| 25/11/2019 17:46 |
אביחי תורג'מן |
 | | מחבר: | אביחי תורג'מן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 17:46:46 |
| היי. ב23/10 הזמנתי מסך טלויזיה 40 אינץ'. בתאריך ה12/11 קיבלתי את המסך ולא פתחתי את האריזה המקורית עם כל המיגונים ולא שינעתי את הטלויזיה לשום מקום. רק ב24/11 פתחתי את הקופסא של המוצר החדש כי רק אז היה לי מקום לתלות את המסך וגיליתי שקיים שבר בצד המסך. התקשרתי לחברה שקניתי ממנה והתשובה שלהם הייתה- היית צריך לבדוק את המסך ב24 שעות הראשונות אין לנו מה לעשות עם זה. והמסך לא עבר ממקום למקום ולא נפתח ולא חטף מכה. והם לא מוכנין לקחת אחריות...
מה עליי לעשות בבקשה? | |
|
|
|
| 25/11/2019 20:36 |
אביחי |
 | |
|
| 26/11/2019 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 14:04:50 |
| אביחי שלום רב,
הבעיה אינה משפטית אלא עובדתית.
מבחינה משפטית כמובן שעל בית העסק לתקן או להחליף מוצר שהגיע פגום.
הבעיה העקרית הנה להוכיח כי השבר לא נגרם על ידי פעולה של הצרכן, אלא מקורו בפגם במוצר וכך הוא הגיע לידי הצרכן.
ניתן לבקש חוות דעת מאיש מקצוע בלתי תלוי, אשר יוכל אולי לבחון את השבר ולראות האם השבר מתאים לפגם בייצור או מכה שלא סביר שתיגרם על ידי הצרכן, ובכך לבסס את עמדתכם, אך היה ולא ניתן יהיה לקבוע מסמרות בעניין, הדרך היחידה היא לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות על מתנ שיכריע במחלוקת. | |
|
|
|
| 25/11/2019 20:33 |
.. |
 | | מחבר: | .. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 20:33:35 |
| | הזמנתי מחשב בגודל מסויים והגיע לי מחשב בגודל קטן הרבה יותר והחברה טוענת שזה מה שהוזמן מה עושים | |
|
|
|
| 26/11/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 13:40:33 |
| שלום רב אדון,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה(תאריך) ?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
הן בעסקת מכר מרחוק (דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים)והן בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
ובלבד שבעסקה פרונטלית, המוצר לא חובר לחשמל (המהווה שימוש במוצר).
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ובמידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 25/11/2019 18:48 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 18:48:54 |
| שלום רב בתחילת חודש ספטמבר קיבלתי אישור רפואי מרופאה פרטית כי איני כשרה לביצוע פעילות גופנית וכי עליה להימנע מפעילות גופנית.
אדגיש כי כבר מיוני הפסקתי להגיע לחדר הכושר לאור הבעיה הרפואית.
פניתי לחדר כושר מיד עם קבלת האישור והם אמרו שהם מטפלים בביטול המנוי, מסתבר כי לא עדכנו את בקשתי לביטול והמשיכו לחייב אותי בכרטיס האשראי עבור דמי המנוי החודשיים.
כעת התקשרתי לברר למה ממשיכים לחייב אותי והתברר כי לא מתועדת להם בקשה לביטול המנוי. העברתי להם שוב את האישור הרפואי ומבחינתכם הם אומרים.
יש לי חודש הודעה מוקדמת שבו הם ממשיכים לחייב אותי כרגיל + חיוב דמי ביטול בגובה 400 ש"ח.
קראתי את פסק דין גיל שמשון והבנתי כי במקרה שבו מסיבה בריאותית אני לא יכולה להתאמן בחדר כושר מדובר בסיכול חוזה שלא באשמתי ואני זכאית לבטל את המנוי ללא דמי ביטול.
להבדיל מפסק דין גיל שמשון בחוזה שלי מצויינים דמי הביטול וההודעה המוקדמת, אולם עדיין אני מבינה כי אני זכאית לבטל את המנוי ללא דמי ביטול וללא חודש הודעה מוקדמת. האם אני צודקת ?
