| 20/11/2019 15:13 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 15:13:55 |
| היי.
רכשתי מקמדן אנד שוז ב3.11.19 מספ' מוצרים בעלות של 260 ש"ח תוך התחייבות לעשרה ימי עסקים במקסימום, מאחר שלא קבלתי כל מענה, ניסיתי לשווא ליצור קשר עם שירות הלקוחות וכלל אין מענה ומאז אין כל תגובה וכמובן שהחבילה לא נשלחה, היום קראתי שהם בכלל בצו הקפאת תהליכים.
מה עושים, שילמתי באשראי ואני רוצה לבטל את העסקה.
המלצתכם בבקשה.
תודה | |
|
|
|
| 21/11/2019 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/11/2019 | | שעה: | 13:59:54 |
| ליאת שלום רב,
ניתן לפנות לחברת האשראי ולבחון האם הם יכולים לבטל את התשלום עקב צו הקפאת ההליכםי שהוצע כנגד החברה.
היה וחברת האשראי אינה יכולה לבצע השבה של הכספים, אין מנוס אלא להמתין להחלטות שיתקבלו בנוגע לעתיד החברה ולהמשך הפעילות שלה. | |
|
|
|
| 20/11/2019 14:13 |
ארתור גימפל |
 | | מחבר: | ארתור גימפל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 14:13:51 |
| שלום רב, נכדי נרשם לקורס אנימציה ממוחשבת במכללת "אנימאיה". לאחר שיעור אחד הוא הבין שאינו מעוניין. הודענו למכללה והם אמרו שיגבו 300 ש"ח ויבטלו את החיוב בכרטיס האשראי (2800 ש"ח בעשרה תשלומים שווים)
אני מקווה שיעמדו בדברם, ואכן יבטלו את החיוב.
במקרה ולא יעשו זאת, האם זאת זכותי החוקית לדרוש את ביטול העסקה?
הודענו להו פחות מ 14 יום מביצוע העסקה. | |
|
|
|
| 21/11/2019 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/11/2019 | | שעה: | 13:53:11 |
| ארתור שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, אין אפשרות לבטל עסקה לרכישת קורס, לאחר שהוחל במתן השירות, ויש לבצע את הביטול בתוך 14 ימםי מיום ביצועה, ובתנאי שנותרו 14 ימים טרם פתיחת הקורס.
על כן, יש לבחון האם בהסכם ההתקשרות מפורטים תנאי הביטול והאם העוסק עומד בתנאי הביטול. | |
|
|
|
| 20/11/2019 14:02 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 14:02:03 |
| שלום רב,
לפני כחודש ניגשתי לייעוץ לגביי טיפולי לייזר בחברת אמריקן לייזר "טיפולים ללא הגבלה" היועצת סגרה איתי עסקה מבלי להראות לי את החוזה וישר הכניסה אותי לטיפול. לצערי חתמתי על החוזה בדלפק מבלי לראות מה כתוב בו ובנוסף המטפלת זרקה לי שאין לי מספיק שיערות וסתם זרקתי כסף, שזה לא באמת טיפולים ללא הגבלה. ישר לאחר מכן ביקשתי לבטל את העסקה. אבל הם דורשים 20% דמי ביטול(זה מופיע בחוזה) וחתימה על מכתב הזוי שבו אני מתחייבת לא לתבוע אותם, לפרסם עליהם דברים וכו'.. חיכיתי למכתב הזה מעל לחודש בינתיים הם גבו ממני כבר 2/3 תשלומים.
האם ישנה דרך לקבל את כל כספי בחזרה?
האם אני חייבת לחתום על מכתב הביטול? | |
|
|
|
| 21/11/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/11/2019 | | שעה: | 13:51:43 |
| הילה שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ניתן לבטל עסקה לרכישת טיפולים קוסמטיים לרבות הסרת שיער, בתוך 14 ימים מיום החתימה על ההסכם, וזאת גם אם הוחל במתן השירות.
דמי הביטול יעמדו על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, וחל איסור על בית העסק לקבוע דמי ביטול גבוהים מהקבוע בדין. | |
|
|
|
| 20/11/2019 13:41 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 13:41:33 |
| שלום,
במקרה של חדירת מים למוצר חשמלי האם זה נקרה הוכחת היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן האמור בסעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן, או שזה לא נקרה מכוון ועל הבית העסק מוטל להוכיח שחדירת המים הייתה במכוון | |
|
|
|
| 21/11/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/11/2019 | | שעה: | 13:49:41 |
| חיים שלום רב,
חדירת מים למכשיר חשמלי שאינו אמור להיות עמיד למים מהווה נזק חיצוני שאינו כלול באחיות שכן הנזק נבע מגורם חיצוני ולא מכשל במוצר עצמו. | |
|
|
|
| 20/11/2019 13:08 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 13:08:17 |
| שאלה
אני שלחתי שואב רובוטי לבירור תקלה ובמקרה הצורך לתיקון ברשת מסויימת אחרי התקשרות איתם התברר שהסכום גבוה מידי וברצוני לא לבצע דבר להחזיר אותו ולא לטפל בו..באותה שיחה לא נאמר עלות משלוח ובדיקה אמרו שיחזירו אותו וזה הכל..לאחר יום קיבלתי טלפון כי אני צריכה לשלם 120 שח על משלוח פירוק והרכבה הוסבר לי שבתעודת משלוח היה רשום שאם הלקוח לא מעוניין לתקן יחויב בעלות הבדיקה..לא רשום מה העלות פה זה עיצבן אותי בשירות לקוחות טוענת כי זה משתנה מפעם לפעם,האם זה חוקי??! | |
|
|
|
| 21/11/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/11/2019 | | שעה: | 13:36:27 |
| שלום רב שי,
האם המוצר נמצא בתקופת האחריות? אם כן, במידה שמדובר באחריות מורחבת יש לבדוק מה היא מכסה ומה התנאים.
