| 5/11/2019 13:39 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 13:39:10 |
| שלום
רכבי קבל פגיעה בפח על ידי רכב פלסטיני המבוטח בחברת ביטוח היושבת ברשות הפלסטינית.
לאחר תיקון במוסך מורשה והגשת המסמכים לסוכנות ביטוח שלי, התקשרה עובדת הסוכנות ואמרה שיש לה בעיה להגיש תביעה כי הם לא ישלמו.
א. האם זה בסדר שהיא לא תובעת את חברת הביטוח של נהג פוגע?
ב. האם זה אומר שאני צריך לספוג פגיעה כזאת על חשוני
ג. מה עושים?
תודה | |
|
|
|
| 5/11/2019 13:56 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 13:56:30 |
| אם יש לך ביטוח מקיף, חברת הביטוח מחויבת להחזיר לך את הכסף בניכוי השתתפות עצמית. קרא את הפוליסה באתר חברת הביטוח כדי לראות אם לא קיימת החרגה לרכבים מהרשות הפלסטינית.
אם אין לך ביטוח מקיף, אתה בבעיה. | |
|
|
|
| 6/11/2019 16:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 16:16:43 |
| שלום רב אלי,
תנסה לברר מול המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון , במשרד האוצר, באמצעות הקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 5/11/2019 13:38 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 13:38:53 |
| שלום
רכבי קבל פגיעה בפח על ידי רכב פלסטיני המבוטח בחברת ביטוח היושבת ברשות הפלסטינית.
לאחר תיקון במוסך מורשה והגשת המסמכים לסוכנות ביטוח שלי, התקשרה עובדת הסוכנות ואמרה שיש לה בעיה להגיש תביעה כי הם לא ישלמו.
א. האם זה בסדר שהיא לא תובעת את חברת הביטוח של נהג פוגע?
ב. האם זה אומר שאני צריך לספוג פגיעה כזאת על חשוני
ג. מה עושים?
תודה | |
|
|
|
| 6/11/2019 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 16:14:11 |
| שלום רב אלי,
תנסה לברר מול המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון , במשרד האוצר, באמצעות הקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 5/11/2019 13:33 |
אסנת |
 | | מחבר: | אסנת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 13:33:46 |
| שלום, קניתי שובר ללונה פארק לפני כשבועיים דרך האתר שלהם וכשמשכתי את הכרטיסים מהמכונה ראיתי שהם בתוקף עד לסוף שנת 2019. משיחה עמם נאמר לי שאין אפשרות להאריך את התוקף כי הכרטיסים תמיד תקפים עד לסוף אותה השנה. כלומר אם הייתי קונה בינואר הם היו תקפים לי עד לחודש דצמבר - כשנה ובגלל שקניתי לאחרונה הם תקפים לחודש וחצי בלבד.
האם זה חוקי?
תודה | |
|
|
|
| 6/11/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 14:01:51 |
| שלום רב אסנת,
האם באתר החברה לא צוין תוקף השובר?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
היה ולא צוין המידע המהותי הזה באתר, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך וכן לציין את הוראות הדין ולאחריו, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/11/2019 12:33 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 12:33:34 |
| אבקש לדעת האם יש חובה של אפשרות מתן תשלום לצרכן באופן של תשלומים החל מסכום מסויים בעת רכישת מוצר / שרות באתרי קניות ישראליים כמו לדוגמא באליגם / מועדוני צרכנות של מגזרים וכו'? (השאלה לא על באליגם).
אודה להפנייה לסעיף בחוק.
תודה | |
|
|
|
| 5/11/2019 12:57 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 12:57:48 |
| אחדד - קיימים אתרים של קניות של מועדוני צרכנות למיניהם ואתרים פרטיים אשר מפרסמים עסקאות של חברות שונות אשר לא מאפשרות תשלום באופן של תשלומים, אלא רק בתשלום אחד ולא משנה מהו הסכום, האם זה חוקי ומה אומר החוק?
תודה | |
|
|
|
| 6/11/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 13:36:53 |
| שלום רב אסף,
בית עסק רשאי לפעול לפי שיקול דעתו ועל הצרכן לשקול את כדאיות העסקה, עם זאת, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן (מכירות באשראי, מכירה מיוחדת ועסקה ברוכלות), תשמ"ג-1983 קובע כי:
"...לא תיעשה עסקה באשראי אלא אם כן קבע העוסק לאותה עסקה גם מחיר במזומן. " | |
|
|
|
| 5/11/2019 11:22 |
עירית |
 | | מחבר: | עירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 11:22:18 |
| שלום,
לפני שבועיים הגיעה אלינו ספה שהזמנו ברשת. המובילים שברו בטעות את הנברשת בסלון והיא התנפצה לרסיסים. מדובר בנברשת זכוכית עתיקה בעלת ערך סנטימנטלי. המובילים התנצלו והפנו אותנו למנהלת שירות הלקוחות, שאמרה שנקנה נברשת חדשה והחברה תזכה אותנו. הסברנו לה שמדובר בנברשת עתיקה שאין לה תחליף. וגם אם נוותר עליה ונחליט להחליף לאחת חדשה, איך נוכל להיות בטוחים שהם יחזירו לנו את מלוא הסכום (צריך הרי גם להזמין חשמלאי שיתקין אותה)?
