| 9/12/2019 01:13 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 01:13:55 |
| שלום רב.
אני מחזיק כרטיס אשראי עם מסגרת חודשית של 1000 ש"ח.
הגעתי לחנות מחשבים לרכוש מחשב בעלות 3600 ש"ח ב36 תשלומים של 100 ש"ח
לחודש.
אלא שהמוכר ניסה ולא הצליח לבצע את המכירה.
פניתי לחברת האשראי ונאמר לי שאי אפשר לקנות בסכום העולה על סכום האשראי
סך 1000 ש"ח אבל הרי סכום האשראי הינו 1000 ש"ח לכל חודש.
האם תשובתם הגיונית?
בתודה ,אמיר | |
|
|
|
| 9/12/2019 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 15:01:03 |
| שלום רב אמיר,
פנה אליהם לבירור.
| |
|
|
|
| 10/12/2019 00:07 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/12/2019 | | שעה: | 00:07:19 |
| שוב לום.
פניתי אבל אין עם מי לדבר.
התשובה של נציגה עימה התכתבתי :
מסגרת חודשית היא 1000 ש"ח.
כל עיסקה צריה להיות מתחת לתחום שהוגדר לך בכרטיס שהוא 1000 ש"ח.
עוד רשמה "ככה עובדת מסגרת אשראי בכל חברת אשראי.
נראה לי ממש לא לעניין | |
|
|
|
| 8/12/2019 22:18 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 22:18:37 |
| ערב טוב,
רכשתי מזנון, נקבעה הובלה בטווח של 16-19, בבוקר התקשר המוביל ונתן טווח של 16-20.
בשעה 20:40 התקשרתי למוביל שטרם הגיע ואמר שהוא יוצא עכשיו מהובלה ונוסע לעוד הובלה ואז יגיע אלי. הוא לא היה מגיע לפני השעה 23 ועקב השעה ביטלתי את ההגעה שלו.
האם אני זכאי לפיצוי של 600 ש"ח, ואיך אני צריךתלקבל, האםתלפנות לחברה או לבית משפט?
דבר נוסף, למחרת סופק המזנון, אך מסתבר שהגיע עם מכה ולכן לא ניתן לשימוש, החברה מסרה שמאחר ומדובר במזמון יבוא הצפי הוא של כחודש,כך שסך משך ההזמנה ועד לאספקת המזנון התקין הוא כחודשיים.
האם אני זכאי לפיצוי נוסף בגין משך הזמן הארוך לאספקת המזנון?
האם אני יכול לבטל את העסקה מאחר ולמעשה טרם קיבלתי את המוצר במידה והחברה לא תרצה לפצות?
תודה | |
|
|
|
| 9/12/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 14:02:22 |
| יובל שלום רב,
לעניין הפיצוי - אכן, בעת שינוי מועד הובלה שהתבצע באותו יום בו נקבעה ההובלה, ולא בהתאם להוראות הדין, לפיהן שינוי כאמור יעשה עד השעה 20:00 בערב לפני, זכאי הצרכן לפיצוי בסך של 600 ש"ח.
על כן, יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולדרוש את הפיצוי.
לגבי ביטול העסקה - היה ומדובר במוצר קטלוגי, שהגיע כיחידה אחת, ולא בוצעה הרכבה בביתך, אתה רשאי לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום האספקה, וזאת בכפוף לתשלום בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, וזאת ללא קשר לפגם.
על מתנ לבטל את העסקה ללא דמי ביטול, יש צורך להוכיח כי מדובר בהפרת הסכם מהותית וכי הפגם מהווה הפרה יסודית של הסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 9/12/2019 21:49 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 21:49:03 |
| תודה,
האם נחשב כאילו קיבלתי את המוצר למרות שהוא פגום?
עקב כך, אני אמור לחכות מעל חודש נוסף לקבלת המזנון, האם על ההמתנה הזו מגיע לי פיצוי נוסף?
לגבי האיחור, כיצד ניתן לקבל אותו, פשוט לפנות לשירות הלקוחות ולאמר להם שהם איחרו ולכן מגיע לי פיצוי על פי חוק?
תודה | |
|
|
|
| 8/12/2019 22:11 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 22:11:11 |
| שלום,
הזמנו מטבח לבית חדש, טכנאי היה אמור להגיע בטווח שלוש שעות. לאחר שלא הגיע, התברר שנתקע אצל לקוח קודם ויאחר במספר שעות, ביטלנו את ההגעה מאחרצוהיה מאוחר.
האם על האיחור הזה אני זכאי לפיצוי בגין חוק הגנת הצרכן?
