| 28/11/2019 15:49 |
מוריאל |
 | | מחבר: | מוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 15:49:23 |
| היי רכשנו כרטיסי טיסה דרך אליס
אליס הודיעה לנו שחברת התעופה הפסיקה את עבודה עד לתאריך21/12 כאמור הטיסה שלנו היא ב25/12 מטעמם נמסר עוד כי אינם יודעים דבר ויש סיכוי שכנראה חברת התעופה תלך לכיון פשיטת רגל ורק שהם יקבלו החזר אם יחזירו לנו את הכסף לבנתיםם אנו ביטלנו את הטיסה בתמורה לדמי ביטול של 80$ השאלה כאן מי לוקח אחריות בנושא והאם אליס צריכים לדאוג לנו לטיסה חלופית או לפחות להחזר הכספי | |
|
|
|
| 1/12/2019 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 13:15:35 |
| שלום וברכה מוריאל,
קשה כמובן ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום בעיקר מחמת העדר יכולת לרדת למכלול נסיבות הפרשה וממילא פנייתך אינה מבוררת דיו. יש לציין עם זאת כי לדברייך בוטלה הטיסה על ידכם וכספכם הושב לכם למעט דמי הביטול הנקובים בפנייה (במאמר מוסגר ע"פ חוק הגנת הצרכן ביטול כרטיסי טיסה כפוף לדמי ביטול של 100 ש"ח בגין כל כרטיס). אין זה מן הנמנע כי בנסיבות בהן בוטלה העסקה על ידכם קשה יהיה לבוא חשבון עם בית העסק אליס, ברם יש לנסות ולפנות בכתב להנהלת לבית העסק בדרישה לשאת בעלויות הביטול נוכח נסיבות הפרשה. | |
|
|
|
| 2/12/2019 11:33 |
מוריאל |
 | | מחבר: | מוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 11:33:20 |
| לא החוזר אלינו כסף בכלל !!!
עשינו ביטול כחוק עם דמי ביטול וכרגע הם לא מחזירים לנו כסף וגם לא תשובה אם יוחזר כלל הכסף
| |
|
|
|
| 2/12/2019 12:18 |
ריאן |
 | | מחבר: | ריאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 12:18:40 |
| היי
גם אני באותה בעיה עם אשת טורס ..
אני אין לי אפרשות אפילו לבטל בגלל שעברו 14 ימים
שירות לקוחות מזעזיע .. אומרים לי שחברת התעופה עדיין לא פשטה רגל והטיס שלי מאושרת בתאריך 24/12
האם הכחשת עסקה במקרה הזה חוקית ??? | |
|
|
|
| 2/12/2019 12:18 |
ריאן |
 | | מחבר: | ריאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 12:18:51 |
| היי
שירות לקוחות מזעזיע .. אומרים לי שחברת התעופה עדיין לא פשטה רגל והטיס שלי מאושרת בתאריך 24/12
|
|
|
| 2/12/2019 12:19 |
ריאן |
 | | מחבר: | ריאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 12:19:08 |
| היי
|
|
|
| 29/11/2019 17:56 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2019 | | שעה: | 17:56:20 |
| רשום לפני הגשת תלונה המועצה לצרכנות תטפל אך ורק בתלונות לאחר שנעשתה פנייה מצד הצרכן בכתב לבית העסק!.
אפשר הסבר מזה זה פנייה בכתב?
האם הגשת תלונה למעוצה תמורת כסף? | |
|
|
|
| 2/12/2019 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 11:55:41 |
| שלום רב אמיר,
בטרם אתה פונה למועצה הישראלית לצרכנית, יהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ואתה לא מקבל מענה או שהמענה אינו לשביעות רצונך, אזי' אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך מול בית העסק.
טיפול במועצה הישראלית לצרכנות הינה ללא עלות.
