| 9/11/2019 19:46 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2019 | | שעה: | 19:46:12 |
| | לאחר שמספר חודשים אני מנסה לקבל מחברת פרטנר זיכויים על התקוםה של התקלה שהייתה לי מחודש 2 עד חודש 9 אז החלטתי שאני רוצה לעבור לחברת פלאפון מאחר החברת פרטנר אמרה שמעכשון אני לא יקבל אף זיכויי על אף דבר אפילו עים היה טעויות או שגיות 2 נתנו לי קופן של 100 שקל בימקום 400 שקל שהייתי אמור לקבל בחודש 6 על התקוםה של התקלה ישראל המנהל המוקד אמר שזה מה שהחברה מוכנה לתת לך כדי לקבל זיכוי כספי יש ליפנות לפניות הציבור אין מענה כלל והחברה אמרה לי שעים אני יעזוב אותם אני ישלם קנס של 70 אלף שקל החברה אמרה ביגלל שאני נכה אז הזכיויות שיש לי כצרכן לא תקף לגביי והחברה תחליט עים אני יעזוב ללא קנס או עים קנס חברת פרטנר יודעת שאני לא יכול להישתמש בקופן של ה100 שקל מאחר והכסף שיש לי זה לטיפולים שאני עבור ביגלל המחלת הסרטן שיש לי והמנהל המוקד אמר לי מקסימום על תילך לטיפולים ובוא תיקנה מכשיר חדש אמרתי לו אין לי כסף ליקנות במכה 1 או בתשלומים בתשלומים החברה לא מוכנה יותר לימכור חי ביגלל הסרון שיש לי וביגלל שבעבר הגשתי נגד החברה תלונה על זה שביטלו לי את אחריות היצרן על המכשירים שקניתי ובוטל סתם ביגלל ויכח שהיה חי עים מנהלי המוקד החברה זו שבחודש 8 בואו עליי עים מידע מוזר ומשונה ולא הסכימו ליבדוק את הטענה שלי אין לי לצעריי תקציב לעורך דין כדי לטפל בחברה והחברה יודעת את זה אני מספר את הסיפור שלי כדי שתדעו אתם המועצה לצרכנות שפרטנר עושה מה שבא לה ואני כן דיוחתי לחברה על התקופה של התקלה והם לא חזרו עליי ואני מנסה לחייג ולא מצליח כלל אין לי לאן ליפנות עים תוכלו לעזור לי יש פניות כבר שהגשתי והקלטות שיחה כמובן גם לגבי איומים שקיבלתי מהחברה וכול נה שאמרתי זה אמת | |
|
|
|
| 31/10/2019 18:50 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 18:50:25 |
| היי ושולם לצוות הנפלא!
בשנה שעברה נרשמתי כחבר מועדון של family365 תחת רשת כ.א.ל. החברות מגיעה יחד עם הצטרפות לכרטיס אשראי.
זמן קצר לאחר הרישום ביטלתי את הכרטיס.
אלא שחויבתי ביום 2.10.19 בסכום ע"ס 100 ש"ח ע"י "המשביר 365 אחזקות בעמ". מדובר בסכום זהה לסכום אותו נאלץ לשלם חבר מועדון עם חידוש חברותו באופן אוטומאטי (כך ע"פ תנאי התקנון).
אלא ש:
א. אני ביטלתי עוד ביום 14.2.19 את כרטיס האשראי מכוחו נבע החיוב.
ב. אפילו נניח שעם ביטול הכרטיס לא נתבטל הסכם המועדון על אף שהשניים הוצעו וקיבלו התייחסות כמקשה אחת - המשביר נמנעו מחובתם ע"פ התקנון והחוק לשלוח לי הודעה טרם חידוש החיוב (בדקתי היטב גם בתיקיות הספאם למיניהן):
לאחרונה כ.א.ל התקשרו ואמרו שיזכו אותי.
שאלתי - האם אני יכול בכל זאת לתבוע על כך שלא קיבלתי הודעה כמתחייב לפי התקנון והחוק על כך שמחדשים את ההסכם שלי + על עצם זה שעושים חידוש אוטומטי שלפי הידוע לי זה כבר אסור ע"פ חוק היום גם אם נותנים הודעה.
