| 1/12/2019 13:02 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 13:02:55 |
| | קניתי בגד באילת והגעתי לסניף בחיפה להחליף מידה הלבד, הם ביקשו שאוסיף מע"מ על ההחלפה, האם זה בסדר? | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:37:31 |
| שירן שלום רב,
מכיון שהחלפת בגדים אינה מוסדרת בדין, אלא נתונה למדיניות בית העסק, רשאי עוסק מחוץ לעיר אילת לדרוש תוספת מע"מ בגין המוצר במקרה של החלפה.
אין בכך משום הפרה של הוראות הדין, לכאורה. | |
|
|
|
| 1/12/2019 13:02 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 13:02:28 |
| | קניתי בגד באילת והגעתי לסניף בחיפה להחליף מידה הלבד, הם ביקשו שאוסיף מע"מ על ההחלפה, האם זה בסדר? | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:36:26 |
| שירן שלום רב,
מכיון שהחלפת בגדים אינה מוסדרת בדין, אלא נתונה למדיניות בית העסק, רשאי עוסק מחוץ לעיר אילת לדרוש תוספת מע"מ בגין המוצר במקרה של החלפה.
אין בכך משום הפרה של הוראות הדין, לכאורה. | |
|
|
|
| 1/12/2019 10:53 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:53:08 |
| | שלום, אני נמצא בהליכים משפטיים מול חברת ניופאן בנוגע למקרה בו אמרו לי (מוקדנית וטכנאי לאחר מכן) שהחלק התקול במוצר לא נמצא באחריות. האמנתי להם קניתי מוצר חדש ויומיים אחרי זה קרוב משפחה אמר לי להסתכל בתעודת האחריות וראיתי שהחלק באחריות. הם הודו שהוא אכן באחריות והציעו כל מיני דברים שלא מספקים כמו החלפת מסך או תלושים לקנייה בחנויות ניופאן (מה אני אעשה עם מסך חדש אחרי שקניתי כבר) הגשתי נגדם תביעה קטנה והקו הגנה שלהם הוא שאני נזכרתי להראות את תעודת האחריות לאחר שרכשתי מסך חדש. האם זה לא האחריות של ניופאן (חברת האחריות) לדעת מה הם תנאי האחריות של המוצר שברשות הלקוח? ואם זה כן, איפה זה מצוין בחוק (אם יש חוק)? תודה! | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:31:13 |
| שלום רב אסף,
היות שהעניין תלוי ועומד בבית המשפט אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 1/12/2019 10:44 |
עדי :) |
 | | מחבר: | עדי :) (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:44:33 |
| הזמנתי סלון 2 חלקים-במידות ובד לפי בחירה (לאחר שראיתי אותו אצל הוריי, אותן מידות).הסלון ביבוא מפולין והובטח באספקה של 60 ימי עסקים.
לאחר 3 חודשים, עודכנו שהגיע-אך רק חלק 1.
מהחנות שאלו אם נעדיף לקבל את 2 החלקים יחד והעדפנו.
בפועל החלק השני עדיין לא הגיע (5 חודשים מאז ההזמנה)וככל הנראה יגיע במכולה רק בינואר.
לצערי הרב שולם כבר כל הכסף.
מעיון באתר הבנתי שלביטול עסקה לא בדיוק זכאית, השאלה האם יהיה הבדל בהתנהלות אם אקבל חלק אחד מהסלון או בכלל לא לקבל ומה בעצם אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:29:38 |
| עדי שלום רב,
היה והסלון נבחר על ידכם מתוך היצע קטלוגי של בית העסק, ולא סופק עדיין לביתכם, אתם רשאים לבטל את העסקה בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
וכן ניתן לדרוש ביטול ללא דמי ביטול היה וניתן לבסס הפרת הסכם מהותית הנוגעת לאיחור משמעותי באספקת המוצר. | |
|
|
|
| 1/12/2019 10:26 |
מאיר כהן צדק |
 | | מחבר: | מאיר כהן צדק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:26:35 |
| שלום
נקבעה לי הובלה למקרר מארבע עד שש בערב
בפועל המקרר הגיע בעשר בלילה
נשלחה הודעת SMS עם לינק כדי לבדוק מה מצב הגעת הטכנאי וזה כל פעם התעדכן. האם עדיין ניתן לתבוע פיצוי?
