| 25/11/2019 11:14 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 11:14:34 |
| | שלום, רציתי לדעת האם על מוצר שנרכש מחוץ לאילת אני אמורה לקבל זיכוי באילת לפי המחיר המלא ששולם או לפי המחיר באילת (פחות מע''מ). תודה | |
|
|
|
| 25/11/2019 18:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2019 | | שעה: | 18:15:13 |
| שלום רב טל,
חסרים פרטים כגון:
אופן ביצוע העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מה המוצר שנרכש?
מה מחירו?
תאריך ביצוע העסקה?
לא ציינת מה המדיניות של בית העסק ממנו נרכש המוצר (על בית העסק להציג שילוט בחנות)? | |
|
|
|
| 26/11/2019 09:22 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 09:22:29 |
| בוצעה עסקה פרונטלית של תכשיט בגובה 500 שח
בתאריך 19/11.
לא הוצגה מדיניות לגבי זיכוי באילת. | |
|
|
|
| 26/11/2019 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 14:19:37 |
| טל שלום רב,
היה ואין זכות ביטול בשלב בו הוחזר המוצר (במקרה של תכשיט, כאשר חלפו למעלה מיומיים, שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה) והיה ובית העסק מוכן להנפיק זיכוי, הרי שעל פי הוראות סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן, על העוסק להנפיק זיכוי על מלוא הסכום ששולם על ידי הצרכן, גם כאשר ההנפקה מתבצעת בתוך תחומי העיר אילת. | |
|
|
|
| 28/11/2019 00:16 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 00:16:41 |
| שלחתי לשירות לקוחות של החברה צילום של הסעיף הזה בחוק וזו תשובתם:" הצילום אינו רלוונטי לנושא שלך מכיון שאילת מוחרגת בנושא הזה , אין כל התיחסות לענין המע"מ בכל אחת מהפסקאות שצורפו. מענה החברה במקרה זה נשאר בעינו ולא ישתנה."
מוכנים לזכות רק לפי המחיר באילת.
אשמח לדעת מה ניתן לעשות בעניין וכיצד לפעול? | |
|
|
|
| 1/12/2019 10:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:29:49 |
| שלום רב טל,
אם כך, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף המסמכים הקשורים בעסקה המדוברת.
לאחריו, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 28/11/2019 12:24 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 12:24:07 |
| שלום רב , לפני כשבועיים רכשתי תוכנת מחשב ...לפני כיומיים עברתי הדרכה על התוכנה והתקנתה ( לראשונה ) במחשב שלי.לאחר ההדרכה שלחתי מייל לחברת התוכנה כי איני מעוניינת במוצר.טענתם היתה שלא ניתן לבטל את העיסקה היות וחתמתי להם על הסכם בו אני מאשרת שאין ביטול עיסקה
האם זה חוקי להחתים אותי ?
האם יש מה לעשות בנידון ? | |
|
|
|
| 1/12/2019 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:25:33 |
| שלום רב קרן,
במקרה המתואר, יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק את התנאים לביטול, ככל שקיימים. | |
|
|
|
| 27/11/2019 16:33 |
פיטר |
 | | מחבר: | פיטר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 16:33:49 |
| שלום,
רכשתי מחברה מסוימת מקלחון כולל התקנה. על ההתקנה שילמתי בנפרד כמובן במזומן למתקין. הגיע המתקין פעם ראשונה להתקין את המקלחון ואמרו לי שחסר לו ספים. תיאמו לי התקנה של הספים למועד אחר. הגיע אותו מתקין בפעם השניה, המידות של הספים לא היו תואמות למקלחון. תיאמו מועד אחר וסיכמץי איתם שיגיעו בסוף היום כי אני לא אבזבז את זמני היקר ואצא מהעבודה בגלל רמת השירות הנמוכה שלהם. פתאום המתקין מתקשר אליי ואומר לי שהוא בא בין 1 ל 2 !!!
התקשרתי לשירות לקוחות והנציגה שם אומרת לי אין מה לעשות זה הזמן שהוא יכול אחרת צריך לחכות עוד שבוע!
