| 17/11/2019 10:47 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 10:47:28 |
| שלום,
ב 7.11.2019 רכשתי מדרסים עם שרות לחמש שנים מבית עסק ב 2000 שקלים.
הנציג שביצע את הבדיקה ומכר לי את המוצר והשרות ציין שצריך מדרס במידה אחת גדולה יותר. בתום ההכנה שם לי בשקית ואמר שאחרי שיתקררו,בערך כשעה, אני אוכל להשתמש בהם. כשניסיתי לשים את המדרסים גיליתי שהם גדולים בשתי מידות ולא נכנסים לאף נעל. פניתי אליהם ונקבע לי תור להחלפה ב 17.11.2019 למרות שהסברתי את הדחיפות. יש לציין שפניתי אליהם מלכתחילה כיוון שהכנת המדרסים מתבצעת במקום. אני מעוניינת לבטל העסקה שכן במילא הם צריכים להכין לי חדשים ולאחר טעות מהותית כזאת אני פחות מעוניינת במוצר ולא רוצה להיות כבולה אליהם לחמש שנים. האם במקרה זה אני יכולה לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 17/11/2019 17:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 17:14:06 |
| שלום רב רינת,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ושלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
במקרה המתואר, היות שהמוצר יוצר ביצור מיוחד, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, ועל כן, יש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק, ולשם כך עליך לעיין בשילוט בבית העסק.
היה ומדיניות של בית העסק לא מאפשרת לצרכן זכות חרטה הרי שניתן לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם או אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין פחת בשווי המוצר.
| |
|
|
|
| 17/11/2019 10:28 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 10:28:07 |
| שלום ,
רכשתי בכרטיס אשראי בגדים ב600 ש"ח בתאריך 12/11 .
ע"ג הקבלה כתוב שניתן לקבל החזר כספי תוך שלושה ימי עסקים לא כולל מועד הרכישה .
ניגשתי לחנות במוצ"ש , 16/11 , בכדי לקבל החזר כספי והם ציינו שיום שישי נחשב יום עסקים .
האמנם ? | |
|
|
|
| 17/11/2019 17:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 17:06:11 |
| שלום רב מירי,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ושתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ולא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
היות שהמועד לביטול העסקה מכח תקנות ביטול עסקה חלף (לכאורה ביום ה- 14.11) יש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק אשר לטענתך היה באפשרותך לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים, דהיינו, עד ליום 15.11.19 יום שישי.
ומשחלף המועד הקבוע במדיניות של בית העסק, הרי שלכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין. | |
|
|
|
| 17/11/2019 10:15 |
שוש |
 | | מחבר: | שוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 10:15:47 |
| בהמשך למכתבי על נעלים שנקרעו לאחר זמן קצר .
רציתי לברר , בהמשך לתשובה שלכם , כתבתי הודעה לשרות הלקוחות ,
הם ביקשו שאשלח צילום של הנעלים ואת מספר החשבונית וכך עשיתי .
אבל לאחר מיכן לא קיבלתי שום תגובה מהם , למרות שביקשתי תשובה על
מכתבי. גם לא תשובה שהם לא אחראים על כך.
כלומר הם מתעלמים ולא עונים להודעות שלי בשום לתשובה.
האם זה תקין ?
מה ניתן לעשות?
בכבוד רב ותודה | |
|
|
|
| 17/11/2019 16:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 16:50:23 |
| שלום רב שוש,
אם כך, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 17/11/2019 08:19 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 08:19:34 |
| רכשתי בחנות טלפון נייד בשווי 2600 ש"ח
הגעתי הביתה ופתחתי את הטלפון מאריזתו והכנסתי את כרטיס הסים לצורך הפעלתו.
הפעלתי אותו ואז התברר לי שהטלפון פגום, הוא לא מצלצל כאשר מתקשרים אליו.
האם אני יכול להחזיר את המכשיר לחנות ולדרוש כספי בחזרה או מכשיר אחר?
