| 19/11/2019 09:43 |
לנה |
 | | מחבר: | לנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 09:43:41 |
| שילמתי בכרטיס טעון (משלמת X מקבלת סכום בשווי 1.17X) של נופשונית בבית עסק.
ביקשתי לקבל חשבונית מס.
בית העסק מסרב להפיק חשבונית מס בטענה שלא ניתן להוציא חשבונית מס על קניה שנעשתה שבוצעה בתווי קניה.
תוכלו לייעץ? פעם ראשונה שאני נתקלת בזה | |
|
|
|
| 19/11/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 13:31:21 |
| שלום רב לנה,
עקרונית, סעיף 14ח בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהו תו קניה, כדלקמן:
"14ח. (א) בסעיף זה, "תו קנייה" – כרטיס או מסמך הנרכש בכסף או בשווה כסף, המאפשר לאוחז בו לרכוש טובין או שירותים אצל עוסק, בסכום הנקוב בו, למעט כרטיס או מסמך המיועד לשימוש בעבור סוג מסוים של מוצר או שירות בלבד."
מכאן, שהשאלה המתבקשת הינה- האם בעת רכישה תו קניה נמסר לך חשבונית מס?
בכל מקרה, ראי מידע מפורט בעניין חשבונית מס, באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/invoice_request | |
|
|
|
| 18/11/2019 09:54 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 09:54:20 |
| שלום, אני רכשתי רכב (ג'יפ) שעדיין במסגרת 3 שנים אחריות - שמסתיימת בסוף החודש.
במהלך החצי שנה האחרונה הגעתי למוסך היבואן, ע"מ לתקן בעיה של (ריח דלק בנסיעה בשבילים בשטח)
שבעיה זו מתרחשת לאחר שעתיים של נסיעה פחות או יותר.
לצערי במוסך לא הצליחו לפתור את הבעיה, למרות שהחליפו לי כמה פעמים חלקים שקשורים למערכת הדלק.
ניסיתי לברר בעצמי עם בעלים אחרים של ג'יפ כמו שלי (מאחר וזה קורה לעוד רכבים כמו שלי), האם ניתן לתקן/ להעלים את ריח הדלק בנסיעה - בצורה אחרת, ואכן נאמר לי (ע"י אדם בעל רכב שלי עם אותה בעיה כי הוא פתר את בעיית הריח ברכב ע"י העברה של צינור מאזור הדליפה לאחורי האוטו - כך שלא יריחו את הריח...
וזה נעשה בצורה עצמאית - ולא מקצועית.
כי הוא לא תיקן את הבעיה - הוא פשוט פתר את עניין הריח.
חשבתי על כך עם עצמי והחלטתי להתפשר על כך - מאחר והייתי קרוב ל 7 פעמים במוסך לתקן בעיה זו - ולא הצליחו, (בזבזתי זמן רב ודלק - לחינם).
לצערי אף ניסו להתנער ואמרו לי שהרכב תקין - ואני מאמץ אותו יותר מידי (להזכירכם - מדובר בג'יפ (רכב שטח)- וזה לא אמור לקרות - בטח בנסיעה בשבילים).
בתמורה להתפשרות שלי - ביקשתי שיפצו אותי ב 2 טיפולים מהסיבה שהיבואן לא הצליח לפתור את הבעיה, ובתמורה לזה שאתפשר ואנסה לסדר אותה לבד (במקום שהיבואן יפתור את הבעיה בצורה מקצועית) - אך לצערי נענתי בשלילה.
שאלתי היא מה אני יכול לעשות במצב כזה? ואיך אתם יכולים לעזור? תודה.
| |
|
|
|
| 18/11/2019 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 13:13:44 |
| שלום רב יוסי,
עליך לעיין בתעודת האחריות שברשותך על מנת לבדוק מה האחריות מכסה וכן מה באפשרותך לדרוש במקרה בו התיקון לא צלח ולאחריו, לפנות אל נותן השירות. | |
|
|
|
| 18/11/2019 15:33 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 15:33:52 |
| | האחריות כוללת הכל במשך 3 שנים, האם במקרה הנל שפרטתי - אתם יכולים לעזור? | |
|
|
|
| 19/11/2019 12:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 12:38:56 |
| שלום רב יוסי,
אם ישנה אחריות לתקופה של 3 שנים האם האחריות מכסה את המקרה? אם כן, עליך לעיין בתעודת האחריות ולאחריו לפנות אל היבואן/יצרן.
