| 15/12/2019 08:24 |
דבי |
 | | מחבר: | דבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 08:24:15 |
| היי
הזמנתי טיסה בחברת אל על. לפני כמה ימים קיבלתי מהם הודעה על עדכון מועד הטיסה. הם הקדימו את הטיסה ביום.
ההקדמה דורשת ממני הוצאות נוספות, לילה נוסף במלון, אוכל ועוד.
רציתי לדעת האם הם יכולים לעשות זאת על דעת עצמם?
האם מגיע לי פיצוי? לפחות על המלון?
תודה
דבי | |
|
|
|
| 15/12/2019 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 12:17:34 |
| שלום רב דבי,
לא ציינת מתי מועד קבלת השירות?
עקרונית, סעיף 8 בחוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),תשע"ב-2012 קובע כי:
"...נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר מחמש שעות ולא יותר משמונה שעות, וקיבל הודעה על כך ממפעיל הטיסה, מהמארגן או מנותן שירות סוכנות הנסיעות פחות מ-14 ימים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה, יהיה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו.
(ב) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר משמונה שעות, וקיבל הודעה על כך כאמור בסעיף קטן (א), יהיה זכאי להטבות אלה:
(1) פיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, למעט בנסיבות כאמור בסעיף 6(ה)(1) ו-(2);
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו."
| |
|
|
|
| 15/12/2019 08:08 |
אורלי. מ |
 | | מחבר: | אורלי. מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 08:08:06 |
| אבקש לדעת מתוקף מה ניתן לחברה המופיעה בנדון הזכות לפנות לבעלי עסקים בדרישה לגביית סכומים עבור השמעת מוסיקה בעסקים?
האם המדינה הסמיכה אותה לכך כנציגתה בנושא?
מה ההבדל בינה לבין אקו"ם?
האם יש סעיף בחוק שבה המדינה מאפשרת לה חוקית להיות נציגתה בכל נושא גביית כספים מבעלי עסקים בגין השמעת מוזיקה ושמירה על זכויות יוצרים?
אודה לקבלת הפנייה ללינק / לחוק הרלוונטי. | |
|
|
|
| 15/12/2019 12:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 12:04:47 |
| שלום רב אורלי,
בעניין זה עליך לפנות אל הרגולטור- רשות התחרות בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/competition
| |
|
|
|
| 13/12/2019 22:37 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2019 | | שעה: | 22:37:44 |
| שלום,
בנוגע לכתבה שפרסמתם:
https://www.consumers.org.il/item/compensation
אם אני מקבל הודעות SMS מגורם כלשהו, שהמספר שלו ידוע או חסוי - מה התהליך שאני צריך לעבור כדי לתבוע אותו על חוק הספאם?
הרי, אני צריך פרטים מלאים, כמו מספר תעודת זהות.
איך אני יכול להשיג אותם? ובפרט כשמדובר במספר חסוי.
האם אני הולך לעו"ד והוא מסדר הכל?
האם אני מקבל החזר על התשלום לעו"ד במידה והשופט מוצא שהתביעה שלי צודקת?
תודה.
| |
|
|
|
| 15/12/2019 11:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 11:44:43 |
| שלום רב אורי,
ראה מידע מפורט בעניין "חוק הספאם" בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
ראשית, עליך לאתר את פרטי שולח פרסומת מסחרית ושלוח לו הודעה ובו דרישה להפסיק לשלוח לך דברי פרסומת.
| |
|
|
|
| 12/12/2019 13:36 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 13:36:55 |
| | אם אני נפגעתי כלכלית ונפשית מבעל הדירה הקודם שלי(דירה שלא ראויה למגורים) האם המועצה יכולה לעזור לי לנסח כתב תביעה? | |
|
|
|
| 13/12/2019 12:23 |
איתן |
 | |
|
| 15/12/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 10:30:18 |
| שלום רב איתן,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, המקרה המתואר, אינו בתחום המועצה לצרכנות.
| |
|
|
|
| 15/12/2019 10:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 10:50:35 |
| | חפש בגוגל על "תביעה קטנה". ישנו הרבה מידע בנושא. | |
|
|
|
| 12/12/2019 12:02 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 12:02:44 |
| שלום,
הזמנתי מחשב מסוים באילת לפני חודש וחצי. המחשב צריך להגיע מחברת apple אל הסניף, וקיבלתי הודעה לאחר שבועיים שהוא הגיע לסניף. לאחר שבועיים נוספים, קיבלתי הודעה שהוא בדרך לסניף, כלומר כמעט שלחו אותי לנסיעה לאילת לשווא (וודיאתי עם הסניף והוא באמת לא הגיע).
