| 2/12/2019 14:13 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:13:53 |
| | התחלתי לקבל הודעות מחברת החשמל על חשבונות חשמל שלא שולמו על שם לא שלי ובעיר לא שלי (אני גרה עם ההורים ואין ברשותי נכס). פניתי לחברת החשמל דרך הודעה בפייסבוקר והם הסירו את מספר הטלפון שלי בטענה שזה לא יטריד אותי שוב. מספר חודשים לאחר מכן קיבלתי שוב הודעה על שם אותו אדם על כך שהחשבון לא שולם ועלולים להצטבר חובות. פניתי שוב לחברת החשמל דרך הודעה בפייסבוק והם שוב הסירו את הטלפון שלי מהמערכת בטענה שזה לא יקרה שוב, אך הפעם שאלתי אותם איך הם ידאגו לזה שזה לא יקרה בפעם השלישית. תשובתם היתה (בערך) שאין מה לדאוג והטלפון הוסר. לאחר כמה חודשים נוספים קיבלתי בשלישית הודעה דומה והסכום רק עולה. מה ניתן לעשות? לא הגיוני שהודעות כאלו יטרידו אותי לנצח. | |
|
|
|
| 3/12/2019 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 14:49:20 |
| נוי שלום רב,
אני ממליצה כי תפני לרשות לשירותים ציבוריים חשמל, המפקחת על התנהלות חברת החשמל, וזאת הן על מתנ להפסיק את המטרד, והן על מנת שהודעות החוב, שככל הנראה אינן מגיעות לאדם הנכון, לא יתפחו עוד יותר.
לרשות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
https://pua.gov.il/PublicInquiries/Pages/About.aspx | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:30 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:30:08 |
| שלום רב
בתאריך ה 18.11.19 קניתי 2 כריות מחברת ״ד״ר גב״ באתר האינטרנט שלהם כולל משלוח.
מכיוון שהם לא הביאו לי את הכריות ולא טרחו ליצור עמי קשר או לענות לטלפונים שלי בקשר למשלוח החלטתי לבטל את הקניה ולבקש את הכסף חזרה. בתאריך ה25.11.19 הודעתי להם על ביטול העסקה גם בכתב וגם בטלפון. עד לתאריך זה ה 2.11.19 עדיין לא קיבלתי את הכסף חזרה ולפי התקנון שלהם הם אמורים לזכות אותי עד 7 ימים מביטול העסקה. שאלתי היא אם הם לא יחזירו לי את הכסף מה עלי לעשות?
תודה והמשך יום נעים
| |
|
|
|
| 3/12/2019 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 14:47:48 |
| גלעד שלום רב,
על פי הוראות הדין, בעת ביטול עסקת מכר מרחוק, מחויב העוסק להשיב לצרכן את הכספים בתוך 14 ימים מיום הודעת הביטול.
היה ובית העסק לא יבצע השבה, יש להעביר אליהם פנייה בכתב ולציין בפניהם כי אי השבת הכספים בהתאם למועדים הקבועים בדין, חושפת אותם לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 1/12/2019 18:57 |
or |
 | | מחבר: | or (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 18:57:25 |
| | קניתי כמה מוצרים בעסקה אחת שחלק ממנה שולם בשובר וחלק באשראי. אני רוצה להחזיר מוצר אחד שמחירו *נמוך* מהסכום ששולם באשראי, האם בית העסק מחויב לזכות אותי באשראי על עלות המוצר (בהנחה שמתקיימים התנאים שמאפשרים ביטול עסקה) או שהוא יכול לתת במקום זה זיכוי ולטעון שההחזר הוא "על חשבון" השובר ולכן נותנים זיכוי בלבד? הסכום ששולם על שאר המוצרים גבוה מסכום השובר, כך שגם אם מראש העסקה הייתה מתבצעת ללא המוצר המוחזר, כל השובר היה מנוצל. | |
|
|
|
| 3/12/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 14:16:03 |
| שלום רב אור,
לא ציינת מה המוצרים שנרכשו?
מתי נרכשו (תאריך)?
מה עלות כל מוצר?