בנוסף, אמרתי לשירות הלקוחות של חדר הכושר כי אני יכולה להביא גם אישור קודם כי יש לי בעיה רפואית שמנעה ממני כבר מחודש יולי להתאמן. האם אני יכולה לדרוש החזר כספי רטרואקטיבי.
לא דרשתי את ביטול המנוי כי הייתי בטוחה שהבעיה תחלוף יותר מהר ואחזור להתאמן כרגיל, בנתיים כבר חמישה חודשים לא התאמנתי, הרופאה מכירה אותי וואת הבעיה מחודש יולי ואני יכולה להביא גם אישור מרופא משפחה כי מחודש יולי לא יכלתי להתאמן ולא הגשתי אישור רפואי כי לא העלתי בדעתי כי הבעיה הרפואית תמשך זמן כה רב.
אין לי תיעוד שהעברתי להם בחודש שעבר את האישור הרפואי על כך שאיני יכולה להתאמן כי הסקתי שהם מזינים זאת באופן מיידי .
בכל אופן השיחה הטלפונית שלי מתועדת מיום 19.11 אבל לטענתם לפנים משורת הדין יחשיבו את חודש אוקטובר כחודש ההודעה המוקדמת ואת חודש נובמבר כחודש דמי הביטול ולכן יגבו תשלום עד לסוף נובמבר.
על פי מה שאני מבינה מהפסיקה, אני אמורה לפחות לקבל זיכוי החל מ19.11 נכון ? מבחינתם הם רוצים לגבות עד סוף נובמבר ... ואומרים לי שזה החוק, אמרתי להם שהפסיקה אומרת אחרת ויש פה סיכול חוזה הם אמרו שהחוק מאפשר להם לגבות חודש הודעה+ דמי ביטול .
אם האישור הרפואי "פג תוקף" ביולי - ייתכן שהאחריות היא רק על בעל המנוי? | |
|
|
|
| 26/11/2019 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 13:27:57 |
| שלום רב ליטל,
היות שאת מציינת כי:
"...אין לי תיעוד שהעברתי להם בחודש שעבר את האישור הרפואי על כך שאיני יכולה להתאמן כי הסקתי שהם מזינים זאת באופן מיידי ..."
אני מציעה לך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 25/11/2019 17:36 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 17:36:28 |
| שלום רב, אודה על עזרתכם:
אבא שלי, בן 64 חתם על עסקה להשתלת שיער במרפאה בטורקיה דרך חברה ישראלית. סך עסקה 17,500 שח.
לאחר ששודרה כתבה אתמול בערוץ 13 על אותה המרפאה, לגבי הונאות והבטחות שווא. הוא מעוניין לבטל את העסקה.
העסקה נחתמה ביום 15.11.19 וצוין שם שלפי תקנה 6 לתקנות הגנת הצרכן לא ניתן לבטל העסקה.
אודה על ייעוץ לגבי זכויות של אבי לביטול העסקה.
רוב תודות
בחוזה | |
|
|
|
| 26/11/2019 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 13:02:00 |
| שלום רב לירון,
יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו לפנות אל החברה.
לעניין הטענה שלך לגבי התנהלות החברה, אתה רשאי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין , להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 23/11/2019 18:47 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/11/2019 | | שעה: | 18:47:54 |
| שלום רב.
מסרתי נייד להחלפת סוללה בחברה מוכרת לאחר תום האחריות ובתשלום
נאמר לי כי התיקון ייקח 5 ימי עסקים.
בפועל הוחזר הנייד לאחר חודש ימים וזאת לאחר שגילי שבמעבדה שברו את המסך והחליפו ללא עלות
שאלתי היא האם גם כאן תופסת התקנה בדבר תיקון תוך 10 ימים מיום מסירתו ? | |
|
|
|
| 25/11/2019 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 09:12:52 |
| יוסי שלום רב,
מועדים לביצוע תיקונים במכשירי חשמל ואלקטרוניקה מוסדרים בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
התקנות חלות על שנת האחריות הראשונה על פי דין.
משחלפה שנת האחריות הראשונה, אין תחולה להוראת דין והמועדים יוסדרו באמצאות הסכמות הצדדים. | |
|
|
|
| 25/11/2019 10:22 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 10:22:35 |
| אם נאמר לי 5 ימי עסקים ופועל לקח חודש זה תקין ?
