| 6/11/2019 17:42 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 17:42:07 |
| אמי נקלעה לבעיה עם הסופרמרקט המקומי ואשמח לראות מה דעת החוק בנושא: ד
1. תמורת בקבוק שמחזירים לסופר מרקט מקבלים 30 אגורות.
2. בסופר השכונתי שהוא סניף של רשת גדולה יותר, בכל פעם כשאמי מביאה 50 בקבוקים היא מקבלת 15 ש"ח (50*0.30=15).
3. הסופר מרקט הנ"ל אינו נותן תשלום מזומן אלא *זיכוי* ל-15 ש"ח שרשום על חתיכת דף עם חותמת שלהם. והוא מוגבל לקנייה בחנות זו כמובן.
4. אמי מקפידה להביא בכל יום בין 50 ל-100 בקבוקים, מה שאומר שהיא צוברת מידי יום בין 15 ל-30 ש"ח, מה שאומר שמידי חודש היא צוברת כמות נכבדה של זיכויים בשווי מאות ש"ח.
5. עד לפני שבוע היה אפשרי לקנות בזיכוי בכל סכום, ומלפני שבוע ישנה הגבלה לקניה ב-15 ש"ח בלבד בקנייה אחת.
השאלות הן כדלהלן:
א. האם זה חוקי שהם לא נותנים מזומן ובעצם מאפשרים לקבל זיכוי בלבד כדי לקנות בחנות שלהם בלבד?
ב. האם זה חוקי שהם מגבילים את הקניה עד 15 ש"ח בדפי זיכוי אלה? (בכל אופן, אמי מחזיקה פתקי זיכוי עוד טרם שהמגבלה הזאת נכנסה לתוקף. ואילו היא הייתה יודעת שהם ישנו את החוק היא מראש לא הייתה נכנסת לשם ופונה למקומות אחרים רחוקים יותר שמשלמים במזומן) | |
|
|
|
| 7/11/2019 10:57 |
משה |
 | |
|
| 10/11/2019 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 13:37:16 |
| דור שלום רב, התנהלות בית העסק אינ תקינה, לכאורה, שכן ראשית, יש לאפשר לצרכן לקבל החזר כספי ולא זיכוי, על פי בחירתו.
שנית, על פי הוראות סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן זיכוי לרכישה בבית העסק אינו יכול להיות מוגבל וכל הגבלה על הזיכוי בטלה מעיקרה. | |
|
|
|
| 7/11/2019 10:07 |
לילי שטרן |
 | | מחבר: | לילי שטרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 10:07:51 |
| | האם חברה לייצור שוקולד יכולה למכור ביודעין מוצר פגום/סוג ב' ללא כיתוב/הודעה במחיר מלא? מדובר בטבלאות 100 גרם ממולאות כשחלק מקוביות השוקולד ריקות ממילוי. בעלי המפעל מודה בכך ומודע. | |
|
|
|
| 10/11/2019 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 13:35:41 |
| לילי שלום רב,
מכירת מוצר בעל איכות ירודה או פגם, מבלי ליידע את הצרכן מהווה הטעיה בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן ומזכה את הצרכן בזכות לביטול עסקה ולפיצוי בגין כל נזק שנגרם לו. | |
|
|
|
| 10/11/2019 11:12 |
-עליזה |
 | | מחבר: | -עליזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 11:12:36 |
| רכשתי קרמיקה לחצר בגדלים שונים מלון מלאי שהיה אצל הספק.
הצבע בחוץ נראה מאוד כהה לעומת בפנים.החזרתי את הקרמיקה למוחרת ובקשתי החזר כספי.
בעל החנות טען שזו הזמנה מיוחדת בגלל הפריסה של הקרמיקה
ולכן לא חייב בהחזר כספי.
הוא גם טען שהספק לא מקבל סחורה חזרה והוא עכשיו תקוע עם זה
הוא מוכן לתת זיכוי בניקוי 1500 שח נוספים
האם קרמיקה כזו נחשבת הזמנה מיוחדת
האם מותר לו לגבות 1500 שח נוספים.
| |
|
|
|
| 10/11/2019 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 13:34:22 |
| עליזה שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, על פניו, לא מדובר בהזמנה מיוחדת, שכן מדובר במוצר קטלוגי שהוזמן בחבילות על פי הכמות לה היית זקוקה.