אודה לקבלת סיוע - מה עושים במקרים כאלו? האם הלקוח חייב להוציא כסף מכיסו ולהציג חשבונית של פריט חדש על מנת לקבל פיצוי? | |
|
|
|
| 6/11/2019 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 10:22:56 |
| שלום רב עירית,
את מציינת כי:
"...שאמרה שנקנה נברשת חדשה והחברה תזכה אותנו. .."- האם יש לך תיעוד לנטילת האחריות על ידי החברה?
היה ויש לך תיעוד על כך, תנסי לברר את עלות המוצר וכן את עלות ההתקנה ובטרם רכישת המוצר, מומלץ לפנות אל הנהלת החברה, על מנת שיחתמו לך כי הם מסכימים להשבת עלות המוצר וכן עלות ההתקנה.
| |
|
|
|
| 6/11/2019 13:36 |
עירית |
 | | מחבר: | עירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 13:36:23 |
| | תודה על המענה. אכן, יש הקלטה של שיחה עם מנהלת השירות שמאשרת כי המובילים אחראים על הנזק ושמגיע לנו פיצוי. הבעיה היא שמדובר בנברשת עתיקה, שאין לה תחליף. לקחנו כבר הצעת מחיר על נברשת חדשה. לזה צריך להוסיף עבודת חשמלאי. מה קורה אם החברה לא מסכימה לסכום? אנחנו גם לא מעוניינים להוציא כסף מכיסנו ואז לרדוף אחרי החברה שתחזיר לנו. אנחנו מעדיפים לקבל פיצוי כספי ולרכוש בעצמנו. | |
|
|
|
| 5/11/2019 09:24 |
אלירן |
 | | מחבר: | אלירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 09:24:18 |
| | עשיתי בדיקה לרכב לפני 3 שנים בקומפיוטסט בראשון לציון. הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין ולא נכתב על החלפת חלקים ברכב או תיקוני צבע. אציין שהקנייה נעשתה מסוזוקי טרייד והסוחר היה איתי בבדיקה. היום אני מוכר את הרכב ונעשתה בדיקה בדינמומטר. הבדיקה העלתה שהפגוש הקדמי הוחלף באחר.יש מה לעשות עם זה? ללא ספק עבדו עלי בקניה או שהייתה כאן התרשלות של המכון. | |
|
|
|
| 6/11/2019 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 09:43:59 |
| שלום וברכה אלירן,
אין זה מן הנמנע כי ניתן יהיה לבסס חבות כלפי מכון הבדיקה הראשון לפיצוי בגין נקז מוכח שנגרם לך (למשל הפרש במחיר השוק/התמורה שנתקבלה אצלך בגין המכירה של הרכב בשל הפגם שנתגלה בבדיקה השניה), מכוח עוולת הרשלנות וכיוצ"ב. ברם, עילה שכזו, היה ותצטרך להוכיחה בבית משפט, תדרוש חוות דעת מומחה בתחום שתבסס את הרשלנות הנטענת, וכן לעמוד ביתר דרישות דיני הנזיקין, לרבות הוכחת נזק וקשר סיבתי בין הרשלנות לנזק וכו', תחום אשר אינו מתחומי מומחיותה וסמכותה של המועצה. תוכל לעניות דעתנו לפנות בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה והטענות ודרישותיך לאור האמור לעיל, אולי עוד טרם היוועצות בעו"ד בתחום. | |
|
|
|
| 6/11/2019 10:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 10:52:13 |
| | אתה יכול להוציא דו"ח שיעלה לך 10 ש"ח במרכז הסליקה של חברות הביטוח http://www.slika-ins.co.il/landing/ שאליו מדווחים תשלומי החברות. אם היה תשלום לפני הרכישה, תוכל להוכיח את רשלנות מכון הבדיקה. | |
|
|
|
| 5/11/2019 11:00 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 11:00:25 |
| שלום, רציתי לשאול לגבי חוק למניעת עישון במקומות ציבוריים,
אני לומדת במכללה בצפון, כבר שנה רביעית, העישון מותר כאן כמעט בכל פינה, אני בתור מישהי שלא מעשנת מרגישה שאין לי מקום במרחב הציבורי שאני יכולה לשבת, לעבור בו ללא ריח של סיגריות.
