| 1/11/2019 10:20 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2019 | | שעה: | 10:20:27 |
| קניתי ארון הזזה בו 8 מגירות ובחנות אמרו לי שהם עובדים עם צירי חברת בלום כמה ימים אחר ההתקנה אני רואה שהמגירות לא נוסעות כ"כ טוב ובאמת הוצאתי וראיתי שזה חברה אחרת, הבעיה שבהזמנה אין שום דיבור איזה צירים הם מביאים
בברכה | |
|
|
|
| 4/11/2019 09:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 09:27:11 |
| שלום וברכה שמעון,
פנה להנהלת בית העסק, ככל שניתן בצירוף ראיות להתחייבות נציגי בית העסק באשר לצירים (נסה לעיין בתקנון בית העסק או בקטלוג מוצרים וכיוצ"ב), בדרישה לכבד את ההתחייבויות שנטל על עצמו בית העסק או לפצות בגין ההפרה הנטענת. ברם יש להדגיש כי ללא ראיות של ממש, ומקום בו הטענה סותרת הלכה למעשה מסמך כתוב (טופס ההזמנה) יקשה לבסס את הטענות ולהיבנות מהן. | |
|
|
|
| 1/11/2019 09:39 |
שמוליק |
 | | מחבר: | שמוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2019 | | שעה: | 09:39:18 |
| שלום רב,
אשתי רכשה כרטיסייה ל15 כניסות למכון פילאטיס הריון.
לאחר כ-4 שעורים קיבלה הוראה מרופאת הנשים להפסיק את האימונים.
כאשר פניתי למנהלת המכון, היא אמרה לי שלא ניתן לבטל את הכרטיסייה, וכאקט של רצון טוב היא מוכנה להאריך את התוקף שלה בחודשיים נוספים. בעצם באותה השיחה גיליתי שלכרטיסייה שנרכשה יש תוקף של חודשיים וחצי בלבד (פרט שלא נאמר בעל פה ולא בכתב בעת רכישת הכרטיסייה, וכיוון שהייתה אלקטרונית בעזרת שימוש באפליקציה גם שם לא הופיע מידע זה).
יש לי שתי שאלות:
1. האם מצב רפואי מאפשר ביטול כרטיסייה ?
2. האם עצם העובדה שלכרטייסיה תוקף כה קצר, בעצם מאפשרת להסתכל על העסקה כמנוי חדר כושר ועל כן תקנות ביטול חדר כושר תקפות?
מבחינתי לשלם על 4 שעורים שאשתי ביצעה מחיר מלא (ללא מנוי) ולקבל החזר כספי של היתרה ששולמה אחרי הפחתה זו. יש לציין שבעלת המכון מסרבת לכך בתוקף. | |
|
|
|
| 4/11/2019 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 09:22:36 |
| שלום וברכה שמוליק,
עליכם לעיין ראשית במכלול ההסכמות בין הצדדים, לרבות חוזה ו/או הכיתוב על גבי הכרטיסיה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. לעניות דעתנו קשה יהיה לבסס טענה לקבלת החר כספי על רקע של מצב רפואי, להבדיל מקרה של מנוי שנתי לחדר כושר, אשר לגביו נוטים בתי המשפט להביא בחשבון שינוי במצב רפואי. יחד עם זאת, פנייתכם מעלה טענה להטעיה מהותית ואסורה באשר לתוקפה של הכרטיסיה. ע"פ החוק יש בהטעיה נטענת שכזו כדי להקים לצרכן זכות לביטול העסקה, ולקבלת החזר חלקי לכל הפחות. אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, והטענות לרבות הטענה באשר לשינוי במצב הרפואי ובעיקר הטענה להטעיה, בצירוף ראיות, ובדרישה לבטל את העסקה ולקבל החזר חלקי. | |
|
|
|
| 31/10/2019 17:22 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 17:22:22 |