היה ובהסכם לא צוין עלות ביקור טכנאי, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 20/11/2019 10:16 |
איתי ברנר |
 | | מחבר: | איתי ברנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 10:16:45 |
| קניתי מוצר מאתר האינטרנט של בסט ביי ב-6-11 והוא נשלח דרך e-post. על פי הסטטוס שלו, הוא הגיע למחסנים שלהם כבר באותו היום, אבל עד היום הוא עדיין לא הגיע לנקודת החלוקה.
יצרתי איתם קשר דרך פייסבוק ביום ראשון והם אמרו לי שהם בודקים את העניין. מאז הם לא עונים וגם הסטטוס עדיין נמצא על "בירור". הדבר היחיד שקיבלתי זו הודעה ששואלת אותי אם לקחתי את המוצר מנקודת החלוקה. בדקתי שם ליתר ביטחון ואמרו לי שיכול להיות שהיא כן הגיעה (בלי שהודיעו לי), אבל לקחו אותה חזרה כי לא באו לדרוש אותה...
שלחתי מייל לבסט ביי ליתר ביטחון כדי לראות אם הוא לא חזר אליהם והם אמרו לי אתמול שהם ינסו לברר ולחזור אלי באותו היום , אבל עד עכשיו לא חזרו אלי.
מכיוון שאני יכול למצוא את המוצר במחיר זול יותר דרך קנייה שלו בחו"ל (מדובר במשחק שאפשר להוריד באופן חוקי), נגמר לי הכוח להתעסק עם זה, שלא לדבר על כל עוגמת הנפש (מוצרים אחרים הגיעו אלי תוך יומיים בתוך הארץ)...
האם אני יכול לבטל את העסקה רק על סמך הסטטוס בקישור שמצורף להודעה של של e-post? | |
|
|
|
| 20/11/2019 12:33 |
איתי ברנר |
 | | מחבר: | איתי ברנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 12:33:14 |
| | הציעו לי לאסוף את זה בינתיים מאחד מהסניפים שלהם והחברת שליחויות תחזיר להם את העותק שלה. | |
|
|
|
| 21/11/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/11/2019 | | שעה: | 13:32:11 |
| שלום רב איתי,
תודה על העדכון.
| |
|
|
|
| 20/11/2019 12:22 |
פנחס |
 | | מחבר: | פנחס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 12:22:27 |
| שלום רב
רכשתי אתמול ביגוד- ניסיתי להחזיר היום החנות טוענת שאין החזר כספי אלא רק זיכוי. האם זה חוקי ? | |
|
|
|
| 21/11/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/11/2019 | | שעה: | 13:26:26 |
| שלום רב פנחס,
לא ציינת מה עלות המוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות חרטה בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן ושעלות המוצר עולה על 50 ש"ח.
היה ואתה לא עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, יש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
פנחס |
 | | מחבר: | פנחס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 12:22:14 |
| שלום רב
רכשתי אתמול ביגוד- ניסיתי להחזיר היום החנות טוענת שאין החזר כספי אלא רק זיכוי. האם זה חוקי ? | |
|
|
|
| 21/11/2019 12:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/11/2019 | | שעה: | 12:05:25 |
| שלום רב פנחס,
לא ציינת מה עלות המוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות חרטה בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן ושעלות המוצר עולה על 50 ש"ח.
היה ואתה לא עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, יש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 20/11/2019 09:02 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 09:02:42 |
| בוצע לי התקנת ספריה לפני כחודשיים...חלק אחד לא סופק וקבעו לי אספקה בן השעות 14.00 ל-16.00 ...התקשרתי לוודא הגעה ב-15 אמרו לי להתקשר למתקין..התקשרתי ב16.15 הוא לא ענה ...שלחתי לו ווטסאפ ...התקשרו משרות הלקוחות ב 17.15 להגיד לי שהמתקין נתקע עם הרכב וכבר לא יגיע...פניתי אליהם והם מודים שהם אחראים במסגרת החוק אבל בגלל שהוא נתקע עם הרכב הם לא מחוייבים לשלם לי 600 ש"ח...הוצע לי 200 שקל זיכוי בגין רכישה עתידית
האם הם צודקים? | |
|
|
|
| 21/11/2019 10:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/11/2019 | | שעה: | 10:56:54 |
| שלום רב דוד,
עקרונית, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן קובע חריג לפיצויים מכח סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים", כדלקמן:
"(ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לנוחיותך,אתה מוזמן לקרוא מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לאחריו, תוכל לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 19/11/2019 22:06 |
בטי |
 | | מחבר: | בטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 22:06:28 |
| שלום, רכשתי משקפיים מחנות x בתל אביב. המוכר אמר שזה מותג צרפתי והמשקפיים איכותיות ונמכרות בצרפת ב x יורו.
