההמתנה - בעיקר מלון (אם העיכוב היה בלילה) או אוכל, אבל בדרך כלל זה סכומים מאוד קטנים. החוק האירופי, שלפיו באמת מגיע פיצוי, מתייחס רק לטיסות מהאיחוד האירופי (ולא מרוסיה או אוקראינה, למשל). בעיקרון אפשר לתבוע בישראל לפי החוק האירופי, אבל יש עם זה בעיות; לרוב יותר פשוט לפנות לאחת החברות ש"משיגות" פיצוי וגובות על זה עמלה. | |
|
|
|
| 29/10/2019 12:04 |
רון שרצר |
 | | מחבר: | רון שרצר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 12:04:41 |
| שלום.
חברות מצאו יופי של שיטה לעקוף את חוק המענה תוך 6 דקות.
הגורם האנושי יצא מסדר היום. אין שום אפשרות לדבר עם גורם אנושי.
חסימה מוחלטת.
החברות עונות בתוך 3 שניות באמצעות שליחת מסרון ובו אפליקציה.
עם קבלת האפליקציה אתה פועל לפי ההנחיות ומכאן באפשרות החברות "ליבש" אותך ככול שיירצו.
קיבלתי מכונת כביסה, השארתי מספר טלפון באפליקציה בסעיף התקנה, ממתין כבר 48 שעות ועדיין לא התקשרו לתאם מועד.
דרוש חוק חדש המחייב את החברות להגיב להודעה באפליקציה בתוך X שעות.
בברכה
רון | |
|
|
|
| 30/10/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 10:30:25 |
| שלום רב רון,
עקרונית, תיקון 57 לסעיף 18ב בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק 6 דקות" חל על :
חברות הסלולר, חברות שירות טלפונים נייחים, חברות הכבלים והלוויין, ספקיות אינטרנט, שירותי רדיו, תאגידי מים, חברות הגז, חברת החשמל, חברות הבנקים, כרטיסי אשראי, שירותי רפואה דחופה וחברות ביטוח.
מתיאור בפנייתך, חוק 6 דקות לא חל על החברה המדוברת. | |
|
|
|
| 29/10/2019 11:54 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 11:54:08 |
| | בתיק בית משפט בו אני התובעת מונה מטעם בית משפט מומחה שהינו מהנדס בניין לתת חוות דעת, המומחה קיבל ממני כסף עבור חוות הדעת אך לא נתן לי חשבונית וקבלה,מה ניתן לעשות על מנת לחייב אותו לשלוח לי חשבונית וקבלה? | |
|
|
|
| 30/10/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 10:23:46 |
| שלום וברכה מיכל,
אולי כדאי לפנות למומחה בכתב בבקשה לקבלת המבוקש, ובמידה ואין הדבר צולח ניתן לפנות גם לביהמ"ש הנכבד בבקשה להורות למומחה לעשות כמבוקש. | |
|
|
|
| 29/10/2019 10:57 |
דפנה |
 | | מחבר: | דפנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 10:57:55 |
| שלום רב,
בחודש שעבר טסתי בחברת "בריטיש איירווייז" מישראל לבוסטון, עם עצירה (של לילה שלם, אם זה משנה) בלונדון.
הטיסה מלונדון לבוסטון התעכבה בארבע שעות, והגיעה ליעדה גם כן באיחור של ארבע שעות.
להבנתנו (ולפי המידע באתר בריטיש) כאשר מדובר על טיסה שיוצאת מן האיחוד האירופי, על ידי חברה שמבוססת באיחוד האירופי, והיא מאחרת באיחור של יותר משלוש שעות, ולא הוצע לצרכן פתרון חלופי להגיע ליעד במועד, הרי שלצרכן מגיע פיצוי בסך כמה מאות יורו לאדם (בהתאם למרחק הטיסה).
פנינו לחברה באמצעות האתר הייעודי הנועד לכך, אולם כאשר הם חזרו לפנייתנו, הם טענו שהחוק הרלוונטי במקרה זה הוא לא החוק של ה-EU אלא החוק הישראלי, לפיו איננו זכאים כלל לפיצוי (כי רק עיכוב של שמונה שעות ומעלה תקף במקרה זה). הם הציעו לנו "לפנים משורת הדין" תשלום של 300 ש"ח לאדם "כהחזר על הוצאות שנגרמו כתוצאה מן העיכוב".