| שלום הונאתי בכרטיס אשראי ונעשת הוראת קבע באינטרנט לאורך מספר חודשים ונגבו ממני אלפי שקלים .. משיחה עם חברת האשראי נמסר כי הם מוכנים לזכות אותי על שלושה חודשים אחורה בלבד וזה החוק
האםכךהדבר
אני מכחיש כל קשר לעסקה | |
|
|
|
| 3/11/2019 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 13:13:30 |
| שלום רב דורון,
חסרים פרטים, תוכל להרחיב את פנייתך- האם אתה מסרת פרטי כרטיס אשראי לחברה שחייבה אותך? ואם כן, האם פנית אל החברה שהשתמשה בכרטיס אשראי שלך? | |
|
|
|
| 3/11/2019 15:13 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 15:13:07 |
| | האם אתה מסרת פרטי כרטיס אשראי לחברה שחייבה אותך? לא בכלל לא,זו עסקה דולרית באינטרנט ועשו לי הוראת קבע . | |
|
|
|
| 3/11/2019 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 16:05:48 |
| שלום רב דורון,
עקרונית, סעיף 5(א) בחוק כרטיסי חיוב מגדיר מהו שימוש לרעה ומהי הודעה כדלקמן:
-"שימוש לרעה" – שימוש בכרטיס חיוב בידי מי שאינו זכאי לכך לפי חוזה כרטיס חיוב, בדרך של רכישת נכסים או משיכת כסף, ובכרטיס תשלום – גם טעינתו;"
"הודעה" – הודעה של הלקוח למנפיק אחרי שנודע לו על גניבת כרטיס החיוב, על אבדנו או על שימוש לרעה."
בנוסף, החוק מתייחס במקרה בו לפני שנמסרה הודעה ואחרי שנמסרה ההודעה בדבר שימוש לרעה כאמור בסעיף 5(ב) וסעיף 5(ג) בחוק כרטיסי חיוב, כדלקמן:
" (ב) הלקוח לא יהיה אחראי בשום מקרה לשימוש לרעה שנעשה אחרי שנמסרה הודעה.
(ג) הלקוח יהיה אחראי לשימוש לרעה שנעשה לפני שנמסרה הודעה למנפיק, לפי הסכום הנמוך מבין שני אלה:
(תיקון מס' 1) תשנ"ד-1994
(1) סכום קבוע של 75 שקלים חדשים בתוספת של 30 שקלים חדשים לכל יום מהמועד שבו נודע לו על גניבת כרטיס החיוב, על אבדנו או על השימוש לרעה בו עד מועד מסירת ההודעה; על אף האמור לעיל, אם מסר הלקוח את ההודעה תוך שלושים ימים מיום שנעשה לראשונה שימוש לרעה, לא יהיה אחראי לסכום העולה על 450 שקלים חדשים; יום ההודעה לא ייכלל במנין הימים, אם נמסרה באותו יום שבו נודע ללקוח על האובדן או הגניבה;
(2) סכום העסקאות או הפעולות שבוצעו בפועל." | |
|
|
|
| 3/11/2019 22:45 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 22:45:33 |
| אני קראתי את דבר החוק ..
ראשית אני לא מבין את הנושא ההודעה ..
חייבו אותי מספר חודשים ובגלל שהעסקה היתה בדולרים אז זה ירד לעוש לכן היה קשה לעקוב ..
לכן האם ההודעה מתייחסת ליום שבו שמתי לב לזה או ליום שממנו עשו לי את ההוראות קבע ללא ידיעתי בפועל?
אפשר ליצור איתי קשר בנוסף 0504515511 | |
|
|
|
| 29/10/2019 17:57 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 17:57:39 |
| שלום
ממתין לתשובה זמן רב . מתקשר אליכם ואין מענה
אודה לכם אם תעדכנו אותי בבקשה.
תודה. | |
|
|
|
| 31/10/2019 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 09:25:12 |
| שלום רונן,
מעיון בתיק נמצא כי התבקשת בחודש אוגוסט להמציא מסמכים נוספים ,האם צירפת לתיק?