החנות אומרת שצריך לקחת את המכשיר לתיקון כי פתחתי את האריזה.
איך אני אמור לדעת שהמכשיר פגום אם לא הייתי מפעיל אותו?
למה אני צריך לתקן מכשיר חדש כל כך יקר?
האם החוק לצידי ומאפשר לי לבטל את העסקה עקב פגם במוצר?
תודה שי | |
|
|
|
| 17/11/2019 16:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 16:29:55 |
| שלום רב שי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר,במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר.
במקרה המתואר, היות שנעשה שימוש במוצר הרי שלא קמה לך זכות חרטה, ועל כן, יהיה עליך לעיין בתעודת האחריות ולפנות אל הנותן השירות כמפורט בתעודת האחריות, על מנת שיהיה ניתן לבדוק את המוצר ולתקנו.
היה והתיקון לא צלח, על היבואן/יצרן להחליף את המוצר או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירתו.
על כן, יהיה עליך בשלב זה לפנות אל הנותן השירות כמפורט בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 17/11/2019 09:17 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 09:17:12 |
| בעקבות החוק שמחייב חניונים לתערף שעתי של החל משעה שנייה לפי רבעי השעה, האם סכום של רבע שעה צריך להיות שווה לרבע של הסכום של השעה הראשונה?
לדוגמא: אם עלות שעה ראשונה 10 ש"ח, האם עלות רבע השעה מהשעה השנייה צריכה להיות 2.5 ש"ח או שהחניון יכול לקבוע סכום הגבוה מ 2.5 ש"ח?
תודה | |
|
|
|
| 17/11/2019 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 16:24:35 |
| שלום רב אלי,
מה המחיר שצוין לשעה הראשונה? ומה המחיר שפורסם לכל רבע שעה?
עקרונית, תיקון 89 לסעיף 70ב1 בפקודת התעבורה, קובע כי:
"70ב1. (א) המפעיל חניון, בין שהחניון בבעלותו ובין שבבעלות אחר, לא יגבה דמי חניה בחניון, אלא לפי יחידות זמן של 15 דקות; הוראות סעיף קטן זה יחולו החל מתום שעת החניה הראשונה" | |
|
|
|
| 17/11/2019 07:39 |
אליה |
 | | מחבר: | אליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 07:39:37 |
| היי,
בשבועות האחרונים היה אמור להגיע אלי שליח של חברת האשראי max לאומי.
ב30.10 תיאמתי לשעות 15:00-18:00 והשליח לא הגיע.
לאחר שיחה ארוכה עם שירות הלקוחות תיאמנו שוב ל14.11 לאותן שעות והשליח שוב לא הגיע.
האם יש תקדים משפטי כלשהו לפיצוי?
על מנת להיות בבית בשעות הפעילות של החברה הייתי צריכה לעזוב לימודים באוניברסיטה ולא לקבוע עבודה - על מנת לקבל אשראי המקבל חייב להיות אני.
מחכה לתשובתכם
תודה,
אליה | |
|
|
|
| 17/11/2019 16:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 16:23:16 |
| שלום רב אליה,
האם פנית אל חברת האשראי בשל נזק מוכח (לא עבדת) שלטענתך נגרם לך?
עקרונית, סעיף 39 בחוק הגנת הצרכן, קובע כי:
"39. הוראות חוק זה לא יחולו על שירות הניתן בידי אחד מאלה:
(1) תאגיד בנקאי כמשמעותו בחוק הבנקאות (שירות ללקוח), תשמ"א-1981;..."
על כן, אני, מציעה כי תפני אל הנהלת החברה ולאחריו אם תתקלי בבעיה יש לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל . | |
|
|
|
| 17/11/2019 09:16 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 09:16:46 |
| בעקבות החוק שמחייב חניונים לתערף שעתי של החל משעה שנייה לפי רבעי השעה, האם סכום של רבע שעה צריך להיות שווה לרבע של הסכום של השעה הראשונה?