מה אפשר לעשות בנושא? לפנות לנשיא המכללה?
ניסיתי לפנות לאגודת הסטודנטים שממש לא חושבים שיש מה לעשות בנושא
| |
|
|
|
| 6/11/2019 10:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 10:09:39 |
| שלום רב אסתר,
סעיף 1 בחוק למניעת העישון במקומות ציבוריים והחשיפה לעישון, תשמ"ג-1983 קובע כי:
"1. (א) לא יעשן אדם במקום המפורט בתוספת (להלן – מקום ציבורי)."
מעיון בתוספת , מוסד להשכלה גבוהה נמנה כמקום ציבורי, כדלקמן:
צו תשע"ו-2016
"5א. כל מקום בבניין המשמש מוסד להשכלה גבוהה או מוסד לחינוך על-תיכוני, שתלמידיו בגיל העולה על 18 שנים, לרבות מגורי תלמידים ולמעט חדר נפרד לחלוטין, שהקצתה לעישון הנהלת המוסד, אם הקצתה, וחדר מגורים שבו גר רק מעשן, ובלבד שיש בהם סידורי אוורור תקינים והעישון בהם אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של המקום, וכן למעט חדרי ההנהלה וחדרי הסגל שחל עליהם פרט 15 "
ראי עוד מידע בחוק המדובר, בקישור שלהלן:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/081_001.htm | |
|
|
|
| 5/11/2019 09:50 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 09:50:53 |
| רכשתי ריהוט מנגרייה ושלמתי בכרטיס אשראי דירקט
למחרת ביקשתי לבטל עסקה ולקבל את הספי חזרה
איך מתבצע החזרת התשלום? האם במזומן? צק? או שהם יכולים להחזיר באמצעות מספר החשבון?
בנוסף מנסים למשוך אותנו בהחזרת התשלום בעוד כמה ימים. האם זה חוקי?
| |
|
|
|
| 6/11/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 09:57:29 |
| שלום רב טל,
האם מדובר במוצר על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן?
אם כן, האם הוחל בייצור? מה המדיניות של בית העסק?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הוחל ביצור במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
במקרה בו אתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות, על בית העסק להשיב את כספי הצרכן לא יאוחר משבעה ימי עסקים, השבת התמורה תעשה באופן בו בוצעה הרכישה, לכן, יהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ואתה לא עומד בתנאים הקבועים בתקנות, יהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם, ובמידה ואין שילוט מדיניות של בית העסק, הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן האוסר על הטעיית צרכן.
מכאן, שיהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 5/11/2019 09:45 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 09:45:54 |
| | שלום רב, לפני כ5 חודשים רכשתי שואב אבק רובוטי בחנות מוכרת ושלחתי אותו לבדיקה במסגרת האחריות עקב כך שהוא לא שואב באופן תקין. מהחברה שאחראית למוצר במסגרת האחריות המוצר חזר אלינו ונכתב כי הוא נמצא תקין. כעת המוצר לא תקין והם כתבו שתקין. התקשרתי אליהם והם אמרו שזה נמצא תקין. מה עושים? המוצר לא תקין. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 6/11/2019 09:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 09:47:32 |
| שלום רב ליאור,
האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך?
האם נותן השירות במסגרת שנת האחריות, מסר לך דוח בדיקה, כמתחייב בסעיף 2 (ב) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)?
על מנת להימנע ממחלוקת עובדתית, בו כל צד יטען אחרת, אני, מציעה כי תפנה אל נותן השירות בכתב על מנת להעלות את טענותיך וככל שיידרש, אולי לשקול לקבל חוו"ד , אחרת במקרה של מחלוקת עובדתית רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 5/11/2019 07:45 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 07:45:18 |
| | שלום , ביטלתי את המנוי בחדר כושר. תוך כמה זמן חייבים להחזיר לי את הכסף ? | |
|
|
|
| 6/11/2019 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 09:33:13 |
| שלום רב אנה,
מתי ביצעת את העסקה(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול העסקה?
ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 4/11/2019 22:35 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 22:35:32 |
| שלום רב.
קניתי מיטה וחצי בחודש אוגוסט,הפתיחו הספקה תוך חודש.סיפקו את המיטה באיחור של 3 שבועות.רצו לצ'פר בכריות ,גם את זה לא הביאו .יש קושי לדבר עם החברה ושירות לקוחות ,הכול מאוד איתי.חוזרים אחרי שבוע,אף אחד לא יודע על מה מדובר.
