| 1/12/2019 18:49 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 18:49:26 |
| שלום
לפני שנה חצי שנה התקינו לי בבית רצפת פרקט עץ אמיתי שמיוצר ומיובא מגרמניה.
הפרקט מעץ אמיתי והגימור שלו הוא בצבע לבן. אחרי חודשיים ראיתי שכאשר אני מעבירה ניגוב כדי
לנקות את הפרקט הצבע הלבן יורד ועכשיו הפרקט כבר ממש לא דומה ללבן.
המוכר של הפרקט אמר לי שכניראה אני לא מנקה טוב ולכן זה הורס את הפרקט.
כמובן שגם לא היה לו הסבר איך לנקות בצורה שונה.
הוא טוען שכשאר קניתי את הפרקט הוא אמר לי שהפרקט מאוד מאוד רגיש וצריך לנקות בעדינות.
הוא אמר לי שיש שאתר של היבואן הוראות ניקוי באנגלית ושאני צריכה לקרוא שם וחוץ מזה הוא טוען שאמר לי שהפרקט הלבן לא מתאים למטבח.
כמובן שהוא לא אמר לי שום דבר מכל זה...
השאלה שלי היא האם הוא היה מחוייב להביא לי הוראות טיפול בפרקט בעברית והאם היה צריך
להחתים אותי שאמר לי שהמוצר לא מתאים למטבח.
כמובן שהוא לא אמר כלום כשקניתי ולא נתן לי שום הוראות...
תודה רבה! | |
|
|
|
| 3/12/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 14:13:01 |
| שלום רב דנה,
האם בעת רכישת המוצר לא קיבלת הוראות כיצד לנקות את המוצר שנרכש?
בכל מקרה ועל מנת לברר את פנייתך, אני, מציעה לך לפנות במיידי אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
יש לציין כי היה וכל צד יטען אחרת ולא יהיה ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט רשאי להכריע. | |
|
|
|
| 4/12/2019 13:58 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/12/2019 | | שעה: | 13:58:23 |
| הוא אמר שהסביר לי בעל פה איך לנקות ושהיו הוראות
באנגלית בתוך האריזה של הפרקט.
השאלה האם הוא מחוייב להביא לי הוראות בעברית והאם
הוא יכול למכור לי פרקט שלא מתאים למטבח בלי להחתים
אותי על זה שאני יודעת את זה?
כמובן שהוא משקר והוא אומר שהוא אמר שהפרקט
לא מתאים למטבח.
תודה | |
|
|
|
| 17/12/2019 09:35 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 09:35:26 |
| השאלה שלי האם בחנות היו צריכים לתת לי הוראות בעברית
לגבי השימוש הנכון בפרקט.
תודה
דנה | |
|
|
|
| 17/12/2019 15:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 15:52:04 |
| שלום רב דנה,
מעיון בצו הגנת הצרכן(סימון טובין) המוצר המדובר אינו מופיע, משמע שלכאורה אין הוראה בדין המחייבת את בית העסק למסור הוראות שימוש במוצר המדובר, יחד עם זאת, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין, כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 16/12/2019 23:04 |
אודליה מזרחי |
 | | מחבר: | אודליה מזרחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 23:04:56 |
| שלום,
אני מורה בפנסיה ומלמדת במסגרת פרטית. יש לי דף אינטרנטי לפירסום העסק שלי. פנתה אלי חברה גדולה לבניית אתרים לשיתוף פעולה בינינו. הם יבנו לי אתר ללא עלות ויפרסמו אותו בקטלוג שלהם בשם אתרי 2019 ואני אשלם "רק" עבור חבילת שירות, איחסון ואחזקה להתחייבות של שלוש שנים בסך של 99 שקל לחודש (לפני מע"מ). ביצעתי את העיסקה בסך של 4164 שקל אך נאלצתי לבטלה כעבור 17 ימים מכיון שבעל הנכס הודיע לי שבכוונתו למכור את הנכס אותו שכרתי ממנו.
החברה אינה מוכנה להחזיר לי את כל כספי אלא 75% מסכום העיסקה בטענה ש"עם סגירת העיסקה רכשנו עבורך את התשתית לבניית האתר :רשיונות למערכת ניהול תוכן, חבילת איחסון וכו.."
ברצוני להדגיש שלא התחלתי אתם שום הליך לבניית האתר ואף אנשי מקצוע כתבו לי ש"יש פה הונאה בהצעה שלהם, התימחור מטעה, מוגזם ומסולף".
השאלה שלי כיצד עלי להגיב לטענה שלהם ומה עלי לעשות על מנת לקבל חזרה את כספי מאחר ואין לי צורך באתר באינטרנט לאור סגירת העסק.