לדוגמא: אם עלות שעה ראשונה 10 ש"ח, האם עלות רבע השעה מהשעה השנייה צריכה להיות 2.5 ש"ח או שהחניון יכול לקבוע סכום הגבוה מ 2.5 ש"ח?
תודה | |
|
|
|
| 17/11/2019 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 16:05:37 |
| שלום רב אלי,
מה המחיר שצוין לשעה הראשונה? ומה המחיר שפורסם לכל רבע שעה?
עקרונית, תיקון 89 לסעיף 70ב1 בפקודת התעבורה, קובע כי:
"70ב1. (א) המפעיל חניון, בין שהחניון בבעלותו ובין שבבעלות אחר, לא יגבה דמי חניה בחניון, אלא לפי יחידות זמן של 15 דקות; הוראות סעיף קטן זה יחולו החל מתום שעת החניה הראשונה"
| |
|
|
|
| 15/11/2019 15:36 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/11/2019 | | שעה: | 15:36:46 |
| נתקלתי בחנות שמודיעה שחלק ממחיר המוצר לפי משקל.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 17/11/2019 15:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 15:57:01 |
| שלום רב משה,
מה המוצר שנרכש?האם המוצר בתפזורת?
האם היה שילוט בחנות המודיע כי המחיר כולל האריזה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
בנוסף, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי מחיר המוצר או השירות יהיה "מחיר כולל"- מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה.
| |
|
|
|
| 17/11/2019 00:37 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 00:37:09 |
| היי,
רכשתי מקרן קול של חברת סמסונג עם סאב אלחוטי,
לאחר החיבור שמתי לב שהסאב לא עובד פניתי לשירות ונמסר לי שעלי לשלוח את המוצר למעבדה לבדיקה (מוצר חדש שרק נקנה),
המוצר עדיין במעבדה ואני אובד עצות מולם...
אשמח לעזרתכם! | |
|
|
|
| 17/11/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 13:54:50 |
| שלום וברכה איתי,
אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק נותן שירותי אחריות היצרן, לו נמסר המוצר לתיקון, בדרישה לבצע את התיקונים הנדרשים לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. ע"פ תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) עליו לבצע את התיקון בתוך 14 יום ממועד המסירה, שאחרת עליו להעמיד מוצר חלופי חדש ותקין או להשיב את התמורה לפי בחירתו של בית העסק. | |
|
|
|
| 16/11/2019 21:30 |
קרין |
 | | מחבר: | קרין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2019 | | שעה: | 21:30:24 |
| שלום,
עם כניסתי לדירה חדשה הזמנתי בתחילת אוגוסט ארון הזזה מחברת ארונות מוכרת,
שילמתי באשראי 2 תשלומים עלות של 2800+ ש״ח (כולל עלות האבזור פנים) + התחייבתי לשלם עלות למתקין עצמו במזומן 550 ש״ח ביום ההתקנה.
ההתחייבות של בית העסק היתה לספק לי תוך 21 יום את הארון, תאריך ההתקנה שנקבע לי היה מעבר ל21 ימי העסקים שהובטח (ועוד רצו מועד מאוחר יותר שלא הסכמתי אליו) אך בשלב זה לפחות שמחתי שבקרוב יגיע הארון והעיקר שיותקן לפני החגים.
ביום ההתקנה לאכזבתי גיליתי שאבזור הפנים לא נאסף מהמפעל ע״י המתקינים, שלקח להם מספר שכנועים להודות שהם הגיעו ללא כל החלקים, אך שיכנעו אותי שהכל בסדר והאבזור יימסר ויותקן בהמשך והם ימשיכו בעבודתם בינתיים.
בנוסף טענו שהם הודיעו לשרות בדבר הנושא ועוד באותו יום השרות יתקשרו אליי לתאם התקנה נוספת של הפריטים החסרים.
למרבה אכזבתי הם עשו טעות בהתקנה של הארון ויצאתי מאוד לא מרוצה מהתוצר שקיבלתי ללא אפשרות תיקון הטעות שלהם + ללא האבזור החסר.