כל זאת כאמור, כאשר חייבו כרטיס שביטלתי עוד בחודש פברואר.
האם בזה שהחזירו לי את הכסף ("שיטת מצליח"?) סתמו את הגולל לתביעה?
תודה רבה ושמח שחזרתם מחופשת החג!
| |
|
|
|
| 3/11/2019 13:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 13:22:28 |
| שלום רב דן,
היות שמדובר בכרטיס אשראי, אני, מציעה כי תפנה לרגולטור- בנק ישראל, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx
לעניין טענתך שחשבונך חויב בסכום של 100 ש"ח "... ע"י "המשביר 365 אחזקות בעמ"..."- יש לפנות אל החברה לבירור החיוב ללא ידיעתך וללא הסכמתך. | |
|
|
|
| 9/11/2019 19:23 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2019 | | שעה: | 19:23:43 |
| שלום ותודה על התגובה!
קיבלתי החזר מחברת האשראי.
העניין הוא שיש כאן הפרה מפורשת של התקנון והחוק - הן לגבי אי מתן ההודעה והן לגבי החיוב האוטומטי.
השאלה המתבקשת היא האם ניתן במקרה כזה לתבוע לפיצויים ללא הוכחת נזק לפי חוק הגנת הצרכן? | |
|
|
|
| 9/11/2019 19:23 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2019 | | שעה: | 19:23:50 |
| שלום ותודה על התגובה!
קיבלתי החזר מחברת האשראי.
העניין הוא שיש כאן הפרה מפורשת של התקנון והחוק - הן לגבי אי מתן ההודעה והן לגבי החיוב האוטומטי.
השאלה המתבקשת היא האם ניתן במקרה כזה לתבוע לפיצויים ללא הוכחת נזק לפי חוק הגנת הצרכן? | |
|
|
|
| 8/11/2019 09:35 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2019 | | שעה: | 09:35:46 |
| שלום רב לכל בעלי החובות כנסו זה חשוב
גם למנהלי הפורום תשתפו, גם לכל משתתפי הפורום, תשתפו ותחתמו - עצומה - כל מי שיש לו חובות להוצאה לפועל או קנסות של תעבורה, או קנסות פלילים, או כל סוג של קנס שהוא,, יודע שיש בהוצאה לפועל ריביות גבוהות ובעיקר בקנסות שהריביות בהם קיצוניות ביותר, אנחנו צוות של כמה אנשים שמגישים בקשות באופן קבוע לכל ה-120 חברי כנסת, ואנחנו צריכים את עזרתכם הדחופה בנושא!
לכל בעל חובות יש אפשרות להגיש בקשה לפשיטת רגל שתמחק לו את כל החובות תוך 5 שנים!
הבעיה - קנסות לא נכנסים לפשיטת הרגל! וככה אי אפשר להימלט מהם לעולם!
ואתם בוודאי מכירים אנשים מסכנים שנאלצים לשלם עשרות שנים ריביות על קנס שלעולם לא נגמר!
והרי ברור שזה מעוות ! וצריך לשים לזה סוף!
לא יתכן שרוצח נכנס למאסר עולם של 25-30 שנה ומשתחרר, ואזרח שקיבל קנס קטן ואין לו כסף לשלם אותו בתשלום אחד, הוא יאלץ לשלם אותו לנצח בגלל הריביות הקיצוניות!
כל מי שבעד להוציא חוק שמכניס את כל הקנסות והחובות לפשיטת רגל, בצורה שתסיים סופית את כל החובות ותיתן לאזרח להתחיל דף חדש בחיים ללא חובות וקנסות שיחתום וישתף את העצומה!!!
ככל שיהיו יותר חתימות ככה נשיג את המטרה שאנחנו רוצים! http://www.atzuma.co.il/endofhovot | |
|
|
|
| 6/11/2019 13:59 |
תום |
 | | מחבר: | תום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 13:59:59 |
| | קיבלתי גיפט קארד בבאי מי, ומימשתי אותו בשילב, עכשיו איי רוצה להחזיר את המוצר (יומייםמאחרי) ונאמר לי שאני יכולה לקבל זיכוי בשילב ולא חזרה את הכסף לגילט קארד המקורי. האם זה נכון? | |
|
|
|
| 7/11/2019 14:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 14:40:38 |
| שלום רב תום,
האם המתנה ניתנה לך על ידי בית העסק?
