| 11/11/2019 14:14 |
דודו |
 | | מחבר: | דודו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 14:14:16 |
| אני רוצה להגיש תביעה קטנה בגין איחור טיסה נגד אלעל. עשיתי את ההזמנה באינטרנט.
אני רוצה שהיא תידון בת״א. אין לאלעל סניף בת״א.
האם אפשר להגיש אותה לת״א בגלל שהיא בוצעה באינטרנט? או מסיבה אחרת כלשהי? זה אפשרי? תודה. | |
|
|
|
| 14/11/2019 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 10:34:16 |
| שלום רב דודו,
ראה מידע בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/filing_a_small_claim | |
|
|
|
| 11/11/2019 13:58 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 13:58:44 |
| שלום,
רכשתי נעליים באינטרנט, לאחר שהם הגיעו ונעלתי אותם פעם אחת התחלתי לחשוד שהמוצר מזוייף בגלל התחושה של הסוליה. יש לי דגם אחר דומה של החברה. השוותי בין הנעליים והשוותי את הנעל לתמונות מקוריות מהאתר הרשמי של המותג ומצאתי מספר הבדלים קטנים. כשפניתי לאתר ממנו נקנוהנעליים הם בירבו למסור פרטים על הספק או להציג תעודה המעידה על מקוריות המוצר. האם יש משהו שאני יוכלה לעשות? | |
|
|
|
| 14/11/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 10:31:29 |
| שלום רב אלה,
מתי נרכש המוצר (תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם והיה והביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם במוצר הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, כאמור, הכל כקבוע בסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן.
לכן, היה ואת עומדת במועדים הקבועים בדין, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
בנוסף, היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים בדין, יהיה עליך להוכיח את טענת ההטעיה באיכות המוצר (זיוף לטענתך), שכן, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בשל ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 11/11/2019 08:53 |
ויקי |
 | | מחבר: | ויקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 08:53:24 |
| שלום,
רכשתי מכשיר אייפון דרך אתר שופרסל אונליין. אחרי יומיים שימוש התגלתה תקלה במכשיר ולא ניתן להשתמש בו. פניתי לשופרסל וביקשתי לבטל עסקה. נאמר לי שלא ניתן לבטל עסקה והפנו אותי למעבדה לתיקון. אינני מעוניינת לתקן מכישר בן יומיים.
האם הם מחויבים לבטל את העסקה?
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 14/11/2019 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 10:11:20 |
| שלום רב ויקי,
לא ציינת מתי נרכש המוצר(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, יש לציין כי היה והודעת הביטול נעשית עקב אי התאמה או פגם או הטעיה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול כאמור .
לכן, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בחוק, הרי שקמה לך זכות חרטה מכח סעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן,וסירוב בית העסק לבטל את העסקה מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח.
על כן, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף הוראות הדין .
| |
|
|
|
| 10/11/2019 22:48 |
מוריה |
 | | מחבר: | מוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 22:48:43 |
| שלום ,
האנטרנט בבית הפסיק לעבוד כאשר התקשרתי לספק נאמר לי שנפתחה קריאה לטכנאי מטעם התשתית ושיבדקו זאת תוך 3 ימים כמובן שאף אחד לא חזר לאחר שיצרתי איתם קשר נאמר לי שיש לנו בעיה בבית בתשתית ושאנחנו צריכים לשלם עלות טכנאי 250 שקל או בדיעבד להביא חשמלאי! האם קיים דבר כזה?? לעולם לא נתקלתי בסיטואציה כזו!!הייתי לקוחה שנים בהוט והיה לנו מאות פעמים ניתוקים מכל מיני סיבות אם בבית או מחוץ לו ולעולם לא שילמנו עלות טכנאי!! היכן החוק בנוגע לנושא זה?? תודה | |
|
|
|
| 14/11/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 08:49:46 |
| מוריה שלום רב,
ככל שבית העסק טוען כי מקור הבעיה ברשת האינטרנט אינה קשורה לשירותים אותה נותנת החברה אלא קשורה לחיבור התשתית לחשמל - רשאי העוסק לדרוש כי התקלה תתוקן באופן עצמאי על ידי הצרכן על ידי חשמלאי מטעמו, או שהחברה תוכל להעניק לו שירות נרחב יותר תמורת תשלום כספי.