למורת רוחי לאחר סיום ההתקנה שילמתי להם את עלות התקנת הארון בקיזוז עלות התקנת אבזור הפנים שהרי את האבזור לא קיבלתי (בחנות בעת הקניה נמסר לי מראש מהי תוספת עלות לכל אבזור פנים שעליי להוסיף למתקין). המתקין משום מה לא ידע על מה משלמים לו.
לאחר חילופי דברים וכעס מצד המתקין ולאחר ששילמתי לו 500 שח אציין כי למרות בקשתי לא נמסרה לי ממנו כל חשבונית/קבלה על התשלום שהוא קיבל לידיו.
באותו יום ובמהלך כל זמן ההתקנה ניסיתי להשיג את השרות של העסק והחנות ללא מענה, במשך כל אותו השבוע התקשרתי **עשרות** פעמים ולא נעניתי בקו אפילו פעם אחת פרט לכאשר התקשרתי לחנות שממנה הזמנתי את הארון עצמו ודרשתי שייקשרו אותי לשרות לגבי ההתקנה ומתי אקבל את האבזור החסר ששילמתי עליו.
רק אז ענו לי (ללא שום התנצלות) והבטיחו שיחזרו אליי. זה לא קרה.
כל תקופת החגים ניסיתי להשיג אותם בימים שהם עבדו ללא הואיל.
לאחר למעלה מחודש בתום החגים נעניתי פעם אחת בשרות ושמעו את תלונתי והבטיחו שיחזור אליי מנהל עבודה יספק לי הסברים לגבי ההתקנה הלקויה והחסרים שמגיעים לי.
לא קרה.
עברו למעלה משבועיים מאז אותה שיחה ואף אחד לא חיפש אותי ואני כבר ויתרתי בלקבל מענה ופיצוי על העוגמה בלרדוף אחריהם..
טרם הגשתי תלונה כתובה בבית העסק או ברשתות חברתיות כי בהתחלה חשבתי שזה ייפתר בדרכי נעם ורצון טוב שלהם לספק את הלקוחות שלהם.
בדרישתי אליהם דרשתי שיחליפו לי כל חלק בארון שנדרש בשביל לתקן את הטעות של המתקין הקודם (גם אם מדובר בפירוק הארון) + יספקו לי את אבזור הפנים ששילמתי עליו לפני למעלה מחודשיים!!
האם יש פה מקום להגיש תלונה דרככם? האם דרישתי מוצדקת?
האם מגיע לי פיצוי על המוצר שהתקבל ועוגמת הנפש בסחבת מולם?
האם הם או המתקין היה אמור לספק לי קבלה על ביצוע העבודה?.. מעבר לחשבונית שיש ברשותי על עלות הארון?
מדובר בסכום לא מבוטל עבורי בקניית מוצר שכזה ואני ממש מתחרטת שרכשתי אצלהם מוצר לאחר קבלת שירות מזלזל ואטום שכזה. אציין כי אם הייתי יודעת שזה יהיה המקרה הייתי מסרבת לקבל את המוצר מלכתחילה אבל הוא כרגע אצלי עומד למעלה מחודש (למעט מדף שלא הותקן ואבזור הפנים שלא קיבלתי) ואני רק רוצה לסיים את ההתנהלות מולם.
האחריות הינה שנה עם הארון + כ9 שנים על הצירים וכו׳
אודה למענה כיצד לפעול הלאה, | |
|
|
|
| 17/11/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 13:50:24 |
| שלום וברכה קרין,
לא ניתן כמובן ליתן מענה לגופן של שאלותייך במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק בתיאור תמציתי של הפרשה, בצירוף ראיות, בפירוט התלונות ודרישותייך. לאחר מיצוי ההידברות מול הצד השני כאמור, ובמידת הצורך, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 28/10/2019 10:04 |
ברוך |
 | | מחבר: | ברוך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2019 | | שעה: | 10:04:46 |
| שלום,
האם ניתן לבטל הזמנה של כרטיסי טיסה מחברת תעופה זרה, הזמנה שנעשתה דרך אתר החברה, ולהנות מתנאי הביטול של 14 יום או 4 חדשים לאזרחים ותיקים?