תודה מאיר | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:27:15 |
| שלום רב מאיר,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי :
"(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;"
על כן, היות שהיה איחור מעל השעה שתואמה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בדרישה לפיצוי בסך 300 ש"ח.
ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
| 1/12/2019 12:12 |
גיא שמואלי |
 | | מחבר: | גיא שמואלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 12:12:21 |
| שלום רב,
אשמח לדעת האם ניתן לבטל עסקה של הרחבת אחריות על מקרר חדש שעשיתי שבוע שעבר והגיע עוד עם מספר אביזרים ללא חיוב מצד החברה.
תודה | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:27:10 |
| גיא שלום רב,
הרחבת אחריות מהווה עסקה מתמשכת וחלות עליה הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן ועל כן היא ניתנת לביטול.
אף על פי כן, יש לבחון את הסכם ההתקשרות שנשלח אליך ולראות מהם תנאי הביטול של העסקה והאם מצוין באופן מפורש כי תחויב בגין המוצרים שקיבלת במקרה של ביטול, וכן מה עלותם. | |
|
|
|
| 1/12/2019 12:11 |
גיא שמואלי |
 | | מחבר: | גיא שמואלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 12:11:57 |
| שלום רב,
אשמח לדעת האם ניתן לבטל עסקה של הרחבת אחריות על מקרר חדש שעשיתי שבוע שעבר והגיע עוד עם מספר אביזרים ללא חיוב מצד החברה.
תודה | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:26:05 |
| גיא שלום רב,
הרחבת אחריות מהווה עסקה מתמשכת וחלות עליה הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן ועל כן היא ניתנת לביטול.
אף על פי כן, יש לבחון את הסכם ההתקשרות שנשלח אליך ולראות מהם תנאי הביטול של העסקה והאם מצוין באופן מפורש כי תחויב בגין המוצרים שקיבלת במקרה של ביטול, וכן מה עלותם. | |
|
|
|
| 1/12/2019 09:32 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 09:32:58 |
|
שלום רב, ב19.11 עשיתי תוספות שיער אצל ספר שהגיע אליי הביתה עקב פרסום בפייסבוק.
בשיטה חדשנית לדברו בלי כאבים בלי דבקים בלי תפירות. בשורה תחתונה השיער שהוא הביא לי לא תואם את השיער שלי לא הטקסטורה ולא הצבע. לקחתי את בשיער הכי טוב שקיים רוסי בתולי בסכום של 8550₪ החיבורים עם דבק על חוט. הדבק קיים על הראש שלי תלוי, אבל לא על השיער שלי. כואב מושך צובט וזה נראה רע מאוד.ממש התביישתי לצאת מהבית. הלכתי לשני מומחים בתחום עם ותק של מעל 39 שנה בתוספות ופאות. הם אישרו לי שלא מדובר בשיער רוסי בתולי. הוא לא מסכים שאני אחזיר את השיער ואקבל את הכסף חזרה לדברו אין החזר כספי. אבל מוכן להזדכות על השיער ולהביא לי אחר. ביקש שאשלח לו את השיער בדואר. שאלתי איך אני אמורה להוציא את זה מהראש. אמר או עם קאטר או לחתוך את החוט. עשיתי מה שאמר.הוא לא תכנן לבוא להוריד לי. כל הראש שלי פצעים מהחיבורים ואני לא רוצה לעשות שוב את זה. הצעתי כדי לא לפגוע בו ובפרנסת שיחזיר לי פחות 1500₪ על עבודתו וההגעה אליי. והוא לא מוכן. עכשיו אני תקועה עם שיער בשקית וחצי ראש נשר לי. | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:22:53 |
| שלום רב רעות,
האם יש לך הוכחה התומכת בטענתך כי המוצר לא תואם את התיאור שנמסר לך בעת הרכישה?
האם קיבלת מסמך מטעם בית העסק?
עקרונית, בעסקת רוכלות (פניה יזומה של עוסק לצרכן בכל דרך שהיא, שבעקבותיה הגיע העוסק) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור, לפי המאוחר.
מכאן, שיש לפנות אל בית העסק בכתב בהקדם. | |
|
|
|
| 1/12/2019 10:02 |
פנינה |
 | | מחבר: | פנינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 10:02:27 |
| שלום וברכה
קניתי נקטר תפוזים התאריך שהופיע על הנקטר היה טוב ,
כששתיתי ממנו הרגשתי חתיכה קשה ואז ראיתי שהפיה של הנקטר שחורה לגמרי ומלאה חתיכות צמיגות
מאוד נבהלתי -יש לציין שאני בהריון
חתחתי את הקרטון למעלה וראיתי שהמיץ כן בצבעו הרגיל ורק הפיה מלאה במשהו שחור שנראה כמו הצטברות של לכלוך....
