| 8/12/2019 10:55 |
טטיאנה |
 | | מחבר: | טטיאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 10:55:44 |
| הזמנתי לבעלי כסא גלגלים לפי אישור של משרד הבריאות עם השתתפות עצמי של 10% מהמחיר ספק אמר לי בטלפון כמה פעמים שהשתתפות שלי הוא 161 ₪ הביאו כסא נתנו כל הקבלות לפי חוק ולמחרת בערב אחרי יותר מ24 שעות אחרי העסקה התקשרו אלי אם דרישה לתוספת תשלום בגלל שהם טעו במחיר
שאלה כמה הדרישה שלהם חוקית | |
|
|
|
| 8/12/2019 14:12 |
טטיאנה |
 | |
|
| 9/12/2019 10:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 10:40:54 |
| שלום רב טטיאנה,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בפנייתך.
שנית, כפי שהוסבר לך בשיחה הטלפונית, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו לפנות אל בית העסק בכתב. | |
|
|
|
| 8/12/2019 09:35 |
JOE |
 | | מחבר: | JOE (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 09:35:51 |
| ברשותי כרטיסי פלסטיק שקיבלתי בעבר ממפעל הפיס ובהם מוטען כסף לניצול. החברה שהנפיקה את הכרטיסים הללו אומרת שהתוקף פג (חלפו כ - 3 שנים).
לטענתה, "החוק" אומר שלא ניתן לנצל לאחר תקופה כזו.
מה הנכון?
כמו כן, ב - 2016 רכשתי באתר וואלה מכונת כביסה וקיבלתי שובר סך 500 ש"ח לרכישה אצל ספק של מוצרי מטבח ואפיה. כמובן שגם הם אומרים ש"אחרי 3 שנים אין תוקף".
מה התקנות במקרה הזה?
| |
|
|
|
| 8/12/2019 15:13 |
joe |
 | |
|
| 9/12/2019 10:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 10:37:27 |
| שלום רב JOE,
בשני המקרים- היה ומדובר בשובר זיכוי, על פי סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי תוקף שובר הזיכוי לא יפחת משנתיים.
על כן, לכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין.
| |
|
|
|
| 5/12/2019 11:15 |
נדב |
 | | מחבר: | נדב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/12/2019 | | שעה: | 11:15:38 |
| הי,
רכשתי במסגרת קבוצת רכישה דירה שכבר עברה אלי לפני כחצי שנה. הטוש במקלחת שקיבלתי עם הדירה התחיל להתקלף והתמלא באבנית.
קיבלתי אישור כי האחריות בתוקף ומגיעה לי ההחלפה למוצר חדש. שירות הלקוחות אמר שהנושא בטיפול ומאז לא שמעתי מהם. עברו כבר שבועיים מרגע האישור לזכאות אך פרט להודעה אחת שקיבלתי שאומרת שמי שמטפל בפנייה שלי היה חולה כל התקופה, שירות הלקוחות הפסיקו לענות במיילים, הפסיקו לענות בטלפון או לחזור להודעות. כמובן שלוחות אחרות של החברה לא מצליחות לגשר על הנושא והמענה הקבוע הוא שעלי להשאיר הודעה ויחזרו אלי משירות הלקוחות (כמובן ניסיתי מספר פעמים אך לא חוזרים אלי).
יש לציין שהדחיפות מבחינתי להשלמת התהליך נובעת מהסיבה שיש לי דיירים בדירה ומאחר והיו תקלות רבות בדירה (ללא קשר לחברה הזו) הם מאיימים לעזוב. זו כרגע התקלה היחידה שנותרה ומן הסתם פחות מעניין אותם שצד ג' מעכב לי את הטיפול בבעיות שלהם ומבחינתם שאני אשא בעלויות.
אני לא מצליח למצוא איזה חוק שמגדיר מהו זמן סביר לטיפול בבעיות כאלה ואני מרגיש די אבוד מולם כי אין לי באמת מה לעשות. השאלה, מתי התנהלות כזו היא בגדר הפרה של הזכויות שלי כצרכן ואיך אני יכול להתקדם מכאן בלי להוציא כספים מיותרים.