אם כן, הרי שסעיף 8 בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) תשע"א-2010 קובע כי זכות הביטול יחול על מוצר או שירות שניתנו לצרכן במתנה ממי שאינו העוסק , ובמקרה המתואר, היה והמתנה ניתנה על ידי בית עסק, הרי שלא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, ויהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 6/11/2019 10:24 |
מקסים לויט |
 | | מחבר: | מקסים לויט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 10:24:55 |
| לפני חודש פניתי אלכם עם פניה ותבעיה 641745 .
הפניה נסגרה עקב לא שיתוף פעולה של חברה מרכז למימוש זכויות.
ראיתי שעזרתם להם עם ייצוג עורך דין .
https://www.poenta.co.il/2019/01/27/lawsuit-money/
האם ניתן להשיג אותו עורך דין יעזור לי מאוד .
ע"ד משה רוזבלום .
בברכה
| |
|
|
|
| 7/11/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 13:50:12 |
| שלום וברכה מקסים,
מבדיקה במערכת הממוחשבת של המועצה, עולה כי תלונתך טופלה, ובהעדר תגובה של ממש מצד בית העסק הופנית להגשת כתב תביעה באופן עצמאי ובהתאם למיטב שיקול דעתך בפרשה. תלונתך, לפיכך, נסגרה. למרבה הצער, אין באפשרותה של המועצה לשנות מהחלטתה האמורה לעיל באשר לתלונתך. | |
|
|
|
| 6/11/2019 12:22 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 12:22:58 |
| היי אשמח לעזרה, אני נואש ולא יודע למי לפנות...
עשיתי ביטול עסקה על מכשיר אייפון, לאחר שהגיע לי תקול מחברת הוט מובייל, מכיוון ששילמתי מזומן בדוכן, לקחו מימני פרטים של חשבון בנק בסניף בראשון, ואמרו שתוך 5 ימי עסקים יכנס הכסף לא כולל חגים, הביטל עסקה נעשה בתאריך 6.10, היום עבר כבר בידיוק חודש , לא קיבלתי עדיין שום כסף, הנציגים בראשון אמרו שהעבירו את הביטול ושלחו לי בתור הוכחה דף שבו רשום ביטול עסקה, אבל כסף עדיין לא הגיע, שניסיתי לברר איתם שוב, הסירו אחריות ואמרו שזה כבר לא באחריותם, שהתקשרתי להוט מובייל אמרו שיבררו ויחזרו אליי לא חזרו, וככה גם התשובה שקיבלתי מהדף שלהם בפייסבוק, אני מחכה כלכך הרבה לכסף שלי... ויוציא שאני רודף אחריהם כבר יותר מ3 שבועות, בשביל כסף שמגיע לי... שבזבזתי בשביל לקבל מכשיר חדש בהשקה שהגיע תקול ולא היה להם חדש להחליף לי... אני עובד עצות ואין לי למי לפנות שיגיד לי מתי באמת אקבל את הכסף...
מה אפשר לעשות? 😔 | |
|
|
|
| 7/11/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 13:40:42 |
| שלום רב אלמוג,
אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/11/2019 11:02 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 11:02:36 |
| שלום וברכה,
קיבלתי מכתב התראה מעו"ד בגלל חוב שיש לי לחברת בזק.
הבעיה היא שלא קיבלתי שום חשבוניות או דרישת תשלום מבזק,
לאחר שביקשתי ממשרד עו"ד לשלוח לי במייל את כל החשבוניות
שנשלחו לי לטענתם בדואר!!
לאחר שהעו"ד שלחה לי התברר כי את כל החשבוניות הם שלחו לכתובת לא נכונה ורק המכתב התראה מהעו"ד נשלח לכתובת הנכונה.
