| 25/11/2019 10:17 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 10:17:24 |
| הנני עוסק מורשה בתחום ההדברה, היתה לי התקשרות עם חב' ספץ ב-1/7/19 במסגרתה רכשתי כ- 80 הפניות שיחות בסך של 1600 ש"ח בערך ובשבוע שעבר הסתיימו בנק השיחות ואז התקשרו מטעם ספץ לחדש את המנוי עם הטבה כך שאם ארכוש בנק שיחות גדול יותר בסכום של 6500 ש"ח לערך המחיר פר שיחה יהיה נמוך יותר ב-4 ש"ח בערך אישרתי את העסקה טלפונית ולא קיבלתי שום פרטי התקשרות והסכם כמו שקיבלתי בעסקה הראשונה , היום 5 ימים לאחר העסקה טלפנתי לבטל את העסקה ולשלם על השיחות שהיו עד עכשיו והם לא רוצים לבטל משתי סיבות: האחת שאני כבר לא צרכן ,ואין שום הגנה על עוסק מורשה ואני לא יכול לבטל את העסקה וסיבה שניה שכתוב בהסכם ההתקשרות שנשלח לי בעסקה הראשונה ,שאיני יכול לבטל למרות שבעסקה השניה שעשיתי ב-20/11/19 לא נשלח אלי הסכם התקשרות חדש והעסקה היתה טלפונית בלבד.
מה זכויותי כעוסק מורשה שרכש את חבילת ההתקשרות?
| |
|
|
|
| 25/11/2019 17:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 17:56:20 |
| שלום רב שמעון,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היות שהעסקה בוצעה בין שני בתי עסק, אנו מנועים מלסייע לך . | |
|
|
|
| 24/11/2019 13:21 |
ענת כ |
 | | מחבר: | ענת כ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 13:21:52 |
| שלום רב,
בתאריך ה23.11 רכשתי לבני בן ה17 מכשיר אייפד פרו 11 (מעל 4000 ש"ח) באחת מחנויות BUG.
המכשיר סופק באריזה מקורית סגורה ולא נפתח או נבדק ע"י המוכר טרם צאתי מהחנות.
לאחר כשעתיים שהגענו לבית, להפתעתי בעת הדלקת המכשיר התגלה שבר פנימי במסך. באותו רגע נסענו חזרה לחנות על מנת לדווח להם אודות הפגם וביקשנו החלפה למוצר. שם נאמר לנו: "שאין להם מה לעשות ויש לפנות למעבדה שהיא נציגת אפל"
במידה ואכן יתברר שזהו שבר - לא מתקנים את המסך אלא מחליפים וביקשו ממני עלות של 2500 ש"ח נוספים (בנוסף ל4000 ש"ח ששילמתי הרגע על המכשיר)
1. האם באחריות החנות לוודא כי המכשיר שיוצא טרם הרכישה תקין? או שמא זה אחריות הלקוח?
2. אילו אופציות קיימות בפניי מאחר והמכשיר בן פחות מיום ולא ניזוק באשמת הלקוח ולא נעשה בו שימוש כלל.
3. המכשיר נמצא כרגע במעבדת אפל לטובת בדיקה (ממתינים לתשובתם)
לעזרתכם, | |
|
|
|
| 25/11/2019 08:45 |
ענת כ |
 | |
|
| 25/11/2019 17:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 17:52:08 |
| שלום רב ענת,
הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה לשאלתך.
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל (חיבור לחשמל מהווה שימוש) ולא נפגם על ידי הצרכן.
היות שנעשה שימוש במוצר הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
בנוסף, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי יש שנת אחריות אחת בחינם, הניתנת על ידי היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות שנמסרת לצרכן.
