| 18/11/2019 12:10 |
יורם |
 | | מחבר: | יורם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 12:10:26 |
| רכשתי ספה לפני כחצי שנה והיא עדיין באחריות. כעת התגלתה פגם בספה שהספק מכיר בה, אך מבקש שאשנע את הספה אליו על מנת שיוכל לתקן אותה.
בתעודת האחריות שקבלתי, לא נכתב שעלי לשאת בהוצאה זו וגם לא נאמר לי במעמד הרכישה . הספק הציג כעת בפני דרשיה זו באתר האינטרנט שלו .
האם התנהלות של הספק תקינה ? | |
|
|
|
| 18/11/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 14:20:12 |
| יורם שלום רב,
אחריות על ריהוט אינה מוסדרת בדין, והיא למעשה הסכם שירות בין הצרכן לעוסק.
אף על פי כן, יש לבחון האם מדובר בפגם של ממש במוצר, אשר יחולו עליו הוראות חוק המכר - ואז מוטלת על העוסק החובה לתקן את הליקוי מבלי שהצרכן יאלץ לשאת בעלויות ההובלה, או שמא מדובר בהפעלת הסכם השירות שתנאיו כאמור, יכולים להקבע על ידי בית העסק. | |
|
|
|
| 18/11/2019 11:57 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 11:57:35 |
| שלום רב,
לפני כשבועיים התחלו בהליך הזמנה של חופשת סקי מחברה מוכרת בתחום. מכיוון שהיינו מספר אי זוגי של משתתפים, הסכמנו לקבל חדר אחד לשלושה, ועוד 3 חדרים זוגיים. בהצעת המחיר כתוב במפורש: "המחיר לאדם בחדר זוגי". לפני מספר ימים, החליט אחד החברים לבטל השתתפותו. הביטול נעשה כחוק ובחלון הזמן המותר (חויבנו לשלם דמי ביטול בסך 100 ש"ח וכך עשינו). כיומיים לאחר הודעתנו על דבר הביטול, קיבלנו מייל מהספק בדבר העברתנו ל-2 חדרים לשלושה ועוד חדר אחד זוגי, או הלנת זוג בחדר המיועד לשלושה תוך תשלום קנס של 360 יורו. הדבר מהווה כמובן הרעה משמעותית בתנאים (מיותר לציין את צורך החלוקה בתא שירותים אחד ובמקלחת אחת עם אדם נוסף ואת עומס הציוד בחופשת סקי- גם בחדר בו לנים רק 2 חברים). התרעתי בפני הספק כי לא נסכים ללון בחדרים לשלושה, שכן המחיר הוא לאדם בחדר זוגי והביטול נעשה כאמור על פי חוק. הספק אינו מתרשם מהטיעון ואומר כי אנו ביקשנו חדר לשלושה, ואם נרצה שרק זוג ילון בו, עלינו לשלם את ההפרש. עוד טוען הספק כי לא נותרו עוד חדרים זוגיים במלון.
מה עלי לעשות ומי צודק במקרה זה? אין אנו רוצים להעביר את החופשה בשלשות, וגם לא לשלם 360 יורו וזאת עוד לאחר תשלום דמי הביטול..
תודה מראש | |
|
|
|
| 18/11/2019 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 14:17:46 |
| איתי שלום רב,
היה והתקשרתם עם חברת תיירות ישראלית, הרי שחל איסור על פרסום מחיר "לאדם בחדר זוגי" שכן טמונה הטעיה בפרסום זה, וחברות אף נקנסו בעניין.
מצ"ב קישור להנחייה בעניין:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/HotelieryAdvertisementGuidelines.pdf
על כן, ישל פנות בכתב לבית העסק ולציין כי בוצעה הטעיה ועליכם לשלם את המחיר שהוצג לכם ללא התייחסות לכמו הנפשות בחדר. | |
|
|
|
| 18/11/2019 13:12 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 13:12:52 |
| רציתי לשאול מה נכון לעשות מבחינת ההסכם בין שוכר אחד לבין משכיר, כאשר השוכר מבקש להכניס לדירה גם את בת זוגו. מה נכון לשנות? להוסיף? זאת כדי לאפשר לשוכר את השינוי, מחד, וגם להבטיח את המשכיר, מאידך?
תודה רבה.