אין התייחסות של החוק לאחר שנת אחריות ?
| |
|
|
|
| 26/11/2019 11:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 11:54:48 |
| יוסי שלום רב,
במקרה זה מדובר בהטעיה וייתכן אף בהפרת הסכם.
הפרת הסכם מזכה את הצרכן בזכות לדרוש פיצוי בגין כל נזק כלכלי מוכח שנגרם לו עקב ההפרה. | |
|
|
|
| 25/11/2019 16:44 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 16:44:08 |
| שלום רב בתחילת חודש ספטמבר קיבלתי אישור רפואי מרופאה פרטית כי איני כשרה לביצוע פעילות גופנית וכי עליה להימנע מפעילות גופנית.
אדגיש כי כבר מיוני הפסקתי להגיע לחדר הכושר לאור הבעיה הרפואית.
פניתי לחדר כושר מיד עם קבלת האישור והם אמרו שהם מטפלים בביטול המנוי, מסתבר כי לא עדכנו את בקשתי לביטול והמשיכו לחייב אותי בכרטיס האשראי עבור דמי המנוי החודשיים.
כעת התקשרתי לברר למה ממשיכים לחייב אותי והתברר כי לא מתועדת להם בקשה לביטול המנוי. העברתי להם שוב את האישור הרפואי ומבחינתכם הם אומרים.
יש לי חודש הודעה מוקדמת שבו הם ממשיכים לחייב אותי כרגיל + חיוב דמי ביטול בגובה 400 ש"ח.
קראתי את פסק דין גיל שמשון והבנתי כי במקרה שבו מסיבה בריאותית אני לא יכולה להתאמן בחדר כושר מדובר בסיכול חוזה שלא באשמתי ואני זכאית לבטל את המנוי ללא דמי ביטול.
להבדיל מפסק דין גיל שמשון בחוזה שלי מצויינים דמי הביטול וההודעה המוקדמת, אולם עדיין אני מבינה כי אני זכאית לבטל את המנוי ללא דמי ביטול וללא חודש הודעה מוקדמת. האם אני צודקת ?
בנוסף, אמרתי לשירות הלקוחות של חדר הכושר כי אני יכולה להביא גם אישור קודם כי יש לי בעיה רפואית שמנעה ממני כבר מחודש יולי להתאמן. האם אני יכולה לדרוש החזר כספי רטרואקטיבי.
לא דרשתי את ביטול המנוי כי הייתי בטוחה שהבעיה תחלוף יותר מהר ואחזור להתאמן כרגיל, בנתיים כבר חמישה חודשים לא התאמנתי, הרופאה מכירה אותי וואת הבעיה מחודש יולי ואני יכולה להביא גם אישור מרופא משפחה כי מחודש יולי לא יכלתי להתאמן ולא הגשתי אישור רפואי כי לא העלתי בדעתי כי הבעיה הרפואית תמשך זמן כה רב.
אין לי תיעוד שהעברתי להם בחודש שעבר את האישור הרפואי על כך שאיני יכולה להתאמן כי הסקתי שהם מזינים זאת באופן מיידי .
בכל אופן השיחה הטלפונית שלי מתועדת מיום 19.11 אבל לטענתם לפנים משורת הדין יחשיבו את חודש אוקטובר כחודש ההודעה המוקדמת ואת חודש נובמבר כחודש דמי הביטול ולכן יגבו תשלום עד לסוף נובמבר.
על פי מה שאני מבינה מהפסיקה, אני אמורה לפחות לקבל זיכוי החל מ19.11 נכון ? מבחינתם הם רוצים לגבות עד סוף נובמבר ... ואומרים לי שזה החוק, אמרתי להם שהפסיקה אומרת אחרת ויש פה סיכול חוזה הם אמרו שהחוק מאפשר להם לגבות חודש הודעה+ דמי ביטול .
אם האישור הרפואי "פג תוקף" ביולי - ייתכן שהאחריות היא רק על בעל המנוי? | |
|
|
|
| 26/11/2019 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 11:53:50 |
| ליטל שלום רב,
היה ויש לך תיעוד להעברת הבקשה בתוספת האישור הרפואי בנוגע לביטול העסקה - על בית העסק לזכות אותך מרגע שהועבר להם המסמך הרפואי.