שאלתי איך זה יכול להיות שקיבלתי הודעה להגיע לאילת לשווא ואמרו לי שזאת טעות אנוש וזה יכול לקרות, ביקשתי לשדרג את המחשב אם הוא עוד לא הגיע (בעלות נוספת) ואמרו לי שאני חייב להגיע לסניף באילת כדי לעשות את זה, ביקשתי בסוף לבטל את העסקה וזה אמרו לי שאפשר בכל סניף.
הגעתי באמת לסניף בתל אביב, ואמרו לי שהם לא יכולים לבטל את העסקה כי היא "הזמנה מיוחדת". השאלה שלי היא מה ההגדרה המדויקת של הזמנה מיוחדת? מה שהזמנתי הוא מחשב, וביקשתי שהוא יהיה עם יותר זיכרון - כאשר מזמינים את המחשב מהאתר הרשמי של חברת apple, ניתן באמת לבחור את כמות הזיכרון, כלומר זאת לא דרישה יוצאת מן הכלל.
בנוסף, יש לציין שבעת העסקה, חתמנו על חוזה שיש לו סעיף שאומר שביכולתי לבטל את העסקה ללא דמי ביטול ולקבל החזר כספי מלא, לא נאמר משהו על זה שמדובר בהזמנה מיוחדת. (כן כתוב משהו על CTO למעלה בכתב יד, שאני לא בטוח מה זה אומר).
אשמח לעזרה.
בנוסף, כבר חודש וחצי שהמחשב עוד לא הגיע לסניף, לא ציינו זמן בחוזה למתי מועד האספקה כבר חורג, האם יש מועד מקסימלי על פי החוק אם לא ציון בחוזה? | |
|
|
|
| 12/12/2019 16:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 16:54:26 |
| שלום רב תומר,
בעסקה פרונטלית- היה והמוצר יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן, הרי שעל פי תקנות ביטול עסקה,לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה אם המוצר הוחל ביצור.
היה ומדובר במוצר שהוזמן על פי קטלוג החברה, לכאורה לא מדובר ביצור מיוחד. | |
|
|
|
| 12/12/2019 17:04 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 17:04:33 |
| תודה על המענה :)
אם כך, האם כאשר באתר החברה מופיע 'דגם' של המוצר, ולאחריו אפשרות לבחור תוספות הכרוכות בתשלום (למשל מדף נוסף לארון), זה נחשב לחלק מקטלוג החברה, או הזמנה מיוחדת? | |
|
|
|
| 15/12/2019 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 10:38:52 |
| שלום רב תומר,
היה והמוצר קיים בקטלוג של בית העסק, על פניו, המוצר אינו הזמנה מיוחדת. | |
|
|
|
| 13/12/2019 14:42 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2019 | | שעה: | 14:42:58 |
| שלום רב,
רכשתי מנוי לחדר כושר לפני חצי שנה.
ברצוני לבטל את המנוי עקב נסיעה לחו"ל.
הבנתי שדמי הביטול יהיו 20% מהמחיר של המנוי.
האם דמי הרישום חוזרים אליי? ואם לא האם אני צריכה להכניס אותם למחיר המנוי בחישוב של ה20 %? | |
|
|
|
| 15/12/2019 10:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 10:37:30 |
| שלום רב מאיה,
למידע רחב ראי באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 13/12/2019 11:58 |
שמעון. |
 | | מחבר: | שמעון. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2019 | | שעה: | 11:58:54 |
| שלום רב.
קנינו שמלה בחנות בצבע כחול לבן. לא היה על הבגד, ולא קבלנו בשעת הקנייה, שום הנחייה לגבי אופן הכביסה של הבגד.