תודה | |
|
|
|
| 17/12/2019 15:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 15:44:22 |
| שלום רב אודליה,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, העסקה אינה עונה להגדרה של "צרכן"- מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;"
ועל כן, אנו מנועים מלסייע לך.
תנסי אולי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 16/12/2019 21:46 |
יוליה סולוביוב |
 | | מחבר: | יוליה סולוביוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 21:46:38 |
| אני גרה בשכירות.על פי החוזה משלמת עבור 2.5 חדרים.בזמן אחרון הייתה נזילה מהשכונה שגרה מאלי זה גרם לנזק של הרהיטים שלי ונפילת תיקרה.בעלי הדירה והשכנה לא מטפלים בבעיה במשך חצי שנה .
האם אני מגיע לי החזר/הנחחה עבור חדר שאין בו שימוש? | |
|
|
|
| 17/12/2019 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 15:38:07 |
| שלום רב יוליה,
הנושא אינו בתחום חוק הגנת הצרכן, על כן, אני מציעה כי תפני אל השוכר ואם העניין לא יטופל לשביעות רצונך באפשרותך לפנות לעו"ד פרטי להתייעצות. | |
|
|
|
| 16/12/2019 19:14 |
אירית אמיר |
 | | מחבר: | אירית אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 19:14:55 |
| שלום. ב 20/11/2018 נרכשו אזניות איירפודס מסניף דינמיקה באילת. ב22/1/2019 נשלחו לבדיקה בטענה שצד שמאל אינו תקין. הוחזרו בטענה שצד שמאל תקין אולם צד ימין הוחלף. ב22/2/2019 נשלחו שוב היות וצד שמאל אינו תקין. הפעם טופל וגם צד שמאל הוחלף.
ב25/11/2019 פניתי שוב מכיוון ששתי האזניות אינן תקינות. אמנם שנת האחריות כבר עברה, אולם ביקשתי התחשבות היות והאזניות הוחלפו , כך שהמוצר עצמו אצלי פחות משנה. סורבתי ע"י החברה לטפל במוצר בטענה כי תוקף האחריות פג עפ"י תאריך החשבונית. האם בצדק?
| |
|
|
|
| 17/12/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 13:51:24 |
| שלום רב אירית,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצרי חשמל שעלותם מעל 150 ש"ח יינתן שנת אחריות אחת, בחינם.
לכן, אין הוראה בדין המחייבת את נותן השירות להעניק אחריות בחלוף שנת אחריות ראשונה, באפשרותך לפנות אל נותן השירות לפנים משורת הדין.
| |
|
|
|
| 17/12/2019 14:16 |
אירית אמיר |
 | | מחבר: | אירית אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 14:16:54 |
| | אחדד את השאלה: לאור העבודה שהמוצר המקורי שנרכש הוחלף במהלך שנת האחריות הראשונה וקיבלתי מוצר חדש, חשבתי שתאריך קבלת המוצר החדש יהיה התאריך הקובע לעניין אחריות (במקום תאריך הרכישה המקורי). בעצם, המוצר הנוכחי אצלי פחות משנה ולכן חשבתי שעדיין בתחום האחריות... | |
|
|
|
| 17/12/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 14:21:27 |
| שלום רב אירית,
התשובה הינה שלילית.
ראי את המענה שניתן לך לעיל. | |
|
|
|
| 16/12/2019 20:57 |
חנניה גלעד |
 | | מחבר: | חנניה גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 20:57:18 |
| שלום ,
רכשנו שני מאווררי תקרה , בעת ההתקנה ( רק ההתקנה 320 שח לכל מאוורר תקרה ) מצאנו שמאוורר אחד לא עובד.
בכתב האחריות החברה ציינה ( וזה רק לאחר הרכישה גילינו ) שהם לא נותנים שרות בבית הלקוח אלא אני נדרש לפרק את המאוורר ולהביא אותו לחברה לבדיקה. לאחר מכן שוב להזמין חשמלאי ולשלם עבור ההתקנה.
האם זה חוקי לדרוש פירוק של מוצר שמחובר לתקרה באופן מורכב בכל פעם ? שלא נדבר על מוצר שמראש לא עבד. | |
|
|
|
| 17/12/2019 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 14:19:57 |
| שלום רב חנניה,
מתי נרכש המוצר?
האם ההתקנה נעשתה על ידי נציג מטעם נותן השירות(היבואן/יצרן)?
עקרונית, סעיף 7(א) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי :
"7. (א) טובין המפורטים בטור א' בתוספת השניה, יתוקנו במענו של הצרכן; נדרשה מעבדה לשם ביצוע התיקון, יעביר היצרן את הטובין למעבדה ויחזירם למענו של הצרכן, בלא תמורה."