האם בכל זאת אני מחוייבת לשלם את כל הריביות והוצאות העו"ד?
| |
|
|
|
| 7/11/2019 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 13:19:02 |
| שלום רב אסתר,
בהמשך למענה הטלפוני שניתן לך, יש לציין כי סעיף 13ב2(א)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"... עוסק הטוען כי צרכן לא שילם חיוב במועד שנקבע לכך, ישלח אליו הודעת חוב כאמור בסעיף קטן (ד) בתוך ארבעה חודשים מהמועד האמור (בסעיף זה – הודעת חוב).
(ב) עוסק לא ינקוט פעולה שמטרתה גביית חוב מהצרכן, לרבות שליחת התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים ולמעט שליחת הודעה ובה פירוט חיובים שנתי כאמור בסעיף 13ב(ב1), בטרם חלפו 14 ימים מיום שליחת הודעת חוב."
בנוסף, סעיף 13ב2(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...(ד) (1) העוסק ישלח לצרכן את הודעת החוב בכתב ובמסמך נפרד, למען הרשום של הצרכן אצל העוסק, ואם אין מען כאמור – למענו הרשום במרשם האוכלוסין;"
מכאן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה המכתב לא נשלח בהתאם לקבוע בסעיף 13ב2(ד), כאמור יש לפנות אליהם (הן לעו"ד וכן לחברה) בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 6/8/2019 12:39 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 12:39:00 |
| שלום רב,
חתמנו על חוזה עם מעצבת פנים שנוסח על ידה. הצד שלנו בעסקה היה לשלם לה לפי לוחות זמנים. את חלקנו ביצענו. חלקה בהסכם לא בוצע במלואו. בשיחת טלפון עימה (מוקלטת) היא אף אומרת שהיא לא מחוייבת להסכם זה... כמו כן היו מס תקלות שבוצעו, אך היא לא מוכנה לקחת עליהן אחריות.
לא מצויין בהסכם אפשרות לביטול ההסכם.
אשמח לקבל ייעוץ מה עלינו לעשות. | |
|
|
|
| 6/8/2019 15:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 15:45:34 |
| שלום רב שרית,
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, אם אתם נתקלים בבעיה, באפשרותכם להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/11/2019 12:03 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 12:03:20 |
| שלום,
שלחנו מכתב המפרט את כל השתלשלות העניינים כולל התקלות.
שמרנו תיעוד של כל ההתכתבויות בינינו, בהן רואים שהיתה צריכה לטפל בעניינים מסויימים אך לא עשתה כן, וכן תיעוד של שיחות הטלפון.
ביקשנו תגובה תוך 60 יום. לא הגיבה. מה אתם ממליצים לעשות כעת? | |
|
|
|
| 7/11/2019 13:04 |
שרית |
 | |
|
| 5/11/2019 20:39 |
חגית |
 | | מחבר: | חגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 20:39:48 |
| לפני יומים קבענו בילוי חברים במועדון קריוקי. הזמנו חדר לעוד שבוע מהיום (9 ימים מראש) והיום נודע לנו למרבה הצער שאחותו של אחד החברים במצב קריטי בביה"ח, ונאלצנו לבטל.
המועדון ביטל את ההזמנה, אך המקדמה ששולמה - 200 שח, אינה מוחזרת, למרות שעברו רק יומים מההזמנה, והאירוע תוכנן לעוד שבוע.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 7/11/2019 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 12:39:19 |
| שלום וברכה חגית,
אמנם עומדת לצרכן זכות לחרטה ולביטול עסקה בתוך 14 יום, ברם החוק דורש קיומם של 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות בין יום מתן הודעת הביטול לבין היום שנקבע למועד מתן השירות (ערב הקריוקי). שימת לבכם כי יום מתן הודעת הביטול ויום מתן השירות אינם באים במניין הימים האמור לעיל. אין זה מן הנמנע כי כבר במועד ההתקשרות בעסקה כבר לא עמדה לכם זכות החרטה וביטול העסקה בשל הדרישה למניין הימים הנ"ל. בהעדר זכות חרטה וביטול עסקה כאמור, את הצדדים יחייבו ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. יחד עם זאת, על בית העסק היה לגלות לכם מראש את העדרה של זכות ביטול העסקה, הלכה למעשה, במועד התקשרות העסקה ולפני כריתת ההסכם. | |
|
|
|
| 5/11/2019 18:51 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 18:51:10 |
| שלום, ותודה רבה על עבודת הקודש שאתם עושים. ברצוני להציג בפניכם את הבעיה הבאה שאמי נקלעה אליה - כדי להבין אם היא חוקית או לא.
