| 12/11/2019 13:20 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/11/2019 | | שעה: | 13:20:00 |
| היי
דיברנו עם נציג שמוכר חבילןת נופש (דרך דיל מהעבודה )
דיברנו על חבילה שכוללת מלונות וקרןז
אמרנו שנוכל לסגןר את העסקה רק אחרי שאחותי תוציא את הויזה וכך היה.
לפני 14 ימים בדיוק העסקה נעשתה וגבו מאיתנו כסף
כבר לפני יומיים הבנו שיש בעייה ולא נוכל לצאת לקרוז -מסיבה בריאותית
אחותי התקשרה לנציג ואמרה לו שיש בעייה הןא טען שאנחנו בדמי ביטול מלאים לא הזכיר בכלל אצ חוק הגנת הצרכן
אחרי שבדקהו והתייעצנו גילינו שקיים החוק וולכן הוא מחןייב אליו
פנינו אליו הוא התנער מהחוק וטען שזה לא תופס בקבוצות למרות שאנחנו רק זןג .
(הוא כנראה התכוון לכל הדיל)
הוא טוען שהעסקה בוצעה בשיחה הראשונה בניינו כשעוד לא היה ויזה לאחותי
בשום שלב לא קיבלתי את תנאי הביטול או מסמך כלשהו שמאשר את הקנייה
חוץ מההורדה בכרטיס האשראי שראיהו בעצמנו לא קיבלנו ממנו כלום כלום כלום אפילן לא קבלה
האם חוק הגנת הצרכן וביטול העסקה קיים במקרה שלנו ?
תודהה
| |
|
|
|
| 12/11/2019 13:06 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/11/2019 | | שעה: | 13:06:31 |
| היי,
על מנת לקבוע תור לבקשה לויזה יש לבצע תשלום על סך 160$. שילמתי, קבעתי תור לעוד 7 שבועות ובסוף אין לי צורך בויזה. לא קיבלתי שום שירות או מוצר ומועד הפגישה רחוק. הם אומרים שהם לא מבצעים החזר אבל אין אני זכאית על פי חוק?
תודה,
ליאת | |
|
|
|
| 5/11/2019 13:28 |
סופי |
 | | מחבר: | סופי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 13:28:27 |
| שלום רב,
בעלי ואני רכשנו מדרסים ברשת ניו פיט תל אביב
ביום ראשון שעבר (שנינו בגיל פנסיה).
הגענו לשם בעקבות פרסום בעיתון שזו רשת שנותנת פגישת יעוץ ואבחון ללא עלות . ורכישת מדרסים עולה 99 ש"ח
כמובן שהגענו לשם , הנציג הסביר לנו אחרי שכביכול עשה לנו את האבחון הממוחשב שאנו זקוקים למדרס טיפולי ולא מדרס נוחות וזה עלה לנו לאחר דין ודברים 1200 ש"ח לכל זוג מדרסים.
ביום שלישי שבוע שעבר (יומיים אחרי) היתה לי תחושה שהונו אותו והחלטתי שאני רוצה לבטל את העסקה.
מיום שלישי שעבר אף נציג לו חזר אלינו, למרות שהובטח לנו שתוך 72 שעות המנהל יחזור אלינו.
ביום ראשון, לפני יומיים נגשנו פיסית למקום על מנת להחזיר את המדרסים ולקבל החזר.
הנציג שקיבל אותנו קישר אותי למנהל שלו והוא אמר לי
שאם אני משאירה את המדרסים או לא משאירה את המדרסים
מבחינתו זה היינו אך.
בקיצור המדרסים נשארו שם והוא לא נתן לי אישור שקיבל את זה ממני.
המנהל הבטיח לי שהוא ידבר איתו בטלפון ביום שני כלומר אתמול אחרי צהרים.
אף אחד לא התקשר.
אני מהבוקר משאירה הודעות ואף אחד לא מתייחס.
אבקש עזרה איך עליי לנהוג
תודה | |
|
|
|
| 6/11/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 13:49:11 |
| שלום רב סופי,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות וכן לא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם המוצר.
במקרה המתואר, היה ומדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורכם על פי מידות מיוחדות הרי שלא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, ויהיה עליכם לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
במידה שאין שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, האוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה ובמקרה שכזה יהיה עליכם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם בצירוף ראיות התומכות את טענתכם.