אולם כעת מקריאה באתר כאן נראה לי על פניו כאילו אין הצדקה לכך שהם משתמשים בחוק הישראלי ולא בזה של האיחוד האירופי. מדובר על חברה אירופית, וטיסה שיצאה מן האיחוד האירופי.
מה התשובה הנכונה כאן? האם התקנות התקפות הן הישראליות או האירופאיות?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 30/10/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 10:14:23 |
| דפנה שלום רב,
אכן, במקרה שהעלית, לכאורה, שני הדינים חלים במקביל, ורשאי הצרכן לבחור את הפיצוי.
אף על פי כן, חשוב לציין כי בפנייה לבית המשפט בארץ, יחול הדין הישראלי בלבד, לצורך קבלת פיצוי על פי הדין האירופי, יש צורך לפנות למוסדות האיחוד. | |
|
|
|
| 29/10/2019 08:29 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 08:29:20 |
| רכשנו מיטה מתכוננת מחברה ידועה ומוכרת ברוחב של 160. המידה אותה מידה כמו המיטה הישנה רק לא מתכוננת.
המיטה החדשה כוללת מסגרת ו2 מזרונים. כאשר רכשנו את המיטה לא עלה בדעתנו שהמזרונים יהיו קטנים למרות שרוחב של 160 מחלק את המזרונים ל 80 ו-80 סמ.
למזרון של 80 אין שום סדין שמתאים. כאשר היינו בחנות המוכרת לא ציינה שצריך לקחת בחשבון שהמזרונים הם קטנים יותר והם לא סטנדרטים. כאשר קיבלנו את המיטה חשכו עינינו, המיטה קטנה מאד ולא נוחה. הסדין לא מצליח למלא את כל המזרון. התקשרנו כי גילינו שעשינו טעות וביקשנו אם אפשר להחזיר ולשדרג ל180 כך שכל מזרון באמת יהיה 90 ס"מ. בעל החנות דיבר מאד לא יפה ולא בא לקראתנו בשום אופן. ציינתי בפניו שאני כרגע תקועה עם מיטה שאני לא יכולה לישון בה. ולא עבר אפילו שבועיים ואני מנסה למצוא פתרון הולם לבעיתנו. שילמנו 13.900 ש"ח , זה לא הולך ברגל.
אשמח לדעת אם יש פתרון לבעיתי | |
|
|
|
| 30/10/2019 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 10:11:23 |
| שלום רב לימור,
במידה שהמוצר הורכב בביתך, לכאורה לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה ולכן יהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 29/10/2019 08:21 |
אן זרוק |
 | | מחבר: | אן זרוק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 08:21:33 |
| בוקר טוב.
אני רציתי לדעת האם אני זכאית לקבל דמי רישום בחזרה שביצעתי ללימודים. נירשמתי ללימודי הנהלת חשבונות בחודש יולי, מתוך ידיעה שהקורס ייפתח בחודש אוגוסט. לקראת פתיחת הקורס נשאלתי אם זה בסדר שיפתח בספטמבר ועניתי בחיוב. בספטמבר נאמר לי שבגלל החגים ידחה לתאריך 5/11, ואתמול נשלחה לי הודעה שנידחה לתאריך 19.11
אני לא מעוניינת יותר ללמוד באותו מקום , מרגישה שהם לא רציניים ומעוניינת לעבור למקום אחר. האם אני יכולה לתבוע מהם בחזרה את דמי הרישום? אני גם שלחתי פנייה בה אני מבקשת שיבטיחו לי שלא יזיזו שוב את מועד תחילת הקורס, ולא חזרו אלי | |
|
|
|
| 30/10/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 09:57:45 |
| שלום רב אן,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בחוגים ובקורסים בתוך 14 ימים מיום עשיית העסקה ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לתחילת הקורס, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, לכן, בעניין דמי רישום יש לבדוק אם את עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, היה והמועד לביטול העסקה חלף, הרי שיהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק לעניין דמי רישום ולפעול בהתאם.
לעניין הטענה שבית העסק דוחה את מועד פתיחת הקורס, עקרונית, הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד מתן השירות, ובמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות המקרה,הסעד בגין ההטעיה הינה ביטול עסקה, מכח סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, אני, מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שאת נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/10/2019 00:34 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 00:34:28 |
| שלום וברכה!!!