הפלסטיק נראה זול אבל נפלתי ברשת והאמנתי לו.
פגישה אקראית עם חברה ראיתי שיש ברשותה את אותו המשקף, זה אחד לאחד והיא אמרה שהיא הזמינה אותו מאליאקספרס ב10 ש״ח. ההבדל היחיד היה המדבקה שהחנות בישראל על העדשה. מעבר לכך המשקפיים זהים לחלוטין.
אני מרגישה מרומה ומבויישת, מעולם לא נתקלתי בחווית צרכנות כזו. אני יודעת שיש זיופים ויש חיקויים אבל זוהי חנות שמאופינת בדגמים שלה ״ייחודיים״.
מה ניתן לעשות במקרה כזה? יש אכיפה? יש למי להתלונן? | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 12:22:38 |
| בטי שלום רב,
על פי הוראות הדין, חל איסור להטעות צרכן לגבי היצרן או כל פרט אחר הנוגע לעסקה.
הטעיה כאמור מזכה את הצרכן בזכות לביטול העסקה.
אף על פי כן, יש צורך להוכיח כי מדובר בזיוף, והימצאות מוצר זהה או דומה בשוק במחיר זול יותר, אינה מעיה בהכרח על זיוף.
היה וניתן ליצור קשר עם החברה, אשר לטענת העוסק, המוצר נרכש ממנה, אותו מותגה אירופאי, ולבחון האם ישנו סימן זיהוי המאמת כי מדובר במוצר מקורי שלהם ולבחון האם ניתן להוכיח את הזיוף.
היה ולא ניתן, יש לנסות ולקבל חוות דעת מאיש מקצוע בתחום אשר יקבע האם מדובר במוצר מזויף או מקורי. | |
|
|
|
| 21/11/2019 10:35 |
בטי |
 | | מחבר: | בטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/11/2019 | | שעה: | 10:35:05 |
| הם טוענים שיש להם סטודיו ביפו, אבל המוכר אמר שזה יבוא מצרפת... אז אני כבר מבולבלת.
זה לא מותג עולמי, זו חנות שמוכרת משקפיים כביכול שלה. אז אין פה למשל הוכחה שזה לא ארמני- שזה מותג מוכר וידוע.
ללכת לחוות דעת של מומחה- בוודאי יהיה כרוך בעלות כספית...
האם יש עניין להגיש תלונה אצלכם? | |
|
|
|
| 10/11/2019 22:40 |
סמדר |
 | | מחבר: | סמדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2019 | | שעה: | 22:40:20 |
| שלום רב
בני וכלתי חתמו על הסכם של שירותי מועדון ספורט למשך שנה. כל אחד שילם את חלקו בכרטיס אשראי שלו, שמשויך לבנק שלו.
אחרי 3 חודשים כלתי בטלה את המנוי וקבלה זכוי כספי ישירות לכרטיס שלה. חודשיים אחריה בני החליט לבטל גם את המנוי שלו.
מועדון הספורט ביצע זיכוי לכרטיס של אשתו, שכאמור כבר לא חברה במועדון.
הקבלה היא על שמו עם ת. הזהות שלו אבלל כרטיס האשראי ואפילו הבנק אינם שלו.
הכרטיס הנ"ל נמצא בחסימה עקב חובות שאינם נפרעים, כלומר אין דרך להוציא ממנו את הכסף שהופקד.
בשיחה עם המועדון, דרשנו מהם לתקן את הטעות שהם עשו, והם טוענים שלא יכולים והדרך היחידה היא לגרום לכלתי להחזיר את הכסף בעצמה, אם דרך הכרטיס או דרך הלוואה שתיקח- זו המלצה שלהם.
האם אין חוק לגבי זה?
הם טעו, לא הם אמורים לתקן את הטעות?
מה עושים?
ומה סכום הקנס שהם יכולים לגבות עקב פרישה אחרי מס חודשים? | |
|
|
|
| 13/11/2019 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 15:01:31 |
| סמדר שלום רב,
עולה כי מדובר לכאורה, בפעולה רשלנית של בית העסק, לפיה הם החזירות את התשלום לכרטיס האשראי הלא נכון ועל כן, עליהם לשאת בנזקים שנגרמו לכם עקב הטעות שבוצעה, כאמור.
