| 2/12/2019 14:19 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:19:55 |
| שלום רב
רכשתי שובר ממועדון צרכנים עבור סט מצעים. בתמונה ליוותה את השובר באינטרנט מוצג סט מצעים זוגי. לא שמתי לב שבמלל ניכתב סט מצעים יחיד.
רכשתי את השובר ב 3.10 כשניגשתי לחנות עצמה למימוש נאמר לי שהוא פג תוקף וכן ראיתי שמדובר בסט יחיד בלבד.
בשיחה עם המועדון נאמר לי שכתוב שהשובר פג תוקף ב 31.10
וזה בעיה שלי. אני לא ראיתי שכתוב שהשובר בתוקף למימוש עד ה 31.10 בעת הרכישה. אין לי את המקור של מודעה למכירה - זה כבר לא מופיע באתר. האם עמותה שמפעילה מועדון צרכנים יכולה לגבות כסף ולא לספק את המוצר בגלל שכתוב שיש תוקף למימוש השובר? וכן מה דין התמונה המטעה? האם אני יכולה לדרוש את כספי חזרה?
תודה
מאיה | |
|
|
|
| 3/12/2019 17:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 17:05:53 |
| שלום רב מאיה,
היות שצוין על גבי השובר את תוקפו וכן המועד למימושו חלף, הרי שלכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין.
| |
|
|
|
| 2/12/2019 11:45 |
נסיה |
 | | מחבר: | נסיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 11:45:58 |
| שלום וברכה
צריכה את עזרתכם.
רכשתי כרטיסים לתאילנד עבורי ועבור משפחתי.
חמישה כרטיסים.
בעת ביצוע ההזמנה צלמתי את המסך כששמות הנוסעים מצויינים.
עברתי על הטיסה מספר פעמים אני , בעלי וחברתי.
לא חשבתי לבדוק שוב את ההזמנה כשנשלחה אליי בדואל מספר דקות לאחר ביצוע ההזמנה( ברשותי צילומים)
לאחר שלושה שבועות
רציתי לבצע הזמנת מזוודה דרך אל על
מציינת שהטיסות הן ישירות דרך אל על
אך הוזמנו דרך אליס( חברת תיירות)
בעת ביצוע הזמנת המזוודה
נדהמתי לגלות שכיווני הטיסה הפוכים!
מדובר באותה טיסה רק כיוונים שונים.
לאחר בירורים ובדיקות מעמיקות הבנתי שהסיפור הזה לא חדש.
הן עשו ועדיין עושים תרמיות כאלה.
בפנייתי אליהם באימייל ענו לי שהנושא בבדיקה וחזרו אליי רק לאחר חודש וחצי של הטרדה מצידי
וגם באימייל!!!
אין עם מי לדבר.
הם זרקו האחריות על אל על
אך בחברת התעופה אל על אמרו שתלמה/ אליס קונים מהם מלא טיסות ולכן הטיסות ניתנות לשינוי רק על ידם.
הצגתי להם הדברים באימייל אך אין עם מי לדבר.
הם מצפים ממני שהוסיף 5000 שקל.
זה מה שביקשו לפני חודש וחצי/ חודשיים
מה שאומר שהעלויות עכשיו משמעותיות וגבוהות יותר.
אשמח שתיצרו איתי קשר ותכוונו אותי מה עליי לעשות.
תודה.
עניין נוסף וחשוב,
עקב המיקרה המצער ולאחר התעלמות מוחלטת מצידם
החלטי לרשום פוסט בפייסבוק החברה
והם כתגובה רשמו
שיתבעו אותי על הוצאת דיבה.
האם דבר כזה יכול לקרות!?
Nesiamalka@gmail.com
| |
|
|
|
| 2/12/2019 13:08 |
נסיה |
 | |
|
| 3/12/2019 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 17:02:16 |
| שלום רב נסיה,
באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
לעניין שאלתך בדבר תגובת החברה לאחר פוסט בפייסבוק- אני מציעה כי תפני לעו"ד המתמחה בדיני לשון הרע/הוצאת דיבה.
| |
|
|
|
| 2/12/2019 13:04 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 13:04:34 |
| שלום רב,
בתאריך ה-16.10.19 קיבלנו מכתב על הודעת חוב משנת 2016!!!! מחברת נטוויזן עבור החיובים לשירותים:
1. אינטרנט סקיוריטי עם המייל: CLLL00957ֲ@013NET.NET
2. סינון אתרים בכתובת מייל : CLLL00957ֲ@013NET.NET
החוב נכון להיום הוא כ-750ש"ח.