על פי תקנות ביטול עסקה, ניתן לבטל עסקה זו כל עוד לא בוצעה התקנה ודמי הביטול המירביים יהיו 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 7/11/2019 21:02 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 21:02:01 |
| קניתי נעלים ולאחר שבועים הם נפגמו. לאחר דין ודברים עם החנות זיכו אותי על הסכום בזיכוי מוגבל בתוקפו.
האם ישנה זכות להגביל את תוקף הזיכוי
| |
|
|
|
| 10/11/2019 11:30 |
יצחק |
 | |
|
| 10/11/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 13:33:46 |
| יצחק שלום רב,
ניתן להגביל זיכוי לתקופה של לא פחות משנתיים, מעבר לכך,לא ניתן להגביל את השימוש בזיכוי בשום דרך אחרת.
ההוראה קבועה בסעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 10/11/2019 11:11 |
-עליזה |
 | | מחבר: | -עליזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 11:11:21 |
| רכשתי קרמיקה לחצר בגדלים שונים מלון מלאי שהיה אצל הספק.
הצבע בחוץ נראה מאוד כהה לעומת בפנים.החזרתי את הקרמיקה למוחרת ובקשתי החזר כספי.
בעל החנות טען שזו הזמנה מיוחדת בגלל הפריסה של הקרמיקה
ולכן לא חייב בהחזר כספי.
הוא גם טען שהספק לא מקבל סחורה חזרה והוא עכשיו תקוע עם זה
הוא מוכן לתת זיכוי בניקוי 1500 שח נוספים
האם קרמיקה כזו נחשבת הזמנה מיוחדת
האם מותר לו לגבות 1500 שח נוספים.
| |
|
|
|
| 10/11/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 13:32:43 |
| עליזה שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, על פניו, לא מדובר בהזמנה מיוחדת, שכן מדובר במוצר קטלוגי שהוזמן בחבילות על פי הכמות לה היית זקוקה.
על פי תקנות ביטול עסקה, ניתן לבטל עסקה זו כל עוד לא בוצעה התקנה ודמי הביטול המירביים יהיו 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 7/11/2019 14:51 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 14:51:15 |
| אני וחברתי, טופלנו אצל קוסמטיקאית פרטית אשר עושה טיפולי לייזר להורדת שיער, קבענו איתה מחיר גלובאלי מראש ללא הגבלת טיפולים וזה התאים לנו כי היינו תלמידות ולא עבדנו כל כך וכעבור ארבעה טיפולים, הקוסמטיקאית החליטה שזה לא משתלם לה והיא אמרה לנו שהיא תחזיר לנו את הכסף או שנעשה עשרה טיפולים במחיר שקבענו מההתחלה. חברתי אמרה לקוסמטיקאית שזה לא הגיוני שהיא תעשה דבר כזה כי קבענו מראש על מחיר מסויים ופתאום היא תשנה את דעתה וזו הייתה ההחלתה שלה אם אנחנו רוצות או לא אז אני וחברתי חשבנו על זה ואמרנו שזה מחיר בסדר ומקסימום אם נצטרך נשלם על עוד שתיי טיפולים וזהו, ואז הגענו לקליניקה שלה והיא אמרה לנו: " יודעות מה בגלל שקבענו מראש אז אני יפנק אתכן בשתיים עשרה טיפולים" אז אמרנו בסדר.