תודה | |
|
|
|
| 29/10/2019 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2019 | | שעה: | 13:03:31 |
| שלום וברכה ברוך,
דין הוא, לעניות דעת המועצה, כי כל חברה זרה המציעה את מרכולתה לציבור הצרכנים הישראלי תהיה כפופה לדיני הגנת הצרכן ותכבד את הוראות הדין. יש להדגיש, כי זכות החרטה וביטול העסקה הקבועה בחוק הגנת הצרכן באשר לאזרח וותיק, קרי למשך תקופה של 4 חודשים ממועד ביצוע העסקה, חלה רק מקום בו מדובר בעסקת מכר מרחוק שהיתה מעורבת במסגרתה שיחה טלפונית, כך שעסקה שנערכה כולה באינטרנט ממילא אין לגביה זכות ביטול מיוחדת לאזרח וותיק. | |
|
|
|
| 14/11/2019 18:50 |
יוסף |
 | | מחבר: | יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 18:50:19 |
| גם אני הזמנתי באתר חברת wizz air טיסה לעוד חודשיים ומיד עם האישור ראיתי שהם שינו את המחירים ואני לא מעוניין. באתר שלהם אין דרך לבטל את זה. האם ניתן לבטל בדרך אחרת?
עבר ביינתים יום אחד בלבד מהזמנת העיסקה ויש כחודשיים עד למועד הטיסה
תודה | |
|
|
|
| 17/11/2019 13:26 |
יוסף |
 | | מחבר: | יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 13:26:17 |
| לאחר חיפוש ממושך באתר שלהם אין שום אופציה לביטול העיסקה
התקשרתי גם לחברת האשראי שטוענים שע"פ חוק אסור להם לבטל את החיוב מסיבה רצון לביטול עיסקה
למי יש עצה מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 16/11/2019 09:36 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2019 | | שעה: | 09:36:03 |
| שלום,
ב 7.11.2019 רכשתי מדרסים עם שרות לחמש שנים מבית עסק ב 2000 שקלים.
הנציג שביצע את הבדיקה ומכר לי את המוצר והשרות ציין שצריך מדרס במידה אחת גדולה יותר. בתום ההכנה שם לי בשקית ואמר שאחרי שיתקררו,בערך כשעה, אני אוכל להשתמש בהם. כשניסיתי לשים את המדרסים גיליתי שהם גדולים בשתי מידות ולא נכנסים לאף נעל. פניתי אליהם ונקבע לי תור להחלפה ב 17.11.2019 למרות שהסברתי את הדחיפות. יש לציין שפניתי אליהם מלכתחילה כיוון שהכנת המדרסים מתבצעת במקום. אני מעוניינת לבטל העסקה שכן במילא הם צריכים להכין לי חדשים ולאחר טעות מהותית כזאת אני פחות מעוניינת במוצר ולא רוצה להיות כבולה אליהם לחמש שנים. האם במקרה זה אני יכולה לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 17/11/2019 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 12:03:45 |
| שלום וברכה רינת,
עקרונית, ע"פ חוק המכר יש ליתן לבית העסק המוכר הזדמנות לתקן כל אי התאמה במוצר, ועליו לעשות זאת בתוך זמן סביר. מקום בו בית העסק אינו עושה כן, קמה לצרכן זכות לביטול העסקה ולקבלת מלוא התמורה בחזרה (נא ר' סעיפים 11 + 28 לחוק המכר). אולי ניתן יהיה להיבנות מהטענה לפיה חלק מהותי ויסודי בתנאיה של העסקה היה אספקה מיידית של המוצר, ובמקרה של הפרה מהותית שכזו (יש לגבותה בראיות ככל הניתן) קמה לצרכן זכות לביטול העסקה מכוח דיני החוזים. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה והטענות ובדרישה לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 15/11/2019 12:53 |
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/11/2019 | | שעה: | 12:53:43 |
| | שלום, בקריון בקרית ביאליק פתחו דוכן של חנות נאוטיקה, יש שלט של 70 אחוזים הנחה. בחרתי חולצה שמחיר צויין בכתב ולא מודפס לפני ההנחה. ניגשתי לרכוש את החולצה ב70 אחוזים הנחה מהמחיר שרשום, מנהלת חנות שלא אציין פה את שמה אמרה "זה לא המחיר, מחיר צריך להיות מודפס, וצריך שיהיה כתוב- שקלים" אמרתי והראתי לה שיש עוד חולצות שאין בהם מחיר לפני ההנחה ולא אחרי ולא בכולם כתוב - שח. המוכרת לא הייתה מוכנה למכור את החולצה במחיר הכתוב. אבקש לדעת האם היא הייתה צריכה למכור את החולצה למרות שמחיר צויין בכתב? יש לי צילומים. | |
