| 10/11/2019 10:45 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 10:45:17 |
| אני וחברתי, טופלנו אצל קוסמטיקאית פרטית אשר עושה טיפולי לייזר להורדת שיער, קבענו איתה מחיר גלובאלי מראש ללא הגבלת טיפולים וזה התאים לנו כי היינו תלמידות ולא עבדנו כל כך וכעבור ארבעה טיפולים, הקוסמטיקאית החליטה שזה לא משתלם לה והיא אמרה לנו שהיא תחזיר לנו את הכסף או שנעשה עשרה טיפולים במחיר שקבענו מההתחלה. חברתי אמרה לקוסמטיקאית שזה לא הגיוני שהיא תעשה דבר כזה כי קבענו מראש על מחיר מסויים ופתאום היא תשנה את דעתה וזו הייתה ההחלתה שלה אם אנחנו רוצות או לא אז אני וחברתי חשבנו על זה ואמרנו שזה מחיר בסדר ומקסימום אם נצטרך נשלם על עוד שתיי טיפולים וזהו, ואז הגענו לקליניקה שלה והיא אמרה לנו: " יודעות מה בגלל שקבענו מראש אז אני יפנק אתכן בשתיים עשרה טיפולים" אז אמרנו בסדר.
עוד דבר שקרה אחרי המקרה הזה, חברתי הביאה לקוסמטיקאית לקוחות ואחת מהן כנראה לא שילמה לקוסמטיקאית בזמן, אז הקוסמטיקאית פנתה אליי ואל חברתי ואמרה לנו שהיא לא תקבל אותנו עד שהלקוחה שחברתי הביאה לה לא תשלם לה, ושהיא תוציא לה מכתב מעורך דין על גניבה וחברה שלי אמרה לקוסמטיקאית שזה לא קשור אלינו ושזה לא בעיה שלנו ושתעשה חוזים עם הלקוחות שלה אם היא לא יודעת להתנהל ושהיא הפסידה שתיי לקוחות. ואני ניסיתי להסביר לקוסמטיקאית שאין קשר ללקוחה שחברה שלי הביאה לה אליי והיא אמרה לי:" חברה שלכם חייבת לי 600 ש"ח לא אמא שלה ולא היא מוכנות לשלם לי את הכסף, הבנתי שהיא כן קשורה גם אלייך אני לא מאמינה שחברה שלך משתפת איתם פעולה, את ילדה מקסימה אבל עד שהיא לא מחזירה לי את הכסף אני באמת לא יכולה לקבל אותך".
(האמא של הלקוחה שלא שילמה אמרה לה שהיא תשלם כל מה שצריך). הקוסמטיקאית אמרה: "כשהיא תשלם לי אני אקבל אותך בשמחה ובאהבה".
"איך חברה שלך מכירה אותך בכלל? היא לא אמורה להיות דתיה ואחרי יום כיפור?".
והיא מוסיפה: "אני פשוט בהלם מכל הסיפור הזה בחיים לא קרה לי דבר כזה, תגידי לה כבר שעורך דין ישלח מכתב ואני לא אוותר לה על זה".
