| 3/11/2019 16:24 |
לילך ריגלר |
 | | מחבר: | לילך ריגלר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 16:24:28 |
| שלום רב,
אני כבר כמה שנים חברת מועדון של רשת סופרמרקטים "קשת טעמים". לא מזמן שמתי לב שעל הקבלה שרשת נותנת בקופה על הקניה, ביחד עם השם מלא כתוב גם מספר מלא של ת.ז. שלי. והוא גם מופיע על גבי פתק לחניה שהם נותנים ללקוחות שלהם. כאשר יצרתי קשר עם הרשת ואמרתי שזו פגיעה בפרטיות של הלקוחות, נאמר לי שככה זה, ואם אני לא רוצה, אני יכולה לבטל חברות.השאלה האם זה חוקי לחשוף מ'ס ת.ז. של הלקוחות לכל עבר? | |
|
|
|
| 4/11/2019 15:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 15:26:11 |
| לילך שלום רב,
תחושותייך בהחלט ברורות.
אין הפרה של הוראות הדין מצד בית העסק, שכן לא חל איסור לציין את מספר תעודת הזהות של הצרכן, אך אף על פי כן, יש בכך משום חשיפת הצרכן לסיכון מיותר.
מומלץ להעביר פנייה בעניין לרשות להגנת הפרטיות על מנ תשיורו לעוסק לחדול מהפרקטיקה הזאת.
לרשות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/Departments/General/public_inquiries_ilita | |
|
|
|
| 31/10/2019 16:55 |
לא |
 | | מחבר: | לא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 16:55:04 |
| הייתי אמור לאסוף את המוצר מהסניף אבל לא הגעתי מסיבות בריאותיות,ושחכתי לבסוף
הרשת סימנה על ההזמנה שלי נמסרה כשלא נמסר לידי שום דבר כי לא באתי לאסוף את ההזמנה
הם מתעלמים מהפניות שלי במייל -קוראים ולא משיבים,
מה ניתן לעשות ? אפשר לתבוע אותם ? | |
|
|
|
| 31/10/2019 16:56 |
לא |
 | |
|
| 31/10/2019 16:57 |
לא |
 | |
|
| 3/11/2019 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 12:27:55 |
| שלום וברכה,
אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, טענותייך, לרבות הטענה לכך שלא נמסר לך המוצר, כפי הניתן, ובדרישה לספק את המוצר ללא כל דיחוי או להשיב את התמורה. | |
|
|
|
| 3/11/2019 16:06 |
לא |
 | | מחבר: | לא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 16:06:27 |
| תודה , אבל למה הכוונה "בכתב" האם מכתב בדואר או דואר אלקטרוני ?
הרשת המדוברת היא סופר פארם . אני לא יודע מה התכובת מייל שלהם . | |
|
|
|
| 4/11/2019 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 15:23:52 |
| אדוני שלום רב,
ניתן להעביר פנייה במייל לשירות הלקוחות של הרשת אותו ניתן למצוא באתר שלהם. | |
|
|
|
| 3/11/2019 16:04 |
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 16:04:19 |
| שלום רב,
רכשתי מייבש כביסה באתר מכירות מוכר (דגם ZTE7106).
המובילים הביאו את המייבש ויומיים לאחר מכן פתאום ראיתי שקיבלתי דגם שונה ממה שרכשתי! הדגם שונה באות אחת (ZDE7106) אבל הדירוג האנרגטי נמוך יותר.
החנות ממנה רכשתי אמרה שזו טעות שלהם באתר והם יתקנו את הטעות,
והציעו לי פיצוי של 50 ש״ח בקניה הבאה
האם אני יכולה להחזיר את המוצר למרות שנעשה שימוש במייבש?
תודה רבה | |
|
|
|
| 4/11/2019 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 15:23:03 |
| טליה שלום רב,
היה ולא חלפו 14 ימים מיום קבלת המוצר, ניתן לבטל את העסקה כולה בהתאם להוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן.
