| 10/11/2019 18:37 |
צח |
 | | מחבר: | צח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 18:37:27 |
| הזמנתי גגון ממסגריה , המידות נתנו בעפ עפי שבלונת עץ של פרופיל הגגון שבניתי
במהלך ההרכבה של הגגון שנעשת על ידי גורם שלישי התברר לי שהרוחב של הגגון קצר ב 20 סמ מהמידה שהזמנתי- ובאתאם לשבלונה
הגגון מורכב על קיר ביתי אך איננו מספק כיסוי נדרש מעל לדלת הכניסה לבית
ברצוני לברר את השאלות הבאות:
האם ניתן לחייב אותם לפרק את ההתקנה ולהתאים את המידות עפ ההזמנה? במידה ויסרבו האם ניתן לבטל ההזמנה ולדרוש את התשלום חזרה?
בעת ההזמנה נאמר לי שהמחיר 2500 שח (לא שאלתי ולא נאמר לי שהמחיר איננו כולל מעמ ) להפתעתי בעת התשלום נדרשתי להוסיף מעמ . אני רוצה לברר אם לא היה עליהם לציין את עיניים המעמ בעת מתן הצעת המחיר?
| |
|
|
|
| 13/11/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 13:32:53 |
| צח שלום רב,
היה והמוצר סופק אינו תואם את המוצר שהוזמן על ידך ויש בידך תיעוד של המידות והדרישות של המוצר שהוזמן - מחויב העוסק לרפא את הפגמים ולספק לך את המוצר שהוזמן בהתאם להוראות חוק המכר.
היה והעוסק אינו יכול לתקן או להחליף את המוצר, כך שיתאים להזמנה, עליו לבטל את העסקה עקב הפרת הסכם ההתקשרות.
לעניין הצגת מע"מ - הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן ,מחייבות את העוסק להציג לצרכן את המחיר הכולל לצרכן, ואי הצגת המחיר הכולל מהווה הטעיה. | |
|
|
|
| 10/11/2019 17:02 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 17:02:53 |
| רכשתי דלתות פנים אשר הגיעו והותקנו שרוטות.
במשך ארבעה פעמים נשלחו אלי דלתות להתקנה חוזרת, כאשר דלתות אלה היו גם הן שרוטות ואף מתוקנות.
החברה ממנה רכשתי את הדלתות טוענת כי יתכן והדלתות נשרטו במהלך ההובלה לחילופין היא אינה מחויבת לספק דלתות חלופיות חדשות שכן על פי מכון התקנים שריטה שאינה נראית לעין ממרחק של 2 מ' אינה מהווה פגם המצריך אותה להחליף דלת, קרי מבחינת החברה הדלתות השרוטות שנמכרו והותקנו לי תקינות לחלוטין.
האם נכונה טענת החברה? האם יש לי עילה לביטול העסקה? | |
|
|
|
| 13/11/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 13:30:30 |
| נטלי שלום רב,
היה והדלת בעלת שריטות, הדבר יכול להוות אי התאמה בהתאם לחוק המכר, ללא קשר להיותה של הדלת תקינה מבחינת דרישות התקן של מכון התקנים.
על כן, יש לבחון האם מדובר בפגם מהותי המהווה עילה לביטול העסקה, וכן האם ניתן לרפא את הפגם כאמור.
אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 10/11/2019 16:31 |
ציון |
 | | מחבר: | ציון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 16:31:37 |
| שלום רב,
בעקבות התעניינות בעבר התקשרו אליי מחברת אפיקים בעניין הצעה לרכישת מיני בר "כשר" הקרוי "נועם1"
לפני אישור העסקה שאלתי אם לא אהיה מרוצה מהמיני בר האם אוכל לבטל ואמרה לי מנהלת המכירות שאוכל לבטל עד 14 ימים ונאמר לי על ידה שזה גם עפ"י החוק.
סגרנו מחיר לחודש למשך 3 שנים ואישרתי את העסקה.
לאחר חמישה ימים הגיע אליי טכנאי להתקין את המיני בר. לאחר ההתקנה הוא מודיע לי שהסנן הנוכחי במערכת שרכשתי מסנן רק 35% אבנית ויש סננים יותר טובים שמסננים 95% אבל אם אני מעוניין העסקה כבר תקפוץ למחיר של פי 1.6 לחודש למשך 6 שנים.