במקרה בו יש פגם (ובלבד שלא מדובר בנזק מכוון על ידי הצרכן) על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון לא יאוחר משבועיים, במידה שהתיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
| |
|
|
|
| 25/11/2019 07:32 |
aharon |
 | | מחבר: | aharon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 07:32:14 |
| | קניתי (רכישה בטלפון) מכשיר חשמלי ממוקד מכירות ארצי של רשת למוצרי חשמל. אני רוצה לתבוע הכסף חזרה כיוון שלא ספקו המוצר כמובטח. האם אפשר לתבוע בבית המשפט הקרוב למקום מגורי (עיר קטנה בצפון) ? | |
|
|
|
| 25/11/2019 17:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 17:39:46 |
| שלום רב אהרון,
ראה מידע מפורט בעניין תביעות קטנות בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/filing_a_small_claim
תשובה לשאלתך ראה תחת הכותרת הערות. | |
|
|
|
| 24/11/2019 23:03 |
איילה |
 | | מחבר: | איילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 23:03:56 |
| שלום,
עשיתי מנוי לפני חודש וחצי לחדר כושר, לדבריהם נתנו לי הנחה,
הם מפרסמים כל הזמן הנחות על המנויים ונותנים את המחיר אך ורק בפגישה,
לפי שיטת מצליח הם מתאימים את המחיר למתאמן, לרוב המתאמנים משלמים סכום מאוד גבוה גם לאחר הנחה, אז מה שיוצא שאני משלמת סכום גבוה גם לאחר הנחה.
לאחר חודש וחצי ביקשתי לבטל את המנוי מאחר והתאכזבתי מהשירות, דובר על הטעייה במכירה
, אבל על הנייר היבש וההגדרות שלהם בחוזה קיבלתי את השירות שהובטח, כמו כן ניסו לפצות אותי באימון חינם.
לקחו ממני 200 על דמי רישום כולל עוד על צ'יפ כניסה , ואז בנוסף לזה הם רוצים קנס יציאה של כמעט 300 שח , שכוללים את ה30 יום הבאים, (ז"א שיהיה בחשבון של חודשיים וחצי ולא חודש וחצי כמו שאני רשומה)
מעבר לזה את החישוב שלהם על הקנס הם עושים על המחיר המקורי ולא מחיר ההנחה שקיבלתי, הם משכללים ככה את הקנס על מחיר גבוה יותר.
מה עושים במקרה כזה? האם הם רשאים בכלל לגבות ממני סכום כזה גבוה?
לדבריהם זה לפי חוק הגנת הצרכן אבל ממה שקראתי פה אצלכם הם חייבים גם להחזיר את דמי הרישום (שגם עליהם לכאורה נתנו הנחה אז כבר לא יודעת מה זה אומר)
תודה | |
|
|
|
| 25/11/2019 17:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 17:28:36 |
| שלום רב איילה,
ראשית, ראי מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בעניין בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
שנית, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף מסמכים.
במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 24/11/2019 22:05 |
חי |
 | | מחבר: | חי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 22:05:01 |
| קניתי מזנון ושני שולחנות מחנות רהיטים, המזנון מגיע בקרטון בשלמותו ורגלי המזנון וידיותיו מגיעות בצד והרכבתן הן הרכבה עצמית.
לאחר שהרכבתי את המזנון גיליתי מספר פגמים במזנון כמו ציר של מגירה עם מנגנון "טריקה שקטה" לקוי, דלת עקומה ועוד.
שהתקשרתי לחנות התבקשתי להעביר להם תמונות וסרטונים של הפגמים, לאחר שהעברתי טען בעל החנות שהפגמים הם פגמים לגיטימיים מכיוון שהמוצר לא נמכר במחיר עתק.
לאחר דין ודברים שנמשכו כמה ימים הסכים המוכר להגיע לביתי ולתקן את המוצר.
לאחר תיקון המוצר על-ידי המוכר, בעודו בביתי, התלוננתי שהתיקון לא העלים שום פגם, והפגמים עדיין קיימים ומפריעים.
הוא אמר שזה כל שביכולתו לעשות, וניתן לבוא הכל שעות הפתיחה ולהחליף את המוצר באחד אחר או להחזירו.
לאחר כמה ימים הגעתי לחנות עם המזנון ברכב, כמו שהעמיסו לי אותו בעת הקניה, וכשעליתי לחנות לבקש לטפל במוצר, סירב בעל החנות להרים איתי את המוצר לחנות, בטענה שהעובד שלו לא נמצא והוא לא מרים מוצרים, למרות שבעת הקניה כן העמיס אותי את המוצר, וכשדיברתי אתו על אפשרות להחלפת המוצר הוא טען שנשאר רק מזנון אחד מאותו סוג והוא מתצוגה וגם פגום, החזרת המוצר לא הייתה אפשרית מכיוון שלא יכולתי להרים לבד את המזנון ולהביאו לחנות, בעל החנות הציע שאקח מהמזנון בתצוגה מגירה ודלת ואנסה להרכיב בבית ובכך תפתר הבעיה, ובמידה ולא אחזיר את המוצר ואעשה ביטול עסקה.