אחרי שסיפקו את המיטה למחרת התקשרתי לשירות לקוחות כי מיטה חורקת ואי אפשר לישון/שום תנוע/תזוזה גורמת לרעש בלתי נסבל .יש לציין כי הביאו לי מיטה וחצי כולל 2 מגירות ומיטת חבר ( מיטת חבר לא לפי הזמנה-טעות ).זה מביא לאי נוחות בשימוש של מגירות .כל החלק תחתון כולל מגירות נכנסות פנימה -אחורה עד הקיר ,אין שום מחסום אחורי.צריך לעמוד על הברכיים,כדי להוציא את המגירות לצורך שימוש בהם.בזמן הרקבה הלעתי את הסוגיה למרקיב -הוא אמר שמעביר לטיפול לשירות לקוחו.
למחרת פניתי לשירות לקוחות עם התלונה ,הפתיחו לחזור אלי.אחרי שבוע אני שום פניתי לשירות לקוחות עם פניה לשלוח מרקים לתיקון.
יש לציין שאני כבר חודשיים פלוס לא מצליחה לקבל מיטה נורמלית .
מה לעשות ?אין כבר כוח לביורוקרטיה .......
| |
|
|
|
| 6/11/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 09:00:46 |
| שלום וברכה ילנה,
אנו מציעים כי תפני בכתב בצורה מסודרת להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, טענותיך ודרישותיך, ובעיקר הדרישה לתקן כל אי התאמה ופגם במוצר לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 4/11/2019 11:02 |
יבגני |
 | | מחבר: | יבגני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 11:02:10 |
| שלום,
מברר בשביל אמי.
אמא סגרה חוזה עם חברה בשם KartinaTv (קיימת שלוחה בישראל) - חברה בינלאומית הנותנת שירות בתחום TV.IP דרך חברת סוכן בשם RAND MEDIA.
לאחר תקופה מסוימת חלק מהערוצים שחשובים לה נעלמו. בבירור מול החברה הסתבר שהחוזה אל מול אותם ערוצים הסתיים ולא יחודש בקרוב.
אמי רוצה להתנתק בעקבות הדבר מכיוון שהערוצים המדוברים היו חלק מהותי מהעסקה.
הבעיה נובעת מכך שחברת KartinaTv מסרבת לנתק את אמי בעקבות הקשר עם חברת הסוכן RAND MEDIA - עם סוכן זה חברת KartinaTv כבר לא עובדים.
מצד שני לא הצלחנו להשיג קשר לחברת RAND MEDIA בשום דרך.
(הטלפונים שמופיעים באינטרנט לא עונים)
יוצא מצב של מילכוד שבוא אמי לא יכולה להתנתק מ KartinaTv ולעבור לחברה אחרת.
מה אפשר לעשות בנידון?
תודה מראש
המשך יום נעים. | |
|
|
|
| 5/11/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 09:19:55 |
| יבגני שלום רב,
על פי הוראות הדין, על העוסק שמבצע את החיובים החודשיים לאפשר את הניתוק של הצרכן, שכן מדובר בעסקה מתמשכת וחלות עליה הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן המחייב את העוסק לנתק את הצרכן בתוך 3 ימי עסקים מיום בקשתו.
על כן, בשלב ראשון יש להעביר דרישה מסודרת לניתוק תוך ציון הוראות הדין המפורטות מעלה, לבית העסק שמבצע את החיוב.
במקביל, אודה לך אם תגיש תלונה בשם אמך באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 6/11/2019 08:32 |
יבגני |
 | | מחבר: | יבגני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 08:32:55 |
| תודה רבה על ההתייחסות.
הבעיה שאני לא מצליח להשיג דרך לתקשר עם הספק שמחייב את אמא שלי.
(Rand Media) ניסיתי להתקשר ולא עונים בטלפון.
דרך רשם החברות מצאתי כתובת בחולון - האם לשלוח להם מכתב רשמי זה מספיק?
אם אף אחד לא יאסוף אותו עדיין יחשב שמסרתי בקשה לניתוק?
תודה מראש והמשך יום טוב. | |
|
|
|
| 3/11/2019 18:11 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 18:11:49 |
| שלום
ישנה תקלה בפלאפון שלי (נכבה לאחר זמן מסוים ולא חוזר לעבוד כראוי). במסגרת האחריות שלחתי את הפלאפון לתיקון.
קיבלתי מענה שהפלאפון תקין. לאחר שהקלטתי וידאו בו ניתן לראות שהבעיה חוזרת על עצמה, שלחתי את הפלאפון שוב לתיקון.
פעם נוספת נאמר לי שהפלאפון תקין.