ולאחריו, אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/11/2019 16:59 |
טפר |
 | | מחבר: | טפר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 16:59:37 |
| שלום רב,
חמי איש מבוגר רכש טיול מאורגן לולנסיה שאורגן דרך מועדון גמלאים - ההתקשרות נעשתה דרך האינטרנט עם חברת הנסיעות.
10 ימים לפני הטיול הודיע על ביטול הטיול כיוון שלקה באירוע מוחי. הוא טען שמדובר בעסקת מכר מרחוק אך סירבו להשיב לו את כספו בטענה שלא מדובר בעסקה מרחו.
האם במקרה זה מדובר בעסקה מרחוק וחמי זכאי להחזר כספו? | |
|
|
|
| 18/11/2019 11:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 11:05:24 |
| שלום וברכה טפר,
החוק קובע כי עסקה נקשרה באינטרנט (כמו גם בטלפון) בעקבות פניה של בית העסק לצרכן (גם באמצעות פרסומים "פאסיביים"). במקרה המתואר עליכם לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות באשר למעמדו של מועדון הגמלאים בפרשה. ככל שאכן נכון הדבר כי העסקה נקשרה בין חמיך לבין חברת הנסיעות באופן העומד בדרישות החוק להגדרת עסקת מכר מרחוק, הרי שעליכם לפנות להנהלת בית העסק בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידכם. | |
|
|
|
| 18/11/2019 14:47 |
טפר |
 | | מחבר: | טפר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 14:47:27 |
| תודה רבה על המענה.
למרות שלהבנתנו המקרה עונה בדיוק להגדרות החוק לעסקת מכר מרחוק,כיוון שהתבצע באמצעות מייל בלי שהלקוח (חמי) היה אצלהם, החברה סירבה להחזיר את הכסף.
מה אפשר לעשות על מנת לקבל החזר כספי? | |
|
|
|
| 18/11/2019 14:47 |
טפר |
 | | מחבר: | טפר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 14:47:42 |
| תודה רבה על המענה.
למרות שלהבנתנו המקרה עונה בדיוק להגדרות החוק לעסקת מכר מרחוק,כיוון שהתבצע באמצעות מייל בלי שהלקוח (חמי) היה אצלהם, החברה סירבה להחזיר את הכסף.
|
|
|
| 19/11/2019 10:29 |
טפר |
 | | מחבר: | טפר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 10:29:24 |
| תודה רבה על המענה.
|
|
|
| 19/11/2019 10:29 |
טפר |
 | | מחבר: | טפר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 10:29:34 |
| תודה רבה על המענה.
|
|
|
| 19/11/2019 10:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 10:58:40 |
| שלום וברכה טפר,
כאמור בתגובתנו הקודמת בעניינך, עליך לפנות בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור בתגובתנו, ובדרישה לכבד את הודעת ביטול העסקה בהתאם להוראות החוק. במידת הצורך ולאחר מיצוי ההידברות כאמור מול בית העסק, תוכל להסתייע בדבר במועצה, על דרך הגשת תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 18/11/2019 19:10 |
אליענה |
 | | מחבר: | אליענה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 19:10:09 |
| שלום
מהו המחיר הקובע ברכישת מוצר בסופר כאשר קיימות שתי מדבקות על המוצר עם פערי מחרים ?
האם הנמוך קובע? האם יש צורך שיהיו טעויות על מוצרים נוספים על המדף (במידה ומדובר במוצר בודד שהיה עם שתי מדבקות)? | |
|
|
|
| 19/11/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 10:19:14 |
| שלום וברכה אליענה,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום, בין התר מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. נוכל לציין כי חוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיה במחיר, וסעיף 17 לחוק אף קובע כי במקרה של פער מחירים בין התווית על גבי המוצר/מדף לעומת המחיר בקופה, יחייב המחיר על גבי המוצר, גם מקום בו הוא נמוך יותר. אין זה מן הנמנע כי ניתן לנסות לחייב את בית העסק לכבד את המחיר הנמוך היותר שפרסם, ברם יש לזכור כי הדין נותן מקום לשגגות בתום לב (ואכן אינדיקציות כגון מצד יתר המוצרים על גבי המדף, התנהלות בית העסק וכיוצ"ב יבחנו לצורך הכרעה בשאלה זו) | |
|
|
|
| 19/11/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 10:19:25 |
| שלום וברכה אליענה,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום, בין התר מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. נוכל לציין כי חוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיה במחיר, וסעיף 17 לחוק אף קובע כי במקרה של פער מחירים בין התווית על גבי המוצר/מדף לעומת המחיר בקופה, יחייב המחיר על גבי המוצר, גם מקום בו הוא נמוך יותר. אין זה מן הנמנע כי ניתן לנסות לחייב את בית העסק לכבד את המחיר הנמוך היותר שפרסם, ברם יש לזכור כי הדין נותן מקום לשגגות בתום לב (ואכן אינדיקציות כגון מצד יתר המוצרים על גבי המדף, התנהלות בית העסק וכיוצ"ב יבחנו לצורך הכרעה בשאלה זו). | |
|
|
|
| 18/11/2019 19:09 |
אליענה |
 | | מחבר: | אליענה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 19:09:52 |
| שלום
מהו המחיר הקובע ברכישת מוצר בסופר כאשר קיימות שתי מדבקות על המוצר עם פערי מחרים ?