אין בכך משום הפרה של הוראות הדין, ובלבד, שאכן מדובר בתקלה שמקורה בחיבור החשמלי של התשתית. | |
|
|
|
| 14/11/2019 10:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 10:03:06 |
| | גם לי הסיפור נשמע מוזר. תשתית אינטרנט לא זקוקה לחשמל מיוחד אלא רק לחשמל פעיל. אם מדובר על אינטרנט שעובר דרך קו החשמל, יתכן שיש לכם שם פילטר שסיים את חייו ואז החברה מחויבת, לדעתי, להחליף אותו בחינם. תודיעו אולי על ביטול עסקה וניתוק ואולי יתקנו ללא עלות אבל אז תדעו עם מי יש לכם עסק. | |
|
|
|
| 11/11/2019 12:31 |
דליה |
 | | מחבר: | דליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 12:31:09 |
| אני ועד בית בבניין- לפני כשנה וחצי רכשנו התקנה של שער חניה חדש.
בכל תקופה של שנה וחצי לא הפסיקו להופיע תקלות חוזרות.
לא ניתן היה לקודד שלטים חדשים נוספים
כדי להוסיף שלטיםן חדשים נאלצנו להוסיף מערכת נוספת למתקן השער.
אך לא דיי בכך ושוב חזרו תקלו של אי פתיחת שער עם השלטים.
נאלצתי בהתאם להדרכה של טכנאי החברה לטפל בעצמי בתקלות, אך ללא הועיל והתקלות לא פסקו.
בכל פעם שפניתי לחברה החברה ביקשה להזמין טכנאי בעלות נוספת ולא תחת אחריות על תקלות של מוצר שסיפקו.
כעת השער לא תקין ובחציו פתוח- ולא נפתח עם השלט למרות שהובטח אחרת.
לא הוצג לי דף אחריות, לא ניתן לי שירות כיאות ואני מרגישה שרכשנו חתול בשק.
אודה לעזרכם
בברכה
דליה | |
|
|
|
| 14/11/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 09:57:54 |
| שלום רב דליה,
יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו, יש לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 11/11/2019 10:25 |
שון |
 | | מחבר: | שון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 10:25:22 |
| שלום,
רכשתי קורקינטי חשמלי מחנות רשמית של המוצר, בעלי החנות הם אלו שפתחו את אריזת המוצר ובדקו את הקורקינט החשמלי, לאחר סיום הטיפול ביצעתי נסיעת מבחן של כ100 מטר לבדוק את תקינות הקורקינט.
לאחר שהגעתי לביתי והבנתי כי אינני יכול להשאיר את הקורקינט אצלי, פניתי לבעל החנות כדי להחזיר את המוצר.
חשוב להדגיש כי הוא לא חובר לחשמל, ולא נסעתי מטר אחד חוץ מאשר הבדיקה שנעשה באיזור החנות.
כשפניתי לבעל החנות, הוא סירב לבצע את ההחזרה בטענה שהמוצר נפתח ונעשה בו שימוש( המוצר נפתח אך ורק על ידם ולא על ידי).
מה ניתן לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 14/11/2019 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 09:51:22 |
| שלום רב שון,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר (חיבור לחשמל מהווה שימוש).
במקרה המתואר,במידה שנעשה שימוש במוצר (כפי שאתה מתאר "...לאחר שהגעתי לביתי...")הרי שלא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
מוצע לך לבדוק את מדיניות בית העסק אולי היא מטיבה יותר. | |
|
|
|
| 11/11/2019 07:58 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 07:58:06 |
| הי ,
ביצעתי את העסקה ב28.6.19 והטיסה עצמה הייתה אמורה להמריא ב10.10 אך החברה פשטה רגל(Xl airways) . ניסיתי לדבר עם הסוכנותedreams שדרכה רכשתי כרטיס אחד וכרטיס אחד נרכש דרך חברת התעופה ישירות.
edreams לא נתנו מענה והם לא מחזירים תכסף .