בפעם השלישית ששלחתי לתיקון טענו שהבעיה הייתה בסוללה, שהיא הוחלפה ושהפלאפון תקין.
הבעיה חזרה על עצמה שוב תוך פחות מדקה לאחר הדלקת המכשיר.
מה עלי לעשות? האם אפשר להגיש תלונה דרך אתר זה או שעליי להעביר תלונה רשמית לספק?
תודה מראש
בן | |
|
|
|
| 4/11/2019 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 15:27:24 |
| בן שלום רב,
היה ואתה מצוי במסגרת שנת האחריות הראשונה יש לפנות בכתב לבית העסק ולדרוש החלפת המוצר בחדש ותקין, בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירתו לאחר מכירה).
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 5/11/2019 22:36 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 22:36:04 |
| תודה רבה על המענה,
על המכשיר יש שנתיים אחריות (לא שנה).
עם כל הפעמים שקיבלתי מכשיר תקול בחזרה תקופת האחריות נגמרת עוד מעט.
האחריות מסתיימת בעוד מס' ימים, האם אני עדיין יכול לדרוש החלפת המכשיר?
תודה
בן | |
|
|
|
| 2/11/2019 23:14 |
סאני |
 | | מחבר: | סאני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2019 | | שעה: | 23:14:40 |
| קניתי מכונת מיני בר השייכת לחברת ''הדס פתרונות סינון''. יש לציין כי המכונה עצמה נרכשה בחנות הום סנטר. התקשרתי לחברת ''הדס פתרונות סינון'' והזמנתי מטעמם טכנאי לשם התקנת המיני בר בסך 200 ש''ח ששולמו מראש דרך הטלפון עם נציג שירות. בתאריך 2.6 .הטכנאי שהגיע אכן התקין את המכונה בבייתי והמליץ לי באותו יום על מסלול במשך 3 שנים כל חודש 60 ש''ח הכולל אחריות על המכונה,וכל חצי שנה החלפת מסננים ומנורות UV וכו' ושכן ה200 ש''ח יתקזזו עם המסלול .הסכמתי לעסקה ,הוא התקין לי את המסננים במקום ונתתי את פרטי האשראי ואמר שאקבל את החוזה בהמשך.
יש לציין שעד היום לא קיבלתי את החוזה(ועד היום חוייבתי ב300 ש''ח שאני משלמת לחינם כניראה וגם חוייבתי ב200 ש''ח שלא התקזזו כפי שהבטיח הטכנאי),ומסתבר שאיני מופיעה כלקוחה במערכת שלהם למרות ששלחתי להם את פרטי החיוב(שמופיע הוראת קבע של 3 שנים בכל חודש 60 ש''ח). פניתי המון פעמים לנציגים בכדי להסדיר את החוזה או לנסות לפנות למחלקת הכספים כדי לאתר את העסקה והתשובות היו זה ''בטיפול'' ואנחנו נחזור אלייך מה שעד כה לא קרה ואני מקבלת במשך חודש את אותה התשובה.
מאחר ואיבדתי את האמון בחברה ביקשתי לבטל את העסקה ופשוט לסיים את השירות והתשובות היו זה בטיפול ואנחנו נחזור אלייך. הרגשתי חסרת אונים כבר שפשוט גובים ממני כסף ולא מעוניינים לטפל.
ב9.10 בבוקר של כיפור קמתי למראה הצפה נוראי בבית בגלל המסננים שהותקנו לי מטעם '' הדס פתרונות סינון'', יום אחרי התקשרתי לחברה מאוכזבת שעכשיו כשאין לי אפילו חוזה למרות שהם גובים ממני כסף ובמקרה חירום שכזה שאני צריכה אחריות תיקון על המכונה כרגיל התשובה הייתה זה בטיפול וזה ילך למנהלת ואנחנו נחזור אלייך ,מה שלא קרה עד כה...
יש לציין כי יש בידי הוכחות של הקלטות, מכתבי פקסים שנשלחו וכן חשבונית 200 ש''ח של ההתקנה ,ותצלומים וסרטונים מיום ההצפה ,חוץ מהחוזה שלא קיבלתי עד כה.
אני מעוניינת לתבוע את החברה על חוסר מענה ועוגמת נפש, על ההצפה שנגרמה וכן על חיוב ללא חוזה. איני מצליחה להגיע איתם אפילו להסדר, אין פשוט עם מי לדבר ,אני מרגישה שרימו אותי פשוט.