לאחר מכן, התברר שחלק מהמטבח הגיע לא תקין, לא משהו שאי אפשר לחיות איתו אבל התקנת המטבח לא הושלמה.
לקח לתאם התקנה במשך כמעט חודשיים כולל השארת הודעה לחברה לתיאום התקנה שנציגי השירות לא חזרו להודעה תוך 24 שעות כפי שקיבלתי אישור בהודעת טקסט.
האם על משך הזמן הזה אני זכאי לפיצוי?
רק מציין שהחברה מוכנה לשלם "לפנים משורת הדין" 350 ש"ח פיצוי, האם יש קייס לפיצוי מעבר לכך על נושא זמן ההתקנה הארוך?
תודה | |
|
|
|
| 9/12/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 13:47:56 |
| יאיר שלום רב,
על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, מחויב עוסק להגיע להתקנה של מוצר בביתו של צרכן בהתאם למועד שנקבע.
היה והביטול התבצע באותו היום ולא עד השעה 20:00 בערב הקודם, זכאי הצרכן לפיצוי בסך של 600 ש"ח.
על כן, יש לדרוש את הפיצוי בהתאם מבית העסק. | |
|
|
|
| 9/12/2019 21:45 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 21:45:56 |
| תודה,
והאם על ההתקנה הנוספת שלקחה חודש וחצי מגיע לי פיצוי נוסף?
תודה | |
|
|
|
| 9/12/2019 21:46 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 21:46:21 |
| תודה,
והאם על ההתקנה הנוספת שהיתה באשמת המפעל ואשר לקחה חודש וחצי מגיע לי פיצוי נוסף?
תודה | |
|
|
|
| 8/12/2019 14:13 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 14:13:50 |
| שלום,
קבעו לנו טכנאי להתקנת המדיח החדש ביום שישי בין השעות 9:00-12:00
הטכנאי הגיע רק בשעה 13:50!
האם אני זכאי לדרישת פיצוי?
תודה רבה מראש! | |
|
|
|
| 9/12/2019 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 10:48:04 |
| שחר שלום רב,
התשובה שלילית.
על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, הזכות פיצוי תקום באיחור של למעלה משעתיים מהשעה האחרונה שנקבעה.
כלומר, כאשר השעה האחרונה הנה 12:00, אז רק מהשעה 14:01 תקום לצרכן הזכות לפיצוי ללא הוכחת נזק על פי הוראות הסעיף. | |
|
|
|
| 9/12/2019 17:04 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 17:04:18 |
| סליחה על הבורות
אבל מה הקטע עם החוק אם אני משעה 9:00 מושבת בבית בהמתנה לטכנאי? מה העיניין שנותנים טווח זמנים ואז שעתיים קדימה מהטווח אפשרי לאחר? לא כךכל הבנתי את ההיגיון.. | |
|
|
|
| 8/12/2019 16:42 |
רתם |
 | | מחבר: | רתם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 16:42:54 |
| שלום,
בתאריך 24/11/19 רכשתי טלוויזיה מחברת וואלה שופס (אונליין). תואמה מולי הובלה של חברת הובלות ל-28/11 בין השעות 13-17 עם התראה של חצי שעה. ב17 התקשר הנהג שהוא מתעכב בכחצי שעה, ב19 הגיע לדירה אבל כבר לא היה אף אחד בבית.
אחרי פנייה שלי, תואמה לי שוב הובלה ליום אחר בין השעות 14-18 עם התראה של שעה (למרות שביקשתי לקבל טווח זמנים קצר יותר לא הסכימו). גם הפעם הטכנאי לא הגיע בזמן שנקבע.
מה ניתן לעשות? האם מגיע לי פיצוי לפי חוק הטכנאים? למי יש לפנות- לחברת וואלה שופס או לחברת ההובלות?
תודה. | |
|
|
|
| 9/12/2019 09:28 |
רתם |
 | |
|
| 9/12/2019 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 15:12:49 |
| שלום רב רתם,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בפנייתך.
שנית, למידע רחב בעניין הרחבת תיקון 55 בחוק הגנת הצרכן לסעיף 18א(ג) המכונה "חוק הטכנאים" תוכלי לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לאחריו, בהנחה שהתשלום שולם במלואו לחברה ממנה נרכש המוצר, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בהתאם להוראות הדין. | |
|
|
|
| 8/12/2019 23:38 |
רז |
 | | מחבר: | רז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 23:38:23 |
| שלום,
לפני כחודשיים הזמנו בחנות מוכרת, באופן פרונטלי, ארון בגדים לחדר השינה בהתאמה אישית.