אציין כי שוחחתי איתם והם מסרו שהייתה להם תקלה בחיוב והם המשיכו לספק שירות ללקוחות ללא תשלום.
בנוסף,
מעדכנת שאנחנו ביקשנו להוריד בזמנו את 2 השירותים הללו - אך הם לא מוצאים בהקלטות את הבקשה. במקביל עברנו לסלקום ומסתבר שהם אוחדו כך חשבנו שהשירותים כלולים ואינם משולמים בנפרד היות ולא קיבלנו חשבון מפורט ועדכני עבור השירות- סבורה אני כי אם כן היינו מקבלים חשבון מפורט כל חודש היינו מצליחים לעצור את התשלומים בו במקום דהיינו בשנת 2016!!.
איך אדע שבאמת סופקו השירותים לאורך כל התקופה?
אשמח להתייחסותכם!
בברכה,
נעמה
| |
|
|
|
| 3/12/2019 16:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 16:56:20 |
| שלום רב נעמה,
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו אם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 2/12/2019 12:57 |
רולא |
 | | מחבר: | רולא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 12:57:20 |
| שלום, רציתי להבין יותר לגבי ביטול רישום לקורס שפה. לא ברור מהחוק כשעושים עסקה מרחוק (נרשמים לקורס שפה באינטרנט) ורוצים לבטל, לפני הוקרס ולקבל החזר כספי למעט דמי ביטול, יש לספור 14 ימים אחרי שהעסקה התבצעה (מעת הרישום או מעת קבלת אישור על הרישום?) וכמה ימים לפני תחילת הקורס? 14\7\2?
ושאלה על ביטול אחרי שהקורס כבר התחיל- לא מוסדר בחוק אבל אני מבינה שיש להתחשב בכל מקרה לגופו. אבל האם צריך להציע לצרכן החזר כספי כלשהו? 20% למשל? מה המדיניות לביטול אחרי שהוקרס התחיל? זה קורס קבוצתי אצל מורה שהוא עוספק פטור, לא חברה ולא מוסד השכלה או פסיכומטרי.
תודה | |
|
|
|
| 3/12/2019 16:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 16:53:20 |
| שלום רב רולא,
כיצד העסקה בוצעה- האם במכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים או עסקה פרונטלית?
מה תקופת השירות?
האם קיבלתם טופס גילוי נאות?
האם בחלוף 14 ימים צוין בהסכם ההתקשרות את גובה קנס יציאה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות חרטה- בשירות בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם - בעסקה מתמשכת בין אם השירות הוחל בשירות ובין אם לאו.
ובעסקה שאינה מתמשכת- בתנאי שהביטול ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.
הכל בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. ואם מדובר בעסקה מתמשכת אשר השירות הוחל בנתינתו ישלם הצרכן את הערך היחסי.
היה והודעת הביטול נעשה בחלוף 14 ימים הרי שיהיה על הצרכן לעיין בהסכם ההתקשרות בניהם על מנת לבדוק אם הביטול כרוך בתשלום קנס יציאה.
במידה שמדובר בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר בחוגים ובקורסים (פרט לקורס פסיכומטרי) בתוך 14 ימים מביצוע העסקה ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות. במידה שאת לא עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם למוסכם.
| |
|
|
|
| 5/11/2019 14:16 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2019 | | שעה: | 14:16:06 |
| שלום.
לפני כ-5 חודשים רכשתי פלאפון של חברת סמסונג (גלקסי דגם A70).
מאז הוא "בילה" כבר פעמיים בתיקון במעבדה בראשל"צ, השייכת לחברת גו-מובייל שגם מייבאת את המכשיר הנ"ל.