בכל מקרה, פנייתך הועברה לאחראי בתחום. | |
|
|
|
| 3/11/2019 18:13 |
רונן |
 | |
|
| 31/10/2019 14:25 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 14:25:06 |
| היי
רכישה של מכשיר סמארטפון (סלולר נייד)
אני מבין שניתן לבטל עסקה תוך 14 יום ולהחזיר את המוצר באריזה המקורית שלו ולבקש את כספי בחזרה
האם ישנם סייגים לחוק עבור אוכלוסיות מיוחדות ? למשל מבוגרים, קטינים ? האם להם ישנם זמנים שונים לביטול העסקה
תודה | |
|
|
|
| 1/11/2019 12:46 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2019 | | שעה: | 12:46:23 |
| אם מדובר על עסקה בבית העסק, ה 14 יום הם לכולם.
והתנאי הנוסף הוא שהמוצר לא חובר לחשמל
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/500_377.htm
מתוך סעיף 2 -
צרכן רשאי לבטל הסכם בהתאם לפסקאות (1) עד (7) ובלבד שביטול הסכם לרכישת טובין יהיה בתנאי שהצרכן יחזירם לעוסק והטובין לא נפגמו ולא נעשה בהם שימוש בידי הצרכן הרוכש; החזרת הטובין באריזה המקורית תהווה ראיה מספקת לאי-עשיית שימוש בהם
פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם כן יוכח אחרת; חיבור הטובין לחשמל, גז או מים ייחשב לעניין זה שימוש בטובין; | |
|
|
|
| 3/11/2019 17:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 17:32:27 |
| שלום רב דני,
לא ציינת מתי נרכש המוצר(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
בהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים, אזי' הביטול ייעשה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם ,בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. עסקה טלפונית או עסקה ברוכלות, עולים חדשים, אזרחים ותיקים ובעלי מוגבלות רשאים לבטל את העסקה תוך ארבעה חודשים מיום ביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס הגילוי לפי המאוחר.
היה והעסקה בוצעה בבית העסק, הרי שתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, במוצר חשמלי,בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד המוצר לא חובר לחשמל (דבר המהווה שימוש במוצר).
| |
|
|
|
| 2/11/2019 23:31 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2019 | | שעה: | 23:31:18 |
| לפני חודשיים רכשתי פלאפון מאוד יקר במיטב כספי, כבר בהתחלה הופיע לי סימן שלא היה נראה טוב על המסך, התקשרתי לנציג שירות הוא אמר תכבי ותדליקי וזה יסתדר, באמת כל חשבתי..אך לא ידעתי שהבעיה נראת רק בשמש..לאחר שבועיים שמתי לב שזה קורה רק כשאני בשמש..התקשרתי שוב ואמרו לי שכנראה המסך לקוי וצריל להגיע למעבדה..הטלפון חדש, לא נהנתי ממנו כלל וגם פותחים אותו ורוצים להחליף לי מסך, ידוע שטלפון שנפתח נפגם בעמידות שלו במים ולא חוזר למצבו ההתחלתי, מאחר וזה ליקוי שהגיעה כך מהחברה ולא נעשה על ידי אלא היה כך מההתחלה, אני לא זכאית למכשיר חדש?