המוצר המתואר אינו נמנה ברשימה שמופיעה בתוספת השניה, עם זאת, סעיף 7(ב) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי לא ניתן להוביל באופן סביר את המוצר, בין היתר, מחמת היותם מחוברים דרך קבע, אזי' על היבואן/יצרן לתקנם בבית הצרכן.
לכן, היה והמוצרים נמצאים עדיין בתקופת שנת האחריות הראשונה, יש לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/12/2019 20:57 |
חנניה גלעד |
 | | מחבר: | חנניה גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 20:57:07 |
| שלום ,
רכשנו שני מאווררי תקרה , בעת ההתקנה ( רק ההתקנה 320 שח לכל מאוורר תקרה ) מצאנו שמאוורר אחד לא עובד.
בכתב האחריות החברה ציינה ( וזה רק לאחר הרכישה גילינו ) שהם לא נותנים שרות בבית הלקוח אלא אני נדרש לפרק את המאוורר ולהביא אותו לחברה לבדיקה. לאחר מכן שוב להזמין חשמלאי ולשלם עבור ההתקנה.
האם זה חוקי לדרוש פירוק של מוצר שמחובר לתקרה באופן מורכב בכל פעם ? שלא נדבר על מוצר שמראש לא עבד. | |
|
|
|
| 17/12/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 14:18:21 |
| שלום רב חנניה,
מתי נרכש המוצר?
האם ההתקנה נעשתה על ידי נציג מטעם נותן השירות(היבואן/יצרן)?
עקרונית, סעיף 7(א) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי :
"7. (א) טובין המפורטים בטור א' בתוספת השניה, יתוקנו במענו של הצרכן; נדרשה מעבדה לשם ביצוע התיקון, יעביר היצרן את הטובין למעבדה ויחזירם למענו של הצרכן, בלא תמורה."
המוצר המתואר אינו נמנה ברשימה שמופיעה בתוספת השניה, עם זאת, סעיף 7(ב) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי לא ניתן להוביל באופן סביר את המוצר, בין היתר, מחמת היותם מחוברים דרך קבע, אזי' על היבואן/יצרן לתקנם בבית הצרכן.
לכן, היה והמוצרים נמצאים עדיין בתקופת שנת האחריות הראשונה, יש לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 16/12/2019 19:36 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 19:36:14 |
| שלום רב
רכשתי מזרון בחברה איירופלקס. עלות המזרון היתה 5544 ש"ח. למזרון יש 90 לילות ניסיון. כלומר, אם המזרון מתברר כלא נוח ניתן להחזירו ולקבל זיכוי בגינו (בניכוי דמי הובלה).
במעמד התשלום הוצע לי מבצע לקחת גם מיטה בתוספת של 2000 ש"ח בלבד. הסכמתי, העלות הכוללת הובלה הסתכמה לסך של 7788 ש"ח.
לאחר חודשיים של כאבי גב החלטנו להחזיר את המזרון ולגבי זיכוי בגינו.
החברה הסכימה לקחת את המזרון בחזרה אולם טענה שעלות המיטה היא בעצם 4500 ש"ח ועם דמי ההובלה לא כדאי להחזיר את המזרון אלא להחליפו במזרון אחר.
ניגשנו לחנות ובחרנו מזרון אחר שעלותו בחנות 3990 ש"ח. ע"כ ביקשנו לקבל החזר בסך 1500 ש"ח (ההפרש במחיר בין המזרונים).
החברה השיבה לנו שההחלפה שהם עושים זה מחיר חבילה מול מחיר חבילה שכוללת מיטה + מזרן . ההפרש בין חבילה של מיטה שרכשנו + מזרן הראשון שרכשנו, לבין אותה מיטה + מזרן החדש הוא 500 ₪ בלבד. שולם 7490 ₪ לעומת 6990 חבילה חדשה . כלומר ההפרש 500 שח . יש להוסיף מחיר של הובלות 360 ₪ וע"כ ההחזר הוא 140 ש"ח בלבד.
האם זה חוקי??
הרי מדובר באותה מיטה ולמזרנים יש מחירים שונים.
אבקש את התייחסותכם.
תודה. | |
|
|
|
| 17/12/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 14:01:01 |
| שלום רב שני,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות מיוחדות או דרישות מיוחדות ושלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
היות שנעשה שימוש במוצר, הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
עם זאת, היות שאת מציינת כי ניתן לך 90 לילות ניסיון, יש לעיין בהסכם האמור ולאחריו לפנות אל בית העסק.