עוד דבר שקרה אחרי המקרה הזה, חברתי הביאה לקוסמטיקאית לקוחות ואחת מהן כנראה לא שילמה לקוסמטיקאית בזמן, אז הקוסמטיקאית פנתה אליי ואל חברתי ואמרה לנו שהיא לא תקבל אותנו עד שהלקוחה שחברתי הביאה לה לא תשלם לה, ושהיא תוציא לה מכתב מעורך דין על גניבה וחברה שלי אמרה לקוסמטיקאית שזה לא קשור אלינו ושזה לא בעיה שלנו ושתעשה חוזים עם הלקוחות שלה אם היא לא יודעת להתנהל ושהיא הפסידה שתיי לקוחות. ואני ניסיתי להסביר לקוסמטיקאית שאין קשר ללקוחה שחברה שלי הביאה לה אליי והיא אמרה לי:" חברה שלכם חייבת לי 600 ש"ח לא אמא שלה ולא היא מוכנות לשלם לי את הכסף, הבנתי שהיא כן קשורה גם אלייך אני לא מאמינה שחברה שלך משתפת איתם פעולה, את ילדה מקסימה אבל עד שהיא לא מחזירה לי את הכסף אני באמת לא יכולה לקבל אותך".
(האמא של הלקוחה שלא שילמה אמרה לה שהיא תשלם כל מה שצריך). הקוסמטיקאית אמרה: "כשהיא תשלם לי אני אקבל אותך בשמחה ובאהבה".
"איך חברה שלך מכירה אותך בכלל? היא לא אמורה להיות דתיה ואחרי יום כיפור?".
והיא מוסיפה: "אני פשוט בהלם מכל הסיפור הזה בחיים לא קרה לי דבר כזה, תגידי לה כבר שעורך דין ישלח מכתב ואני לא אוותר לה על זה".
מה אני וחברתי אמורות לעשות? כי הבאנו שאסור לקוסמטיקאית לא לקבל אותנו בגלל דבר כזה. מה בגלל כל דבר קטן היא תגיד לנו אני לא אקבל אתכן? | |
|
|
|
| 10/11/2019 13:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 13:22:53 |
| שלום וברכה עדן,
קשה לתת מענה לגופן של שאלותייך המגבלות הפורום מטבע הדברים. יחד עם זאת יש לציין כי התנהלותה בית העסק (הקוסמטיקאית) כמתואר בפנייתך, על פניו, הינו לא תקין אם להיות עדינים. אין בית העסק רשאי לנסות ולגבות מכם או באמצעותכם חוב של לקוח אחר, ולהפעיל עליכן לחץ והשפעה לא הוגנת ולהותיר אתכן כבני ערובה, והלכה למעשה להפר את ההסכמות שבין הצדדים, ובעיקר את ההתחייבות למתן שירות וטיפולים. אין זה מן הנמנע כי מוטב יהיה לבטל את העסקה ולקבל את התמורה בחזרה. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את ההסכמות שבין הצדדים וליתן שירות כמתחייב לאלתר וללא תנאים לא ענייניים / בדרישה לבטל את העסקה. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 7/11/2019 08:25 |
שילה |
 | | מחבר: | שילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 08:25:39 |
| קנינו סנדלי שורש שיכולים כידוע להחזיק שנים.
אחרי חודש הסוליה התחילה להפתח.
אחרי חודשיים מצאנו את הזמן לסוע במיוחד סניף אחר של החנות (החנות לא באזורנו. קנינו את הסנדלים בטיול).
בחנות לקחו אחריות על הפגם אבל לא הסכימו להביא חדש רק לתקן.
אמרו שישלחו לתיקון ועוד שבוע וחצי יהיה מתוקן.
אחרי שבועיים עברנו במקרה במקום, בדקנו, והביאו לנו את הסנגלים בתוך שקית עם הפרטים שלנו כאילו זה חזר מתיקון. בבית התברר שלא תוקן כלל.
כל נסיעה לשם היא נסיעה במיוחד של כחצי שעה לכל כיוון.
בינתיים בעל הסנדלים נאלץ ללכת לעבודה עם קרוקס וסנדלים מאחיו כי לא היה לו משהו אחר.