קניתי מכשיר לקוי אני מצפה לקבל אחד חדש וטוב כמו שצריך.. מה גם שבשביל הבדיקה והתיקון הוציאו את המדבקת מסך שעלתה לי 100 שקל ואומרים שזו בעיה שלי כי זה לצורך הבדיקה בתקלה שלא אני גרמתי לה אלא מכשיר לקוי מלכתחילה | |
|
|
|
| 3/11/2019 16:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 16:13:23 |
| שלום רב נעמה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, ועל היבואן/יצרן לתקן כל פגם בחינם, לא יאוחר משבועיים (מלבד מוצרים המופיעים בתוספת השנייה שבהם התיקון ייעשה בתוך יום עד שלושה ימים תלוי במוצר)ובמקרה בו התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
על כן, במקרה של פגם במוצר עליך לפנות אל נותן השירות כמפורט בתעודת האחריות . | |
|
|
|
| 31/10/2019 23:29 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 23:29:54 |
| לפני חודשיים רכשתי פלאפון מאוד יקר במיטב כספי, כבר בהתחלה הופיע לי סימן שלא היה נראה טוב על המסך, התקשרתי לנציג שירות הוא אמר תכבי ותדליקי וזה יסתדר, באמת כל חשבתי..אך לא ידעתי שהבעיה נראת רק בשמש..לאחר שבועיים שמתי לב שזה קורה רק כשאני בשמש..התקשרתי שוב ואמרו לי שכנראה המסך לקוי וצריל להגיע למעבדה..הטלפון חדש, לא נהנתי ממנו כלל וגם פותחים אותו ורוצים להחליף לי מסך, ידוע שטלפון שנפתח נפגם בעמידות שלו במים ולא חוזר למצבו ההתחלתי, מאחר וזה ליקוי שהגיעה כך מהחברה ולא נעשה על ידי אלא היה כך מההתחלה, אני לא זכאית למכשיר חדש?
קניתי מכשיר לקוי אני מצפה לקבל אחד חדש וטוב כמו שצריך.. מה גם שבשביל הסשיקה והתיקון הוציאו את המדבקת מסך שעלתה לי 100 שקל ואומרים שזו בעיה שלי כי זה לצורך הבדיקה | |
|
|
|
| 3/11/2019 16:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 16:11:40 |
| שלום רב נעמה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, ועל היבואן/יצרן לתקן כל פגם בחינם, לא יאוחר משבועיים (מלבד מוצרים המופיעים בתוספת השנייה שבהם התיקון ייעשה בתוך יום עד שלושה ימים תלוי במוצר)ובמקרה בו התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
על כן, במקרה של פגם במוצר עליך לפנות אל נותן השירות כמפורט בתעודת האחריות . | |
|
|
|
| 31/10/2019 16:41 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 16:41:25 |
| שניהם בעלות של כ120 שח.המוכר התחייב שאקבל עד 23.10.19
היום 31.10.18 לא רבלתי.אתר wish אונס אותי לחכות עוד ועוד מעבר לזמן המכסימלי שהובטח לי המשלוח.ויותר גרוע מזה. הם חסמו אותי לקבל החזר.כי אני "מנדנדת" בפניות שלי להחזר.
אני מרכישה שזכויותי נרמסו לגמרי,וזאת.תחושה איומה וחסרת אונים.איך איך אני מקבלת.החזר כספי? הם משכו זמן בכוונה כדי לקחת את.הכסף ששלמתי מחברת האשראי.
למי אני פונה להגשת תלונה חריפה על wish.
מי הרגולטור שלהם בחו"ל ) כתובת אימייל וכו( ומי הרגולטור בארץ?
לא תיתכן אפשרות שלקוח תמים שבוי בידיהם!!
איפה המועצה לצרכנות נמצאת בתמונה להגנת.הזכויות שלנו.
אודה לתשובה מפורטת.🌷🌷🌷
| |
|
|
|
| 31/10/2019 16:44 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 16:44:52 |
| נ.ב ראיתי תגובות של קונים מהמוכר הזה,ורובם אומרים שלא קיבלו את הסחורה,וממש מקלחעם את אתר wish שלא הוחזר להם הכסף.כלומר יש כאן תופעה של נוכלות.לכאורה!!!