לאחרונה הבנתי שאני יכול לקבל את הכסף דרך חברת האשראי(לאומי קארד) טילפנתי אליהם אך הם טוענים שעברו 120 יום מביצוע העסקה לכן הם נמנעים מלהחזיר את הכסף עקב אי ביצוע עסקה.
מה אפשר לעשות בנידון?
מדובר על סכום של קרוב לארבע אלף שקל.
תודה,שח | |
|
|
|
| 14/11/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 09:50:07 |
| שלום רב שחר,
לבירור העניין אתה רשאי לפנות אל הנהלת חברת האשראי ואם התשובה לא משביע את רצונך, אתה רשאי לפנות אל בנק ישראל, בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 12/11/2019 19:54 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/11/2019 | | שעה: | 19:54:54 |
| האם אני יכולה לבטל עיסקה ש- 14 יום עברו מההרשמה ללימודי מקצוע כי האנשים/ המנהלים של המכללה הרעיפו עליי לחץ שכדאי לי להרשם כי אחר כך אני לא אלמד כי עכשיו אני בת שמונה עשרה ושזה לימודים זולים וקלים (שמבחינתי הם לא קלים) ובקשתי החזר כספי עוד לפני שעברו 14 יום מהעיסקה והם לחצו עליי ודיברו יפה שאני אשלם ללימודים ואתחיל אותם, ואני בתמימותי ובהיותי בת שמונה עשרה בהתחלה התעקשתי שיחזירו לי את ה- 930 שח מתוך 9300 שח אפילו אם יקחו לי 300 שח לדמי רישום ונציג אחד מהעובדים אמר לי: "אל תידאגי זה בטיפול יחזירו לך את הכסף" וניתק מיד, אחרי כמה זמן מתקשרת אליי המנהלת של המכללה ואומרת לי שאני כמו אחותה ושכדאי לי ללמוד ושהיא תעשה לי הנחה יותר ממה שיש לי עכשיו (במקום 9300 שח 8550 שח) ובסוף הקשבתי להם והתחלתי ללמוד, הייתי בשניי שיעורים שיעור אחד לא למדנו כל כך כי הסבירו לנו מה הולך להיות בעשרים מפגשים הבאים ובשיעור השני זה כבר לא היה בשבילי והלימודים לא מצאו חן בעיניי ואז היה את תקופת החגים של ראש השנה ויום כיפור והם לא עבדו אז התקשרתי למזכירות אחרי יום כיפור בשביל לבטל את העיסקה ובקשתי שיעבירו אותי למנהלת והיא לא נכחה באותו היום, ובאותו יום למרות שבקשתי לבטל הם הורידו לי מהחשבון עוד מאה שקלים וביקשתי החזר כספי אחרי החגים והמנהלת אמרה לי: "אף אחד לא אמר לי שרצית לדבר איתי, לא קיבלתי שום הודעה", אמרו לי שאני לא יכולה לקבל החזר כספי ושבימקום זה אני יכולה לאמיר את זה למקצועות אחרים או להקפיא את זה ולבוא ללמוד בזמן אחר (בזמן שאני לא מעוניינת להמשיך ללמוד אצלם..) פתאום שינו אליי את הגישה שלהם, כבר לא זיהיתי אותם בטלפון מרוב שצורת התנהלות הדיבור שלהם הייתה אחרת..
אני מרגישה לרימו אותי!!
מה אפשר לעשות בנידון? אשמח לתשובה, בתודה מראש! | |
|
|
|
| 14/11/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 08:58:09 |
| שלום וברכה עדן,
קשה לתת מענה לגופן של שאלותייך המגבלות הפורום מטבע הדברים. יחד עם זאת יש לציין כי התנהלותה בית העסק (הקוסמטיקאית) כמתואר בפנייתך, על פניו, הינו לא תקין אם להיות עדינים. אין בית העסק רשאי לנסות ולגבות מכם או באמצעותכם חוב של לקוח אחר, ולהפעיל עליכן לחץ והשפעה לא הוגנת ולהותיר אתכן כבני ערובה, והלכה למעשה להפר את ההסכמות שבין הצדדים, ובעיקר את ההתחייבות למתן שירות וטיפולים. אין זה מן הנמנע כי מוטב יהיה לבטל את העסקה ולקבל את התמורה בחזרה. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את ההסכמות שבין הצדדים וליתן שירות כמתחייב לאלתר וללא תנאים לא ענייניים / בדרישה לבטל את העסקה. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 12/11/2019 17:14 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/11/2019 | | שעה: | 17:14:59 |
| שלום,
הזמנתי "מדיח אינטגרלי" דרך האינטרנט, שם צוין במדיניות הביטול כי ניתן להחזיר את המוצר גם לאחר שנעשה בו שימוש (אבל אז הם משאירים לעצמם הזכות לנכות דמי ביטול).