במידה שתתקלי בבעיה, את מזומנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/12/2019 19:52 |
home |
 | | מחבר: | home (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 19:52:25 |
| לקוח נקבע לו שירות בשעות שהוא ביקש 8-10 ערב לפני הלקוח אישר את ההגעה של הטכנאי.
הטכנאי הגיע בזמן שנקבע לו אך הלקוח יצא לפגישת חברים עם קפה,הטכנאי נסע עד ללקוח בזמנו ללא חיוב, האם יש חוק על ביקור סרק? | |
|
|
|
| 17/12/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 13:44:24 |
| שלום רב אדון,
המועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היה ופנייתך נעשית בעבור בית עסק, אנו מנועים מלסייע לך.
לנוחיותך, מצ"ב הקישור לאתר המועצה לצרכנות בו תוכל לקרוא על סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" :
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 16/12/2019 19:52 |
home |
 | | מחבר: | home (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 19:52:13 |
| לקוח נקבע לו שירות בשעות שהוא ביקש 8-10 ערב לפני הלקוח אישר את ההגעה של הטכנאי.
הטכנאי הגיע בזמן שנקבע לו אך הלקוח יצא לפגישת חברים עם קפה,הטכנאי נסע עד ללקוח בזמנו ללא חיוב, האם יש חוק על ביקור סרק? | |
|
|
|
| 17/12/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 13:43:09 |
| שלום רב אדון,
המועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היה ופנייתך נעשית בעבור בית עסק, אנו מנועים מלסייע לך.
לנוחיותך, מצ"ב הקישור לאתר המועצה לצרכנות בו תוכל לקרוא על סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" :
|
|
|
| 16/12/2019 17:13 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 17:13:58 |
| שלום, הזמנתי הובלה של מוצר וקבעו לי חלון זמנים מ9:00-15:00, ואמרו שיתקשרו חצי שעה לפני הגעה. הסברתי לנותנת השירות כי לאחר 14:00 לא אוכל להיות בבית, והיא אמרה שההובלה ככל הניראה תיהיה בבוקר ואני לא צריכה לדאוג ושחלון הזמן חייב להיות 9:00-15:00. בסוף המוצר הגיעה רק בשעה 16:15. האם אני זכאית לפיצוי? החוק לא ברור בענין חלון הזמנים. האם השעתיים מתחילים בשעה 9:00 או ב15:00.
תודה | |
|
|
|
| 17/12/2019 13:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 13:08:31 |
| שלום רב שרון,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
"... זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה..."
מכאן, שלעמדת המועצה לצרכנות, טווח השעות (תיאום)צריך שיהיה שעתיים כגון: 9:00-11:00
יש לציין כי החוק מאפשר לבית העסק להציע לצרכן קריאה טלפונית כתחליף לתיאום ובלבד שזמן ההמתנה לא יעלה על שעתיים. על כן, יש לפנות אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לקבל פיצויים ללא הוכחת נזק כקבוע בדין. לנוחיותך אצרף את הקישור למידע הקיים בעניין "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות . | |
|
|
|
| 17/12/2019 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 13:19:32 |
| | https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 16/12/2019 10:55 |
סמדר |
 | | מחבר: | סמדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 10:55:01 |
| תואם ביקור טכנאי ולא היגיע..לטענת החברה התקשר לפני ומכיוון שלא ענו הוא לא היגיע..
האם ניסיון להתקשר אכן פותר את הטכנאי מלהגיע למרות שחיכיתי בזמן שתואם לי?
בתודה מראש | |
|
|
|
| 16/12/2019 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 14:11:26 |
| שלום רב סמדר,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן(תיקון 55 ) והמכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
"... זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;"
ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
ועל כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 17/12/2019 13:02 |
סמדר |
 | | מחבר: | סמדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 13:02:02 |
| פניתי אליהם בכתב..ביקשתי את הפיצוי שנקבע בחוק .
חזרו אליי בטענה שהטכנאי ניסה להשיג אותי וזה פוטר אותם.
ביקשתי תשובה בכתב וציינו שאפנה דרככם ולכם יענו (לא היו מוכנים לשלוח לי תשובה בכתב)
תודה רבה | |
|
|
|
| 16/12/2019 16:12 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 16:12:01 |
| | שלום. האם יש גוף שיכול לעזור ולייעץ לצרכנים מול חברה לא ישראלית (אנגלית) לאחר רכישת כרטיסי טיסה באינטרנט והסתבכות של העסקה מולם? | |
|
|
|
| 17/12/2019 12:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 12:43:32 |
| שלום רב הילה,
האם העסקה בוצעה בישראל?