מה עושים? | |
|
|
|
| 3/11/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 12:25:03 |
| שלום וברכה זוהר,
ראשית אנו שבים ומבקשים לשמור על דיון הולם וראוי במסגרת הפורום, ולהימנע מהטחת האשמות קשות. עליך להקדים ולעיין במכלול ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תנאי השימוש המפורטים באתר בית העסק וכיוצ"ב. ככל שחלף המועד למימוש זכות החרטה וביטול העסקה, הקבועים בחוק הגנת הצרכן או בהסכמות שבין הצדדים, הרי שעל מנת להקים זכות ביטול בפרשה, עליך להראות הפרה מהותית של ההסכמות שבין הצדדים באשר למועד האספקה מצד בית העסק. אנו מציעים כי בשלב הראשון ולאחר שעיינת היטב בהסכמות שבין הצדדים, תפני בכתב בצורה מסודרת לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לבטל את העסקה או לספק את המוצר ללא כל דיחוי נוסף, לפי העניין. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 3/11/2019 13:55 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 13:55:50 |
| 1.תודה
2.אתר wish לא נותן לי לפנות למוכר.אין עם מי לדבר.
3.אתר wish מושך את הזמן,בלי שאוכל להגיב על פי חוק למיצוי זכויותי.5.אני מרגישה שנרמסו זכויותי כלקוחה.הפריט לא נשלח שבועיים מעבר למכסימום הזמן שהמוכר התחייב.יש כאן הפרה בוטה של חוזה התקשרות בין לקוח ומוכר.
הכסף שולם במלואו ולא קבלתי תמורה!!
לטפולכם המסור אודה.
| |
|
|
|
| 3/11/2019 13:56 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 13:56:18 |
| 1.תודה
3.אתר wish מושך את הזמן,בלי שאוכל להגיב על פי חוק למיצוי זכויותי.5.אני מרגישה שנרמסו זכויותי כלקוחה.הפריט לא נשלח שבועיים מעבר למכסימום הזמן שהמוכר התחייב.יש כאן הפרה בוטה של חוזה התקשרות בין לקוח ומוכר.
לטפולכם המסור אודה.
| |
|
|
|
| 3/11/2019 13:56 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 13:56:44 |
| 1.תודה
לטפולכם המסור אודה.
| |
|
|
|
| 31/10/2019 23:29 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 23:29:40 |
קניתי מכשיר לקוי אני מצפה לקבל אחד חדש וטוב כמו שצריך.. מה גם שבשביל הסשיקה והתיקון הוציאו את המדבקת מסך שעלתה לי 100 שקל ואומרים שזו בעיה שלי כי זה לצורך הבדיקה | |
|
|
|
| 3/11/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 13:43:29 |
| שלום רב נעמה,
על כן, במקרה של פגם במוצר עליך לפנות אל נותן השירות כמפורט בתעודת האחריות .
| |
|
|
|
| 31/10/2019 18:44 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 18:44:24 |
| שלום וערב טוב,
מצב בו ישנה שקית או אריזה של מוצרים קטנים (לדוגמה: שקית גומיות לשיער) - האם כיתוב משקל המוצרים שבשקית, מבלי לציין את מספר היחידות עומד בדרישות החוק? החוק לא הכי ברור לי בקשר לכך...
| |
|
|
|
| 3/11/2019 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 13:12:22 |
| שלום רב אלעד,
האם העסקה בוצעה לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
עקרונית, המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היה ופנייתך נעשית בעבור בית עסק ולא לשימושך האישי, ביתי או משפחתי, הרי שחוק הגנת הצרכן לא יחול במקרה זה ותוכל לנסות לברר מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה.
| |
|
|
|
| 31/10/2019 17:22 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 17:22:08 |
| שלום הונאתי בכרטיס אשראי ונעשת הוראת קבע באינטרנט לאורך מספר חודשים ונגבו ממני אלפי שקלים .. משיחה עם חברת האשראי נמסר כי הם מוכנים לזכות אותי על שלושה חודשים אחורה בלבד וזה החוק
האםכךהדבר
אני מכחיש כל קשר לעסקה | |
|
|
|
| 3/11/2019 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 13:02:15 |
| שלום רב דורון,
חסרים פרטים, תוכל להרחיב את פנייתך- האם אתה מסרת פרטי כרטיס אשראי לחברה שחייבה אותך? ואם כן, האם פנית אל החברה שהשתמשה בכרטיס אשראי שלך?