מה אני וחברתי אמורות לעשות? כי הבאנו שאסור לקוסמטיקאית לא לקבל אותנו בגלל דבר כזה. מה בגלל כל דבר קטן היא תגיד לנו אני לא אקבל אתכן? | |
|
|
|
| 13/11/2019 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 10:21:46 |
| שלום וברכה עדן,
קשה לתת מענה לגופן של שאלותייך המגבלות הפורום מטבע הדברים. יחד עם זאת יש לציין כי התנהלותה בית העסק (הקוסמטיקאית) כמתואר בפנייתך, על פניו, הינו לא תקין אם להיות עדינים. אין בית העסק רשאי לנסות ולגבות מכם או באמצעותכם חוב של לקוח אחר, ולהפעיל עליכן לחץ והשפעה לא הוגנת ולהותיר אתכן כבני ערובה, והלכה למעשה להפר את ההסכמות שבין הצדדים, ובעיקר את ההתחייבות למתן שירות וטיפולים. אין זה מן הנמנע כי מוטב יהיה לבטל את העסקה ולקבל את התמורה בחזרה. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את ההסכמות שבין הצדדים וליתן שירות כמתחייב לאלתר וללא תנאים לא ענייניים / בדרישה לבטל את העסקה. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 10/11/2019 10:44 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 10:44:49 |
| אני וחברתי, טופלנו אצל קוסמטיקאית פרטית אשר עושה טיפולי לייזר להורדת שיער, קבענו איתה מחיר גלובאלי מראש ללא הגבלת טיפולים וזה התאים לנו כי היינו תלמידות ולא עבדנו כל כך וכעבור ארבעה טיפולים, הקוסמטיקאית החליטה שזה לא משתלם לה והיא אמרה לנו שהיא תחזיר לנו את הכסף או שנעשה עשרה טיפולים במחיר שקבענו מההתחלה. חברתי אמרה לקוסמטיקאית שזה לא הגיוני שהיא תעשה דבר כזה כי קבענו מראש על מחיר מסויים ופתאום היא תשנה את דעתה וזו הייתה ההחלתה שלה אם אנחנו רוצות או לא אז אני וחברתי חשבנו על זה ואמרנו שזה מחיר בסדר ומקסימום אם נצטרך נשלם על עוד שתיי טיפולים וזהו, ואז הגענו לקליניקה שלה והיא אמרה לנו: " יודעות מה בגלל שקבענו מראש אז אני יפנק אתכן בשתיים עשרה טיפולים" אז אמרנו בסדר.
עוד דבר שקרה אחרי המקרה הזה, חברתי הביאה לקוסמטיקאית לקוחות ואחת מהן כנראה לא שילמה לקוסמטיקאית בזמן, אז הקוסמטיקאית פנתה אליי ואל חברתי ואמרה לנו שהיא לא תקבל אותנו עד שהלקוחה שחברתי הביאה לה לא תשלם לה, ושהיא תוציא לה מכתב מעורך דין על גניבה וחברה שלי אמרה לקוסמטיקאית שזה לא קשור אלינו ושזה לא בעיה שלנו ושתעשה חוזים עם הלקוחות שלה אם היא לא יודעת להתנהל ושהיא הפסידה שתיי לקוחות. ואני ניסיתי להסביר לקוסמטיקאית שאין קשר ללקוחה שחברה שלי הביאה לה אליי והיא אמרה לי:" חברה שלכם חייבת לי 600 ש"ח לא אמא שלה ולא היא מוכנות לשלם לי את הכסף, הבנתי שהיא כן קשורה גם אלייך אני לא מאמינה שחברה שלך משתפת איתם פעולה, את ילדה מקסימה אבל עד שהיא לא מחזירה לי את הכסף אני באמת לא יכולה לקבל אותך".
(האמא של הלקוחה שלא שילמה אמרה לה שהיא תשלם כל מה שצריך). הקוסמטיקאית אמרה: "כשהיא תשלם לי אני אקבל אותך בשמחה ובאהבה".
"איך חברה שלך מכירה אותך בכלל? היא לא אמורה להיות דתיה ואחרי יום כיפור?".
והיא מוסיפה: "אני פשוט בהלם מכל הסיפור הזה בחיים לא קרה לי דבר כזה, תגידי לה כבר שעורך דין ישלח מכתב ואני לא אוותר לה על זה".