ראה מידע עלינו באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/who_are_we | |
|
|
|
| 27/11/2019 10:47 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 10:47:27 |
| | התעניינתי בלימודים מקוונים באחת המכללות, מנהל המכללה דיבר איתי באופן אישי בטלפון. שאלתי אותו מס' שאלות ואחת מאוד חשובה הייתה מהם המועדים להרשמה ללימודים והוא אמר לי רק באוקטובר ובפועל מתברר לי שאפשר להירשם מתי שרוצים. כשהחלטתי שזה בסדר לי ללמוד הוא דיבר איתי בטלפון, שלח לי את החוזה באסאמאס ואמר לי "תרדי למטה ותחתמי" האמת היא שלא קראתי מה כתוב והוא גם לא פירט. ברגע שחתמתי, שילמתי דמי הרשמה הקורסים נפתחו שלחתי לו שיקים וזהו. לא עבר עדיין חודש ממועד הרישום והסתבר לי שאני בהריון בסיכון ולא אוכל להגיע לבחינות שנמצאות במרכז ואני גרה באילת. פניתי אליהם והם מוכנים לבטל רק בתנאי שאשלם סכום אסטרונומי. אני מרגישה שזה לא בסדר מצידו שלא פירט את תנאי הביטול וגם שיקר לגבי מועד ההרשמה. ומצד שני מודעת לזה שזו אשמתי שלא קראתי את החוזה. האם אוכל לבטל את החוזה? | |
|
|
|
| 27/11/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 13:47:22 |
| שלום רב שיר,
האם הלימודים הם במוסד אקדמי המוכר על ידי המל"ג?
אם כן, יש לפנות אל המל"ג
אם העסקה נעשתה מול בית עסק שאינו מוכר על ידי המל"ג יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/11/2019 01:37 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2019 | | שעה: | 01:37:46 |
| | תודה רבה על המענה, זהו מוסד פרטי שלא מוכר ע"י המל"ג. לאחר קריאת החוזה אין התייחסות לביטול לימודים עקב מצב בריאותי. לאחר שמנהל המכללה דיבר איתי הוא לא הסכים בשום פנים ואופן להתייחס למצבי הרפואי שלא היה צפוי מראש, הצעתי שאשלח לו מסמכים המוכיחים אך הוא אמר שזה לא יעזור. כרגע אני מאושפזת בהריון בסיכון גבוה, אין לי אפשרות ללמוד, לעבוד ובטח שלא לנסוע לבחינות שמתקיימות 6 שעות נסיעה ממני. הם דורשים ממני 16 אלף שקל על כלום, פשוט על ביטול לימודים. שיקרו לי מהשיחה הראשונה ואפילו מודים בכך ועוד מתגאים באתר שלהם שיש להם את "תו אמון הציבור" והם מאוד אמינים במיוחד בחוזים שהם עושים עם התלמידים.עכשיו בנוסף למצבי הבריאותי גם מצבי הנפשי והכלכלי מתערער כי אני צריכה גם לקחת עורך דין כדי לצאת מהחוזה הזה. פשוט בושה!! | |
|
|
|
| 2/12/2019 11:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 11:44:02 |
| שלום רב שיר,
האם שלחת מכתב לבית העסק? אם לאו, יש לפנות אליהם בכתב ולאחריו, אם תתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 28/11/2019 18:12 |
קארין |
 | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 18:12:11 |
| שאלה: רכשתי פריט לבוש מחברה במחיר נמוך מהרגיל בשל תמחור לא נכון של המוצר ע"י הסניף.
בהמשך גיליתי שיש בפריט פגם. פניתי לחנות הרשת על מנת להחליף את הפריט באות הפריט (אחד לאחד) ונאמר לי שאני צריכה להשלים את הפעם בתמחור.
האם זה נכון? | |
|
|
|
| 2/12/2019 10:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 10:47:36 |
| שלום רב קארין,
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
על כן, ייתכן כי המחיר ששילמת על הפריט הראשון היה נמוך בעקבות מחיר שהוצג על המוצר ואינו משקף את המחיר האמיתי שלו כשאר המוצרים , על כן משהגעת להחליפו רשאי בית העסק לדרוש את המחיר האמיתי של המוצר.