שי | |
|
|
|
| 18/11/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 14:14:34 |
| שי שלום רב,
הנושא שהועלה בשאלתך אינו נוגע לדיני הגנת הצרכן, ועל כן, למועצה אין את המומחיות המתאימה לייעץ בעניין זה.
עסקה צרכנית הנה עסקה בין אדם פרטי לבית עסק, ולא בין שני אנשים פרטיים. | |
|
|
|
| 18/11/2019 11:57 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 11:57:26 |
| שלום רב,
לפני כשבועיים התחלו בהליך הזמנה של חופשת סקי מחברה מוכרת בתחום. מכיוון שהיינו מספר אי זוגי של משתתפים, הסכמנו לקבל חדר אחד לשלושה, ועוד 3 חדרים זוגיים. בהצעת המחיר כתוב במפורש: "המחיר לאדם בחדר זוגי". לפני מספר ימים, החליט אחד החברים לבטל השתתפותו. הביטול נעשה כחוק ובחלון הזמן המותר (חויבנו לשלם דמי ביטול בסך 100 ש"ח וכך עשינו). כיומיים לאחר הודעתנו על דבר הביטול, קיבלנו מייל מהספק בדבר העברתנו ל-2 חדרים לשלושה ועוד חדר אחד זוגי, או הלנת זוג בחדר המיועד לשלושה תוך תשלום קנס של 360 יורו. הדבר מהווה כמובן הרעה משמעותית בתנאים (מיותר לציין את צורך החלוקה בתא שירותים אחד ובמקלחת אחת עם אדם נוסף ואת עומס הציוד בחופשת סקי- גם בחדר בו לנים רק 2 חברים). התרעתי בפני הספק כי לא נסכים ללון בחדרים לשלושה, שכן המחיר הוא לאדם בחדר זוגי והביטול נעשה כאמור על פי חוק. הספק אינו מתרשם מהטיעון ואומר כי אנו ביקשנו חדר לשלושה, ואם נרצה שרק זוג ילון בו, עלינו לשלם את ההפרש. עוד טוען הספק כי לא נותרו עוד חדרים זוגיים במלון.
מה עלי לעשות ומי צודק במקרה זה? אין אנו רוצים להעביר את החופשה בשלשות, וגם לא לשלם 360 יורו וזאת עוד לאחר תשלום דמי הביטול..
תודה מראש | |
|
|
|
| 18/11/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 14:13:36 |
| איתי שלום רב,
היה והתקשרתם עם חברת תיירות ישראילת, הרי שחל איסור על פרסום מחיר "לאדם בחדר זוגי" שכן טמונה הטעיה בפרסום זה, וחברות אף נקנסו בעניין.
מצ"ב קישור להנחייה בעניין:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/HotelieryAdvertisementGuidelines.pdf
על כן, ישל פנות בכתב לבית העסק ולציין כי בוצעה הטעיה ועליכם לשלם את המחיר שהוצג לכם ללא התייחסות לכמו הנפשות בחדר. | |
|
|
|
| 18/11/2019 12:34 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 12:34:57 |
| היא עדין במצב, "פנייך התקבלה"
הזמן לא משחק לטובתי.
מה לעשות? איך מתקדמים
מה הצפי לזמן שיחזרו אלי?
וכן בפורום המלצתם על תביעה בבית משפט, האם אתם עוזרים בזה? | |
|
|
|
| 18/11/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 14:10:10 |
| שרית שלום רב,
מה מספר התלונה? | |
|
|
|
| 17/11/2019 18:49 |
אליהו |
 | | מחבר: | אליהו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 18:49:26 |
| | שלום, אם שילמתי דוח חניה, ולאחר זמן קצר שלחתי בקשה לביטול התשלום כי אני מעוניין לערער / להישפט וכדו', האם אני יכול לתבוע את החזרת הכסף בעקבות בקשתי המיידית והמפורשת? | |
|
|
|
| 18/11/2019 11:01 |
אליהו |
 | |
|
| 18/11/2019 11:02 |
אליהו |
 | |
|
| 18/11/2019 11:02 |
אליהו |
 | |
|
| 18/11/2019 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 14:09:48 |
| אליהו שלום רב, תשלום דו"ח כמוהו בהודאה בעבירה, ועל כן, אין אפשרות של ממש לדרוש החזר כספי או לבטל את ההודעה בעבירת החנייה. אף על פי כן, ניתן לפנות לעירייה ולבחון האם ישנו הליך שיאפשר בכל זאת דרישה להשבת הכספים בגין הדו"ח והגשת בקשה להישפט. | |
|
|
|
| 17/11/2019 22:05 |
מוריאל |
 | | מחבר: | מוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 22:05:25 |
| שלום
יש נזילת מים מאז חמישה חודשים מתקרת האמבטיה.