איך החוק יכול לעזור לי במקרה הזה? אני כבר שלושה שבועות בלי הספים הללו, שהיו אמורים להתקין אותם כבר בפעם הראשונה, ובינתיים אני סובל מזה שהמים יוצאים החוצה כשמקלחים. אבקש את עזרתכם.
| |
|
|
|
| 28/11/2019 13:43 |
פיטר |
 | |
|
| 1/12/2019 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:22:15 |
| שלום רב פיטר,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר שמעכב את המענה בפנייתך.
שנית,אתה מציין כי:
"...תיאמו מועד אחר וסיכמץי איתם שיגיעו בסוף היום ..."- לא ציינת האם נקבע מועד לאספקת המוצר?
במקרה המתואר, והיה ולא נקבע מועד הגעת המתקין, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ונגרם לך נזק מוכח (כגון: הפסד יום עבודה) בשל כל ההתנהלות של החברה, באפשרותך, לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך. | |
|
|
|
| 28/11/2019 11:18 |
אביעד |
 | | מחבר: | אביעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 11:18:39 |
| שלום,
בתאריך 23/10 ביצעתי רכישה טלפונית של ביגוד רכיבה (כמה פריטים) בסך של 1,900 ש"ח, אחר הפריטים לא התאים במידה והחזרתי אותו לחנות יום למחרת.
המוכר לא זיכה אותי בגין הפריט כיוון שלטענתו אמורה להגיע סחורה בקרוב עם המידה המתאימה, אך מעולם לא חזר כדי לעדכן אותי השגיעו המידות.
היום התקשרתי על מנת לקבל זיכוי מכיוון שעבר מעל לחודש, ולטענת המוכר אני לא עומד באמות המידה הנדרשות ולטענתו "השיחה הזו לא מתאימה לו".
כרגע הכסף שלי אצלו וגם הפריט אצלו (כבר חודש).
מה ניתן לעשות?
תודה,
אביעד. | |
|
|
|
| 1/12/2019 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:16:44 |
| שלום רב אביעד,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או ובמחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 28/11/2019 10:55 |
שיראל |
 | | מחבר: | שיראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 10:55:01 |
| שלום,
ביום שישי עשיתי הזמנה דרך בוקינג למלון בהרצליה לאותו יום בשעה 12:30.
לאחר רבע שעה ביטלתי את ההזמנה כי הבנתי שלא אוכל לממשה.
קיבלתי אישור במייל על ביטול העסקה אך בפועל חויבתי במלוא הסכום.
בוקינג טוענים כי בחרתי באפשרות ללא ביטול ואני ביקשתי לפנות למלון כי אין להם שום נזק בביטול תוך רבע שעה.
נענתי כי אין מה לעשות.
בסוף גם לא זכיתי ללכת למלון וגם שילמתי את מלוא הסכום.
האם לפי החוק אני יכולה לדרוש את החזר הכסף כי הביטול היה ממש מהיר?
תודה | |
|
|
|
| 1/12/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:14:47 |
| שלום וברכה שיראל,
ראשית יש לציין כי חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקת תיירות בתוך 14 יום, וזאת בתנאי שנותרו לפחות 7 ימים שאינם ימי מנוחה בין מועד הודעת הביטול לבין המועד הקבוע לנופש. דבר שכמובן אינו מתקיים במקרה נשוא פנייתך. אין כל משמעות לעובדה כי הביטול נעשה בתוך זמן קצר ביותר. בנוסף, אכן רשאי בית העסק להציע עסקת נופש במלון ללא זכות הביטול האמורה לעיל ובתנאים הקבועים לכך בחוק. | |
|
|
|
| 28/11/2019 10:46 |
ינון דהן |
 | | מחבר: | ינון דהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 10:46:28 |