האם הנמוך קובע? האם יש צורך שיהיו טעויות על מוצרים נוספים על המדף (במידה ומדובר במוצר בודד שהיה עם שתי מדבקות)? | |
|
|
|
| 19/11/2019 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 10:18:41 |
| שלום וברכה אליענה,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום, בין התר מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. נוכל לציין כי חוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיה במחיר, וסעיף 17 לחוק אף קובע כי במקרה של פער מחירים בין התווית על גבי המוצר/מדף לעומת המחיר בקופה, יחייב המחיר על גבי המוצר, גם מקום בו הוא נמוך יותר. אין זה מן הנמנע כי ניתן לנסות לחייב את בית העסק לכבד את המחיר הנמוך היותר שפרסם, ברם יש לזכור כי הדין נותן מקום לשגגות בתום לב (ואכן אינדיקציות כגון מצד יתר המוצרים על גבי המדף, התנהלות בית העסק וכיוצ"ב יבחנו לצורך הכרעה בשאלה זו) | |
|
|
|
| 19/11/2019 04:09 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 04:09:34 |
| היי,
רכשתי דירה ולאחר חתימת החוזה ראיתי שהם יצאו במבצע חדש שיכול לחסוך לי עשרות אלפי שקלים.
האם ההנחה יכולה לחול גם עליי או מאוחר מדי?
תודה! | |
|
|
|
| 19/11/2019 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 10:12:49 |
| שלום וברכה רינת,
הכלל הוא שהסכמים יש לכבד, גם אם בית העסק יצא במבצע חדש לציבור הצרכנים הפוטנציאליים לבאות. ברם ניתן בהחלט לפנות לבית העסק הרלוונטי בבקשה להחיל גם עלייך את המבצע המדובר. | |
|
|
|
| 18/11/2019 22:41 |
חוה |
 | | מחבר: | חוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 22:41:41 |
| שלום, הזמנתי מזרון, אחרי עיקוב בהספקה והרבה טלפונים קיבלתי מזרון שונה חלופי משומש במקום חדש שהבטיחו לי. אחרי כמה ימים הגיע המזרון אך במידות שונות ממה שבהזמנה. נאמר לי שהמזרון לא קיים במידה שהזמנתי ואקבל מזרון אחר שונה בתחילת שבוע הבא. תחילת השבוע עבר ולא ייצרו איתי קשר.
על ההזמנה כתוב דמי ביטול 20%.
האם אני צריכה לשלם 20% דמי ביטול גם אם לא קיבלתי את הסחורה וגם לא אקבל כי לא קיים?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 19/11/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 10:10:49 |
| שלום וברכה חוה,
יש להקדים ולומר כי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת מוצר שהוזמן וטרם סופק, בכפוף לתשלום דמי ביטול של 5% משווי העסקה ועד 100 ש"ח, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. התקנות תקפות לרכישה שנעשתה פרונטלית בחנות, אולם חוק הגנת הצרכן מקים זכות דומה במקרה של רכישה באינטרנט. על פניו דמי הביטול הקבועים בטופס ההזמנה אינם עומדים בדרישות החוק ומהווים הטעיה אסורה והפרה של הוראות הדין. אלא שפנייתך מתארת הפרה של ההסכמות שבין הצדדים, אשר יש בהם בנסיבות מסויימות כדי להקים זכות לביטול העסקה ללא כל עלות. אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 18/11/2019 17:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 17:46:31 |
| שלום לכם,
אני דיברתי עם חנות כדי לקבל פרטים נוספים על מוצר שרציתי לרכוש דרך האתר שלהם
בסיום השיחה הודעתי שאני ארכוש את המוצר כשאחזור לבית אך להפתעתי המחיר של המוצר עלה בסכום משמעותי מאוד כשחזרתי
האם זה מותר להעלות מחיר של המוצר בצורה כזאת, שהם ידעו טוב מאוד שאני רוצה לרכוש בגלל המחיר מבצע?