| |
|
|
|
| 7/11/2019 12:49 |
סופי |
 | | מחבר: | סופי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 12:49:04 |
| שלום רבה, תודה על תשובתכם
למיטב זכרוני אין שילוט מידיניות החזרת טובין בחנות, גם אף מילה לא נאמרה בעניין החזרת המדרסים במידה ולא נהיה מרוצים
אתמול סופסוף מנהל הרשת התקשר, דיברתי איתו שוב ושוב שאני מבקשת לבטל עסקה כי אני לא יכולה לעמוד בתשלום הגבוה של המדרסים, הוא מצידו מנסה לשכנע אותי שמקבלים החזר של 400 ש"ח מקופת חולים עבור כל זוג מדרסים, דהיינו 800 ש"ח לי ולבעלי, ושכסף זה לא סיבה טובה להעביר את המדרסים, ביקשתי שיקנוס אותי וזה לא עזר. אמרתי לו שאני אפנה להגנת הצרכן ולתביעות קטנות ואמר שאני צריכה להתמודד מול המחלקה המשפטית שלהם ושזה יעלה לי כסף, הוספתי ואמרתי לו שלי לא מגיע כסף מקופת חולים כי לפני כמה חודשים רכשתי מדרס נוחות מכללית ושם מימשתי את הזכות של החזר 400 ש"ח. למרות שברגע הקנייה הנציג שלו שיקר ואמר שאני זכאית להחזר, דרך אגב בבדיקה שעשיתי במכון מור לא צריכה מדרס טיפולי, הוא אמר שהוא יבדוק לפנים משורת הדין מה אפשר לעשות, חזר אחרי כמה דקות ואמר שיזכה אותי ב 400 ש"ח כי הנציג שלו לא ידע שהשתנו הנהלים בקופת חולים
איך מתקדמים הלאה, אודה על עזרתכם, תודה
סופי | |
|
|
|
| 11/11/2019 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 14:46:51 |
| שלום רב סופי,
עליך לברר אם יש שילוט מדיניות בבית העסק אם לאו, יש לפנות אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך, כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 12/11/2019 10:35 |
סופי |
 | | מחבר: | סופי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/11/2019 | | שעה: | 10:35:27 |
| שלום רב,
דיברתי עם נציגה שלכם, הנחתה אותי איך להוציא תלונה.
צרפתי את כל החומר הרלוונטי לתלונה.
ממה שהבנתי ממנה , ישלח מכתב מהמועצה לבית העסק שקנינו את המדרסים.
האם בנוסף אני צריכה לפנות אליהם?
סופי | |
|
|
|
| 6/11/2019 12:38 |
יערית |
 | | מחבר: | יערית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 12:38:47 |
| שלום,
פנו אלינו חברה להשבת כספים אבודים.
לאחר בדיקה שעלתה לנו 466 ש"ח נמצא שיש לבעלי "כספים אבודים" ע"ס 106,000 ש"ח של קרנות וכדומה.
הסוכנת שטיפלה בנו דחקה לנו שלם במהירות את העמלה שלהם כדי להוציא את הכסף כמה שיותר מהר...שילמנו 14%
לאחר כמה ימים התברר לנו שחצי מהכסף זה קרן השתלמות שגם ככה עוד שנה וחצי נפתח לנו , אמרנו שאנחנו לא מעוניים לפתוח אותה כרגע (לא שווה לשלם מס)
הסוכנת הבטיחה שהיא תוציא לנו את הקופה ללא מס מה שכמובן לא הצליחה לעשות.
ביקשתי את העמלה ששילמתי לה על קופה זו בחזרה והם מסרבים להחזיר לנו בטענה שאנחנו ביקשנו לפתוח ובעיה שלנו שהתחרטנו.
האם הם צריכים להחזיר לנו? הריי הם לקחו עמלה על קופה שלא נפתחה בסופו של דבר | |
|
|
|
| 10/11/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 08:53:30 |
| שלום וברכה יערית,
אין זה מן הנמנע כי התנהלות בית העסק נגועה בחוסר תום לב ואף עולה כדי עוולה, ברם, קשה במגבלות הפורום ליתן מענה לגופן של שאלות בהעדר יכולת לעמוד על מכלול הנסיבות ובפרט על ההסכמות שבין הצדדים. אנו מציעים כי תפנו בכתב בצורה מסודרת להנהלת בית העסק בדרישה להשיב את הכספים שנגבו שלא כדין. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 11/11/2019 21:01 |
יערית |
 | | מחבר: | יערית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 21:01:54 |
| שלום רב,
לא קיבלנו מהם שום חוזה, קיבלנו טפסים לחתום על שיחרור הכסף אחרי שבעלי חתם הלינקים לא ניתנים לפתיחה יותר.
ביקשתי מהמנהלת שתשלח לי את כל המסמכים + קבלה על התשלום, אמרה שתשלח ולא שלחה כלום.
רוצה לציין שהיא בדקה כם לי אם יש על הם השם שלי כספים אבודים, עשתה בדיקה אמרה שיש קופה מ 2002 , שילמתי פתיחת תיק 466 ש"ח כדי שהיא תתן פרטים מדוייקים ותוציא לי דוח מסלקה שאגע כמה כספים "אבודים" יש ברשותי. ציינתי לסוכנות שאני עובדת 10 שנים באותו מקום והכל שם מסודר ואני רוצה לדעת על קופות ממקומות עבודה ישנים.
חזרה אליי לאחר כמה ימים ו7אמרה שיש כסף של פיצויים מהמקום עבודה שאני כרגע עובדת בו, טענתי שזה לא כספים אבודים זה כסף שאני יודעת עליו ואני לא מעוניינת לשחרר פיצויים של מקום עבודה שאני עדיין עובדת בו.
שאלתי לגבי הקופה של 2002 אמרה שאין בה כלום.
ביקשתי את ה 466 ש"ח בחזרה כי הריי הם מתחייבים להחזיר את הכסף אם הם לא מוצאים.
לא היתה מוכנה לשמוע על זה בטענה שהיא כן מצאה כסף.