היה והעסקה בוצעה פרונטלית, אני, מציעה כי תעייני במדריך לביטול עסקה המופיע באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations | |
|
|
|
| 1/12/2019 18:47 |
נתנאל |
 | | מחבר: | נתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 18:47:00 |
| לפני שלושה ימים בעודנו ניגשים לעלות לטיסה מבוקרשט לארץ בטיסה של חברת בלו אייר,נציגות החברה מנעו מאיתנו לעלות לטיסה, בטענה שעלינו לשלם 90 יורו (כל אחד) עבור התיק שבאמתחתנו. לא רק זאת, החברה גם סירבה שנעלה עם שקיות פלסטיק של קניות (שקית= BAG לשיטתם).
העיניין תמוה וניראה כי מתוכנן היטב, שהרי
א. בטיסת ההלוך מהארץ, לא הייתה כל בעיה עם התיק, ששוקל פחות מ 10 קילו. בטיסת החזור פשוט טכנו שמכיוון שהוא לא נכנס למידות של מתקן הברזל שהיה מצוי שם עלינו לשלם.
אם התיק לא תואם את מדיניות החברה מן ההגינות ליידע בטיסת ההלוך ולא רק בטיסת החזור כאשר נמצאים במדינה זרה, ומאיימים עלייך שלא תעלה על הטיסה.
ב. המחיר שדרשו עבור הכנסת התיק, 90 יורו הוא מופקע לכל הדעות שהרי מחיר הטיסה הוא כ 65 יורו לכיוון, כולל תיק. רק בגלל שלא נכנס במידות המכונה, דרשו לשלם 90 יורו נוספים
ג. הדרישה לשלם עבור שקית של בגדים הייתה מופרכת לחלוטין. כתוצאה מכך, נאלצתי להעביר את השקית לנוסעת ישראלית אחרת,ששמחה לעזור לי. אך מרוב הלחץ והמהומה- לא החלפנו פרטים!
כעת הלכו גם 90 היורו, גם שקית הבגדים, וגם ההרגשה הטובה מהטיול.
שאלתי- האם החברה פעלה במסגרת המותר או לא והאם מגיע לי פיצוי או לא. | |
|
|
|
| 3/12/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 14:08:14 |
| שלום רב נתנאל,
תנסה לברר בעניין מול נציגי החברה המדוברת באמצעות הקישור שלהלן :
https://caa.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=582&Itemid=344&lang=he | |
|
|
|
| 1/12/2019 18:39 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 18:39:51 |
| | קניתי בד בחנות בדים במחיר מופקע (המוכר הבטיח לי כי זה התמחור האמיתי של הבד) לאחר שיצאתי מהחנות הלכתי לחנות אחרת, התברר לי כי לא רק שמכרו לי בד במחיר מופקע אלא גם מכרו לי בד אחר ממה שביקשתי. חזרתי למוכר בחנות שבה קניתי ובשורה התחתונה נאמר לי שזו בעיה שלי וזה המחיר ובנוסף לא ניתן להחזיר את הבד כיוון שהוא כבר נגזר. האם יש מה לעשות בנדון? (יש לציין שבחנות אחרת נאמר לי שמדובר בנוכל ידוע שהזמינו לו בעבר משטרה, הרבה נפלו אצלו וזה קורה כל הזמן ) | |
|
|
|
| 3/12/2019 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 14:00:08 |
| שלום רב נטלי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות .
במקרה המתואר, היות שמדובר במידות מיוחדות לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
על כן, יש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
לעניין הטענה למחיר מופקע- אין פיקוח מחירים על המוצר המדובר ועל כן, בית העסק רשאי לקבוע את המחיר לפי שיקול דעתו ועל הצרכן לשקול את כדאיות העסקה(לבצע סקר שוק).
לעניין הטעיה לאי התאמה לפיה את מציינת כי:
"...אלא גם מכרו לי בד אחר ממה שביקשתי..."- האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך? אם כן, יש לפנות אל בית העסק בצירוף הראיות, ככל שיש ברשותך. | |
|
|
|
| 1/12/2019 17:21 |
שיר כהן |
 | | מחבר: | שיר כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 17:21:35 |
| שלום רב!
כאשר אני מעוניינת לבטל תור למספרה, לקוסמטיקאית וכדומה, כמה זמן מראש עלי להודיע למטפלת על ביטול התור מבלי שתחייב אותי עליו?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 3/12/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 13:30:06 |
| שלום רב שיר,
עליך לעיין במדיניות של בית העסק, ככל שקיים. | |
|
|
|
| 29/11/2019 00:28 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2019 | | שעה: | 00:28:03 |
| שלום רב
הזמנתי דרך אתר "ביחד בשבילך" מלון לעוד כחודש, כאשר באתר מצויין שביטול העסקה מצד הצרכן יגרור קנס של 150 ש"ח.