אני מודיע לטכנאי שאינני מעוניין ואעשה בירור ואם לא יראה לי אבקש לבטל כפי שאמרו לי שניתן ושהוא יבוא יקח זאת חזרה. הטכנאי לא אמר לי שאי אפשר לבטל ורק השיב שהוא לא מבצע איסוף והחתים אותי על העסקה.
החברה בפרסומים שלה טוענת שעפ"י סקר של מכון מסוים המיני בר זכה במקום ה-1 וכו', ביקשתי לראות בדיקות מים והתעלמו מבקשותיי ועשיתי את בירוריי.
אציין בנוסף, שגיליתי לאחר יומיים בחיוב אשראי שגבו ממני סכום גבוה ממה שאישרתי בטל' וחתמתי עליו בפני הטכנאי.
לאחר 3 ימים מהגעת הטכנאי (כאשר יומיים מתוכם חל יום כיפור) ביקשתי לבטל את העסקה ולא אפשרו לי במשך 3 שבועות בטענה שאי אפשר כי המכשיר משומש וזאת על פי החוק להגנת הצרכן, השבתי להם שהם הטעו אותי ושלחתי להם גם את שיחת אישור העסקה שהוקלטה על ידי ורק לאחר דין ודברים הסכימו לבטל אך בטענה שאני צריך לשלם 100 ש"ח ביטול עסקה, עלות סנן כ-300 ש"ח ועלות טכנאי כ -300 ש"ח (או לחילופין לפרק ולהביא להם למשרדי החברה).
זאת ועוד, התברר לי ש"כשרות המכשיר" (קרי מים מסוננים) הינה לימי החול בלבד (לא הראו לי את תעודת ההכשר בשום שלב והגעתי אליה דרך תביעה ייצוגית שהוגשה נגד החברה) ואילו בשבת המים מועברים דרך מעקף ולא מסוננים ולכן אלו מי ברז לכל דבר וזאת נאמר לי גם ע"י נציגת החברה לאחר שעימתתי אותה עם הדברים ולא נאמר לי בשום שלב (אציין שלפי בדיקתי בביתי לא בוצע מעקף וישנה צינורית שיוצאת מברז המים בקיר ומחוברת לסנן ומהסנן למכשיר ולכן יוצא שהמכשיר איננו כשר אצלי).
בטופס שחתמתי בסעיף ביטול העסקה מצויין: תשלום 100 ש"ח ועלות סנן (ולא מצויין מחיר סנן).
לאחר שפניתי לרשות להגנת הצרכן נאמר לי שאינני צריך לשלם על עלות הטכנאי כי לא מופיע בשום מקום ולא נאמר לי בשום שלב וכן אינני נדרש לשלם עלות סנן משום שאלו פרטים מהותיים בעסקה ולא מפורטים ואינם נאמרו לי בשום שלב.
ביקשתי את הדברים בכתב אך נאמר לי לפנות אליכם ומבקש את ייעוצכם האם במצב הנתון נדרש אני לשלם אי אלו עלויות בביטול העסקה.
לתשובתכם אודה,
ציון.
| |
|
|
|
| 13/11/2019 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 13:28:47 |
| שלום רב ציון,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
מכאן, שהיה והודעת הביטול שלך נעשתה במסגרת המועד הקבוע בחוק, הרי שעל פי חוק הגנת הצרכן, סעיף 14ה קמה לצרכן זכות חרטה, כאמור לעיל, הגם אם נעשה שימוש במוצר, בניגוד לעסקה פרונטלית.
בנוסף, היה והעסקה נעשתה תוך הטעיה או שהביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
מכאן, שאני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף המסמכים, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/11/2019 16:29 |
יורם |
 | | מחבר: | יורם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 16:29:29 |
| | הוסיפו אותי ללא בקשה מראש לקבוצת וואטסאפ..הם זו הפרה של חוק הספאם? | |
|
|
|
| 13/11/2019 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 13:18:17 |
| שלום רב יורם,
המקרה שלך לא עונה לאמור בסעיף 30א בחוק התקשורת (בזק ושידורים), המכונה "חוק הספאם".