ככה באותה דרך עבדו גם על הוריי , לא מצאו כלום (פרט לפנסיה {שזה לא כספים אבודים} שלהם שאמרו להם שהם יכולים לפתוח) ולא מוכניטם להחזיר להם את הכסף על פתיחת התיק.
מה עלינו לעשות??
תודה רבה
יערית
| |
|
|
|
| 7/11/2019 11:43 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 11:43:39 |
| האם חלה חובה להמציא חשבונית לרוכש בשפה העברית, או שניתן להוציא חשבונית באנגלים גם כשמדובר בעסקי תיירות (סוכנות נסיעות).
אודה למראה מקום בחוק | |
|
|
|
| 11/11/2019 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 13:27:44 |
| שלום רב גיא,
חסרים פרטים- כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם העסקה בוצעה מול חברה שיש לה נציגות בישראל?
לעניין אופן הצגת החשבונית, תנסה לברר מול רשות המיסים בישראל, באמצעות הקישור שלהלן:
https://taxes.gov.il/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 11/11/2019 18:10 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 18:10:58 |
| חבל שהתשובה כזו לאקונית... מה זה משנה איך בוצעה העסקה מרחוק בדוכן טלפון וכו'?!
מדובר בסוכנות נסיעות ישראלית המצויה בישראל שמנפיקה חשבונית בשפה האנגלית, האם חלה עליה חובה להנפיק חשבונית בשפה העברית, עד כמה שידוע לי השפות הרשמיות היחידות בישראל הן עברית וערבית | |
|
|
|
| 7/11/2019 18:38 |
נהג |
 | | מחבר: | נהג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 18:38:41 |
| שלום רב,
נרשמתי לקורס נהיגה באוטובוס שהתקיים במודיעין.
באמצע הקורס המורה התפטר וביה"ס העביר את המשך הקורס לבית שמש.
מדובר במרחק משמעותי עבורי ואני רוצה לבטל את ההתקשרות ולדרוש עצירה של התשלומים. האם אני זכאי ?
אודה לקבלת עמדתכם | |
|
|
|
| 11/11/2019 16:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 16:48:54 |
| שלום רב אדון,
יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו, לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 7/11/2019 21:00 |
בתיה |
 | | מחבר: | בתיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 21:00:25 |
| | קניתי בגד שלא התאים לי. אחרי שבועיים הגעתי לחנות להחליף את הבגד למשהו אחר. ובחנות טענו שהם לא יכולים להחליף לי כי נגמר להם הקולקציה הזו. בקשתי להחליף למשהו אחר בכלל והם סרבו. האם אני יכולה לדרוש החלפת בגד? | |
|
|
|
| 11/11/2019 16:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 16:45:32 |
| שלום רב בתיה,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין?
עקרונית,לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, היות שהמועד לביטול העסקה חלף, עם זאת, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק לשים שלט בחנות ובו מדיניות החזרת טובין, היה ובית העסק לא תולה שלט מדיניות החזרת טובין, כקבוע בדין, הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
מכאן, שהיה ואין שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט הוראות הדין. | |
|
|
|
| 7/11/2019 21:00 |
בתיה |
 | | מחבר: | בתיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 21:00:14 |
| | קניתי בגד שלא התאים לי. אחרי שבועיים הגעתי לחנות להחליף את הבגד למשהו אחר. ובחנות טענו שהם לא יכולים להחליף לי כי נגמר להם הקולקציה הזו. בקשתי להחליף למשהו אחר בכלל והם סרבו. האם אני יכולה לדרוש החלפת בגד? | |
|
|
|
| 11/11/2019 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 16:44:13 |
| שלום רב בתיה,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין?
עקרונית,לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, היות שהמועד לביטול העסקה חלף, עם זאת סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק לשים שלט בחנות ובו מדיניות החזרת טובין, היה ובית העסק לא תולה שלט מדיניות החזרת טובין, כקבוע בדין, הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
מכאן, שהיה ואין שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט הוראות הדין. | |
|
|
|
| 7/11/2019 17:59 |
טניה |
 | | מחבר: | טניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 17:59:45 |
| שלום.
קניתי אוזניות באילת. אריזה מקורית לא נפתחה. הלכתי לחנות אופיס דיפו באשדוד כדי להחליף לסוג אחר של אוזניות כי זה לא מה שרצינו.
נאמר לי שאני לא יכולה להחליף כי מוצר נקנה באילת ללא מע"מ. מה אוכל לעשות | |
|
|
|
| 11/11/2019 16:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 16:33:07 |
| שלום רב טניה,
מה עלות המוצר? האם זה אותה רשת או מדובר בזכיין?
היות שהמוצר נרכש ללא מע"מ באילת, לא ניתן לבצע החלפה במקום אחר מחוץ לאילת, היות שבערים אחרות התשלום כולל מע"מ.
עם זאת, היה והצרכן מעוניין לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה ומדובר ברשת חנויות ולא בזכיין והצרכן עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה(כגון:עלות המוצר מעל 50 ש"ח) אזי' בית העסק לא רשאי לסרב. | |
|
|
|
| 7/11/2019 17:59 |
טניה |
 | | מחבר: | טניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 17:59:24 |
| שלום.