האם אפשר לבטל את העסקה, שיחזירו את הכסף (ואפילו את ההוצאות הנלוות של הזמן והטרחה) כדי שנוכל לקנות סנדלים אחרות בלי להיטרטר ולחכות לטובות? | |
|
|
|
| 10/11/2019 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 13:21:20 |
| שלום וברכה שילה,
בעקרון חוק המכר קובע כי על בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה במוצר בתוך פרק זמן סביר. מקום בו הוא לא עושה זאת, קמה לצרכן הזכות לבטל את העסקה ללא כל עלות. אין זה מן הנמנע כי יש מקום לטעון כי בית העסק כשל בקיום חובותיו מכוח חוק המכר כאמור, באופן המקים לצרכן את הזכות לבטל את העסקה כאמור (נא ר' סעיפים 11 + 28 לחוק המכר). נסה לבוא בדברים עם בית העסק (אולי בכתב להנהלת בית העסק) לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 6/11/2019 14:49 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 14:49:35 |
| שלום, תיאמו איתי טכנאי למכונת כביסה (התקנה) חדשה בין השעות 10:00-14:00, עם התראה טלפונית של חצי שעה (אמרתי שאני מעדיפה שיצמצמו את הטווח וללא התראה טלפונית אבל אמרו שאי אפשר)
בשעה 14:05 הגיע טכנאי- אבל ללא ציוד מתאים לביצוע ההתקנה- ואמר שיחזור מחר בבוקר.
האם הגעתו ללא ביצוע ההתקנה (הגעה עם ציוד לא מתאים) נחשבת הגעה? האם מגיע לי פיצוי בגין איחור? גם אם של 5 דקות?
תודה! | |
|
|
|
| 10/11/2019 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 13:12:24 |
| מאיה שלום רב,
העובדה כי הטכנאי הגיע ללא הציוד המתאים אינה מזכה בזכות לפיצוי ללא הוכחת נזק, אלא יכולה להוות עילה לפיצוי באמצעות דיני הנזיקין הכללים, בכפוף להוכחת הנזק שנגרם.
אף על פי כן, את זכאית לפיצוי בסך של 300 ש"ח בגין אי הסכמת בית העסק לקבוע טווח שעות שלא יעלה על שעתיים בחולפה להמתנה להתראה טלפונית. | |
|
|
|
| 7/11/2019 14:50 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 14:50:21 |
| אני וחברתי, טופלנו אצל קוסמטיקאית פרטית אשר עושה טיפולי לייזר להורדת שיער, קבענו איתה מחיר גלובאלי מראש ללא הגבלת טיפולים וזה התאים לנו כי היינו תלמידות ולא עבדנו כל כך וכעבור ארבעה טיפולים, הקוסמטיקאית החליטה שזה לא משתלם לה והיא אמרה לנו שהיא תחזיר לנו את הכסף או שנעשה עשרה טיפולים במחיר שקבענו מההתחלה. חברתי אמרה לקוסמטיקאית שזה לא הגיוני שהיא תעשה דבר כזה כי קבענו מראש על מחיר מסויים ופתאום היא תשנה את דעתה וזו הייתה ההחלתה שלה אם אנחנו רוצות או לא אז אני וחברתי חשבנו על זה ואמרנו שזה מחיר בסדר ומקסימום אם נצטרך נשלם על עוד שתיי טיפולים וזהו, ואז הגענו לקליניקה שלה והיא אמרה לנו: " יודעות מה בגלל שקבענו מראש אז אני יפנק אתכן בשתיים עשרה טיפולים" אז אמרנו בסדר.
עוד דבר שקרה אחרי המקרה הזה, חברתי הביאה לקוסמטיקאית לקוחות ואחת מהן כנראה לא שילמה לקוסמטיקאית בזמן, אז הקוסמטיקאית פנתה אליי ואל חברתי ואמרה לנו שהיא לא תקבל אותנו עד שהלקוחה שחברתי הביאה לה לא תשלם לה, ושהיא תוציא לה מכתב מעורך דין על גניבה וחברה שלי אמרה לקוסמטיקאית שזה לא קשור אלינו ושזה לא בעיה שלנו ושתעשה חוזים עם הלקוחות שלה אם היא לא יודעת להתנהל ושהיא הפסידה שתיי לקוחות. ואני ניסיתי להסביר לקוסמטיקאית שאין קשר ללקוחה שחברה שלי הביאה לה אליי והיא אמרה לי:" חברה שלכם חייבת לי 600 ש"ח לא אמא שלה ולא היא מוכנות לשלם לי את הכסף, הבנתי שהיא כן קשורה גם אלייך אני לא מאמינה שחברה שלך משתפת איתם פעולה, את ילדה מקסימה אבל עד שהיא לא מחזירה לי את הכסף אני באמת לא יכולה לקבל אותך".