לאחר שבבית החלפתי את הדלת והמגירה התקלה שהייתה בדלת באמת לא הייתה בדלת החדשה, אך הבעיה במגירה לא נפתרה.
לאחר ששוחחתי עם המוכר ושוב שלחתי לחנות תמונות וסרטוני של המוצר ופגמיו, הוא אמר שאין לו יותר אופציות להציע לי, וחזר שוב ושוב על הטענה ש"זה מוצר שעולה בסך הכל 1280 ש"ח, אי אפשר לקנות מוצר במחיר כזה ולצפות לאיכות של מוצר ב4000-5000 ש"ח", ואני טענתי שלא התכוונתי בשום רגע לקנות מוצר עודפים או פגום אלא מוצר שלם ותקין, הוא אמר שאם אני מעוניין בביטול זה אפשרי אך הוא יזכה ב900 ש"ח, אמרתי לו שלא הגיוני לדרוש ממני לספוג סכום כ"כ, שהרי מלכתחילה קבלתי מוצר פגום, ואני לא מוכן לזאת, הוא דרש לסיים את השיחה בטענה שהוא מאוד עסוק ושאתקשר מחר באותה שעה.
למחרת התקשרתי ובעל החנות לא היה, והבן שלו, המוכר ששהה בחנות, אמר לי להתקשר בשבוע הבא ביום ראשון שאביו, בעל החנות יהיה, שהתקשרתי ביום ראשון שוב הוא דחה אותי ואמר לי להתקשר למחרת, אך דרשתי לשוחח אתו היום אז הוא אמר שאתקשר בעוד חצי שעה, ששוחחתי אתו על הנושא לבסוף ההצעה שלו הייתה שהוא יזכה אותי ב1080 שח, אני אמרתי ששוב לדעתי אני לא צריך לספוג הפסד שכ"כ גדול על כך שקניתי מוצר שמלכתחילה היה פגום, הוא אמר לי שוב להתקשר מחר, או להגיע לחנות ולהגיע אתו להסכם, אך דרשתי בתוקף להמשיך לשוחח אתו ואמרתי לו שאני לא מוכן לנסוע את כל הדרך מהבית לחנות מבלי לדעת מה יעלה בגורל העסקה, ואני רוצה קודם כל לסכם בטלפון ואח"כ להגיע לחנות, הוא ביקש ממני לחכות על הקו, חיכיתי על הקו 10 דקות בזמן שהוא שוחח עם לקוחות בחנות, ולאחר 10 דקות חזר לשיחה ופנה בנימה מזלזלת אם טענות שאני כבר מטריד אותו בנושא ומבזבז לו זמן, ושהמזנון הזה "עולה לו בבריאות", לבסוף הוא אמר תגיע לכאן ואני אזכה אותך ב1080 ש"ח, וכשניסיתי להמשיך לדבר הוא פשוט אמר "אני עסוק, תגיע לכאן ונדבר", וניתק את השיחה.
בשיחה נזרקו הערות מאוד לא מכבדות ואף גזעניות.
האם באמת המוכר יכול לדרוש 200 שקלים על ביטול העסקה?
מה הן זכויותיי במקרה זה? | |
|
|
|
| 25/11/2019 17:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 17:18:14 |
| שלום רב חי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היות שלא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, יש לעיין בשילוט מדיניות של בית העסק, ולפעול בהתאם.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר או אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין פחת בשווי המוצר.