אני מניח שמותר להתנהג בצורה כזאת אך למען הסר הספק | |
|
|
|
| 19/11/2019 09:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 09:31:39 |
| שלום וברכה משה,
רשאי בית עסק להעמיד את מחירו של מוצר שאינו בפיקוח לפי ראות עיניו, אך בכפוף להוראות הדין ובעיקר חוק הגנת הצרכן באשר לאיסור הטעיה במחיר והצגת מחיר כולל, וכן הוראות ספציפיות באשר לפרסום של מבצעים. קשה במגבלות הפורום לקבוע מסמרות בפרשה שלך, ברם על פניו אין זה מן הנמנע כי נעשתה הטעיה מצדו של בית העסק, ואולי כדאי לשקול פניה בכתב להנהלת בית העסק בדרישה לכבד את ההסכמות ביניכם באשר לרכישת המוצר במחיר המבצע שפורסם. | |
|
|
|
| 18/11/2019 16:30 |
שגב כהן |
 | | מחבר: | שגב כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 16:30:56 |
| | שלום רב, לפני פחות משלוש שנים רכשתי מחשב עם אחריות מלאה לשלוש שנים. לפני כחודש וחצי שלחתי את המחשב שלי לתיקון בעקבות מקשים שלא עבדו. החברה, על אף שקיבלה את המחשב כשהוא עוד בתקופת האחריות, חשבה שפגה לו האחריות בזמן שהוא בחזקתה, וביקשה ממני את הקבלה עליו. לאחר מאמצים רבים (בכל זאת עברו שלוש שנים) השגתי את הקבלה ושלחתי להם כעבור שבעה ימי עסקים. מאז עברו ימי עסקים רבים, בסך הכל עשרים ושבעה מאז הגיע המחשב אליהם. התקלה לא טופלה, המחשב נשלח בחזרה בטענה שיגיע לי זיכוי וגם הוא לא הגיע. הייתי איתם בשיחות בסך הכל בסביבות ארבע שעות ורוב מה שנאמר לי התברר כלא נכון. מה האופציות העומדות בפניי? האם אני זכאי לפיצוי? אם כן, כמה פיצוי? יש לציין כי המחשב הוא מקור פרנסתי... | |
|
|
|
| 19/11/2019 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 09:23:25 |
| שלום וברכה שגב,
אין זה מן הנמנע כי בית העסק הפר בפרשה את ההתחייבויות שנטל על עצמו במסגרת תעודת האחריות שמסר לך. במקרה שכזה יתכן והנך זכאי לפיצוי בגין נזק מוכח וסביר בנסיבות בהתאם לדרישות דיני הנזיקין. אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק, לאחר שעניית בהוראות תעודת האחריות, בתיאור הפרשה והטענות ובפירוט דרישותיך לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 18/11/2019 16:00 |
אור קשת |
 | | מחבר: | אור קשת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 16:00:59 |
| קיבלתי קנס מעיריית תל אביב על נסיעה בקורקינט.
הקנס אבד לי ולא קיבלתי שום תזכורת, התראה, או טלפון לאחר שעבר מועד התשלום.
חודשים לאחר מכן התברר לי שהקנס עבר למשרד עורכי דין והקנס נופח במארות ש"ח.
האם עיריית תל אביב פעלה כדין? למיטב ידיעתי החוק מחייב פרוצדורה של התראה ויידוע לפי הליכים משפטיים לגביית חוב. כך למשל קורה במקרה של קנסות חניה, ולא ברור לי מדוע במקרה של קנסות על חוקי עזר אחרים העיקרון הזה לא מיושם. | |
|
|
|
| 19/11/2019 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 09:20:02 |
| שלום וברכה אור,
תחום פנייתך אינו מתחומי מומחיותה וסמכותה של המועצה, ברם לעניות דעתנו אכן יש חובה בדין לשלוח בדואר רשום הודעה בדבר הדו"ח. אנו מציעים כי תשיב למכתב של משרד עוה"ד של העירייה, ותפרוש את טענותיך באשר לאי משלוח התראה כמתחייב. | |
|
|
|
| 18/11/2019 15:23 |
בתיה ארביב |
 | | מחבר: | בתיה ארביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 15:23:41 |
| לפני שבועיים קניתי את האייפון החדש בחברת הוט מובייל וחיכיתי למשלוח של האייפון, חצי שעה לפני שהמשלוח מגיע התקשרתי לברר מה קורה ואמרו לי שהעסקה בוטלה ושאבדוק מול הוט מובייל.