כמו כן, במידה ומדובר בהפרה, איך אני יכול להתנהל משפטית?
| |
|
|
|
| 8/12/2019 09:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 09:27:59 |
| שלום רב נדב,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, תוך זמן סביר (החוק לא מגדיר מהו זמן סביר) ובמידה שהתיקון לא צלח, יש להחליפו או לשלם פיצויים בגין ירידת הערך.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 8/12/2019 14:01 |
נדב |
 | | מחבר: | נדב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 14:01:53 |
| אז שוב, בית העסק הפסיק להגיב למיילים, לטלפונים ולהודעות שאני משאיר.
כך שלפנות לבית העסק אני לא מצליח. השאלה מה עוד אפשר לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 9/12/2019 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 10:27:37 |
| שלום רב נדב,
אם שלחת מכתב אל בית העסק, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 8/12/2019 13:01 |
יעקוב |
 | | מחבר: | יעקוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 13:01:38 |
| הורים שלי אזרחים וותיקים ושלמו להוט-מובייל על חבילה כוללת שיחות חו"ל אבל לא שמו לב שיש הגבלה על המדינות .
אחרי נסיעה אחרונה שלהם לג'ורג'יה קיבלו חשבון 1200 שקלים .
יצרנו קשר עם הוטמובייל ובקשנו שיורידו 50% מהחשבון אבל הם התעקשו לעשות גביהה מלאה .
המוצר המדובר תקשורת סלולרית אינו מוצר חומרי ולכן לא מבין הקושי שלהם לעשות הוזלה לאזרחים ותתקים ופנסיונרים שלא שולטים בטכנולוגיה .
מה אפשר לעשות ? כתוב שלפני הגשת תלונה למועצה להגנת הצרכן צריך לגשת בכתב לבעל העסק האם זה הצעד הראשון לשלוח מכתב להוטמובייל ? | |
|
|
|
| 9/12/2019 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 10:26:12 |
| שלום רב יעקוב,
ככלל, הסכמים יש לקיים.
אני, מציעה כי תברר עם הוריך, כיצד בוצעה העסקה- האם בשיחה טלפונית? האם נמסר להם טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
לאחריו, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונת הוריך בצירוף מסמכים התומכים בטענותיהם.
ואם תתקלו בבעיה, אתם מוזמנים להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/12/2019 12:35 |
פולה |
 | | מחבר: | פולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 12:35:40 |
| שלום רב,
קודם כל, תודה רבה על האפשרות להעלות פניות לאתר ולקבל עליהן מענה במידת האפשר. אני פונה אליכם בנושא שאינו מובן לי והוא קשור למכוני הפסיכומטרי, אשמח אם תוכלו לסייע לי בתשובתכם.
בתאריך ה24.10 התחלתי קורס פסיכומטרי במכון מוכר. לאחר חמישה שיעורים, יצרתי קשר עם אחראי המכון במטרה לבטל את הקורס והוא טען בפניי שאין החזר בשלב זה של הקורס. יש לציין, כי לא קיבלתי שום חוזה או מידע על תנאי ביטול גם לא במייל כאשר שלחו לי פרטים על הקורס וגם לא בקורס עצמו.
כיום, לצערי חליתי במחלת הנשיקה- עובדה שמנעה ממני את ההשתתפות השוטפת בקורס. יש לי גם אבחנה מרופא. כך שיצא שנכחתי רק בעשרה שיעורים.
המכון מצידו מבטיח קורס נוסף לכל מי שרוצה לחזור בשנית עד שנתיים מההרשמה הראשונה ועמד בשמונים אחוזי ההשתתפות בקורס הראשון. אני לא מעוניינת לבצע קורס נוסף.
השאלה שלי היא- האם ניתן לקבל החזר כספי, אפילו בצורה חלקית בשל המצב החדש שנוצר בקרבי?