הסעיף קובע כי במקרה של רכישת מוצר באמצעות מכר מרחוק (אינטרנט או טלפון) ואי התאמה בין המוצר שהוצג למוצר שסופק, רשאי הצרכן לבטל את העסקה כולה ללא דמי ביטול. | |
|
|
|
| 3/11/2019 13:24 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 13:24:40 |
| שלום רב
רכשנו מוצרי חשמל לפני כשנה וחצי מא.ל.מ. לקראת מעבר לדירה שקנינו. בתחילת שנה זו אספנו את הדברים, כמה מהם שינינו מאחר ועבר זמן מאז ההזמנה המקורית והוספנו עוד חלק.
לפני כחודשיים קיבלנו טלפון מגבייה של א.ל.מ. על כך שאנו חייבים להם עוד 900 ש"ח עקב טעות בחשבון,לכאורה. אנו לא בדיוק מבינים על מה ולמה והם ממשיכים להתקשר ולאיים בכך שיפנו עם זה למחלקה המשפטית.
מבקשים את עזרתכם בנושא.
| |
|
|
|
| 4/11/2019 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 15:20:23 |
| רונית שלום רב,
היה ובבדיקה של טופס ההזנה ועלות המוצרים, כפי שהוצגה לכם, אל מול החשבוניות המעידות על התשלום, אין כל חריגה, לא רשאי בית העסק לדרוש תשלום נוסף, שכן הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן מחייבות עוסק למכור את המוצר במחיר שהוצג לצרכן בעת הרכישה, גם אם מחירו בפועל גבוה יותר.
אך היה והמחיר שהוצג לכם לא נגבה במלואו עקב טעות, תחול עליכם החובה לשלם את יתרת התשלום. | |
|
|
|
| 3/11/2019 14:43 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 14:43:16 |
| לפני כמעט חודש (13 ימים עסקים בגלל החגים) הזמנתי ארון. הארון לפי מידות סטנדרטיות, ללא בקשות מיוחדות. היום התקשרתי לבטל את העסקה, ובעל העסק לא מוכן.
ראיתי באתר שניתן לבטל את העסקה תוך 14 יום מיום קבלת המוצר, ולא מיום סגירת העיסקה?
| |
|
|
|
| 4/11/2019 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 15:18:44 |
| מורן שלום רב,
היה והמוצר לא סופק עדיין את רשאית לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין את האמור לעיל, ובמקביל, היה והוא מסרב, להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 3/11/2019 14:02 |
אופירה |
 | | מחבר: | אופירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 14:02:37 |
| הוזמנו כלים סניטריים וקרמיקה, לאחר מספר ימים הוחלט לבטל את העסקה כולה, נגררנו בטלפונים והבטחות שיעזרו לנו ויחזירו את הכסף.
כעת הם טוענים כי בוצעה הזמנה מיוחדת וכי בחוזה שחתמנו עליו נכתב כי יש לשלם 10% מערך העסקה.
שום דבר מההזמנה לא סופק והשיק נפרע בחשבון.
במעמד ההזמנה לא נאמר כי מדובר בייצור מיוחד. והחתימה על ההזמנה התבצעה בלחץ היות והחנות נסגרה ונשארנו אחרונים והוא היה בלחץ לצאת. | |
|
|
|
| 4/11/2019 15:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 15:16:47 |
| אופירה שלום רב,
האם הכלים שהוזמנו נבחרו מתוך קטלוג והאפשרויות של בית העסק?
היה והתשובה חיובית, בית העסק מחוייב לאפשר את ביטול העסקה בכפוף לתשלום שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
היה ואכן מדובר במידות יחודיות או שינויים המותאמים אישית לדרישותיכם, והוחל בייצור המוצרים, אז במקרה הזה, אין זכות ביטול ורשאי העוסק לקבוע כללים לבחירתו.