לאחר כמה שעות התקשרו מהאתר ואמרו שהמלון בתפוסה מלאה ומבטלים את העסקה.
האם על בית עסק לא מוטלת אחריות כלשהיא לגבי ביטול עיסקה מצידו?
אציין שמאז שוב נפתחה האפשרות לאותו מבצע באתר שלהם.
תוגה רבה! | |
|
|
|
| 1/12/2019 17:20 |
ערן |
 | |
|
| 3/12/2019 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 13:28:37 |
| שלום רב ערן,
מה הנזק שנגרם לך ככל שנגרם?
האם קיבלת טופס גילוי נאות כמתחייב בעסקת מכר מרחוק(בו יפורטו בין היתר תנאי הביטול הקבועים בעסקת מכר מרחוק)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה בשל הטעיה לכאורה קמה לצרכן זכות לבטל ללא דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14ה(א)(1) בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם ישנו סעיף של פיצויים מוסכמים במקרה שמי מהצדדים מבטל את העסקה.
בכל מקרה, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך להטעיה, אני, מציעה כי תפנה אל החברה ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 1/12/2019 16:26 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 16:26:23 |
| | נרשמתי ללימודי תעודה במכללה פרטית. עלות הקורס כ-15000 ש"ח. לשני מפגשים לא יכולתי להגיע מסיבות בריאותיות. במהלך שלושת המפגשים שקדמו להם, הגעתי למסקנה שהקורס לא מתאים לי מסיבות אישיות ועקב עבודה תובענית. בשיחה עם המכללה נאמר לי שעבור הביטול אאלץ לשלם כמחצית מעלות הקורס. האם תקנות הגנת הצרכן - ביטול עסקה חלות במקרה זה? אני מוכן לשלם את העלות היחסית של המפגשים בהם נכחתי, אך עדיין לא הגענו למחצית המפגשים. אשמח לעצתכם. | |
|
|
|
| 3/12/2019 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 13:14:32 |
| שלום רב אברהם,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בחוגים ובקורסים בתוך 14 ימים מביצוע העסקה ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
לכן, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
ובמקרה זה יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 3/12/2019 12:48 |
אביאל |
 | | מחבר: | אביאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 12:48:07 |
| היי,
התקשרתי היום בשעה 12:27 לקבלת ייעוץ טלפוני
התייבשתי קצת עם מוזיקה ולא נאמר מיקום בתור (מס') ולא זמן ההמתנה המשוער ולפתע נשמע מענה אוטומטי שבה הוצגו שעות המענה הטלפוני בימים א-ה.
כששאלתי את הנציגה במוקד הטלפוני למה זה ניתק אותי היא אמרה שלא מנתקים, וכששאלתי למה זה מציג את השעות היא אמרה תתקשר ביום אחר וכשאמרתי לה שהתקשרתי בזמן וזה לא צריך לזרוק אותי מההמתנה היא אמרה שכנראה היה כומס ופעם אחרת היא אמרה שזרקו אותי כדי שלא. יהיה עומס ופעם אחרת כדי שלא תמתין יותר מדי ואז תתלונן עלינו.
(צריכה להיות אפשרות בין המשך המתנה לבין שיחה חוזרת call back).
אתם הצעתם את החוק ולא ממשים אותו וגם אם לא חל עליכם לא מתנהגים באופן ראוי.
אשמח לפתרון העניין ובתקווה שפעם הבאה כשאתקשר אם לא יהיה לי המידע איזה מיקום אני בתור ומה זמן ההמתנה לפחות אוכל להמשיך לקבל מענה אם התקשרתי לפני סיום שעות הפעילות.
תודה רבה ומחכה לתשובה | |
|
|
|
| 1/12/2019 16:10 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 16:10:09 |
| שלום.
בעבר, כאשר הייתה לי בעיה דומה, והקנייה התבצעה עם כרטיס בנקאי של MASTERCARD, החברה - ישראכרט - טיפלה בעניין באופן מופתי ויעיל.