מכאן, שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים התומכים בטענתך, ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/11/2019 19:23 |
שלמה גזית |
 | | מחבר: | שלמה גזית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 19:23:11 |
| | מונית חדשה ,חודש וחצי על הכביש תודלקה באוראה בטעות על ידי המתדלק .המתדלק הכניס בטעות 25 ליטר למיכל הדלק.נזק עצום לרכב .מבקש עזרה ולמי אני צריך לפנות 0508160000 שלומי | |
|
|
|
| 25/11/2019 17:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 17:05:34 |
| שלום רב שלמה,
בעניין זה עליך להתייעץ מול עו"ד ובאפשרותך גם לפנות אל הרגולטור- משרד האנרגיה באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/ministry_of_energy | |
|
|
|
| 24/11/2019 19:02 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 19:02:34 |
| שלום רב
רשמתי את בני לחוג אנגלית. עלות החוג 320 לחודש כלומר ארבעה מפגשים כל מפגש בעלות של 80שח. היינו בשני שיעורים כאשר הראשון היה ניסיון ללא תשלום. והשני בתשלום. לא חתמנו על כלום. הרשמה טלפונית. לאחר השיעור השני שכאמור היה בתשלום החלטתי לבטל. המורה החליטה שהיא מזכה על חצי חודש כלומר החזירה לי 160 שח ויתרת העסקה מבוטלת. ואני טענתי שצריכה להחזיר לי 240 משום היינו רק בשיעור אחד מה גם שנרשמנו באמצע חודש... מה הדין? | |
|
|
|
| 25/11/2019 17:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 17:03:14 |
| שלום רב דנה,
בעניין המדובר יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם או תקנון החברה ולפעול בהתאם.
היה ואין הסכם או תקנון יש לפנות אל בית העסק בכתב על מנת לברר מכח מה החלטת בית העסק להשיב 160 ש"ח? | |
|
|
|
| 24/11/2019 18:46 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 18:46:45 |
| | שלום, במינימרקט השכונתי על רוב המוצרים אין מחיר, למעט מוצרים במבצע, כדי שהצרכנים יקנו. האים זה חוקי? | |
|
|
|
| 25/11/2019 16:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 16:59:44 |
| שלום רב דנה,
עקרונית, סעיף 17 ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג את המחיר הכולל על גבי המוצר או על גבי אריזתו ובמטבע ישראלי.
היה ובית העסק לא פועל בהתאם להוראות הדין, יש לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 24/11/2019 15:21 |
חסוי |
 | | מחבר: | חסוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 15:21:09 |
| | שלום, האם זיכוי באילת על מוצר שנקנה מחוץ לאילת אמור להיות עם הסכום המקורי ששולם או לפי המחיר באילת (ללא מע''מ)? | |
|
|
|
| 25/11/2019 16:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 16:47:25 |
| שלום רב אדון,
חסרים פרטים כגון:
אופן ביצוע העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מה המוצר שנרכש?
מה מחירו?
תאריך ביצוע העסקה?
לא ציינת מה המדיניות של בית העסק ממנו נרכש המוצר (על בית העסק להציג שילוט בחנות)? | |
|
|
|
| 24/11/2019 14:34 |
אלי לאטו |
 | | מחבר: | אלי לאטו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 14:34:48 |
| My wife sued her ex-employer in Beit Deen Le Avoda. The defendant didn't appear in court, and she won.
Now we want to open a file in Hotsaa Le Poel. But to open this file, we first need to prove that he got the verdict.
So we sent the verdict to the defendant via registered mail. Sure enough, he wasn't home and the letter returned to the post office, and will probably wait there forever.
How can we get the verdict to him?
| |
|
|
|
| 25/11/2019 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 16:44:11 |
| שלום רב אלי,
היות שמדובר בדיני עבודה, אני מציעה כי תפנו לעו"ד המתמחה בדיני עבודה או הוצאה לפועל. | |
|
|
|
| 24/11/2019 14:06 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 14:06:13 |
| שלום,
לאחרונה רכשתי רכב מאחד המגרשים השייך לסוחר רכב. מדובר ברכב יונדאי i10 מודל 2015 יד 1.
הסוחר תיאר את הרכב במצב מצוין ושאין לי בכלל מה לדאוג לגביו. עשיתי סיבוב עם הרכב, אבל לא לקחתי את הרכב לבדיקה.
כשחתמנו על העיסקה הוא רק ציין ורשם שהרכב אחרי תאונה ועבר תיקוני צבע, הוא אמר ואף הראה לי שהוא רושם את זה עבור כל רכב שהוא מוכר, מעין כסת"ח כזה.
השבוע גיליתי שהרכב הוגדר כאובדן להלכה דרך אתר הסליקה, יש לי דו"ח עם פירוט הביטוחים וגם תביעה שהוגשה על הרכב במרץ האחרון.