אשמח לעזרה וייעוץ בנושא שכזה
תודה!
| |
|
|
|
| 2/11/2019 23:26 |
סאני |
 | | מחבר: | סאני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2019 | | שעה: | 23:26:21 |
| | שכחתי להוסיף, המטרה שלי היא לסיים איתם כל שירות ,ושיפסיקו לגבות ממני במיוחד שכרגע זה ניראה שאני משלמת לשווא. | |
|
|
|
| 4/11/2019 11:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 11:14:34 |
| שלום וברכה סאני,
יש להקדים ולהדגיש כי תחום דיני הנזיקין, ובתוך כך, טיפול בתלונות נזיקיות פיצוייות, אינו מתחומי מומחיותה וסמכותה של המועצה. הדברים נאמרים בהקשר של בקשתך לפיצוי בגין נזק ההצפה. בנוסף, ממילא קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לעמוד על מכלול הנסיבות. ניתן לומר כי בעסקה כגון זו נשוא פנייתך, המגודרת בחוק הגנת הצרכן כעסקה מתמשכת, ניתן להודיע על ביטול העסקה בכל עת, ומרגע כניסת הודעת הביטול לתוקף אין לחייב את הצרכן בגין השירות. דמי ביטול ניתן לגבות רק מקום בו הדבר מפרט בהסכם כתוב. אנו מציעים כי ככל שהדבר לא נעשה תפני בכתב בצורה מסודרת להנהלת בית העסק, בתיאור הפרשה והטענות, ובדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך, ולהימנע מכל חיוב עתידי/להשיב חיובים שנגבו שלא כדין. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 4/11/2019 18:02 |
סאני |
 | | מחבר: | סאני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 18:02:22 |
| אז אני אנסח את זה בקצרה ולבעיה העיקרית
מה קורה שטכנאי מטעם ''הדס פתרונות סינון''מגיע אלי הביתה מתקין את מה שצריך ועל הדרך מציע לי מסלול במשך 3 שנים שכל חודש אני מחויבת עבור אחריות על המכונה וכל חצי שנה החלפת מסננים ואני מסכימה,לוקח את פרטי האשראי שלי ואומר לי שהחוזה הכתוב יגיע לי למייל וטרם קיבלתי אותו עד היום.
ואז ביום בהיר אחד אני מגלה שאני בכלל לא מופיעה להם במערכת העיקר הגבייה במשך 3 שנים...ואין עם מי לדבר פשוט..לא מצליחה להסדיר איתם עניין וגם עכשיו לא מצליחה אפילו שיפסיקו לגבות ממני את הכסף..שפשוט הולכים לי במשך 3 שנים 2000 שקל לפח.
| |
|
|
|
| 4/11/2019 18:11 |
סאני |
 | | מחבר: | סאני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 18:11:12 |
| | אני מציינת ששלחתי להם מכתב מנוסח בפקס בזה שאני רוצה להפסיק חיוב(שכנראה שילמתי עד כה לשווא)+פירוט העובר ושב של ה3 שנים שאני מחויבת ואחרי המון פניות טלפוניות,עונים לי זה ''בטיפול'' ומבטיחים לחזור וזה פשוט לא קורה.. | |
|
|
|
| 5/11/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 14:18:33 |
| סאני שלום רב,
על פניו מדובר פה בגבייה שלא כדין, אודה לך מאוד אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 3/11/2019 21:04 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 21:04:10 |
| שלום,
אספקת מסך טלוויזיה שהיתה אמורה להיות בין 12 ל 14 סופקה לי בשעה 20:30 בערב
המוקד לא יצא קשר ולא עדכן אותי בשום שלב על האיחור
כאשר אני יצרתי קשר נאמר לי שהנהג כבר מתקשר אליי ועוד הובטח לי שעוד היום תתקשר אליי מנהלת מהשירות
אף אחד לא התקשר אליי והמוקד אף נסגר מוקדם משעות העבודה שלו כך שגם לא ניתן היה להשיג אותו
רק בערב פתאום התקשר הנהג וסיפק את המוצר במעל 6 שעות איחור כפי שמתואר הנ״ל
להבנתי, אני זכאי ל 600 שקלים בגין האיחור ועוד 300 שקלים בגין אי קיום שיחת המנהל שהובטחה
האם אני צודק?
(העסק מסרב לשלם את הפיצוי בגין השיחה) | |
|
|
|
| 4/11/2019 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 15:35:36 |
| אלעד שלום רב,
לא קיימת הוראה בחוק הגנת הצרכן המחייבת עוסק לפצות צרכן בגין המתנה לשיחה טלפונית של מנהל או נציג אחר.
על כן, הזכות לפיצוי בגין ההמתנה הנה רק במקרה וניתן להוכיח כי נגרם לך נזק עקב ההמתנה כאמור. | |
|
|
|
| 4/11/2019 17:50 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 17:50:53 |
| אם כך למה מתייחס סעיף זה?