קניתי אוזניות באילת. אריזה מקורית לא נפתחה. הלכתי לחנות אופיס דיפו באשדוד כדי להחליף לסוג אחר של אוזניות כי זה לא מה שרצינו.
נאמר לי שאני לא יכולה להחליף כי מוצר נקנה באילת ללא מע"מ. מה אוכל לעשות | |
|
|
|
| 11/11/2019 16:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 16:18:55 |
| שלום רב טניה,
מה עלות המוצר? האם זה אותה רשת או מדובר בזכיין? היות שהמוצר נרכש ללא מע"מ באילת, לא ניתן לבצע החלפה במקום אחר מחוץ לאילת, היות שבערים אחרות התשלום כולל מע"מ.
עם זאת, היה והצרכן מעוניין לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה ומדובר ברשת חנויות ולא בזכיין והצרכן עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה(כגון:עלות המוצר מעל 50 ש"ח) אזי' בית העסק לא רשאי לסרב. | |
|
|
|
| 7/11/2019 17:04 |
צחי |
 | | מחבר: | צחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 17:04:33 |
| | שלום, בינואר 19 קניתי מזגנים דרך מתקין, שהציג את עצמו כמתקין שעובד עם חנות מסויימת של מזגנים (שייכת לרשת). החיוב בוצע באשראי ונשלחה לי, ע"י המתקין, קבלה של החיוב באשראי. הקבלה היא תחת השם של החנות והכסף הועבר לחנות! כמו כן, הוסכם עם המתקין שאת המזגנים הוא יספק לי ויתקין כאשר אני אקבל את הדירה החדשה מהקבלן (על ההתקנה עוד לא שילמתי וסוכם שאשלם לו בזמן ההתקנה). במקביל התקשרתי לחנות ביום ביצוע העסקה ושאלתי אותם אם הם מודעים לעסקה? והאם הם שומרים לי את המזגנים? נאמר לי שהם מודעים ושהמזגנים מחכים לי. כעבור 10 חודשיים (לאחר שכל התשלומים על העסקה כבר שולמו לחנות) קיבלתי את הדירה וניסיתי ליצור קשר עם המתקין, על מנת לתאם התקנה או לפחות שיספק לי את המזגנים לדירה. המתקין התחמק כל פעם או שבכלל לא עונה לטלפונים. לאחר ניסיונות מרובים פניתי לחנות וביקשתי לקבל את המזגנים ששילמתי עליהם. הם טענו שהם בסיכסוך עם המתקין, ושהמתקין חייב להם כסף ושעד שהוא לא ישלם להם את החוב, הם לא יתנו לי את המזגנים (למרות שהם גם טוענים שאני צודק ושהעסקה בוצע מולם). אשמח לעזרה או הכוונה למה אני יכול לעשות... תודה. | |
|
|
|
| 11/11/2019 16:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 16:16:10 |
| שלום רב צחי,
אני מציעה כי תפנה אל שני הגורמים מכתב ובו תפרט את תלונתך ולאחר מכן, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 7/11/2019 15:25 |
ויקי |
 | | מחבר: | ויקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 15:25:29 |
| שלום,
לפי שבוע רכשתי מכשיר אייפון דרך אתר אונליין של שופרסל, בשום פרסום שלהם ובשום מקום באתר לא מצוין שזה טלפון מחודש ולא חדש. שלשום קיבלתי את המכשיר. לפי כל הבדיקות שעשיתי המכשיר הוא אכן מחודש ולא חדש כפי שהובטח וכפי שמצוין בכל מקום. הקופסה לא הייתה מקורית והקוד על הקופסה לא תאם למכשיר, ולפי מספר דגם ניתן לדעת שזה מכשיר מחודש. פניתי לשופרסל אשר קישרו אותי לספק ונאמר לי שאין להם מושג על מה אני מדברת. מבחינתם זה מכשיר חדש והם לא מעוניינים לשמוע כלום וניתקו לי את הטלפון. כלומר קניתי מכשיר מחודש ללא הסכמתי וללא ידיעתי. מה באפשרותי לעשות כדי לקבל מכשיר חדש כפי שהובטח בפרסום שלהם? | |
|
|
|
| 7/11/2019 15:37 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 15:37:57 |
| | בשלב ראשון, אני מציע לך לעשות צילום מסך של האתר. | |
|
|
|
| 7/11/2019 15:50 |
ויקי |
 | | מחבר: | ויקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 15:50:35 |
| | צילמתי את הפרסום ואת הפירוט שהם רושמים. כל מה שאפשר לתעד תיעדתי. | |
|
|
|
| 7/11/2019 15:51 |
ויקי |
 | | מחבר: | ויקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 15:51:45 |
| | צילמתי את הפרסום ואת הפירוט שהם רושמים. כל מה שאפשר לתעד תיעדתי. | |
|
|
|
| 7/11/2019 15:53 |
ויקי |
 | | מחבר: | ויקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 15:53:39 |
| | צילמתי את האתר, פרסום ואת המפרט שהם מפרסמים של המכשיר. בשום מקום לא מוזכר שזה מחודש. | |
|
|
|
| 11/11/2019 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 16:09:59 |
| שלום רב ויקי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי, בין היתר, הטעיה איכות המוצר, שהסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 7/11/2019 15:48 |
שקד |
 | | מחבר: | שקד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 15:48:56 |
| שלום רב,
חתמתי על הסכם קבלת שירותים מול דיג'י לחתונה שלי, לצערי הבנתי שהוא לא ממש רציני ויום לאחר החתימה ביקשתי לבטל את הסכם ההתקשרות.