לנוחיותך מצ"ב קישור לאתר המועצה לצרכנות בו תוכל למצוא מידע מפורט על "חוק הספאם":
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 10/11/2019 14:17 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 14:17:32 |
| הי, רכשנו גגון בד בסכום מכובד. הגיע מומחה מטעם החברה כדי להתאים לנו גגון מתאים לדרישתנו ולפי כיווני השמש.
לאחר שנתיים הורדנו את הגגון כדי לנקותו אך לא ניתן היה להחזיר לצבע נורמלי.
פנינו לשירות לקוחות שהמליצו להחליף בד לגגון שיהיה עמיד יותר בשמש החזקה.
הם מוכנים לספק את הבד החדש במחיר עלות
השאלה שלי - האם אני צריכה לשלם את מחיר הבד אם עושה רושם שהם כשלו בהתאמת הבד לצרכינו? | |
|
|
|
| 13/11/2019 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 13:14:13 |
| שלום רב טלי,
האם יש לך הוכחה לכך שהמוצר שנרכש היה אמור להיות עמיד במשך תקופה זו?
אם כן, פני אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף ראיות התומכות בטענתך,כאמור. | |
|
|
|
| 10/11/2019 13:55 |
yehoshua Rosenberg |
 | | מחבר: | yehoshua Rosenberg (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 13:55:51 |
| שלום רכשתי שעון לאשתי ברשת מוכרת ב450 שקלים
האשה לא אהבה, הגיעה לחנות לראות אם יש שעון או מוצר אחר שהיא רוצה במקומו , אך היא לא מצאה משהו שמצא חן בעיניה במקום.
ניגשנו לחנות שבה נקנה השעון לאחר 9 ימים
וביקשנו לבטל את העיסקה , נאמר לנו אין אפשרות לבטל את העיסקה , רק לקבל זיכוי חנות או לחלופין להחליף למוצר אחר, מכיוון שחלפו 48 שעות מרגע הקנייה.
למותר לציין שבשום מקום בחנות התנאי הזה לא הופיע , כולל החשבונית.
בחנות היפנו אותי לשירות הלקוחות של החברה , ששם נאמר לי על ידי הנציגה שהם לא מחויבים כלל בהחזר כספי , ותקנות אינן מחייבות אותם.
רציתי לשאול כיצד עלי להמשיך?
ומה מה אומר החוק , ראוי לציין שהשעון לא קוצר ולא הותאם לאשתי , הוא מוצר מדף. | |
|
|
|
| 13/11/2019 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 13:07:06 |
| שלום רב יהושוע,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה ברכישת מוצר או שירות, בהתאם למופיע ברשימה, בין היתר, שעונים, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן, פתיחת האריזה לכשעצמה לא תיחשב שימוש במוצר או פגימה במוצר.
היה ונעשה שימוש במוצר הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, ויהיה על הצרכן לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק, במידה שאין שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות,הרי שהדבר מנוגד לסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן, והיעדר שילוט בחנות עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, אשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לכן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 28/10/2019 09:36 |
שוש |
 | | מחבר: | שוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 09:36:45 |
|
למועצה לצרכנות שלום,
רציתי לברר קניתי נעלי ספורט , אחרי שימוש כחודשיים ראיתי שהנעליים נקרעו.
הנעליים נרכשו במגה ספורט עודפים במחיר 199.5 שח , פניתי לחנות ושם נאמר שיש להם אחריות רק כחודש לאחר הרכישה .
נאמר לי שהדבר רשום מאחורי החשבונית , וגם בקופה.
האם הדבר תקין ?
אני חושבת שסכום של 199.5 זה סכום מכובד , ולכן לא ראוי שככה יתנהגו ללקוח ששילם ממיטב כספו.
האם תוכלו לעזור לי?
החשבונית אצלי .