שאלתי היא, האם יש חובה על מוכר רכב לציין בפני הקונה שהרכב אחרי תאונה קשה והוגדר ע"י שמאי כאובדן להלכה ? אשמח לתשובה ברורה בנושא, תודה רבה. | |
|
|
|
| 25/11/2019 16:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 16:30:14 |
| שלום רב נועם,
ראה מידע מפורט בעניין חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות) באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/used-vehicle-selling-law
ולאחריו, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 24/11/2019 13:53 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 13:53:38 |
| שלום רב, בשלושים לחודש אוקטובר רכשתי מייבש כביסה בחנות, העסקה בוצעה באשראי בשני תשלומים שנכון להיום רק אחד ירד. בשלישי לנובמבר קבלתי את המוצר ע"י מוביל ששולם לו במזומן. כשהגיע המייבש יצרתי קשר עם החנות שרכשתי ממנה ועם נותן השירות והאחריות וקבלתי אישור לפתוח את אריזת המייבש ללא צורך ביקור טכנאי, שפתחתי התגלה פגם חיצוני במוצר, מיד דיווחתי ופתחתי קריאה. המייבש לא הופעל לבקשת נותן השירות מאז עד שיגיע טכנאי כמו הודעתי גם בחנות שרכשתי בא.
מאז ועד היום ישנה סחבת מיגעת שכללה צורות שונות של תקשורת והעברת כל הנתונים הרלוונטים,לנותן השירות והחנות והמוצר עדיין לא הופעל ואפילו אין לנו מושג עם הוא תקין. בשירות תענו שמזמינים חלק חדש לגב המייבש שיגיע רק בסוף דצמבר. האם אנחנו יכולים לבטל עסקה למרות שנגמרו 14 ימי העסקים ובגלל שהודענו כבר עם קבלת המייבש? בבקשה אשמח לתשובה ותודה מראש | |
|
|
|
| 25/11/2019 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 16:14:34 |
| שלום רב יהודה,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר(חיבור לחשמל מהווה שימוש במוצר) ולא נפגם על ידי הצרכן.
התקנות קובעות כי פתיחת האריזה לכשעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה במוצר.
היה ויש מחלוקת עובדתית בעניין, הרי שרק בית המשפט רשאי להכריע בעניין.
יש לציין כי היות שהמוצר נמצא בתקופת האחריות הראשונה, כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)הרי שיהיה על הצרכן לאפשר ליבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות לבדוק את המוצר ואם יש צורך לתקנו, יהיה על היבואן/יצרן לתקן את המוצר המדובר, בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה, ובמידה שהתיקון לא צלח,יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן. | |
|
|
|
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 13:53:33 |
| | לאחר קניית תנור חשמלי לבית תואם מולנו הגעת משלוח של התנור ופינוי התנור הישן. שתואם המשלוח ניתן טווס זמנים של ארבע שעות (10:00-14:00) והחברה לא הייתה מוכנה לתת טווח זמנים של שעתיים על מי מה שמוגדר לפי חוק. מה ניתן לעשות עם זה? | |
|
|
|
| 25/11/2019 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 15:37:01 |
| שלום רב אסף,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי
זמן ההמתנה לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה,מכאן שלעמדת המועצה לצרכנות "השעה שתואמה" יכולה להיות שעתיים כגון: 8:00-10:00, והפיצוי יהיה באיחור מעבר לשעה 12:00
ראה מידע מפורט בעניין "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 24/11/2019 13:26 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 13:26:03 |
| היי שלום, יש לי שאלה,
לפני 12 יום חתמתי על עסקה עם חברת ליסינג לקבלת רכב ליסינג 0 ק"מ לתקופה של 3 שנים כאשר כל חודש יש לשלם תשלום חודשי קבוע הכולל את הרכב וביטוחים פלוס מקדמה של 7400 ש"ח (שכבר שולמה להם).
בחוזה שחתמתי עליו כתוב שאם אני מבטלת את העסקה לפני הזמן והרכב הוזמן כבר אז אני אהיה חייבת ב5000 ש"ח (קיזוז מהמקדמה).