(האמא של הלקוחה שלא שילמה אמרה לה שהיא תשלם כל מה שצריך). הקוסמטיקאית אמרה: "כשהיא תשלם לי אני אקבל אותך בשמחה ובאהבה".
והיא מוסיפה: "אני פשוט בהלם מכל הסיפור הזה בחיים לא קרה לי דבר כזה, תגידי לה כבר שעורך דין ישלח מכתב ואני לא אוותר לה על זה".
מה אני וחברתי אמורות לעשות? כי הבאנו שאסור לקוסמטיקאית לא לקבל אותנו בגלל דבר כזה. מה בגלל כל דבר קטן היא תגיד לנו אני לא אקבל אתכן? | |
|
|
|
| 10/11/2019 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 13:11:06 |
| שלום וברכה עדן,
קשה לתת מענה לגופן של שאלותייך המגבלות הפורום מטבע הדברים. יחד עם זאת יש לציין כי התנהלותה בית העסק (הקוסמטיקאית) כמתואר בפנייתך, על פניו, הינו לא תקין אם להיות עדינים. אין בית העסק רשאי לנסות ולגבות מכם או באמצעותכם חוב של לקוח אחר, ולהפעיל עליכן לחץ והשפעה לא הוגנת ולהותיר אתכן כבני ערובה, והלכה למעשה להפר את ההסכמות שבין הצדדים, ובעיקר את ההתחייבות למתן שירות וטיפולים. אין זה מן הנמנע כי מוטב יהיה לבטל את העסקה ולקבל את התמורה בחזרה. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את ההסכמות שבין הצדדים וליתן שירות כמתחייב לאלתר וללא תנאים לא ענייניים / בדרישה לבטל את העסקה. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 10/11/2019 10:44 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 10:44:05 |
|
|
|
| 10/11/2019 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 13:10:33 |
| שלום וברכה עדן,
|
|
|
| 10/11/2019 10:46 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 10:46:39 |
|
|
|
| 10/11/2019 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 13:09:58 |
| שלום וברכה עדן,
|
|
|
| 10/11/2019 10:46 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 10:46:09 |
|
|
|
| 10/11/2019 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 13:09:16 |
| שלום וברכה עדן,
|
|
|
| 6/11/2019 20:06 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 20:06:51 |
מה אני וחברתי אמורות לעשות? כי הבאנו שאסור לקוסמטיקאית לא לקבל אותנו בגלל דבר כזה. מה בגלל כל דבר קטן היא תגיד לנו אני לא אקבל אתכן?
| |
|
|
|
| 10/11/2019 11:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 11:59:06 |
| שלום וברכה עדן,
|
|
|
| 6/11/2019 17:06 |
אילנה |
 | | מחבר: | אילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 17:06:51 |
| | שלום. בעלי נרשם לקורס במכללה הרישום בוצע ב31/10 והקורס עצמו מתחיל ב 17/11. בתאריך 3/11 בעקבות מספר דברים שקרו הוחלט שלא יכול לגשת לקורס. השאלה היא קודם האם יכול להיות זכאי לקבל החזר הרי הרישום עצמו בוצע ב31/10 והקורס מתחיל ב17/11 לכן אין 14 ימי עסקים עד להתחלת הקורס?! ועוד דבר במידה וכן יהיה זכאי בדרך כל שהיא האם מותר להם לקזז מהמגמה של 1000 שח בנוסף לדמי רישום גם דמי ביטול של 500 שח כאשר עלות הקורס 7800?! אודה על תשובתכם. | |
|
|
|
| 10/11/2019 11:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 11:49:21 |
| שלום וברכה אילנה,
יש לרגליים לעמדת בית העסק כמתואר בפנייתך. בהעדר זכות לביטול העסקה מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), לאור מניין הימים הנותר עד למועד תחילת הקורס, הרי שאת הצדדים יחייבו ההסכמות ביניהם, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 6/11/2019 17:56 |
מתן |
 | | מחבר: | מתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 17:56:21 |
| חברה שלי רכשה מעיל ב-Stradivarius בקניון גינדי ב-4/11.