|
|
|
| 17/11/2019 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 11:55:17 |
| שלום וברכה טליה,
קשה ליתן מענה לגופה של השאלה בפנייתך במגבלות הפורום, בין היתר מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. נציין כי על בית העסק לכבד התחייבויות שלו באשר למחיר ו/או למבצעים כאלה ואחרים. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק בעניין בדרישה לכבד את ההתחייבויות שנטלו על עצמם באשר למחיר המוצר, בצירוף הראיות המאוזכרות בפנייתך. | |
|
|
|
| 15/11/2019 11:22 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/11/2019 | | שעה: | 11:22:45 |
| שלום,
ברשותי מוצר שואב דייסו,ן שנקנה שנה שעברה.
הזמנתי טכנאי לבדיקת השואב ,תואם לי טכנאי לאתמול לשעה 12-15 הטכנאי לא הגיע והם טוענים ששלחו SMSי (SMS שלא קיבלתי),בכול מקרה לא התקשרו לתאם איתי מועד חלופי, אני חייגתי באותו יום והם ציינו שהטכנאי לא יגיע ודחו את הביקור ליום ראשון.
1. האם חוק הטכנאים חל במקרה הזה ואני זכאי לפיצוי ?
תודה | |
|
|
|
| 17/11/2019 11:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 11:52:33 |
| שלום וברכה רועי,
קשה להכריע בשאלה נשוא פנייתך במגבלות הפורום בהעדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. יחד עם זאת תוכל לעיין להרחבה בנושא באתר המועצה בלינק שלהלן, ולפעול בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
| 15/11/2019 10:06 |
לורין |
 | | מחבר: | לורין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/11/2019 | | שעה: | 10:06:20 |
| | חברת הוט מובייל חייבו אותי בהמון כסף 640 ש"ח רק החודש בטענה ש הודעות מולטימדיה עולות כסף.אף אחד לא ידע אותי וטענתי בפניהם כמה פעמים שאני לא מצליחה לפתוח את הקובץ של החשבוניות ב מייל. חשוב לי לציין שלפני חודש גבו ממני 375 ש"ח ולפני חודשיים 200 ש"ח. אני מגדלת ילד לבד וחיה על קצבת נכות ולפני כן הייתי שולחת מולטימדיה ותמיד המחיר נשאר 39 ש"ח חבילה ללא הגבלה. מה לעשות? למי לפנוי. אין לי ממה לחיות בקושי. | |
|
|
|
| 17/11/2019 11:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 11:48:45 |
| שלום וברכה לורין,
אנו שבים ומדגישים לשמור על דיון נאות וראוי בפורום, על לשון נקיה, ולהימנע מהטחת האשמות קשות. פנייתך מעלה טענות לגביה ביתר ניגוד לדין ולהסכמים שבין הצדדים. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה, הטענות ובדרישה להשיב את הסכומים שנגבו ביתר, וכן להעמדת המחיר בגין השירות בהתאם להסכמות. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 15/11/2019 00:59 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/11/2019 | | שעה: | 00:59:23 |
| שלום,
שמי דורון - אני מתכוון להתחיל לשווק בקרוב קורס דיגיטלי שיהיה זמין לרכישת אונליין בלבד (עסקת מכר מרחוק למיטב הבנתי) וחשוב לי להבין מהי מדיניות הביטול המקובלת שעליי להציג על מנת להימנע חלילה מפגיעה בצרכנים שכן אין לי כל רצון לעשות כן
יש לי כמה שאלות בהקשר הזה:
1. הקורס בנוי בצורה של גישה לסרטונים הנמצאים אונליין - והחשש שלי הוא שבן-אדם יקבל גישה - יצפה בסרטונים ו\או ינסה לשכפלם - ואז יבטל וידרוש את כספו חזרה בטענה שאינו מרוצה - כיצד אוכל להתגונן מתרחיש כזה?