במעמד ההזמנה העלנו שאנו מעוניינים שהארון יהיה במרחק של 2.90 מ' מהקיר (בשביל מרווח של מס' ס"מ מהמתג שצמוד לכניסה). המידה מתוארת בהזמנה.
לאחר ההרכבה, ראינו שהארון מונח על המתג - ממש חופף לחלק הנע ומונח על הפלסטיק העוטף. במדידה שלנו ראינו שהמרחק של הארון מהקיר הוא כ-2.96 מ'.
היה אצלנו נציג של החברה, שטען שהארון במידות (הארון עצמו "נטו" הוא כ-2.91 מ') והתעלם מהסגירות בצדדים שמוסיפות לו את המידה העודפת.
הוא הציע לנו הורדה של 7 מ"מ מצד אחד ועוד ס"מ מהצד השני, על חשבון הסגירות, מה שלא היה מביא את הארון למידה שהזמנו ומשאיר אותו צמוד למתג. בשיחה שלו מול נציג המכירות הנציג אכן הודה שהמודד לקח מידה של 2.95 מ', אבל עדיין הנציג נצמד לכך שאין שום טעות. הוא גם הציע להוריד תא שלם מהארון "ללא עלות נוספת מצידנו"..
בשיחת המשך מול בכיר יותר, הוא טען מול השרטוטים שאפשר להוריד לגמרי את כל הסגירות (4 ס"מ בצד אחד ו-1 ס"מ בצד השני) בשביל להתכנס למידה.
זה נשמע לנו לא סביר, שכן בצד של הסגירה הגדולה יותר יש תבליטים בקיר, שהסגירה נועדה להיצמד אליהם, וכן יש מראה בדלת שנפתחת ואין ספק שהיא לא תיפתח בזווית הגיונית לאחר התיקון. בנוסף, זה משפיע על החזות של הארון. בסופו של דבר הם תכננו את המידות לפי 2.95 מ' והארון אכן נראה מתאים למידות אלה. אנחנו לא רוצים "להתפשר" על מה שאנחנו מקבלים בגלל טעות של החברה.
אנחנו לא מקבלים את הפתרונות של החברה, שבעיקר מיועדות בשביל "לנפנף" אותנו ולחסוך לעצמם. שילמנו מחיר יקר בשביל ארון "בהתאמה אישית" מחברה שמשווקת את עצמה כחברה רצינית וגובה מחיר בהתאם.
השאלה שלי היא מה האפשרויות שלי?
הבנתי שניתן להתלונן דרככם ואכן התחלתי את התהליך.
האם מותר לי לדרוש מהם שיפרקו את הארון? האם יש לי עילה מספקת לטעון שהארון לא סופק לפי חוזה ההזמנה? האם אפשר לבטל את העסקה? האם אפשר לדרוש תיקון ע"פ ההזמנה שהוזמנה (זאת העדיפות שלנו, מן הסתם) ואם כן, היכן נכנסת ההתחייבות שלהם לספק לי מוצר שהזמנתי בפרק זמן שנקבע בחוזה (ושעבר מאז) ושמתעכב בשל טעויות וחוסר לקיחת אחריות של החברה?
כרגע אנחנו במצב ביניים שבו אנחנו לא רוצים להשתמש בארון מצד אחד (בתקווה שאולי המצב עוד יתוקן בפרק זמן סביר) אבל תקועים עם ארגזים של בגדים מצד שני (עברנו לדירה ראשונה שלנו), בלי שום ידיעה לגבי לאן זה יכול להתפתח.
תודה רבה | |
|
|
|
| 9/12/2019 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 14:57:51 |
| שלום רב רז,
לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה היות שמדובר במוצר שהוזמן במיוחד על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן, ומה גם שהמוצר הורכב כבר בבית הצרכן.
על כן, במקרה של אי התאמה במוצר, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך של המוצר.
מכאן, שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,ולאחריו, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/12/2019 21:50 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 21:50:29 |
| שלום רב,
לדעתי צריך לדרוש מחברת הוט והוט-נט לשנות את אחד משמותיהם:
הוט משתמשים בכתובת האתר: hot.net.il
הוט-נט משתמשים באתר: hotnet.net.il
גם השימוש בשמות דומים, בכתובת אתר אינטרנט דומה ובלוגו דומה מטעה ומבלבל את הצרכנים. כל רעיון ההפרדה בין ספק ותשתית היה ליצור בידול ולאפשר תחרות, ולדעתי הם משתמשים בדימיון בין שמות החברות כדי לזכות בלקוחות. הדבר גם מקשה וגורם לבלבול כשרוצים לעקוב אחרי תשלומים- כי מקבלים שתי חשבוניות וקשה לקשר בין חשבונית לבין חוזה. בקיצור- בלאגן! | |
|
|
|
| 9/12/2019 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 13:59:12 |
| איתי שלום רב,
שתי החברות כמובן קשורות זו לזו, והן מציעות שירותי באנדל שונים.