אולם, היה ואת מעוניינת לבטל את העסקה ואת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה (מחיר מעל 50 ש"ח והביטול נעשה בתוך יומיים שלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן)ניתן לפנות אל בית העסק.
| |
|
|
|
| 2/12/2019 11:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 11:14:31 |
| שלום וברכה קארין,
יש לחדד את תשובתנו הקודמת בעניין פנייתך. ע"פ חוק המכר חלה חובה על בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה המתגלית במוצר. מקום בו לא מתקן בית העסק את אי ההתאמה, קמה לצרכן הזכות לבחור האם לקיים את העסקה, למשל על דרך של קבלת מוצר אחר תחת זה הפגום, או לבטלה ולקבל את מלוא התמורה ששולמה על ידו בחזרה (נא ראי סעיפים 11 + 28 לחוק המכר). | |
|
|
|
| 29/11/2019 12:08 |
פלוני |
 | | מחבר: | פלוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2019 | | שעה: | 12:08:21 |
| | רכשתי רכב ממגרש במחיר מעל המחירון, נאמר לי כי הרכב ללא תאונות מליסינג של אדם פרטי - הסתבר לי כי הרכב עבר תאונות קשות, הגשתי דרישה לביטול העסקה תוך 14 ימים, מה הזכויות/ ההגנות שעומדות לרשותי? הגשת תביעה תארוך חודשים ארוכים בינתיים הרכב מסוכן לנסיעה ואני נותרתי ללא רכב וללא כסף | |
|
|
|
| 2/12/2019 11:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 11:12:11 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, ברכישת רכב חדש מהיבואן, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה ובלבד שטרם נרשם על שם הצרכן.
היות שבמקרה המתואר, המוצר לא מדובר ברכב חדש שנרכש מהיבואן, הרי שלא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, על כן, אני, מציעה כי תעיין בחוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות , ) תשס -ח" 2008, להלן מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/used-vehicle-selling-law
| |
|
|
|
| 29/11/2019 10:38 |
אלירם |
 | | מחבר: | אלירם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2019 | | שעה: | 10:38:40 |
| בהזמנת אינטרנט מרשת סופר, יש חיוב של דמי משלוח.
עקב מחסור במלאי, החברה מספקת בפועל (ללא תיאום מראש) רק מחצית מרשימת ההזמנה, מה זכויות הצרכן במקרה זה? | |
|
|
|
| 2/12/2019 11:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 11:05:35 |
| שלום רב אלירם,
מה סוכם בניכם בהסכם ההתקשרות ?
עליך לעיין בהסכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 29/11/2019 09:05 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2019 | | שעה: | 09:05:52 |
| אני הזמנתי סוודר דרך האינטרנט ב269 שח שקיבלתי את הסוודר היה רשום על הפתק 39€ שזה לפי החוק אני אמורה לשלם על זה 39 שח וגם לפי החוק אין הבדל בין רכישה באתר לבין רכישה בחנות !! דיברתי איתם בצ’אט באונליין הסבירו לי שהמחיר הרשום לא תקין וזו טעות ....אמרתי לה אז תזכו אותי על זה לא הסכימו בשום צורה וניתקו את הצאט!! אני רוצה לדעת אם רכשתי מוצר ב 269 שח ושקיבלתי את המוצר היה רשום על הפתקית של המוצר מחיר 39€
איזה מחיר אני אמורה לשלם?? | |
|
|
|
| 2/12/2019 11:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 11:03:09 |
| שלום רב אייל,
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק או בעסקה פרונטלית בחנות) ועל הצרכן לבחון את כדאיות העסקה.
היות שהעסקה בוצעה במכר מרחוק במחיר כולל ובמטבע ישראלי, הרי שאין בהתנהלות של החברה משום הפרה על החוק.
| |
|
|
|
| 28/11/2019 18:41 |
צדוק |
 | | מחבר: | צדוק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 18:41:15 |
| שלום,
לפני כשנתיים קבלתי במייל שובר מתנה לעיסוי.
עם קוד שובר שמסתבר תקף לשנה.
ניסיתי לממש את העיסוי, אולם השובר פג תוקף.
האם הדבר חוקי?
השובר שולם על ידי. אנשים אחרים עבורי .
לא מדובר במבצע או תשלום למשהו שיש לו תאריך תפוגה.
החברה הרוויחה את הכסף בלי מימוש המתנה בעצם.