| |
|
|
|
| 31/10/2019 16:59 |
וליד |
 | | מחבר: | וליד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 16:59:48 |
| הייתי בסופר והייה מבצע על דנונה פרו 4 יחידות ב-16.90, ושהגעתי לקופה הקופאית אמרה לי המוצר הזה לא כלול במבצע, אמרתי לה אבל רשום דנינו פרו ולא רשום קוד של מוצר אז אמרה לי לפי המחיר זה ב5.90 ומה שבמבצע מקופסאות שעולות 4.90. האם הצגת מבצע בצורה הזו חוקית?
תודה | |
|
|
|
| 3/11/2019 12:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 12:30:37 |
| שלום וברכה וליד,
קשה כמובן ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום בין היתר מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. ככל שברשותך ראיות להטעיה הנטענת, אנו מציעים כי תפנה בכתב בדבר להנהלת הסופר. | |
|
|
|
| 31/10/2019 16:31 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 16:31:58 |
| שלום,
קניתי כרטיסים דרך סוכן (אינטרנטי)
במועד הטיסה, לא מצאתי את הטיסה שלי על הלוח טיסות ולאחר יצירת קשר עם הסוכן , הסתבר שהטיסה בוטלה וגם הסוכן טען שהוא מופתע כמוני כיוון שחברת התעופה לא הודיע לו גם כן.
נאלצתי לקנות כרטיסים חלופיים בשדה (מיותר לציין שהכרטיסים היו יקרים יותר ונוספו עלויות נוספות)
הסוכן הבטיח שיחזיר לי את ההוצאות הנוספות בתמורה להצגת חשבוניות. עברו 3.5 חודשים ולא ראיתי החזר.
בלי שום קשר אני מתכוונת לתבוע הן על רקע החוק הקיים והן על בסיס העוגמת נפש שנגרה לי.
השאלה היא, האם עליי לתבוע את חברת התעופה או את הסוכן (שעדיין מבטיח שהכסף בדרך וזה עניין של זמן עד שאקבל החזר)
תודה | |
|
|
|
| 3/11/2019 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 11:58:10 |
| שלום וברכה מאיה,
קשה ליתן מענה לגופן של שאלותייך במגבלות הפורום בין היתר מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. ניתן לציין על פניו כי מטבע הדברים החבות המרכזית לפיצוי הינה של חברת התעופה, ולסוכן ישנה חבות בין אם ישירה ובין אם לסייע בקבלת הפיצוי מחברת התעופה. אין זה מן הנמנע כי הפרשה המתוארת מכוסה במסגרת הוראות חוק שירותי תעופה. מכל מקום עלייך לעיין היטב במכלול ההסכמות שבין של הצדדים הרלוונטיים, ולפנות בהקדם ובכתב להנהלת חברת התעופה ואף לסוכן בתיאור הפרשה ובדרישה לפיצוי כמתחייב. | |
|
|
|
| 31/10/2019 15:23 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 15:23:19 |
| שלום
יש לי זיכוי באחת החברות הגדולות ורציתי לרכוש כרטיס מתנה ולשלם בזיכוי שיש לי
הם סירבו בטענה שכרטיס מתנה ניתן לשלם רק במזומן או בכרטיס אשראי
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 3/11/2019 11:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 11:23:22 |
| שלום וברכה חן,
סעיף 14ז' לחוק הגנת הצרכן קובע כי מקום בו ניתן לצרכן זיכוי, בעקבות ביטול עסקה שלא ניתן היה לקבל החזר כספי, כל הגבלה על השימוש בזיכוי צריכה להופיע על גבי שובר הזיכוי, ולא יהיה תוקף להגבלות שאינן מפורשות על גבי הזיכוי. אנו מציעים כי תעייני בהוראות הסעיף הרלוונטי על כל סעיפי המשנה שבו, ובמידת האפשר והצורך תפני בכתב להנהלת בית העסק בדרישה לכבד את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 30/10/2019 14:02 |