לאחר הכביסה הראשונה ירד הצבע הכחול והותיר כתמים כחולים על האיזור הלבן.
פנינו אל בעלת העסק והיא טענה ש"כולם יודעים" שצריך לכבס בגד כזה עם דף מיוחד המיועד לספיגת הצבע וממילא המחדל הוא שלנו.
אציין שלאחר מכן גם מצאנו בגד זהה בחנות אחרת, וראינו ששם תולים על הבגד את הדף ההוא, עם הוראות ברורות לגבי הכביסה, המוכרת גם הודתה בשיחה עמנו שעל חלק מהפריטים שבחנותה היה את הדף הנ"ל.
השאלה היא, האם מוטלת החובה למסירת מידע הקשור להוראות הכביסה הספציפיות של בגד זה על בעל העסק כדי שהצרכן לא יינזק, או שהוא יכול "לסמוך" על כך שהאנשים מודעים להוראות כביסה מסוג זה.
כמו כן, אם החובה מוטלת על בעל העסק, מהן הפיצויים לאן אנו זכאים על פי חוק עקב הנזק. | |
|
|
|
| 15/12/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 10:23:56 |
| שלום רב שמשון,
עקרונית, צו הגנת הצרכן(סימון טובין) קובע כי על בית העסק למסור הוראות כביסה
בין היתר, במוצרי הלבשה, כמפורט בתוספת השנייה בצו, כאמור.
באפשרותך לעיין בצו הגנת הצרכן(סימון טובין) בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/takanot_haganat_new | |
|
|
|
| 12/12/2019 20:02 |
שירלי |
 | | מחבר: | שירלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 20:02:42 |
| שלום,
היום רכשתי בחברה הקוסמטיקה סקארה 8 מוצרים בשווי כולל של 139 ש"ח. גובה כל מוצר לא עולה על 50 ₪. האם אני יכולה לבטל את העיסקה כולה ולהחזיר את כל המוצרים ולקבל החזר כספי ? | |
|
|
|
| 15/12/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 10:14:35 |
| שלום רב שירלי,
התשובה הינה שלילית, היות שהמוצר שיש עליו זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה יהיה בעלות מעל 50 ש"ח (פר מוצר).
למידע רחב בעניין תקנות ביטול עסקה תוכלי לקרוא במדריך לביטול עסקה, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations
| |
|
|
|
| 12/12/2019 19:31 |
מרדכי לסר |
 | | מחבר: | מרדכי לסר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 19:31:13 |
| שלום
אמי קבלה מקרר חדש ובקשה לפנות המקרר הישן, המוביל לא התכחש לעובדה שעליו לפנות הישן ללא תשלום אך דרש 80 ש"ח עקב כך שהמקרר הישן גדול יותר מהמקרר החדש.
החוק מתייחס למוצר מאותו סוג ללא התייחסזות לגודל, האם דרישה כזו מותרת? | |
|
|
|
| 15/12/2019 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 10:11:08 |
| שלום רב מרדכי,
האם המוצר היה מנותק ומוכן לפינוי?
עקרונית, סעיף 30 (א) בחוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני קובע כי משווק המוכר ציוד חשמלי ואלקטרוני המתאים לשימוש ביתי, יאפשר לקונה למסור לו, במועד המכירה או האספקה, פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני דומה בכמות או במשקל הדומים למוצר הנמכר, ולא ידרוש ממנו תשלום או תמורה על כך.
לכן, במקרה המתואר, היה והמוצר שאמור להתפנות לא דומה בכמות או במשקל למוצר הנמכר, יהיה קושי לדרוש זאת.
| |
|
|
|
| 12/12/2019 17:58 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 17:58:12 |
| היי, לפני חודש ושבוע הזמנתי משלוח של מוצרים לבית מחנות כלשהי בישראל.
שילמתי על משלוח עד הבית, לאחר שבוע הגיע המוצרים למרות שנאמר שהמשלוח יקח יומיים.
המוצרים כולם הגיעו שבורים ואלה שלא נשברו הגיעו עם שריטות שקילפו את הצבע של המוצר (המוצר צבוע בצבע שחור ויש עליו שריטות בצבע לבן).