בכל מקרה, היה ולא מדובר בהזמנה מיוחדת אלא במוצרים קטלוגיים, אין משמעות לחתימה על טופס הזמנה הקובע כללים הסותרים את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 3/11/2019 13:06 |
יהונתן |
 | | מחבר: | יהונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 13:06:45 |
| שעה: 15:25:55
בס"ד
האם אני מחויב לשלם את החשבוניות על הסכום הקבוע ששלחו לי מאז שהם חברת הגז, ניתקו אותי ביוזמתם עקב בדיקת בטיחות לכיריים שלי. האם הם יכולים בכלל לשלוח חשבוניות על סכום קבוע לצריכה משותפת לבניין אחרי הניתוק שלהם??
בברכה ותודה מראש,
יהונתן | |
|
|
|
| 4/11/2019 15:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 15:13:15 |
| יהונתן שלום רב,
צרכן מחויב בתשלום הקבוע גם במקרה בו הוא אינו צורך גז, שכן המערכת הביתית עדיין מחוברת לחברת הגז ונימצאת בפיקוח ובקרת תקינות, כנ"ל לגבי מוקד החירות וכו'.
על כן, מחויב הצרכן לשאת בתשלום הקבוע גם בהעדר צריכה בפועל. | |
|
|
|
| 3/11/2019 12:43 |
מאור כרמי |
 | | מחבר: | מאור כרמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 12:43:49 |
| שלום,
ברשותנו מדיח כלים Miele המבוטח כבר מספר שנים אצל חברת ביטוח מוצרי חשמל.
המדיח התקלקל, הגיע טכנאי וטען שיש חור בנירוסטה של המדיח, אך לא הראה לנו אותו.
נציג החברה פנה אלינו, אמר שזה לא מכוסה ע"י הביטוח, והמליץ לנו לקנות אחד חדש מהם.
הדבר היה מאוד חשוד בעיננו, לכן התייעצנו עם טכנאי פרטי שאנחנו סומכים עליו, והוא אמר שזה כנראה המנוע, כי מאוד לא סביר שיש חור, ואנו יכולים לבדוק זאת בעצמנו.
בדקנו, ואכן אין שום חור.
פנינו חזרה אל חברת הביטוח בדרישה לשלוח אלינו טכנאי שיראה לנו אותו, אך הם מסרבים לשלוח, ורק מוכנים למכור לנו אחד חדש.
אנו שילמנו להם שנים ביטוח על המוצר, וברגע שנצרכנו אליהם, הם פשוט שיקרו לנו על התקלה כדי שזה לא יכוסה.
מה אפשר לעשות?
תודה רבה,
מאור כרמי
| |
|
|
|
| 4/11/2019 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 15:07:54 |
| מאור שלום רב,
בנסיבות המתוארות יש לקבל חוות דעת מאיש המקצוע שאבחן את התקלה במנוע.
לאחר קבלת חוות הדעת כאמור, אתם מוזמנים להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה או לחלופין להגיש תביעה בבית המשפא לתביעות קטנות כנגד העוסק בגין ההטעיה ואי אספקת השירות כאמור. | |
|
|
|
| 4/11/2019 12:50 |
סער |
 | | מחבר: | סער (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 12:50:40 |
| הי הדס
שוחחנו טלפונית אתמול לגבי תיק פגום,וביקשת ממני לברר בבנק האם ניתן עפ"י ההעברה הבנקאית שביצעתי לברר ח.פ או האם זה חשבון עסקי וכו'
לפי הבנק שלי (דיסקונט) לא ניתן לברר זאת מאחר שזה נתון סודי ובנק הוא במקרה כזה רק צינור טיפש להולכה של הכסף למספר החשבון המתאים. מה גם שזה חשבון בבנק הפועלים ואין להם גישה אליו בכל מקרה.
דיברת על פנייה שלכם אליו על מנת שיספק קבלה (שלא ניתנה על ידו למרות התשלום), אני לרשותכם בכל דבר נוסף שתצטרכו ממני.
המון תודה
:-)
סער
(...אני לא מציין שם מלא בשל הנטייה המעצבנת של מנועי חיפוש לאנדקס דברים כאלה) | |
|
|
|
| 4/11/2019 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 14:42:22 |
| סער שלום רב,
הבנתי.