בשתי הפעמים בתקלה היא אותה אחת:
המכשיר איננו נטען! לא עם מטען מקורי, לא עם מטען מקורי אחר, ולא עם שום מטען.
נסעתי משדרות עד למעבדה כדי למסור אותו לתיקון.
וכל תיקון לקח לפחות שבוע! בפעם האחרונה זה יצא בחגי תשרי וברוטו המתנתי 3 שבועות!
בשתי הפעמים לטענתם - הטלפון תוקן והכל עובד.
בשתי הפעמים - הטלפון אכן נטען, אך לא למשך הרבה זמן. יום-יומיים לאחר שנלקח מהתיקון - התקלה שוב חזרה!
עכשיו בפעם השלישית הם דורשים שוב שאגיע אליהם והם יבדקו שוב מה הבעיה.
2 שאלות לי:
1. שמעתי מחבר שיש חוק שקובע שאם תוך 14 יום (או ימי עסקים - יותר הגיוני) הם לא מחזירים לי את המכשיר מתוקן - הם חייבים לתת לי מכשיר חדש. האם זה נכון ?
2. האם לאחר תיקון חוזר ונשנה של אותה התקלה, לא מגיע לי מכשיר חדש ? או לפחות לפצות בדרך כלשהי ?
תודה.
| |
|
|
|
| 6/11/2019 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2019 | | שעה: | 16:31:26 |
| שלום רב ערן,
לשאלתך הראשונה-לא ציינת האם קיבלת תעודת אחריות? עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, שבמסגרתו על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון לא יאוחר משבועיים, היה והתיקון נמשך יותר זמן ועל מנת להקטין את הנזקים בשל העיכוב בתיקון המוצר, ייתכן ויוצע לצרכן מוצר חלופי.
לעניין שאלתך השניה- היה והתיקון לא צלח,היבואן/יצרן יספק לצרכן מוצר חדש זהה או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או יבטל את העסקה לפי בחירתו, כקבוע בסעיף 6(ג)בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
יש לציין כי היעדר תיקון המוצר שנמצא בתקופת שנת האחריות הקבועה בדין, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל נותן השירות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואחריו, אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/12/2019 12:13 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 12:13:28 |
| תודה על תגובתכם.
המכשיר אכן באחריות שנה אחת של "גו מובייל".
בהמשך לשאלתי הקודמת, המכשיר נלקח בפעם השלישית לתיקון (הפעם שליח הגיע עד אליי לשדרות - ולקח אותו למעבדה בראשל"צ).
ושם כלל לא אימתו את התקלה! קראו לי לבוא לקחת את המכשיר וטענו שאין בו שום תקלה. ואכן הבעיה לא הופיעה במשך מס' ימים... ואז הופיעה שוב!
ביקשו שאצלם להם שאני מחבר את המכשיר לטעינה - והוא איננו נטען. וכך עשיתי. שלחתי אליהם את הסרטון (ביום שישי 22.11.19) ואמרו שיבדקו.
הבוקר התקשרתי לבדוק מה קורה ואמרו: "נשלח לך שוב שליח שיאסוף את המכשיר אלינו לבדיקה נוספת".
מיותר לציין שנמאס כבר מהטרטורים שלהם - כנראה שגם הפעם הם לא יעלו על הבעיה, הרי כבר שלוש פעמים לא תיקנו או לא זיהו אותה!
האם על פי חוק אני יכול לסרב להצעתם ולדרוש מכשיר חדש ?
לדעתי ניתנו להם מספיק הזדמנויות לאתר ולתקן את הבעיה - ועד עתה לא עשו זאת.
תודה מראש,
ערן
| |
|
|
|
| 3/12/2019 16:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 16:35:32 |
| שלום רב ערן,
יש לפנות אל נותן השירות כמפורט בתעודת האחריות תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 2/12/2019 12:09 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 12:09:45 |
| שלום רב,
אשמח לדעת אם יש הוראות בחוק לגבי התנית תשלום ספציפי בגין עסקה.
קרה ונדרשתי לשלם עבור הטיפול במזומן בלבד. האם הנושא מוסדר?
תודה מראש | |
|
|
|
| 3/12/2019 16:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 16:33:27 |
| שלום רב תמר,
לא ברור האם המידע מופיע בגלוי בפני הציבור?