מיד עם הגעת המוצרים יצרתי קשר עם החנות וסיפרתי על המקרה ושלחתי להם תמונות כפי שביקשו.
נאמר לי שיבדקו מה אפשר לעשות ושזה חמור מאוד שככה הגיעו.
שאלו אותי אם אני רוצה שיחזירו לי את הכסף ואמרתי שאני רוצה את המוצרים שהזמנתי ולא את הכסף.
נאמר לי לנסות לנקות את מה שהגיע עם שריטות וכך עשיתי אך ללא הצלחה וגם את זה ציינתי בפניהם.
מאז כל כמה ימים שלחתי הודעה כדי לנסות לברר מה קורה עם המוצרים ואף פעם לא הייתה תשובה וודאית וכל פעם נאמר לי "מחר יוצא משלוח חדש, אל תדאגי" דבר שלא קרה.
לאחר שלושה שבועות מרגע הרכישה, התקשרו אליי מהחנות ואמרו לי שהם חייבים להחזיר לי את הכסף בגלל חוק שקיים במדינה ושהם גם ידאגו לי למשלוח חדש ללא עלות כי עבר יותר מדי זמן.
מאז עברו שבועיים והכסף לא הוחזר וגם לא יצא שום משלוח למרות שניסיתי ליצור איתם קשר מעל 10 פעמים.
אתמול (לאחר חודש ושבוע), יצרתי איתם שוב קשר ושאלתי למה עדיין לא הועבר אליי הכסף (בגלל החוק שאמרו לי).
לאחר מכן החזירו לי את הכסף, ללא המשלוח כי אמרו "אנחנו הוצאנו משלוח עם מוצרים תקינים וזו לא אחריות שלנו שהגיע אלייך שבור ולכן אנחנו לא מחזירים את הכסף על המשלוח", לאחר מכן אמרו לי גם "מי יכול לדעת? אולי את שברת את המוצרים בכוונה כדי לקבל את הכסף?" (שמה הטעם אם הזמנתי מוצרים כדי שיהיו לי בבית?, הרי בשום שלב לא ביקשתי את הכסף חזרה אלא רק את המוצרים. אז איך הם מאשימים אותי בדבר כזה?)
לאחר מכן גם נאמר לי לאחר ששאלתי למה לא קיבלתי את הכסף על המשלוח: "מה ז''א? אם את שוטפת את המוצרים שלא נשברו ורק נשרטו, הרווחת מוצרים בחינם אז איך את יכולה לבקש משלוח בחינם? זה לא קצת חוצפה מצידך?" שבפועל שום מוצר לא שמיש.(למרות שניסיתי לשטוף את המוצרים והם יודעים שהשטיפה לא עזרה!)
מיותר לציין שלאורך כל הדרך הייתי סבלנית ולא לחצתי כי ידעתי שזה לא אשמתם וזו טעות אנוש.
לסיכום: אחרי חודש ושבוע שאני רודפת אחריהם שרק ישלחו לי את המשלוח ולא יחזירו לי אפילו את הכסף, למרות שעבר הרבה זמן והמשלוח היה אמור להגיע תוך יומיים, פתאום הם החליטו שאולי אני אשמה?
שאלות:
1.מה אני יכולה לעשות בנדון?
2.איזה חוקים החנות הפרה? (אשמח לדעת כי לא מצאתי בגוגל את המקרה שלי.)
תודה רבה לעוזרים! | |
|
|
|
| 14/12/2019 22:02 |
חן |
 | |
|
| 15/12/2019 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 10:03:39 |
| שלום רב חן,
כיצד בוצע התשלום - האם העסקה כללה גם את המשלוח או שמא התשלום עבור המשלוח נעשה לחברת משלוחים ?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי המוצרים סופקו(תאריך)?
האם יש ברשותך ראיות המעידות על המוצרים הפגומים?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, חוק הגנת הצרכן קובע כי קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- תוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, אולם היה והביטול נעשה עקב פגם במוצר הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ללא תשלום דמי ביטול.