יש את האחריות מהקבלן.
הקבלן הגיע מספר פעמים לדירתי והדירה שמעל אך לא הצליח לפתור את הבעיה.
מאז למעלה מחודשיים הקבלן אינו עונה יותר לבקשתי.
יתרה מזאת, 3 פעמים הקבלן אפילו לא הגיע לפגישה שקבעו איתי.
הגבס של חדר האמבטיה הוא מלא של רטיבות.
עם מי אוכל ליצור קשר כדי לפתור את הבעיה הזה?
תודה רבה
מוריאל | |
|
|
|
| 18/11/2019 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 11:27:26 |
| שלום וברכה מוריאל,
נראה כי מדובר בפנייה שעניינה מכר דירה. מכל מקום, נראה כי עליך להיוועץ עם עוה"ד שייצג אותך במסגרת הסכם המכר או עם עו"ד אחר בתחום דיני הנזיקין. אין זה מן הנמנע כי תצטרך לפנות לבית המשפט בעניין. | |
|
|
|
| 18/11/2019 13:37 |
מוריאל |
 | | מחבר: | מוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 13:37:26 |
| שלום.
תודה רבה על תשובה שלך.
כבר יצרתי קשר ושילמתי עורך דין שפשוט לא עשה כלום.
אז רציתי לדעת אם יש ארגון שיכול לעזור לי יותר מעורך דין שלא ממש סמכתי עליו.
תודה רבה
מוריאל | |
|
|
|
| 18/11/2019 10:20 |
אורטל |
 | | מחבר: | אורטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 10:20:58 |
| שלום רב,
בתאריך 21/10 ביצעתי הזמנה אינטרנטית ( 2 זוגות נעליים) מחברת קמדן אנד שוז. בחרתי שההזמנה תגיע לסניף חולון ועל פי הכתוב באתר החברה מתחייבת שההזמנה תגיע עד 10 ימי עסקים.
בתאריך 5/11 התקשרתי לשירות הלקוחות כמה פעמים בשעות הפעילות אך הם לא ענו וגם לא חזרו להודעה שהשארתי בתא הקולי.
בעמוד הפייסבוק פורסם כי ניתן ליצור קשר דרך וואטספ וגם שם כתבתי את הטענה שלי אך הם לא ענו. מכיוון שלא ענו לי בשתי האפשרויות שלחתי הודעה דרך הפייסבוק והנציגה שענתה לי טענה כי חל עיכוב של חברת השליחויות והיא תנסה לזרז את ההזמנה ואפילו נתנה לי קופון הנחה לקנייה הבאה. כעבור יום (11 ימי עסקים מיום ההזמנה) יצרו איתי קשר מסניף חולון שההזמנה הגיעה. מכיוון שהנני גרה בירושלים ואמי גרה בחולון ביקשתי ממנה להגיע לאסוף את ההזמנה. אמי הגיעה לחנות והמוכרת אמרה לה כי רק זוג אחד הגיע מתוך שניים (מה שלא נאמר לי בטלפון). המוכרת טענה כי לה אין דבר לעשות וכי עליי לפנות למוקד שירות הלקוחות, כאשר טענתי בפניה כי הם לא עונים היא אמרה לי שתפתח קריאה גם מצידה.
היום ניסיתי שוב מספר פעמים לתפוס את שירות הלקוחות אך הם לא עונים לטלפון וגם לא בוואטספ וגם לא בפייסבוק (מה שקודם ענו לי). שלחתי בקשה דרך האתר ליצור איתי קשר ואני כרגע ממתינה.
היום כעבור 19 ימי עסקים ההזמנה עדיין לא הגיעה במלואה ואין לי עם מי לדבר.
אשמח לדעת מה עליי לעשות.