אני אשתדל לנסות ולסייע בפנייה לעוסק על פי המידע שקיים ברשת. | |
|
|
|
| 3/11/2019 11:02 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 11:02:45 |
| שלום, האם דחיית בקשה לביטול מנוי שנתי (שירות אונליין של אחסון אתר) על ידי חברה מהווה הפרה של סעיך 13ד לחוק הגנת הצרכן ?
מדובר בדחייה מידית ללא הסבר מדוע הבקשה נדחית, האם קיימת עילה להגשת תלונה? | |
|
|
|
| 4/11/2019 13:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 13:08:27 |
| שלום וברכה אביב,
אין זה מן הנמנע כי שירותי האיחסון נשוא פנייתך נרכשו עבור בית עסק, ומשכך אין להחיל את דיני הגנת הצרכן בפרשה, ועליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. ככל שמדובר בעסקה צרכנית אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה טענותיך ודרישותיך, ובציון כי ככל שיעמוד בסירובו לכבד את הוראות החוק רשאי בית המשפט לחייבו בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח לטובת הצרכן. | |
|
|
|
| 3/11/2019 10:49 |
תנור |
 | | מחבר: | תנור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 10:49:45 |
| שלום
קניתי תנור שהתקלקל לאחר פחות מחצי שנה.
הטכנאי הגיע (במסגרת תקופת האחריות) וטען שאכן יש תקלה שנראית לעין ואולי נוספות וצריך לבדוק במעבדה. ביקשתי שיחליפו לתנור חדש כיוון שלא נעשה שימוש רב בתנור ומדוע התקלקל כל כך מהר, אך הטכנאי טען שזה מול החנות ולא בתחום אחריותו כיוון שעברו 14 ימים.
(ברור שלא יכולתי להבחין בתקלה בשבועיים הראשונים לרכישה שהרי כמעט ולא השתמשתי בתנור)
מה עליי לעשות כעת? אנא עזרתכם
בתודה
| |
|
|
|
| 4/11/2019 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 13:01:50 |
| שלום וברכה,
נראה כי בחלוף כחצי שנה של שימוש בתנור בביתכם, יש לכל הפחות ולו בשלב הראשון ליתן לבית העסק, נותן שירות האחריות, הזדמנות לבדוק את המוצר ולתקנו, במידת האפשר ללא כל עלות, ואחרת - להעמיד מוצר חליפי שווה ערך ותקין תחתיו. עליו לתקן את המוצר בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (שירות ואחריות לאחר מכירה) בתוך 3 ימים ממועד הקריאה. | |
|
|
|
| 3/11/2019 10:39 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 10:39:30 |
| שלום רב,
רכשתי צעצוע לילדים ברשת סופר סטוק, על הקופסא של המוצר ועל המוצר אין שום סימון של המוצר בעברית, ללא הוראות שימוש, ללא ארץ ייצור וללא פרטי ביצרן והיבואן. על הקופסא יש רק רישום בסינית
ניסיתי לשאות את בעל החנות והוא אמר לי שמדובר בייבוא מקביל של סוםר סטוק ושהם לא רושמים על המוצרים פרטים
האם זה חוקי? בעיקר חוששת מזה שהצעצוע לא עבר בדיקת מכון התקנים
האם יש למי לדווח במקרה כזה? | |
|
|
|
| 4/11/2019 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 12:41:35 |
| שלום וברכה חן,
לא ידוע לנו על חובה לעמוד בתקני מכון התקנים באשר לכל מוצר שהוא. ברם אין זה מן הנמנע כי פנייתך מתארת עבירה על צו סימון מוצרים, לרבות סימון באשר לאזהרות בגין השימוש במוצר וכיוצ"ב. לא ניתן כמובן במגבלות הפורום ליתן תשובה לגופה של שאלה, בהעדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה, וממילא מוטב כי תפני בדבר לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד האוצר, אשר לא סמכויות אכיפתיות ועונשיות, נא ראי בלינק שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/General/cpfta_file_a_complaint_1
| |
|
|
|
| 3/11/2019 10:43 |
מנחם |
 | | מחבר: | מנחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 10:43:02 |
| שלום קניתי טלפון דרך האינטרנט אבל ביום למחרת ביטלתי את העיסקה ואכן קיבלתי זיכוי
למרות ביטול העסקה קיבלתי את הטלפון בלי שחיובו אותי . נסיתי לימור קשר עם המקום השארתי הודעות ועדיין לא באו לקחת אותו ועבר כבר חודש . מה לעשות ??? כמובן שלא נגעתי בטלפון והוא עדיין באריזה המקורית שלו . כמה זמן עליי לחכות ??