המדיח הגיע ארוז כך שלא היה ניתן לראותו. המוביל לא הסכים שאפתח אותו בנוכחותו לוודא שזה מה שהזמנתי. לאחר שהלך, פתחתי את המדיח, כפי שאני יודעת שמותר על פי חוק, וגיליתי שהוא נראה אחרת לגמרי ממה שהוא נראה בתמונה באתר. משיחה עם שירות לקוחות גיליתי שאינטגרלי כלל אינו מתאים למטבח שלי. אציין כי זהו מונח שלא ידעתי את משמעותו ולא צוין בשום מקום מה משמעותו וההשלכות של היותו אינטגרלי על הדרישות לשימוש במוצר (למשל, שהוא מחייב גומחה). התמונה הייתה של מדיח שנראה רגיל ולכן הסקתי שמדובר במדיח רגיל, וכי המונח "אינטגרלי" הוא דבר שיווקי כלשהו (כי יש 8 תוכנות שונות וכו' וכו').
כמו כן, בשום שלב לא קיבלתי מסמך גילוי בכתב.
שירות הלקוחות מסרבים לבטל את העסקה בטענה שכתוב שהמדיח "אינטגרלי" והתמונה מייצגת כיצד הוא נראה לאחר שהוא מותקן עם דלת חיפוי. הם המשיכו לטעון זאת גם כשאמרתי שהתמונה אינה מייצגת את המוצר במציאות ולכן מביאה לרכישה לא מתאימה כמו שלי. | |
|
|
|
| 14/11/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 08:57:13 |
| יעל שלום,
מכיון שמדובר ברכישה אינטרנטית, יחולו הוראות חוק הגנת הצרכן בעניין עסקת מכר מרחוק.
על כן, את רשאית לבטל את העסקה, ללא דמי ביטול, במידה וניתן להוכיח כי מדובר באי התאמה של המוצר שהתקבל למוצר שהוצג, אך במקרה ובו לא ניתן להוכיח את אי ההתאמה, עדיין ניתן לבטל את העסקה בכפוף לתשלום בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 12/11/2019 19:54 |
וונקו |
 | | מחבר: | וונקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/11/2019 | | שעה: | 19:54:06 |
| שלום, ב2009 ביצעתי רכישה מחברה איקס. לא קיבלתי דברי פרסומת מאז ולא ידעתי שנכנסתי למאגר מידע כזה או אחר. השנה, חברה איקס שלחה לי דבר פרסומת אוטומטית בעזרת רשימת תפוצה למייל.
כששאלתי לפשר העניין, ענו לי שהייתה שגיאה בפרמטר במערכת שלהם והפרסומת נשלחה בשוגג ושהוסרתי מרשימת התפוצה.
האם התבצעה הפרה של חוק הספאם? | |
|
|
|
| 14/11/2019 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 08:51:02 |
| אדוני שלום רב,
יש לפנות אל החברה בכתב לאחר מכן, היה והחברה ממשיכה לשלוח הודעות מסחריות ברשותך להגיש תביעה.