לגבי החזר רטרואקטיבי טרם ההודעה - על פניו, בית העסק אינו מחוייב לבצע החזר כאמור, שכן על הצרכן מוטלת החובה להודיע על ביטול החוזה עקב סיכול ועל כך שהצהרת הבריאות שלו אינה תקפה, ומשלא הודיע על כך, רשאי העוסק להמשיך ולחייב. | |
|
|
|
| 24/11/2019 11:23 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/11/2019 | | שעה: | 11:23:03 |
| שלום רב! אני נרשמתי לשדנת ריקודים פרטית בת 10 חודשים. אין תקנון. אין חוזה על תנאי ביטול. לא דובר על תנאי ביטול גם בעל פה.
המנחה דרשה לשלם לה ב10 צ'קים דחוים.
מנסיבות אישייות אני נאלצת לעזוב את הסדנה. הודעתי למנחה על עזיבתי בחודש הבא. 3 תשלומים כבר שולמו.
המנחה דורשת לפצות אותה בחצי סכום של 7 צ'קים שנשארו לתשלום.
אני מבקשת לדעת אם זה חוקי לבטל צ'קים במקרה זה? האם יש עלי לשלם כנס על ביטול השתתפות בסדנה ובאיזה גובה? בתודה, ילנה | |
|
|
|
| 25/11/2019 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 14:06:21 |
| שלום רב ילנה,
לא ברור אילו שקים נמסרו- האם למוטב בלבד או שקים סחירים?
היות שאת טוענת כי אין תקנון ואין הסכם, יש לפנות אל בית העסק בכתב ולבקש לדעת מכח מה בית העסק דורש לפצות אותה כפי שאת מציינת:
"...המנחה דורשת לפצות אותה בחצי סכום של 7 צ'קים שנשארו לתשלום..." | |
|
|
|
| 25/11/2019 16:30 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 16:30:01 |
| | שלום רב, הצ'קים נמסרו למוטב בלבד. לא קיים בית העסק. המנחה של החוג היא בעצם כול העסק. צ'קים נמסרו על שמה. היא דארשת תשלום מאוד גבוה כדמי ביטול חוג. אני רוצה להודיע בכתב שאני לא מסכימה אם דרישתה ומתכוונת לבטל את הצ'קים. אין בינינו חוזה בכתב, כמו כן אין בעל פה. | |
|
|
|
| 25/11/2019 16:34 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 16:34:39 |
| | אני לא מסכימה עם הדרישה של העסק ורוצה לבטל צ'קים. | |
|
|
|
| 25/11/2019 18:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 18:34:07 |
| שלום רב ילנה,
יש לציין כי לביטול שיקים יש השלכות ולכן אני מציעה כי בטרם תנקטי בפעולה שציינת תתייעצי מול עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל .
| |
|
|
|
| 26/11/2019 10:07 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 10:07:51 |
| | יש עו"ד ממוחה במועצה? איך ניתן להתייעץ עמו? | |
|
|
|
| 26/11/2019 11:44 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 11:44:03 |
| | תודה רבה על הייעוץ. אני יוצרתי קשר עם עו"ד וקיבלתי תשובה. מאוד עזרתם לי. תודה. | |
|
|
|
| 25/11/2019 18:05 |
דימה |
 | | מחבר: | דימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 18:05:43 |
| שלום,
רכשתי מארז מגבונים של חברת האגיס שאני קונה מזה כמה זמן.
רק בבית אחרי שפתחתי את המארז שמתי לב לכיתוב קטן וחבוי על האריזה שכמות המגבונים הוקטנה מ72 ל64, זאת כמובן ללא שינוי במחיר.
כלומר בפועל המוצר התייקר.
להבנתי יש חוק שהכיתוב המודיע על ההקטנת המוצר חייב להיות ברור וגדול ולא קטן ומוחבא מתחת לכיתוב גדול בהרבה.
האם ניתן לעשות משהו?
תודה | |
|
|
|
| 26/11/2019 11:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 11:00:27 |
| שלום וברכה דימה,
אנא הגש תלונה באתר המועצה אליה צרף כל מסמך וראיה רלוונטיים, לרבות כמובן צילומי האריזות ואישור בדבר ביצוע העסקה. | |
|
|
|
| 25/11/2019 17:08 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 17:08:20 |
| אני מבין שכדי לתבוע תביעת ספאם (או כל תביעה קטנה אחרת), עליי למלא כתב תביעה ולהגיש לבית המשפט. שאלתי היא אם לא נהוג לפני זה לכתוב מכתב לנתבע, עוד לפני שהוא הופך להיות נתבע, ולבקש ממנו במכתב זה לשלם לי את הפיצוי כדי להימנע מתביעה בבית משפט.