| | שלום וברכה יש חברה שפירסמה באתר אינטרנט שלה עגלת לתינוק במחיר של 66₪ לאחר ההזמנה התקשרו מהחברה וטענו שזה טעות סופר ולא הגיוני שיפרסמו במחיר כזה ועכשיו הם לא מעוניינים לשלוח לי את המוצר במחיר הזה רק במחיר 699₪ והם טוענים שהם מגובים ע"י המועצה הישראלית לצרכנות למרות שיש סעיף בחוק הגנת הצרכן שטוען שאני מגובה כי זו טעות שלהם ולא שלי הם טוענים שהמחיר לא בגיוני ביחס למוצר הוסבר להם שהמחיר הם קובעים מחר מחרתיים יחליטו למכור ב10₪ אף אחד לא יגיד להם כלום אשמח לתשובה שלכם | |
|
|
|
| 1/12/2019 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:07:24 |
| שלום וברכה ינון,
אכן ישנה הוראה בסעיף 17 לחוק הגנת הצרכן ממנה ניתן לגזור חובה כלפי בית העסק למכור מוצר במחיר שפורסם על ידו (הסעיף מתייחס לפער בין מחיר על גבי המדף לעוממת המחיר בקופה). ברם, הדין נותן מקום גם לשגגות בתום לב וממילא הסעד העיקרי שלא לומר היחידי לעוולת הטעיה במחיר הינה ביטול העסקה ללא כל עלות מצד הצרכן. | |
|
|
|
| 28/11/2019 09:15 |
ליאורה לוי |
 | | מחבר: | ליאורה לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 09:15:06 |
| היי,
קניתי שמיכת פוך מנוצות, היה כתוב בהוראות שמומלץ לאוויר, ואכן יש ריח לא נעים חזק מאוד. יש לי שמיכת פוך של אותה חברה משנים קודמות - כמעט שאין לה ריח, ולכן חזרתי לאותה חברה.
לאחר מספר חודשי שימוש ומספר איוורורים - הריח לא יצא, ואפילו לא נחלש.
פניתי לשירות הלקוחות של החברה וקיבלתי תשובה שאין שהשמיכה תקינה וזהו ריח אופייני לשמיכת נוצות, ומלבד זאת עבר זמן האחריות
שוב מציינת שברשותי מספר שמיכות פוך, אחת מהן של אותה חברה - והריח לא כל כך נוראי.
יש מה לעשות?
בתודה,
ליאורה לוי | |
|
|
|
| 1/12/2019 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 09:55:18 |
| שלום רב ליאורה,
את מציינת כי:
"...פניתי לשירות הלקוחות של החברה וקיבלתי תשובה שאין שהשמיכה תקינה וזהו ריח אופייני לשמיכת נוצות, ומלבד זאת עבר זמן האחריות..."- מתי נרכש המוצר?
האם אכן תקופת האחריות חלפה?
עקרונית, במקרה בו יש מחלוקת עובדתית (כל צד טוען אחרת) הרי שבמקרה זה רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 28/11/2019 00:38 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 00:38:04 |
| אם שירות נמכר זמן קצר מאוד לפני תום מועד השימוש בו, בדומה למשל קוטג' שנמכר יום לפני שהוא כבר לא בתוקף, האם זה לגיטימי ?
ואם קנית שירות והתחרטת, או שלא יכולת לממשו, האם אתה זכאי להחזר כספי ? | |
|
|
|
| 1/12/2019 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 09:52:21 |
| שלום רב אורית,
האם תוכלי לפרט את פנייתך? מה השירות שנרכש? מה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם?
עקרונית, בהנחה שמדובר בעסקה בין צרכן לבין בית עסק, הרי שסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
| |
|
|
|
| 27/11/2019 18:51 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 18:51:37 |
| שלום רב,
אני רוצה לשאול מה ניתן לעשות עם התופעה שאני משלם מנוי (דרך חברת HOT)
לצפייה בערוצים מבית "ערוץ הספורט" אבל לוח השידורים שמפורסם ע"י ערוץ הספורט לא מתקיים במציאות.
דבר חשוב נוסף, אני לא מצליח למצוא שום דרך ליצור קשר עם "ערוץ הספורט" !!!! לא באינטרנט, לא פייסבוק - אין שום דרך לשלוח מכתב או להתקשר !!!!
בשל העובדה שישנם תכנים או ענפי ספורט, שמשודרים בערוצים אלו מבית "ערוץ הספורט", ואני מעוניין לצפות בתכנים אלו, אני רכשתי מנוי של 5 ערוצים בעלות חודשית של 51 ש"ח.