1. תמורת בקבוק שמחזירים לסופר מרקט מקבלים 30 אגורות.
2. בסופר השכונתי שהוא סניף של רשת גדולה יותר, בכל פעם כשאמי מביאה 50 בקבוקים היא מקבלת 15 ש"ח (50*0.30=15).
3. הסופר מרקט הנ"ל אינו נותן תשלום מזומן אלא *זיכוי* ל-15 ש"ח שרשום על חתיכת דף עם חותמת שלהם. והוא מוגבל לקנייה בחנות זו כמובן.
4. אמי מקפידה להביא בכל יום בין 50 ל-100 בקבוקים, מה שאומר שהיא צוברת מידי יום בין 15 ל-30 ש"ח, מה שאומר שמידי חודש היא צוברת כמות נכבדה של זיכויים בשווי מאות ש"ח.
5. עד לפני שבוע היה אפשרי לקנות בזיכוי בכל סכום, ומלפני שבוע ישנה הגבלה לקניה ב-15 ש"ח בלבד בקנייה אחת.
השאלות הן כדלהלן:
א. האם זה חוקי שהם לא נותנים מזומן ובעצם מאפשרים לקבל זיכוי בלבד כדי לקנות בחנות שלהם בלבד?
ב. האם זה חוקי שהם מגבילים את הקניה עד 15 ש"ח בדפי זיכוי אלה? (בכל אופן, אמי מחזיקה פתקי זיכוי עוד טרם שהמגבלה הזאת נכנסה לתוקף. ואילו היא הייתה יודעת שהם ישנו את החוק היא מראש לא הייתה נכנסת לשם ופונה למקומות אחרים רחוקים יותר שמשלמים במזומן) | |
|
|
|
| 7/11/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 12:25:45 |
| שלום וברכה דור,
יש להקדים ולומר כי פרשנות נכונה של חוק הפקדון מחייבת את בית העסק ליתן מזומן כנגד השבת בקבוקים, מקום בו הצרכן מבקש לקבל מזומן ולא שוב זיכוי. כך ע"פ פסיקת בתי המשפט להבנתנו. לעניות פרשנות נכונה של החוק מחייבת כי לא תגרע זכותו של הצרכן מכוח החוק בשל השבת בקבוקים, מקום בו הסכים לקבל שובר זיכוי, בשל החלטה רטרואקטיבית של בית העסק, כמתואר בפנייתך. אנו מציעים כי תנסו לבוא בדברים עם הנהלת בית העסק לפתרון הבעיה לאור האמור לעיל. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 5/11/2019 17:09 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 17:09:26 |
| שלום,
אני מתרעם על גביית כסף לכניסת המתחם בו אני מבקש לעשות מנוי.
אני מעוניין לעשות מנוי לחדר כושר אך נאמר לי בסוף השיחה כי יש גם עלות חד פעמית לרכישת צ'יפ פלסטיק ב50 שקלים על מנת להיכנס למתחם מכון הכושר.
לא יתכן כי יעלה לי 50 שקל נוספים להיכנס למתחם(כשליש ממחיר המנוי) זו דרך לקחת עוד כסף מהלקוח במסווה. אני חושב שלקחת כסף כפיקדון זה המעשה המקובל עד להחזרת הצ'יפ בסיום המנוי. אין לי מה לעשות עם צ'יפ פלסטיק שעלות ייצורו הוא בערך2 שקלים אבל גובים עליו 50! ואם ברצונם לקחת כסף חד פעמי מוגזם לבקש 50 שקלים, אפשר לבקש באופן סמלי 5 או 10 שקלים וזה יהיה מקובל יותר, מה גם שלמה אין באפשרותי להציג את המנוי בכניסה ולהיכנס?