תודה רבה | |
|
|
|
| 4/11/2019 11:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 11:20:42 |
| שלום וברכה מנחם,
חוק הגנת הצרכן קובע כי במקרה של ביטול עסקת מכר מרחוק (למשל באינטרנט כבפנייתך) מכוח זכות החרטה הקבועה בחוק, על הצרכן להשיב את המוצר לבית העסק. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק ו/או כל תכתובת דוא"ל רלוונטית, ובעיקר באשר לתוצאות ביטול העסקה ומען למשלוח מוצרים שהעסקאות לגביהן בוטלו. תוכל גם לפנות בכתב להנהלת בית העסק בבקשה כי יציינו כתובת למסירת המוצר, או בדרישה לאסוף את המוצר או לשאת בעלויות המשלוח, בטענה שמשלוח המוצר על ידי בית העסק למענך נעשה כבר לאחר שהיה עליו לדעת כי העסקה בוטלה על כל המשתמע מכך. | |
|
|
|
| 2/11/2019 19:23 |
סטודנט למקצועות הרפואה |
 | | מחבר: | סטודנט למקצועות הרפואה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2019 | | שעה: | 19:23:41 |
| שלום לכולם
מילאתי טופס מקוון באינטרנט באתר "קרן מכבי" לבקשת מלגה שמגיעה לי מעצם היותי חבר בקופת חולים מכבי.
בראש הטופס כתוב, באותו גודל וסוג גופן ובאותו צבע כמו של יתר הטופס (כלומר, ללא הדגשה) את המשפט הבא: "
אנא שימו לב לכך שמידע הנשלח באמצעות דואר אלקטרוני עלול להיחשף בפני גורמים לא רצויים ברשת האינטרנט. בעצם משלוח מידע למכבי שירותי בריאות ו/או קרן מכבי באמצעות דואר אלקטרוני, הנכם פוטרים את מכבי שירותי בריאות ו/ או קרן מכבי מאחריות לדליפת המידע לגורמים לא רצויים ברשת האינטרנט, וזאת בטרם הגיע המידע אל מכבי שירותי בריאות ו /או קרן מכבי.
"
להלן הלינק לטופס: https://tinyurl.com/yyhdwxrr (המשפט מופיע ממש בתחילת העמוד).
האבסורד הוא, שיתר הסעיפים שיש למלא בעמוד דווקא מודגשים ואילו משפט חשוב זה - לא.
למותר לציין שהמשפט הזה מאוד צרם לי בעין, ומניח שגם לרובכם במידה ותתקלו במשפט כזה בכל קונסטלציה שהיא, וגרם לי לתהות האם לשלוח את הטופס ועד כמה הטופס בטוח.
כדי לקבל את המלגה חובה למלא את כל הסעיפים, כולל לצרף 4 קבצים (כולם חובה). בין הדברים שחובה לצרף: שם מלא, ת.ז., כתובת, דוא"ל, טלפון, תכנית לימודים, מקום לימודים ובאשר למסמכים המצורפים: אישור תשלום על שכר לימוד (הכולל פרטי אשראי ותעודת זהות).
אני תוהה לעצמי האם בעידן המודרני, עצם כתיבת המשפט הזה היא חוקית - האם גוף (לא משנה איזה), יכול לפטור עצמו משמירת הפרטיות של לקוחותיו? במידה שכן, האם אופן כתיבתו (ללא הדגשה לצורך העניין), היא חוקית?