לעניין דמי הביטול:
על פי הוראות הדין - ביטול בשליש הראשון של תקופת המנוי יחייב את הצרכן בתשלום דמי ביטול בסך של 25% מהעלות השנתית, ביטול בשליש השני 20% ובשליש השלישי - 17%. | |
|
|
|
| 13/11/2019 16:33 |
סמדר |
 | | מחבר: | סמדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2019 | | שעה: | 16:33:53 |
| שלום ותודה על התשובה
פניתי אילים עם התשובה שלכם, וסגן מנהל המועדון טען שמנוי זוגי הוא חטיבה אחת, (באמת יש מס לקוח אחד לשניהם), וזה שהם פיצלו את התשלום לא מחייב אותם להצמד לכרטיס מסוים אחד, אלא אחד מ2 הכרטיסים של המנוי הזוגי.
האם יש צדק בדבריו? או שהיה צריך לודא לאיזה כרטיס להכניס את הזיכוי לפני שהפקיד אותו? | |
|
|
|
| 14/11/2019 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 15:19:14 |
| סמדר שלום רב,
ברגע שבית עסק חייב כרטיס אשראי מסוים הוא מחוייב להשיב את הכספים לאותו הכרטיס, הדבר קבוע בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ולא יעלה על הדעת כי בית עסק יחילט עצמאית מהיכן הוא מבצע גבייה ולהיכן הוא משיב כספים. | |
|
|
|
| 21/11/2019 08:37 |
סמדר |
 | | מחבר: | סמדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/11/2019 | | שעה: | 08:37:10 |
| שלום
על פי מה שהבנתי מכם, מה שעשו הוא לא חוקי.
שלחתי מייל למנהלת המועדון עם העתק לסגן שלה, עם הציטוטים של המועצה לצרכנות ועם בקשה לבחון את תיקון הטעות.ובינתיים אין תגובה כלל מצידם.
מה אני אמורה לעשות עכשיו?
תודה מראש | |
|
|
|
| 11/11/2019 11:32 |
ציון |
 | | מחבר: | ציון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2019 | | שעה: | 11:32:35 |
| שלום רב,
בעקבות התעניינות בעבר התקשרו אליי מחברת אפיקים בעניין הצעה לרכישת מיני בר "כשר" הקרוי "נועם1"
לפני אישור העסקה שאלתי אם לא אהיה מרוצה מהמיני בר האם אוכל לבטל ואמרה לי מנהלת המכירות שאוכל לבטל עד 14 ימים ונאמר לי על ידה שזה גם עפ"י החוק.
סגרנו מחיר לחודש למשך 3 שנים ואישרתי את העסקה.
לאחר חמישה ימים הגיע אליי טכנאי להתקין את המיני בר. לאחר ההתקנה הוא מודיע לי שהסנן הנוכחי במערכת שרכשתי מסנן רק 35% אבנית ויש סננים יותר טובים שמסננים 95% אבל אם אני מעוניין העסקה כבר תקפוץ למחיר של פי 1.6 לחודש למשך 6 שנים.
אני מודיע לטכנאי שאינני מעוניין ואעשה בירור ואם לא יראה לי אבקש לבטל כפי שאמרו לי שניתן ושהוא יבוא יקח זאת חזרה. הטכנאי לא אמר לי שאי אפשר לבטל ורק השיב שהוא לא מבצע איסוף והחתים אותי על העסקה.
החברה בפרסומים שלה טוענת שעפ"י סקר של מכון מסוים המיני בר זכה במקום ה-1 וכו', ביקשתי לראות בדיקות מים והתעלמו מבקשותיי ועשיתי את בירוריי.
אציין בנוסף, שגיליתי לאחר יומיים בחיוב אשראי שגבו ממני סכום גבוה ממה שאישרתי בטל' וחתמתי עליו בפני הטכנאי.
לאחר 3 ימים מהגעת הטכנאי (כאשר יומיים מתוכם חל יום כיפור) ביקשתי לבטל את העסקה ולא אפשרו לי במשך 3 שבועות בטענה שאי אפשר כי המכשיר משומש וזאת על פי החוק להגנת הצרכן, השבתי להם שהם הטעו אותי ושלחתי להם גם את שיחת אישור העסקה שהוקלטה על ידי ורק לאחר דין ודברים הסכימו לבטל אך בטענה שאני צריך לשלם 100 ש"ח ביטול עסקה, עלות סנן כ-300 ש"ח ועלות טכנאי כ -300 ש"ח (או לחילופין לפרק ולהביא להם למשרדי החברה).
זאת ועוד, התברר לי ש"כשרות המכשיר" (קרי מים מסוננים) הינה לימי החול בלבד (לא הראו לי את תעודת ההכשר בשום שלב והגעתי אליה דרך תביעה ייצוגית שהוגשה נגד החברה) ואילו בשבת המים מועברים דרך מעקף ולא מסוננים ולכן אלו מי ברז לכל דבר וזאת נאמר לי גם ע"י נציגת החברה לאחר שעימתתי אותה עם הדברים ולא נאמר לי בשום שלב (אציין שלפי בדיקתי בביתי לא בוצע מעקף וישנה צינורית שיוצאת מברז המים בקיר ומחוברת לסנן ומהסנן למכשיר ולכן יוצא שהמכשיר איננו כשר אצלי).
בטופס שחתמתי בסעיף ביטול העסקה מצויין: תשלום 100 ש"ח ועלות סנן (ולא מצויין מחיר סנן).