מה אתם חושבים על ניצול זה? האם ניתן לדרוש אחרת כי כרגע הם עומדים על שלהם שאקנה בנוסף גם צ'יפ כניסה ב50 שקלים.
| |
|
|
|
| 7/11/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 10:31:40 |
| שלום וברכה גיא,
אין מניעה בדין לעניות דעתנו לגבות תשלום בגין הצ'יפ כמתואר בפנייתך, ובכפוף לכך שבית העסק עומד בדרישות דיני הגנת הצרכן, לרבות באשר לאיסור הטעיה שקיפות וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 5/11/2019 16:26 |
ניבר |
 | | מחבר: | ניבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 16:26:22 |
| היי,
לפני כחודש קניתי מוצר מבית עסק בארץ באמצעות כרטיס אשראי וקיבלתי מוצר אחר.
המוצר הוחזר ופניתי לבית העסק שיזכה אותי בכרטיס האשראי בו שילמתי.
הוא מוכן לכך אך ורק בתנאי שארשום לו במייל את מספר כרטיס אשראי ותוקף.
לאור העובדה שפרטי כרטיס אשראי חייבים להיות חסויים , האם הדרישה סבירה ?
מה עושים?
בתודה, ניבר | |
|
|
|
| 7/11/2019 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 10:15:03 |
| שלום וברכה ניבר,
אין זה מן הנמנע כי המידע המבוקש על ידי בית העסק נחוץ לו לשם קיום חיוביו מכוח דיני הגנת הצרכן להשבת התמורה ששולמה בגין עסקה שבוטלה. בהנחה ומדובר ברכישה באינטרנט (אחרת ניתן לשקול את האפשרות של לגשת שוב לחנות, במידת האפשר), נסי לפנות לבית העסק בבקשה לקבל אפשרות מאובטחת יותר של מסירת המידע המבוקש או לבצע זיהוי שלך או של כרטיס האשראי שלך באופן אחר. | |
|
|
|
| 5/11/2019 08:20 |
גולי |
 | | מחבר: | גולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 08:20:29 |
| שלום
בחודש מאי נרשמתי לשנת לימודים במכללה ושילמתי את כל השכר.
את הלימודים עצמם התחלתי בחודש נומבר 2019 .
כששהייתי בקורס אחד פחות אהבתי את המקצוע ואני מעוניינת לקבל החזר כספי. אלא שהמכללה טוענת שאין החזר כספי בכלל ומה ששילמתי הכל הולך.
מה התנאים לכך אני הייתי רק בקורס אחד | |
|
|
|
| 5/11/2019 15:40 |
גולי |
 | |
|
| 7/11/2019 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 10:06:12 |
| שלום רב גולי,
האם הלימודים הינם אקדמיים? אם כן, יהיה עליך לעיין בתקנון המוסד ולאחריו לפנות אל המועצה להשכלה גבוהה.
במידה שהלימודים אינם אקדמיים, הרי שהמועד לביטול העסקה חלף הן מכח חוק הגנת הצרכן, בעסקת מכר מרחוק והן מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה), על כן, יהיה עליך לעיין בתקנון החברה ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 5/11/2019 15:32 |
אפי |
 | | מחבר: | אפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 15:32:55 |
| אישתי מצאה בקופסת שימורים גוף זר.
כצרכנית מודעת פנתה לשירות הלקוחות שם הגיבו לתדהמתה "מצטערים זה עלול לקרות לעיתים רחוקות".
כל חברה המכבדת עצמה שולחת פיצוי סימלי בגין פניות דומות.