תודה מראש.
| |
|
|
|
| 9/12/2019 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 10:21:04 |
| שלום רב פולה,
עקרונית, סעיף 8(ב) בחוק הפיקוח על מכונים פסיכומטריים,תשס"ט-2008 קובע כי:
"... על אף האמור בסעיף קטן (א), יהיה תלמיד זכאי להחזר התשלום על ההשתתפות בקורס, בכל מועד, אם ביטל את השתתפותו בנסיבות שלא היה ניתן לצפותן מראש, לרבות עקב בעיות בריאותיות, בעיות אישיות חריגות ובעיות משפחתיות חריגות, כפי שייקבע בתנאי ההתקשרות עם המכון הפסיכומטרי; הוראות כאמור יובאו לידיעת אדם המבקש להירשם לקורס לפני חתימת הסכם ההתקשרות"
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף האישורים הדרושים. | |
|
|
|
| 8/12/2019 12:03 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 12:03:49 |
| שלום רב,
רכשתי נעליים דרך האינסטגרם, בעל העסק כתב לי שהנעליים יגיעו תוך כ 14 ימי עסקים.
הנעליים הוזמנו ב 31.11.19 ועד היום לא הגיעו.
ביקשתי לבטל את העסקה משום שבעל העסק אינו יכול לומר מתיי יגיעו הנעליים.
אבל הוא מסרב לטענתו הנעליים הוזמנו לי מחו"ל וצריך להמתין. | |
|
|
|
| 9/12/2019 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 09:41:01 |
| שלום רב רחלי,
היה ומדובר בעסקה שבוצעה מול בית העסק, יש להסביר לו כי על פי עסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והביטול נעשה עקב הטעיה הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
לכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך וכן בציון הוראות הדין.
היה ותתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/12/2019 08:47 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 08:47:39 |
| שלום, לפני כשבוע רכשתי מחשב בחנות idigital, המחשב לא היה במלאי ולכן המוכרים ביצעו לי הזמנה שלו וציינו שייתכן והמחשב הזה נגמר במלאי בכל הארץ ואם הוא לא יסופק, יסופק לי מחשב אחר כמעט זהה אבל עם שינוי מינורי בגודל המסך, והמחיר ישאר זהה. כשבאותו היום שילמתי את סך כל העסקה שעמד על 8500 שקלים.
היום קיבלתי טלפון מהחנות באילת שטוענים כי נפלה טעות אצלהם וכי אכן אין אפשרות להזמין את המחשב המקורי אותו רציתי להזמין, אבל המחשב שהתכוונו לספק לי במקום במחיר זהה יגרור תוספת של כ500 שקלים. אחרי שאמרתי להם שזה לא ייתכן הם הפנו אותי לשירות לקוחות שלא הסכימו לטפל בעניין הזה והחזירו אותי בחזרה להתמודד עם הסניף באילת. האם זה חוקי להעלות מחיר של עסקה לאחר שכבר שילמתי והעסקה נסגרה, כשאין באפשרותי להחליט שאני בוחרת במחשב הראשון שרציתי? | |
|
|
|
| 9/12/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 08:49:22 |
| שלום רב עדי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר כאשר הסעד של ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן .
את מציינת כי:
"...וציינו שייתכן והמחשב הזה נגמר במלאי בכל הארץ ואם הוא לא יסופק, יסופק לי מחשב אחר כמעט זהה אבל עם שינוי מינורי בגודל המסך, והמחיר ישאר זהה..."
האם ההצעה הזו רשומה בהסכם או שנאמר לך בע"פ?
אם ההצעה מופיעה בהסכם ההתקשרות בניכם, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת.
היה ואין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הרי שהדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית (כל צד טוען אחרת) שבו רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 7/12/2019 21:08 |
אייזיק |
 | | מחבר: | אייזיק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2019 | | שעה: | 21:08:51 |
| שלום,
יש לי תלונה על ההתנהלות של LinkedIn (עשיתי מינוי לחודש, ושכחתי לבטל, רק כעבור שנה שמתי לב לחיוב חודשי באשראי של 30 דולר בחודש, חלק מהסיבה שלא שמתי לב היא שם לא שולחים מייל על עדכון התוכנית\ חיוב האשראי, מה שמרגיש כהתנהלות מכוונת ולא הגונה).
במידה ולא ניתן להעביר תלונה כאן, האם למועצה לצרכנות יש מקבילה בארה"באליו ניתן לשלוח תלונה?