לצערי מקס\MAX, לאומי קארד לשעבר, מתנערים מהעניין (למרות שהכרטיס עם לוגו של MASTERCARD) ואומרים שהם לא פותחים תהליך CHARGEBACK על מוצרים
שהגיעו פגומים.
לפי המדריך הרשמי של MASTERCARD -
https://www.mastercard.us/content/dam/mccom/global/documents/chargeback-guide.pdf
הם מאפשרים לבצע CHARGEBACK עד 120 יום מביצוע העסקה גם למוצרים פגומים!!!
ציטוט מהמדריך:" Goods or Services Were Either Not as Described or Defective"
האם יש לי דרך כלשהי לפעול בנושא?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 3/12/2019 11:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 11:52:29 |
| שלום רב מיכאל,
במקרה המתואר, היה ופנית אל בית העסק והמענה אינו לשביעות רצונך, אתה רשאי לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 3/12/2019 12:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 12:14:27 |
| שלום וברכה מיכאל,
עיון חטוף במדריך שהפנת אליו, מלמד כי ישנם שורה של תנאים לטיפול חברת האשראי בבקשה לצ'ארגבאק, לרבות פניה לבית העסק המוכר, השבת המוצר וכיוצ"ב. חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקת מכר מרחוק (משל באינטרנט) בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר, ובמקרה של אי התאמה במוצר (היותו פגום למשל) אין לחייב את הצרכן בדמי ביטול כמו גם בדמי שילוח המוצר בחזרה לבית העסק. אנו מציעים כי תפנה להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 1/12/2019 15:29 |
אביב שטרית |
 | | מחבר: | אביב שטרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 15:29:21 |
| שלום רב
בשישי האחרון (הבלאק פריידי)
רכשתי שעון מסוג הוואוי gt
נאמר לי על ידי המוכרת שהשעון מתאים גם לסוג פלאפון שלי ושהוא מצויין בדיוק כמו השעון שאני רציתי לקנות אך לא היה בחנות
הגעתי הביתה ופתחתי את השעון אך הוא לא מתאים פלאפון שלי כשדיברתי עם מנהלת החנות היא אמרה שלי שהיא לא יכולה לשנות לי את המוצר למה שרציתי בהתחלה גם בתוספת תשלום וגם לא מוכנה לעשות לי החזר כספי מה עליי לעשות
כמו כן המוצר באריזה המקורית שלא נעשה רק שימוש כדי לבדוק עם המוצר מתאים ורק הנילון שעטף את המוצר הכולל נהרס | |
|
|
|
| 3/12/2019 11:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 11:37:38 |
| שלום וברכה אביב,
ראשית יש לומר כי פנייתך מתארת הטעיה באשר לתכונות מהותיות של המוצר, אשר יש בה כשלעצמה כדי להקים זכות לביטול העסקה ולהשבת מלוא התמורה ששולמה, בין אם מכוח הפרה מהותית של ההסכמות שבין הצדדים מצד בית העסק וכן מכוח הטעיה אסורה מכוח חוק הגנת הצרכן. בנוסף, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לביטול עסקה לרכישת מוצר חשמלי בתוך 14 יום, ובתנאי שלא נעשה שום שימוש במוצר. אפילו לו הפעלה של המכשיר לזמן קצר. אין משמעות לעניין האריזה. אנו מציעים כי תפנה להנהלת בית העסק בכתב לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 1/12/2019 11:22 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 11:22:24 |
| שלום,
בן הזוג שלי ואני רכשנו לאחרונה מזרן (יחסית יקר) לאחרונה ולאחר ביצוע העסקה התכתבנו עם הבעלים בוואטסאפ - ביקשנו להחליף את דרגת הקושי של המזרן ונענינו בחיוב. בנוסף, נאמר לנו שזמן האספקה יתארך בעקבות השינוי בדרגת הקושי. כעבור כחודש הגענו לאסוף את המזרן בערב, אך כשהגענו הביתה גילינו שדרגת הקושי של המזרן לא השתנתה. למחרת היום פנינו אל בעל החנות ושאלנו אם הייתה במקרה טעות, אך נענינו שלא היתה את דרגת הקושי שרצינו אז זה מה שהוא סיפק לנו, זאת לאחר שחיכינו חודש ואפילו לא יצרו איתנו קשר כדי לעדכן שהמזרן הגיע. לצערי השיחה הזו לא מתועדת, אך בעלי מקצוע יכולים להעיד כי אין מדובר בדרגת הקושי שאותה ביקשנו. בסיום השיחה קבענו עם הבעלים שננסה לראות אם המזרן בדרגת הקושי המתאימה, ללא הניילון, כחלק מתכנית של "30 ימי ניסיון ללא ניילון" אליה התחייב הבעלים בעת הרכישה.