במה שונה חברת "טעמן" ?? | |
|
|
|
| 7/11/2019 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 09:51:04 |
| שלום רב אפי,
ראשית, ניתן לפנות אל הרגולטור- משרד הבריאות, על מנת שיתן את דעתו בעניין, להלן הקישור:
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Pages/default.aspx
שנית, באתר המועצה לצרכנות קיים מדריך לסימון מזון ארוז ובו תוכל לקבל מידע בעניין מוצרים פגומים, להלן הקישור למדריך:
http://www.consumers.org.il/category/consumer-legal-aspects | |
|
|
|
| 5/11/2019 15:13 |
חנוך |
 | | מחבר: | חנוך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 15:13:06 |
| קניתי ביום ראשון ה-3/11 בגד בחנות ילדים, הופיע שם שאפשר להחזיר את הבגד ולקבל כסף תוך שני ימי עסקים או לקבל זיכוי תוך 14 ימי עסקים, חזרתי לשם היום כדי להחזיר את הבגר והמוכרת במקום אמרה שמכיוון שעברו 48 שעות אני יכולה רקל החליף או לקבל זיכוי ניסיתי להתווכח שלא כתוב בשום מקום 48 שעות אלא 2 ימי עסקים אבל היא התעקשה אז בלית ברירה החלפתי לבגד אחר
האם אני צודק?
וא"כ מה עלי לעשות כדי לקבל את הכסף | |
|
|
|
| 7/11/2019 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 08:55:13 |
| שלום רב חנוך,
מה עלות המוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שעלות המוצר עולה על 50 ש"ח (פר מוצר) ושלא נעשה בו שימוש ולא נפגם ושתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה.
מכאן, שהיה ואת עומדת בתנאים הקבועים בדין, הרי שהיום השני חל ביום 5.11.19 בו את רשאית לבטל את העסקה, מכח תקנות ביטול עסקה.
על כן, תנסי אולי לפנות אל בית העסק בכתב ולציין כי סירוב לבטל את העסקה בהתאם לקבוע בתקנות ביטול עסקה, עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 4/11/2019 16:43 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2019 | | שעה: | 16:43:42 |
| האם יש איזושהיא דרישה עבור עסקים שמוכרים באינטרנט לספק מידע תקין על המוצר?
למשל סופר שמוכר מוצרי מזון? מה עוזר לי שיש ערך תזונתי על המוצר בסופר אם כשאני עושה קניות באינטרנט המידע לא זמין? | |
|
|
|
| 5/11/2019 11:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 11:50:56 |
| שלום וברכה אור,
למיטב בדיקתנו החנויות המקוונות של רשתות במזון והסופרים המאוזכרים בפנייתך, דווקא כן מפרסמים את המידע מכוח צו סימון המוצרים. | |
|
|
|
| 7/11/2019 00:36 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 00:36:23 |
| אני מסתכל על האתר הזה:
https://carmella.co.il
אני רואה שם המון מוצרים שאין לי שום דרך לדעת מה הערך התזונתי שלהם. אני לא מדבר על פירות וירקות, אני מדבר על רטבים, ממרחים, תערובות תבלינים וכו. האם הדבר חוקי? פניתי אליהם והם אמרו ש"אני יכול לשאול אותם על איזה מוצרים שמעניינים אותי" אבל זה לא פתרון. ולצערי אין להם מתחרים שאני יכול לקנות במקומם. מה אפשר לעשות?
חשוב לי לצמצם את צריכת הסוכר והנתרן שלי מטעמי בריאות. | |
|
|
|
| 31/10/2019 06:44 |
רחל שמיר |
 | | מחבר: | רחל שמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 06:44:26 |
| לכבוד המועצה לצרכנות.
א.ג.ה.
הנדון: רכישת משחק בחברת טויז אר אס.
בתאריך 11/10/19 רכשתי משחק בטויז אר אס ברחוב ששת הימים בבני ברק מול קניון איילון ושילמתי בתו קניה.
נאמר לי שאוכל להחזיר עד 14 יום ולהחליף עד 30 יום.
לאחר ארבעה ימים ניגשתי לחנות כדי למצוא משחק אחר שווה ערך, אך לצערי לא מצאתי ואז ניגשתי לקופה וביקשתי להחזיר את המוצר ולקבל החזר תשלום.
נאמר לי שאין אפשרות כיון ששילמתי באמצעות תו קניה.
לציין שיש בידי חשבונית /קבלה. מוזר לי מכיוון שאם משלמים באמצעות כרטיס אשראי, כן מחזירים כסף.
מה ההבדל? ואם זה נכון אני חושבת שהיו אמורים לומר לי מראש שאין החזר תשלום ואז הייתי מחליטה מה לעשות.
שאלתי : האם אין מחזירים כסף כאשר משולם בתו קניה? האם יש חוק כזה?