מה אני וחברתי אמורות לעשות? כי הבאנו שאסור לקוסמטיקאית לא לקבל אותנו בגלל דבר כזה. מה בגלל כל דבר קטן היא תגיד לנו אני לא אקבל אתכן? | |
|
|
|
| 13/11/2019 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 10:20:58 |
| שלום וברכה עדן,
קשה לתת מענה לגופן של שאלותייך המגבלות הפורום מטבע הדברים. יחד עם זאת יש לציין כי התנהלותה בית העסק (הקוסמטיקאית) כמתואר בפנייתך, על פניו, הינו לא תקין אם להיות עדינים. אין בית העסק רשאי לנסות ולגבות מכם או באמצעותכם חוב של לקוח אחר, ולהפעיל עליכן לחץ והשפעה לא הוגנת ולהותיר אתכן כבני ערובה, והלכה למעשה להפר את ההסכמות שבין הצדדים, ובעיקר את ההתחייבות למתן שירות וטיפולים. אין זה מן הנמנע כי מוטב יהיה לבטל את העסקה ולקבל את התמורה בחזרה. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את ההסכמות שבין הצדדים וליתן שירות כמתחייב לאלתר וללא תנאים לא ענייניים / בדרישה לבטל את העסקה. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 9/11/2019 23:05 |
ויקי |
 | | מחבר: | ויקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2019 | | שעה: | 23:05:27 |
| שלום,
רכשתי אייפון דרך אתר אינטרנט של שופרסל. המכשיר הגיע מחודש ולא חדש כפי שהם מפרסמים. ובנוסף התגלו במכשיר מספר תקלות ואי אפשר להשתמש במכשיר. המכשיר היה יומיים בשימוש. ביקשתי לבטל עסקה. האם בית העסק חייב לתת לי לבטל עסקה? | |
|
|
|
| 13/11/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 09:35:41 |
| שלום רב ויקי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי, בין היתר, הטעיה באיכות המוצר שהסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף הראיות התומכות בטענתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/11/2019 10:13 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 10:13:13 |
| מוסיף פרטים מחוק הגנת הצרכן על זכויותיך:
14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה.
את זכאית לבטל את העסקה ללא דמי ביטול ואיסוף מביתך. במידה ולא תזוכי באופן מלא, את זכאית לתבוע בסכום של עד 10000 ש"ח. | |
|
|
|
| 10/11/2019 10:15 |
דרור טופר |
 | | מחבר: | דרור טופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 10:15:14 |
| שלום רב,
האם ברכישה דרך אתר מכר (מקומי) המחיר שיופיע מחייב את המוכר, כמו מחיר על מוצר פיזי בחנות?
האם המוכר רשאי לטעון לאחר שביצעתי הזמנה (עדיין לא שלח חשבונית, אלא רק אישור הזמנה) שהמחיר לא בתוקף עקב סיום מבצע?
| |
|
|
|
| 13/11/2019 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 09:52:38 |
| שלום וברכה דרור,
בעקרון הסכמים התחייבויות ופרסומים רלוונטיים יש לכבד ולקיים. ניתן גם לגזור מהוראות סעיף 17 לחוק הגנת הצרכן חיוב כלפי הצרכן באשר למחיר המפורסם כאמור. ברם, הדין גם נותן מקום לשגגות בתום לב, וככלל קשה לחייב אדם למכור מוצר לגביו הוא טוען כי הוא אינו קיים או שמחירו "האמתי" גבוה בהרבה. | |
|
|
|
| 10/11/2019 08:24 |
liron harari levy |
 | | מחבר: | liron harari levy (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 08:24:57 |
| בוקר טוב
במהלך שהייה באילת רכשתי מקרר בחנות באילת. ברצוני לבטל את העיסקה אחרי 24 שעות. יש לציין שהעיסקה בוצעה ביום שישי בסוף ואני חזרתי הביתה (צפון הארץ) ביום שבת. האם ניתן לבטל את העיסקה טלפונית . | |
|
|
|
| 13/11/2019 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 09:43:29 |
| שלום רב לירון,
האם המוצר סופק לביתך? אם כן, האם המוצר חובר לחשמל?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר כגון חיבור לחשמל (המהווה שימוש).