לאחר כשבועיים, במהלכם המזרן היה אמור להתרכך נוכחנו כי אכן אין ספק שדרגת הקושי שונה וכי איננו מעוניינים במזרן.
פנינו אתמול אל הבעלים בבקשה להחזיר את המזרן ושיוחזר כספנו, אך הוא טען שתכנית הניסיון כוללת רק החלפה של מזרן ולא החזר כספי. זאת תוך כדי שהוא מתעמר בנו ומשקר לנו (במהלך 3 שיחות הוא היה גם באילת, גם בחו"ל וגם בראשון לציון). שיחות אלה מוקלטות. אמנם תנאי תכנית הניסיון היו עמומים בעת ביצוע העסקה ואין לנו אישור שלהם בכתב (אנחנו זוג צעיר וזו אחת הרכישות הגדולות הראשונות שלנו יחד), אך תהינו האם ישנה עילה חוקית לבקשת החזר כספי (וגם בקשת פיצוי על עוגמת הנפש) בשל סיפוק של מוצר שונה מזה שהוזמן, בגלל ההתעמרות בנו ובגלל השקרים של הבעלים לאורך כל הדרך.
נודה מאוד לעזרתם | |
|
|
|
| 3/12/2019 08:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 08:34:39 |
| עדי שלום רב,
מבחינת הוראות הדין, חל איסור להטעות צרכן במעשה או במחדל, לגבי כל תנאי מהותי בעסקה.
הטעיה כאמור, מזכה את הצרכן בזכות לדרוש ביטול עסקה מלא.
חשוב לציין כי הבעיה המפורטת אינה משפטית, אלא ראייתית, שכן, כפי שצוין, אין כמעט תיעוד להתנהלות העוסק בעניינכם.
בשלב ראשון, מומלץ להעלות את מכלול השתלשלות העניינים על הכתב, כולל תאריכים, ולהעביר לבית העסק את התיעוד העובדתי של העסקה, ההטעיה לגבי תכונות המוצר, וכן ההטעיות שבוצעו לגבי תנאי הניסיון, ולדרוש ביטול עסקה עקב הפרת הסכם הרכישה.
היה ובית העסק יסרב, יש לבקש תגובתו בכתב, על מנת לבחון האם הוא מודה בחלק מהפעולולת שהתבצעו על ידו, ואז ניתן יהיה להגיש תלונה בעניין למועצה. | |
|
|
|
| 3/12/2019 11:15 |
עדי |
 | |
|
| 28/11/2019 14:42 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2019 | | שעה: | 14:42:27 |
| התעניינתי על מכונת כביסה דרך באינטרנט
שמתי את הטלפון שלי בסוף לא קניתי את המוצר דרך האינטרנט, התקשר אלי אחד הנציגים ולשכנע אותי לקנות בסוף הזמנתי דרך הטלפון , התקשרתי אחרי כמה ימים כי הם אמרו שהיה הספקה מהירה רציתי לבדוק מה אם המוצר והם אמרו לי שזה יקח עוד הרבה זמן ;אמרתי להם שאני רוצה לבטל את העסקה והם לא הסכימו רק אם אני יתן להם 5 אחוז מהעסקה ,אני עשיתי את העסקה דרך הטלפון ולא נאמר לי שיש על זה דמי ביטול של 5 אחוז,
איך אני יכול לבטל בלי לשלם?
עדיין המוצר לא הגיע אלי | |
|
|
|
| 1/12/2019 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 13:11:05 |
| שלום רב שלומי,
האם מסרו לך מועד לאספקת המוצר?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם,בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
| |
|
|
|
| 1/12/2019 14:45 |
שלומי |
 | |
|
| 3/12/2019 11:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 11:01:57 |
| שלום רב שלומי,
אם כך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם לזכות הקיימת לך בעסקת מכר מרחוק, כאמור לעיל.