במקרה שנותן השירות הפר את הוראות החוק לעניין הקריאה הטלפונית, הצרכן זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק בסך 300 ₪. | |
|
|
|
| 5/11/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 13:38:56 |
| אלעד שלום רב,
הסעיף מעלה מצויין מצב בו הצרכן בחר באפשרות לקביעת טווח ארך ארוך יותר להגעת טכנאי, בכפוף להמתנה לקריאה טלפונית.
היה ובית העסק אינו מקיים את הקריאה הטלפונית והצרכן נאלץ להמתין בביתו מהלך כל היום, או שהטכנאי מגיע ללא תיאום טלפוני והצרכן לא מקבל את השירות בעקבות זאת - זכאי הצרכן לפיצוי בסך של 300 ש"ח. | |
|
|
|
| 4/11/2019 12:47 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 12:47:28 |
| היום המתנתי 38 דקות לקבלת מענה לנציג טלפוני בבנק לאומי כלקוח עסקי ובסוף הקו נותק
האם זה זמן הגיוני?
מה ניתן לעשות עם זה כאשר אני כבעל עסק עצמאי מזה 25 שנה צריך לקבל מענה מיידי לצורכי העסק שלי ולא מצליך לתפוס את הבנק
תודה | |
|
|
|
| 4/11/2019 13:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 13:31:57 |
| | לא הגיוני. מה עושים? דורשים לסווג אותך כלקוח שיקבל מענה מהיר ובודקים לאחר מספר ימים אם נעשה השינוי. אם השינוי לא נעשה, עוזבים את הבנק. | |
|
|
|
| 4/11/2019 15:55 |
יעל |
 | |
|
| 5/11/2019 12:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 12:06:31 |
| יעל שלום רב,
עילת תביעה תתקיים רק במקרה בו הצרכן יכול להוכיח מהו הנזק הכלכלי שנגרם לו עקב ההמתנה הממשוכת וכן להוכיח כי הנזק וההמתנה מקורם בהתנהלות רשלנית של הבנק.
בשלב ראשון ניתן להגיש תלונה באצל המפקח על הבנקים בעניין. | |
|
|
|
| 5/11/2019 12:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 12:23:08 |
| | לא רואה מקום לתביעה. מדובר בעניין שירותי ומי שלא נותן שירות טוב מעיפים. | |
|
|
|
| 4/11/2019 19:41 |
תמיר |
 | | מחבר: | תמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 19:41:36 |
| אהלן, כידוע לי ניתן לבטל מנוי לחדר כושר עד 14 יום בתשלום דמי ביטול של 5 אחוז מסך העסקה או עד 100 שקלים. הנמוך מבניהם.
בחדר הכושר אליו נירשמתי הכניסו סעיף הבא:
הפסקת מנוי:
ניתן להפסיק מנוי בהודעת חבר למועדון הכושר מיום הראשון להצטרפות(מועד חתימת התקנון) ועד ל14 יום.
כנגד תוספת תשלום(עבור מחיר מנוי ל"חודש בודד בלבד" 350 ש"ח) כאשר רשאי המנוי להתאמן במועדון חודש ימים בלבד.
האם הסעיף הזה בחוזה חוקי? | |
|
|
|
| 5/11/2019 12:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 12:00:36 |
| שלום וברכה תמיר,
לעניות דעת המועצה אין הסעיף עומד בהוראות הדין, בהיותו סותר זכות צרכנית הקבועה בחוק הגנת הצרכן, ומשכך אין לה תוקף והיא מהווה הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך. ההסדר הקבוע בתוספת הרביעית לחוק באשר לביטול מנוי לחדר כושר, לרבות כניסתה לתוקף של הודעת הביטול בתוך חודש והסדרת דמי הביטול המקסימאליים וכיוצ"ב, אינה באה לגרוע מהזכות המוקנית לצרכן לבטל עסקה לרכישת מנוי לחדר כושר בתוך 14 יום ממועד העסקה וכנגד תשלום דמי ביטול של 5% ששווי העסקה בהתאם להוראות תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), גם אם הוחל במתן השירות. | |
|
|
|
| 5/11/2019 12:14 |
תמיר |
 | | מחבר: | תמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 12:14:32 |
| תודה רבה על המענה המהיר, איך עלי לפעול מול חדר הכושר?