תודה רבה.
| |
|
|
|
| 18/11/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 13:30:35 |
| שלום רב אורטל,
מה את מעוניינת לדרוש?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר.
בנוסף, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, אולם אם הביטול נעשה עקב הטעיה, הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/11/2019 09:17 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 09:17:35 |
| בעקבות החוק שמחייב חניונים לתערף שעתי של החל משעה שנייה לפי רבעי השעה, האם סכום של רבע שעה צריך להיות שווה לרבע של הסכום של השעה הראשונה?
לדוגמא: אם עלות שעה ראשונה 10 ש"ח, האם עלות רבע השעה מהשעה השנייה צריכה להיות 2.5 ש"ח או שהחניון יכול לקבוע סכום הגבוה מ 2.5 ש"ח?
תודה | |
|
|
|
| 17/11/2019 16:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 16:30:43 |
| שלום רב אלי,
מה המחיר שצוין לשעה הראשונה? ומה המחיר שפורסם לכל רבע שעה?
עקרונית, תיקון 89 לסעיף 70ב1 בפקודת התעבורה, קובע כי:
"70ב1. (א) המפעיל חניון, בין שהחניון בבעלותו ובין שבבעלות אחר, לא יגבה דמי חניה בחניון, אלא לפי יחידות זמן של 15 דקות; הוראות סעיף קטן זה יחולו החל מתום שעת החניה הראשונה" | |
|
|
|
| 18/11/2019 08:39 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 08:39:28 |
| תודה על המענה המהיר.
במקרה דנן השעה הראשונה עלותה 16 ש"ח.
מה תהיה עלות רבע שעה מהשעה השנייה עפ"י החוק?
ובאותו עניין, אם יש חניון שהשעתיים הראשונות בו חינם, והחל מהשעה השלישית ואילך כל שעה עלות החנייה הינה 8 ש"ח, האם זה חוקי או שגם פה החל מהשעה הרביעית צריך להיות תעריף של רבע שעה?
תודה מראש | |
|
|
|
| 18/11/2019 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 10:21:36 |
| שלום רב אלי,
האם לא צוין מה עלות כל רבע שעה חניה החל מתום שעת חניה ראשונה?
לכאורה, על בית העסק לציין את גובה מחיר חניה לרבע שעה, החל מתום שעת חניה ראשונה.
לעניין שאלתך השניה- החוק לא מתייחס לשאלתך הזו עם זאת, סעיף 70ב1(ב) בפקודת התעבורה קובע כי:
"(ב) אין בהוראות סעיף קטן (א) כדי למנוע גבייה של דמי חניה כוללים בעד יום, שבוע או חודש, באופן קבוע או חד-פעמי." | |
|
|
|
| 18/11/2019 11:56 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 11:56:18 |
| | צויין כי כל רבע שעה מהשעה השנייה הינה 5 ש"ח, זה לא רבע של 16. | |
|
|
|
| 18/11/2019 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 13:18:50 |
| שלום רב אלי,
כאמור, אין התייחסות בדין בעניין.
| |
|
|
|
| 18/11/2019 10:45 |
zoya |
 | | מחבר: | zoya (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 10:45:13 |
| | האם ניתן להכניס להסכם סעיף שלא ניתן לבטל את העסקה ? | |
|
|
|
| 18/11/2019 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 13:16:51 |
| שלום רב zoya,
האם תוכלי לפרט כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה רגילה?
מה המוצר/שירות שנרכש?
האם העסקה בוצעה בין צרכן לבית עסק או בין שני אנשים או שני עסקים? | |
|
|
|
| 18/11/2019 09:54 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 09:54:43 |
| שלום, אני רכשתי רכב (ג'יפ) שעדיין במסגרת 3 שנים אחריות - שמסתיימת בסוף החודש.
במהלך החצי שנה האחרונה הגעתי למוסך היבואן, ע"מ לתקן בעיה של (ריח דלק בנסיעה בשבילים בשטח)
שבעיה זו מתרחשת לאחר שעתיים של נסיעה פחות או יותר.
לצערי במוסך לא הצליחו לפתור את הבעיה, למרות שהחליפו לי כמה פעמים חלקים שקשורים למערכת הדלק.