היה ויש ברשותך הוכחה לכך שיש הטעיה במועד אספקת המוצר, הרי שאתה יכול לטעון כי עומדת לך הזכות לבטל את העסקה כאמור בעסקת מכר מרחוק ללא דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14ה(א) בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 1/12/2019 14:37 |
קארין |
 | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 14:37:43 |
| | שלום רב, אשמח לדעת למי ניתן לפנות בנושא קבלת מכתב על חריגה בשימוש מים כמעט כל באר שבע כל כמה זמן (ואין לאף אחד נזילה) זה פשוט תכסיס חדש שלהם לעקוץ אזרחים. אשמח לדעת למי ניתן לפנות | |
|
|
|
| 3/12/2019 10:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 10:55:20 |
| שלום רב קארין,
בעניין זה יש לפנות אל הרגולטור- רשות המים בקישור שלהלן:
http://www.water.gov.il/hebrew/Pages/home.aspx | |
|
|
|
| 1/12/2019 14:22 |
אורטל |
 | | מחבר: | אורטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 14:22:32 |
| היי,
קניתי צמיד יהלומים מרשת מוכרת, לאחר 3 שעות של ענידה של הצמיד הוא התעקם וגם נפל ממנו יהלום כתוצאה מכך. מיד נסעתי לחנות והחזרתי את הצמיד וזאת מבלי שעברו 48 שעות מרגע קנייתו.
החנות מציעה לתקן לי את הצמיד ו/או לתת זיכוי כספי לחנות . אני מעוניינת בהחזר כספי לאור העובדה שאיבדתי את האמון במוצרים שלהם (מוצר שהתקלקל אחרי 3 שעות מענידתו כנראה היה לא תקין עוד בזמן קנייתו)ולא מעוניינת לרכוש תכשיט אחר מהחנות (גם לא מוצאת משהו שאני רוצה)
האם יש אפשרות לחייב את החנות לתת לי החזר כספי? | |
|
|
|
| 3/12/2019 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 10:53:37 |
| שלום רב אורטל,
מה המדיניות של בית העסק?
מה עלות התכשיט?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בתכשיט, מיום הרכישה ועד תום יומיים שלאחריו שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שעלות המוצר לא עולה על 3000 ש"ח ולא יוצר על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, יש לעיין בשילוט מדיניות החזרת טובין.
במקרה של פגם במוצר או אי התאמה חוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך בשווי המוצר. | |
|
|
|
| 30/11/2019 22:50 |
אביאל |
 | | מחבר: | אביאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2019 | | שעה: | 22:50:27 |
| שלום וברכה,
מעלה סוגיה חשובה זו בפני ציבור חובבי הספורט בישראל
ולאחר שהעלתי את הנושא בפני גורמים בכירים במשרד התקשורת, מנהלת הליגה, מועצת הכבלים והלווין וכו'.
נחתם הסכם זכויות שידור בין מנהלת הליגה לבין חברת צ'רטלון המפיקה ומפעילה את ערוצי ספורט 1-4.
לצערנו החברה רכשה אך לא עושה שימוש בזכויות השידור לסלולר.
מעבר לכך,למיטב הבנתי החברה לא מאפשרת לספקיות הטלויזיה (יס, הוט וסלקום TV וכן על חברות הבת STING TV ו-NEXT TV) לשדר את ערוציה באפליקציות לסמארטפונים, טאבלטים ומחשבים.
כולם יודעים אך אף אחד לא מטפל בסוגיה זו.
לא מזמן השיקה צ'רלטון אפליקציה לתושבי חו"ל לצפייה בליגה הישראלית
בה ניתן לראות מהמחשבים, מהסמארטפונים ומהטאבלטים. אממה, המחיר קצת גבוה לעומת המחיר שמציעות ספקיות הטלויזיה (כ98 ש"ח ישירות מצ'רלטון לעומת כ74 ש"ח מהספקיות- מחיר שעלה ממש בימים אלו אגב ועולה עם הזמן)
אשמח להמלצה מה ניתן לעשות, מדוע אף אחד לא בודק את הנושא מהי תגובת חברת צ'רלטון ומהי תגובת הספקיות.
תודה רבה | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:18:01 |
| אביאל שלום רב,
הנושא אותו אתה מציף בשאלתך מצוי במסגרת הטיפול של משרד התקשורת וכן נוגע לתנאי הרישיונות של החברות.