סליחה, נשלחו 3 הודעות לפני בשמי בטעות הם לא כל כך רלוונטיות שולחת שוב כדי לקבל מענה יותר מדויק לשאלתי.
1. קניתי בגד כעבור יום רוצה להחזיר המוכרת אומרת בניכוי דמי ביטול אבל לא היה כתוב בקבלה ולא בעמדה בשלט שרואים בברור. האם בכל זאת היא רשאית או צריך שיהיה כתוב בקבלה או בשלט בידיעת הלקוחה קודם.
2. ואם המוצר נקנה באשראי והמוכרת מבקשת ניכוי דמי ביטול יותר מ5% האם זה בסדר. כי הבנתי לפי החוק שעל יותר מ5% היא צריכה להוכיח לי. השאלה איך היא מוכיחה מה אני צריכה לראות כדי לדעת שהיא צודקת. מה אני צריכה לבקש ממנה?? ומה אני צריכה להגיד לה כדי שתוכיח כי היא מבקשת להוריד 7%??
תודה רבה!!! | |
|
|
|
| 30/10/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 09:50:44 |
| שלום רב רינת,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שבוצעה פעולת סליקת כרטיס אשראי ובית העסק שילם את העמלה, רשאי הוא לדרוש מהצרכן את התשלום בגין עמלת סליקה,ובתנאי שבית העסק יוכיח זאת בפני הצרכן, היה והצרכן לא עומד בתנאים הקבועים בתקנות יהיה עליו לעיין בשילוט מדיניות החזרת טובין, כקבוע בסעיף 4(ג)בחוק הגנת הצרכן, ובמידה ובית העסק לא הציג את המדיניות במקום בולט, הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 29/10/2019 00:10 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 00:10:51 |
| שלום וברכה!!
1. קניתי פלאפון לפני חצי שנה, והיו כמה פעמים שהיה בעיה בסוללה, והסוללה נכבתה ב30 אחוז כמה פעמים תוך כדי שיחה ולא רק בשיחה. ורציתי ללכת לתקן או שיחלפו לי סוללה ועוד כל מיני דברים שהיו בטלפון. ובחנות הם אומרים שבועיים תיקון במקרה הטוב ולא נותנים לי פלאפון חלופי.
האם זה בסדר, או שהם צריכים להביא לי פלאפון חלופי בגלל שיש לי גם את האחריות ולא עבר שנה מאז הקניה??
2. קניתי בגד והחזרתי אותו לחנות אחרי יום, אם תוויות וכל התנאים כדי שאני יהיה זכאית לביטול העסקה. המוכרת טענה שאני צריכה לשלם דמי ביטול על העסקה 7% אמרתי לה שלא היה כתוב בקבלה כלום ובשלט שבחנות היה כתוב תוך יומיים ושהסכום מעל 50 ש"ח. אבל לא פירטו את דמי ביטול ואפילו לא הזכירו את זה.
אז היא אמרה לא משנה בגלל ששילמת בכרטיס אשראי זה 7% אפילו אם לא כתבנו זב ידוע זה החוק. אבל לא ידעתי שהיא צריכה להוכיח לי את עמלת הסליקה בגלל שהיא לקחה עוד תוספת של 2% ומה היא צריכה להראות כדי שאני ידע שזה בסדר??
השאלה היא:
אם זה בסדר שהיא הורידה לי בכלל דמי ביטול בגלל שלא צויין לא בקבלה ולא בשלט. וגם אם זה בסדר שזה 7% ולא 5% .
וגם בגלל שהיא רצתה להוריד לי דמי ביטול אמרתי שתביא לי זיכוי היא אמרה בגלל שלא עבר יומיים אני לא יכולה להביא לך זיכוי רק החזר.
היא יכלה להביא לי זיכוי או שלא???
תודה רבה!!!
| |
|
|
|
| 30/10/2019 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 09:34:51 |
| שלום רב רינת,
לשאלתך הראשונה-לא ציינת האם קיבלת תעודת אחריות? עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, שבמסגרתו על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון לא יאוחר משבועיים, היה והתיקון נמשך זמן ועל מנת להקטין את הנזקים בשל העיכוב בתיקון המוצר, נמסר מוצר חלופי.