בכבוד רב שוש
| |
|
|
|
| 29/10/2019 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 10:48:38 |
| שלום וברכה שוש,
אין חובה בדין ליתן אחריות בגין המוצר נשוא פנייתך, והאחריות ההסכמית הניתנת על ידי בית העסק לדבריך לתקופה של חודש הינה מעבר לנדרש ממנו ע"פ הוראות הדין כאמור. ברם, אין זה מן הנמנע כי הנזק המתואר בפנייתך הינו כתוצאה מפגם בייצור, ובמקרה כזה על בית העסק להעמיד מוצר תקין. יחד עם זאת, יהיה עליך להוכיח טענה שכזו, אולי אף באמצעות חוות דעת מומחה. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפני כתב להנהלת בית העסק התיאור הפרשה הטענות והדרישה לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 13/11/2019 12:56 |
שוש |
 | | מחבר: | שוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 12:56:36 |
| שלום לכם ,
רציתי לברר , בהמשך לתשובה שלכם , כתבתי מייל לשרת הלקוחות , הם ביקשו
מימני שאשלח צילום של הנעלים ואת מספר החשבונית וכך עשיתי .
אבל לאחר מיכן לא קיבלתי שום תגובה מהם , הם מתעלמים ולא עונים למייל שלי.
האם זה תקין ?
מה ניתן לעשות?
בכבוד רב ותודה | |
|
|
|
| 10/11/2019 12:43 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 12:43:53 |
| הזמנתי טכנאי כדי להתקין תנור גז חדש מחברת ברימאג', בחברה נתנו לי 2 אפשרויות לזמני הטכנאי. 9-13 עם הודעה מראש של כ30 דקות, או 11-13 ללא הודעה מראש (הבנתי שגם אסור טווח שעות של מעל 2 שעות).
הפלאפון שלי נכבה במהלך הלילה ולכן לא הייתי זמין עד השעה 10, בשעה 12 התקשרתי אל החברה לברר מה קורה והודיעו לי כי הטכנאי ניסה להתקשר בשעה 9, ולאחר כמה דקות הם ניסו להתקשר מהמשרד, אך כיוון שלא הייתי זמין ביטלו לי את הטכנאי.
ברור לי שהייתי צריך להיות זמין, אך בשום זמן לא נאמר לי שהגעת הטכנאי תלויה בכך, ומעבר לזאת אפילו הציעו שטכנאי יגיע ללא הודעה מראש מה שמחזק שיצירת קשר אינה תנאי הכרחי.
בנוסף לכל, העובדה שהחברה לא ניסתה ליצור איתי קשר חוץ מ2 שיחות בשעה 9 כאשר הזמן המוגדר הוא עד 13 בצהריים נראית לי לא הגיונית בכלל, ומעבר לכך זה ניצול של הכוח שיש להם בתור בעלי התנור וספקי הטכנאי, הרי שאני מחויב להשתמש בטכנאי שלהם (בעלות לא קטנה) כדי לקבל את האחריות, ולכן הם נותנים שירות תת רמה ואפילו לא מתאמצים לשלוח הודעה שהטכנאי בוטל ושעלי לקבוע חדש.
אם לא הייתי מתקשר הייתי יכול להמשיך ולהמתין עוד שעות מבלי שיודיעו לי דבר.
האם יש לי עילה לפיצוי לפי חוק הטכנאי? האם אי מענה לשיחת טלפון מגנה עליהם, וזאת למרות שלא ציינו זאת כתנאי הכרחי ואף הציעו שירות ללא אישור טלפוני? האם טווח המתנה של 4 שעות עם התראה של חצי שעה חוקי?
תודה רבה מראש על העזרה. | |
|
|
|
| 13/11/2019 12:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 12:29:20 |
| שלום רב איתן,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
"(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;"
ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לאחריו פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 11/11/2019 11:29 |
יחיאל |
 | | מחבר: | יחיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 11:29:15 |
| שלום וברכה
שכרתי רכב וכנהוג לקחו לי מסגרת 7000 שח מהכרטיס אשראי כשהחזרתי את הרכב החזרתי עם נזק קל לפי החוזה של חברת ההשכרה יש השתתפות כצמית עד שבע אלף הם גבו ממני שבע אלף ללא הודעה מוקדמת ובלי שהיה להם הערכת שמאי ובלי להראות לי חשבונית תיקון ובלי לשלוח לי חשבונית והם טענו שאין להם הערכת שמאי רציתי לשאול מה זכויותי ומה באפשרותי לעשות | |
|
|
|
| 13/11/2019 11:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 11:54:33 |
| יחיאל שלום רב,
על מנת שנוכל לבחון את הנושא, אודה לך אם תגיש תלונה באמצעות אתר המועצה, בצירוף ההודעה על החיוב, הסכם ההתקשרות עם החברה וכן כל מסמך רלוונטי אחר, על מנת שנוכל לבחון האם הגבייה התבצעה כדין. | |
|
|
|
| 11/11/2019 14:56 |
דודו |
 | | מחבר: | דודו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 14:56:57 |
| | שלום. לאן אני מגיש תביעה על איחור בטיסהבתביעות קטנות? יש בימש ספצ׳ או כל בימש? | |
|
|
|
| 13/11/2019 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 11:53:02 |
| דודו שלום רב,
היה ואתה מעוניין בפיצוי על פי חוק שירותי תעופה, ניתן להגיש את התביעה לבית המשפט לתביעות קטנות שבסמכותו מצוי הנושא.