עקרונית, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן((מכירות באשראי, מכירה מיוחדת ועסקה ברוכלות), תשמ"ג-1983 קובע כי:
"...לא תיעשה עסקה באשראי אלא אם כן קבע העוסק לאותה עסקה גם מחיר במזומן. " | |
|
|
|
| 2/12/2019 11:49 |
שירן שרעבי |
 | | מחבר: | שירן שרעבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 11:49:07 |
| שלום, אם ביצעתי רכישה באתר.
רשום לי עד4 ימי עסקים בהודעה
ההזמנה שלי מוכנה
עברו כמעט 10 ימי עסקים ועד עכשיו אף אחד לא יצר איתי קשר.
התקשרו אלי ממוקד הזמנות
אומרים שבסניף שאליו הזמנתי את המשלוח
אין מענה ומצטערים.
הסכום לתשלום ירד
אני מחכה למוצרים שלי, מדובר במוצרים לתינוק
ועד היום ההזמנה לא אצלי
כבר עברו 10 ימי עסקים
האם אני זכאית לפיצוי ? | |
|
|
|
| 3/12/2019 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 16:31:10 |
| שלום רב שירן,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לך זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב הטעיה קמה לצרכן הזכות לבטל ללא תשלום דמי ביטול.
היה ונגרם לך נזק מוכח את רשאית לתבוע מכח פקודת הנזיקין ועל כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 2/12/2019 11:24 |
ריאן |
 | | מחבר: | ריאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 11:24:53 |
| בתאריך 9/11/2019 נכנסתי לאתר של אשת טורס (משרד תיירות) וביצעתי הזמנה של 6 כרטיסי טיסה לאיסטנבול חברת תעופה atlas global
בתאריך 27/11/2019 פירסמה חברת התעופה atlas globa באתר שלה שהיא מקפיאה כל הטיסות שלה עד תאריך 21/12/2019 עקב קושי כלכלי (הטיסה שלי יוצאת ב 24/12/2019 עד 28/12/2019 )
התקשרתי לאשת טורס לברר על מצב ההזמנה שלי אמרו לי שהטיסות מאושרות והכל בסדר .
אם חברת התעופה אטלס תעשה פשיטת רגל, אם אני אעשה הכחשת עסקה דרך חברת האשראי (מקס לאומיקארד) בגלל שלא קיבלתי תמורת הכסף. האם משרד התיירות יכול לתבוע אותי בבית המשפט? מה אפשר לעשות מול אשת טורס אם חברת התעופה פשטה רגל? מה הזכויות שלי? האם במקרה הזה הכחשת העסקה דרך חברת האשראי חוקית? (התשלום הראשון של העסקה אמור לרדת ב 10/12/2019.)
האם הם חייבים למצוא לי טיסה חילופית? אני לא רוצה להפסיד את הכסף שלי..
תדה רבה | |
|
|
|
| 3/12/2019 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 16:25:27 |
| שלום רב ריאן,
בהמשך לשיחתנו בטלפון, אני, מציעה לך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם ישנה התייחסות בעניין, ולאחריו יש לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם להודעה שקיימת באתר חברת התעופה כפי שציינת בפנייתך וזאת על מנת לקבל את המענה בכתב.
היה ואת נתקלת בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 2/12/2019 11:05 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 11:05:59 |
| שאלה, בעלי רכש מייבש כביסה דרך האינטרנט, עשינו בו שימוש חד פעמי והוא לא עובד לשביעות רצוני בכלל, מה גם, שהיה ריח של שרוף ואני לא מוכנה לקחת סיכון.
אני רוצה להחזיר, לא לתקן או לבדוק.
מה החוק אומר? | |
|
|
|
| 3/12/2019 16:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 16:18:56 |
| שלום רב מירב,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם במוצר, במועד הקבוע בדין, הרי שהביטול לא ייעשה בתשלום דמי ביטול, כאמור.