תודה מראש
אייזיק | |
|
|
|
| 9/12/2019 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 08:42:02 |
| שלום רב אייזיק,
האם קראת את התקנון של החברה? אם כן, מה הכתובת אליה אתה אמור לפנות לבירור בעניינך?
| |
|
|
|
| 6/12/2019 14:50 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2019 | | שעה: | 14:50:55 |
| שלום,
הזמנתי כיסא בטיחות דרך אתר האינטרנט של חנות למוצרי תינוקות, המוצר העובר לשליחות (לא יודע אם דרך החברה בעצמה או דרך חברת שליחויות חיצונית).
ביום המשלוח קיבלתי הודעת סמס שבה צויין שאקבל היום את המשלוח וטרם כך יצור איתי השליח קשר לתיאום.
התקשרתי, אמר שהוא עדין לא יודע כי האוטו עובר תיקון (חשוב לציין כי בהמשך יש השפעה, לאחר כמה שעות התקשרתי אמר שיגיע אחרי 16:00, היות ולא אהיה בבית לפני.
בשעה 16:45 התקשרתי לשלוח, אמר שישנה בעיה. עם הרכב ולא יוכל להגיע, ויגיע רק למחרת (יום שישי), מבלי לציין שוב פעם מתי ואמר שיצור איתי קשר.
בפועל השעה 14:50 השליחה לא עונה לטלפון והודעות ולא יוצר קשר.
האם אני זכאי לפיצוי על פי חוק איחור טכנאי, אם כן אזי באיזה סכום לאור העבודה שהשליח ידע שישנה תקלה ברכב למרות שיתאמו איתי לפני 20:00, והאם הם פועלים בניגוד לחוק שלא מתאמים זמן מראש ? | |
|
|
|
| 8/12/2019 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 14:57:27 |
| חיים שלום רב,
אכן, על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, שליח שלא הגיע להבאת מוצר שנמכר לצרכן, מזכה את הצרכן בפיצוי בסך של 600 ש"ח, שכן, שינוי המועד וההודעה על אי הגעה, הייתה צריכה להימסר עד לשעה 20:00 בערב שלני מועד המסירה. | |
|
|
|
| 9/12/2019 06:10 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 06:10:04 |
| המשלוח נעשה ע"י חברת שיחות חיצונית.
מי אמור לפצות אותי : חברת השילוח או החברה שהזמנתי ממנה את המוצר ? | |
|
|
|
| 6/12/2019 14:46 |
אלון בן יהודה |
 | | מחבר: | אלון בן יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2019 | | שעה: | 14:46:59 |
| שלום
קיבלתי סמס המבהיר שהינו סקר ובו מס שאלות
לא מצאתי קישור לפרסום מוצר או שירות אלא רק בקשה לענות על הסקר
האם זה נחשב להודעת ספאם? | |
|
|
|
| 8/12/2019 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 15:01:08 |
| אלון שלום רב,
חוק התקשורת אוסר על משלוח הודעות שיווקויות שמטרתן הוצאת כספים.
ככל שאין בהודעה משום ניסיון למכור מוצר או שירות, אין מדובר ב"ספא"ם המזכה את הצרכן בפיצוי. | |
|
|
|
| 8/12/2019 21:55 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 21:55:22 |
| שלום רב,
לא ברור לי למה יש החרגה בחוק הספאם מחומר פרסומי שמגיע פיזית לתיבות הדואר (מגנטים, מנשרים ושאר פרסומות). פניתי בנושא גם למשרד התקשורת, וגם למשרד לאיכות הסביבה- ומכולם קיבלתי תשובה לקונית שמשיקולים שונים הוחלט להחריג את נושא הדואר הפיזי. מוזר שהמחוקק מקבל את העובדה שלקבל דואר ספאם לתיבת הדואר האלקטרונית צריכה להיאסר, אבל אין למפרסמים השונים שום מגבלה מלהפציץ את תיבות הדואר בחומר פרסומי (שלהערכתי למעלה מ-90% ממנו לא רלוונטי ומושלך לפח).