2. מיד עם העברת התשלום - הרוכשים נחשפים לחלק מהנושאים- 3 מתוך 10 לצורך העניין כדי לתרגל ולהטמיע את החומר הנלמד - האם במידה ויבטלו את הקורס לפני שיחלפו שבועיים אוכל לגבות מהם את מחיר השימוש היחסי?
3. בהנחה וארצה למכור גם את הגישה לנושאים בפורמט של בודדים (למשל תשלום PER נושא הכולל 3-4 סרטונים) אז האם אהיה חייב להחזיר כסף גם על ביטול העסקה הזה בהנחה והגישה ניתנה מיידית ויכול להיות כאמור שהסרטון כבר נצפה על ידי הרוכש
אשמח לסיוע שלכם,
דורון | |
|
|
|
| 17/11/2019 11:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 11:41:24 |
| שלום וברכה דורון,
אין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק, אלא של צרכנים בלבד, כהגדרת מונחים אלו בחוק הגנת הצרכן. תוכל להיוועץ בעו"ד בתחום או לעיין במאמרים בנושא באתר המועצה. נציין רק כי זכות החרטה וביטול העסקה מוחרגת באופן מפורש בחוק הגנת הצרכן במקרה של עסקאות לרכישת מידע, כהגדרת מונח זה בדין, כיוון שהמידע (לרבות הסרטונים בתשלום נשוא פנייתך) ניתן לשכפול. לעניות דעת המועצה יש למצוא את האיזון המתאים, ולאפשר זכות חרטה וביטול העסקה מקום בו ניתן לקבוע החזר חלקי, או מקום בו הגישה למידע התאפשרה רק לפרק זמן קצר מאוד או באופן מוגבל וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 14/11/2019 23:00 |
צרכן 2000 |
 | | מחבר: | צרכן 2000 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 23:00:20 |
| | אני קניתי משקפי מולטיפוקל לפני שבועיים והם ממש לא טובות לי החברה מציעה לעשות מדידות נוספות והתאמות ואני ממש לא מעוניינת ואני רוצה את הכסף חזרה והם לא רוצים להחזיר יש מה לעשות? | |
|
|
|
| 17/11/2019 11:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 11:35:14 |
| שלום וברכה,
יש רגליים לעמדת בית העסק. חוק המכר קובע כי מקום בו מתגלית אי התאמה במוצר, יש ליתן לבית העסק הזדמנות לתקן את אי ההתאמה, ורק מקום בו אינו עושה כן תוך זמן סביר קמה לצרכן הזכות לבטל את העסקה ולקבל את התמורה ששולמה בחזרה (נראה סעיפים 11 + 28 לחוק המכר). אולי יש מקום לפנות בעניין בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 14/11/2019 14:06 |
סמוי |
 | | מחבר: | סמוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 14:06:38 |
| שלום
הזמנתי ריהוט לבית בסוף אוגוסט ושילמתי בצקים
הסחורה הראשונית סופקה אחרי יותר מחודש
ונמצאו כמה פגמים בכמה חלקים מהסחורה ומזנון אחד שלא תואם את מה שהוזמן
עד היום לא קיבלתי את מה שהובטח משירות הלקוחות
וזה אומר להחליף את כל מה שפגום ואת המזנון במזנון המבוקש
נשארו עוד שני צקים לפדות, אז ביטלתי אחד, ופתאום מתקשרים מחברת ביטוח צקים ורוצים שאהי אעביר להם את סכום הצק פלוס עמלה ודמי ניהול
מה אני אמור לעשות? האם יש עילה לביטול העסקה או לקבלת פיצוי על עוגמת הנפש והאיחור?