לכן, על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/12/2019 18:25 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 18:25:21 |
| לפני חודשיים רכשתי שרשרת (עשויה כסף) בשווי 139 שקלים. לאחר יומיים היא נקרעה ולא ברת תיקון, כשהלכתי למקום העסק נאמר לי שאין החזרות ואני יכולה לקבל הנחה על שרשרת חדשה.כמובן שלא קניתי ויצאתי מאוד מאוכזבת מהעסק
האם עדיין אפשר לאחר חודשיים לבטל עסקה או לתבוע את העסק בגלל הזכות לביטול עסקאות?
תודה לעונים! | |
|
|
|
| 15/12/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 10:00:12 |
| שלום רב ורד,
מה המדיניות של בית העסק בחנות?
עקרונית, לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח תקנות ביטול עסקה היות שנעשה שימוש במוצר, עם זאת, עליך לעיין בשילוט מדיניות החזרת הטובין בחנות אולי היא מטיבה יותר.
בנוסף, ניתן לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר הקובע כי במקרה בו התגלה פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין פחת בשווי המוצר.
על כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 12/12/2019 17:58 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 17:58:01 |
| היי, לפני חודש ושבוע הזמנתי משלוח של מוצרים לבית מחנות כלשהי בישראל.
שילמתי על משלוח עד הבית, לאחר שבוע הגיע המוצרים למרות שנאמר שהמשלוח יקח יומיים.
המוצרים כולם הגיעו שבורים ואלה שלא נשברו הגיעו עם שריטות שקילפו את הצבע של המוצר (המוצר צבוע בצבע שחור ויש עליו שריטות בצבע לבן).
מיד עם הגעת המוצרים יצרתי קשר עם החנות וסיפרתי על המקרה ושלחתי להם תמונות כפי שביקשו.
נאמר לי שיבדקו מה אפשר לעשות ושזה חמור מאוד שככה הגיעו.
שאלו אותי אם אני רוצה שיחזירו לי את הכסף ואמרתי שאני רוצה את המוצרים שהזמנתי ולא את הכסף.
נאמר לי לנסות לנקות את מה שהגיע עם שריטות וכך עשיתי אך ללא הצלחה וגם את זה ציינתי בפניהם.
מאז כל כמה ימים שלחתי הודעה כדי לנסות לברר מה קורה עם המוצרים ואף פעם לא הייתה תשובה וודאית וכל פעם נאמר לי "מחר יוצא משלוח חדש, אל תדאגי" דבר שלא קרה.
לאחר שלושה שבועות מרגע הרכישה, התקשרו אליי מהחנות ואמרו לי שהם חייבים להחזיר לי את הכסף בגלל חוק שקיים במדינה ושהם גם ידאגו לי למשלוח חדש ללא עלות כי עבר יותר מדי זמן.
מאז עברו שבועיים והכסף לא הוחזר וגם לא יצא שום משלוח למרות שניסיתי ליצור איתם קשר מעל 10 פעמים.
אתמול (לאחר חודש ושבוע), יצרתי איתם שוב קשר ושאלתי למה עדיין לא הועבר אליי הכסף (בגלל החוק שאמרו לי).
לאחר מכן החזירו לי את הכסף, ללא המשלוח כי אמרו "אנחנו הוצאנו משלוח עם מוצרים תקינים וזו לא אחריות שלנו שהגיע אלייך שבור ולכן אנחנו לא מחזירים את הכסף על המשלוח", לאחר מכן אמרו לי גם "מי יכול לדעת? אולי את שברת את המוצרים בכוונה כדי לקבל את הכסף?" (שמה הטעם אם הזמנתי מוצרים כדי שיהיו לי בבית?, הרי בשום שלב לא ביקשתי את הכסף חזרה אלא רק את המוצרים. אז איך הם מאשימים אותי בדבר כזה?)
לאחר מכן גם נאמר לי לאחר ששאלתי למה לא קיבלתי את הכסף על המשלוח: "מה ז''א? אם את שוטפת את המוצרים שלא נשברו ורק נשרטו, הרווחת מוצרים בחינם אז איך את יכולה לבקש משלוח בחינם? זה לא קצת חוצפה מצידך?" שבפועל שום מוצר לא שמיש.(למרות שניסיתי לשטוף את המוצרים והם יודעים שהשטיפה לא עזרה!)