המועצה אינה יכולה לקבוע מסמרות לעניין ההטעיה בשם, והאם הטעיה שכזו הנה אסורה, אלא הדבר ייקבע על ידי משרד התקשורת.
המועצה מצידה בוחנת את התנהלות החברות הללו במתן שירותים לצרכן, תוך בחינה מהותית האם מדובר בהתקשרות אחת לקבלת שני סוגי שירותים, או בשתי התקשרויות נפרדות.
היה ואתה מעניין להציף את נושא ההטעיה ,מומלץ לפנות למשרד התקשורת בעניין.
למשרד ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/Departments/Topics/communications_public_inquiries | |
|
|
|
| 6/12/2019 10:28 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/12/2019 | | שעה: | 10:28:46 |
| שלום,
הזמנתי שולחן קפה לסלון.
לאחר שעשו טעות במידת הרגליים (כ- 10 ס"מ מעל לגובה המבוקש)
ביקשתי לתקן. בפעם השנייה- השולחן היה נמוך מהגובה המבוקש ובנוסף
התקינו בתחתית הרגליים הגבהה שלא ביקשתי.
בחנות מוכנים או להחזיר את המקדמה ששילמתי או לספק לי את השולחן
כפי שהוא היום. לא מוכנים לתקן שוב.
* האם במידה ואקח את השולחן עליי לשלם את יתרת הסכום למרות
שזה לא המוצר שביקשתי, אני לא מרוצה ונגרמה לי עוגמת נפש בעניין?
(שכוללת טלפונים והתרוצצויות מס' פעמים לחנות).
בתודה מראש על התשובה.
אשמח לתשובה בהקדם :) | |
|
|
|
| 8/12/2019 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 14:55:15 |
| מירב שלום רב,
מתיאורך עולה כי בית העסק הפר את הסכם ההתקשרות ולא הצליח לתקן את הליקויים במוצר, בניגוד למחויבויותיו על פי חוק המכר.
במקרה זה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה כולה ולהשיב לעוסק את המוצר.
אין כל הוראה המאפשרת קבלת המוצר במחיר שונה מזה שסוכם עליו. | |
|
|
|
| 8/12/2019 15:36 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 15:36:31 |
| לדברי בית העסק, אין לו אפשרות לתקן שוב את השולחן כי אז יהיה מדובר בהפסד כספי מצידו. האם בית העסק חייב לתקן את השולחן לגובה כפי שביקשתי מלכתחילה?
תודה :) | |
|
|
|
| 9/12/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 13:49:31 |
| מירב שלום רב,
על פי הוראות חוק המכר, בית העסק חייב לתקן כל ליקוי שהתגלה במוצר, וכן מחויב הוא לקיים את הסכם ההתקשרות ולא, הוא מצוי בהפרת חוזה. | |
|
|
|
| 8/12/2019 19:39 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 19:39:25 |
| היי
לפני כחודש הצטרפתי למכון כושר למנוי שנתי , שילמתי דמי הרשמה + עלות חודשית של 220 ש''ח .
כרגע אני מעוניינת לבטל את המנוי , ביקשו ממני לשלם דמי ביטול של 250 ש''ח בנוסף ל220 החודש...כלומר ייגבו ממני 470 ש''ח ??
אודה לתשובה.
| |
|
|
|
| 9/12/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 13:48:08 |
| שלום רב מעיין,
בעניין זה ראי מידע מפורט בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן, באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
| |
|
|
|
| 29/11/2019 00:31 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2019 | | שעה: | 00:31:12 |
| | שלום , רכשתי מנוי לשנה לסטודיו אימונים ולאחר כחודש עברתי תאונת דרכים שבעקבותיה רופאה נתנה לי אישור רפואי שאסור לי להתאמן , הסטודיו טוען שאני חייבת לו דמי ביטול על 3 חודשים ועוד חודש התראה מראש וסך דמי הביטול 1948 שהעסקה עצמה הייתה על סך 3928 למרות שהבאתי לן אישור רפואי אך טוענים שלא היה הודעת ביטול אלא רק הודעה על תאונה ולכן זה לא נחשב , מה החוק אומר במצב הזה? הם לא מוכנים לוותר על דמי הביטול האלה | |
|
|
|
| 2/12/2019 10:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 10:57:26 |
| שלום רב עדן,
מתי נשלח אישור רפואי?