על כן, מומלץ להעביר פנייה למשרד וניתן לעשות זאת באמצעות שימוש בקישור הבא:
https://www.gov.il/he/Departments/Topics/communications_public_inquiries | |
|
|
|
| 2/12/2019 17:40 |
אביאל |
 | | מחבר: | אביאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 17:40:14 |
| שלום נוי
לצערי פניתי לכל הגורמים (גם בטופס הנ"ל) ובמשך שנתיים+ לא מטפלים בפנייה.
גם כשפניתי אליכם בנוגע לסלקום (כשהייתי לקוח שלה) אז הפנייה נסגרה ללא טיפול.
לכן אתם המוצא האחרון כשמשרד התקשורת לא רואה את טובת הלקוח והצרכן אלא את טובת החברות.
בטח כשנושא זכויות שידור על גבי האינטרנט לא מוסדר בחוק והוא לא מפקח במסגרת מועצת הכבלים והלווין ולא באף גוף שלו ומנגד בעל זכויות (צ'רלטון) כן מקבל רישיון מהם.
הצרכן הוא זה שנופל בין הכיסאות | |
|
|
|
| 1/12/2019 11:06 |
אורטל |
 | | מחבר: | אורטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 11:06:15 |
| היי,
קניתי צמיד יהלומים מרשת מוכרת, לאחר 3 שעות של ענידה של הצמיד הוא התעקם וגם נפל ממנו יהלום כתוצאה מכך. מיד נסעתי לחנות והחזרתי את הצמיד וזאת מבלי שעברו 48 שעות מרגע קנייתו.
החנות מציעה לתקן לי את הצמיד ו/או לתת זיכוי כספי לחנות . אני מעוניינת בהחזר כספי לאור העובדה שאיבדתי את האמון במוצרים שלהם (מוצר שהתקלקל אחרי 3 שעות מענידתו כנראה היה לא תקין עוד בזמן קנייתו)ולא מעוניינת לרכוש תכשיט אחר מהחנות (גם לא מוצאת משהו שאני רוצה)
האם יש אפשרות לחייב את החנות לתת לי החזר כספי? | |
|
|
|
| 2/12/2019 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 15:00:06 |
| שלום רב אורטל,
מה המדיניות של בית העסק?
מה עלות התכשיט?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בתכשיט, מיום הרכישה ועד תום יומיים שלאחריו שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שעלות המוצר לא עולה על 3000 ש"ח ולא יוצר על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, יש לעיין בשילוט מדיניות החזרת טובין.
במקרה של פגם במוצר או אי התאמה חוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך בשווי המוצר. | |
|
|
|
| 2/12/2019 16:20 |
אורטל |
 | | מחבר: | אורטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 16:20:34 |
| היי ,
עלות התכשיט 4300 ש"ח. לצערי הם מוכנים או לתקנו או לתת לי זיכוי כספי.
מתשובתכם אני מבינה שגם אם אני מוכיחה שהצמיד לא היה תקין כשקניתי אותו (כי הרי התעקם ונפלה ממנו אבן לאחר שלוש שעות ענידה על היד), הם לא מחויבים בהחזר כספי..
| |
|
|
|
| 1/12/2019 11:13 |
שי חביב |
 | | מחבר: | שי חביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 11:13:07 |
| שלום רב,
לפני כ-5 חודשים רכשתי מכשיר טאבלט מחברת לנובו, לפני מספר ימים מסרתי את המכשיר לתיקון עקב תקלה במערכת ההפעלה. במסירת המכשיר לתיקון נמסר לי שלא ניתן לטפל במכשיר בגלל סדק במסך כעת הם מחייבים אותי קודם בתיקון המסך (בסכום אסטרנומי גבוה מעל סכום הרכישה של המכשיר).
לדעתי אין כל הצדקה להתנות את התיקון המכשיר בתיקון המסך (בגלל שהבעיה היא במערכת ההפעלה), בנוסף במסמך האחריות לא רשום דבר שאם המסך סדוק לא ניתן יהיה לממש את האחריות.
אשמח לעצתכם האם יש הצדקה להתניה של תיקון הסמך בהתאם לדרישות החברה?