אורנית |
 | | מחבר: | אורנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 14:02:15 |
| שלום,
רכשתי כיריים גז לפני מספר ימים, בחשבונית מצוין שהחזרה ניתן רק אם המוצר סגור באריזתו המקורית ושבכל מקרה גובים 10% מעלות המוצר. האם זה חוקי? האם יש לי זכות להתלונן או לבקש את הסכום המלא? | |
|
|
|
| 3/11/2019 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 08:52:28 |
| אורנית שלום רב,
על פניו, דרישת בית העסק אינה תואמת את הוראות הדין שכן ניתן לבטל עסקה בגין רכישת מוצר חשמלי בתוך 14 ימים ובתנאי שלא נעשה בו שימוש או חיבור לחשמל או לגז, ואין חובה כי יוחזר באריזתו המקורית, ודמי הביטול יעמדו על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, ובמקרה של תשלום בכרטיס חיוב, רשאי העוסק לגבות דמי סליקה, בכפוף להצגת אישור בגין דמי הסליקה הנגבים ממנו. | |
|
|
|
| 3/11/2019 10:41 |
אורנית |
 | | מחבר: | אורנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 10:41:43 |
| התשלום בוצע בהעברה מידית של הסכום המלא לחשבון דרך האפליקציה. 10% מהווים 120 ש"ח. האם אמורים לגבות גם דמי סליקה?
איך אפשר לדרוש שיגבו רק 5%?
למי אני יכולה לפנות?
| |
|
|
|
| 3/11/2019 11:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 11:07:14 |
| אורנית שלום רב,
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולציין כי הוא רשאי לגבות אך ורק 5% מערך העסקה בתוספת דמי סליקה ולא מעבר לכך.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 31/10/2019 16:15 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 16:15:19 |
| | קבלתי שובר מתנה לתיאטרון מחברה שמשווקת שוברי מתנה שונים. פניתי וביקשתי להמירו בשובר אחר אחרי כמעט שנה שלא הצלחתי לממשו.בשירות הלקוחות אמרו שאין שום בעיה להמיר את השובר בשובר אחר מהמבחר באותו ערך. הנחו אותי להחור מהאתר ולחזור להגיד להם איזה שובר ברצוני. כשחזרתי נציג שירות אתר סירב לבצע את ההחלפה וטען שזה לא לפי החוק. האם הם רשאים לעשות זאת? | |
|
|
|
| 3/11/2019 10:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 10:51:59 |
| שלום וברכה אנה,
עליך לעיין היטב, בשלב הראשון, בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק ו/או כיתוב על גבי השובר וכיוצ"ב. ואז תוכלי לפנות בכתב להנהלת בית העסק בדרישה לכבד את ההסכמות בין הצדדים ו/או התחייבויות מאוחרות שניתנו על ידי נציגיו כנטען בפנייתך. | |
|
|
|
| 31/10/2019 15:34 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 15:34:58 |
| שלום
אני מנויה לחדר כושר לתקופה קצובה. ביקשתי מחדר הכושר להעביר את המנוי על שם מישהו אחר באותם התנאים בדיוק. הם טוענים שהם לא מוכנים ושאני צריכה לשלם דמי ביטול וכו..