ניסיתי לברר בעצמי עם בעלים אחרים של ג'יפ כמו שלי (מאחר וזה קורה לעוד רכבים כמו שלי), האם ניתן לתקן/ להעלים את ריח הדלק בנסיעה - בצורה אחרת, ואכן נאמר לי (ע"י אדם בעל רכב שלי עם אותה בעיה כי הוא פתר את בעיית הריח ברכב ע"י העברה של צינור מאזור הדליפה לאחורי האוטו - כך שלא יריחו את הריח...
וזה נעשה בצורה עצמאית - ולא מקצועית.
כי הוא לא תיקן את הבעיה - הוא פשוט פתר את עניין הריח.
חשבתי על כך עם עצמי והחלטתי להתפשר על כך - מאחר והייתי קרוב ל 7 פעמים במוסך לתקן בעיה זו - ולא הצליחו, (בזבזתי זמן רב ודלק - לחינם).
לצערי אף ניסו להתנער ואמרו לי שהרכב תקין - ואני מאמץ אותו יותר מידי (להזכירכם - מדובר בג'יפ (רכב שטח)- וזה לא אמור לקרות - בטח בנסיעה בשבילים).
בתמורה להתפשרות שלי - ביקשתי שיפצו אותי ב 2 טיפולים מהסיבה שהיבואן לא הצליח לפתור את הבעיה, ובתמורה לזה שאתפשר ואנסה לסדר אותה לבד (במקום שהיבואן יפתור את הבעיה בצורה מקצועית) - אך לצערי נענתי בשלילה.
שאלתי היא מה אני יכול לעשות במצב כזה? ואיך אתם יכולים לעזור? תודה.
| |
|
|
|
| 18/11/2019 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 13:16:06 |
| שלום רב יוסי,
עליך לעיין בתעודת האחריות שברשותך על מנת לבדוק מה האחריות מכסה וכן מה באפשרותך לדרוש במקרה בו התיקון לא צלח ולאחריו, לפנות אל נותן השירות. | |
|
|
|
| 18/11/2019 10:45 |
zoya |
 | | מחבר: | zoya (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 10:45:05 |
| | האם ניתן להכניס להסכם סעיף שלא ניתן לבטל את העסקה ? | |
|
|
|
| 18/11/2019 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 13:10:48 |
| שלום רב zoya,
האם תוכלי לפרט כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה רגילה?
מה המוצר/שירות שנרכש?
האם העסקה בוצעה בין צרכן לבית עסק או בין שני אנשים או שני עסקים?
| |
|
|
|
| 18/11/2019 09:50 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 09:50:50 |
| שלום, לצערי הרב התחברתי למי עדן וסיכמתי איתם על עלות מסויימת אך מדי חודש העלויות גבוהות מהסכם ההתקשרות , פניתי כבר מס פעמים וכל פעם הובטח לי זיכוי אך זה לא קורה...
מה אני יכולה לעשות??? | |
|
|
|
| 18/11/2019 12:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 12:15:06 |
| שלום וברכה הילה,
עליך לפנות בכתב ובצורה מסודרת להנהלת בית העסק בדרישה להשיב את הסכומים שנגבו ביתר, בצירוף תימוכין, וכן בדרישה לקיים את ההסכמות שבין הצדדים באשר למחיר לבאות. לאחר מיצוי ההידברות עם בית העסק ובמידת הצורך, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. יש אולי מקום לציין כי פנייתך מתארת התקשרות בעסקה מתמשכת כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן, המקים זכות לביטול העסקה בכל עת, בכפוף להוראות החוק ו/או ההסכם. | |
|
|
|
| 18/11/2019 08:55 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 08:55:52 |
| שלום,
רכשתי עגלת טיולון באילת, כאשר היבואן ונותן האחריות נמצא בשוהם, ואילו אני מתגוררת בת"א.
אני צריכה לבצע תיקון בעגלה ולאחר ששוחחתי עם היבואן, נמסר לי כי התיקון יכול להתבצע רק במשרדים שלהם בשוהם ביום ב' או ה' בשעה 10:00 בלבד ללא שום גמישות בנושא. כמו כן, במידה וארצה להביא את העגלה בכל שעה אחרת אצטרך להשאיר אותה שם ולאסוף אותה במועד אחר לאחר התיקון (כלומר לנסוע לשוהם במיוחד פעמיים).