תודה | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:48:55 |
| שי שלום רב,
ראשית, יש לנסות ולפנות בכתב לבית העסק ולציין עובדה זו, וכן לציין כי היה ואין קשר בין שתי התקלות, הרי שהם מחוייבים לבצע את התיקון, והיה והם מסרבים יש לבקש מהם את תגובתם בכתב לפיה הם טוענים כי הנזק במסך הוא הגורם לתקלה במערכת ההפעלה וכן על מה הם מבססים קביעה זו.
| |
|
|
|
| 1/12/2019 13:12 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 13:12:37 |
| אני לקוחה בחברת פוקס, צירפו אותי למועדון שלהם ואמרו שמגיע לי הטבת יום הולדת. שבאתי לממש ההטבה לא עברה כי לא עדכנו שם כמו שצריך. פניתי לרשת בחנות אחת האינטרנטית קיבלתי את ההטבה ובחנויות הרגילות לא.
הגעתי בחמישי וההטבה לא הייתה מעודכנת ואמרו שיעדכנו, חייגתי לשירות בשישי ושוב ההטבה לא עודכנה . ביקשו ממני לשלוח למייל תז למרות שהצגתי מול המוכרת בחנות והאחמשית טענה שתדאג שיעדכנו.
היום ביקשתי לנצל את ההטבה עם המבצעים שהיו בחודש יום הולדת שלי( אתמול) שכן ההטבה לא עברה.
ובפוקס אישרו לי רק בסניף אחד את ההנחה של אתמול ולא בשאר חנויות הרשת כמו שנאמר לי שמגיע בהטבה.
הם טענו שהייתי צריכה לברר שאכן ההטבה מעודכנת.. וביררתי באתר שלהם ושם היה מעודכן
מאוד מעצבן כאילו מנסים להתנער מאחריות ומכרו לי מועדון סתם
| |
|
|
|
| 2/12/2019 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:46:21 |
| בר שלום רב,
על פניו נראה כי מדובר בהטעיה.
חשוב לבחון את טופס ההתקשרות שעליו חתמת ולראות האם ישנם תנאים הנוגעים לתוקף ההטבה וכן לאופן השימוש בה.
היה ואין התייחסות לעניין בטופס ההתקשרות, או לחלופין, מצוין כי ההתטבה נכנסת לתוקף מיידי וקיימת בכל סניפי הרשת, ניתן לדרוש את כיום ההסכם בהתאם למחירי המוצרים ביום המימוש. או לחלופין, לדרוש את ביטול ההתקשרות למועדון. | |
|
|
|
| 1/12/2019 13:12 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 13:12:15 |
| אני לקוחה בחברת פוקס, צירפו אותי למועדון שלהם ואמרו שמגיע לי הטבת יום הולדת. שבאתי לממש ההטבה לא עברה כי לא עדכנו שם כמו שצריך. פניתי לרשת בחנות אחת האינטרנטית קיבלתי את ההטבה ובחנויות הרגילות לא.
הגעתי בחמישי וההטבה לא הייתה מעודכנת ואמרו שיעדכנו, חייגתי לשירות בשישי ושוב ההטבה לא עודכנה . ביקשו ממני לשלוח למייל תז למרות שהצגתי מול המוכרת בחנות והאחמשית טענה שתדאג שיעדכנו.
היום ביקשתי לנצל את ההטבה עם המבצעים שהיו בחודש יום הולדת שלי( אתמול) שכן ההטבה לא עברה.
ובפוקס אישרו לי רק בסניף אחד את ההנחה של אתמול ולא בשאר חנויות הרשת כמו שנאמר לי שמגיע בהטבה.
הם טענו שהייתי צריכה לברר שאכן ההטבה מעודכנת.. וביררתי באתר שלהם ושם היה מעודכן
מאוד מעצבן כאילו מנסים להתנער מאחריות ומכרו לי מועדון סתם
| |
|
|
|
| 2/12/2019 14:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:45:54 |
| בר שלום רב,
על פניו נראה כי מדובר בהטעיה.
חשוב לבחון את טופס ההתקשרות שעליו חתמת ולראות האם ישנם תנאים הנוגעים לתוקף ההטבה וכן לאופן השימוש בה.
היה ואין התייחסות לעניין בטופס ההתקשרות, או לחלופין, מצוין כי ההתטבה נכנסת לתוקף מיידי וקיימת בכל סניפי הרשת, ניתן לדרוש את כיום ההסכם בהתאם למחירי המוצרים ביום המימוש. או לחלופין, לדרוש את ביטול ההתקשרות למועדון. | |
|
|
|
|