האם זה אפשרי? שכן חדר הכושר לא נפגע בשום צורה אם אני מביאה מישהו אחר שייכנס לנעליי. | |
|
|
|
| 3/11/2019 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 10:48:20 |
| שלום וברכה רותם,
עלייך לעיין בהסכמות שבין הצדדים לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב אין זה מן הנמנע כי המנוי שרכשת מוגדר כאישי שאינו ניתן להעברה, ולפיכך יש אכן לבטל את העסקה המקורית. | |
|
|
|
| 31/10/2019 15:23 |
איש |
 | | מחבר: | איש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 15:23:55 |
| | מחיפוש בגוגל המחיר באתר הוא 45 שח, הלכתי למקום ודרשו 87 שח, ויתרתי על השירות והלכתי הביתה, מסתבר שבאתר שלהם מופיעים 2 מחירים שונים על השירות, אחד מהם עדכני, האם יש אפשרות לפיצוי על הפירסום המטעה? | |
|
|
|
| 3/11/2019 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 10:46:24 |
| שלום וברכה,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלתך, בין היתר מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה, לרבות מידת העוולה הנטענת, עוצמתה, קיומו של "אשם תורם", הנזק הנטען והיכולת להוכיחו, ויתר דרישות דיני הנזיקין, אשר ממילא אינן מתחומי מומחיותה וסמכות של המועצה לצרכנות. תוכל לפנות בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה הטענות ובדרישה לפיצוי בגין נזק סביר ומוכח שנגרם לך בנסיבות. | |
|
|
|
| 31/10/2019 13:22 |
ע. ס |
 | | מחבר: | ע. ס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 13:22:46 |
| שלום,
בתאריך ה25.10 הגעתי לספר על מנת לעשות גוונים
השיער שלי י ר ו ק, לאחר חפיפה!
שילמתי לו 1500 שקלים בזמן שסיכמנו על 900
שוחחתי עם בעל העסק ואינו מוכן להחזיר לי כסף!
מה עלי לעשות??? | |
|
|
|
| 3/11/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 10:19:56 |
| שלום וברכה,
קשה כמובן ליתן מענה לגופה של שאלתך במגבלות הפורום בין היתר מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. ניתן לציין כי ככלל הסכמים וסיכומים יש לכבד ולקיים, לרבות באשר להעמדת המחיר טרם ההתקשרות בעסקה כנטען בפנייתך. וניתן לפנות בכתב לבית העסק ככל שהדבר לא נעשה בתיאור הפרשה טענותיך ובדרישה להשבה של התמורה ששולמה בניגוד להסכמים כנטען. יחד עם זאת יהיה עלייך להסביר כיצד בסופו של יום ניתנה הסכמתך לתשלום גבוה יותר, ואכן שולמו על ידך 1500 ש"ח, כמתואר בפנייתך. | |
|
|
|
| 30/10/2019 21:08 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 21:08:10 |
| שלום רב,
לפני בערך שבועיים וחצי (חלפו 14 יום) ביצעתי עיסקה בחנות לשמלות כלה
והזמנתי שמלה להשכרה בלבד בעלות של כמעט 10,000 ש"ח.
מאחר ואני לא סגורה אם יהיה לי נוח עם השמלה שרכשתי והיא אמורה עוד לעבור תיקונים, יצרתי לפני מספר ימים קשר עם עובדי החנות וביקשתי לתאם מועד למדידות בהקדם. אני מרגישה שמנסים ל"נפנף" אותי ולדחות את המועד... כך שזה יהיה ממש לקראת חודש לפני החתונה.
אני שוקלת לבטל את העסקה ובחוזה שחתמתי כתוב שבמידה ואהיה מעוניינת לבטל מכל סיבה שהיא, אהיה מחוייבת ב- 40% מערך השמלה.
האם הדבר חוקי? קראתי בתקנות הגנת הצרכן שהחיוב לא יעלה על 5% מערך העסקה... מה גם שלדעתי לא בוצעו עוד תיקונים. ובמידה ובוצעו כבר תיקונים ראשונים (למרות שממש לא סביר שנעשו), האם זה יכול להשפיע על דמי הביטול?
אודה לתשובתכם המהירה כדי לדעת כיצד עליי לפעול.
תודה רבה! | |
|
|
|
| 31/10/2019 15:14 |
אנונימית |
 | |
|
| 3/11/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 10:19:14 |
| שלום רב גברת,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן ושתווית המחיר אם ישנו לא הוסר, ושלא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
במקרה המתואר, לא קמה לך זכות חרטה, היות שמדובר בהשכרת שמלה ולא ברכישת שמלה.
מכאן, עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
|