התקשרתי ואמרו שיש לי ״חסימת ביטחון״ בגלל התעודת זהות שלי ולא מפרטים מה קרה ולמה חסמו.
כל רשת סלולר אחרת שפניתי אליה נענתי באותה התשובה.
אני הוצאתי ת.ז חדש ולפני שהפעלתי אותה הבאתי אותה לנציגת שירות בהוט מובייל ברגע שביצעתי רכישה של האייפון ואני חושבת שאולי בגלל זה החסימה.
יש אפשרות לבטל את החסימה? אני רק בת 18 עם עובר ושב בסדר בחשבון בנק. לא הגיוני שאני לא יכולה לקנות טלפון .... | |
|
|
|
| 18/11/2019 15:47 |
בתיה ארביב |
 | | מחבר: | בתיה ארביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 15:47:40 |
| למה דילגתם עליי ועניתם למישהו ששלח אחרי פנייה??
אשמח לתשובה.... | |
|
|
|
| 19/11/2019 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 09:17:02 |
| שלום וברכה בתיה,
אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק או בתי העסק הרלוונטיים, בדרישה לאפשר לך להתקשר עמם בהסכם הרכישה המיוחל, ולו על מנת לקבל את עמדתם בכתובים, עמדה אשר אינה מובנת לנו, או אולי לחפש בית עסק אחר המוכר מכשירים סלולאריים (לא חברת סלולאר). במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 18/11/2019 15:16 |
רינתי |
 | | מחבר: | רינתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 15:16:03 |
| שלום רב,
ביקשתי מדחר הכושר שלי הולמס פלייס לבטל את המנוי שלי עקב נסיעה לחו"ל.
לאחר נסיונות רבים להשיג את הנוגעים בדבר קיבלתי כתב ביטול המציין כי הביטול תוקפו לאחר 30 יום (נגיד) ויש עלות ביטול על סך 770 ש"ח (וזה לתענתם על פי חוק הגנת הצרכן) אשמח להבין האם יש הגיון מאחורי זה?
תודות | |
|
|
|
| 19/11/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 09:07:10 |
| שלום וברכה רינתי,
חוק הגנת הצרכן קובע הסדר באשר לביטול עסקה לרכישת מנוי לחדר כושר, לרבות מועד כניסתה לתוקף של הודעת הביטול (בתוך חודש) ודמי הביטול המקסימאליים שניתן לגבות מהצרכן. תוכלי לעיין להרחבה ולהבהרה במאמר באתר המועצה בלינק שלהלן, ולפעול בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
| |
|
|
|
| 17/11/2019 16:32 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2019 | | שעה: | 16:32:54 |
| שלום, קניתי טלוויזיה ומקרן קול בתערוכה לפני כחודש.
המוצר טרם סופק ביקשנו לספקו במועד מאוחר יותר.
אנינו מעוניינים לבטל את העסקה כי המותר לא מתאים לנו.
האם נחוייב בדמי ביטול וסליקה? | |
|
|
|
| 18/11/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 10:31:43 |
| שלום וברכה אביטל,
נראה כי ניתן לסווג את העסקה נשוא פנייתך כעסקת "רוכלות" כהגדת מונח זה בחוק הגנת הצרכן. סעיף 14 לחוק קובע כי אין לגבות בנסיבות דמי ביטול וסליקה עקבות ביטול עסקת רוכלות מוכח החוק, ועל בית העסק להשיב את מלוא התמורה. | |
|
|
|
| 18/11/2019 13:32 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 13:32:25 |
| החברה מסרבת להחזיר דמי ביטול ודמי סליקה (עסקה ברוכלות)
מה עושים במקרה כזה? | |
|
|
|
| 19/11/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 08:57:57 |
| אביטל שלום רב,
את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 19/11/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 09:02:01 |
| שלום וברכה אביטל,
אנו מציעים כי טרם הגשת תלונה באתר המועצה, וככל שהדבר לא נעשה, תפנו בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור בתגובתנו הקודמת, בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידכם בהתאם להוראות החוק, ולו לשם תיעוד הדברים. רק לאחר מכן, ובמידת הצורך, תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה. | |
|
|
|
| 18/11/2019 13:14 |
אירית |
 | | מחבר: | אירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 13:14:24 |
| שלום, שמי אירית ואני גרה באילת
בתאריך 06/08/19 רכשתי 3 ארונות ממפעל שנמצא במרכז. (ישנה הזמנה מפורטת)
בתאריך 28/08/19 הגיע אליי קבלן חיצוני מטעם החברה להרכיב את הארונות.