היה ומדובר בפיצוי על פי הדין האירופי, יש לפנות לאחד הגופים המסייעים בהגשת תביעות במוסדות האירופיים. | |
|
|
|
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 12:43:31 |
| הזמנתי טכנאי כדי להתקין תנור גז חדש מחברת ברימאג', בחברה נתנו לי 2 אפשרויות לזמני הטכנאי. 9-13 עם הודעה מראש של כ30 דקות, או 11-13 ללא הודעה מראש (הבנתי שגם אסור טווח שעות של מעל 2 שעות).
הפלאפון שלי נכבה במהלך הלילה ולכן לא הייתי זמין עד השעה 10, בשעה 12 התקשרתי אל החברה לברר מה קורה והודיעו לי כי הטכנאי ניסה להתקשר בשעה 9, ולאחר כמה דקות הם ניסו להתקשר מהמשרד, אך כיוון שלא הייתי זמין ביטלו לי את הטכנאי.
ברור לי שהייתי צריך להיות זמין, אך בשום זמן לא נאמר לי שהגעת הטכנאי תלויה בכך, ומעבר לזאת אפילו הציעו שטכנאי יגיע ללא הודעה מראש מה שמחזק שיצירת קשר אינה תנאי הכרחי.
בנוסף לכל, העובדה שהחברה לא ניסתה ליצור איתי קשר חוץ מ2 שיחות בשעה 9 כאשר הזמן המוגדר הוא עד 13 בצהריים נראית לי לא הגיונית בכלל, ומעבר לכך זה ניצול של הכוח שיש להם בתור בעלי התנור וספקי הטכנאי, הרי שאני מחויב להשתמש בטכנאי שלהם (בעלות לא קטנה) כדי לקבל את האחריות, ולכן הם נותנים שירות תת רמה ואפילו לא מתאמצים לשלוח הודעה שהטכנאי בוטל ושעלי לקבוע חדש.
אם לא הייתי מתקשר הייתי יכול להמשיך ולהמתין עוד שעות מבלי שיודיעו לי דבר.
האם יש לי עילה לפיצוי לפי חוק הטכנאי? האם אי מענה לשיחת טלפון מגנה עליהם, וזאת למרות שלא ציינו זאת כתנאי הכרחי ואף הציעו שירות ללא אישור טלפוני? האם טווח המתנה של 4 שעות עם התראה של חצי שעה חוקי?
תודה רבה מראש על העזרה. | |
|
|
|
| 13/11/2019 11:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 11:42:13 |
| שלום רב איתן,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
"(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;"
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
|
|
|
| 10/11/2019 12:52 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 12:52:16 |
| שלום רב,
ביום חמישי רכשתי לבעלי אוזניות אלחוטיות במחסני חשמל. המוצר נפתח אתמול ואחת האוזניות נמצאה לא תקינה מכיוון שמפיקה רעש סטטי ורועדת בעת שימוש סביר. התקשרנו הבוקר למחסני חשמל, הם התנערו מהנושא ואמרו לפנות ליבואן. יש לי שתי שאלות:
1) האם התנערות זו של מחסני חשמל הינה הגיונית, מאחר ובסופו של דבר הם אלו שסיפקו מוצר פגום?
2) היבואן אמר להביא את המוצר לבדיקה במעבדה ותיקון. אין לנו הזכות לקבל מוצר חדש, מאחר ושילמנו על מוצר חדש?