רציתי לדעת מה דעתכם בענין?? | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:21:10 |
| פנינה שלום רב,
בהחלט חוויה בלתי נעימה.
יש לפנות הן למשרד הבריאות ולדווח על המקרה, וכן לצרף צילום של המוצר ולשמור את החלק הפגום.
במקביל, ניתן כמובן לפנות לבית העסק וליידע אותו על כך.
בכל הנוגע לפיצוי- הצרכן זכאי לפיצוי נזיקי, במקרה וחלילה נגרם לו נזק בעקבות המוצר הפגום, ובמקרה שכזה יש לבסס את הנזק שנגרם לדרוש פיצוי מתאים מבית העסק. | |
|
|
|
| 28/11/2019 16:06 |
someone |
 | | מחבר: | someone (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 16:06:49 |
| | סגרו איתי עסקה בטלפון על מוצר מסויים בעלות מסויימת והטכנאי הגיע ובנוסף למוצר שסגרתי בטלפון הוסיף לי בהסכמה עוד כמה מוצרים אחרים, ובסוף מסתבר לי שעל המוצר הראשוני שסגרתי בטלפון הם לקחו לי יותר ממה שסגרתי בטלפון אפילו שאמרתי לו במקום שהם נתנו לי את המוצר במחיר מסויים, האם לפי חוק יש עילה לביטול של כל העסקה (כל המוצרים כולל המוצר הראשוני הם באותה העסקה) ללא תשלום דמי ביטול עסקה? | |
|
|
|
| 1/12/2019 13:06 |
someone |
 | |
|
| 2/12/2019 14:03 |
someone |
 | |
|
| 2/12/2019 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:05:02 |
| אדוני שלום רב,
היה ויש בידך ראיה לפיה בוצעה הטעיה לגבי מחיר המוצר שנרכש, הרי שמדובר בהפרת הסכם המזכה את הצרכן בזכות לביטול העסקה ללא דמי ביטול.
אך בהעדר ראיה, יהיה קושי לדרוש ביטול עסקה ללא דמי ביטול, שכן מדובר במחלוקת עובדתית לגבי הבטחות שניתנו בעל פה. | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:09 |
someone |
 | | מחבר: | someone (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:09:40 |
| יש לי הקלטה של הנציגה שאומרת מחיר X ובפועל יש לי קבלה מודפסת ששלחו לי לאחר שהעסקה בוצעה ובה כתוב מחיר Y..
האם במקרה כזה אני יכול לבטל גם ללא דמי ביטול גם על מוצר מתכלה שיש בו הפסד למוכר? | |
|
|
|
| 2/12/2019 11:19 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 11:19:30 |
| רשום לפני הגשת תלונה המועצה לצרכנות תטפל אך ורק בתלונות לאחר שנעשתה פנייה מצד הצרכן בכתב לבית העסק!.
אפשר הסבר מזה זה פנייה בכתב?
האם הגשת תלונה למעוצה תמורת כסף? | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:05:37 |
| רון שלום רב,
ראשית ישל פנות בלית העסק (במייל, פקס, דואר או כל דרך אחרת).
היה והצרכן אינו מקבל תגובה מבית העסק, או שתגובת בית העסק אינה תואמת את זכויותיו, אז ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה.
כמובן שהטיפול בתלונות צרכנים מתבצע ללא תשלום כלשהו. | |
|
|
|
| 2/12/2019 11:19 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 11:19:19 |
| רשום לפני הגשת תלונה המועצה לצרכנות תטפל אך ורק בתלונות לאחר שנעשתה פנייה מצד הצרכן בכתב לבית העסק!.
אפשר הסבר מזה זה פנייה בכתב?
האם הגשת תלונה למעוצה תמורת כסף? | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:03:22 |
| רון שלום רב,
ראשית ישל פנות בלית העסק (במייל, פקס, דואר או כל דרך אחרת).
היה והצרכן אינו מקבל תגובה מבית העסק, או שתגובת בית העסק אינה תואמת את זכויותיו, אז ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה.