ביקשתי מהם לבטל את העסקה (כבר ביום חמישי לאחר שלא עברו 14 יום) והם רוצים לחייב אותי ב5000 ש"ח. האם זה נכון, האם החוק לא עומד מעל החוזה?
יש לציין כי עדיין לא ראיתי את הרכב או קיבלתי תמונה שלו רק תאריך משוער למסירה בחודש הבא והוזכר לי שהרכב הגיע ממלאי קיים ולא הוזמן במיוחד בשבילי כי גם לא הגיע הצבע שרציתי אלא הצבע שהיה להם במלאי.
תודה!
מעיין | |
|
|
|
| 25/11/2019 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 15:33:46 |
| שלום רב מעיין,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, רכב חדש שנרכש מיבואן, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שטרם נרשם על שם הצרכן.
במידה שאינך עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, יש לעיין בהסכם ההתקשרות ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 24/11/2019 13:46 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 13:46:21 |
| שלום,
לאחרונה קניתי זוג כרטיסים לסיור. לצערי יום לפני הסיור קיבלתי התקף של מחלה (אני חולה קרוהן) ונאלצתי לבטל את הסיור.
התקשרתי לבטל אבל נאמר לי שאי אפשר אלא רק להעביר לתאריך אחר.
בתאריך שניתן לי אני לא פנוי, זה אמצע שבוע במהלך יום העבודה ואין אפשרות אחרת ולטענתה לא ניתן לקבל את הכסף חזרה וגם לא חלק ממנו (מדובר על 540 ש''ח).
רציתי לדעת האם אין מה לעשות או שיש לי אפשרות לקבל משהו בעקבות בעיה רפואית? | |
|
|
|
| 25/11/2019 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 15:22:41 |
| שלום רב ניר,
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק(דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים)והן בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בשירותי הארחה, חופש, נסיעה ובילוי, בתוך 14 ימים ובלבד שהביטול לא ייעשה בתוך 7/14 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
היות שהודעת הביטול נעשתה יום לפני קבלת השירות, הרי שאתה לא עומד בתנאים הקבועים בדין, מכאן, שיהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם.
באפשרותך לפנות אל החברה לפנים משורת הדין. | |
|
|
|
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 13:53:26 |
| | לאחר קניית תנור חשמלי לבית תואם מולנו הגעת משלוח של התנור ופינוי התנור הישן. שתואם המשלוח ניתן טווס זמנים של ארבע שעות (10:00-14:00) והחברה לא הייתה מוכנה לתת טווח זמנים של שעתיים על מי מה שמוגדר לפי חוק. מה ניתן לעשות עם זה? | |
|
|
|
| 25/11/2019 15:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 15:05:44 |
| שלום רב אסף,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי
זמן ההמתנה לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה,מכאן שלעמדת המועצה לצרכנות "השעה שתואמה" יכולה להיות שעתיים כגון: 8:00-10:00, והפיצוי יהיה באיחור מעבר לשעה 12:00
ראה מידע מפורט בעניין "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 25/11/2019 10:23 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 10:23:31 |
| ההורים שלי מעל גיל 65 והם רוצים לבטל חבילת נופש לחול.
אבא שלי עבר התקף לב לפני יומים 23.11.19 והם כרגע נמצאים באתונה
אני רוצה לדעת מה דמי ביטול שלהם לפי החוק.
כי החברה אומרת שהם ציריכם לשלם 80 אחוז דמי ביטול
תודה סתיו 0502410040 | |
|
|
|
| 25/11/2019 14:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 14:44:20 |
| סתיו שלום רב,
מתי הוזמן הנופש?
כיצד בוצעה ההזמנה? (טלפונית או באמצעות האינטרנט, או אל מול סוכן נסיעות פרונטאלי)
מה מועד הטיסה? | |
|
|
|
| 24/11/2019 12:36 |
איל |
 | | מחבר: | איל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 12:36:44 |
| אדם רכש מוצר חשמלי. נאמר לו כי יוכל לקבל 'אחריות מורחבת' מעבר לשנת הצרכנות. ביקש וקיבל תעודת 'אחריות מורחבת'... הלקוח יודע שנשלחה אליו והוא מניח שהאחריות אכן נרשמה בחברה אבל הנייר עצמו אינו שמור ברשותו.