מה אוכל לעשות? | |
|
|
|
| 2/12/2019 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 10:54:07 |
| שלום רב צדוק,
במידה שצוין על גבי השובר תוקף השובר, והמועד למימושו חלף, הרי שאין בהתנהלות החברה משום הפרה על החוק. | |
|
|
|
| 28/11/2019 17:53 |
מוחמד זועבי |
 | | מחבר: | מוחמד זועבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 17:53:32 |
| שלום רב
לפני יותר משבועיים קניתי צמיגים דרך האתר של אוטודיפו וסיכמנו שההתקנה תיהיה יומיים אחרי הקניה. ניסיתי כמה פעמים ליצור קשר עם שירות לקוחות של החברה ואחרי המתנה של יותר מחצי שעה אין מענה. אחרי הפנייה שלי אליהם דרך הפייספוק חזרו אלי ביום ראשון 24.11.2019 שאני יכול לגשת לסניף וההזמנה מוכנה. בשיחת טלפון עם הסניף התברר שאין דבר מוכן. היום דיברתי עוד פעם עם שירות לקוחות ואין מענה, התקשרתי לסניף וקיבלתי אותה תשובה. ההזמנה לא מונה ונחזור אליך תוך חצי שעה. עברו שש שעות ולא חזרו, ניסיתי להתקשר עוד פעם לסניף ואין מינה.
אין לי אמצעי קשר חוץ מהטלפונים והם לא עונים.
* ברשותי הקלטות לכל השיחות
מה אני יכול לעשות???
| |
|
|
|
| 2/12/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 10:14:23 |
| שלום רב מוחמד,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, באפשרותך לפנות אליהם על מנת לדרוש ביטול עסקה.
היה ואתה מעוניין לקבל את המוצר שנרכש, אני, מציעה כי תפנה אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 28/11/2019 16:12 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 16:12:30 |
| שלום רב, ב19.11 עשיתי תוספות שיער אצל ספר שהגיע אליי הביתה עקב פרסום בפייסבוק.
בשיטה חדשנית לדברו בלי כאבים בלי דבקים בלי תפירות. בשורה תחתונה השיער שהוא הביא לי לא תואם את השיער שלי לא הטקסטורה ולא הצבע. לקחתי את בשיער הכי טוב שקיים רוסי בתולי בסכום של 8550₪ החיבורים עם דבק על חוט. הדבק קיים על הראש שלי תלוי, אבל לא על השיער שלי. כואב מושך צובט וזה נראה רע מאוד.ממש התביישתי לצאת מהבית. הלכתי לשני מומחים בתחום עם ותק של מעל 39 שנה בתוספות ופאות. הם אישרו לי שלא מדובר בשיער רוסי בתולי. הוא לא מסכים שאני אחזיר את השיער ואקבל את הכסף חזרה לדברו אין החזר כספי. אבל מוכן להזדכות על השיער ולהביא לי אחר. ביקש שאשלח לו את השיער בדואר. שאלתי איך אני אמורה להוציא את זה מהראש. אמר או עם קאטר או לחתוך את החוט. עשיתי מה שאמר.הוא לא תכנן לבוא להוריד לי. כל הראש שלי פצעים מהחיבורים ואני לא רוצה לעשות שוב את זה. הצעתי כדי לא לפגוע בו ובפרנסת שיחזיר לי פחות 1500₪ על עבודתו וההגעה אליי. והוא לא מוכן. עכשיו אני תקועה עם שיער בשקית וחצי ראש נשר לי. | |
|
|
|
| 1/12/2019 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 13:23:49 |
| שלום רב רעות,
האם יש לך הוכחה התומכת בטענתך כי המוצר לא תואם את התיאור שנמסר לך בעת הרכישה?
האם קיבלת מסמך מטעם בית העסק?
עקרונית, בעסקת רוכלות (פניה יזומה של עוסק לצרכן בכל דרך שהיא, שבעקבותיה הגיע העוסק) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור, לפי המאוחר.
מכאן, שיש לפנות אל בית העסק בכתב בהקדם.
| |
|
|
|
| 1/12/2019 22:06 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 22:06:54 |
| | יש לי התכתבות וואטסאפ שהוא יחליף לי את השיער. אני יכולה להביא גם חוות דעת של מומחה שלא מדובר בשיער רוסי בתולי כמו שקבענו. | |
|
|
|
| 2/12/2019 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 09:13:27 |
| שלום רב רעות,
פני אליהם בכתב בהתאם לקבוע בעסקת רוכלות. | |
|
|
|
| 28/11/2019 17:15 |
דרי |
 | | מחבר: | דרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 17:15:09 |
| שלום
אני גר במוש מרוחק באזור שנמצא יחסית רחוק מיישובים עירוניים.
שמתי לב שהצרכניה אצלנו במושב לא מחזיקה מוצרי בסיס בפיקוח ובכך מחייבת אותנו הצרכנים לבחור במוצרים יקרים יותר.