אחרי שרכשה, היא וחברה שלה החליטו להסתובב עוד בחנות. לאחר כחצי שעה היא החליטה להחליף את המעיל שנמצא בשקית בעודנה בחנות.
הוחלף בקופה בלי בעיה. מה כן הבעיה?
כשהגענו למחרת לבקש זיכוי כספי, נתקלנו בסירוב שהפריט כבר הוחלף.
הסברנו שלא בצענו החזרת פריט אלא לאחר כחצי שעה ובזמן שעדיין היינו בחנות הוחלט להחליף מידה וצבע. בקופה נעשתה פעולה של החלפה וכעת הפריט פסול לתמורה כספית. הרי לא נעשתה שום מדידה מחוץ לחנות או אפילו יציאה מהחנות. פעולת ההחלפה במחשב בעצם שללה את הזכות החוקית לבדוק את הפריט בבית עם מראה ותאורה שונה.
בסניף ובשירות הלקוחות אמרו: ״הייתם צריכים לבטל את העסקה ואז לעשות רכישה מחדש״. נו באמת, זו לא תשובה רצינית. מדובר פה בהטעייה מכוונת ובחוסר יושרה מוחלט.
מה ניתן לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 10/11/2019 11:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 11:36:18 |
| שלום וברכה מתן,
לעמדת המועצה, דין הוא כי תעמוד לצרכן בפרשה זכות החרטה וביטול העסקה מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) - ביטול עסקת ביגוד בתוך יומיים ממועד הרכישה. העובדה שבוצעה החלפה אין בה כדי לגרוע מהזכות לביטול העסקה בתוך יומיים ממועד העסקה המקורית, כאמור לעיל. אנו מציעים כי תפנו להנהלת בית העסק (גם בכתב) לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת ביטול העסקה ניתנה על ידכם, בהתאם להוראות תקנות ביטול עסקה כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 6/11/2019 16:59 |
אילנה |
 | | מחבר: | אילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 16:59:39 |
| | בתאריך 31/10/19 בעלי נרשם לקורס במכללה ונתן מקדמה של 1000 שח. שלושה ימים לאחר מכן נודע לו שזכאי לקבל את הקורס במקום אחר בחינם ופנה למכללה לביצוע ביטול הרשמה. נאמר לו בשיחה שלאחר שיגיש תופס בקשה לביטול ידונו בבקשה שלו אבל שידע מראש שלא מחזירים 350 שח דמי רישום ועוד 500שח דמי ביטול?! קודם כל האם הם באמת יכולים לקחת דמי ביטול של500שח כאשר עלות הקורס 7800 ודבר נוסף לפי מה שהבנתי ניתן לבטל את העיסקה תוך 14 ימי עסקים מרגע ההרשמה ולקבל החזר כל עוד נותרו 14 ימי עסקים עד להתחלת הקורס אבל הקורס מתחיל ב 17/11 אז בין כה וכה אין לי 14 ימי עסקים לפני שיתחיל הקורס כי המועד שבו הוא נרשם קרוב מאוד עד להתחלת הקורס האם עדיין זכאי להחזר? בתודה מראש על התשובה | |
|
|
|
| 10/11/2019 11:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 11:28:03 |
| שלום וברכה אילנה,
יש לרגליים לעמדת בית העסק כמתואר בפנייתך. בהעדר זכות לביטול העסקה מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), לאור מניין הימים הנותר עד למועד תחילת הקורס, הרי שאת הצדדים יחייבו ההסכמות ביניהם, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 10/11/2019 08:49 |
יערית |
 | | מחבר: | יערית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 08:49:40 |
| שלום,
פנו אלינו חברה להשבת כספים אבודים.
לאחר בדיקה שעלתה לנו 466 ש"ח נמצא שיש לבעלי "כספים אבודים" ע"ס 106,000 ש"ח של קרנות וכדומה.