בתודה ובברכה
יעל | |
|
|
|
| 13/11/2019 11:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 11:41:59 |
| שלום וברכה יעל,
ע"פ תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) על נותן שירותי אחריות היצרן לתקן כל ליקוי שמתגלה במוצר במהלך השנה הראשונה. מקום בו לא ניתן לתקן או אין מקום לתקן, יכול בית העסק הרלוונטי האמור לעיל להעמיד מוצר חדש תקין חלופי. | |
|
|
|
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 12:43:44 |
| שלום וברכה,
סיר לחץ תוצרת 'סולתם' נקנה ברשת 'הום סנטר'.בשימוש הראשון הסתבר שלא פועל כראוי. הוא הוחזר לבירור ותיקון לסניף הרשת בו נקנה והתקבל על ידי המוכר במקום. לאחר כחודש, בשיחה עם הסניף, טען המנהל כי האחריות היא של היצרן בלבד וכי הוא אינו הכתובת וסירב לטפל בנושא מול היצרן ואפילו להעביר אליו את המוצר . עוד טען שהמוכר שקיבל את הסיר בחזרה לא הכיר את החוק והנהלים לטיפול במוצר לא תקין לאחר קנייה.
השאלה:
האם קיימת בנוסף לאחריות היצרן, אחריות/חובה על העוסק שמכר את המוצר לטפל בבעית תקינות המוצר שנתגלתה? ולפחות חובה להעביר את המוצר ליצרן? ובפרט שכבר קיבל לידיו את המוצר באמצעות המוכר התורן?
| |
|
|
|
| 13/11/2019 11:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 11:39:09 |
| שלום וברכה אסף,
תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) מקימות חובה כלפי יצרן מוצר כמתואר בפנייתך למתן אחריות בת שנה. בהעדר התחייבויות מפורשות מצדו של בית העסק המוכר, לא ניתן, לעניות דעתנו, בנסיבות להחיל עליו את הוראות התקנות האמורות לעיל, ועליך לפעול מול נותן שירותי האחריות, ולא מול בית העסק המוכר. | |
|
|
|
| 10/11/2019 12:29 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 12:29:13 |
| שלום וברכה, לפני יותר מחצי שנה וחצי חוייבתי מרצוני לחברת green card, העוסקת בקידום והגשת בקשות לקבלת גרין קארד, ולפני כשבוע וחצי התקשר אליי נציג שלהם, ואמר שזכיתי בהגרלה להמשך הגשת הבקשה ולצורך כך אני צריך לשלם 3500$ כולל מס, ושאני אמור לשלם באותו היום בגלל חובה ממשלתית של ארהב, הבאתי לא את פרטי האשראי, ולאחר מכן ראיתי שחוייבתי בסכום של כ4100$. שלחתי מייל עם בקשה לביטול עסקה בתוך 48 שעות,ובשיחה עם נציג שחזר אליי, הוא הודה שלא היתה כלל הגרלה. כעת ברצוני לבטל את העסקה לחלוטין, או לחילופין למזער נזקים, אשמח לחוות דעת.
בתודה מראש
דניאל | |
|
|
|
| 13/11/2019 11:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 11:22:06 |
| שלום וברכה דניאל,
עליך ראשית לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה (חלה חובה על בית העסק להמציא לך העתק של החוזה לפי חוק הגנת הצרכן) ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. ככל שישנה הפרה של ההסכמות שבין הצדדים, או הפרה של התחייבות אחרת, ו/או הטעיה אסורה על ידי נציג בית העסק כמתואר בפנייתך, פנה בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, טענותיך ובדרישה לבטל את העסקה ולהשיב את מלוא התמורה ששולמה. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה עליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 10/11/2019 11:15 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 11:15:21 |
| | הזמנתי ספה לבית וכשהיא הגיעה היא הגיעה פגומה(חורקת,לא יציבה, רגליים מתנדנדות ועוד) לאחר אין ספור פניות בטלפון(שיחות מוקלטות) והודעות ווצאפ שבהן הם כביכול לא מתנערים מאחריות ואומרים שישלחו מישהו לתקן, והיום נשלח , יצרו איתך קשר וכו כו..עברו כבר מספר חודשים ודבר לא נעשה בפועל. אני רוצה להגיש תביעה בבית מספט לתביעות קטנות בדרישה שיקחו את המוצרים ויחזירו לי את הכסף לא רוצה שום קשר איתם!! האם אפשר לצרף גם פיצוי על עוגמת נפש והשעות הרבות שביזבזתי בלרדוף אחריהם?? | |
|
|
|
| 13/11/2019 11:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 11:08:17 |
| שלום וברכה הודיה,
מבלי להיכנס לגופה של פנייה, בהעדר יכולת לעשות זאת במגבלות הפורום, ניתן לציין כי מקום בו בית העסק מפר את ההתחייבויות שנטל על עצמו ואת ההסכמות שבין הצדדים, ו/או עוול בצרכן בדרך אחרת, יש בכך בנסיבות מסויימות כדי להקים לצרכן זכות לביטול העסקה, וכן לפיצוי בגין נזק מוכח וסביר שנגרם לו בנסיבות, לרבות הנזקים המאוזכרים בפנייתך וכן נזקים נוספים. | |
|
|
|
| 10/11/2019 11:11 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 11:11:16 |
| הגעתי לסופר להחזיר בקבוקים ריקים ששילמתי עליהם פיקדון של 1.20 ש"ח.