לדוגמא: כל החלב המוצע למכירה בחנות הוא חלב מועשר של יטבתה ב9.5 שקלים לליטר, כל הביצים בחנות בחבילות של 30, והרי הפיקוח הוא על תבניות של 1, החמאה היא אך ורק חמאה רכה למריחה מיבוא... וכן הלאה. באופן דומה פועלות עוד צרכניות ומכולות באזור.
האם חוקי לעסק שמוגדר כמכולת לא להחזיק כלל מוצרים בפיקוח ולמכור מוצרים מקבילים במחיר מופקע?
אשמח לתשובה בעניין
דרי | |
|
|
|
| 1/12/2019 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 15:27:55 |
| שלום וברכה דרי,
לא ידוע לנו על הוראת דין המופרת ע"י בית העסק כמתואר בפנייתך. | |
|
|
|
| 28/11/2019 13:44 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 13:44:52 |
| רכשתי נעליים וקפוצ'ון דרך אתר קניות ישראלי. בהזמנה היה כתוב שניתן לעשות החלפת מידה במידה והמידה אינה תואמת. כשהגיעה החבילה, מדדתי וגיליתי שהם לא במידה. פניתי לאתר על מנת לבצע החלפת מידה והם אמרו שהם לא מחליפים מידה אלא מזכים כספית. במשך שבוע שלם אני מנהל שיחה איתם רק דרך צט , כששירות הלקוחות הזמין שלהם הוא רק דרך נציגי צ'אט. אף אחד מהם לא רוצה ליצור איתי קשר טלפוני ולדבר איתי כמו בן אדם. הנציגים לא סיפקו לי תשובה, התעלמו מהבקשה שלי להבין למה הם לא מחליפים מידה ורק מזכים כספית ופשוט ענו על מה שהיה להם נוח לענות (אני שואל "למה לא מחליפים מידה" והם עונים "לאיזה כתובת תרצה שיגיע השליח לקחת ממך את החבילה"). ניחא. כשביקשתי שמנהל יצור איתי קשר טלפוני כי בלתי אפשרי לקבל מהם הסברים או לנהל שיחה דרך צ'אט שלא מספק לך תשובות, קיבלתי שוב תשובות לשאלות שלא שאלתי ("לאיפה תרצה שהשליח יגיע") . כשהתייאשתי והבנתי שאף אחד מהם לא מתכוון לדבר איתי אלא רק לספק לי תשובות חסרות תכלית, הבנתי שתשובות אני לא אקבל אז לפחות אקבל את הכסף שמגיע לי תמורת החבילה. תיאמתי שליח ואמרתי להם מפורשות באיזה שעה שיגיע זאת משום שאני בן אדם שעובד בעבודה דינאמית משתנה ממקום למקום ואין לי כתובת קבועה לעבודה לכן זה צריך להיות מדוייק לשעת האיסוף. כמובן שהתעלמו מהבקשה שלי. לא די בכך שלא הגיע בשעה שביקשתי, הוא לא הגיע בכלל. שדרשתי שוב שיחה עם מנהל להבין למה החזרת מוצר מוציאה ממני כל כך הרבה עצבים ואף אחד לא רוצה לספק לי תשובות, כמובן שאף אחד לא התקשר והם יצרו קשר דרך המייל "מחר השליח יגיע פעם אחרונה לאסוף ממך את המוצר". מיד החזרתי להם מייל ואמרתי להם שאין מה לשלוח שליח כי כמו שציינתי, הכתובת שמסרתי כבר לא רלוונטית. שוב ביקשתי שיתקשרו אליי על מנת שאתאם איתם כמו שצריך ולא דרך נציג צ'ט שלא עונה לשאלות. כמובן שעבר יום ואני מקבל טלפון מהשליח והוא אומר שהוא בא לאסוף ממני, בכתובת שאני לא נמצא בה. אף אחד עדיין לא יצר איתי קשר טלפוני כדי לספק הסברים למרות שדרשתי את זה בכל פלטפורמה אפשרית (פייסבוק, מייל, אתר האינטרנט).