למידע מפורט בעניין סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק ושידורים) המכונה "חוק הספאם" תוכלי לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
| |
|
|
|
| 10/11/2019 20:47 |
שאדי |
 | | מחבר: | שאדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 20:47:34 |
| | שלום רב אני החלפתי מסך לטלפן ואחרי שעה התקלקל. יום אחרי חזרתי אליו ואמר לי שהמסך קבל לחץ חצוני עליו. המסך לא נפל ולא נשבר ולא קבל שום מכה. למרות שאני שלמתי על מסך מקורי. ואני לא בטוח שהוא התין לי מסך מקורי ואני לא יכול לדעת ו וא סירב לתקן או להחלים את המסך. מה עלי לעשות | |
|
|
|
| 13/11/2019 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 14:22:38 |
| שאדי שלום רב,
על מנת לבדוק האם המסך מקורי, ומה מקור התקלה, רצוי לפנות לאיש מקצוע בלתי תלוי, על מתנ שיבחן את המסך ויחווה דעתו לגבי מקוריותו והסיבה לתקלה.
היה ותהיה בידך חוות דעת כי מדובר במסך לא מקורי, או בלתי תקין, ניתן לדרוש מבית העסק הן את התיקון, או החלפת המסך והן את עלות הבדיקה וחוות הדעת. | |
|
|
|
| 13/11/2019 16:14 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 16:14:47 |
| | כדי להראות תוצאות של לחץ חיצוני, מספיקות, לדעתי, תמונות טובות, כולל מהצד, ולא רואה צורך בחוות דעת מקצועית. נראה שתצטרך לתבוע אותו מכיוון שהוא לא מוכן לתקן או להחזיר לך את הכסף. | |
|
|
|
| 10/11/2019 22:40 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 22:40:34 |
| תבעתי מישהו על ספאם וגם לאחר שתבעתי אותו הוא המשיך לשלוח לי דואר זבל עוד 20 מיילים, האם אני יכול לתבוע אותו תביעה נוספת על אותם 20 מיילים נוספים? או שאני צריך לבקש מהשופט להגדיל את כתב התביעה
ב20,000 שקל? | |
|
|
|
| 13/11/2019 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 15:12:11 |
| שלום וברכה אמיר,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום, בהעדר יכולת לרדת למכלול נסיבות הפרשה, וממילא אין המועצה ככלל מטפלת בפניות בעניינים תלויים ועומדים. ניתן לציין כי יש מקום לשקול בקשה לתיקון כתב התביעה בנסיבות המתוארות, לאו דווקא לצורך העלאת סכום התביעה (יש לזכור לעניין זה את סכום התקרה בבתי המשפט לתביעות קטנות), אלא גם כדי להוסיף טענות על התנהלות בית העסק הנתבע, ועל כך שהוא ממשיך בהפרותיו. אולי ניתן יהיה להסתפק בהצגת התכתובות החדשות במהלך הדיון. | |
|
|
|
| 13/11/2019 15:21 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 15:21:36 |
| | בקשה לשנות את כתב התביעה ביחד עם תמונות ותאריכים לאחר הגשת כתב התביעה הראשוני, נראית לי הסבירה ביותר. שים לב שהאגרה תעלה ב-200 ש"ח אם אני זוכר נכון. | |
|
|
|
| 13/11/2019 13:31 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 13:31:04 |
| | יש לי מזרון עם 10 שנות אחריות.ישנה תקלה במזרן והיצרן צריך לקחת אותו למפעל..היצרן דורש ממני תשלום של הובלה של 200 ש"ח לכל כיוון.מה אומר החוק על זה? | |
|
|
|
| 13/11/2019 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 15:17:58 |
| אדוני שלום רב,
מכיון שאחריות על מזרנים הנה אחריות שאינה מוסדרת בדין אלא מהווה למעשה הסכם שירות בין העוסק לבין הצרכן, יש לבחון האם ישנה התייחסות בתעודת האחריות או בהסכם לנושא ההובלה.