חלק מהתכנים אני צופה בזמן השידור וחלק צופה לאחר זמן בהקלטה (הקלטה בממיר HOT מקליט).
אולם,
קיימת כבר מעל שנה, תופעה נפוצה מאוד שלוח השידורים ש"ערוץ הספורט" מפרסם, לא מתרחש במציאות, ובמקרים רבים גם לא מפורסם כלל לוח השידורים ליום המחרת.
אני רואה את לוח השידורים ביום מסוים, מה ישודר ביום שלמחרת ומתכנן את הזמן שלי שאוכל לצפות (לפעמים מדובר הצורך להתעורר בשעת לילה לשם צפייה). לפעמים אני מכוון הקלטה בממיר ומתכוון לצפות בהזדמנות שאוכל.
כבר תקופה ארוכה שאני מתיישב לצפות בתוכן ומגלה שמשודר תוכן אחר, או מתיישב לצפות בהקלטה של תוכן ומגלה שאכן הוקלט הערוץ והשעה הנכונים אבל התוכן המוקלט או אחר.
ה"הפתעות" הללו קורות לי אישית בממצוע פעמיים בשבוע והתחלתי לשים לב לכך כבר משנת 2018.
אני יודע שחברת הכבלים HOT היא איננה מקור הבעיה לכן אני לא יכול להתלונן כלפיהם או לבקש פיצוי או כל פתרון שהו. את "ערוץ הספורט" כאמור, לא ניתן להשיג בכדי לדווח ולהתלונן.
עד היום,
מידי כמה זמן אני מנסה לחפש כיצד ליצור קשר עם "ערוץ הספורט" אבל מעולם לא הצלחתי, ואני מתייאש מהמצב למשך כמה זמן וחוזר חלילה.
היום,
אני החלטתי שאני אנסה לברר ב"מועצה לצרכנות" האם יש כאן פגיעה בצרכן, כמו שאני אישית מרגיש והאם יש דרך ליצור קשר עם "ערוץ הספורט" בסיוע שלכם, במטרה להתלונן ולדרוש פתרון.
לכן השאל אתכם,
מה לדעתכם אני צריך לעשות ?
למי לפנות וכיצד ?
האם נכונה היא דעתי יש כאן פגיעה בי כצרכן שמשלם על מוצר והמוצר "פגום" ?
אין לי דרך אחרת במחיר סביר, לצפות בתכני שב"ערוץ הספורט" אך מידי כמה ימים אני מפספס תוכן שמעוניין לצפות בשל לוח שירודים לא אמין ולא נכון.
חשוב לי לציין עובדה בנושא,
אני צופה בגם ב-2 ערוצי ספורט של "יורוספורט" וגם משלם 66 ש"ח לחודש על מנוי של 5 ערוצים מבית "ספורט 1" ובכל 7 ערוצים אלו תמיד היה ידוע ומפורסם לוח השידורים ל- 4 ימים קדימה לפכות ומעולם לא הייתה תקלה אחת של תוכן שפורסם מועד שידורו ובמציאות שודר תוכן אחר.
התקלות הללו שאני מציג כאן הן רק בערוצים של "ערוץ הספורט".