מיותר לציין שלאורך כל הדרך הייתי סבלנית ולא לחצתי כי ידעתי שזה לא אשמתם וזו טעות אנוש.
לסיכום: אחרי חודש ושבוע שאני רודפת אחריהם שרק ישלחו לי את המשלוח ולא יחזירו לי אפילו את הכסף, למרות שעבר הרבה זמן והמשלוח היה אמור להגיע תוך יומיים, פתאום הם החליטו שאולי אני אשמה?
שאלות:
1.מה אני יכולה לעשות בנדון?
2.איזה חוקים החנות הפרה? (אשמח לדעת כי לא מצאתי בגוגל את המקרה שלי.)
תודה רבה לעוזרים! | |
|
|
|
| 15/12/2019 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 09:54:43 |
| שלום רב חן,
כיצד בוצע התשלום - האם העסקה כללה גם את המשלוח או שמא התשלום עבור המשלוח נעשה לחברת משלוחים ?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי המוצרים סופקו(תאריך)?
האם יש ברשותך ראיות המעידות על המוצרים הפגומים?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, חוק הגנת הצרכן קובע כי קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- תוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, אולם היה והביטול נעשה עקב פגם במוצר הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ללא תשלום דמי ביטול.
לכן, על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/12/2019 16:10 |
צילה שלו |
 | | מחבר: | צילה שלו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 16:10:35 |
| שלום,
אני בעלת דירה בקומה עליונה. למספר דיירים בבניין הייתה בעיה של רטיבות בתקרה כתוצאה ממי גשמים, לשם כך וועד הבית הביא קבלן שיאטום ויזפת את כל הגג (בכדי שתהיה אחריות על העבודה), לשם כך נגבה תשלום נוסף מעבר לתשלומי וועד הבית מכל בעלי הדירות בכדי לשלם עבור איטום הגג.
לאחר כחודש מעבודת האיטום, התגלתה בדירה שלי נזילה בחדר שינה. הקבלן הגיע לתקן ואמר שהוא מקווה שזה יטפל בבעיה, אך במידה ועדיין תהיה נזילה - הוא יחזור שוב לטפל בזה. בימים האחרונים היו גשמים והנזילה עדיין קיימת. מספר טלפונים ותיאומים בוצעו עם הקבלן - אך הוא אינו הגיע ואינו עונה לטלפון.
מה אפשר לעשות במקרה זה ? מה הם הצעדים בכדי לגרום לו לסיים את העבודה שעשה ונתן עליה אחריות?
אשמח לעזרה | |
|
|
|
| 15/12/2019 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 09:39:41 |
| שלום רב צילה,
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם בצירוף הסכם ההתקשרות בניכם.
היה ואין מענה או שהמענה אינו לשביעות רצונכם באפשרותכם לשקול תביעה.
| |
|
|
|
| 12/12/2019 16:07 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 16:07:04 |
| היי,
קניתי מקסטרו לפני כשבוע פריט.
הייתה טעות בהזמנה וקיבלתי מידה קטנה יותר ממה שרציתי (אולי בעיה שלי אולי באג באתר).
ביקשתי בחנות שיזמינו לי מידה שונה והם נתנו לי את מספר השירות של החברה,
מאותו יום אני מנסה להשיג את שירות הלקוחות של קסטרו בטלפון ללא הצלחה,
ברגע שמתקשרים המערכת מסבירה שיש שירות חדש שהנציגים של קסטרו יחזרו אליי בהקדם/בהגעת התור שלי.
השארתי כ 5 פניות ולא זכיתי לשום התייחסות. התקשרתי בנוסף ונאמר לי שאני צריך להמתין, לאחר 53 דק המתנה לשיחה הם ניתקו.
שלחתי מספר הודעות בפייסבוק ואכן ענו לי וכשהסברתי את הבעיה הם פשוט נעלמו.
שלחתי הודעה באחד מהפוסטים שלהם והסברתי את המקרה, הם הגיבו על הפוסט שטענו שכבר ענו לי ומיד חזרו אליי בהודעה פרטית במסנג’ר ונעלמו מחדש.