תודה על התשובה! | |
|
|
|
| 26/11/2019 10:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 10:45:33 |
| שלום וברכה חיים,
לעניות דעתנו יש למצות כל הידברות ואמצעי על מנת להביא לפתרון סכסוכים מבלי לפנות לערכאות. | |
|
|
|
| 25/11/2019 14:40 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 14:40:45 |
| שלום,
הזמנתי מחברה די מוכרת דרך האינטרנט והם התחייבו לספק לי אותו המוצר תוך 14 ימי עסקים וחיכיתי כבר ועברו 16 ימים, והם ממציאים תירוצים ולא מוכנים לשלוח כרגע. מה אני יכול לעשות על מנת לקבל את הכסף חזרה? מה הזכויות שלי בתור לקוח? תודה | |
|
|
|
| 26/11/2019 10:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 10:42:12 |
| שלום וברכה שמעון,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקת מכר מרחוק (באינטרנט למשל) בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר, בניכוי דמי ביטול של 5% משווי העסקה ועד 100 ש"ח. ניתן גם לנסות ולטעון להפרה מהותית של ההסכמות שבין הצדדים באשר למועד האספקה ולדרוש ביטול העסקה ללא כל עלות מצד הצרכן לאור ההפרה המהותית. ברם יש לוודא כי אכן מדובר בהפרה מהותית, לעתים ההתחייבות למועד אספקה הינה "מרוככת". | |
|
|
|
| 25/11/2019 14:10 |
גיא ענבר |
 | | מחבר: | גיא ענבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 14:10:43 |
| שלום,
תוך כמה זמן אני יכול להחזיר תיק למחשב נייד (לא רכשתי דבר מלבד התיק) ולקבל זיכוי כספי?
לדברי החנות 48 שעות . האם זה נכון?
תודה | |
|
|
|
| 26/11/2019 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 10:34:38 |
| שלום וברכה גיא,
משך הזמן למתן הודעת ביטול עסקה המאוזכר בפנייתך, קרי יומיים, רלוונטי לעסקה לרכישת ביגוד. ניתן להקים זכות לביטול העסקה נשוא פנייתך מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) לפי החלופה של "מוצר הארוז באריזתו המקורית" שלא נעשה בו כל שימוש מן הסתם, וזאת בתוך 14 יום ממועד העסקה. | |
|
|
|
| 25/11/2019 22:34 |
ריטה |
 | | מחבר: | ריטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 22:34:11 |
| שלום רב !
ביום שישי אחרון חתמנו על הסכם השכרה מול בית העסק ושכרנו מהם פסנתר .
חשוב לציין שפסנתר טרם סופק ונמצא עדיין בבית העסק .היום בעלי פנה אל בעלי המקום בבקשה לבטל את העסקה , נאמר לו שעסקה אינה ניתנת לביטול היום ובית העסקה כבר הקדיש זמן עבור הכנת הפסנתר .
האם במצב הזה יש לנו כצרכן יכול לבטל את העסקה , חשוב לציין שפנינו לחברת אשראי ונאמר לנו שלא ניתן לבטל עסקה במידה ואנו אשרנו אותה מלכתחילה.
נודה לקבלת הייעוץ והכוונה.
ריטה | |
|
|
|
| 26/11/2019 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 10:34:36 |
| שלום רב ריטה,
האם בוצעה רכישת המוצר או השכרת המוצר?
האם העסקה בוצעה במכר מרחוק או עסקת רוכלות או עסקה פרונטלית?
עקרונית,בעסקה פורנטלית, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, מכשיר חשמלי ומכשיר אלקטרוני, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
אולם, במקרה המתואר, היות שמדובר בהשכרת המוצר, הרי שלא קמה לצרכן זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
לכן, יש לעיין בשילוט מדיניות החזרת המוצר בבית העסק.