בכל מקרה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/12/2019 18:59 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 18:59:32 |
| | שלחתי ברגע שהם הודיעו לי שהם צריכים את האישור בסביבות אוקטובר , הבעיה שהם טוענים שהם יכולים לחייב אותי עד חודש ספטמבר כי לא הודעתי על ביטול(עד שהודעתי במפורשות על ביטול), (חשבתי שאחזור להתאמן לכן ביררתי תמיד על הקפאה וברגע שלא קיבלתי אישור להתאמן נאלצתי לבטל) אבל האם הודעה על תאונה ובקשה להקפאת המנוי מכיוון שלא ידעתי אז את מצבי והפציעה עוד התגבשה לא נחשבת? האם אני חייבת לשלם על חודשים שבהם לא הלכתי למרות שבסטודיו ידעו שעברתי תאונה? | |
|
|
|
| 9/12/2019 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 13:45:53 |
| שלום רב עדן,
על פניו הביטול יכנס לתוקף בתוך 30 ימים מהודעת הביטול.
| |
|
|
|
| 8/12/2019 17:27 |
אסנת |
 | | מחבר: | אסנת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 17:27:35 |
| שלום רב
עשיתי מנוי לשנה במכון פילאטיס לפני 5 חודשים
בתשלום הוראת קבע.
עקב סיבות אישיות החלטתי לסיים עם החוג וביקשתי לבטל את המנוי מתוך ידיעה שאספוג קנס כספי.
תחילה נאמר לי עי בעלת המכון כי לא ניתן לבטל מנוי ויש 2 אפשרויות: או להקפיא את המנוי (אינני מעוניינת) או למכור אותו לצרכן אחר.
2 האפשרויות לא מקובלות עלי.
ביקשתי לשאת את הקנס הכספי ולסיים עם המנוי.
בעלת המכון מבקשת 1800 ש דמי ביטול
לא ברור איך חישבה זאת.
אני עשיתי מנוי שנתי על סך 350 ש לחודש
נאמר לי שזה המחיר למי שעושה מנוי שנתי לעומת מחיר של 419 ש לחודש.
מה הזכויות שלי?
מה גובה דמי הביטול שעלי לספוג?
בנתיים ההוראת קבע ממשיכה לרדת.
מה החוק להגנתי אומר???
אודה על תשובתכם | |
|
|
|
| 9/12/2019 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 13:10:11 |
| שלום רב אסנת,
האם השירות המדובר עונה על הגדרה של "מכון כושר"?
אם כן, באפשרותך לעיין במידע המפורט בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שעל בית העסק לגבות מהצרכן, להלן הקישור לאתר :
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 (ראי תחת הכותרת "שאלות ותשובות" הגדרה של מכון כושר).
היה והשירות אינו עונה להגדרה של מכון כושר ובהנחה שמדובר בעסקה מתמשכת,כקבוע בסעיף 13ג בחוק הגנת הצרכן, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן מעוניין בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מהודעת הביטול, אולם, היה ובהסכם ההתקשרות סוכם כי הביטול כרוך בתשלום קנס יציאה, הרי שעל הצרכן לשלמו.
על כן, יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 8/12/2019 17:03 |
בלה |
 | | מחבר: | בלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 17:03:48 |
| שלום רב
קנינו סלון להורי כשהגיע הסתבר שזה לא הדגם שהם הזמינו חוץ מזה היו הרבה בעיות בסלון החנות הסכימה לתקן את כל הליקויים אבל דורשת שאנחנו נשלם את ההובלה לחנות ובחזרה אחרי התיקון. גם קיבלנו סלון אחר גם עם המון ליקויים גם נשאר שבועיים בלי סלון והם רוצים שעוד נשלם פעמיים הובלות. אנחנו רוצים לבטל העיסקה לא מוכנים לשלם .(הם מוכנים לזכות אותנו רק על הספה הגדולה) זאת אומרת שנשאר עם חצי סלון.... כבר שילמנו יותר ממחצית הסלון. מה אנחנו זכאים ויכולם לעשות? | |
|
|
|
| 9/12/2019 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 12:03:56 |
| שלום רב בלה,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי התגלה הפגם/אי התאמה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה - בנכס, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד.
היה והודעת הביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם במוצר, הביטול ייעשה ללא דמי ביטול.