אין איסור על גביית תשלום בגין הובלה, אך טנאי זה צריך להיות מפורט בתעודת האחריותנ או בהסכם שניתן לצרכן. | |
|
|
|
| 8/11/2019 09:20 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2019 | | שעה: | 09:20:16 |
| | נרכש ברשת מזון מוצר שפג תוקף (ת. תפוגה 28.10.19 ות. רכישה 29.10.19 ).יש לציין שזו פעם שניה שאני חווה זאת השנה.יש אישור מרופא על ימי מחלה בתקופה הנ"ל. לאחר הגשת תלונה לשירות הלקוחות הם הציעו פיצוי בגובה 100 ₪ בקניה הבאה.הפיצוי לא מניח את דעתי ורציתי להתייעץ מה עלי לעשות במקרה זה? | |
|
|
|
| 11/11/2019 08:31 |
איציק |
 | |
|
| 13/11/2019 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 15:07:27 |
| איציק שלום רב,
מדובר בטענה לנזק גופני ולנזק כלכלי שנגרם לך עקב המוצר פג התוקף.
על מנת לדרוש פיצוי יש להוכיח מהו הנזק הפיזי שנגרם, וכן להוכיח כי מקור הנזק בצריכה של המוצר כאמור.
על כן, מומלץ להיוועץ בעו"ד מתחום דיני הנזיקין. | |
|
|
|
| 10/11/2019 21:25 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 21:25:35 |
| האם שליחת בקשה במייל חוזר שלא לשלוח לי יותר הודעות היא עילה מספקת לתביעה, או שחובה עליי להשתמש דווקא באופצית ה'הסר'?
ואם קיבלתי אישור אוטומטי לקבלת המייל ששלחתי, זה מספיק? | |
|
|
|
| 13/11/2019 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 15:03:45 |
| שלום רב רועי,
באפשרותך לשלוח בשני הדרכים.
ראה מידע מפורט בעניין סעיף 30א בחוק התקשורת (בזק ושידורים) המכונה "חוק הספאם" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 10/11/2019 21:00 |
וונקו |
 | | מחבר: | וונקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 21:00:48 |
| שלום, ב2009 ביצעתי רכישה מחברה איקס. לא קיבלתי דברי פרסומת מאז ולא ידעתי שנכנסתי למאגר מידע כזה או אחר. השנה, חברה איקס שלחה לי דבר פרסומת אוטומטית בעזרת רשימת תפוצה למייל.
כששאלתי לפשר העניין, ענו לי שהייתה שגיאה בפרמטר במערכת שלהם והפרסומת נשלחה בשוגג ושהוסרתי מרשימת התפוצה.
האם סביר להגיש תביעה כתוצאה של הפרה של חוק הספאם? | |
|
|
|
| 13/11/2019 14:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 14:59:09 |
| שלום רב וונקו,
יש לפנות אל החברה בכתב לאחר מכן, היה והחברה ממשיכה לשלוח הודעות מסחריות ברשותך להגיש תביעה.
למידע מפורט בעניין סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק ושידורים) המכונה "חוק הספאם" תוכלי לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 11/11/2019 09:36 |
נוי ביטון |
 | | מחבר: | נוי ביטון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 09:36:42 |
| שלום, אני מודעת לחוק של 6 דקות מענה מחברות.
אני ממתינה לבנק כלשהו כבר 18 דק׳. לפי מה שקראתי הם אמורים להגיד את מקומי בתור והזמן עד שיענה לי נציג.
הם אכן אמרו שזמן ההמתנה ארוך מהרגיל והאם אני רוצה שנציג יחזור אליי . אבל לא אמרו את זמן ההמתנה המשוער.
האם מגיע לי פיצוי כלשהו ? יש מה לעשות עם זה ? | |
|
|
|
| 13/11/2019 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 14:57:54 |
| נוי שלום רב,
החוק שאת מציינת אינו קובע פיצוי ללא הוכחת נזק לצרכן אלא מאפשר לך להגיש תלונה בעניין למפקח על הבנקים על מנת שיוכל, באם יחילט כי ההפרה נמשכת, להטיל קנס על הבנק. | |
|
|
|
| 10/11/2019 20:59 |
נביהה |
 | | מחבר: | נביהה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 20:59:54 |
| שלום
חמי משלם את חשבוניות המים כל חודשיים עבור ביתו והבית שלנו. כך שיש קו מים אחד ישיר לביתו וממנו אנחנו מקבלים אספקה.
לאחרונה גילינו שבטעות חיברו את השכנים לאותו קו מים. והתברר שחמי משלם עבורם גם כן.
פנינו לתאגיד מי עירון, עברו חודשיים מאז ושום דבר לא זז!!