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והעסקה בוצעה בבית הצרכן הרי שהעסקה הינה עסקת רוכלות ומשכך קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים. | |
|
|
|
| 25/11/2019 12:48 |
ארקדי |
 | | מחבר: | ארקדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 12:48:17 |
| | שלום, ביום שישי אחרון ביצעתי עסקה בכרטיס אשראי להשכרת פסנתר בבית הפסנתר בבני ברק. הפסנתר טרם סופק. ההובלה מתוכננת ליום חמישי. ביקשתי היום לבצע ביטול והודיעו לי שהם לא מוכנים לבטל כי הם הקדישו לי זמן בבחירת הפסנתר וזה לא עובד ככה.מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 26/11/2019 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 10:32:22 |
| שלום רב ארקדי,
האם בוצעה רכישת המוצר או השכרת המוצר?
האם העסקה בוצעה במכר מרחוק או עסקת רוכלות או עסקה פרונטלית?
עקרונית,בעסקה פורנטלית, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, מכשיר חשמלי ומכשיר אלקטרוני, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
אולם במקרה המתואר, היות שמדובר בהשכרת המוצר, הרי שלא קמה לצרכן זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
לכן, יש לעיין בשילוט מדיניות החזרת המוצר בבית העסק.
היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והעסקה בוצעה בבית הצרכן הרי שהעסקה הינה עסקת רוכלות ומשכך קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים.
| |
|
|
|
| 25/11/2019 13:10 |
שיפרה |
 | | מחבר: | שיפרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 13:10:55 |
| | עשיתי עסקה עם עורך דין שילמתי שכר טירחה מראש סכום מאוד גבוה ובחרתי לבטל אותה אחרי יום אחד לא חתמתי על דבר לא הוצג בפני דבר והעורך דין לא עשה למעני דבר ממש יום אחרי שקיבל את הכסף בחרתי לבטל את העסקה איתו מה החוק אומר לגבי ביטול עסקה עם נותן שירות וייעוץ | |
|
|
|
| 26/11/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 10:31:49 |
| שלום וברכה שיפרה,
קשה יהיה להקים זכות לביטול העסקה נשוא פנייתך מכוח דיני הגנת הצרכן, לעניות דעתנו. עליך לבוא בדברים עם עוה"ד. העובדה כי לא נחתם בין הצדדים הסכם שכר טרחה, עשויה לפעול לטובתך, כיוון שהדין מחייב את עוה"ד לערוך הסכם כתוב. | |
|
|
|
| 25/11/2019 11:26 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 11:26:44 |
| קניתי טלוויזיה דרך אינטרנט . מחיר הטלוויזיה ירד הרבה בגלל בלאק פראידאי.
בעל העסק הסכים למכור הטלוויזיה בעל פה במחיר החדש הנמוך. התקשרתי יומים לפני אספקת המוצר. המוכר הכחיש לכן ביטלתי העסקה . והוא אמר שמחייב אותי
150שח דמי ביטול וגם 180 הובלה למרות שהמוצר לא הגיע .
מה לעשות תודה מראש | |
|
|
|
| 25/11/2019 18:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 18:29:37 |
| שלום רב אמיר,
היה והודעת הביטול נעשתה במכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח ממחיר הנכס הנמוך מבניהם, כקבוע בסעיפים 14ג וסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן .
סעיף 14ג(ו)בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהו"מחיר הנכס" – מחירו הכולל של הנכס או של השירות, לרבות דמי ההובלה וכן כל תוספת או הוצאה אחרות שיחולו על הצרכן; "
על כן,ובהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בדין, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות בדין. | |
|
|
|
| 25/11/2019 12:14 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 12:14:34 |
| שלום רב,
יצרתי קשר טלפוני עם חברת פרטנר לעדכון חבילה, לאחר שיחה עם הנציג הגענו להסכמות על חבילה מסוימת. לאחר יומיים בדקתי שהחילה התעדכנה, לא רק שהמחיר לא ירד אלא המחיר עלה. כשיצרתי קשר הם טענו כי החבילה שהוצעה לי לא ניתנת להצעה בכלל והנציג עשה טעות.