כאשר החל להרכיב את הארונות שמתי לב שחסרים חלקים (לדוגמא הביאו דלת רגילה במקום דלת מראה,לא הביאו מגירות כפי שסגרתי) וחלק מהם אף פגומים (דלתות לא זזות ודלת מראה פגומה) ודיווחתי מייד לחברה.
כאשר הודעתי שאני לא משלמת למוביל נאמר לי
בחברה שהוא קבלן חיצוני ושאני ישלם לו ותוך שבוע מקסימום שבועיים יגיעו אליי עם החלקים החסרים ויתקנו את הפגומים.
נכון להיום 18/11/19 כמעט 3 חודשים אחרי אף אחד עדיין לא הגיע ואפילו בחוצפתם נתנו לי את הטלפון של המוביל על מנת שאני ייצור איתו קשר, חשוב לציין שלא מדובר באותו המוביל ושהוא לא ממהר לבוא לתקן עבודה של אחרים לטענתו ושיש לו עבודות פרטיות אחרות כרגע.
מה ניתן לעשות במצב זה? האם אני זכאית להחזר כספי או פיצוי כלשהו? והאם ניתן לתבוע במקרה זה?
| |
|
|
|
| 18/11/2019 13:21 |
אירית |
 | | מחבר: | אירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 13:21:24 |
| חשוב לי להוסיף שמרגע המקרה שלי המפעל החליט שהוא לא מספק יותר מוצרים לאילת, כי במקרה כזה זה לא משתלם לו.
כאשר אני שוחחתי עם הנציג נאמר לי שיש אחריות ושאם יש תקלה כלשהי היא תטופל במיידי.
את התשלום המלא עבור הארונות הם קיבלו באמצעות עסקה טלפונית בכ.אשראי שלי ודרשו את כל הסכום במלואו למרות שבגלל דברים כאלה לא רציתי לשלם הכל, אבל זה היה התנאי שלהם לסגירת ההזמנה.
| |
|
|
|
| 19/11/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 08:57:02 |
| אירית שלום רב,
מתיאורך עולה כי מדוברב בהפרת הסכם ההתקשרות עם בית העסק, וכי ישנה אי התאמה בנוגע למוצרים שנרכשו.
היה וההתקשרות עם בית העסק התבצעה באמצעות הטלפון או האינטרנט (רכישה במכר מרחוק) ניתן לדרוש מבית העסק ביטול עסקה על פי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, ככל שמדובר באי התאמה.
היה ומדובר ברכישה שהתבצעה בבית העסק (רכישה פרונטאלית) יחולו הוראות חוק המכר, המחייבות את העוסק לרפא כל פגם במוצר בתוך זמן סביר.
בכל מקרה, יש להעלות את השתלשלות העניינים על הכתב ולדרוש את ביטול העסקה, במקרה של מכר מרחוק, או את התיקון, במיידי, במקרה של רכישה פרונטאלית.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 18/11/2019 13:20 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 13:20:40 |
| רכשתי עבור אמי המבוגרת וכבדת השמיעה, מכשיר טלפון אלחוטי לכבדי שמיעה, מחנות בזק סטור בת"א. לאחר מספר ימים התחוור שהשמיעה בטלפון אינה טובה, היא אף גרועה מזה של הטלפון הרגיל שהיה לה קודם, יש רעשים כבדים ובלתי ניתן להשתמש בטלפון. בינתיים חלפו כשלושה שבועות, כי הייתי חייב לדעת ולוודא שהבעיה בטלפון ולא בשמיעה של אמי. אמי מתגוררת בעיר אחרת והתהליך דרש זמן. רק בימים אלה התחוור לי המצב לאשורו, כאמור. בטרם אסע לחנות בזק, האם אני יכול לבקש מהם לבטל את העסקה, להחזיר להם את הטלפון שלא עמד בהבטחתו ולקבל את התשלום בחזרה?