מתקשר האדם לחברה הכללית - אומרים לו לא רשום כלום לא יודעים.
מתקשר הלקוח לתחנת השירות במקום מגוריו אומרים לו מכיוון שמעולם לא ביצעת קריאת שירות עד כה, אין אצלנו כל רישום לא לאחריות ולא לרכישה שבוצעה בכלל במחסן הראשי של החברה בעיר אחרת.
מה יעשה הלקוח? | |
|
|
|
| 25/11/2019 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 14:22:19 |
| שלום רב איל,
לא ציינת מתי נרכש המוצר (תאריך)?
האם יש מסמך כלשהו התומך בטענת הצרכן? | |
|
|
|
| 24/11/2019 11:39 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 11:39:27 |
| שלום,
רכשתי קורס ביעוץ עסקי בסך 12,000 בעסקה טלפונית, יש לי קבלה וטופס הרשמה שאומא שניתן לבטל עיסקה תוך 14. היום. הקורס היה אמור להתחיל חודש אחרי הרכישה ונדחה לאחר החגים.
נכחתי בשני מפגשים בלבד וכעת אני לא מעוניינת להמשיך מכל מיני סיבות. מנהלי הקורס אמרו שיזקו אותי רק ב 50 אחוז מעלות הקורס.
במהלך העיסקה לא קיבלתי מהם איזשהו חוזה שמסביר מה אני מקבלת מהם, מה קורה אם מבטלים קורס, החזרים וכיוצא בזה.
השאה שלי היא באם זה קביל לא לתת חוזה?
ואם לא, האם מגיע לי יותר מ 50 אחוז החזר?
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 25/11/2019 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 14:19:14 |
| שלום רב לירון,
האם העסקה בוצעה לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
עקרונית, המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היה והעסקה בוצעה לשימושך האישי, ביתי או משפחתי הרי שאת עונה להגדרת "צרכן" כקבוע בסעיף 1 בחוק הגנת הצרכן, ועל כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב ולציין כי על פי סעיף 5(ב) על בית העסק לתת הזדמנות סבירה לעיין בהסכם ולמסור העתק .
וכן, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
היה ואת לא עונה להגדרה של צרכן, הרי שאנו מנועים מלסייע לך ובאפשרותך לפנות אל בית העסק על מנת לברר מכח מה הוחלט לזכות אותך ב-50% מעלות הקורס? | |
|
|
|
| 24/11/2019 11:00 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 11:00:31 |
| שלום,
רכשתי דרך אתר האינטרנט מחסן גינה בסכום של 3811 ש"ח בכרטיס אשראי תשלום יחיד.
לאחר שהחברה לא סיפקה לי את המחסן תוך חודש, למרות ששהתחייבו ל10 ימי עסקים, התקשרתי לבטל את העסקה (יש לי הקלטה של השיחה)והובטח לי זיכוי תוך 7-10 ימי עסקים.
זיכוי לא הגיע גם לאחר 2 שיחות נוספות עם שירות הלקוחות. לאחר מכן הפסיקו לענות לשיחות טלפון ועכשיו גם האתר ירד.
מה ניתן לעשות כדי לקבל את הכסף בחזרה?
בברכה, | |
|
|
|
| 25/11/2019 11:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 11:05:33 |
| שלום רב ליאור,
אתה מציין כי :
"...לאחר מכן הפסיקו לענות לשיחות טלפון ועכשיו גם האתר ירד...." האם החברה נקלעה לקשיים כלכליים?
היה והחברה נקלעה לקשיים כלכליים הרי שמשמעות הדבר היא שהחברה אינה יכולה לעמוד בהתחייבויותיה, על כן, יש לבדוק אם אכן נפתח כנגדה הליך משפטי,וזאת על מנת שתוכל להגיש תביעת חוב, לקבל אולי החזר, אולי.
| |
|
|
|
| 25/11/2019 13:17 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 13:17:02 |
| אני מנסה למצוא את החברה ברשם החברות, אך ללא הצלחה... השם שהשתמשו בו הוא כנראה לא השם האמיתי של החברה.
איך אפשר לדעת מה שם החברה או הבעלים בהינתן שיש לי מספר עוסק מורשה מהקבלה?
האם אפשר להגיש תביעה ללא המידע הזה?
| |
|
|
|
|