בסופר אמרו לי שאני לא יכול להחזיר בקבוקים כאלה בגלל שהם אמנם עובדים עם אותו יצרן אבל עובדים איתו רק בבקבוקים של 30 אגורות פקדון ולא 1.20 ש"ח.
האם תקין? | |
|
|
|
| 13/11/2019 11:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 11:02:51 |
| שלום רב טל,
http://www.consumers.org.il/category/deposit-law-FAQ
|
|
|
| 10/11/2019 11:10 |
-עליזה |
 | | מחבר: | -עליזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 11:10:19 |
| רכשתי קרמיקה לחצר בגדלים שונים מלון מלאי שהיה אצל הספק.
הצבע בחוץ נראה מאוד כהה לעומת בפנים.החזרתי את הקרמיקה למוחרת ובקשתי החזר כספי.
בעל החנות טען שזו הזמנה מיוחדת בגלל הפריסה של הקרמיקה
ולכן לא חייב בהחזר כספי.
הוא גם טען שהספק לא מקבל סחורה חזרה והוא עכשיו תקוע עם זה
הוא מוכן לתת זיכוי בניקוי 1500 שח נוספים
האם קרמיקה כזו נחשבת הזמנה מיוחדת
האם מותר לו לגבות 1500 שח נוספים.
| |
|
|
|
| 13/11/2019 10:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 10:57:29 |
| שלום וברכה עליזה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לביטול עסקה לרכישת קרמיקות, מכוח החלופה של מוצר הארוז באריזתו המקורית, בתוך 14 יום ממועד האספקה ובניכוי של דמי ביטול של עד 100 ש"ח. לשיקולי המלאי והיחסים מול הספק של בית העסק אין כל משמעות, בהנחה שמדובר במוצר קטלוגי, ולא במוצר לפי מידות אישיות ודרישות מיוחדות של הצרכן. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק בתיאור הפרשה הטענות ובדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידכם לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה. | |
|
|
|
| 10/11/2019 11:06 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 11:06:52 |
| הי ,
ביצעתי את העסקה ב28.6.19 והטיסה עצמה הייתה אמורה להמריא ב10.10 אך החברה פשטה רגל(Xl airways) . ניסיתי לדבר עם הסוכנותedreams שדרכה רכשתי כרטיס אחד וכרטיס אחד נרכש דרך חברת התעופה ישירות.
edreams לא נתנו מענה והם לא מחזירים תכסף .
לאחרונה הבנתי שאני יכול לקבל את הכסף דרך חברת האשראי(לאומי קארד) טילפנתי אליהם אך הם טוענים שעברו 120 יום מביצוע העסקה לכן הם נמנעים מלהחזיר את הכסף עקב אי ביצוע עסקה.
מה אפשר לעשות בנידון?
מדובר על סכום של קרוב לארבע אלף שקל.