עכשיו לעניין, מה אני יכול לעשות בנידון? אני מרגיש מושפל מהחוסר יחס והשירות. שבוע שלם שאני מבזבז זמן יקר על שיחות עם נציגים בלי שאף אחד יקשיב. לא ביקשתי פיצוי, לא ביקשתי לצעוק ולהתסיס את המערכת. בסך הכל אני רוצה לקבל את המינימום שמגיע לי, החלפת המוצר במידה (כנראה שזה לא יקרה כי הם לא מספקים תשובות) ואם לא, לפחות שיגיע שליח לקחת ממני את החבילה ואקבל את הכסף שלי בחזרה.
| |
|
|
|
| 1/12/2019 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 13:00:14 |
| שלום רב טל,
עקרונית, במכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובהתאם לסעיף 14ה(א)(2) בחוק הגנת הצרכן על הצדדים לפעול כדלקמן:
"...קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה. "
ובמקרה בו הביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, כאמור ועל בית העסק לפעול בהתאם לקבוע בסעיף 14ה(א)(1) בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"...יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;"
לעניין הטענה כי:
"...תיאמתי שליח ואמרתי להם מפורשות באיזה שעה שיגיע זאת משום שאני בן אדם שעובד בעבודה דינאמית ...לא די בכך שלא הגיע בשעה שביקשתי, הוא לא הגיע בכלל..."- מה השעה שתואמה?
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" הורחב וחל גם על הובלה, על כן, אני, מציעה כי תעיין במידע הקיים באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
ולאחריו, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 27/11/2019 08:33 |
מילנה |
 | | מחבר: | מילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 08:33:41 |
| | רכשתי מסנן מים (עיסקה טלפונית). לאחר שהמכשיר הותקן בביתי לא יכולתי להשתמש במים כי מרגישים אבנית וריח נורא מהמים של המכשיר, התקשרתי לחברה (3 ימים לאחר ההתקנה כי ההתקנה היתה ביום חמישי בערב והשירות היה סגור עד יום ראשון) וביקשתי שיבואו לקחת את הציוד שלהם ואני לא מעוניינת במכשיר שלהם. הם לא מוכנים לבוא ולבטל את העיסקה . שלחתי אליהם מכתב רשמי עם בקשת ניתוק וביטול עיסקה הם אומרים שאני לא יכולה לבטל. אני עובדת עצות . בבקשה את עזרתכם | |
|
|
|
| 27/11/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 14:02:22 |
| מילנה שלום רב,
יש צורך לבדוק מה בדיוק נרכש ובאיזה אופן.
האם החברה יצרה איתך קשר לשיווק המסנן?
האם המסנן כלול במסגרת עסקה לרכישת מכשיר נוסף?
האם מדובר במסנן המהווה מוצר פסיד? (מתכלה) | |
|
|
|
| 28/11/2019 09:26 |
mili235@walla.com |
 | | מחבר: | mili235@walla.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 09:26:14 |
| | אני יצרתי קשר עם החברה כי רציתי לרכוש מתקן מים (מיני בר לשומרי שבת). | |
|
|
|
| 1/12/2019 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 12:27:51 |
| שלום רב מילנה,
את מציינת שרכשת מסנן ולאחר מכן את מציינת כי :
"...רציתי לרכוש מתקן מים (מיני בר לשומרי שבת)"
מה המוצר שנרכש? מה רשום לך בקבלה/חשבונית?
האם היה פרסום על המוצר?
עקרונית, במכר מרחוק - בנכס קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים- מוצר מתכלה. | |
|
|
|
| 28/11/2019 12:07 |
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 12:07:37 |
| | שלום,אני עברתי מחברת בזק לחברתice תקשורת,מכיוון שלא הייתי מרוצה חזרתי לבזק וביקשתי להתנתק מice ,הנציגה אמרה שאין בעיה לנתק אותי,רק שאדע שאני עדיין צריכה לשלם על הראוטר 49 שקל לחודש למשך שלוש שנים(!)שזה התוכנית שעשו לי,ושזה הוסבר לי( מה שאני אגב ממש לא זוכרת) ויש להם את השיחה מוקלטת וכ'ו. השאלה שלי- האם הם יכולים לעשות דבר כזה? זה חוקי בכלל? יש לי איזשהו סיכוי להחזר לפחות חלק מהכסף? הייתי מחוברת אליהם בסה"כ 6 ימים בלבד! אודה על תשובתכם בהקדם. | |
|
|
|
| 1/12/2019 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:24:10 |
| שלום רב טליה,
במקרה המתואר במידה שפנית אל החברה בכתב אני, מציעה כי תגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 1/12/2019 11:44 |
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 11:44:39 |
| | אין לי מסמכים,העיסקה נעשתה בטלפון,החיוב נעשה באמצעות כרטיס אשראי... איך אני ממשיכה מפה? | |
|
|
|
| 1/12/2019 11:45 |
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 11:45:18 |
| | אין לי מסמכים,העיסקה נעשתה בטלפון,החיוב נעשה באמצעות כרטיס אשראי... איך אני ממשיכה מפה? | |
|
|
|
| 1/12/2019 11:46 |
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 11:46:05 |
|
|
|
| 1/12/2019 12:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 12:20:20 |
| שלום רב טליה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים על בית העסק למסור לצרכן טופס גילוי נאות, כמתחייב בסעיף 14ג(ב) בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, בהתאם לקבוע בסעיפים 14ג וסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן.