כמובן שהטיפול בתלונות צרכנים מתבצע ללא תשלום כלשהו. | |
|
|
|
| 1/12/2019 09:54 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 09:54:56 |
| שלום,
רכשתי מוצר מחנות לא מזמן, את המוצר שהוא מוצר מדף החנות הייתה צריכה להזמין מחול, האם זה נכלל בחריגים של החוק שלא אוכל לבטל את העסקה? בחריגים מצויין יצור מיוחד, האם גם הזמנה מחול של פריט מדף נחשב?
תודה | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:02:05 |
| אביב שלום רב,
הזמנת מוצר מחו"ל אינה מהווה הזמנה מיוחדת או "ייצור מיוחד" המונע את הביטול.
אך יש לבחון מהו המוצר שנרכש והאם המוצר כלול בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה). | |
|
|
|
| 1/12/2019 09:04 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 09:04:40 |
| שלום
לפני כ10 חוד' רכשתי מייבש כביסה של אלקטרולוקס מרשת א.ל.מ, בשבוע האחרון התקלקל המייבש וכשהגיע טכנאי הוא נדהם לגלות שהתוף נשבר!!
מיותר לציין שהמייבש לא נפל והשימוש שהתבצע בו הוא סטנדרטי ואף פחות מכך.
חברת סמליין נותנת האחריות הרשמית של המוצר מוכנה להחליף את המכשיר במכשיר ממלאי העודפים וסוג ב!!וללא אחריות!! או להחליף את התוף ולתת אחריות של 4 חוד'.
אני מבקש מהם להחליף את המוצר בחדש ועם אחריות כמו בכל מוצר חדש שהרי שילמתי והפגם הוא 100% בשל איכות ירודה של המוצר , שלהערכתי מכרו לי מוצר סוג ב' מלכתחילה... לך תוכיח..
רציתי לדעת מה התקנה במצב כזה ? | |
|
|
|
| 2/12/2019 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 13:59:16 |
| דוד שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, מחוייב בית העסק לתקן את המוצר, או להחלפיו בחדש ותקין.
חשוב לציין כי התקנות אינן מחייבות להעניק אחריות נוספת למוצר, והאחריות תספר ממועד הרכישה.
על כן, אתה בהחלא רשאי לדרוש החלפת המוצר בחדש ותקין, ולא במוצר מתצוגה (ככל שהמוצר שנרכש אינו מתצוגה) זאת בהנחה שתיקון התקלה עשוי לקחת למעלה משלושה ימים. | |
|
|
|
| 26/11/2019 22:58 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2019 | | שעה: | 22:58:31 |
| נרשמתי לאתר כונס נכסים דרך האינטרנט כאשר זה חיוב מתמשך לכל חודש
לאחר חודש בערך נכנסתי לאתר וביצעתי ביטול מנוי לפי ההוראות שלהם ,
לאחר שחלפו כחודשיים יצרו איתי קשר ואמרו לי שאני חייב להם כסף ולטענתם לא ביצעתי ביטול לעיסקה ,אני לא השתמשתי ולא נכנסתי לאתר שלהם מאז אבל לצערי אין לי דרך להוכיח שביטלתי.
מה עלי לעשות ?
דרך אגב בשיחה עם האחראית על גביית החוב ולאחר שהתרברבה עלי שיש אצלם אנשים שחייבים הרבה יותר ואני כסף קטן , היא מאיימת להעביר את החוב להוצאה לפועל וכן עד שלא אשלם היא לא "יכולה" לבטל את המנוי... | |
|
|
|
| 27/11/2019 12:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 12:52:20 |
| שלום רב אסף,
אתה מציין כי:
"...לאחר חודש בערך נכנסתי לאתר וביצעתי ביטול מנוי לפי ההוראות שלהם "
ולאחר מכן אתה מציין כי:
"...אבל לצערי אין לי דרך להוכיח שביטלתי..."
האם לא שמרת את מה הודעת הביטול שאתה טוען ששלחת דרך האתר של החברה?
בכל מקרה, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן חפץ בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת ההודעה ואולם, היה ובהסכם ההתקשרות סוכם כי הביטול יהיה כרוך בדמי ביטול, הרי שיהיה על הצרכן לשלמו.