היה והעסקה בוצעה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ולא קמה לך זכות לבטל את העסקה ניתן לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם או אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לדרוש פיצויים בגין ירידת ערך של המוצר, יצוין כי על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בתיקון המוצר.
| |
|
|
|
| 9/12/2019 12:33 |
בלה |
 | | מחבר: | בלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 12:33:15 |
| | קנינו הסלון 11/11 היינו בחנות שילמתי להם בישראכרט בתשלומים . קיבלנו ב- 28/11 יום חמישי בערב הורי מבוגרים ולכן רק בשישי ראינו את כל הפגמים בסלון וגם שזה דגם אחר ולא מה שהזמנו ואז ביום ראשון 1/12 פנינו אליהם מאז אנחנו אתם במשא ומתן לתקן מוכנים אבל שנשלם את כל הוצאות ההובלה להחזיר הסלון ושיזכו אותנו הם מוכנים אבל רק את הספה הגדולה וגם שאנחנו נשלם ההובלה. וישאר אצלנו הספה הקטנה מה יעשו הורי עם חצי סלון??? אנחנו אובדי עצות ולא יודעים איך להתקדם. הסלון הוא בהזמנה מיוחדת היות והם הוסיפו לנו מיטה נפתחת מתחתית הספה הגדולה. | |
|
|
|
| 9/12/2019 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 12:57:51 |
| שלום רב בלה,
אם כך, יש לפנות אל בית העסק בהתאם לקבוע בחוק המכר, כאמור לעיל.
היה ותתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/12/2019 17:04 |
בלה |
 | | מחבר: | בלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 17:04:04 |
| שלום רב
קנינו סלון להורי כשהגיע הסתבר שזה לא הדגם שהם הזמינו חוץ מזה היו הרבה בעיות בסלון החנות הסכימה לתקן את כל הליקויים אבל דורשת שאנחנו נשלם את ההובלה לחנות ובחזרה אחרי התיקון. גם קיבלנו סלון אחר גם עם המון ליקויים גם נשאר שבועיים בלי סלון והם רוצים שעוד נשלם פעמיים הובלות. אנחנו רוצים לבטל העיסקה לא מוכנים לשלם .(הם מוכנים לזכות אותנו רק על הספה הגדולה) זאת אומרת שנשאר עם חצי סלון.... כבר שילמנו יותר ממחצית הסלון. מה אנחנו זכאים ויכולם לעשות? | |
|
|
|
| 9/12/2019 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 12:56:18 |
| שלום רב בלה,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי התגלה הפגם/אי התאמה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה - בנכס, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד.
היה והודעת הביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם במוצר, הביטול ייעשה ללא דמי ביטול.
היה והעסקה בוצעה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ולא קמה לך זכות לבטל את העסקה ניתן לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם או אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לדרוש פיצויים בגין ירידת ערך של המוצר, יצוין כי על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בתיקון המוצר. | |
|
|
|
| 8/12/2019 17:01 |
נעמה קרמר |
 | | מחבר: | נעמה קרמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 17:01:25 |
| שלום
רכשתי מגפיים מאתר האינטרנט של זארה ישראל. המחיר באתר 329 ש"ח ושילמתי את המחיר.
היום הגיעו המגפיים אלי וראיתי על המגף מחיר של 49.95 יורו ובמדבקה מהצד השני הופיע המחיר 329 ש"ח.
האם אני זכאית להחזר כספי כך שהמגפיים יעלו לי 49.95 ש"ח (לפי המחיר הרשום ביורו)
| |
|
|
|
| 9/12/2019 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 12:17:03 |
| שלום רב נעמה,
מתיאור בפנייתך, אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על החוק.
| |
|
|
|
| 8/12/2019 11:39 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 11:39:40 |
| שלום
מה ניתן לעשות במידה ועסק לא מחזיר את הכסף לאחר 21 יום כפי שהתחייב?
מדובר בסכום של 218 שקלים ששולם במזומן על העברת בעלות שלא התבצעה בסוף (שריון רכב)
קיבלתי טופס בקשה לזיכוי..אמרו לי שהכסף יוחזר עד 21 ימי עסקים אך עדיין לא הוחזר הכסף..
אני מניח שזה לא חוקי..השאלה מה אני כאזרח קטן יכול לעשות על איחור כזה בתשלום? לתבוע על 218 שקל? זה לא שווה את הזמן ואת המאמץ..ומה ימנע מהם לעשות את זה שוב למישהו אחר?
תודה
| |
|
|
|
| 8/12/2019 14:33 |
asaf |
 | |
|
| 9/12/2019 11:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 11:41:12 |
| שלום רב אסף,
תנסה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 8/12/2019 15:17 |
מור קשת |
 | | מחבר: | מור קשת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 15:17:27 |
| קודם כל כל יש לי שאלה כללית - האם הגיוני שאני מדבר עם שירות לקוחות ואני מבקש לדבר עם מנהל, אז אומרים לי שכדי לדבר עם מנהל אני צריך לפתוח קריאה באתר אינטרנט של החנות ומנהל יחזור אלי עד 2 ימי עסקים?