תודה | |
|
|
|
| 7/12/2019 19:33 |
נועה אנוליק |
 | | מחבר: | נועה אנוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2019 | | שעה: | 19:33:43 |
| שלום רב,
ביום שישי 5.12 רכשתי רכב "0 קמ" אך נחשב משומש, מחב' טריידמוביל (מוכר מורשה מטעם היבואן).
שילמתי מקדמה בסך 10000 שח
בהסכם כתוב שביטול העסקה מחייב אחותי בתשלום של 5000 שח.
עפי חוק הגנת הצרכן האם חלה על העסקה הזכות להתחרט?
כאמור זה רכב כביכול משומש ולא מיבואן אך נרכש מחברה ולא מאדם פרטי, טרם הועבר מלוא הסכום וטרם קיבלתי את הרכב.
תודה רבה
נועה | |
|
|
|
| 8/12/2019 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 15:25:27 |
| שלום רב נועה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה, בין היתר, ברכב חדש שנרכש מהיבואן, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהרכב לא נרשם על שם הצרכן.
היות שבמקרה המתואר,לא מדובר ברכב חדש שנרכש מהיבואן, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו לנסות לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 7/12/2019 19:02 |
בן דקל |
 | | מחבר: | בן דקל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2019 | | שעה: | 19:02:57 |
| | ביתי התחילה לימודי נהיגה בשנת 2016 והפסיקה. לפני כשבועיים (אחרי 3.5 שנים) קיבלה טלפון מביה"ס שיש חוב של 450 ש"ח . משיחה נוספת איתם הבנתי שהודעות על החוב כנראה שלחו לכתובת שביתי גרה בה רק שנה ואם שלחו לא קיבלנו. בטלפון כמובן השיגו אותה מייד אבל אחרי 3.5 שנים יש לנו קושי לשחזר מה היה. לשאלתי מדוע לא התקשרו כחצי שנה או שנה אחרי ענו שלפעמים תלמידים ממשיכים אחרי תקופה. שאלתי : האם יש תקופה סבירה שבה בעל חוב צריך למצות נסיונות התקשרות? אחרי כל כך הרבה זמן אין לנו אפשרות לשחזר או להוכיח כלום. | |
|
|
|
| 8/12/2019 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 15:22:05 |
| שלום רב בן,
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם.
היה ויש ברשותכם ראיות התומכות בטענתכם, יש לצרפם.
במידה שלא, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית שתתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
| 6/12/2019 16:53 |
רויטל חנן |
 | | מחבר: | רויטל חנן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2019 | | שעה: | 16:53:03 |
| אני רוצה לבטל עיסקה בסך 18 אלף שקל סגרתי בסמייל בסמייל קליניק.
בעת סגירת העיסקה הם החתימו אותי על טופס שאני אמורה לשלם 10% מהסכום ובנוסף בצידה ואני עושה הוראת קבע 500 שח נוספים דבר מזה לט עודכן לפני.
באת סגירת העיסקה הוסבר שאני יכולה לעשות את הטיפול שאני מתאימה הסברתי מה אני רוצה לעשוץ זה נכתב בתיק הרפואי ואושר על ידיד הנציגה שאתה לי את הייעוץ חשוב לעדען שהיא אינה רופאת שיניים לאחא שבאתי 3 פעם למרפאה בידיעה שזה מפגש אחד בלבד כל פעפ מסיבה כזאת או אחרת פעם אין מספיק זמ לדוגמא בפעם השלישית אומרים לי שאיני יכולה לעשות את הטיפול טחרי ששילמתי את כל הסכום אבל אני יכולה לעשות טיפול אחר שגם אי אפשר להתחייב לכלום אבל הוא יותר יקר.
זו הונראה וחוסר מקצועיות הפ אני צריכה בכל זאת לשלם את הקנס למרוץ שהביטול הוא באשמתם? | |
|
|
|
| 8/12/2019 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 15:18:56 |
| שלום רב רויטל,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, לאחריו אם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה הביטול נעשה באשמת החברה,כדבריך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 6/12/2019 15:00 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2019 | | שעה: | 15:00:19 |
| קניתי סמארטפון של חברה סינית בחנות באג. הסמארטפון הגיע עם מטען טעינה מהירה שהתקלקל ואינו באחריות. קניתי את הסמארטפון הזה בין השאר כי הוא תומך בטעינה מהירה, אבל מסתבר שלשם כך חייבים את המטען הייעודי של אותה חברה.