בהסכם כתוב כי כל ביטול יחייב את המזמין בתשלום של 50% מסכום ההזמנה.
האם הדבר נכון ואני אכן צריך לשלם לו ? | |
|
|
|
| 11/11/2019 16:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 16:04:12 |
| שלום רב שקד,
הכלל הוא שהסכמים יש לקיים.
מכאן, שיהיה עליך לקיים את מה שסוכם, עם זאת, היה ומי מהצדדים מפר את המוסכם, יש לבדוק בחוזה אם ישנו סעיף פיצויים מוסכמים ובנוסף, ניתן לבדוק את זכויותיך מכח חוק החוזים. | |
|
|
|
| 7/11/2019 13:52 |
ארנון צימבלר |
 | | מחבר: | ארנון צימבלר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 13:52:37 |
| מנסה להחזיר מוצר שקניתי אתמול בחנות ״טומי״ רמת אביב לפני שחלפו 24 שעות מקנייתו בכרטיס אשראי. נאמר לי עי המוכרת שהכסף אמנם יוחזר, אך בצורה הבאה:
מהחנות תשלח בקשה ליבואן והוא יכין צק שישלח לחנות פחות 5%. אני אצטרך לחזור שוב כשיודיעו לי לאסוף הצק. לי נראה שזה לא חוקי. הזיכוי צריך להיות באותו אמצעי תשלום בו קניתי המוצר. איך לפתור? האם לבטל החיוב בבנק ולשלם בנפרד 5%? תודה. ארנון( אני מחוץ לחנות מחכה לתשובה | |
|
|
|
| 7/11/2019 14:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 14:10:56 |
| 4. (א) החזרת התמורה, כאמור בתקנה 3, תהיה במועד ביטול העסקה, ככל שניתן או במועד הקרוב ביותר לכך ולא מאוחר משבעה ימי עסקים ותיעשה באופן אופן שנעשה בו התשלום; היה התשלום במזומן החזרת התמורה תהיה במזומן או בשיק מזומן; היה התשלום בשיק – אם נפרע השיק, החזרת התמורה כאמור תהיה בתוך חמישה ימים מהמועד שנפרע; היה התשלום בכרטיס אשראי, יבטל העוסק את החיוב ואם זוכה חשבונו של העוסק ישיב העוסק לצרכן את הסכום שזוכה בו במזומן או בשיק מזומן או יודיע לחברת כרטיסי האשראי של הצרכן על ביטול העסקה וחברת כרטיסי האשראי תזכה את כרטיס האשראי של הצרכן מיידית בסכום החיוב ובלבד שהיה באפשרותה של חברת כרטיסי האשראי להיפרע מהעוסק בשל העסקה שבוטלה; ואולם לא היה ניתן לזכות את כרטיס האשראי של הצרכן כאמור, ישיב העוסק לצרכן את התמורה במזומן או בשיק מזומן.
החובה היא על העסק ולא היבואן. | |
|
|
|
| 7/11/2019 14:32 |
ארנון |
 | | מחבר: | ארנון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 14:32:49 |
| | אז מה לעשות באופן מיידי אם החנות מסרבת לזכות האשראי? להחזיר בתנאים שלהם? הרי אני לא יכול להכריח בכח. לא להחזיר? מה לעשות באופן מעשי? להחזיר ולבטל את העיסקה בכרטיס האשראי? | |
|
|
|
| 7/11/2019 15:07 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 15:07:58 |
| | ראית למה הם זכאים, לתת לך להחזר לאחר 7 ימי עסקים. אתה יכול לבטל את העסקה ולאסוף את הזיכוי בהמשך. רק שים לב שתקבל מסמך מסודר שבו מופיע מה רכשת, כמה שילמת ותאריך הביטול. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 11/11/2019 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 15:37:14 |
| שלום וברכה ארנון,
יש להניח שיקשה עליך לבטל את העסקה בחברת האשראי. על בית העסק להודיע לחברת האשראי על ביטול העסקה בהתאם להוראות תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), וכן עליו להשיב את התמורה ששולמה בניכוי דמי ביטול באופן המצויין בתגובתו של משה דלעיל. מוטב כמובן לתעד את הודעת ביטול העסקה, השבת המוצר, ואת התחייבות בית העסק לכבד את ביטול העסקה כמתחייב. ככל שיש בדבר עוד צורך פנה בכתב להנהלת בית העסק בדרישה להשיב את התמורה בהתאם להוראות הדין, ללא כל דיחוי נוסף, שאחרת רשאי בית המשפט לחייבו בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 11/11/2019 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 15:56:36 |
| שלום רב ארנון,
מה המוצר שנרכש? מתי נרכש (תאריך)? בהמשך ליעוץ שניתן לעיל, שים לב, שהיה והתשלום בוצע באמצעות כרטיס אשראי ובית העסק שילם עמלת סליקה, אזי' בית העסק רשאי לדרוש את התשלום הנ"ל מהצרכן, ובלבד שבית העסק יוכיח בפני הצרכן שאכן נגבה ממנו עמלת סליקה.