היום חזרו אליי בפעם השנייה משירות הלקוחות שלהם ואמרו לי להמתין לשיחה עם נציג (מערכת אוטומטית), המתנתי עד שהגעתי ל״ראשון בתור״, המערכת ענתה במקום ונאמר לי להשאיר הודעה ושיחזרו אליי תוך 3 שעות - לא חזרו אליי. זה קרה פעמיים. יש לי שיחה מוקלטת.
אני פונה בגלל יאוש
מה אפשר לעשות ? | |
|
|
|
| 15/12/2019 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 09:23:05 |
| שלום רב אריאל,
תפנה אל הנהלת החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 12/12/2019 11:19 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 11:19:23 |
| הי
ההיתי רוצה לדעת שני דברים:
1. האם ניתן להגביל זיכוי לחנות בתוקף... הרי זה כסף ששלמתי והשאלה כמה זמן החנות חייבת לכבד אותו
2. נושא דומה לגבי מנוי לתאטרון שלא נוצל, תקף לשנה האם זה חוקי הרי הכסף שולם. ואני לא הספקתי לנצלו...האם ניתן להגבילו לשנה
תודה יעל | |
|
|
|
| 12/12/2019 13:58 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 13:58:06 |
| 1. לא.
2. מנוי הוא לא זיכוי, ולכן התשובה חיובית
איני מטעם המועצה. | |
|
|
|
| 15/12/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 09:19:26 |
| שלום רב יעל,
לעניין שאלתך הראשונה- עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן מתייחס לשובר זיכוי שבית עסק מוסר לצרכן על אף שאינו זכאי לביטול העסקה, כדלקמן:
"14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:
(1) שובר הזיכוי יודפס או ייכתב באופן שימנע את מחיקת הכתוב בו; השר רשאי לקבוע הוראות לעניין זה;
(2) הסכום הנקוב בשובר הזיכוי יהיה הסכום ששולם בעת ביצוע העסקה;
(3) שובר הזיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות מיום מסירתו;
(4) מימוש שובר הזיכוי לא יותנה בהצגת החשבונית שניתנה לצרכן בעת ביצוע העסקה;
(5) לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי, לרבות לעניין מימושו במכירה מיוחדת; השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע סייגים להוראה זו.
(ב) תקופת תוקף שובר הזיכוי וציון האפשרות להשתמש בו בלא תנאים מגבילים, או בסייגים שקבע השר לפי סעיף קטן (א)(5), יופיעו על גבי השובר, באותיות ברורות ובהבלטה מיוחדת, בהתאם להוראות לפי סעיף 4א, לעניין תנאי הכלול במידע אחר המיועד לצרכן.
(ג) מימש צרכן שובר זיכוי ברכישת טובין או שירותים שמחירם נמוך מהסכום הנקוב בשובר, וההפרש לא עלה על 5% מהסכום הנקוב בשובר או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם, יהיה הצרכן זכאי לקבל את העודף במזומן.
(ד) הוראות סעיף זה יחולו גם על שובר מתנה."
לעניין שאלתך השניה- מדובר במנוי לשנה ועל כן, באפשרותך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם, כמובן, שחוק הגנת הצרכן מתייחס לעסקה מתמשכת וקובע כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך, אולם על הצרכן לבדוק בהסכם ההתקשרות אם הביטול כרוך בקנס יציאה.