לאחר שפניתי לרשות להגנת הצרכן נאמר לי שאינני צריך לשלם על עלות הטכנאי כי לא מופיע בשום מקום ולא נאמר לי בשום שלב וכן אינני נדרש לשלם עלות סנן משום שאלו פרטים מהותיים בעסקה ולא מפורטים ואינם נאמרו לי בשום שלב.
ביקשתי את הדברים בכתב אך נאמר לי לפנות אליכם ומבקש את ייעוצכם האם במצב הנתון נדרש אני לשלם אי אלו עלויות בביטול העסקה.
לתשובתכם אודה,
ציון. | |
|
|
|
| 14/11/2019 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2019 | | שעה: | 09:41:17 |
| ציון שלום רב,
מדובר בעסקת מכר מרחוק ועל כן, גם מבלי להכנס לעניין ההטעיה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה, גם במקרה בו בוצעה התקנה בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, תמורת תשלום בסך של 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, וכן לשאת בתשלום בסך של 100 ש"ח בגין ההתקנה.
כמו כן, יחויב הצרכן לשלם בגין הסנן, שכן מדובר במוצר פסיד (מתכלה), אך על בית העסק ליידע את הצרכן בגין עלות הסנן.
בכל מקרה, אודה לך אם תגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 20/11/2019 12:48 |
ציון |
 | | מחבר: | ציון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 12:48:10 |
| בביטול העסקה לא מצויין עלות הטכנאי וכן בשיחות עם החברה לא דובר על תשלום הטכנאי אלא רק תשלום עבור המוצר.
האם לא הייתה חובת החברה לציין בביטול העסקה גם עלות טכנאי? | |
|
|
|
ציון |
 | | מחבר: | ציון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 12:48:32 |
| בביטול העסקה לא מצויין עלות הטכנאי וכן בשיחות עם החברה לא דובר על תשלום הטכנאי אלא רק תשלום עבור המוצר.
|
|
|
ציון |
 | | מחבר: | ציון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 12:48:54 |
|
|
|
| 20/11/2019 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 13:42:58 |
| ציון שלום רב,
תשלום בגין התקנה מצוין במפורש בחוק, והמחוקק גם קבע את העלות, כך שהעובדה כי הדבר לא צויין, אינה בהכרח מונעת גביית תשלום בגין התקנה.
נוסח הסעיף קבוע כך:
"(ב2) התקין העוסק טובין בבית הצרכן לצורך מתן שירות לפי העסקה, יהיה רשאי לגבות מהצרכן תשלום בשל הוצאות ההתקנה, בסכום שלא יעלה על 100 שקלים חדשים; ..." | |
|
|
|
| 20/11/2019 14:54 |
ציון |
 | | מחבר: | ציון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 14:54:23 |
| | נראה לי שדבריי לא הובנו... החברה דורשת שאשלם עבור הטכנאי שיגיע לאסוף את המכשיר מביתי או לחילופין דורשת שאחזירו למשרדי החברה בירושלים. האם אני צריך לשאת בתשלום הטכנאי כאשר לא הודיעו לי מ ראש בביטול העסקה? | |
|
|
|
| 19/11/2019 11:35 |
פוגל |
 | | מחבר: | פוגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 11:35:44 |
| שלום
ברצוני לבטל עיסקה שנעשתה בדיבאני סנטר ברשל"ץ.
טרם קיבלנו את המוצר.
עיסקה זה "מוצר מדף" כלומר בקטלוג של החברה. בחרנו ריפוד ורמת קושי של הספה.
האם אני יכולה לבטל עיסקה.
חברתי הזמינה מהם אותו מותצ ב35% פחות מבחינת המחיר והם פשוט עבדו אלינו בעניין המחיר ולכן אני רוצה לבטל.
האם אני יכולה? | |
|
|
|
| 19/11/2019 15:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 15:14:36 |
| שלום רב פוגל,
לא ציינת מתי ביצעת את העסקה(תאריך)?
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי נקבע מועד אספקת המוצר (תאריך)?
את מציינת כי :
"...חברתי הזמינה מהם אותו מותצ ב35% פחות מבחינת המחיר והם פשוט עבדו אלינו בעניין המחיר..."- מתי חברתך רכשה את המוצר? וכיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או בבית העסק?
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות חרטה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
לכן, היה והמוצר טרם סופק הרי שמניין הימים טרם הוחל ועל כן, קמה לך זכות חרטה, בהתאם לאמור לעיל, לכן,יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 20/11/2019 09:49 |
פוגל |
 | | מחבר: | פוגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 09:49:34 |
| הרכישה התבצעה ב10.10.2019 בחנות, אספקה מעורכת תוך 4 חודשים.
חברה רכשה כמה חודשים לפני באותה חנות פיזית (לא באינטרנט).