מכאן שיהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 27/11/2019 13:31 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 13:31:36 |
| אין לי דרך להוכיח מכיוון שהביטול נעשה ע"י זה שנכנסים לאתר שלהם ומשם לאיזור האישי ולוחצים על ביטול מנוי או משהו כזה כמו נטפליקס וכאלה,לכן אחרי שלחצתי ביטול ובאמת זה היה נראה לי מוזר אז נכנסתי לראות שזה בוטל והיה רשום לי המנוי אינו בתוקף לחידוש המנוי לחץ כאן,
זה ציטוט מהאתר כשאתה נכנס לצור קשר -"צור איתנו קשר ביטול מנוי דרך הצור קשר לא יתקבל אך ורק דרך האיזור האישי , ניהול מנוי ואז לוחצים בטל מנוי".
האם עלי פשוט לשלם את מה שהם דורשים ממני שלמזלי זה בסה"כ 199 ש"ח ולא יותר ..? | |
|
|
|
| 27/11/2019 14:07 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2019 | | שעה: | 14:07:50 |
| אין לי דרך להוכיח מכיוון שהביטול נעשה ע"י זה שנכנסים לאתר שלהם ומשם לאיזור האישי ולוחצים על ביטול מנוי או משהו כזה כמו נטפליקס וכאלה,לכן אחרי שלחצתי ביטול ובאמת זה היה נראה לי מוזר אז נכנסתי לראות שזה בוטל והיה רשום לי המנוי אינו בתוקף לחידוש המנוי לחץ כאן,
זה ציטוט מהאתר כשאתה נכנס לצור קשר -"צור איתנו קשר ביטול מנוי דרך הצור קשר לא יתקבל אך ורק דרך האיזור האישי , ניהול מנוי ואז לוחצים בטל מנוי".
האם עלי פשוט לשלם את מה שהם דורשים ממני שלמזלי זה בסה"כ 199 ש"ח ולא יותר ..?
אשמח לתשובתכם | |
|
|
|
| 2/12/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 13:57:19 |
| אסף שלום רב,
היה ובפניית בית העסק הם טוענים כי לא ביצעת ביטול לעסקה, אך בפועל, כאשר אתה נכנס לאתר, ברורו כי אינך מנוי לשירות, שכן הוא מאפשר לך רק להתקשר בעסקה חדשה, הרי שצילום מסך יכול לבסס כי בעת דרישת החברה אתה כבר מנותק מהשירות.
היה והם טוענים כי הניתוק התבצע בתאריך מאוחר יותר, יש לבקש מהם תיעוד של מועד ביטול השירות מצידך, לגישתם, על מנת לראות מתי התעדכנה הודעת הביטול. | |
|
|
|
| 30/11/2019 16:04 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2019 | | שעה: | 16:04:27 |
| שלום,
הזמנתי מנגר (בהתאמה אישית) ארון בגדים, 2 שידות מגרות וארונית לנעלים לחדר ארונות. סך העסקה הסתכמה ב- 13,500 ₪ כולל הובלה והרכבה. הגיע מעצב מטעם הנגר אלי הביתה, ראה את החדר, לקח מידות והכין לי מפרט פנימי והדמיה לעיצוב חיצוני. העיצוב שהכין לא היה לטעמי ולכן שלחתי לו במייל נתוני עיצוב גולמיים (מידות וחומרים) של הארון והשידות שציירתי בתוכנת אקסל וביקשתי שישלח לי הדמיה. המעצב התעקש שאין לו תוכנה של ארונות, הוא מכין הדמיה לפי תוכנה של מטבחים וזה לוקח המון זמן וזה גם לא נחוץ כי הם יודעים להכין ארון בגדים ושידות והוא יכין לפי האקסל ששלחתי. דיברתי שוב עם הנגר, להבין האם הם גם עושים ארונות ולא רק מטבחים שכן זה לא הגיוני שאין להם את התוכנה המתאימה להדמיה. הנגר הבטיח לי שאין לי מה לדאוג, הוא נגריה ועושה את כל עבודות הנגרות גם של ארונות. כל ניסיונותיי לקבל הדמיה לא צלחו.