היה ותתקל בבעיה, עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 7/11/2019 14:57 |
דני ענבר |
 | | מחבר: | דני ענבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 14:57:40 |
| הגשתי תביעה קטנה לבית משפט לתביעות קטנות ונאמר לי שם שאם הנתבע לא יגיש כתב הגנה תוך 30 יום, מיום שקיבל את כתב התביעה, אני רשאי לבקש לחייבו
בסכם התביעה המקורי.
שאלתי היא איך סופרים במקרה זה 30 יום. האם קלנדרי , נניח מה 7 לספטמבר
עד ה 7 לאוקטובר, או שיש כאן עניין להתחשב ולהפחית ימי עבודה,חגים ושבתות.
מקווה שיש לכם תשובה לעניין.
תודה מראש
דני ענבר
03 9384874 0505661967
| |
|
|
|
| 11/11/2019 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 15:07:28 |
| שלום וברכה דני,
אין המועצה מטפלת ככלל בתלונות בעניינים תלויים ועומדים, וממילא קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום בהעדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. מכל מקום נציין כי לעניות דעתנו יש לוודא כי הנתבע קיבל את כתב התביעה ממזכירות בית המשפט (היה ולא, ניתן לבקש מבית המשפט היתר לביצוע המצאה אישית בעצמך), וככל שנקבע מועד לדיון בתובענה, תוכל לעתור לקבלת פסק דין בהעדר הגנה ביום הדיון . | |
|
|
|
| 7/11/2019 14:51 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 14:51:01 |
| אני וחברתי, טופלנו אצל קוסמטיקאית פרטית אשר עושה טיפולי לייזר להורדת שיער, קבענו איתה מחיר גלובאלי מראש ללא הגבלת טיפולים וזה התאים לנו כי היינו תלמידות ולא עבדנו כל כך וכעבור ארבעה טיפולים, הקוסמטיקאית החליטה שזה לא משתלם לה והיא אמרה לנו שהיא תחזיר לנו את הכסף או שנעשה עשרה טיפולים במחיר שקבענו מההתחלה. חברתי אמרה לקוסמטיקאית שזה לא הגיוני שהיא תעשה דבר כזה כי קבענו מראש על מחיר מסויים ופתאום היא תשנה את דעתה וזו הייתה ההחלתה שלה אם אנחנו רוצות או לא אז אני וחברתי חשבנו על זה ואמרנו שזה מחיר בסדר ומקסימום אם נצטרך נשלם על עוד שתיי טיפולים וזהו, ואז הגענו לקליניקה שלה והיא אמרה לנו: " יודעות מה בגלל שקבענו מראש אז אני יפנק אתכן בשתיים עשרה טיפולים" אז אמרנו בסדר.
עוד דבר שקרה אחרי המקרה הזה, חברתי הביאה לקוסמטיקאית לקוחות ואחת מהן כנראה לא שילמה לקוסמטיקאית בזמן, אז הקוסמטיקאית פנתה אליי ואל חברתי ואמרה לנו שהיא לא תקבל אותנו עד שהלקוחה שחברתי הביאה לה לא תשלם לה, ושהיא תוציא לה מכתב מעורך דין על גניבה וחברה שלי אמרה לקוסמטיקאית שזה לא קשור אלינו ושזה לא בעיה שלנו ושתעשה חוזים עם הלקוחות שלה אם היא לא יודעת להתנהל ושהיא הפסידה שתיי לקוחות. ואני ניסיתי להסביר לקוסמטיקאית שאין קשר ללקוחה שחברה שלי הביאה לה אליי והיא אמרה לי:" חברה שלכם חייבת לי 600 ש"ח לא אמא שלה ולא היא מוכנות לשלם לי את הכסף, הבנתי שהיא כן קשורה גם אלייך אני לא מאמינה שחברה שלך משתפת איתם פעולה, את ילדה מקסימה אבל עד שהיא לא מחזירה לי את הכסף אני באמת לא יכולה לקבל אותך".
(האמא של הלקוחה שלא שילמה אמרה לה שהיא תשלם כל מה שצריך). הקוסמטיקאית אמרה: "כשהיא תשלם לי אני אקבל אותך בשמחה ובאהבה".
"איך חברה שלך מכירה אותך בכלל? היא לא אמורה להיות דתיה ואחרי יום כיפור?".
והיא מוסיפה: "אני פשוט בהלם מכל הסיפור הזה בחיים לא קרה לי דבר כזה, תגידי לה כבר שעורך דין ישלח מכתב ואני לא אוותר לה על זה".