יש לציין כי היעדר תיקון המוצר שנמצא בתקופת שנת האחריות הקבועה בדין, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל נותן השירות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
לעניין שאלתך השנייה- עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שבוצעה פעולת סליקת כרטיס אשראי ובית העסק שילם את העמלה, רשאי הוא לדרוש מהצרכן את התשלום בגין עמלת סליקה,ובתנאי שבית העסק יוכיח זאת בפני הצרכן, היה והצרכן לא עומד בתנאים הקבועים בתקנות יהיה | |
|
|
|
| 28/10/2019 19:14 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 19:14:48 |
| נאמר לי עי חברת התקשורת שהפיקדון שילמת בעבר עבור הממיר אינו מוחזר לי כי ערך הכסף ירד ב10 אחוז כל שנה.
האם מותר להם להוריד מערך פקדון ?
מעולם לא חתמתי על מסמך כזה
אומנם עבר כבר כעשור אבל מדובר על 600 שקלים. | |
|
|
|
| 28/10/2019 23:54 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 23:54:30 |
| | אכן מסלול פקדון הוא ירידת ערך של 10% מדי שנה | |
|
|
|
| 30/10/2019 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 09:14:58 |
| שלום רב עינת,
תבקשי לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 28/10/2019 20:56 |
izik |
 | | מחבר: | izik (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 20:56:22 |
| | מחשב עם אחריות שהתקלקל ונמסר לתיקון אצל החברה וכמעט חודש עבר ועדיין לא תוקן, תוך כמה זמן כתוב בחוק שהחברה צריכה לתקן | |
|
|
|
| 30/10/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 09:11:06 |
| שלום רב izik,
לא ציינת מתי נרכש המוצר (תאריך)?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במוצר שנמצא בשנת האחריות הראשונה, על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון לא יאוחר משבועיים.
אי תיקון המוצר, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, הכל כקבוע בסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן . | |
|
|
|
| 28/10/2019 21:05 |
אודי יאן |
 | | מחבר: | אודי יאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 21:05:34 |
| פשוט לא יאמן מה שקרה לי עכשיו, נכנסתי לגוגל להוריד נסח טאבו שעולה 15 שח, הגעתי לאתר טאבו ישיר והייתי בטוח שהגעתי למקום הנכון! האתר היה בעמוד הראשון בשורה הראשונה ונקרא "טאבו ישיר" סימנתי שאני רוצה נסח טאבו והמחיר הכתוב היה 15 שח + אגרה הכל כולל 20 ש"ח, שמתי לב שבצד כתוב עמלה/אגרה סהכ 236 שח ולא הייתי בטוח שהכוונה אלי ושאני אשלם סכום מטורף כזה, חשבתי שזו מעין דוגמא למי שמזמין עוד מסמכים, הכנסתי את כרטיס האשראי בתקווה שלפני החיוב האתר יראה לי "הנך עומד לשלם סך של 20 ש"ח" אך בפועל האתר חייב את הכרטיס וכתב לי שחוייבתי ב233 ש"ח!!!
על נסח טאבו! חתיכת נייר! ככה מרמים אנשים? ככה בקלות כזאת?מישהו פה יודע האם אני יכול לערער ולבקש את כספי חזרה מהחברה? אני מה שנקרא "ירוק" פעם ראשונה שאני מוריד נסח טאבו באופן עצמאי ברשת וזה בפרוש לשים מכשול בפני עיוור מה שהחברה הזאת עשתה! רמאות ושיטת מצליח! אגב, בכדי שלא יטענו שהתמשתי בנסח לא פתחתי את המייל ששלחו לי עם הנסח. האם יש לי סיכוי לקבל זיכוי מן החברה אם אתקשר מחר בבוקר ואדרוש את כספי בחזרה? | |
|
|
|
| 30/10/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 09:09:32 |
| אודי שלום רב,
הנושא בהחלט מוכר לנו.
מבחינת הזכות לביטול עסקה, הרי שמכיון שמדובר במידע שניתן בסמוך לבקשת הצרכן, ומונפק לו כמעט מיידית, אין אפשרות לבטל את העסקה על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
הטענה להטעיה מוכרת, אך הפסיקה בעניינו של בית העסק סותרת, ועל כן יש קושי לקבוע האם בית המשפט יקבל טענה להטעיה במקרה של רכישה מהאתר מתוך מחשבה כי מדובר בגורם ממשלתי וכן הטעיה לגבי העלויות הכוללות של השירות. | |
|
|
|
| 28/10/2019 17:49 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 17:49:57 |
| הי,
רכשתי בגדים במבצע מיוחד לחג סוכות באתר אינטרנט של מעצבת בגדים.