בהנחה שמדבור בעבירה - האם יש מה לעשות בנידון?
תודה לעונים! | |
|
|
|
| 3/11/2019 09:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 09:50:38 |
| | לדעתי, חוקי. יכול להיות שמישהו פרץ מחשב שלך ועוקב אחר פעולותיך. מכבי אשמה שאפשרת פריצה למחשב? שים לב למשפט: "הנכם פוטרים את מכבי שירותי בריאות ו/ או קרן מכבי מאחריות לדליפת המידע לגורמים לא רצויים ברשת האינטרנט, וזאת בטרם הגיע המידע אל מכבי שירותי בריאות ו /או קרן מכבי". בטרם הגיע המידע למכבי. לא אחרי ההגעה. אם הנושא מטריד אותך, אתה יכול לגשת לסניף, למסור את המידע וכך הוא לא יעבור באינטרנט. | |
|
|
|
| 4/11/2019 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 10:04:29 |
| שלום וברכה,
חוק הגנת הפרטיות תקנות שתוקנו מכוחו מסדירים את מאגרי המידע וקובעים כללים והראות על בעלים של מאגר מידע, כהגדרתו בחוק. מוטב להפנות פניה בעניין לרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים, נא ראה בלינק שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/General/public_inquiries_ilita
| |
|
|
|
| 29/10/2019 15:47 |
אהרון |
 | | מחבר: | אהרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 15:47:03 |
| קניתי הליכון ממגה ספורט הגיע טכנאי שהתקין את ההליכון וחיבר אותו לחשמל
ראיתי שההליכון נמוך ולא מתאים לי ביקשתי מהם להחליף אותו ואמרו שאי אפשר כי חובר לחשמל כבר
עברו ימים בודדים בלבד מהרגע שההליכון הגיע אליי עד שביקשתי שיחליפו ולא היה בו שימוש כלל
האם יש לי זכות להחליף את המוצר למרות שמתקין שלהם חיבר את ההליכון לחשמל? | |
|
|
|
| 30/10/2019 12:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 12:08:59 |
| שלום וברכה אהרון,
ככל שמדובר ברכישה שהתבצעה פרונטלית בחנות, הרי שתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מחריגות בפירוש את זכות החרטה וביטול עסקה מקום בו המוצר נשוא העסקה הינו מוצר חשמלי והוא חובר לרשות החשמל. | |
|
|
|
| 1/11/2019 20:39 |
אהרון |
 | | מחבר: | אהרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2019 | | שעה: | 20:39:51 |
| החוק קובע שאני יכול או לא יכול להחזיר את ההליכון?
טכנאי של מגה ספורט חיבר את ההליכון לחשמל לא אני | |
|
|
|
| 2/11/2019 20:32 |
אדם זר |
 | | מחבר: | אדם זר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2019 | | שעה: | 20:32:06 |
| וואלה כפרה עליכם, אנחנו לא בבית משפט פה. אפשר לכתוב את החוק והכל בשפה משפטית אבל גם דיבור בגובה העיניים לא יזיק... אני סבור שלא רק אני ובעל הפנייה לא הבינו את תשובתכם (שיתכן וגם לוקה בשגיאות כתיב) אלא שגם אנשים רבים לא יבינו את מהות התשובה.
לתשומת ליבכם. | |
|
|
|
| 4/11/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 09:50:44 |
| אהרון שלום רב,
היה ורכשת את המוצר בחנות עצמה, לא ניתן לבטל את העסקה מכיון שתקנות ביטול עסקה אינן מאפשרות ביטול עסקה בגין רכישת מוצר שחובר לחשמל.
היה ורכשת את המוצר טלפונית או באינטרנט - ניתן לבטל את העסקה גם אם המוצר חובר בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר. | |
|
|
|
| 1/11/2019 12:25 |
ניבר |
 | | מחבר: | ניבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2019 | | שעה: | 12:25:16 |
| שלום,
אני חולה כרונית הצורכת תרופה שמשווקת באופן בלעדי ע"י חברה מסוימת.