השאלה היא האם הזמנת ספה שבה בחרתי ריפוד ורמת קושי לא תהווה הזמנה מיוחדת שבגינה לא ניתן לבטל עיסקה? | |
|
|
|
| 20/11/2019 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 13:15:54 |
| שלום רב פוגל,
היה והמוצר הוזמן בהתאם למופיע בקטלוג של החברה, הרי שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
אולם, היה והמוצר שנרכש לא מופיע בקטלוג בחברה אלא נלקחו מידות מיוחדות שלא קיימות בחנות, לא תקום לצרכן זכות חרטה אם הוחל בייצור המיוחד. | |
|
|
|
| 20/11/2019 14:47 |
פוגל |
 | | מחבר: | פוגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 14:47:14 |
| הספה אינה מופיעה בתצוגה בחנות. המוכרת בעת הרכישה הראתה לנו בפאלאפון פרטי שלה דגם דומה שיש בתצגה אך הצורת ר ואמרה שרהיט מודולרי ואין בעיה.
יש עוד 3 חודשים עד לקבלה פיזית של המוצר.
האם ניתן במצב זה לבטל?
החנות מסרב בכל התוקף לבטל את העיסקה | |
|
|
|
| 20/11/2019 11:35 |
עידן חדד |
 | | מחבר: | עידן חדד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 11:35:36 |
|
רכשתי כורסה בתוספת על משלוח מאתר ביחד בישבילך.
לאחר שבוע התקשרו אלינו מהחברה של הכורסה ואמרו לנו שאנחנו צריכים לשלם על הרכבת המוצר 150 שקלים נוספים על אף שלא רשום כלום בנוגע להרכבה או תשלום על הרכבה.
בדקנו בכל האתר ובכל התנאים ולא רשום שום דבר בנוגע לתשלום על הרכבה.
האם מותר להם לגבות ממני תשלום נוסף?
ואם לא אז מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 20/11/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 13:43:47 |
| עידן שלום רב,
על פי הוראות הדין, מחויב עוסק לציין את המחיר הכולל של העסקה, ובכלל זה, כל תשלום שעל הצרכן לשלם והוא אינו יכול להמנע ממנו.
על כן, היה והרכישה מחייבת הרכבה בתשלום, היה על בית העסק להציג את עלות ההרכבה בעת הרכישה, ואי הצגה כאמור, מעלה חשש להטעיה צרכנית ,בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק.
בנסיבות אלו, רשאי הצרכן לבקש את המוצר, כולל התקנה, במחיר שהוצג לו, או לבטל את העסקה כולה ללא דמי ביטול. | |
|
|
|
| 19/11/2019 22:52 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 22:52:36 |
| | קניתי נעל בזארה לאחר 3 ימים הגעתי להחליף מידה הקבלה אבדה לי נאמר לי שלא ניתן להחליף ללא קבלה ( שזה בסדר ) ביקשתי מהם לשחזר קבלה הגעתי עם כרטיס האשראי שבו ביצעתי את הקנייה עם תאריך ושעה מדוייקים של הקנייה הפנו אותי חדירות הלקוחות בטענה שלא ניתן לבצע שיחזור קבלה פניתי לשירות הלקוחות ענתה לי פקידה מזעזעת ירדן שמה שסירבה למסור לי את שם משפחתה על מנת שאתלונן על היחס שקיבלתי ממנה תשובתה שלא ניתן לשחזר קבלה / חשבונית ושאם לא תהיה בידיי קבלה לא אוכל להחליף את הנעל כשאמרתי שזה יכול לקרות שקבלה אובדת נעלמת נרטבת נשרפת נתקלתי בסירוב נוקשה מה שאומר שאם מכל סיבה אין לי קבלה אני נשארת עם סחורה שלא טובה לי או שאני לא רוצה ... הנעל גדולה רק רציתי להחליף מידה לא בבקשתי כסף חזרה לא סיכוי אפילו לא פריט אחר האם מותר להם לסרב לשחזר לי קבלה ? ואם כן מדיניות ההחלפה במצב כזה שכן כולנו הני אדם וכולנו עלולים לטעות ולאבד את הקבלה ? אני לא מאמינה כמה אטימות היום אני מספרת על קנייה של כ 140 שח לפעמים קונים שם באלפי שקלים למה אין לי זכות להחליף מוצר אם הקבלה אבדה לי ? למה לא משחזרים ? מה החוק אומר בעניין ... תודה ❤ | |
|
|
|
| 20/11/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 13:40:54 |
| מאיה שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן אינן מחייבות עוסק לבצע החלפה, ודנות אך ורק בזכותו של הצרכן לביטול עסקה.
היה ודרש הצרכן ביטול עסקה על פי הוראות הדין, מחויב העוסק להסתפק בהוכחת רכישה (לדג' חיוב בכרטיס אשראי וכו') ואינו יכול להתנות את הביטול דווקא בהצגת קבלה.
אך כאשר אין זכות ביטול על פי הוראות הדין, רשאי העוסק לקבוע כי לא יאפשר החלפה ללא הצגת קבלת מקור, שכן, כאמור לעיל, הוא אינו מחוייב לבצע החלפה על פי הוראות הדין. | |
|
|
|
| 19/11/2019 13:29 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 13:29:56 |
| שלום,
אני רק רוצה לוודא שאני צודק. זאת התשובה שקבלתי מחברת באג:
"ניתן לראות בבירור בתמונות המצורפות כי מדובר על נזק פיזי במכשיר.". בתמונה המצורפת רואים את הפגם במסך, שהוא פגם פנימי (אם מביטים על המסך לא רואים שום סריטה או סדק).