מעיון בהוראות החוק ראיתי כי יצרן (כמו גם יבואן) חייב לקיים תחנת שירות אחת לפחות בכל אחת מן הערים: י-ם, ת"א, חיפה וב"ש, או בסביבתן הקרובה.
לאור העובדה כי היבואן מאפשר לי תיקון רק בשוהם ולא באחת מערים אלה בנוסף, האם אינו עובר על הוראות החוק?
כמו כן, האם באמת ניתן להגביל את מתן השירות לשעות וימים כ"כ ספציפים?
| |
|
|
|
| 18/11/2019 12:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 12:09:45 |
| שלום וברכה דנה,
במקרה של רכישת מוצר חשמלי למשל, מחייב החוק להעניק שנת אחריות יצרן בגין המוצר. ואז יחולו על החובות החלות על נותן שירותי האחריות מכוח תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) כמאוזכר גם בפנייתך (באשר לתחנות שירות). ברם, המוצר אינו פנייתך אינו נכנס בגדר המוצר לצורך התקנות, ואין חובה ליתן בגינו אחריות. לפיכך עליך לעיין בהוראות תעודות האחריות שניתנה לך ובהתחייבויות שנטל על עצמו בית העסק הרלוונטי לעניין זה. ככל שישנה הפרה של התחייבויות אלה מצד בית העסק, עליך לפנות בכתב להנהלת בית העסק. | |
|
|
|
| 17/11/2019 09:20 |
ר |
 | | מחבר: | ר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 09:20:56 |
| שלום לכולם,
לפני כחודש וחצי שלחתי אוזניות לתיקון במעבדות החברה במסגרת תקופת האחריות.
כשפניתי לברר מה קורה עם זה קיבלתי תשובה שהיה חודש חגים וש"ייקח כמה זמן שייקח".
האם יש קביעה בחוק לגבי משך זמן התיקון המקסימלי של מוצר במעבדות החברה?
ומה עליי לעשות על מנת לממש את זכויותי?
תודה
| |
|
|
|
| 17/11/2019 16:18 |
ר |
 | |
|
| 18/11/2019 08:42 |
ר |
 | | מחבר: | ר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 08:42:20 |
| מדוע אין תשובה על הסוגייה?
האם חסר מידע? פעלתי בדרך כלשהי בניגוד לחוקי הפורום? או סתם נפל בין הכסאות? | |
|
|
|
| 18/11/2019 11:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 11:33:12 |
| שלום וברכה,
תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על בית העסק נותן שירותי האחריות לתקן של קלקול במוצר בשנת האחריות הראשונה, בתוך 14 יום ממועד מסירת המוצר למעבדה. | |
|
|
|
| 18/11/2019 00:50 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 00:50:41 |
| היי
קניתי kmix מחברת מ.ברוכים. יבואן לא רישמי של קנווד.
המוצר הגיע בקופסא - בהסתכלות על מדבקה חיצונית עם פרטי הדגם
שמתי לב שנראה שנכתכו פרטים ( ממש קילפו בסכין יפני )
כשהסתכלתי באינטרנט איזה מידע מוסתר ממני- ואמור להיות על המדבקה- הבנתי שהואידו את המספר הסידורי של המיקסר.
כשהתקשרתי לשירות הלקוחות- וביקשתי לדעת מה המספר הסידורי של המכשיר - נאמר לי שהם מורידים את המספר הסידורי - ואין להם מספרים סידוריים על הרבה מהמוצרים שלהם.
האם זה חוקי לעשות זאת? נשמע לי מפוקפק- איך אוכל לדעת שהמוצר שקיבלתי הוא לא מכשיר ״מחודש״
ראיתי מלא ביקורות רעות על החברה ( אחרי הקניה - לצערי)
מתוקף החוק האם ניתן לבטל עסקה - ( קיבלתי אותו היום)
תודה | |
|
|
|
| 18/11/2019 11:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 11:31:47 |
| שלום וברכה אור,
ככל שהמדובר בעסקת מכר מרחוק, למשל קניה באינטרנט או בטלפון, הרי שחוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול העסקה תוך 14 יום מיום קבלת המוצר, גם אם נעשה בו שימוש, ועל בית העסק להשיב את התמורה ששולמה בניכוי דמי ביטול של 5% משווי העסקה ועד 100 ש"ח. מנגד על הצרכן להשיב את המוצר לבית העסק. במקרה של קניה פרונטלית בחנות, כל שימוש במוצר ולו הקצר ביותר גורם לכך שכבר לא עומדת זכות החרטה והביטול. את טענותיך באשר למספרים סידוריים, אנו מציעים כי תפני לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן אשר לה סמכויות עונשיות אכיפתיות. | |
|
|
|
| 17/11/2019 19:32 |
שניר |
 | | מחבר: | שניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 19:32:00 |
| שלום רב
לפני 8 חודשים רכשתי מערכת אזעקה עם אחריות לשנתיים. כבר מהרגע הראשון התחילו בעיות תקשורת במערכת ולאחר חודשיים בערך קיבלתי מענה מהמתקין שהגיע והחליף את המערכת כולה והבעיה הסתדרה.