הסוכנת שטיפלה בנו דחקה לנו שלם במהירות את העמלה שלהם כדי להוציא את הכסף כמה שיותר מהר...שילמנו 14%
לאחר כמה ימים התברר לנו שחצי מהכסף זה קרן השתלמות שגם ככה עוד שנה וחצי נפתח לנו , אמרנו שאנחנו לא מעוניים לפתוח אותה כרגע (לא שווה לשלם מס)
הסוכנת הבטיחה שהיא תוציא לנו את הקופה ללא מס מה שכמובן לא הצליחה לעשות.
ביקשתי את העמלה ששילמתי לה על קופה זו בחזרה והם מסרבים להחזיר לנו בטענה שאנחנו ביקשנו לפתוח ובעיה שלנו שהתחרטנו.
האם הם צריכים להחזיר לנו? הריי הם לקחו עמלה על קופה שלא נפתחה בסופו של דבר | |
|
|
|
| 10/11/2019 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 10:25:17 |
| שלום וברכה יערית,
אין זה מן הנמנע כי התנהלות בית העסק נגועה בחוסר תום לב ואף עולה כדי עוולה, ברם, קשה במגבלות הפורום ליתן מענה לגופן של שאלות בהעדר יכולת לעמוד על מכלול הנסיבות ובפרט על ההסכמות שבין הצדדים. אנו מציעים כי תפנו בכתב בצורה מסודרת להנהלת בית העסק בדרישה להשיב את הכספים שנגבו שלא כדין. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 6/11/2019 12:52 |
מיה |
 | | מחבר: | מיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 12:52:12 |
| היי, רכשתי רהיט 'מהמדף' דרך אתר אינטרנט. הוא הגיע אליי שבור.
החברה המוכרת מאוד נחמדה, שלחתי תמונות ואי אפשר שלא להסכים שזה שבור.
מסכימים שזה שבור, לוקחים אחריות.
אבל הם דורשים לשלוח לי את אותו רהיט מחדש, ומבטיחים שיגיע לא שבור, בעוד אני רוצה לבטל את העסקה לגמרי (חוששת שאם הגיע אליי עטוף כ"כ טוב ושבור, האיכות של המוצר ירודה מאוד).
מבחינתם - ביטול, למרות שזה שבור, אני צריכה לשלם על המשלוח ועוד 5% מהמחיר. יוצא כבר קרוב ל 100 ש"ח.
ובעצם = מחייבים אותי להחליף ולא לבטל.
הם שלחו לי ציטוט מאתרכם, שאומר שרק אם לא הצליחו לספק לי מוצר תקין תחת הפגום, אז זכותי לבטל בלא עלות.
אז מה הנכון?
תודה! | |
|
|
|
| 6/11/2019 13:35 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 13:35:46 |
| מחוק הגנת הצרכן הנוגע למכר מרחוק:
14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה.
ללא דמי ביטול ואיסוף מביתך ללא תשלום. מומלץ לבטל את העסקה בכתב. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 6/11/2019 14:28 |
מיה |
 | | מחבר: | מיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 14:28:47 |
| תודה! מצפה גם לתשובת הצוות, כי יש לי חשש שנוספו תיקונים, או שבעקבות פסיקות זה השתנה.
בכל אופן, עזרת עם מראה המקום המדויק (: | |
|
|
|
| 10/11/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 08:45:28 |
| מיה שלום רב,
כפי שציין משה, את רשאית לבטל את העסקה בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן, סעיף 14ה.