במידה שאתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין, כאמור. | |
|
|
|
| 9/11/2019 19:56 |
אסתר הודיה שריקי |
 | | מחבר: | אסתר הודיה שריקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2019 | | שעה: | 19:56:21 |
| בהמשך לתכתובת אתכם מתכוונת להמשיך את הבירור עם חברת השיש וכן עם הספק
בזמנו התכתבתי אתכם במייל ושלחתי צילום של השיק שנמסר למתקין השיש
משום מה לא מוצאת אשמח לדעת או לקבל העתק של ההתכתבות אתכם או לפחות המייל איתו התכתבתי
תודה רבה אסתר הודיה
esh999@gmail.com זהו המייל שלי איתו התכתבתי | |
|
|
|
| 13/11/2019 09:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 09:40:09 |
| שלום וברכה אסתר,
בדיקה במערכת הממוחשבת של המועצה מעלה כי תלונתך טופלה בזמנו על ידי המטפלת גב' ליאת כרמי: liat@consumers.org.il
| |
|
|
|
| 9/11/2019 23:51 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2019 | | שעה: | 23:51:14 |
| | שלום, איך מאתרים פרטים של בעל עסק- בעל אתר אינטרנט, לצורך תביעה על עבירה על חוק הפוגעת בצרכנים? | |
|
|
|
| 13/11/2019 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 09:39:46 |
| שלום רב אור,
האם יש לך חשבונית/קבלה?
האם יש ברשותך מספר עוסק מורשה או מספר ח.פ.?
לעניין עוסק מורשה תנסי באתר משרד רשות המיסים בקישור שלהלן:
https://www.misim.gov.il/emosek/wHzanatTik.aspx
לעניין איתור פרטי חברה - יהיה עליך לפנות לרשם החברות במשרד המשפטים, בקישור שלהלן:
https://ica.justice.gov.il/GenericCorporarionInfo/SearchCorporation?unit=8 | |
|
|
|
| 9/11/2019 22:49 |
יבגניה |
 | | מחבר: | יבגניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2019 | | שעה: | 22:49:37 |
| | רכשתי ספה ומיטה. לאחר יומיים הודיעו לי שדגם של מיטה כבר לא מייצרים ואקבל זיכוי. הגעתי לחנות לפי דרישת הנציג ומוכר מילא איזה טופס שאמור לחתום עליו מנהל החנות. עבר שבוע ימים ועדיין לא נחתם הטופס וברור שלא התקבל זיכוי. האם יש תקופה מוגדרת שבה מחוייב העסק לזכות את הלקוח? תודה רבה. | |
|
|
|
| 13/11/2019 09:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 09:31:49 |
| שלום רב יבגניה,
מה עלות המוצר? וכיצד בוצע התשלום?
על פי תקנות ביטול עסקה, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, על ריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח ועל בית העסק להשיב לצרכן את כספו, באופן בו בוצע התשלום, לא יאוחר משבעה ימי עסקים.
במקרה המתואר, קמה לך זכות חרטה, ועל כן, את רשאית לפנות אל החברה בדרישה להשיב את כספך לא יאוחר משבעה ימי עסקים.
בנוסף, את רשאית לעיין במדיניות של בית העסק אולי היא מטיבה יותר.
היה ותתקלי בבעיה, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 9/11/2019 22:23 |
ויקטוריה |
 | | מחבר: | ויקטוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2019 | | שעה: | 22:23:48 |
| ערב טוב,
ביום שני ב5/11/2019 חתמתי חוזה עם משרד עו"ד שייצגו אותי בנושא מסוים מול משרד הפנים. בחוזה כתוב כי אם אני מבקשת מהם להפיק את הייצוג/לא מעוניינת שייצגו אותי יותר, בכל מקרה אצטרך לשלם את מלוא הסכום שסוכם.
הבנתי שמיהרתי ואינני יכולה לממן את הייצוג. אני מעוניינת לבטל את העסקה. מה שהעורך דין הספיק לעשות זה לשבת איתי +- במשך שעה והכין מכתב עבור בית משפט. זהו.
מה הזכויות שלי, האם אני רשאית לבטל עסקה תוך 14 ימים גם במקרה זה והאם אוכל לקבל את כספי ששולם באופן חלקי כ-5000 ש"ח בחזרה או לפחות את הרוב ממנו?
תודה | |
|
|
|
| 13/11/2019 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 09:24:37 |
| שלום רב ויקטוריה,
הכלל הוא שהסכמים יש לקיים, על כן, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 9/11/2019 11:37 |
אלינה |
 | | מחבר: | אלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2019 | | שעה: | 11:37:51 |
| שלום רב
הזמנתי שני ארונות טאץ'. במעמד ההספקה סופקו ארונות שהם אינם טאץ' אלא כוללים ידיות רגילות. הבנתי זאת יום למחרת. הארונות הורכבו אצלי בבית ובמעמד ההרגבה לכלכו את כל הדפנות מבפנים ומבחוץ בעקבות רגליים מבפנים ותביעות אצבע ומדיים מבחוץ
האם יש לי זכות להחזיר את הארונות ולקבל זיכוי מלא למרות שהורכבו אצלי בבית? כאמור סופק מוצר אחר בפועל וגם לכלכו אותו.