האם להציג להם את התשובה שלכם? האם לפנות לעורך דין?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 4/11/2019 14:57 |
אורטל |
 | | מחבר: | אורטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 14:57:53 |
| | קנינו לא מזמן דירה חדשה והדלתות חדשות של חברת רשפים. יום בהיר אחד יצאה ידית הדלת כניסה ממקומה לחלוטין והתפרקה. התקשרתי לשירות לקוחות שלהם - הבטיחו שיחזור אליי לתאם טכנאי. עברו עוד כמה ימים - שוב התקשרתי אמרו לי את צריכה לחכות 14 ימי עסקים עד שנתאם. בנתיים אני עם דלת כניסה עם חור ונשיקות לקוחות שרק צועק עליי שיש להם זמן עד שיבואו. זה נראה לכם נורמלי????? | |
|
|
|
| 5/11/2019 11:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 11:43:06 |
| שלום וברכה אורטל,
עלייך בשלב הראשון לעיין בהוראות כתב האחריות שנמסר לך בגין המוצר, או כמפורסם על ידי בית העסק. ולדאוג, אולי גם באמצעות פניה בכתב להנהלת בית העסק, שבית העסק ימלא אחר ההתחייבויות שנטל על עצמו לעניין זה. | |
|
|
|
| 5/11/2019 12:13 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 12:13:56 |
| לדעתי, גם על הקבלן ישנה אחריות אחרת הוא חשוף לתביעה. מחוק המכר (דירות):
4ב. (א) התגלתה אי-התאמה או אי התאמה יסודית הניתנות לתיקון, על הקונה או קונה המשנה לתת למוכר הזדמנות נאותה לתקנה, ועל המוכר לתקנה תוך זמן סביר.
פרק הזמן של אחריות הקבלן לנושא:
(10) כל אי-התאמה אחרת שאינה אי-התאמה יסודית – שנה אחת.
זמן סביר לתיקון, לדעתי, שבוע. | |
|
|
|
| 4/11/2019 14:51 |
לאוניד |
 | | מחבר: | לאוניד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 14:51:13 |
| רכשתי ספת שזלונג חדשה בחנות רהיטים
החנות שלחה מוביל שסיפק לנו את הספה
הוא פתח והרכיב אותה
לאחר ההספקה הגענו הביתה וראינו קרעים מתחת לשזלונג בנוסף קרש פני שכנראה שבור יוצא כלפי חוץ מתחת לשזלונג(כל הפגמים נראים לעין רק כאשר מסתכלים מלמטה)
פניתי לבעל החנות בבקשה להחליף את החלק הפגום
בעל החנות אמר שיבצע תיקון בלבד
* עבר פחות משבוע מרגע ההספקה
1) האם אנחנו יכולים לבקש לבטל את העסקה ולקבל את הכסף חזרה בעקבות באירוע?
2) האם תיקון של הנזק עומד לפי חוקי הגנת הצרכן, שכן רכשתי מוצר חדש לחלוטין ואני מקבל במקרה בטוב מוצר מתוקן?
| |
|
|
|
| 5/11/2019 11:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 11:05:29 |
| שלום וברכה לאוניד,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) כי ברגע שמדובר על רכישת ריהוט מחנות, אשר הורכב בבית הצרכן (הרכבה של ממש ואל חיבור רגליות בלבד למשל), אין זכות לחרטה ולביטול העסקה מכוח התקנות. ע"פ הוראות חוק המכר על בית העסק המוכר לתקן בתוך זמן סביר כל אי התאמה במוצר, ורק מקום בו הוא אינו עושה כן, קמה לצרכן הזכות גם לבטל את העסקה ולקבל את כל התמורה בחזרה (נא ראה סעיפים 11 + 28 לחוק). יש אפוא לעניות דעתנו ליתן בשלב הראשון הזדמנות לבית העסק המוכר לתקן את אי ההתאמות ולהעמיד מוצר תקין וראוי. | |
|
|
|
| 4/11/2019 14:02 |
אלעד טובי |
 | | מחבר: | אלעד טובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 14:02:17 |
| היי,
רציתי לשאול האם החוק תקף רק לחברות שנותנות שירות טכני?
המקרה שלנו עוסק באספקה של תרופה שתואמה למועד וטווח של שעתיים. השליח לא הגיע ולא הודיע. רק שעה אחרי טווח השעות שתואמו התקלבה הודעה שהייתה בעיה והשליח לא יגיע.
האם עדיין ניתן לתבוע את הפיצוי של 600 השקלים?
תודה מראש | |
|
|
|
| 5/11/2019 10:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 10:49:00 |
| שלום וברכה אלעד,
תיקון מהעת האחרונה לחוק הגנת הצרכן, הרחיב את הוראות החוק, המכונות "חוק הטכנאים", גם על ביקור של נציג בית העסק בבית הצרכן לצורך אספקה של מוצר שנמכר על ידי בית העסק. תוכל לקרוא להרחבה במאמר באתר המועצה בלינק שלהלן, ולפעול בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
|