משום מה המטען לא נמכר יותר בבאג או בארץ ולא הצלחתי למצוא אותו באתרים באירופה או בארה"ב.
האם באג מחוייבים לספק חלפים שיאפשרו את השימוש התקין במוצר? | |
|
|
|
| 8/12/2019 15:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 15:14:55 |
| שלום רב שרית,
מתי נרכש המוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות שעל מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם הניתנת על ידי היבואן/יצרן, שבמסגרתו, ישנם מוצרים המפורטים בתקנות בהם נדרש היבואן/יצרן להעניק חלקי חילוף למשך 7 שנים (מהן שנה החופפת את תקופת האחריות)
כיריים לבישול מגז וחשמל,מקלט טלוויזיה,מכונת כביסה,מדיח כלים,מקפיא,מיקרוגל
מייבש כביסה,תנור בישול ואפיה,מקרר,מזגן מרכזי ומיני מרכזי,תנור הסקה דירתי הפועל בדלק נוזלי או בגפ"מ
אולם המוצר המדובר אינו נמנה בתקנות.
לכן, אני, מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם בית העסק מסר לך מידע באם קיים חלקי חילוף בארץ.
| |
|
|
|
| 6/12/2019 14:57 |
עופר |
 | | מחבר: | עופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2019 | | שעה: | 14:57:50 |
| כנראה שלאחר הזמנת אוכל בטלפון ממסעדת סוהו בראשון לציון, הם רשמו את מספר הסלולארי ממנו התקשרתי שהופיע בשיחה מזוהה במסעדה. חשוב להדגיש: לעולם אינני מוסר מספר סלולארי לצרכי התקשרות, אלא רק מספר קוי בבית ולו רק בגלל עצם קיומו של המושג: דיוור ישיר.
הודעת הדיוור הישיר היחידה שקיבלתי אי פעם לסלולרי הופיעה ביום רביעי, ככתוב למטה. ההודעה "מפילה בפח" את מקבל ההודעה ליצור קשר עם חברת הדיוור ולהוכיח שהמספר חי, אחרת יקבל בעל המספר פרסומות. האין זה ההיפך מלשון החוק?
שלום , זאת טל ממסעדת הסוהו בראשון.
בעבר רכשת אצלנו ופרטייך נשמרו במערכת.
בתקופה הקרובה אנו מעוניינים לשלוח אלייך פרסום של הטבות ועדכונים, נשמח שתישאר ברשימת לקוחותינו.
במידה ואינך מעוניין לקבל הטבות אלו אנא לחץ כאן להסרה:
להסרה: hasr.co.il/rm/FVJbl
| |
|
|
|
| 6/12/2019 15:13 |
עופר |
 | | מחבר: | עופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2019 | | שעה: | 15:13:32 |
| חשוב להדגיש: לא רצוי ליצור קשר או ללחוץ על לינקים של אף חברת דואר זבל או בכלל. רצוי לעולם לא ללחוץ על קישורים המגיעים לסלולארי ממקור לא ידוע.
במקרה זה, גם אם מדובר בחברת דיוור ישיר ולא נסיון הפצת ווירוסים, הרי שמענה ללינק "יוכיח שהמספר חי" ולעולם ישאר במאגר המידע, ימכר הלאה וכולי. במקרה הטוב הוא יסומן כ-"לא לשלוח" עבור מסעדת סוהו.
האם יש מקום לתביעה ולצו לעצור את קמפיין המסעדה ולדרוש מחיקת "כל!!" המספרים שנמסרו לחברת דואר הזבל ולשנות את התנאי שרק מי שהסכים מראש ובכתב לקבל דברי פרסום? | |
|
|
|
| 8/12/2019 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 15:03:44 |
| עופר שלום רב,
לכאורה, המסאון המבקש פעולה אקטיבית מהצרכן על מנת שלא יקבל מסרים פרסומיים מהווה הפרה של הוראות הדין.
מה גם שההודעה מעלה שאלות הנוגעות למאגרי מידע בהן משתמש העוסק, ודיני הגנת הפרטיות.