בשירות- במידה שמדובר בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו.
היה והעסקה אינה מתמשכת, ובלבד שהביטול ייעשה לפחות שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
על כן, במידה שטרם פנית אל החברה בכתב יש לפנות אליהם תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ובמידה שלא קיבלת טופס גילוי נאות המפרט את תנאי העסקה, יהיה עליך לציינו במכתבך תוך פירוט הוראות הדין בעניין.
לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 28/11/2019 13:29 |
לנה |
 | | מחבר: | לנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 13:29:37 |
| שלום
לפני שנה הזמנו מטבח
מטבח הורכב אבל לא הצליחו להרכיב את הויטרינה
במשך שנה אותו מרכיב הגיע כבר 5 פעמים. כל פעם ללא הצלחה .
בשירות לקוחות רואים ויודעים שלא סיימו את העבודה.
מה אני יכולה לעשות?
איך אפשר לזרז אותם?
תודה מראש | |
|
|
|
| 1/12/2019 11:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 11:44:48 |
| שלום וברכה לנה,
פנייתך מתארת התנהלות לא סבירה בעליל מצד בית העסק והפרה של ההסכמות שבין הצדדים באשר למטבח שהוזמן על ידך ותמורתו ששולמה על ידך במלואה. ככל שהדבר לא נעשה יש לפנות להנהלת בית העסק בכתב ובצורה מסודרת. אולי גם יש מקום לשקול פיצוי/זיכוי בגין אי התקנת הויטרינה. | |
|
|
|
| 28/11/2019 13:23 |
אילנית |
 | | מחבר: | אילנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 13:23:40 |
| הי קנינו שולחן פינת אוכל מחברת קאזה רהיטים ,ולא שאלנו בחנות ולא בדקנו אם אפשר להזיז אותו, אתמול הרכיבו אותו, ולצערנו ראינו שאי אפשר להזיז אותו לא שלושה וארבע אנשים בגלל הכובד שלו, התקשרנו לחברה וביקשנו שיביאו מישהו מטעמם לבדוק את העניין והם לא רוצים לבוא , ולא מוכנים לקחת את השולחן בחזרה מה שנראה לנו לא תקין , או לפחות במעמד הקניה היו צריכים לעדכן אותנו שהשולחן כבד בצורה לא סטנדרטית וצריך לפחות ארבע גברים בכדי להזיזו מה שלא נראה לנו הגיוני,אשמח לדעת אם יש חוק בעניין כי אנו רוצים לתבוע אותם.