תודה | |
|
|
|
| 13/11/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 09:19:40 |
| שלום רב אלינה,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן.
על כן, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
עם זאת, לעניין הטענה לאי התאמה- הרי שחוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה או פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא מצליח יש להחליפו או לפצות בשל פחת בשווי המוצר.
לכן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 9/11/2019 11:37 |
אלינה |
 | | מחבר: | אלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2019 | | שעה: | 11:37:35 |
| שלום רב
הזמנתי שני ארונות טאץ'. במעמד ההספקה סופקו ארונות שהם אינם טאץ' אלא כוללים ידיות רגילות. הבנתי זאת יום למחרת. הארונות הורכבו אצלי בבית ובמעמד ההרגבה לכלכו את כל הדפנות מבפנים ומבחוץ בעקבות רגליים מבפנים ותביעות אצבע ומדיים מבחוץ
האם יש לי זכות להחזיר את הארונות ולקבל זיכוי מלא למרות שהורכבו אצלי בבית? כאמור סופק מוצר אחר בפועל וגם לכלכו אותו.
תודה | |
|
|
|
| 13/11/2019 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 09:18:38 |
| שלום רב אלינה,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן.
על כן, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
עם זאת, לעניין הטענה לאי התאמה- הרי שחוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה או פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא מצליח יש להחליפו או לפצות בשל פחת בשווי המוצר.
לכן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 8/11/2019 16:18 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2019 | | שעה: | 16:18:35 |
| עשיתי הזמנה באתר ההטבות של מפעל הפיס ב-2.11.2019. לכרטיסים להצגה שמועדה הוא ב-24.12.2019 (יותר מחודש ממועד ההזמנה).
יום אחרי ההזמנה ב- 3.11.2019 ביטלתי את ההזמנה גם דרך האתר. קיבלתי זיכוי אבל על פחות מסכום ההזמנה. כשהתקשרתי לברר אמרו לי שלפי התקנון מנוכה מזה 5%.
האם החוק מאפשר להם לגבות את זה כאשר הביטול נעשה על שירות שנרכש בעיסקה מרחוק הרבה פחות מ-14 יום, וכשמועד ההצגה הוא יותר מחודש קדימה, ואף אחד בעצם לא נפגע כלכלית מזה?
קראתי את החוק ולא הכי הבנתי בין הסעיפים השונים לאן הזמנת כרטיס להצגה משוייכת לעניין ביטול.
תודה מראש לעונים
| |
|
|
|
| 13/11/2019 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 09:12:54 |
| שלום רב טל,
מה עלות השירות ?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מביניהם , בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
| |
|
|
|
| 7/11/2019 20:43 |
רובי שהם |
 | | מחבר: | רובי שהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 20:43:49 |
| שלום,
רכשתי מאלעל כרטיס טיסה לשוויץ הלוך חזור.
הטיסה חזור בוצעה בפועל על ידי חברת סוויס ולא אל על.
בטיסה חזור הכבודה שלי לא הגיע בתחילה (ובסוף כן נמצאה), וכתוצאה מכך נגרם לה נזק.
כשפניתי לאל על בדרישה לפיצוי על פי חוק, הם אמרו לי שאין להם אחריות משום שהטיסה בוצעה על ידי סוויס. מסוויס גם לא הצלחתי לקבל תגובה.
האם אני יכול לדרוש מאל על את הפיצוי, משום שממנה רכשתי את השירות (אחת מהסיבות הינה שירות הלקוחות בעברית) או שהם צודקים ואין לי יכולת לבוא בטענה כלפיהם אלא רק כלפי סוויס?