על כן, בנושא זה רצוי לפנות לרשות להגנת הפרטיות שתבחן את התנהלות העוסק בעניין המידע שמגיע אליו מכלל הצרכנים.
לרשות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/Departments/General/public_inquiries_ilita | |
|
|
|
| 6/12/2019 12:30 |
מאי ישראלי |
 | | מחבר: | מאי ישראלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2019 | | שעה: | 12:30:29 |
| היי
חבילה שהזמנתי מחו״ל נשלחה לסניף דואר שממוקם בקצה השני של העיר בה אני גרה, ושעות הפתיחה שלו מצומצמות מאוד וגם די הזויות.
בלית ברירה הזמנתי באמצעות אתר דואר ישראל שליח שיביא (בתשלום!) את החבילה לביתי.
נדרשתי להזין יום וטווח כלשהו של שעתיים לבחירתי לתיאום עם השליח, וכך עשיתי - 1/12 בטווח השעות 9-11 בבוקר. השליח לא הגיע באותו היופ וגם לא ביומיים שלאחר מכן.
אמי פנתה בשמי למוקד הטלפוני ונאמר לה שלא יודעים מה קורה עם זה ויבררו.
מכשהואיל לבוא, עשה זאת יותר מ48 שעות לאחר הזמן שתואם, מבלי להתקשר מראש (לשמחתי במקרה היה בבית מי שיקבל אותה) והביא חבילה שעליה מדבקה שמראה במפורש שהחבילה היתה אמורה להשלח לסניף דואר שקרוב לביתי. כך שבעצם יכולתי לחסוך את הזמן ואת הטרחה ואת הכסף ששילמתי - לו היו טורחים להעביר את החבילה לסניף הנכון.
פניתי במגוון אופנים לדואר ישראל ולא קיבלתי מענה באף אחד מהם, מלבד כשרשמתי בפייסבוק שלהם לעיני כל, ענו לי בבקשה לקבלת פרטים בהודעה פרטית (כמובן שעוד הרבה לפני שהגיבו את זה עשיתי זאת בעצמי, הם פשוט לא טרחו לענות על זה) ומאז לא ענו כלל/
שאלותיי הן כאלו:
1. מה אםשר לעשות בנוגע לקבלת החזר? ופיצוי על עוגמת הנפש וההמתנה המיותרת בבית?
2. מה אפשר לעשות כדי לאלץ את דואר ישראל לתת מענה?
3. מה אפשר לכשות כדי שהמענה שיתנו יהיה בטווח זמנים שפוי יותר?
תודה | |
|
|
|
| 6/12/2019 14:48 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2019 | | שעה: | 14:48:53 |
| גם אני ישמח לתשובה בנוגע לשאלה
שבוע שעבר גם אני קיבלתי חבילה בדואר ישראל בצד השני של העיר
ובדואר טענו שאין מה לעשות
נראה שהם הפסיקו למיין והתחילו לאלתר | |
|
|
|
| 8/12/2019 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 15:00:51 |
| שלום רב מאי,
במידה שפנית אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף המסמכים הרלוונטים. | |
|
|
|
| 6/12/2019 14:15 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2019 | | שעה: | 14:15:08 |
| שלום,
חנות נעליים בכפר סבא ציינה בפני כי עבור החזרת נעליים 14 יום מהרכישה הם אינם מחזירים זיכוי כספי כי אם רק זיכוי לחנות. ציינו שחוק הגנת הצרכן מציין החזר כספי תוך 48 שעות בלבד ומאחר ומדובר על החזר תוך 14 יום הם נותנים רק זיכוי לחנות ולא זיכוי כספי. האם אכן על פי חוק איני זכאי להחזר כספי?
תודה | |
|
|
|
| 8/12/2019 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 14:58:13 |
| שלום רב ערן,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה,בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
היות שבמקרה המתואר, הביטול נעשה בחלוף המועד הקבוע בתקנות ביטול עסקה כאמור, הרי שיהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 6/12/2019 10:18 |
אביבית ועודד גנאור |
 | | מחבר: | אביבית ועודד גנאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2019 | | שעה: | 10:18:50 |
| רכשנו ביום ראשון 1.12.19 מקרר l.g 919 בהמשך מבצע הנחות בבלייק פריידי.