בבקשה עזרו לי להגיע לפתרון בנושא,
כי אני משלם אך לא מסוגל לצפות בחלק מהתכנים של "ערוץ הספורט"
אבל לבטל את המנוי לערוצים זהו צעד שאני לא מעוניין כי בכל זאת חלק מהתכנים אני כן מצליח לצפות וכן נהנה ממה שמצליח לצפות אז חבל לי "לזרוק הכל לפח". | |
|
|
|
| 1/12/2019 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 09:43:13 |
| שלום וברכה עדי,
עליך לפנות לרשות השניה לטלוויזיה ולרדיו אשר אמונה על הפיקוח על הערוץ. נא ראה בלינק שלהלן:
http://www.rashut2.org.il/public_complain.asp | |
|
|
|
| 27/11/2019 18:46 |
chana |
 | | מחבר: | chana (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 18:46:22 |
| | I purchased a 'cartis nittan' from a snif do'ar for which I paid 20 nis and put on it an amount of a few hundred shekels. I never used the card, not in a store and not online. Two months after purchase, I tried to use it and when that proved difficult, I contacted the credit card company that issued the card and they told me that I had 5 nis on the card. The credit card company told me that the card had been used two times for payment to Bezek - I contacted Bezek and Bezek International and both said that my card had not been used for payments to them. The credit card company said they will look into the matter but are not responsible for these type of fraud situations.Is there anything I can do? Thanks so much for your help. | |
|
|
|
| 1/12/2019 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 09:33:36 |
| shalom u-Vrachan Chana,
We suggest you first wait for the results of the Credit Card Company's Inquiery. You should also conduct an inquiery of your own, and approach the Credit Card Company in writing demanding a refund of the lost sum of money. | |
|
|
|
| 27/11/2019 17:18 |
מעין |
 | | מחבר: | מעין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 17:18:24 |
| שלום,
רכשתי קורס אינטרנטי וקבלתי טבלט מתנה ופתחתי אותו .לאחר שבוע ביטלתי את הקורס והבטיחו להחזיר לי כסף בקיזוז עלות המתנה .ואיך לי צורך בו .מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 1/12/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 09:11:02 |
| שלום רב מעין,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם המוצר שקיבלת הינו במתנה או בעלות? מה כתוב לך בהסכם?
היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בעסקה מתמשכת בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בין אם השירות הוחל בנתינתו ובין אם לאו. בעסקה שאינה מתמשכת- הביטול ייעשה בתוך 14 ימים ובלבד שהביטול ייעשה יומיים לפני קבלת השירות, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
ברכישת נכס- הביטול יעשה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
לעניין מסירת מוצר כמתנה- יש לציין כי סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
לכן, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 27/11/2019 15:23 |
סבטלנה |
 | | מחבר: | סבטלנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 15:23:33 |
| רכשתי קורקינט לפני חצי שנה. כבר בחודש הראשון הוא התחיל להתפורר. הברגים נפלו החוצה מזמן הנסיעה, המטען לא עבד, בזמן הרכישה לא קיבלתי חוברת הפעלה, מעולם לא קיבלתי אישורים על תיקונים שנעשו. שילמתי 4000 על מוצר שעוד חודשיים אוכל פשוט לדים אותו בפח והמוכרים לא לוקחים אחריות. נכון לעכשיו ידית הגז שבורה, שקע הטעינה יצא החוצה ולא ניתן להטעין. היבואן דורש כסף על התיקונים כי, לדבריו, אני שברתי את הידית ואת השקע וזה לא פגם יצור.
השאלה שלי: יש רקוב משפחה שיכול לתקן את רוב הדברים בחינם. במקרה והוא יתקן, האם אני שומרת על זכות לתבוע ולדרוש להחליף את המוצר או להחזיר את הכסף או שבמקרה והתערבתי בתיקון האחריות נפסלת ולא תהיה לי זכות לתבוע? תודה | |
|
|
|
| 1/12/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 09:03:26 |
| שלום רב סבטלנה,
ראשית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)קובעות כי במוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות בחינם, הניתנת על ידי היבואן/יצרן, על כן, היה ונמצא פגם במוצר על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
עם זאת, סעיף 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)קובעות כי היבואן/יצרן לא יתקן את הטעון תיקון אם הנזק במוצר נוצר במכוון על ידי הצרכן.
מכאן, שלטעמי יהיה עליך לעיין בתעודת האחריות ולאחריו לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 27/11/2019 12:40 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 12:40:47 |
| שלום,
קניתי פריט מסוים בחנות פרטית , החזרתי אותו וקיבלתי עליו זיכוי כתוב על כרטיס ביקור וחתום.
כשבאתי לקנות משהו עם הזיכוי - נאמר לי שהוא לא כולל מבצעים , אך שום דבר כזה לא צוין על גבי הזיכוי (מה גם ששילמתי באשראי רגיל, כסף לכל דבר).
האם זה חוקי?