מה אני וחברתי אמורות לעשות? כי הבאנו שאסור לקוסמטיקאית לא לקבל אותנו בגלל דבר כזה. מה בגלל כל דבר קטן היא תגיד לנו אני לא אקבל אתכן? | |
|
|
|
| 11/11/2019 14:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 14:37:41 |
| שלום וברכה עדן,
קשה לתת מענה לגופן של שאלותייך המגבלות הפורום מטבע הדברים. יחד עם זאת יש לציין כי התנהלותה בית העסק (הקוסמטיקאית) כמתואר בפנייתך, על פניו, הינו לא תקין אם להיות עדינים. אין בית העסק רשאי לנסות ולגבות מכם או באמצעותכם חוב של לקוח אחר, ולהפעיל עליכן לחץ והשפעה לא הוגנת ולהותיר אתכן כבני ערובה, והלכה למעשה להפר את ההסכמות שבין הצדדים, ובעיקר את ההתחייבות למתן שירות וטיפולים. אין זה מן הנמנע כי מוטב יהיה לבטל את העסקה ולקבל את התמורה בחזרה. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את ההסכמות שבין הצדדים וליתן שירות כמתחייב לאלתר וללא תנאים לא ענייניים / בדרישה לבטל את העסקה. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 7/11/2019 14:39 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 14:39:23 |
| שלום,
הגשתי תביעה נגד היבואן (ח.י.) של LG בגין אי פיתרון תקלה. מפני שהיבואן איחר בהגשת כתב ההגנה בית המשפט החליט שיש לפצותי בסך של 400 ש"ח ונתן ליבוא ארכה בהגשת כתב התביעה. היבואן ביקש לבטל את הוצאות שנפסקו לטובתי אך בקשתו סורבה. למרות שחלפו למעלה מחודש וחצי, עד היום התשלום לא בוצע. מהם הסעדים אותם אפשר לבקש מבית המשפט בגין הפרת ההחלטה ואי ביצוע התשלום?
תודה
יואב | |
|
|
|
| 11/11/2019 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 14:22:54 |
| שלום וברכה יואב,
עליך לעיין היטב בחלטה שניתנה לטובתך, לרבות באשר למועד התשלום ובאופן ביצוע, האם נדחה עד להחלטה אחרת בתיק וכיוצ"ב. ככל שהנתבע מפר החלטה של ביהמ"ש, חרף פניה מסודרת שלך אליו בכתב לתשלום החוב הפסוק ללא כל דיחוי נוסף, יש להניח כי יהיה עליך לפנות ללשכת ההוצאה לפועל למימוש ההחלטה. | |
|
|
|
| 7/11/2019 14:26 |
יורי |
 | | מחבר: | יורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 14:26:34 |
| הזמנו מקום לבחור נכה דובר רוסית בטיול מאורגן לירושלים, שמיועד ספציפית עבור תיירים דוברי רוסית. עדכנו את החברה שמדובר בבחור נכה עם קשיים בהליכה, ואמרו לנו שאין שום בעיה עם זה.
במהלך הטיול הקבוצה עברה דרך גרם מדרגות שהיה עמוס באנשים, והוא לא הצליח לעבור במדרגות והתעכב מאחור.
הוא לא הצליח ליצור קשר טלפוני עם הקבוצה ואתנו, אלא רק לאחר כשעה וחצי בערך, כשהקבוצה כבר הייתה בדרך חזרה מירושלים לתל אביב.
הבחור נכה, תייר, ולא מדבר מילה בעברית/אנגלית, ולכן היו לו קשיים בהתמצאות. כשנוצר איתו קשר יצרנו קשר בשמו עם החברה שמארגנת את הטיול, ובמשך שעות הם סרבו לתת פתרון או לארגן לו איסוף, ורק הציעו לשלוח לו מונית על חשבונו - אפשרות שלא הייתה מעשית בגלל שמונית מירושלים קרוב לאכסניה שלו הייתה עולה לו 400 ש"ח שאין לו, ואילו מונית לתחנת אוטובוס לאוטובוס לת"א (ת''א רחוקה שעה נסיעה מהמלון שלו) לא הייתה אפשרות שבאה בחשבון בגלל שעברו שעות, והבחור שבינתיים חיכה בקור התחיל לסבול מרעידות והיה עייף ומותש. בסופו של דבר גייסנו 400 ש"ח והוזמנה לו מונית שלקחה אותו עד לאכסניה.
האם החברה שארגנה את הטיול הייתה אחראית לעדכן מראש שהקבוצה תעבור באזורים שהגישה בהם עלולה להיות בעייתית לנכים? האם הם היו מחויבים להשגיח שהוא לא איבד את הקבוצה? האם הם צריכים לזכות אותו בעלות המונית חזרה לאכסניה שלו?
תודה | |
|
|
|
| 11/11/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 14:20:26 |
| שלום וברכה יורי,
עליכם כמובן לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. יש לציין כי לעניות דעתנו קשה יהיה לפטור את בית העסק מאחריות כלשהי לפרשה, במיוחד מקום בו ידע בית העסק על מצבו המיוחד של הצרכן נשוא פנייתך. עליכם לפנות בכתב ובצורה מסודרת להנהלת בית העסק בצירוף ראיות ותימוכין ובדרישה לפיצוי בגין מלוא הנזק המוכח שנגרם לכם בפרשה. | |
|
|
|
| 7/11/2019 14:13 |
מיה |
 | | מחבר: | מיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 14:13:24 |
| היי, רכשתי רהיט 'מהמדף' דרך אתר אינטרנט. הוא הגיע אליי שבור.
החברה המוכרת מאוד נחמדה, שלחתי תמונות ואי אפשר שלא להסכים שזה שבור.
מסכימים שזה שבור, לוקחים אחריות.