חצי שנה לאחר ההתקנה לוח המקשים הפסיק לעבוד. המתקין ביקש שאגיע אליו ויחליף לי אותו, וכך היה.
כעת, שוב בעיית תקשורת, והמתקין רוצה לשלוח את המערכת לבדיקה של החברה מבלי לתת לי מערכת חליפית.
אני גר באיזור מרובה פריצות ואני לא יכול להשאיר את הבית ללא מיגון.
אני אובד עצות ולא יודע מה לעשות, אציין שמדובר במערכת שעלתה 5000 ש"ח, ומהרגע הראשון היו תקלות.
מה הן זכויותיי במקרה כזה?
תודה מראש | |
|
|
|
| 18/11/2019 11:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 11:24:35 |
| שלום וברכה שניר,
במרוצת שנת האחריות הראשונה (אחריות יצרן), קובעות התקנות כי על בית העסק נותן שירותי האחריות לתקן את הקלקול במוצר, ללא עלות, ובתוך 14 יום ממועד מסירת המוצר לתיקון, ובכפוך ליתר הוראות התקנות. מקום בו אין בית העסק מצליח לתקן את המוצר כאמור, עליו להשיב את התמורה ששולמה או להעמיד מוצר חלופי תקין תחתיו, וזאת לבחירת בית העסק. בתום השנה הראשונה, ובמסגרת האחריות המורחבת שניתנה לך, עליך לעיין בתעודת האחריות שניתנה לך. אנו מציעים כי תפנה בכתב בצורה מסודרת להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל, בתיאור הפרשה, הטענות ודרישותיך. | |
|
|
|
| 17/11/2019 18:28 |
עדןן |
 | | מחבר: | עדןן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 18:28:59 |
| האם אני יכולה לבטל עיסקה ש- 14 יום עברו מההרשמה ללימודי מקצוע כי האנשים/ המנהלים של המכללה הרעיפו עליי לחץ שכדאי לי להרשם כי אחר כך אני לא אלמד כי עכשיו אני בת שמונה עשרה ושזה לימודים זולים וקלים (שמבחינתי הם לא קלים) ובקשתי החזר כספי עוד לפני שעברו 14 יום מהעיסקה והם לחצו עליי ודיברו יפה שאני אשלם ללימודים ואתחיל אותם, ואני בתמימותי ובהיותי בת שמונה עשרה בהתחלה התעקשתי שיחזירו לי את ה- 930 שח מתוך 9300 שח אפילו אם יקחו לי 300 שח לדמי רישום ונציג אחד מהעובדים אמר לי: "אל תידאגי זה בטיפול יחזירו לך את הכסף" וניתק מיד, אחרי כמה זמן מתקשרת אליי המנהלת של המכללה ואומרת לי שאני כמו אחותה ושכדאי לי ללמוד ושהיא תעשה לי הנחה יותר ממה שיש לי עכשיו (במקום 9300 שח 8550 שח) ובסוף הקשבתי להם והתחלתי ללמוד, הייתי בשניי שיעורים שיעור אחד לא למדנו כל כך כי הסבירו לנו מה הולך להיות בעשרים מפגשים הבאים ובשיעור השני זה כבר לא היה בשבילי והלימודים לא מצאו חן בעיניי ואז היה את תקופת החגים של ראש השנה ויום כיפור והם לא עבדו אז התקשרתי למזכירות אחרי יום כיפור בשביל לבטל את העיסקה ובקשתי שיעבירו אותי למנהלת והיא לא נכחה באותו היום, ובאותו יום למרות שבקשתי לבטל הם הורידו לי מהחשבון עוד מאה שקלים וביקשתי החזר כספי אחרי החגים והמנהלת אמרה לי: "אף אחד לא אמר לי שרצית לדבר איתי, לא קיבלתי שום הודעה", אמרו לי שאני לא יכולה לקבל החזר כספי ושבימקום זה אני יכולה לאמיר את זה למקצועות אחרים או להקפיא את זה ולבוא ללמוד בזמן אחר (בזמן שאני לא מעוניינת להמשיך ללמוד אצלם..) פתאום שינו אליי את הגישה שלהם, כבר לא זיהיתי אותם בטלפון מרוב שצורת התנהלות הדיבור שלהם הייתה אחרת..