מתן אפשרות תיקון נוגעת לסיטואציה בה לצרכן אין אפשרות ביטול על פי הוראות הדין, ולא במקרה בו הצרכן ממילא רשאי לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 5/11/2019 00:23 |
אי |
 | | מחבר: | אי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 00:23:58 |
| | אני מקבל הודעות sms מאדם שאישרתי לו שליחת הודעות פירסום וכו.. בסוף כל הודעה רשום "להסרה השב הסר", שלחתי את המילה 'הסר' ואני עדיין מקבל הודעות sms. האם אני זכאי לפיצוי כלשהו? | |
|
|
|
| 6/11/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 09:09:42 |
| שלום רב אדון,
ראה מידע מפורט בעניין סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים), המכונה "חוק הספאם" באתר המועצה לצרכנות,בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 6/11/2019 10:20 |
אי |
 | | מחבר: | אי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 10:20:47 |
| | אוקיי, איך ואיפה אני יכול להגיש תביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק? | |
|
|
|
| 6/11/2019 10:21 |
אי |
 | | מחבר: | אי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 10:21:06 |
| | אוקיי, איך ואיפה אני יכול להגיש תביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק? | |
|
|
|
| 10/11/2019 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 08:42:29 |
| אדוני שלום רב,
את התביעה ניתן להגיש בבית המשפט לתביעות קטנות באזור מגורייך. | |
|
|
|
| 27/10/2019 15:37 |
דבי |
 | | מחבר: | דבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2019 | | שעה: | 15:37:37 |
| שלום וברכה,
1. נזקקתי לבצע שיחות טלפון לחו"ל. ספק הטלפון אמר לי להתקשר לספק של השיחות חו"ל ולעשות חבילה כח אחרת יעלב לי יקר.
2. התקשרתי לחברת 'פרטנר' ספקי השיחות לחו"ל בקו הטלפון הביתי. חיכיתי הרבה מאוד זמן בטלפון ולא היה מענה. השארתי טלפון שיחזרו אלי לפי הבטחת המענה האטומטי. - ולא חזרו אלי.
3. ביצעתי את השיחות לחו"ל מפאת דחיפות העניין ללא חבילה.
4. קיבלתי חשבונית מספק הטלפון שכולל בקשת תשלום שיועבר לספק שיחות לחו"ל - פרטנר. בסך 200 ש"ח. (2 שיחות קצרות )
5. יצרתי קשר עם 'פרטנר' שיתנו לי פרוט על מה חוייבתי בסכום כל כך גבוה.. נציג 'פרטנר' הודיע שאני לא מטפיע במערכת והוא לא יכול לראות.
6. יצרתי קשר עם בזק והיא אמרה שאין לה פרוט על כן אשלם דרכם רק על החוב של 'בזק' והיא תעביר את התשלום על שיחות חו"ל לפרטנר ונראה איך 'אני לא מופיע במערכת'.
7. לאחר חודשיים מקבלת מכתב מ'פרטנר' עם חיוב של 200 ש"ח ללא פרוט. (התאריך על המכתב 2/10/19 אני קיבלתי אותו ב 24/10/191). לאחר יומיים מקבלת שוב מכתב לתשלום 240 ש"ח (ריבית 40 ש"ח) מנסה שוב להתקשר ל'פרטנר' ומחכה על הקו במשך למעלה מ10 דקות ללא מענה.
מה עלי לעשות? האם זאת לא זכות מינילית לדעת על מה אני משלמת ואיך חישבו והגיעו לסכום של 200 ש"ח? | |
|
|
|
| 28/10/2019 12:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 12:37:04 |
| שלום וברכה דבי,
עליך לפנות, או ליתר דיוק להשיב לפניות בית העסק בעניין, בכתב להנהלת פרטנר בדרישה לקבלת פירוט בגין החשבוניות הנשלחות לך. טוב יהיה להסביר את השיהוי בפניה וכן לתאר את הפרשה בתמצית, ולבקש על רקע זה מחילה על הוצאות נלוות והעמדת החיוב על גובה הקרן בלבד. ככל שהנך זקוקה עדיין לשירותי שיחות לחו"ל, אולי ניתן לבקש ולקבל הצעות בדבר, עם או בלי כרירה של החוב בכך. | |
|
|
|
| 6/11/2019 08:54 |
דבי |
 | | מחבר: | דבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 08:54:13 |
| תודה על המענה.
שלחתי מכתב בפקס ל-2 מספרי פקס שונים.
שלחתי מייל לכתובת שמופיעה על המכתב.
לא חזרו אלי ולא טיפלו בפנייתי. בטלפון איני מצליחה לקבל מענה מנציג כל אחד מעביר אותי הלאה. | |
|
|
|
| 10/11/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 08:41:30 |
| דבי שלום רב,
בנסיבות אלו, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
|