תודה רבה,
קורל | |
|
|
|
| 27/11/2019 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 16:31:30 |
| שלום וברכה קורל,
התנהלות בית העסק כמתואר בפנייתך נוגדת על פניו את הוראות סעיף 14ז' לחוק הגנת צרכן, הקובעות כי לא יהיה כל תוקף להגבלת הזיכוי. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 28/11/2019 22:17 |
קורל |
 | |
|
| 27/11/2019 14:14 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 14:14:00 |
| שלום רכשתי עבור ביתי שרשרת מרשת מוכרת באתר שלהם ,אממה השרשרת הגיע שלא מה שביקשתי והם לא מוכנים לזכות או לשלוח לי מוצר אחר במקום טוענים שאין החלפה.
טענתי בפניהם שבקבלה רשום עד 14 ימי עסקים .מה עלי לעשות בבקשה? | |
|
|
|
| 27/11/2019 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 17:30:11 |
| שלום וברכה אלי,
התנהלות בית העסק אינה תקינה על פניו. חוק הגנת הצרכן קובע כי ניתן לבטל עסקת מכר מרחוק (למשל באינטרנט כמתואר בפנייתך) וזאת בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר, כנגד תשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח כאשר על הצרכן להשיב את המוצר לבית העסק. יתירה מכך, במקרה של אי התאמה מהותית במוצר, כמתואר בפנייתך, יש לבטל את העסקה ולהשיב את מלוא התמורה ששולמה ללא דמי ביטול וללא נשיאה בעלות המשלוח חזרה. סירוב בית העסק לכבד את הודעת הביטול כאמור לעיל עשויה לחייבו בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח לטובת הצרכן מכוח סעיף 31א' לחוק. אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 27/11/2019 14:51 |
נתי |
 | | מחבר: | נתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 14:51:22 |
| חיובי האשראי המשיכו עד שנחנק החשבון, וכעת אין עם מי לדבר...
חברה אחת נעלמה, אין טלפונים אין משרד...
חברה שניה מתעלמת, דיברתי עם 10 נציגים של החברה, שהם בעצמם אומרים "אין עם מי לדבר"...
מה עושים? | |
|
|
|
| 27/11/2019 17:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 17:29:47 |
| שלום וברכה נתי,
פנייתך אינה מבוררת דיו למתן מענה לגופה של שאלה. אין זה מן הנמנע כי עליך לפנות בכתב גם לחברת האשראי דרישה לעצור ו/או לבטל את החיובים מכוח חוק כרטיסי חיוב, וזאת בנוסף לפניה בכתב להנהלות בתי העסק הרלוונטיים. | |
|
|
|
| 27/11/2019 14:13 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 14:13:48 |
| שלום רכשתי עבור ביתי שרשרת מרשת מוכרת באתר שלהם ,אממה השרשרת הגיע שלא מה שביקשתי והם לא מוכנים לזכות או לשלוח לי מוצר אחר במקום טוענים שאין החלפה.
|
|
|
| 27/11/2019 17:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 17:27:49 |
| שלום וברכה אלי,
התנהלות בית העסק אינה תקינה על פניו. חוק הגנת הצרכן קובע כי ניתן לבטל עסקת מכר מרחוק (למשל באינטרנט כמתואר בפנייתך) וזאת בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר, כנגד תשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח כאשר על הצרכן להשיב את המוצר לבית העסק. יתירה מכך, במקרה של אי התאמה מהותית במוצר, כמתואר בפנייתך, יש לבטל את העסקה ולהשיב את מלוא התמורה ששולמה ללא דמי ביטול וללא נשיאה בעלות המשלוח חזרה. סירוב בית העסק לכבד את הודעת הביטול כאמור לעיל עשויה לחייבו בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח לטובת הצרכן מכוח סעיף 31א' לחוק. אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 27/11/2019 14:13 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 14:13:36 |
|
|
|
| 27/11/2019 17:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 17:26:45 |
| שלום וברכה אלי,
|
|
|
| 27/11/2019 14:07 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 14:07:47 |
| שלום. רכשתי שטיח דרך האינטרנט. השטיח התקבל אתמול כאשר הבחנתי שאינו תואם את התמונה שהוצגה באינטרנט. ביקשתי לבטל את העסקה. המוכר מסכים, אולם טוען שעלות המשלוח הינה עלי. מי אמור לשאת בעלות המשלוח של השטיח חזרה לספק?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 27/11/2019 17:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 17:22:41 |
| שלום וברכה עינת,
חוק הגנת הצרכן קובע כי במקרה של ביטול עסקת מכר מרחוק (למשל באינטרנט כמתואר בפנייתך) מחמת אי התאמה מהותית במוצר, אין לחייב את הצרכן בעלות כלשהי, לרבות בעלות המשלוח חזרה לבית העסק - אשר מושתת על הצרכן במקרה של ביטול עסקת מכר מרחוק מחמת חרטה. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה והטענות ובצירוף ראיות לאי ההתאמה המהותית הנטענת, ובדרישה להשיב את מלוא התמורה ששולמה, וכן לאסוף את המוצר בחזרה/לשאת בעלויות ההובלה. | |
|
|
|
| 27/11/2019 13:28 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 13:28:55 |
| הי, הזמנתי מאמישרגז טכנאי לבדיקת תקלה במחמם מים על גז של אמישרגז. גבו ממני מראש 180 ש"ח ותיאמו איתי טכנאי למחרת.