לא קיבלנו החזר!! התייחסות !!
האם מוצדק לבקש החזר ולא רק אלא גם כן פיצוי הולם עבור עוגמת הנפש שגרמו לנו?
כך שיש לציין מאז שקיבלו את האחריות על אספקת המים בעיר חווינו לא מעט תקלות באספקה, מענה לא מקצועי והרבה שקרים..
אשמח לשמוע את דעתכם למי לפנות? מה כדאי לנו לעשות ? מדובר בסכום כסף גדול מעל 100 אלף בערך.
בברכה,
נביהה | |
|
|
|
| 13/11/2019 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 14:24:23 |
| נביהה שלום רב,
במקרה כזה, על מי עירון לבצע השבה של כל סכום שנגבה ביתר ולא תואם את צריכת המיים בפרטנית שלכם.
היה והם מסרבים, יש לפנות לרשות המים האחראית על תפקודם של תאגידי המים העירוניים.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.water.gov.il/Hebrew/about-reshut-hamaim/The-Authority/Pages/Public-Applications.aspx | |
|
|
|
| 10/11/2019 19:32 |
דמיטרי |
 | | מחבר: | דמיטרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 19:32:27 |
| שלום
האם מותר לבתי קולנוע לגבות מחיר מוגזם של 61 שקל עבור סרטים מדובבים לשפה הרוסית ? האם זה חוקי ?? חשוב לציין שכרטיסים אחרים כולל אילה שמדובב לעברית נמכרים במחיר 44 שקל . | |
|
|
|
| 13/11/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 14:14:53 |
| דמיטרי שלום רב,
מחירי כרטיסי הקולנוע אינם מצויים תחת פיקוח רגולטורי, ועל כן, רשאי כל עוסק לגבות כל סכום בגין הכרטיסים הללו.
| |
|
|
|
| 8/11/2019 18:16 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2019 | | שעה: | 18:16:31 |
| שלום,
סעיף 13ד1 בחוק הגנת הצרכן מדבר על טעויות בחשבון.
האם הסעיף "מצא העוסק כי גבה מהצרכן סכום עודף" מדבר על כך שבחשבונית תופיע הטעות, בכך שהטעות תשודר לחיוב בכרטיס האשראי או רק לאחר שהחיוב בוצע בפועל בבנק?
אם ב 3.11 יצאה החשבונית, תחויב בכרטיס האשראי ב 15.11, ותחויב בבנק ב 2.12, מתי לדעתכם אני זכאי גם ל 16 ש"ח הוצאות צרכן? כבר אם אני פונה ב 4.11? או רק לאחר 2.12? | |
|
|
|
| 13/11/2019 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 09:17:17 |
| שלום וברכה אביב,
קצת התקשנו לרדת לסוף דעתך. מכל מקום, יש לקרוא את סעיף 13ד1 (א) על שני סעיפי המשנה שבו, קרי מקום בו טען צרכן בפני בית העסק על גביה ביתר, על בית העסק לבדוק את הדבר בתוך 10 ימי עסקים. מצא בית העסק כי אמת נכון הדבר, עליו להשיב את סכום הגביה ביתר בתוספת 16 ש"ח הוצאות הצרכן, וזאת בתוך 14 יום. ומקום בו גובה הזיכוי הינו נמוך מ - 50 ש"ח, רשאי בית העסק לזכות את הצרכן במועד החיוב הבא. | |
|
|
|
| 13/11/2019 13:40 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 13:40:11 |
| סוף דעתי היא כזו:
לאחר שראיתי בחשבונית ב 3.11 שאמור להיות חיוב ביתר של סכום כלשהו.
האם העוסק מחויב לתת לי את 16 השקלים גם לפני הגביה בפועל?
נתקלתי כבר בעוסק שטען שעדיין לא חויבתי ולכן אינני זכאי ל 16 השקלים.
מצד שני, מצאתי גם עוסק שטען שמצאתי טעות במשך שנה אחורה שאני זכאי רק לפעם אחת של 16 ש"ח (ולא 16 ש"ח על כל חשבונית עם טעות)
| |
|
|
|
|