תודה מראש,
שי | |
|
|
|
| 19/11/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 08:53:38 |
| שי שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, המאפשרות חרטה על רכישת מוצרים, לא ניתן בשלב זה לבטל את העסקה, שכן נעשה שימוש במוצר, וממילא חלפו למעלה מ 14 ימים.
אף על פי כן, ניתן לנסות ולהעלות טענה להטעיה בנוגע לאיכות המוצר או לתכונותיו, היה ובוצעה הטעיה שכזו על ידי בית העסק.
חשוב לציין כי תחושה סובייקטיבית של צרכן לגבי איכות המוצר, אינה מחייבת את העוסק לביטול עסקה, ועל כן, היה והעוסק יסרב, יש לקבל חוות דעת מאיש מקצוע בתחום בסלולר, אשר יקבע כי הטלפון אינו מתאים לכבדי שמיעה וכי ישנה הטעיה בתכונות המיוחסות לו. | |
|
|
|
| 7/11/2019 13:35 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2019 | | שעה: | 13:35:37 |
| היי, הזמנתי מksp כבל סאונד עם משלוח לנקודת איסוף קרובה לביתי. ביום שקבלתי אותו חיברתי אותו וראיתי שיש בעיה במגעים ורעשים סטטיים.
פניתי לחנות ואמרו לי לגשת לסניף. האם הם לא מחוייבים לאסוף את המוצר מנקודת איסוף כפי שקבלתי אותו? | |
|
|
|
| 11/11/2019 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 15:03:38 |
| שלום רב שרית,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי קיבלת את המוצר?
עקרונית, היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק, ואת עומדת בתנאים הקבועים בדין לבטל את העסקה (בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם) הרי שהביטול (במועד הקבוע) שנעשה עקב פגם במוצר, לא יהיה כרוך בדמי ביטול (5% או 100 ש"ח ) וכן החוק במקרה של פגם קובע כי על הצרכן להעמיד את המוצר במקום בו נמסר לו המוצר, כקבוע בסעיף 14ה(א)(2)בחוק הגנת הצרכן, כדלקמן:
"...קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה. "
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך ציון הוראות הדין .
| |
|
|
|
| 13/11/2019 13:04 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 13:04:33 |
| | תודה על התשובה. כתבתי להם את מה שהצעתם (את לשון החוק), ובשרות לקוחות ענו לי שאני צריכה להגיע לסניף כי נציג שלהם צריך לבדוק אם המוצר באמת פגום. הסניף שלהם רחוק חצי שעה נסיעה מביתי וזה אומר עוד השקעה מצידי של זמן ונסיעות או לוותר על הכסף. מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 13/11/2019 13:04 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 13:04:48 |
| | תודה על התשובה. כתבתי להם את מה שהצעתם (את לשון החוק), ובשרות לקוחות ענו לי שאני צריכה להגיע לסניף כי נציג שלהם צריך לבדוק אם המוצר באמת פגום. הסניף שלהם רחוק חצי שעה נסיעה מביתי וזה אומר עוד השקעה מצידי של זמן ונסיעות או לוותר על הכסף. מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 14/11/2019 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 14:57:02 |
| שרית שלום רב,
יש לציין בפניהם כי במקרה של עסקה שלא התבצעה בחנות אלא בטלפון או באינטרנט, הם אינם רשאים לדרוש הגעה לסניף ועליהם לבטל את העסקה ולדאוג לאיסוף המוצר מהמקום בו נמסר.
את מוזמתנ להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 15/11/2019 21:42 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/11/2019 | | שעה: | 21:42:03 |
| | הם בעקיפין טוענים שאין להם דרך לדעת שזה אכן מוצר פגום ולכן אני צריכה להביא אותו לבדיקה של הפקיד. האם מותר לי לציין בפניהם שאם אני אגיע אליהם ואכן יתברר שהמוצר היה פגום והם לא אספו אותו ממני כחוק - שהם יהיו חייבים לי פיצוי עבור הנסיעות ואובדן הזמן? מה מותר לדרוש? | |
|
|
|
| 16/11/2019 11:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2019 | | שעה: | 11:54:36 |
| | את יכולה לשלוח להם סרטון עם המגעים וסאונד של הרעשים. לא בטוח שזה יעבוד אבל לפחות את מנסה להימנע מבזבוז זמן. | |
|
|
|
| 18/11/2019 22:17 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 22:17:12 |
| אין אפשרות לשלוח להם וידאו של התקלה כי המייל שלהם לא תקין.