החברה התחייבה לספק לי ולא סיפקה למרות שהיא נמצאת אצלם במלאי.
כתוצאה מכך נפגע הרצף הטיפולי שלי ומצבי הבריאותי החמיר.
האם יש עילת לתבוע?
במידה וכן , אילו ראיות מומלץ להציג בבית משפט?
בברכה,
ניבר
| |
|
|
|
| 4/11/2019 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 09:36:06 |
| ניבר שלום רב,
יש קושי להכריע האם מתקיימת עילת תביעה, שכן יש לבחון האם מדובר בפעולה רשלנית של החברה ומה גורם לאי אספקת התרופה, כמו גם לבחון האם אי האספקה מקורו באישורים או נהלים של משרד הבריאות.
היה וניתן להוכיח פעולה רשלנית, אז ניתן יהיה לבסס תביעה נזיקית ולהוכיח את נזקי הגוף אשר מקורם בפעולה הרשלנית של החברה.
מכיון שלא מדובר בנושא צרכני מובהק, מומלץ להיוועץ בעו"ד מתחום הנזיקין. | |
|
|
|
| 4/11/2019 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 09:48:50 |
| שלום וברכה ניבר,
דיני הנזיקין בכלל, ובפרט אלה הנוגעים לנזקי גוף, אינם מתחומי סמכותה מומחיותה וטיפולה של המועצה. עלייך להיוועץ בעו"ד בתחום. כמו"כ, מוטב לפנות למשרד הבריאות בדרישה למצוא פתרון לבעיה המתוארת. | |
|
|
|
| 1/11/2019 18:53 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2019 | | שעה: | 18:53:14 |
| האם יש חוק שלא ניתן לשלם בזיכוי שקיבלנו מאותה חנות על כל דבר? למשל כרטיס מתנה?
רציתי לרכוש כרטיס מתנה ולשלם בזיכוי ולא הסכימו
כמו גם פריט אחר שהיה במבצע | |
|
|
|
| 2/11/2019 15:08 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2019 | | שעה: | 15:08:56 |
| סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/089_001.htm#Seif80
(א) (5) לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי, לרבות לעניין מימושו במכירה מיוחדת; השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע סייגים להוראה זו.
לא ידוע לי על סייגים שיש להוראה הזו | |
|
|
|
| 4/11/2019 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 09:48:19 |
| עדן שלום רב,
כפי שציין אביב, אכן אין תוקף להגבלה על שובר זיכוי שהונפק ועל כן רשאי הצרכן לממשו בכל דרך שייבחר. | |
|
|
|
| 1/11/2019 22:01 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2019 | | שעה: | 22:01:02 |
| שלום,
רכשתי ברשת מאוד גדולה מוצר (ביגוד) ולאחר מכן התחרטתי, החזרתי אותו וקיבלתי זיכוי.
שבועיים לאחר מכן הגעתי לסניף אחר של הרשת ואמרו לי שאני לא יכול לממש את הזיכוי בסניף הזה, אלא רק בסניף ממנו רכשתי וקיבלתי את הזיכוי.
אציין שזה אותה החברה שמפעיל את כל הסניפים ולא נאמר לי שלא אוכל להשתמש בזיכוי בסניף אחר.