תודה
| |
|
|
|
| 14/11/2019 22:12 |
שאול |
 | |
|
| 17/11/2019 11:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 11:32:52 |
| שלום וברכה,
קשה כמובן להכריע בשאלות במועלות בפנייתך במגבלות הפורום, בין היתר מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. נציין כי אין זה מן הנמנע כי העילה השטרית כנגדך (הצ'ק) תעמוד לחברת ניכיון הצ'קים, חרף טענותיך באשר לאיכות המוצרים וכיוצ"ב, וכי עליך לפנות לעו"ד בתחום ההוצאה לפועל. מוטב גם לפנות בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה הטענות ודרישתך לקיים את ההתחייבויות / לבטל את העסקה, לפי העניין, ללא דיחוי נוסף. | |
|
|
|
| 14/11/2019 19:20 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 19:20:02 |
| שלום, לפי מה שהבנתי החוק להגנת הצרכן אומר שהמחיר שרשום על גבי המוצר הוא המחיר שעלי לשלם ,למרות המחיר האחר שעלול להופיע בקופה .
אמש הייתי בסופר ונתקלתי במוצר (סלומון קפוא), ומחיר שהיה רשום על האריזה הוא כשקל אחד.
בקופה כאשר הקופאית העבירה את המוצר, המחיר עדיין היה המחיר הרשום על האריזה.
כמובן הקופאית סירבה למכור אותו במחיר הזה..
השאלה האם פער כזה עדיין מזכה אותי בקנייה של הדג במחיר הרשום למרות הפער הגדול?
| |
|
|
|
| 17/11/2019 10:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 10:39:53 |
| שלום רב אלכס,
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
עם זאת,היה והטעות נעשתה בתום לב וללא כוונה להטעות, דרישה לקבלת מוצר בסכום שהוא נמוך משמעותית מערכו ולעיתים אף מעלותו לבית העסק, אינה הוגנת ויכולה להיחשב אף כעשיית עושר שלא במשפט.
| |
|
|
|
| 14/11/2019 17:51 |
אבנר |
 | | מחבר: | אבנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 17:51:28 |
| שלום,
במעמד תשלום שבוצע במזומן, נאמר לי שיש להוסיף עוד סכום לתשלום ולא היה עליי מזומן באותו השלב. בעל העסק שאל אם יש צקים ואמרתי שיש הוא נטל אותם מידיי וכתב אפילו אני לא זוכר מה כתב ונתן לי לחתום בהיסח הדעת.
רק לאחר שהגעתי הביתה ראיתי שהוא חייב אותי יותר מימה שצריך ומימה שסגרנו לפני הקנייה.
אני רוצה לבטל את הצ'ק.
איך אני ממשיך מפה?
הוא לבטח ינסה לגבות . איך אני ממשיך מפה? תודה. | |
|
|
|
| 17/11/2019 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 10:27:22 |
| שלום רב אבנר,
לא ציינת מה המוצר שנרכש? ומה עלותו? מה הסכום שצוין בקבלה שניתנה לך, ככל שנמסרה לך?
האם השיק למוטב בלבד או שיק סחיר? לעניין שאלתך- בטרם תנקוט פעולה כלשהיא, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו יש להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל.
| |
|
|
|
|