שאלה שניה:
במידה ויש לי מוצר שלדעתי הינו פגום ןשלחתי אותו לתיקון, והתשובה המתקבלת היא שהמוצר הינו תקין לפי הוראות יצרן. מה אני יכול לעשות? | |
|
|
|
| 9/12/2019 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 11:27:02 |
| מור שלום רב,
לעניין השיחה עם המנהל - אין חובה בדין המחייבת עוסק לאפשר לצרכן לשוחח עם מנהל, וממילא אין מועדים בדין לביצוע שיחה כאמור, על כן, הנושא נתון לשיקול דעתו של בית העסק.
לעניין התקלה - כאשר ישנה מחלוקת עובדתית לגבי עצם קיומה של התקלה, ובמסגרתה, הצרכן טוען כי המוצר תקול או פגום, ונותן השירות טוען כי הוא תקין, יש צורך בקבלת חוות דעת מאיש מקבוע בלתי תלוי על מנת שיחווה דעתו על תקינות המוצר.
היה ותהיה בידך חוות דעת כאמור, ניתן יהיה לסייע. | |
|
|
|
| 8/12/2019 14:28 |
ניסים |
 | | מחבר: | ניסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 14:28:51 |
| | נרשמתי לטיול מאורגן,גבו ממני תשלום לפי שער מזומן גבוה,כשדרשתי הסברים הם אמרו שהחוק מחייב אותם לשער המחאות והעברות רק להזמנה פרטית ולא לטיול מאורגן,נשמע תמוה,מה אומר החוק?תודה | |
|
|
|
| 9/12/2019 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 10:53:13 |
| ניסים שלום רב,
על פי התוספת הראשונה (חלק ב' ) נקבע כדלקמן:
"4. שירות של חבילות תיירות ונופש היוצאות מישראל, ובלבד שמחירן בשקלים חדשים ייקבע לפי שער המכירה האחרון ביום העסקים שקדם למועד התשלום, כפי שפורסם בעיתון יומי בישראל."
כלומר, כל חבילת נופש, בין אם מדובר בטיול מאורגן או לאו, מחויב העוסק לחייב על פי שער המכירה האחרון.
סרוב לאפשר לצרכן פרטי לרכוש בהתאם לשער ההמרה כאמור, חושף את בית העסק לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח מטעם הצרכן, ולקנסות כבדים מטעם הרשות לסחר הוגן. | |
|
|
|
| 8/12/2019 12:23 |
אבי צור |
 | | מחבר: | אבי צור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 12:23:40 |
| חניתי בחניון בי"ח מאיר בכפר סבא כאשר השלט מורה על תעריף של חנייה יומית בסכום של 25 ש"ח.
הגעתי לבי"ח בשעה 22:00 ויצאתי בשעה 01:00 לפנות בוקר ושילמתי 50 ש"ח.
רציתי לדעת האם קיימת תקנה או קיים חוק לגבי הגדרה מהי חנייה יומית.
24 שעות מהרגע שחניתי או קלנדרית?
אודה לתשובה בעניין | |
|
|
|
| 9/12/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 09:50:32 |
| שלום רב אבי,
ראה מידע מפורט בעניין תחת הכותרת "חניון בית החולים" בקישור שלהלן:
https://hospitals.clalit.co.il/meir/he/info/Pages/nav.aspx
על כן, יש לפנות אל הנהלת בית החולים .
| |
|
|
|
| 9/12/2019 10:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 10:49:56 |
| | חוק הגנת הצרכן אוסר על עוסק להטעות בכל עניין מהותי בעסקה ולכן, לדעתי, המידע שמופיע באתר צריך היה להופיע על גבי שילוט במקום עצמו. | |
|
|
|
| 8/12/2019 15:17 |
מור קשת |
 | | מחבר: | מור קשת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 15:17:37 |
| קודם כל כל יש לי שאלה כללית - האם הגיוני שאני מדבר עם שירות לקוחות ואני מבקש לדבר עם מנהל, אז אומרים לי שכדי לדבר עם מנהל אני צריך לפתוח קריאה באתר אינטרנט של החנות ומנהל יחזור אלי עד 2 ימי עסקים?
שאלה שניה:
במידה ויש לי מוצר שלדעתי הינו פגום ןשלחתי אותו לתיקון, והתשובה המתקבלת היא שהמוצר הינו תקין לפי הוראות יצרן. מה אני יכול לעשות? | |
|
|
|
| 9/12/2019 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 10:46:37 |
| מור שלום רב,
לעניין השיחה עם המנהל - אין חובה בדין המחייבת עוסק לאפשר לצרכן לשוחח עם מנהל, וממילא אין מועדים בדין לביצוע שיחה כאמור, על כן, הנושא נתון לשיקול דעתו של בית העסק.