| |
|
|
|
| 12/12/2019 16:04 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 16:04:09 |
| שלום,
קניתי שואב אבק במחיר מבצע דרך האינטרנט בחברה ישראלית מסוימת כשבמקביל נמכר המוצר בחברות נוספות. המוכר התחייב לספק את המוצר תוך 10 ימי עסקים. ביום התשיעי פניתי דרך שירות הלקוחות באינטרנט וביקשתי לדעת למה המוצר טרם סופק. ביום העשירי התקשר נציג מטעמם ובישר לי שהוא מבטל את העיסקה כי אין להם את המוצר במלאי. המוצר לא נמכר כרגע בארץ במחיר הנ"ל אלא ב - 40% יותר יקר. מה הן זכויותיי? | |
|
|
|
| 15/12/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 09:10:51 |
| שלום רב גיא,
עקרונית, הסעד הקיים במקרה של הטעיה מהותית הינה ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
במידה שנגרם לך נזק מוכח בשל התנהלות החברה, באפשרותך לשקול פניה אל בית העסק בכתב ולאחריו לשקול תביעה. | |
|
|
|
| 12/12/2019 13:55 |
אליעזר |
 | | מחבר: | אליעזר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 13:55:18 |
| טכנאי של חברת אפיקים מתקני מיים היה אמור להגיע אליי הם השעון 13-15 אך לא הגיע למחרת התקשרתי לברר מדוע לא הגיע לא ידעו להגיד לי בדיוק לאחר יומיים טענו כי לא הרגיש טוב
האם אני זכאי לפיצוי לפי חוק הטכנאים כיצד אני תובע זאת ?
בשיחה עם החברה הם טוענים כי אינני זכאי לפיצוי כספי | |
|
|
|
| 15/12/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 09:06:19 |
| שלום רב אליעזר,
האם הטכנאי היה אמור להגיע אליך במסגרת האחריות או במסגרת הסכם חוזי?
אם כן, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך תוך פירוט האמור בסעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים", כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
(תחת הכותרת "שאלות ותשובות בנוגע לחוק הטכנאים") | |
|
|
|
| 12/12/2019 13:48 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 13:48:07 |
| שלום רב,
הגעתי לחנות לממש זיכוי ונאמרלי שלא אוכל להשתמש בזיכוי מאחר ועברו שנתיים ו10 ימים מיום הוצאתו
| |
|
|
|
| 15/12/2019 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 08:59:19 |
| שלום רב ירון,
מה צוין על גבי שובר הזיכוי- מה תוקף השובר?
עקרונית, על פי חוק הגנת הצרכן תוקף שובר זיכוי לא יפחת משנתיים, על כן, במקרה המתואר, אם המועד חלף, אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין, לכן, עליך לבדוק מה צוין על גבי שובר זיכוי. | |
|
|
|
| 12/12/2019 13:14 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 13:14:54 |
| שלום
האם ניתן לתבוע את דואר ישראל בשל המתנה מעל שעה למענה טלפוני
ללא אפשרות של חזרה טלפונית? | |
|
|
|
| 15/12/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 08:44:28 |
| שלום רב רעות,
תיקון 57 לחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק 6 דקות" לא חל על דואר ישראל לנוחיותך, מצ"ב קישור למידע רחב בעניין "חוק 6 דקות" באתר המועצה לצרכנות: https://www.consumers.org.il/category/6_min_law,
עם זאת, באפשרותך לפנות אל הנהלת דואר ישראל בעניין איכות השירות.
| |
|
|
|
| 12/12/2019 13:01 |
נהוראי |
 | | מחבר: | נהוראי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 13:01:16 |
| שלום הגשתי פניה אליכם בגין עוולה שנעשת לי ע"י בית עסק. לא הגיעה תגובה מבית העסק לאחר פניה שניה, ושלחו לי מייל מאצלכם שאני מוזמן לגשת לבית משפט לתביעות קטנות כי בית העסק לא הגיב.?!
ככה זה עובד? יכולתי לפנות לבד לבית משפט לתביעות קטנות מההתחלה. חיכתי מעל חודש וחצי בשביל לשמוע את התשובה הזו בסוף??
הגשתי את כל המסמכים ששם מופיע שחור על גבי לבן את העוולה שנעשת לי ע"י העסק ביטול חוזה מפורש...מה עוד צריך?! | |
|
|
|
| 15/12/2019 08:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 08:38:39 |
| שלום רב נהוראי,
ביום 12.12.19 נשלח אליך מכתב ובו הוצעה לך האפשרות להגיש תביעה וזאת לאחר היעדר תגובת בית העסק למכתבנו השני.
לידיעתך, למועצה לצרכנות אין סמכות אכיפה אל מול בתי עסק ועל כן, במקרה שלך הוצע לך לפנות אל בית המשפט. | |
|
|
|
|