תודה, רובי | |
|
|
|
| 13/11/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 09:09:00 |
| שלום וברכה רובי,
עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות כרטיס הטיסה ו/או חוזה ו/או כל תכתובת דוא"ל רלוונטית. יש לציין כי ע"פ סעיף 4 לחוק המאוזכר בפנייתך, הרי ש: "יראו מפעיל טיסה או מארגן שהנוסע מקבל ממנו שירות, אף אם אין בינו ובין הנוסע הסכם, כמי שמבצע מטעם מי שהנוסע התקשר עמו בהסכם את החובות המוטלות לפי חוק זה."
בדיקה באתר רשות התעופה מעלה כי נציגה של חברת התעופה סוויס איירליינס הינו:
מר עופר קיש
ofer.kisch@dhlh.de
רח' שארית ישראל 37
תל אביב 6816522
03-5135302 | |
|
|
|
| 8/11/2019 14:27 |
שון |
 | | מחבר: | שון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2019 | | שעה: | 14:27:25 |
| שלום,
רכשתי קורקינטי חשמל מחנות רשמית של המוצר, בעלי החנות הם אלו שפתחו את אריזת המוצר ובדקו את הקורקינט החשמלי, לאחר סיום הטיפול ביצעתי נסיעת מבחן של כ100 מטר לבדוק את תקינות הקורקינט.
לאחר שהגעתי לביתי והבנתי כי אינני יכול להשאיר את הקורקינט אצלי, פניתי לבעל החנות כדי להחזיר את המוצר.
חשוב להדגיש כי הוא לא חובר לחשמל, ולא נסעתי מטר אחד חוץ מאשר הבדיקה שנעשה באיזור החנות.
כשפניתי לבעל החנות, הוא סירב לבצע את ההחזרה בטענה שהמוצר נפתח ונעשה בו שימוש( המוצר נפתח אך ורק על ידם ולא על ידי).
מה ניתן לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 13/11/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 09:08:57 |
| שלום רב שון,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר (חיבור לחשמל מהווה שימוש).
במקרה המתואר,במידה שנעשה שימוש במוצר (כפי שאתה מתאר "...לאחר שהגעתי לביתי...")הרי שלא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
מוצע לך לבדוק את מדיניות בית העסק אולי היא מטיבה יותר. | |
|
|
|
| 7/11/2019 23:35 |
דודו |
 | | מחבר: | דודו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 23:35:38 |
| שלחתי נתק כבר לפני שבוע להוט על מנת שינתקו אותי מכל השירותים שלהם(עברתי לפרטנר). קיבלתי מהם אישור והעתק של הפקס וכל הפרטים תקינים.
היום יצרתי קשר עם נציג של הוט בצ'אט, ולאחר המתנה של שעה התברר שלא נותקתי.
האם מגיע לי פיצויים? | |
|
|
|
| 13/11/2019 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 08:50:20 |
| שלום רב דודו,
האם חשבונך חויב?
עקרונית, בעסקה מתמשכת קמה לך זכות חרטה בכל עת שהצרכן מעוניין בה, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת ההודעה.
סירוב בית העסק לבטל את העסקה, מקימה לצרכן זכות לתבוע ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים ללא הוכחת נזק עד לסכום של 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א בחוק הגנת הצרכן.
על כן, עליך לפנות אל החברה בשנית בצירוף הודעת הביטול ששלחת וכן את לציין את זכויותיך, כאמור. | |
|
|
|
| 7/11/2019 20:57 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 20:57:17 |
| היי, אשמח לדעת:
האם במצב בו קיבלתי מחברה מסוימת הודעת פרסומת במייל, וביקשתי להסיר עצמי מרשימת התפוצה דרך כפתור UNSBSCRIBE, ההסרה חלה גם על הודעות פרסומת ב-SMS מאותה חברה בדיוק? או שמא עליי להסיר עצמי בנפרד מתפוצת המייל ובנפרד מתפוצת ה-SMS?