על כן, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בדין, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 2/12/2019 10:46 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 10:46:52 |
| שלום
תואם לי ביקור טכנאי להחלפת ציוד של החברה ואף קיבלתי עם התיאום מסרון עם המועד שנקבע, פרטי הכתובת שלי וכן דרישה שאדם בגיר יהיה בבית. הטכנאי התקשר 4 שעות לפני המועד וביקש להקדים. הסברתי לו שאין מישהו בגיר בשעה הזו ולאחר בדיקה עם רעייתי, התקשרתי אליו וסיכמנו שהוא יגיע לבית רבע שעה מוקדם מהמתוכנן ורעייתי תמתין לו. וידאתי כמובן שיש בידיו את הכתובת. כשהמועד חלף והבחור לא הגיע, התברר להפתעתי שהטכנאי העביר את המשימה לטכנאי אחר מבלי לעדכן אותו כלל על שיחתנו וכעת הטכנאי החלופי שניסה להשיג אותי (אני לא הייתי זמין כי כבר שוחחתי עם הטכנאי וקבענו שרעייתי תמתין לו) החליט שמאחר ואינני עונה לו (למרות שאין לכך שום דרישה מצד סלקום) - הוא לא מגיע. נאלצתי לאחר דין ודברים לתאם מועד חדש לביקור הטכנאי. חרף פניותיי לחברה - היא מסרבת לפצות אותי על כך. מה עליי לעשות? האם יש לי פה קייס משפטי בהתאם לחוק הגנת הצרכן לפי תיקון 24 – בהתאם להוראות סעיף 18א' (ג') לפיצוי של 600 ש"ח? | |
|
|
|
| 3/12/2019 15:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 15:53:13 |
| שלום רב אבי,
ראשית, אתה מוזמן לעיין במידע הקיים באתר המועצה לצרכנות בעניין " חוק הטכנאים"בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
שנית, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, והיה ופנית אל החברה בכתב ולא היה מענה לשביעות רצונך, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/12/2019 10:43 |
רונן כהן |
 | | מחבר: | רונן כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 10:43:19 |
| שלום רב,
רציתי לדעת האם אני זכאי לבטל עסקת מכירה על רכב שנרכש חברת ליסינג, ואם כן, באילו תנאים? יצוין כי הביטול נעשה עקב חרטה. הרכב טרם הגיע לידי וטרם החלו בהכנתו למסירה. | |
|
|
|
| 3/12/2019 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 15:48:13 |
| שלום רב רונן,
האם הרכב הינו חדש?
האם הרכב נרכש מהיבואן?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, רכב חדש שנרכש מהיבואן, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה ובלבד שטרם נרשם על שם הצרכן על פי פקודת התעבורה.
היה ואתה לא עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, הרי שלא קמה לך זכות חרטה.
על כן, יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 2/12/2019 10:27 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 10:27:09 |
| היי
רכשתי איירפודס ב600 שח
איך שהגעתי הבייתה ופתחתי את הקופסא ראיתי כי אחת האוזניות עם פגם שנראה כמו סדק קטן, ישר צילמתי ונשלח מייל לחנות ממה קניתי (כ40 דקות לאחר שיצאתי מהחנות עם המוצר)
יש לציין כי לא נעשה בהם שימוש
האם אני זכאי לקבל מוצר חדש מהחנות שבה רכשתי את האוזניות?
או האם האחריות מהיבואן (ולא מהחנות) צריכה לספק לי אוזניות חדשות?