הטענה שלי היא שפגם פיזי אינה הוכחה ושעליהם להוכיח שהפגם הזה נעשה ברשלנות או בזדון (כמו לדוגמא פגם חיצוני במסך או במכשיר עצמו, או לראות בתוך המכשיר שהכל מרוסק, וכדומה).
אני צודק?
תודה | |
|
|
|
| 19/11/2019 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 16:24:55 |
| שלום רב אילן,
האם מדובר במוצר שנמצא בשנת אחריות ראשונה?
עקרונית, היה ומדובר במוצר הנמצא בשנת האחריות הראשונה, הרי שסעיף 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי:
"...הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
מכאן, שיש לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט הוראות הדין.
עם זאת, במקרה של מחלוקת עובדתית בו כל צד טוען אחרת, הדבר יוכרע רק בבית המשפט.
| |
|
|
|
| 19/11/2019 16:37 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 16:37:45 |
| תודה על התשובה המהירה,
מדובר במוצר שנמצא בתוך שנה מעת רכושו.
האם יש הגדרה של נזק שנעשה במכוון ע"י המשתמש?
תודה | |
|
|
|
| 19/11/2019 17:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 17:22:04 |
| שלום רב אילן,
כפי שציינתי בתשובתי לעיל, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מחריגות את האחריות של היבואן/יצרן על מוצר שיש עליו שנת אחריות אחת, במקרה בו הוכח כי מקור הפגם במוצר הוא בנזק מכוון שביצע הצרכן.
אי לכך, יש לפנות אל היבואן/יצרן בכתב על מנת שימציא את הוכחתו. | |
|
|
|
| 19/11/2019 21:00 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 21:00:18 |
| תודה,
זאת התשובה שקבלתי ממנהל שרות לקחות של באג:
<<אנו לא היינו עם המוצר מאז הרכישה אלא אתה.
אנו מקבלים את המוצר במצב נתון ומאבחנים אותו.
עובדתית, המוצר שלך עם נזק פיזי ואינו מכוסה במסגרת האחריות>>
אני מבין שתשובה זאת אינה עומדת בקנה עם החוק. איך ייתכן שרשת כ"כ גדולה לא מכירה את חוק הגנת הצרכן?
תודה!! | |
|
|
|
| 20/11/2019 12:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 12:16:10 |
| אילן שלום רב,
מדובר בשלב זה במחלוקת עובדתית.
בית העסק טוען כי מדובר בנזק חיצוני, ואילו אתה טוען כי לא נגרם שום נזק חיצוני למוצר.
על מנת להתמוד עם הטענה, ייתכן ויהיה צורך בקבלת חוות דעת מאיש מקצוע בלתי תלוי. | |
|
|
|
| 18/11/2019 10:02 |
ליה |
 | | מחבר: | ליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 10:02:49 |
| המתקנים שבאו להתקין לי מכונת כביסה שברו את ברז המכונה. אמנם הזמינו אינסטלטור על חשבונם אך כיוןן שנשארנו 10 שעות ללא מים עד שהגיע האינסטלטור היינו צריכים לדאוג לחלופות למים ואוכל למשפחה ונאלצנו לקחת יום חופש כדי לחכות לאינסטלטור.
האם ניתן לדרוש על כך פיצוי מהחברה? | |
|
|
|
| 18/11/2019 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2019 | | שעה: | 13:15:08 |
| שלום וברכה ליה,
בהחלט יש מקום לפנות בכתב להנהלת בית העסק בדרישה לקחת אחראיות מלאה, ולא חלקית בלבד, ולפצות בגין מלוא הנזקים שנגרמו לכם במהלך התקנת המוצר, בצירוף תימוכין ככל הניתן לנזקים מוכחים וסבירים בנסיבות העניין. | |
|
|
|
| 19/11/2019 14:35 |
ליה |
 | | מחבר: | ליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 14:35:57 |
| | אכן פנינו אליהם אך הם טוענים כי כיוון שתקנו את הנזק הם לא צריכים לפצות אותנו על הנלוות (של אוכל וזמן מבוזבז)ונתנו לדוגמא אם חברת חשמל עושה הפסקת חשמל היא לא צריכה לפצות על עגמת נפש. האם הם צודקים או שיש מקום לתביעה? | |
|
|
|
| 20/11/2019 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 10:34:33 |
| ליה שלום רב,
ככל שניתן להוכיח את הנזקים הנלווים שנגרמו לכם עקב פעולה רשלנית של בית העסק, ניתן בהחלט לדרוש פיצוי בגין נזקים אלו, ואין פטור בדין.
היה ובית העסק יסרב לפצות, גם לאחר המצאת אישורים ואסמכתאות לנזקים סבירים, הדרך היחידה לחייבם לפצות הנה באמצעות פנייה לערכאות. | |
|
|
|
| 19/11/2019 18:00 |
י |
 | | מחבר: | י (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 18:00:51 |
| הזמנתי משלוח מרמי לוי היום שהיה אמור להגיע אחרי שש בערב אבל כשהגעתי בשעה חמש המוצרים היו כבר ליד הדלת.