ביום ההרכבה, התחילו להרכיב את שידות המגרות וארונית נעלים וכבר בהתחלה ראיתי שהעיצוב הוא הפלא ופלא של ארון ומגרות מטבח ולא ארון ומגרות בגדים. עצרתי את ההרכבה באמצע לפני שהספיקו להרכיב את הארון. פניתי לנגר והסברתי לו שזה לא מה שביקשתי, מה שהכין זה ארון ומגרות מטבח ולא ארון ומגרות בגדים לחדר (רק המידות נכונות) כמו שהבטיח. הנגר אומר שזה מה שביקשתי למרות שלא קיבלתי שום הדמיה לעיצוב. מבחינתו אין הבדל בין ארון/ מגרות מטבח לארון בגדים. סמכתי על המעצב מטעם הנגר שבתור איש מקצוע הוא יודע לעצב שידת מגרות וארון בגדים וזה לא מה שקיבלתי. כל ניסיונותי להגיע עם הנגר לפיתרון לא צלחו. ניסיתי לדבר עם הנגר על שינוי העיצוב של שידת המגרות והוא פיתאום דורש אלפי שקלים על כל שינוי, ניסיתי להציע שאולי אני יקח רק את הארון בגדים (למרות שטרם הורכב ואני לא יודעת איך הוא יראה בסוף) ורק על זה הוא רוצה 12,000 ₪ (שבהתחלה אמר לי שעולה 6000 ₪). כל פיתרון שאני מנסה להציע עולה הרבה יותר מההצעה המקורית כי הנגר אומר שהמחיר שסגר איתי מלכתחילה תומחר בצורה שגויה על ידו.
בנוסף, המעצב שהיה בדירה לא לקח בחשבון מזדרון צר ולכן כשניסו להעביר את היחידות של הארון לחדר דפקו את הקירות והמשקופים ועשו נזק של כ- 1000 ₪. לאחר שלא הצליחו להעביר חלק מהיחידות, פירקו 2 יחידות גדולות והרכיבו מחדש בתוך החדר, אני לא יודעת אם נזרם נזק לארון כתוצאה מפירוק היחידות והרכבתם מחדש.
שילמתי כבר לנגר מקדמה של 5,000 ₪ ובנוסף הוא רוצה עוד 2500 שח במידה ואני מבטלת את העסקה והוא יבוא לפרק ולקחת את הדברים.
1.האם אני חייבת לשלם לנגר 7,500 ₪ על ביטול העסקה?
2.האם מדובר בהטעיה כי לא ראיתי שום הדמיה למוצר שרכשתי והסתמכתי על הידע המקצועי של הנגר והמעצב? אני גם לא יודעת אם נגרם נזק לארון כתוצאה מפירוק וההרכבה מחדש..
3.הנגר לא מוכן לשלם על תיקון הנזקים וטוען שזה מתקזז עם ההוצאות שספג בגין ביטול העסקה ואני צריכה להגיד לו תודה שלא תובע אותי על כל סכום העסקה 13,500 ₪ - מה אומר שהחוק?
אודה לעזרתכם.
| |
|
|
|
| 2/12/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 13:54:25 |
| מיטל שלום רב,
יש קושי להשיב באופן מלא ומדויק במגבלות הפורום, אך חשוב לציין כי על העסקה המפורטת בפנייתך לא חלות תקנות ביטול עסקה, שכן מדובר בהזמנה מיוחדת על פי דרישות יחודיות.
על כן, הטענות כנגד העוסק הנן כאמור, טענות להטעיה, אך טענה זו יש לבסס.
העובדה כי לא קיבלת הדמיה, לבדה, אינה מהווה עילה להטעיה ,אלא יש צורך לבסס את העובדה כי הובטח לך מוצר אחד והתקבל בפועל מוצר אחר, וכי הטעות מקורה ברשלנות של בית העסק.
על כן, היה וניתן לבסס משפטית את הטענה להטעיה והפרת הסכם, וכן נזקים נלווים שנגרמו, הרי שעל העוסק לבטל את העסקה כולה, אך בהעדר ראיות שיבססו את ההטעיה יהיה קושי לדרוש את ביטול העסקה בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 30/11/2019 20:17 |
אולגה |
 | | מחבר: | אולגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2019 | | שעה: | 20:17:26 |
| | שלום הזמנתי דלת אקוסטי של יזם פרטי. בחוזה נאמר כי ההזמנה תהיה מוכנה תוך 21 יום. כמו כן, קיימת ביאור כי מועד האספקה שצוין אינו נחשב לחובה, מכיוון שגורמים שונים יכולים לגרום לעיכוב. חודשיים חלפו, והדלת לא הגיע. כשאני שואלת , מתי הדלת מוכנה, אני מקבל את התשובה שהם לא יודעים מתי ההזמנה שלי תהיה מוכנה. מה ניתן לעשות במקרה שלי. אחרי הכל, אני יכולה לחכות זמן רב להזמנה ... | |
|
|
|
| 2/12/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 13:50:28 |
| שלום רב אולגה,
האם בית העסק התחייב לספק את המוצר בתוך 21 יום או שההזמנה תהיה מוכנה בתוך 21 יום?