שילמנו בכרטיס אשראי עסקה טלפונית קיבלנו קבלה.
ביום שני 2.12.19 בשעה חמש וחצי בערב התקשר המוכר ואמר שלא יספקו לנו את המקרר כי המחיר שנקבע במבצע היה נמוך מדי לטעמם בדיעבד.
נותרנו המומים לא הסכמנו מכיוון שזה המחיר שהוא הציע והמנהל אישר את זה .
נכון להיום לא סופק המקרר
מה עושים?
תודה. | |
|
|
|
| 8/12/2019 14:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 14:54:14 |
| שלום רב אביבית ועודד,
עקרונית, על בית עסק חל איסור להטעות צרכנים בכל הנוגע למחיר, אך לעיתים, באם הטעות נעשתה בתום לב וללא כוונה להטעות, דרישה לקבלת מוצר בסכום שהוא נמוך משמעותית מערכו ולעיתים אף מעלותו לבית העסק, אינה הוגנת ויכולה להיחשב אף כעשיית עושר שלא במשפט.
על כן, יש לבחון את סבירות המחיר, את תקופת הפרסום (כמה זמן עד שהפרסום הוסר) ונסיבות נוספות שיכולות להעיד האם הטעות נעשתה בתום לב, או בכוונה להטעות צרכנים.
| |
|
|
|
| 5/12/2019 21:39 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/12/2019 | | שעה: | 21:39:02 |
| קניתי לפני מספר חודשים
שולחן עם פלטה מזכוכית- באינטרנט
במכריה נאמר לי כי יש שנה אחריות
יש לציין כי לא ניתנה לי תעודת אחריות מעבר לנכתב בדף המכירה
לאחר מספר חודשי שימוש נשברה הפלטה של השולחן (בשימוש סביר ומדובר בזכוכית מוסמת שלא אמרו להשבר)
בחברה אומרים עכשיו כי אין אחריות על שבר
שאלתי היא האם יש כללים לאחריות על מוצרים כאלו ככל שלא נכתבה תעודת אחריות?
האם יכול להיות אחריות שלא מכסה שבר?את מה היא כן צריכה לכסות את המנוע של השולחן? | |
|
|
|
| 8/12/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 14:10:03 |
| שלום רב יוסי,
האם לא קיבלת מסמך המפרט מה כוללת האחריות?
היה ולא קיבלת, הרי שהדבר עלול להוות לכאורה הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
על כן,היה ולא קיבלת תעודת אחריות בו מפורטים כל התנאים לאחריות על המוצר, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 5/12/2019 14:00 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/12/2019 | | שעה: | 14:00:40 |
| | עשיתי הזמנה של מחשב נייד דרך הארגון שאני עובדת בו. ההזמנה התבצעה על סמך קבלת מייל עם מבצעים ומחירים שצוינו על יד כל פריט. לאחר ביצוע ההזמנה התקשרו אליי מהחברה שמספקת את המחשב וטענו שיש טעות במחיר ושהם שלחו מייל חלופי. בכל מקרה לא ראיתי את המייל ויד לי דף עם המחיר המוזל אך הספק אמר שאינו מוכן לשלוח לי את ההזמנה במחיר המצוין בדף. האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 8/12/2019 09:29 |
נוי |
 | |
|
| 8/12/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 13:40:11 |
| שלום רב נוי,
עקרונית, על בית עסק חל איסור להטעות צרכנים בכל הנוגע למחיר, אך לעיתים, באם הטעות נעשתה בתום לב וללא כוונה להטעות, דרישה לקבלת מוצר בסכום שהוא נמוך משמעותית מערכו ולעיתים אף מעלותו לבית העסק, אינה הוגנת ויכולה להיחשב אף כעשיית עושר שלא במשפט.
על כן, יש לבחון את סבירות המחיר, את תקופת הפרסום (כמה זמן עד שהפרסום הוסר) ונסיבות נוספות שיכולות להעיד האם הטעות נעשתה בתום לב, או בכוונה להטעות צרכנים.
| |
|
|
|
|