מה הזכויות שמגיעות לי? | |
|
|
|
| 3/12/2019 15:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 15:43:02 |
| שלום רב אלון,
לא ציינת מתי נרכש המוצר(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
לעניין שאלתך בדבר אחריות המוצר- עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון,לא יאוחר משבועיים ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן. | |
|
|
|
| 2/12/2019 10:37 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 10:37:58 |
| שלום רב,
ברצוני לדעת האם יש חוק שעומד לצאת או לפחות משהו בכיוון שיחייב יצרנים לציין מה מקור המזון(ארץ הייצור) שהם מוכרים?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 3/12/2019 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 15:41:35 |
| שלום רב אייל,
בהנחה שמדובר במזון מיובא, יש לפנות אל הרגולטור- משרד הבריאות באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/Pages/HomePage.aspx
לעניין מזון ארוז באריזתו המקורית, ראה מידע מפורט במדריך לסימון מזון ארוז בהתאם לתקן 1145 ת"י באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/a-guide-for-reading-food-lables | |
|
|
|
| 2/12/2019 10:07 |
עלם בנימין |
 | | מחבר: | עלם בנימין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 10:07:25 |
| | באתר שלכם כתוב שסטטוס הפניה "הטיפול הסתיים" ואין לנו מושג איך הסתיים ומה המסקנות. למרות פקס שנשלח לפני כחודש טרם קיבלנו תשובה | |
|
|
|
| 3/12/2019 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 15:28:19 |
| שלום רב עלם,
אנא צייני מס' פניה בכדי לברר בעניין. | |
|
|
|
| 1/12/2019 21:52 |
גלי |
 | | מחבר: | גלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 21:52:38 |
| שלום, הזמנתי משלוח מרשת שופרסל הבוקר, היה אמור להגיע עד 16:00.
לאחר שלא הגיע, ניסיתי ליצור קשר עם שירות הלקוחות. לאחר המתנה של מעל שעה (!) על הקו חזרה אלי נציגה, הסבירה שהנציגה שעשתה לי את ההזמנה עשתה טעות, ולכן המשלוח כלל לא יצא. הציעה לי פיצוי של כמה עשרות שקלים.
השאלה האם ההרחבה של חוק הטכנאים חלה גם על מקרים כאלה? האם מגיע לי פיצוי כספי לפי חוק?
תודה.
| |
|
|
|
| 3/12/2019 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 15:25:42 |
| שלום רב גלי,
עקרונית, תיקון מס' 55 לסעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" הורחב וחל על :
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד.
5. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
6. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל).
ראי מידע מפורט בעניין "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
על כן, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בדין,אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לתשלום פיצויים. | |
|
|
|
| 1/12/2019 21:43 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 21:43:09 |
| היי
רכשתי איירפודס ב600 שח
איך שהגעתי הבייתה ופתחתי את הקופסא ראיתי כי אחת האוזניות עם פגם שנראה כמו סדק קטן, ישר צילמתי ונשלח מייל לחנות ממה קניתי (כ40 דקות לאחר שיצאתי מהחנות עם המוצר)
יש לציין כי לא נעשה בהם שימוש
האם אני זכאי לקבל מוצר חדש מהחנות שבה רכשתי את האוזניות?
או האם האחריות מהיבואן (ולא מהחנות) צריכה לספק לי אוזניות חדשות?
מה הזכויות שמגיעות לי?
| |
|
|
|
| 3/12/2019 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 15:20:03 |
| שלום רב אלון,
לא ציינת מתי נרכש המוצר(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
לעניין שאלתך בדבר אחריות המוצר- עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון,לא יאוחר משבועיים ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן. | |
|
|
|
| 1/12/2019 20:59 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 20:59:01 |
| אני משלם סכום חודשי קבוע לשירות סלולרי. ב27 לכל חודש, אני מקבל חשבונית ומחוייב ב17 בחודש הבא בכרטיס האשראי.
החודש שמתי לב שחוייבתי במעט יותר על שירות שכלול בחבילה (שליחת SMS).
פניתי לשירות לקוחות, ואמרו שאקבל זיכוי.
האם זה נחשב שיטת מצליח? | |
|
|
|
| 3/12/2019 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 15:12:06 |
| שלום רב יוסי,
עקרונית, סעיף 13ד1(א) בחוק הגנת הצרכן מתייחס לסוגיה המדוברת וקובע כי:
"...בעסקה מתמשכת שבה מחייב העוסק את חשבונו של הצרכן בתשלומים לפי הרשאה לחיוב חשבון או לפי הרשאה לחיוב כרטיס אשראי כהגדרתו בסעיף 14ב(ב) –
(1) טען צרכן כי העוסק גבה ממנו סכום נוסף על הסכום שהוא רשאי לגבות בהתאם לתנאי ההתקשרות (בסעיף זה – סכום עודף), יברר העוסק את טענותו בתוך עשרה ימי עסקים;
(2) מצא העוסק כי גבה מהצרכן סכום עודף, ישיבו לצרכן בתוך ארבעה ימי עסקים, בתוספת הצמדה וריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום הגבייה ובתוספת תשלום בשל הוצאות הצרכן בסכום של 16 שקלים חדשים (בסעיף זה – סכום ההחזר); היה סכום ההחזר נמוך מחמישים שקלים חדשים, רשאי העוסק לזכות את הצרכן בסכום ההחזר במועד החיוב הבא, ובלבד שהודעת התשלום לעניין אותו חיוב נשלחת לצרכן בתוך 30 ימים מתום התקופה האמורה בפסקה (1)."