המוצרים הקפואים היו ללא כל אמצעי קרור והפשירו לגמרי.
אין לי דרך לדעת מתי הונחו שם כי הטלפון היחיד שקיבלתי מהם היה בשעה 12 בצהריים.
בשרות לקוחות מוכנים לזכות אבל דורשים להחזיר אליהם את המוצרים שהפשירו. מבחינתי זה מה שאעשה כדי לקבל את הזיכוי וכבר תאמו איתי איסוף למחר, אבל איני רואה כל הגיון בדרישתם, אלא אם כוונתם למכור אותם מחדש ללקוח תמים אחר. | |
|
|
|
| 20/11/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 19/11/2019 17:41 |
B L |
 | | מחבר: | B L (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 17:41:26 |
| שלום
הזמנתי תמונה בתוך מסגרת בהזמנה אישית. המוכרת שכנעה אותי לקחת דואר שליחים על מנת שהמשלוח יגיע יותר מהר ובצורה בטוחה. במשלוח הגיע באיחור של שבוע ב19.11(לתענתם בגלל המצב הבטחוני) היה אמור להגיע ב14.11
בנוסף לכל המוצר הגיע שבור. המסגרת שבורה והזכוכית גם.
לאחר שפניתי למוכרת בשאלה מה עלי לעשות עם זה איך מפצה אותי? נאמר לי שאין באחריותה המוצר אחרי שהוא נשלח, היא תנסה לבדוק עם דואר שליחים האם ניתן לקבל פיצוי ובנוסף הציעה זיכוי של 10 שקלים על מסגרת שזה המ חיר עלות שלה. במקרה ואני אצטרך לקנות מסגרת חדשה זה יעלה לי כ50 שקלים.
היא לא הציעה זיכוי כספי על מוצר הפגום ולא הציעה לשלוח מוצר חדש במקום.
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 20/11/2019 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 10:25:26 |
| שלום רב אדון,
האם שירות המשלוח היה כלול במחיר העסקה כולה או שמא שילמת בנפרד לחברה אחרת?
יש לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר וכן אל החברה שסיפק את שירות המשלוח תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקל בבעיה, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/11/2019 14:18 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 14:18:44 |
| שלום , בעלי קנה לי טבעת יהלום בשווי 11 אלף שקל בחנות לא סיפקו לו תעודה שתואמת את הטבעת והיהלום המרכזי . שניגשנו לחנות ביקשנו תעודה ובנוסף רצינו להקטין את הטבעת . לאחר מכן במוכר אמר שעלות תעודה עולה 200 דולר . התלבטנו מה לעשות לגבי היהלום המרכזי ולאחר ימיים ביקשנו את החזר כספי מלא המוכר כמובן לא הסכים ובסוף ביקשנו אתהטבעת ללא כל שינוי בטבעת ויהלומים והמוכר הודיע לנו שמכר את היהלום המרכזי שלנו . ושיש באפשרותי לבחור יהלום חדש ולא מוכן להחזיר את הכסף .
כסיכום המוכר מכר רכוש שלי ללא הסכמתי .
מה עלי לעשות ? | |
|
|
|
| 19/11/2019 16:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 16:40:09 |
| שלום רב הודיה,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה ) מאפשרות לצרכן זכות חרטה בין היתר, בתכשיט, מיום הרכישה ועד תום יומיים שלאחריו שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שעלות המוצר לא עולה על 3000 ש"ח.
היות שבמקרה המתואר, עלות המוצר עולה על 3000 ש"ח הרי שלא קמה לצרכן זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
לכן, יש לבדוק את מדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
בכל מקרה, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 19/11/2019 17:35 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 17:35:43 |
| | תודה על התשובה הזריזה . אני מכירה את החוק . ולא ראיתי שילוט על התקנון אצלם . אבל בסיס השאלה שלי היא שהוא מכר את היהלום *שלי* בעת שהשארתי את הטבעת לתיקון מידה . הוא מכר רכוש שלי ללא הסכמתי . ואיני רוצה יהלום אחר . לדעתי התבטלה העסקה ברגע שהוא מכר את היהלום שלי הוא יכול לחייב אותי לברית יהלום אחר תואם את הנתונים? | |
|
|
|
| 19/11/2019 17:36 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/11/2019 | | שעה: | 17:36:00 |
| | תודה על התשובה הזריזה . אני מכירה את החוק . ולא ראיתי שילוט על התקנון אצלם . אבל בסיס השאלה שלי היא שהוא מכר את היהלום *שלי* בעת שהשארתי את הטבעת לתיקון מידה . הוא מכר רכוש שלי ללא הסכמתי . ואיני רוצה יהלום אחר . לדעתי התבטלה העסקה ברגע שהוא מכר את היהלום שלי הוא יכול לחייב אותי לברית יהלום אחר תואם את הנתונים? | |
|
|
|
| 20/11/2019 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/11/2019 | | שעה: | 10:18:59 |
| שלום רב הודיה,
על מנת לברר את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|