לאחר קבלת הבגדים, הם אינם התאימו לי, ולמחרת החזרתי את הבגדים לחנות בקניון.
שירות לקוחות חזרו אלי ועדכנו שלא ניתן לבטל את העיסקה, מכיוון שהם רשמו באתר את ההערה "לא ניתן להחליף או להחזיר פריטים שנרכשו במסגרת מכירת שוק סוכות".
האם זה חוקי?
האם אכן לא ניתן לבטל את העיסקה ולקבל החזר כספי? | |
|
|
|
| 28/10/2019 19:06 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 19:06:51 |
| עסקת מכר מרחוק.
מותר לבטל תוך 14 יום מקבלת המוצר. (אם הם לא הותאמו לך במיוחד)
תשלום 5% או 100 ש"ח
סעיף 14ג(ג) בחוק הגנת הצרכן - עסקת מכר מרחוק
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/089_001.htm#Seif8
סעיף 14ה (ב) מדבר על דמי הביטול
בית המשפט רשאי לפסוק פיצוי לדוגמא של עד 10,000 ש"ח אם לא מוכנים לבטל את העסקה
(4) ביקש צרכן כי עוסק ישיב לו את החלק ממחיר העסקה ששילם או ביקש צרכן לבטל את חיובו, לפי סעיף 14ה(א)(1) או 14ה(ב)(1), בעקבות ביטול חוזה לרכישה של יחידת נופש לפי סעיף 14א(ג) או ביטול עסקת מכר מרחוק לפי סעיף 14ג(ג) או 14ג1(ג) – והעוסק לא השיב לצרכן את החלק ממחיר העסקה או לא ביטל את החיוב כאמור; | |
|
|
|
| 30/10/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 09:06:09 |
| שלום רב נעמה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות או מקבלת המוצר המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן.
היה והמוצר לא יוצר במיוחד בעבורך הרי שסירוב של בית העסק לבטל את העסקה, עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן שהסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 29/10/2019 11:04 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 11:04:40 |
| שלום רב,
לפני כשנה וחצי שכרתי את שירותיו של אדריכל לצורך תכנון בית וקבלת היתרי בנייה.
מזה כשלושה חודשים ובשלב קריטי, האדריכל הפסיק לענות לשיחות טלפון, מיילים או הודעות וואטסאפ מצידי, ואינו טורח לעדכן אותי בסטטוס היתרי הבנייה. המשמעות של חוסר הידיעה מובילה לפגיעה כלכלית ברמה האישית וברמה החוזית מול רשות מקרקעי ישראל.
מהם הצעדים העומדים לרשותי על מנת לקבל את השירותים עליהם שילמתי או לחילופין, פיצוי כספי על מנת לשכור את שירותיו של אדריכל אחר?
תודה.
| |
|
|
|
| 30/10/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 09:04:10 |
| טל שלום רב,
על פניו, מדובר בהפרה של ההסכם לכאורה, היה ובמסגרת ההסכם מחויב העוסק לעדכן באופן שוטף את הצרכן וכן להעביר לידיו מידע ומסמכים רלוונטיים בעניין התקדמות הפרויקט.
יש להעביר לעוסק מכתב ולציין את המועדים בהם נעשה ניסיון ליצור עמו קשר, המידע שלא הועבר וכן השאלות שנותרו פתוחות ולציין בפניו כי מדובר בהפרת הסכם ההתקשרות, והיה ולא ייצור קשר במיידי ויבצע את המוטל עליו, הוא חשוף הן לתביעה חוזית, בגין השבת הכספים, והן לתביעה בגין כל נזק שייגרם לכם. | |
|
|
|
| 28/10/2019 14:19 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 14:19:28 |
| שלום רב,
לגבי עיסקה עבור ארוע, המבוצעת בתשלום מראש (עסקת אשראי בתשלומים על מלוא הסכום), קובע בעל העסק בזמן ההסכם כי במידה שארצה לבטל הארוע פחות מחצי שנה לפני מועד הארוע אדרש לשלם דמי ביטול בסך כ-65% מסך העיסקה. אם אבטל פחות מ-3 חדשים לא אקבל כל החזר. אבקש לדעת האם זוהי דרישה סבירה העומדת בדרישות החוק?