תודה,שחר. | |
|
|
|
| 13/11/2019 10:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 10:45:56 |
| שלום רב שחר,
לבירור העניין אתה רשאי לפנות אל הנהלת חברת האשראי ואם התשובה לא משביע את רצונך, אתה רשאי לפנות אל בנק ישראל, בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 10/11/2019 10:51 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 10:51:20 |
| לפני כחצי שנה רכשנו ממשווק (כנראה זכיין, כי הוא גוף עסקי נפרד מהיצרן) של חברה גדולה דלתות פנים לבית בבניה. כנהוג, הגיעו למדידות לפני הייצור והאספקה. כשהגיעו להתקין, המתקין ראה שהמשקוף של דלת הממ"ד עקום (תקלה ביציקת הבטון) כך שאין אפשרות להתקין שם דלת פנים. במקרה הדלת עצמה הייתה לקויה, אז הספק החזיר אותה ליצרן בתואנה שהיא לקויה. מול המשווק הגעתי להסכמה שאקבל זיכוי להזמנת דלת אחרת, למרות שמבחינת היצרן הוא היה מייצר שוב את הדלת שהגיעה לקויה. לאחר מחשבה, הבנתי שאין לי צורך בשום דלת אחרת. על כן אני מצפה לקבל החזר כספי. המשווק החזיר לי את תשובת היצרן שאין אישור להחזר כספי, ואמר שהוא מבין אותי אבל החברה הזאת קשה למיקוח. אני טענתי שהגיע מודד, ומבחינתי הוא היה צריך לעלות בעצמו על בעיית המשקוף העקום. מבחינתם זה לא דבר שניתן למצוא במדידות כפי שהן מבוצעות, ושהקבלן שעשה טעות ביציקה צריך לתת את הדין על זה (והקבלן הוא בעלי).
אז רגע לפני שאני נכנעת ומזמינה מהמשווק מוצר אחר שאני לא ככ צריכה, ואצטרך אף להוסיף כסף (הוא מוכר לא רק דלתות), מתוך אילוץ, כדי שהכסף שלי לא ילך לפח, אשמח לדעת האם הצדק איתי ואני זכאית להחזר כספי מהיצרן כיוון שבסופו של דבר הם ייצרו לי לפי מידה אמנם, אבל מוצר תקול וקיבלו אותו חזרה. או מהמשווק, כי המדידות שהוא ביצע לא זיהו תקלה בבניה שלי. אודה להתייחסותכם. | |
|
|
|
| 13/11/2019 10:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 10:40:36 |
| שלום רב ענבל,
ראשית, יש לציין כי תקנות ביטול עסקה לא יחולו על מוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
שנית, את מציינת כי:
"...מול המשווק הגעתי להסכמה שאקבל זיכוי להזמנת דלת אחרת, למרות שמבחינת היצרן הוא היה מייצר שוב את הדלת שהגיעה לקויה..."- האם יש ברשותך ראיה התומכת בטענתך?
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין פחת בשווי המוצר.
על כן, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו לפנות אל בית העסק .
| |
|
|
|
| 10/11/2019 12:28 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 12:28:53 |
| שלום וברכה, לפני יותר מחצי שנה וחצי חוייבתי מרצוני לחברת green card, העוסקת בקידום והגשת בקשות לקבלת גרין קארד, ולפני כשבוע וחצי התקשר אליי נציג שלהם, ואמר שזכיתי בהגרלה להמשך הגשת הבקשה ולצורך כך אני צריך לשלם 3500$ כולל מס, ושאני אמור לשלם באותו היום בגלל חובה ממשלתית של ארהב, הבאתי לא את פרטי האשראי, ולאחר מכן ראיתי שחוייבתי בסכום של כ4100$. שלחתי מייל עם בקשה לביטול עסקה בתוך 48 שעות,ובשיחה עם נציג שחזר אליי, הוא הודה שלא היתה כלל הגרלה. כעת ברצוני לבטל את העסקה לחלוטין, או לחילופין למזער נזקים, אשמח לחוות דעת.
בתודה מראש
דניאל | |
|
|
|
| 13/11/2019 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 10:26:34 |
| שלום וברכה דניאל,
עליך ראשית לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה (חלה חובה על בית העסק להמציא לך העתק של החוזה לפי חוק הגנת הצרכן) ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. ככל שישנה הפרה של ההסכמות שבין הצדדים, או הפרה של התחייבות אחרת, ו/או הטעיה אסורה על ידי נציג בית העסק כמתואר בפנייתך, פנה בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, טענותיך ובדרישה לבטל את העסקה ולהשיב את מלוא התמורה ששולמה. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה עליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
|