אשמח לקבל את עזרתכם בנאמר לעיל בהקדם האפשרי . המוצר עדיין אצלי.
תודה מראש,
רחל שמיר
טל 0506790120
סוקולוב 4ב רמת גן
| |
|
|
|
| 31/10/2019 09:04 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 09:04:13 |
| (ג) נעשתה עסקה ושולמה התמורה בידי הצרכן בתווי קנייה, שובר מתנה או כרטיס מגנטי נטען, לא תחול זכות הביטול על עסקה זו.
מתוך תקנות הגנת הצרכן - ביטול עסקה
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/500_377.htm | |
|
|
|
| 3/11/2019 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2019 | | שעה: | 09:14:09 |
| רחל שלום רב,
כפי שציין במדויק אביב, אכן אין זכות בדין לביטול עסקה שנרכשה על ידי תווי קנייה ועל כן אין הפרה לכאורה של הוראות הדין מצד בית העסק. | |
|
|
|
| 6/11/2019 11:09 |
רחל |
 | |
|
| 6/11/2019 22:38 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 22:38:50 |
| | החלפת מוצר בהתאם למדיניות החנות שצריכה להיות מפורסמת ליד הקופה | |
|
|
|
| 5/11/2019 15:40 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 15:40:44 |
| רכשתי נעלי ערב לחתונה של חבר שלי באחת מרשתות הנעליים המוכרות בארץ.
לבשתי את הנעליים בפעם הראשונה באירוע.. אך לאחר כמה שעות הרגשתי כאבים עזים מהבוען ברגל מהנעל שהובילו לפציעה. הדבר נבע ממבנה המדרס של הנעל.
כשניגשתי לשירות הלקוחות של החברה הם לא היו מוכנים להחליף לי את הנעל/קבלת זיכוי/החזר כספי בטענה שהנעל אינה פגומה ובכל נעלי הערב של חברה זו יש את אותו המדרס ובנוסף לבשתי את הנעל ולכן אין באפשרותם לעזור לי בנושא.מ האם יש משהו שאפשר לעשות? | |
|
|
|
| 6/11/2019 16:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 16:40:51 |
| שלום רב מור,
עניין נוחות הינו סובייקטיבי ושונה מאדם לאדם.
לא ציינת מה המדיניות של בית העסק (שילוט בחנות)?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן .
על כן במקרה המתואר, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, ולכן יהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם, היה ואין שילוט מדיניות החזרת טובין הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן והסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 5/11/2019 15:39 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 15:39:59 |
| רכשתי נעלי ערב לחתונה של חבר שלי באחת מרשתות הנעליים המוכרות בארץ.
לבשתי את הנעליים בפעם הראשונה באירוע.. אך לאחר כמה שעות הרגשתי כאבים עזים מהבוען ברגל מהנעל שהובילו לפציעה. הדבר נבע ממבנה המדרס של הנעל.
כשניגשתי לשירות הלקוחות של החברה הם לא היו מוכנים להחליף לי את הנעל/קבלת זיכוי/החזר כספי בטענה שהנעל אינה פגומה ובכל נעלי הערב של חברה זו יש את אותו המדרס ובנוסף לבשתי את הנעל ולכן אין באפשרותם לעזור לי בנושא.מ האם יש משהו שאפשר לעשות? | |
|
|
|
| 6/11/2019 16:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 16:39:19 |
| שלום רב מור,
עניין נוחות הינו סובייקטיבי ושונה מאדם לאדם.
לא ציינת מה המדיניות של בית העסק (שילוט בחנות)?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן .
על כן במקרה המתואר, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, ולכן יהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם, היה ואין שילוט מדיניות החזרת טובין הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן והסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
| |
|
|
|
| 5/11/2019 14:33 |
אריה |
 | | מחבר: | אריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 14:33:41 |
| במידה והייתי צריך לקבל צ'ק תוך 14 ימי עסקים ועברו ימי העסקים ועדיין לא קיבלתי
מה באפשרותי לעשות? | |
|
|
|
| 6/11/2019 16:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 16:34:46 |
| שלום רב אריה,
פנה אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|