תודה | |
|
|
|
| 28/10/2019 19:09 |
שלמה |
 | |
|
| 30/10/2019 08:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 08:33:33 |
| שלום וברכה שלמה,
העניינים המתוארים בפנייתך, באשר לאפשרות ביטול העסקה ותוצאות הביטול, נתונים להסכמות שבין הצדדים בנסיבות. אין זה מן הנמנע כי בית המשפט ככל שידרש לכך יבחן גם את סבירות דמי הביטול, ברם בגדול הסכמים יש לכבד. | |
|
|
|
| 28/10/2019 13:23 |
שחר ע |
 | | מחבר: | שחר ע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 13:23:33 |
| לפני כחצי שנה קניתי תנור אפיה בילד אין של אלקטרה. לפני חודש התנור הוציא ריח של פלסטיק שרוף. כיביתי את התנור ופניתי לשירות התיקונים של אלקטרה שנקראת פלרום (האחריות בתוקף לשנה). הטכנאי הגיע ומצא שתיבת החיבורים נמסה.
פלרום הציעו לי לחכות שתגיע תיבת חיבורים חלופית למחסן או לבטל אותה לגמרי ולחבר את הכבלים ישירות בלעדיה.
הטכנאי לא ידע מה גרם להמסת תיבת החיבורים ואני חוששת שהתיבה החלופית גם תימס בעתיד כתוצאה ממשהו אחר שמחמם אותה במיוחד שזה בילד אין בתוך ארון מובנה. יש לציין שלא היה קצר והפחת לא קפץ אם לא היינו מכבים את התנור הארון יכל להתחמם ועלולה היתה להיגרם שריפה.
כרגע לא הסכמתי להצעות של פלרום.
לפי סעיף של תנאי האחריות נטען ש"אלקטרה מתחייבת לתקן ללא תמורה כל קלקול שהתגלה במוצר במהלך תקופת האחריות ולהחליף אם יהיה בכך צורך לפי שיקול דעתה של אלקטרה כל חלק שיידרש או את המוצר עצמו ללא תמורה."
האם אני יכולה לדרוש החלפה של תנור חדש בטענה שסופק לי מוצר לא תקין?
מי אחראי לתנור? מי אחראי לקופסת החיבורים?
| |
|
|
|
| 30/10/2019 08:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 08:13:35 |
| שלום וברכה שחר,
ע"פ תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) חלה חובה על בית העסק נותן השירות לתקן כל ליקוי שמתגלה במוצר במהלך שנת אחריות היצרן, ללא כל עלות, ובמקרה של תנור - עליו לבצע את התיקון בתוך 3 ימים. הימנעותו של בית העסק נותן שירות האחריות לעשות כן, עשוי לחייבו בהעמדת מוצר שווה ערך ותקין חלופי או בהשבת התמורה ששולמה, לפי בחירת נותן השירות. אנו סבורים כי בשלב הראשון יש ליתן לבית העסק לערוך את התיקון כמתחייב. | |
|
|
|
| 28/10/2019 13:05 |
בנימין |
 | | מחבר: | בנימין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 13:05:55 |
| רצינו להתייעץ. טסנו לאומן ומזוודה גדולה של אוכל ופרפומריה נעלמה בשדה (שילמנו עליה 140 דולר משקל יתר) וקיבלנו אותה רק לאחר 4 ימים ע"י שליח שלנו כמובן שהאוכל נהרס המזוודה נשברה וכל תוכנה היה מקולקל.
לא הצלחנו ליצור קשר מאוקראינה כי האתר של אלעל לא תומך סמארטפונים מחול.
קנינו אוכל ואכלנו במסעדות ואין לנו חשבוניות כי לא עובדים שם עם חשבוניות. אלעל מוכנה לפצות רק על המזוודה והשליח שהביא מזוודה
האם משהו יודע למה אנחנו זכאים? | |
|
|
|
| 30/10/2019 07:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 07:52:27 |
| שלום וברכה,
נושא חבות חברת התעופה בגין אובדן עיכוב או נזק לכבודה וזכאות הצרכן במקרים שכאלה מוסדרים באמנות בינלאומיות מחייבות, לרבות אמנות מונטריאול. נא ראה להרחבה במאמר באתר המועצה בלינק שלהלן, ופעל בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/airline-responsibility-for-lost-luggage | |
|
|
|
|