בתודה מראש | |
|
|
|
| 1/12/2019 11:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 11:26:16 |
| שלום וברכה אילנית,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה כמו גם באשר לסיכויי תביעה בפרשה במגבלות הפורום, בין היתר מחמת העדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. יחד עם זאת נציין כי חלה חובת גילוי על בית העסק באשר לכל פרט מהותי לעסקה ולמוצר שנמכר על ידו, וכן חל איסור כללי מכוח חוק הגנת הצרכן להטעות את הצרכן באשר לפרטי העסקה הן במעשה והן במחדל. כך שאין זה מן הנמנע כי היה על בית העסק להביא לידיעתך את משקלו החריג של המוצר לטענתך. ברם, נראה כי חלה אחריות גם על הצרכן לעמוד על תכונות המוצר בחנות. | |
|
|
|
| 28/11/2019 13:44 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 13:44:33 |
| שלום. רכשתי משטח למטבח שהותקן בצורה לקויה ע"י החברה ממנה נרכש המשטח. לאחר התקנה פגומה ושירות לקוי של החברה בטיפול בפניה, מוכנה החברה:להסיר את המשטח ולזכות עבור המשטח בכסף. עבור ההתקנה הלקויה (330 ש"ח) מוכנה החברה לזכות בתלושים לרכישה חוזרת ולא בכסף. החברה מתנה זאת בחתימה על טופס בו יש ניסוח מיוחד ממנו עולה כי החברה בעלת שירות לקוחות מצוין ומעניקה לי לפנים משורת הדין את השירות והזיכוי וכן שאין לי טענות נוספות. אין לי הרבה ברירה אלא לחתום על הטופס. זאת, מכיוון שמדובר במטבח שנמצא בשימוש ואי אפשר להתעכב עם העניין הזה. שאלתי היא, האם אוכל לתבוע לאחר חתימה על טופס מסוג זה?
אציין כי שירות החברה היה לקוי וכלל הבאת אנשי מקצוע לדירה שלא עשו דבר, העניין גרם לאבדן ימי עבודה, טלפונים רבים שלא נענו, פניות בכתב שלא נענו ומכיוון שחלף זמן ייתכן שיש גם נזק נוסף מרטיבות לארונות המטבח. בנוסף, אני לא מעונין בתשלושים לרכישה חוזרת מחברה זו. | |
|
|
|
| 1/12/2019 10:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:42:26 |
| שלום וברכה אייל,
אין זה מן הנמנע כי קשה יהיה לבוא חשבון עם בית העסק לאחר חתימה על כתב סילוק כמתואר בפנייתך. | |
|
|
|
| 28/11/2019 13:10 |
ויויאן |
 | | מחבר: | ויויאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 13:10:19 |
| שלום,
האם לא חובת העסק לבדוק התאמה בין בעל הכרטיס - אני אישה למשתמש?
האם יש לי אפשרות לבטל את העסקה?
אני לא רוצה להצהיר על הכרטיס כגנוב מסיבות ברורות.
תודה | |
|
|
|
| 1/12/2019 10:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:36:37 |
| שלום וברכה ויויאן,
בראש ובראשונה, חובת ההורים היא לוודא כי לא יעשו ילדיהם שימוש בכרטיס האשראי ללא אישור. יחד עם זאת, חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול עסקה בנסיבות מסויימות ובאשר לעסקאות מסויימות (נא עייני באתר המועצה באשר לביטול עסקת מכר מרחוק). | |
|
|
|
| 28/11/2019 12:32 |
יאיר פלג |
 | | מחבר: | יאיר פלג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 12:32:20 |
| שלום רב לכם,
לפני כשנה רכשתי מקרר דרך אתר וואלה שופס.
בהזמנה צוינה אחריות של שלש שנים על ידי היבואן , ניופאן.
המקרר התקלקל אחרי שנה ושבועיים , במענה לקריאת השירות נאמר שהאחריות לשנה.
בבירור עם וואלה שופס נאמר לי שהסיבה היא שלא מולאה ונשלחה על ידי תעודת האחריות.
אינני חושב שתשובה זו פוטרת את היבואן מאחריותו על המוצר.
אשמח לקבל את התייחסותכם לעניין.
תודה ושבת שלום,
יאיר
| |
|
|
|
| 1/12/2019 10:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:36:12 |
| שלום רב יאיר,
אתה מציין כי:
"...בהזמנה צוינה אחריות של שלש שנים על ידי היבואן , ניופאן...בבירור עם וואלה שופס נאמר לי שהסיבה היא שלא מולאה ונשלחה על ידי תעודת האחריות..."
האם בהזמנה שבו היה רשום אחריות של 3 שנים היה התנאי שיהיה עליך להירשם?
אם לאו, הרי שסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
לכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 28/11/2019 12:28 |
אשר |
 | | מחבר: | אשר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 12:28:17 |
| שלום רב,
קניתי מולטי פוקל מרשת ארוקה והיתה בעיה עם העדשה הימנית לא רואים בה טוב ועברו כבר למעלה משבועיים ולא תוקן. | |
|
|
|
| 1/12/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:31:14 |
| שלום רב אשר,
יש לעיין במדיניות של בית העסק או בתקנון החברה ולאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|