Ksp טוענים שאין להם דרך לדעת שזה אכן מוצר פגום ולכן אני צריכה להביא אותו לבדיקה של הפקיד בסניף (והם לא יאספו אותו ממני). האם מותר לי לציין בפניהם שאם אני אגיע אליהם ואכן יתברר שהמוצר היה פגום והם לא אספו אותו ממני כחוק - שהם יהיו חייבים לי פיצוי עבור הנסיעות ואובדן הזמן? מה מותר לדרוש במצב כזה? | |
|
|
|
| 18/11/2019 12:56 |
אגיל |
 | | מחבר: | אגיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 12:56:45 |
| | קיבלנו הצעת מחיר למטבח והבענו רצון לסגור עסקה באותו המעמד בו קיבלנו את הצעת המחיר,אך טענו שכבר מאוחר ואין להם זמן ולכן קבעו שניפגש שוב בשבוע הבא.שנפגשנו בשבוע הבא טענו שהמחיר כבר לא רלוונטי כי טעתו ויש שינוים במחיר.העלו לנו מחיר בכ :22-23%.מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 18/11/2019 15:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 15:04:56 |
| שלום רב אגיל,
מה כוללת הצעת מחיר?
האם העברת סכום כלשהו לחברה? עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, היה ובית העסק הציע ביטול עסקה, הרי שזהו הסעד הקיים במקרה של הטעיה כאמור לעיל.
עם זאת, היה ויש בניכם הסכם התקשרות התומך בטענתך, פנה אל בית העסק לבירור העניין ובמידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/11/2019 18:01 |
אגיל |
 | | מחבר: | אגיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 18:01:58 |
| מדובר על "הום סנטר מטבחים" ואני כבר הגשתי תלונה לשירות הלקוחות של החברה,הם מפנים לאותו סניף לאותם אנשים שממשיכים משחקים שלהם.
...אני מנסה ליצור קשר טלפוני עם יועצים שלכם,אבל לא מצליח.אשמח לשוחח עם היועץ שלכם, להסביר הכל בפירוט ולמסור את כל הוכחות. 052-6247110
תודה מראש | |
|
|
|
| 18/11/2019 12:57 |
דניאל רבוח |
 | | מחבר: | דניאל רבוח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 12:57:51 |
| אתמול רכשתי אייפד של אפל כולל עט נלווה.המוכרן בחברת ksp לא הסביר לי שהעט אינו תואם את המכשיר ואינם מוכנים להחזיר את העט הלא תואם למכשיר היקר מאוד שרכשתי דרכם בטוענה שהוא נפתח.ללא פתיחה של העט הנלווה לא יכולתי לדעת שהם אינם לא מתואמים בניהם
מה עושים במצב כזה? | |
|
|
|
| 18/11/2019 15:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 15:16:37 |
| שלום רב דניאל,
האם בית העסק הציג שילוט מדיניות החזרת טובין?
אתה מציין כי:
"אתמול רכשתי אייפד של אפל כולל עט נלווה..."- האם זה הגיע באריזה אחת?
אם לאו, מי הציע לך לרכוש את העט ומה הציגו בפנייך בטרם הרכישה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, במקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות ביטול העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח יש להחליפו או לפצות בגין פחת בשווי המחיר.
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 18/11/2019 12:51 |
אבי ווקר |
 | | מחבר: | אבי ווקר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 12:51:48 |
| האם בעת סיום התקשרות עם חברת תקשורת , המנוי מחויב להחזיר את ציוד קצה
או שהחברה מחויבת לבוא לקחת אותו מבית המנוי? | |
|
|
|
| 18/11/2019 15:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 15:06:53 |
| שלום רב אבי,
בעניין זה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 18/11/2019 12:50 |
אבי ווקר |
 | | מחבר: | אבי ווקר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 12:50:42 |
| האם בעת סיום התקשרות עם חברת תקשורת , המנוי מחויב להחזיר את ציוד קצה
או שהחברה מחויבת לבוא לקחת אותו מבית המנוי? | |
|
|
|
| 18/11/2019 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 14:55:26 |
| שלום רב אבי,
בעניין זה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
|