לא ביקשו לדעת את דגם המוצר רק שאלו כמה שנים יש לי אותו וציינתי שאינו חדש ושיש לי אותו למעלה מ-6 שנים.
הטכנאי הגיע עלה על סולם והשקיף לכיוון המכשיר ואמר לי שעל המכשיר הזה הם לא נותנים שירות ושיש חברה אחרת שנותנת שירות.
למעשה הגיע טכנאי כדי לומר לי שהם לא נותנים שירות על המוצר הזה.
האם אני יכולה לדרוש זיכוי על עלות הטכנאי שגבו ממני מראש - 180 ש"ח.
הרי הטכנאי אומנם הגיע אבל אפילו לא בדק את המכשיר ולא קיבלתי שירות. | |
|
|
|
| 27/11/2019 17:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 17:19:40 |
| שלום וברכה שיר,
אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה והטענות, לרבות הטענה כי ניתן היה להימנע מגביית סכום מיותר זה ע"י בדיקה פשוטה בטלפון של המכשיר הרלוונטי, ובדרישה להשיב את הכספים, ולו לקבלת עמדת בית העסק. | |
|
|
|
| 27/11/2019 13:27 |
סטאס |
 | | מחבר: | סטאס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 13:27:02 |
| אמה שלי הייתה "בביקור שורשים" ושלחה משם לארץ מכונת תפירה עתיקה שלה. הדבר הגיע ארצה שבור ולא נתן לשמוש. דבר היה נשלח דרך חברה בינלאומית EMS והגיע עם שליח.
פניתי לדואר ול-EMS, מלתי דו"ח נזקים כי הוצאות על שליחה ומסים הן לפחות 2000 שח, וזה לא כולל אלות המוצר אצמו. ענו לי שאם ברצונינו להגיש את תביעה, יש לפנות למשרד דואר יוצא במדינת שולח (וזות רוסיה) ולסדר דברים אתם, שזה הכלל והדואר בינלאומי רק עובד לפי כלל הזה.
שאלה:
האם זה אמת ואין טעם להגיש תביעה בארץ למרות שחברה שולחת EMS היא בינלאומית?
גם אמה שלי גם אני גרים בארץ.
תודה
סטאס. | |
|
|
|
| 27/11/2019 17:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 17:11:00 |
| שלום וברכה סטאס,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלתך במגבלות הפורום, מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה, לרבות מיהות הצדדים עמם התקשר בהסכמים, היקפי האחריות, קיומן של תניות שיפוט ספציפיות וכיוצ"ב. אין זה מן הנמנע כי ניתן להגיש תביעה בגין הנזקים שנגרמו לך כתוצאה מהעוולות הנטענות של בתי העסק גם בארץ (ישנן שורה של קריטריונים רלוונטיים המנויים בתקנה 500 לתקנות סדר הדין האזרחי, אשר מומלץ לעיין בהם), ברם כאמור לא ניתן להכריע בשאלה במגבלות הפורום. אולי מוטב להיוועץ עם עו"ד בתחום המשפט הבינלאומי. | |
|
|
|
|