אציין כי בעת ההסרה של המייל, שהייתה לפני כמה חודשים, לא שמתי לב אם הייתה אמירה בנושא. לעומת זאת, אני יכול לומר בוודאות שבהודעות ה-SMS ניתנת לי אפשרות הסרה בהשבת "הסר" בלבד, ללא ציון של היקף ההסרה (כלומר, ללא ציון האם ההסרה ב-SMS חוזר תסיר אותי גם מרשימות התפוצה במייל).
אודה לתשובה,
גל | |
|
|
|
| 13/11/2019 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 08:40:47 |
| שלום רב גל,
רצוי לשלוח הודעה בה אתה מבקש להפסיק את שליחת ההודעות המסחריות הן בדוא"ל והן ב-sms,ראה מידע מפורט בעניין חוק הספאם, באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 12/11/2019 15:00 |
אאב |
 | | מחבר: | אאב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/11/2019 | | שעה: | 15:00:54 |
| שלום
במידה ויש התתעלמות או סירוב לקבל פיצוי על אי הגעת טכנאי לפי חוק הטכנאים האם ניתן לקבל מכם סעד משפטי?
תודה | |
|
|
|
| 12/11/2019 14:25 |
נעה |
 | | מחבר: | נעה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/11/2019 | | שעה: | 14:25:21 |
| הייתי עכשיו בחנות של חד פעמי. המוכרת לא הסכימה לגבות לי 18 ש"ח מכרטיס האשראי בטענה שכתוב בחנות שהגביה באשראי היא מסכום של 30 ש"ח ומעלה.
האם זה חוקי? אם לא מה אני צריכה לעשות? | |
|
|
|
| 12/11/2019 14:12 |
מאיה יעקובי |
 | | מחבר: | מאיה יעקובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/11/2019 | | שעה: | 14:12:27 |
| צהריים טובים,
לפני כ 3 שבועות בן זוגי הזמין לי מתנה ליום הולדתי- צמיד יהלומים מאחד האתרים בבורסה. הוא שוחח עם נציגה שלהם בטלפון, התכתבו בוואטס אפ, היא שלחה לו דוגמא של צמיד מסוים כאשר הוא ביקש להוריד במספר היהלומים מפאת חוסר תקציב. בן זוגי לא ראה פיזית באף שלב את התכשיט. וגם אם היה מגיע לחנות הצמיד לא נמצא במלאי גם ככה הם שולחים את זה לצורף שמכין ומגיעה לאחר מספר ימים.
לאחר כשבוע כאשר הלך לאסוף את הצמיד שמעולם לא ראה- התאכזב וביקשנו החזר כספי (לפי מה שרשום להם באתר ניתן לעשות החזר לפי החוק בתכשיטים שלא עולים על 3000 שח תוך יומיים מקבלת ההזמנה.
הצמיד עלה 1800 שקל ולכן לא הייתה סיבה שלא יבטלו.
הם לא היו מוכנים לבטל לנו, נפגשתי עם המנהל עצמו, אמר שמדובר בשינוי והזמנה מיוחדת ועל כן לא מגיע לנו החזר כספי למרות שהפצרתי בו מספר פעמים שלפי החוק מגיע לנו.
הוא אמר שלא ואמר שאפשר להחליף.
הסכמתי לזה אחרי שלא הותיר לי ברירה- הזמנתי צמיד חדש שהבטיחו לי שיגיע עד כשבוע והוסיף עוד 500 שקל לצמיד החדש.
עבר מעל לשבועיים, כאשר כל השבוע הבטיחו לי שהצמיד יגיע באותו יום.
אף אחד לא יצר איתי קשר- דיברתי עכשיו עם המנהל טלפונית, הסביר שקרתה טעות ולכן הצמיד לא הגיע וזה ייקח זמן.
אמרתי לו שאני רוצה את הכסף בחזרה ושיניח לנו.
אמר שלא יקרה- אין כסף בחזרה וזה המצב.
מה אני אמורה לעשות? | |
|
|
|
| 12/11/2019 13:26 |
הודעת הסרה |
 | | מחבר: | הודעת הסרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/11/2019 | | שעה: | 13:26:21 |
| | שלחתי לחברה הודעת שיסירו אותי מרשימת התפוצה. תוך כמה זמן הם צריכים להסיר אותי? | |
|
|
|
|