אבל הם דורשים לשלוח לי את אותו רהיט מחדש, ומבטיחים שיגיע לא שבור, בעוד אני רוצה לבטל את העסקה לגמרי (חוששת שאם הגיע אליי עטוף כ"כ טוב ושבור, האיכות של המוצר ירודה מאוד).
מבחינתם - ביטול, למרות שזה שבור, אני צריכה לשלם על המשלוח ועוד 5% מהמחיר. יוצא כבר קרוב ל 100 ש"ח.
ובעצם = מחייבים אותי להחליף ולא לבטל.
הם שלחו לי ציטוט מאתרכם, שאומר שרק אם לא הצליחו לספק לי מוצר תקין תחת הפגום, אז זכותי לבטל בלא עלות.
אז מה הנכון?
תודה! | |
|
|
|
| 11/11/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 14:15:26 |
| שלום וברכה מיה,
פנייתך מתארת מימוש זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק (למשל באינטרנט) בתוך 14 יום ממועד האספקה, מכוח הוראות חוק הגנת הצרכן. החוק קובע כי במקרה של ממומשת זכות החרטה והביטול האמורה לעיל, על רקע של אי התאמה במוצר, אין לחייב את הצרכן בעלות כלשהי בגין ביטול העסקה, לא בדמי ביטול ולא בעלות המשלוח (כפי שקורה במקרה של חרטה וביטול עסקת מכר מרחוק בתוך 14 יום ללא אי התאמה). רק בחלוף 14 יום ממועד האספקה, ומשלא עומדת יותר זכות החרטה והביטול האמורה לעיל, יש ליתן לבית העסק הזדמנות לתקן את אי ההתאמה במוצר מכוח הוראות חוק המכר. | |
|
|
|
| 7/11/2019 13:31 |
miti |
 | | מחבר: | miti (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 13:31:11 |
| שלום רב ,
נעשתה הזמנה של אביזרי אינסטלציה ואריחים בין היתר נכלל בהזמנה כיור חרס עבור מטבח חדש , הכיור לא הוזמן וסופק בהובלה הראשונית של כלל המוצרים שנרכשו , לאחר השלמת בניית המטבח לא כולל שיש , חברת השיש ביקשה שאשלח את הכיור לצורך חיתוך להתקנה שטוחה , יצרתי עם החברה שהזמנתי ממנה את הכיור בכדי לתאם הובלה ישירה לחברת השיש , כמו כן יצרתי קשר עם חברת השיש וביקשתי שיצלמו את הכיור כשיגיע (בעל החברה סרב ואמר שמגיעים לו יותר מדי כיורים ) , החיתוך של השיש נעשה ורק כשהגיעו להתקנה השיש למטבח החדש נודע לי שהגיע כיור גרניט שבכלל לא הזמנתי , יצרתי קשר עם אחד מבעלי החנות והלנתי על הנזק וביקשתי פתרון , בשיחה הטלפונית ב- 28 וב-29 לאוגוסט 2019 , בעל העסק ביקש שאגיע במקום לדבר בטלפון, ואחזיר לו את הכיור.
ב-11.9.19 הגעתי אליהם , החזרתי להם את הכיור וזוכיתי עליו ועל 2 אריחים שהגיעו אליי גם בטעות בנוסף שילמתי את היתרה הקיימת(על תוספות) על סך העסקה .הסברתי לבעל העסק שאיני יודע את היקף הנזק המלא בעקבות האספקה השגויה באופן מסביר פנים ביקשתי להסדיר את העניין בנועם, הסברתי לו שנאמר לי על ידי יצרן השיש שאאלץ להחליף את השיש כולו , ואכן גם בעל העסק אישר את דבריו באותה הפגישה) , ב-12 לספטמבר העברתי לו בדוא"ל את היקף הנזק ללא סכומי עלויות ואחריות על מספר מוצרים נוספים שהיה בהם ליקוי , בעל העסק בתשובה הכחיש את כל דבריי ומסרב לפצות על הנזק בשיש ומסרב לתת שירות ואחריות על כל מה שרכשתי דרכו , טענתו שזוכיתי על הכיור ועל האריחים שקיבלתי בטעות והוא פעל לפנים משורת הדין . האם מבחינת חוק הוא צריך לשאת באחריות בעניין האספקה השגויה ולפצות אותי על עלויות השיש?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 7/11/2019 13:56 |
miti |
 | | מחבר: | miti (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 13:56:35 |
| | רציתי לתקן טעות - הכיור לא סופק בהובלת המוצרים הראשונה. | |
|
|
|
| 11/11/2019 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 14:11:44 |
| שלום וברכה,
פנייתך מעלה טענה לנזקים בעקבות הפרות הסכם (אספקה של מוצר שגוי) ו/או רשלנות ו/או עוולות נזיקיות אחרות מצד בית העסק, באופן המקים חבות כלפי בית העסק לפצות אותך. אין זה מן הנמנע כי יהיה עליך להביא את עניינך בפני הערכאות נוכח התנהלותו והתנערותו של בית העסק מאחריות כמתואר בפניה. אולי אף תידרש לשכור את שירותיו של עו"ד בתחום דיני הנזיקין וכן להצטייד בחוות דעת מומחה רלוונטי, עניינים אשר אינם מתחום מומחיותה וסמכותה של המועצה. | |
|
|
|
|