האם ניתן להגיש תלונה על מצב כזה? | |
|
|
|
| 25/11/2019 18:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 18:29:00 |
| שלום רב שחר,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
היה והעסקה לא בוטלה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
במידה שהעסקה בוטלה על ידי בית העסק, אתה רשאי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין,בצירוף מסמכים התומכים בטענתך, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 25/11/2019 11:26 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 11:26:22 |
| קניתי טלוויזיה דרך אינטרנט . מחיר הטלוויזיה ירד הרבה בגלל בלאק פראידאי.
בעל העסק הסכים למכור הטלוויזיה בעל פה במחיר החדש הנמוך. התקשרתי יומים לפני אספקת המוצר. המוכר הכחיש לכן ביטלתי העסקה . והוא אמר שמחייב אותי
150שח דמי ביטול וגם 180 הובלה למרות שהמוצר לא הגיע .
מה לעשות תודה מראש | |
|
|
|
| 25/11/2019 18:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 18:21:08 |
| שלום רב אמיר,
היה והודעת הביטול נעשתה במכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח ממחיר הנכס הנמוך מבניהם, כקבוע בסעיפים 14ג וסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן .
סעיף 14ג(ו)בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהו"מחיר הנכס" – מחירו הכולל של הנכס או של השירות, לרבות דמי ההובלה וכן כל תוספת או הוצאה אחרות שיחולו על הצרכן; "
על כן,ובהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בדין, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות בדין. | |
|
|
|
| 25/11/2019 10:28 |
סימה בזה |
 | | מחבר: | סימה בזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 10:28:24 |
| אמא שלי פנסיונרית בת 75 פנתה לחברה על מנת לטפל בסכרת שלה. הם אמרו לה שעלות הטיפול הינו 1200 שח וקבעו שתגיע לטיפול.
כאשר הגיעה לטיפול הוספר לה שעליה לשלם 3500 שח להתחלה וכי הטיפול יכול להגיע מעל 10000 שח. אימי ששכלה את אבי לפני שלושה חודשים הסכימה בתמימות ולאחר 4 ימים התקשרה וביקשה לבטל את העיסקה. נאמר לה שאין אפשרות לבטל וכי עליה לשלם בגין מה שהזמינה וזה סירופ שמסתבר שהוא ללא אישור משרד הבריאות, תוכנית טיפולים, אבחון ודיקור וכול זה בעלות של 1900 שח. מה ניתן לעזור לאימי? | |
|
|
|
| 25/11/2019 18:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 18:10:05 |
| שלום רב סימה,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם בבית הצרכן?
יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם.
לאחריו, אתם מוזמנים להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
בנוסף, עליכם לפנות אל הוועדה לבדיקת הטעיית ציבור במשרד הבריאות, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הוועדה:
https://www.health.gov.il/Services/Committee/deceive/Pages/default.aspx
| |
|
|
|
| 25/11/2019 10:23 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 10:23:22 |
| ההורים שלי מעל גיל 65 והם רוצים לבטל חבילת נופש לחול.
אבא שלי עבר התקף לב לפני יומים 23.11.19 והם כרגע נמצאים באתונה
אני רוצה לדעת מה דמי ביטול שלהם לפי החוק.
כי החברה אומרת שהם ציריכם לשלם 80 אחוז דמי ביטול
תודה סתיו 0502410040 | |
|
|
|
| 25/11/2019 18:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 18:03:31 |
| שלום רב סתיו,
חסרים פרטים- מתי בוצעה העסקה? כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי מועד קבלת השירות?
בהנחה שהוריך כבר קיבלו את השירות, יש לבדוק אם יש ביטוח? אם כן, יש לעיין בו ולבדוק מה הביטוח מכסה.
אם לאו, יש לפעול בהתאם להסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 25/11/2019 10:22 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 10:22:54 |
| ההורים שלי מעל גיל 65 והם רוצים לבטל חבילת נופש לחול.
אבא שלי עבר התקף לב לפני יומים 23.11.19 והם כרגע נמצאים באתונה
אני רוצה לדעת מה דמי ביטול שלהם לפי החוק.
כי החברה אומרת שהם ציריכם לשלם 80 אחוז דמי ביטול
תודה סתיו 0502410040 | |
|
|
|
| 25/11/2019 18:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 18:00:35 |
| שלום רב סתיו,
האם יש ביטוח? אם כן, יש לעיין בו ולבדוק מה הביטוח מכסה
| |
|
|
|
|