מה ברצונך לדרוש?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, שהסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך להטעיה במועד אספקת המוצר, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקלי בבעיה, ניתן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 30/11/2019 12:20 |
ויקטור |
 | | מחבר: | ויקטור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2019 | | שעה: | 12:20:46 |
| | הזמנתי משלוח מאחד אתרי האינטרנט בארץ (מעסק ישראלי). הייתה אופציה לשלם שבעים שקלים על מנת לקבל את המשלוח בתוך יום או יומיים. לבסוף המשלוח הגיע אחרי שבועיים. מישהו יודע האם אני זכאי לפיצוי ומה עליי לעשות על מנת לקבל אותו? | |
|
|
|
| 2/12/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 13:44:19 |
| שלום רב ויקטור,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי ובין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר.
ומכאן, היה ויש ברשותך ראיות המעידות כי התשלום ששולם על ידך הינו בעבור התחייבות החברה לספק את המוצר בתוך יום יומיים,ובפועל המוצר סופק לך באיחור רב יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/11/2019 18:24 |
שושנה לנג |
 | | מחבר: | שושנה לנג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2019 | | שעה: | 18:24:23 |
| לפני חודש קיבלנו מתנה מובייל לתינוקת שנולדה לנו.
לאחר שהרכבנו את המובייל הוא לא עבד בצורה נורמלית שלחנו לתיקון דרך החברה.
היום התקשרו אלינו מחברת התיקון המבקשים שנביא להם את הקבלה המקורית אחרת הם לא יוכלו לתקן את המוצר למרות שכששלחנו את המוצר היה איתו תעודת אחריות ופתק החלפה.
האם אני חייבת לספק להם את החשבונית המקורית לפי הבקשה שלהם ומה קורה במידה ומי שהביא לנו את המתנה שילם במזומן ולא שמר את הקבלה? | |
|
|
|
| 2/12/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 13:40:31 |
| שלום רב שושנה,
מה המדיניות של בית העסק?
האם מתן השירות כרוכה בהצגת חשבונית מקורית? היכן זה רשום?
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך . | |
|
|
|
| 29/11/2019 18:02 |
אורטל |
 | | מחבר: | אורטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2019 | | שעה: | 18:02:53 |
| היי רכשתי 2 שואבים בחנות לפני יומיים ביום רביעי.
המוכר התחייב למחיר הכי זול בעיר ואמר לי שהם הכי זולים ולא אמצא מחיר יותר טוב בהתחייבות.
קניתי ועדיין לא לקחתי את המוצרים הייתי צריכה לאסוף במוצאי השבת .
הסתובבתי היום יום שישי בחנויות ובחנות אחרת אותו המוצר עלה פחות עכשיו זה הפרש של 300 שח לשני השואבים. חזרתי לחנות ממנה רכשתי ונאמר לי ששילמתי על השירות ועל ההסבר (לא הסבירו לי כלום פשוט באתי וקניתי) אז ביקשתי או החזר של 300 שח כי העובד התחייב למחיר הזול ביותר או החזר מלא.. התעצבנו עלי התנהגו לא יפה לבסוף קיבלתי החזר כספי ששולם באשראי אבל לקחו ממני 100 שח שהמנהל טען שסליקת האשראי והשירות עולים כסף..
עכשיו השאלה איפה החוק להגנת הצרכן ברגע שמתחייבים למחיר הזול ביותר .
אשמח לפרטים מה עושים | |
|
|
|
| 2/12/2019 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 12:26:07 |
| שלום רב אורטל,
האם יש לך העתק מהפרסום? או הוכחה למידע שמוכר החברה מסר לך לפיו:
"...המוכר התחייב למחיר הכי זול בעיר ואמר לי שהם הכי זולים ולא אמצא מחיר יותר טוב בהתחייבות..."?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם בנוסף, במקרה בו בית העסק שילם עמלת סליקה רשאי הוא לדרוש זאת מהצרכן ובתנאי שיוכיח לצרכן שאכן שילם.
מכאן, שמידה שבית העסק מציג בפניך הוכחה שאכן שילם את עמלת הסליקה, יהיה עליך לשלמו בנוסף לדמי הביטול, כאמור.
לעניין ההתחייבות למחיר הזול בעיר- במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
|