לעניין התקלה - כאשר ישנה מחלוקת עובדתית לגבי עצם קיומה של התקלה, ובמסגרתה, הצרכן טוען כי המוצר תקול או פגום, ונותן השירות טוען כי הוא תקין, יש צורך בקבלת חוות דעת מאיש מקבוע בלתי תלוי על מנת שיחווה דעתו על תקינות המוצר.
היה ותהיה בידך חוות דעת כאמור, ניתן יהיה לסייע. | |
|
|
|
| 5/12/2019 15:55 |
לידור |
 | | מחבר: | לידור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/12/2019 | | שעה: | 15:55:04 |
| קניתי לפני קצת מעל חצי שנה מחשב-טאבלט של מייקרוסופט עם יכולות כתיבה על המסך (surface). האחריות פגה תוקף בערך באפריל)
הייתי מאוד מרוצה מהקנייה , עד שהתחילו לי הבעיות במסך. הבעיות התחילו להחמיר ונהיו בלתי נסבלות, במיוחד מאחר ואני סטודנט ומשתמש במחשב בעיקר לכתיבה.
העברתי את המחשב שלי לטיפול באחריות ואחרי בדיקות פנימיות שלהם, החליטו לשלוח לחו"ל לבדיקות נוספות ולבסוף החליפו לי אותו אחרי קצת יותר מחודש וחצי.קיבלתי למשך תקופת ההמתנה מחשב בדגם ישן ואיטי בהרבה שאצליח איכשהו להסתדר עד שיתוקן.
המחשב החדש היה בסדר בערך לשבועיים, שלאחריו התחילו שוב בעיות המסך.
אחרי שהחליפו כבר הנחתי שזה העט, אז הזמנתי עט נוסף, והבעיות המשיכו.
בגלל לחץ זמן, בעיקר בגלל שאני סטודנט בתואר אינטנסיבי, אין לי את האפשרות להתעסק עם החלפה נוספת ולכן נשארתי עם המוצר הקיים ודיי מרגיש תקוע ומתוסכל בעקבות זאת. (גם בגלל העלות המופקעת ששילמתי על מוצר תקול, וגם על העובדה ששילמתי על עט נוסף סתם כך)
אינני מעוניין להיכנס לסאגה של עוד חודש וחצי של מחשב חלופי איטי, מאחר וזה יפגע לי ישירות בלימודים.
אחרי שחפרתי קצת באינטרנט ראיתי שאני לא היחיד שסובל מבעייה זו ופשוט אין מענה משום מקום לצרכנים אחרים. לכן, רציתי לבדוק האם מבחינת החוק אני תקוע בלולאה האינסופית הזאת של החלפת המוצר עד שתסתיים האחריות באפריל הקרוב או האם קיימת מדיניות החזר כספי במקרים כאלו ?
אשמח עזרה בנושא,
לידור
| |
|
|
|
| 8/12/2019 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 13:14:16 |
| שלום רב לידור,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מעניקות על מוצר חשמלי שנת אחריות אחת בחינם, הניתנות על ידי היבואן/יצרן.
במקרה בו נגרם פגם במוצר על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את המוצר, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן, כקבוע בסעיף 6(ג)בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
היה ויש ברשותך ראיות המעידות על תקלות חוזרות ונשנות, יש לפנות אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בטרם תחלוף שנת האחריות, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/12/2019 13:27 |
לידור |
 | | מחבר: | לידור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2019 | | שעה: | 13:27:55 |
| אז ממה שהבנתי, ליצרן היכולת לבחור לקחת בכל פעם את המחשב לתיקון ולא להחליף, וזה יכול להתקיים עד סוף תקופת האחריות, למעט מקרה בו אני נותן איזשהו הוכחה לתקלות חוזרות ואז הם חייבים להחליף ?
מה נחשב כהוכחה לתקלה חוזרת ? כי הם תמיד יכולים להגיד שפשוט "נפלתי" על יחידות תקולות. | |
|
|
|
| 9/12/2019 10:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2019 | | שעה: | 10:44:35 |
| שלום רב לידור,
עקרונית, סעיף 2(ב) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"...תיקן יצרן את הקלקול או ביצע החלפה, ימסור לצרכן אישור בכתב שתפורט בו מהות התיקון, ולגבי החלפת חלקים מהטובין – מהות ההחלפה."
על כן, יש לפנות אל בית העסק הנותן שירות לקבל אישור בכתב שבו יפורט מהות התיקון ואם בוצע החלפה מהות ההחלפה. | |
|
|
|
|