אני מרגישה שרימו אותי!! הפסקתי ללמוד וממשיכים לגבות ממני כסף על השיעורים.
מה אפשר לעשות בנידון? אשמח לתשובה, בתודה מראש! | |
|
|
|
| 18/11/2019 11:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 11:18:11 |
| שלום וברכה עדן,
נראה כי לא עומדת לך זכות לחרטה ולביטול העסקה, בין אם מחמת הזמן שחלף מאז ההתקשרות בעסקה ובין אם מחמת העובדה שהלימודים כבר החלו. עליך לעיין ראשית בהסכמות הכתובות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב, ובעיקר באשר לאפשרות ביטול העסקה, אופן הביטול ותוצאות הביטול. אנו מציעים כי תפני להנהלת בית העסק בתיאור נסיבות הפרשה, וטענותיך להפרה של התחייבויות שניתנו לך על ידי נציגי בית העסק, או של הוראות ההסכם, וכן את דרישותייך לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 17/11/2019 16:59 |
טפר |
 | | מחבר: | טפר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 16:59:28 |
| שלום רב,
חמי איש מבוגר רכש טיול מאורגן לולנסיה שאורגן דרך מועדון גמלאים - ההתקשרות נעשתה דרך האינטרנט עם חברת הנסיעות.
10 ימים לפני הטיול הודיע על ביטול הטיול כיוון שלקה באירוע מוחי. הוא טען שמדובר בעסקת מכר מרחוק אך סירבו להשיב לו את כספו בטענה שלא מדובר בעסקה מרחו.
האם במקרה זה מדובר בעסקה מרחוק וחמי זכאי להחזר כספו? | |
|
|
|
| 18/11/2019 11:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 11:04:11 |
| שלום וברכה טפר,
החוק קובע כי עסקה נקשרה באינטרנט (כמו גם בטלפון) בעקבות פניה של בית העסק לצרכן (גם באמצעות פרסומים "פאסיביים"). במקרה המתואר עליכם לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות באשר למעמדו של מועדון הגמלאים בפרשה. ככל שאכן נכון הדבר כי העסקה נקשרה בין חמיך לבין חברת הנסיעות באופן העומד בדרישות החוק להגדרת עסקת מכר מרחוק, הרי שעליכם לפנות להנהלת בית העסק בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידכם. | |
|
|
|
| 14/11/2019 11:50 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 11:50:32 |
| שלום,
רכשתי מוצר מחברת פרטנר בחנות אונליין במחיר מבצע.
קיבלתי סיכום פרטי עסקה במייל.
לאחר שבוע נאמר לי משירות הלקוחות כי העסקה בוטלה מאחר ונגמר המלאי.
האם אני זכאי לפיצוי או לרכישה של המוצר במחיר המבצע שהיה לפני שבוע?
תודה,
תומר. | |
|
|
|
| 17/11/2019 08:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 08:17:15 |
| תומר שלום רב,
בדרך כלל חברות המפרסמות מוצר במבצע מציינות כי המוצר יממכר עד גמר המלאי, כך שהן אינן מחוייבות לספק את המוצר במחיר המבצע לאחר סיומו.
אף על פי כן, היהה ונגרם לך נזק עקב ההטעיה שבוצעה, לגבי הרכישה במחיר האטרקטיבי, ניתן לדרוש מהחברה כי תפצה אותך בגין הנזקים שנגרמו לך. | |
|
|
|
| 18/11/2019 10:35 |
תומר |
 | |
|
|