זה חוקי? יש לי עילת תביעה? | |
|
|
|
| 4/11/2019 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 09:45:32 |
| עדן שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן, לא יהיה תוקף לכל הגבלה המנויה על שובר הזיכוי, ומכאן ניתן ללמוד שהעוסק אינו רשאי לגביל את השימוש בזיכוי בניפים שונים הנושאים את אותו השם, ובלבד ולא מדובר בעסקה אשר התבצעה בתחומי העיר אילת או שהזיכוי משמת בתחומי העיר אילת. | |
|
|
|
| 30/10/2019 13:00 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 13:00:27 |
| שלום,
אני קיבלתי באפריל 2015 שובר מתנה (בצורת תווים) של חנות לבגדי ילדים. על השובר לא מצוין תוקפו ולאחרונה רציתי לממשו, לאחר שהבנתי שאם לא כתוב עליו התוקף אזיי לפי חוק חדש מ- 2014 התוקף הוא לחמש שנים. החנות לא איפשרה לי לממשו וטענה שתוקפו לשנתיים בלבד. הראיתי להם את המפורט בחוק אבל הם עדיין טוענים שהתוקף הוא רק לשנתיים מאחר ומדובר בשובר מתנה ולא בתווי קניה. להבנתי תווי קניה ושוברי מתנה (שניתנו לי בצורה של ארבעה תווים בני 100 שח כל אחד) הם אותו דבר ואשמח לחוות דעתכם בנושא.
תודה!
| |
|
|
|
| 31/10/2019 15:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 15:49:28 |
| שלום וברכה דנה,
אכן ישנו דין שונה לתווי קניה לעומת שובר מתנה. יחד עם זאת, לגבי שניהם דורש חוק הגנת הצרכן כי כל הגבלה שהיא באשר אליהם תפורט באופן ברור על גבי השובר והתו. ואף קובע כי לא יהיה תוקף להגבלה שאינה מפורטת על גביו. סעיף 14ז' לחוק הגנת הצרכן קובע כי מקום בו מבוטלת עסקה ואין הצרכן זכאי להשבה את התמורה ששילם, ומונפק לו תחת זאת שובר זיכוי, אזי תוקפו לא יפחת משנתיים. החוק מחיל את הוראות הסעיף האמור לעיל, לרבות תוקף מינימאלי של שנתיים, גם על שובר מתנה. | |
|
|
|
| 1/11/2019 16:06 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2019 | | שעה: | 16:06:10 |
| תודה אך לא הצלחתי להבין האם שובר המתנה שקיבלתי באפריל 2015 עדיין בתוקף מבחינת החוק (כאמור לא מצוין עליו תוקף) ואני יכולה לדרוש מבית העסק לממש אותו (כרגע הם מסרבים)
תודה
| |
|
|
|
| 4/11/2019 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 09:41:08 |
| דנה שלום רב,
היה ומדובר בכרטיס מתנה לחנות אחת בלבד, אזי מדובר בכרטיס מתנה ולא בתו רכישה.
בכל מקרה, בהעדר תוקף על הכרטיס מחויב בית העסק לכבדו. | |
|
|
|
| 1/11/2019 13:56 |
Y |
 | | מחבר: | Y (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2019 | | שעה: | 13:56:04 |
| היי,
כאשר שוחחתי עם חדר הכושר קיבלתי שני מחירים, מחיר לחצי שנה ומחיר לשנה.
הם הוסיפו בכך שלא ניתן לבטל את המנוי לאחר מכן אלא להעביר לבן משפחה.
רציתי לדעת מה החוק אומר בנוגע לזה?
אם ארצה לעשות מנוי לשנה ואחרי כמה חודשים לבטל? האם זה באמת לא חוקי? | |
|
|
|
| 4/11/2019 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 09:39:35 |
| אדוני/גברתי שלום רב,
על פי הוראות הדין צרכן רשאי לבטל עסקה לרכישת מנוי למכון כושר בתוך 14 ימים בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
לאחר חלוף 14 הימים, ניתן לבטל את העסקה בכפוף לתשלום באחוזים משתנים בהתאם לתקופה שבה בוטל המנוי ובכפוף להתראה של 30 יוםטרם כניסת הביטול לתוקפו(25% מהעלות השנתית במקרה של ביטול בשליש הראשון של התקופה, 20% בשליש השני ו- 17% בשליש השלישי)
טענה לפיה לא ניתן כלל לבטל את המנוי אינה תואמת את הוראות הדין, ובית העסק אף מחוייב לאפשר לצרכן להתקשר במנוי לחודש ללא תקופת התחייבות. | |
|
|
|
|