על כן, היה ודבר חוזר על עצמו באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 1/12/2019 19:00 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 19:00:41 |
| שלום
קניתי בטטה ביום חמישי בערב ובמוצ"ש חזרתי לבית וראיתי אותם רקובים שבעיקרון בטטות אמורות להישאר לזמן ממושך האם הם חייבים להביא לי החזר עליהם | |
|
|
|
| 3/12/2019 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 14:55:12 |
| יצחק שלום רב,
יש קושי לדרוש החזר במקרה זה, בית העסק מציע מוצר אך אינו יכול לדעת בדיוק לכמה זמן הוא יחזיק מעמד (בניגוד למוצרים ארוזים שלהם תוקף מסומן)
על כן, לא ניתן לדרוש ממנו החזר בנסיבות אלו.
| |
|
|
|
| 1/12/2019 19:00 |
טל המאירי |
 | | מחבר: | טל המאירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 19:00:08 |
| אהלן, סגרתי שבוע שעבר טיסה באתר אליס (טיסת פנים בארגנטינה) ואתמול קיבלתי מייל ששינו את השעה של הטיסה במקום 14:00 ל 17:00 שעה שפחות מתאימה כי זה
ייצא שנוחתים בלילה...
פניתי לאליס כדי שיעזרו לי לשנות את תאריך הטיסה /שעת הטיסה לשעה נוחה יותר או לבטל את הכרטיס. אליס ענו ששינוי הכרטיס עולה 187$ לאדם (המחיר שבו עלה לי הכרטיס) וביטול זה 100$ לאדם מה שנראה לי קצת תמוהה
מה עליי לעשות אני לא רוצה להישאר עם השעה של הטיסה
הזאת או לשלם את הקנס..
(הטיסה באמצע חודש ינואר עם חברת תעופה ארגנטינאית)
אליס אומרים שהחוק להכנת הצרכן לא תקף לטיסה שלא ממריאה/נוחתת מהארץ | |
|
|
|
| 3/12/2019 14:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 14:52:49 |
| טל שלום רב,
אכן, הוראות הדין הישראלי אינן חלות במקרה של שירות שמתבצע כולו מחוץ למדינת ישראל, ועל כן במקרה זה לא יחולו הוראות חוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:30 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:30:24 |
| שלום רב
בתאריך ה 18.11.19 קניתי 2 כריות מחברת ״ד״ר גב״ באתר האינטרנט שלהם כולל משלוח.
מכיוון שהם לא הביאו לי את הכריות ולא טרחו ליצור עמי קשר או לענות לטלפונים שלי בקשר למשלוח החלטתי לבטל את הקניה ולבקש את הכסף חזרה. בתאריך ה25.11.19 הודעתי להם על ביטול העסקה גם בכתב וגם בטלפון. עד לתאריך זה ה 2.11.19 עדיין לא קיבלתי את הכסף חזרה ולפי התקנון שלהם הם אמורים לזכות אותי עד 7 ימים מביטול העסקה. שאלתי היא אם הם לא יחזירו לי את הכסף מה עלי לעשות?
תודה והמשך יום נעים
| |
|
|
|
| 3/12/2019 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 14:49:50 |
| גלעד שלום רב,
על פי הוראות הדין, בעת ביטול עסקת מכר מרחוק, מחויב העוסק להשיב לצרכן את הכספים בתוך 14 ימים מיום הודעת הביטול.
היה ובית העסק לא יבצע השבה, יש להעביר אליהם פנייה בכתב ולציין בפניהם כי אי השבת הכספים בהתאם למועדים הקבועים בדין, חושפת אותם לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
|