האם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל?
במידה שהעסקה בוצעה בישראל, הרי שחוק הגנת הצרכן יחול בעסקה זו, ועליך לבדוק אם קמה לך הזכות לבטל את העסקה מכח סעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן ובהתאם לפנות אל החברה בכתב, ראי מידע בעניין עסקת מכר מרחוק באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/remote-purchase
היה ותתקלי בבעיה, ולחברה אין נציגות מוסמכת בישראל, באפשרותך לפנות לעו"ד פרטי. | |
|
|
|
| 16/12/2019 16:07 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 16:07:14 |
| אני לקוח בחבילת טריפל (אינטרנט-סלולר-טלויזיה). לאחרונה ניידתי את הקווים לחברה אחרת בחבילת טריפל משלהם.
לידיעתי- עם ניוד הקווים שהם חלק מחבילה, מוצר אחד, על חברת התקשורת לבטל את החבילה כולה. בפועל הועברתי לחבילה אחרת ללא אישור וללא יידוע. אשמח לדעת האם זה תקין ולקבל הפנייה לחוק, בבקשה. | |
|
|
|
| 17/12/2019 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 12:40:48 |
| שלום רב נועם,
האם קיבלת הודעה על כך?
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן אוסר על חידוש אוטומטי, כדלקמן:
"...לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;"
יחד עם זאת, לעניין שירותי טלפון, סעיף 13א(ד)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ד) הוראות סעיף קטן (ג)(1) לא יחולו על –
(1) טובין או שירותים או סוגים של טובין או שירותים, המפורטים בתוספת השלישית, ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; העוסק יפרט בהודעה את תנאי העסקה ויציין בה במפורש כי ההתקשרות ביניהם תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות אלא אם כן יודיע הצרכן כי ברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת..." | |
|
|
|
| 16/12/2019 16:11 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 16:11:46 |
| | שלום. האם יש גוף שיכול לעזור ולייעץ לצרכנים מול חברה לא ישראלית (אנגלית) לאחר רכישת כרטיסי טיסה באינטרנט והסתבכות של העסקה מולם? | |
|
|
|
| 17/12/2019 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 12:40:11 |
| שלום רב הילה,
האם העסקה בוצעה בישראל?
האם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל?
במידה שהעסקה בוצעה בישראל, הרי שחוק הגנת הצרכן יחול בעסקה זו, ועליך לבדוק אם קמה לך הזכות לבטל את העסקה מכח סעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן, ראי מידע בעניין עסקת מכר מרחוק באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/remote-purchase | |
|
|
|
| 16/12/2019 16:07 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 16:07:05 |
| אני לקוח בחבילת טריפל (אינטרנט-סלולר-טלויזיה). לאחרונה ניידתי את הקווים לחברה אחרת בחבילת טריפל משלהם.
לידיעתי- עם ניוד הקווים שהם חלק מחבילה, מוצר אחד, על חברת התקשורת לבטל את החבילה כולה. בפועל הועברתי לחבילה אחרת ללא אישור וללא יידוע. אשמח לדעת האם זה תקין ולקבל הפנייה לחוק, בבקשה. | |
|
|
|
| 17/12/2019 12:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 12:18:31 |
| שלום רב נועם,
האם קיבלת הודעה על כך?
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן אוסר על חידוש אוטומטי, כדלקמן:
"...לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;"
יחד עם זאת, לעניין שירותי טלפון, סעיף 13א(ד)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ד) הוראות סעיף קטן (ג)(1) לא יחולו על –
(1) טובין או שירותים או סוגים של טובין או שירותים, המפורטים בתוספת השלישית, ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; העוסק יפרט בהודעה את תנאי העסקה ויציין בה במפורש כי ההתקשרות ביניהם תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות אלא אם כן יודיע הצרכן כי ברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת..."
| |
|
|
|
| 16/12/2019 15:19 |
Idit Lavi |
 | | מחבר: | Idit Lavi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 15:19:42 |
| שלום רב
ברצוני להתייעץ
הזמנתי 2 מיטות מחברת ריהוט
נאמר לי שהמיטות ישלחו ביום חמישי, ביום חמישי התקשרנו לברר מתי..אמרו שבגלל שאנו גרים ב'התנחלות' לא כל חברת משלוחים מגיעה אלינו, ועל כן יגיעו רק ביום שני (לא התקשרו לידע, אלא רק כשהתקשרנו אחר הצהריים לברר מה קורה..)
היום יום שני, התקשרתי לשאול מתי יגיע המוביל (ואני היום בבית לצורך כך)- אמרו שבדיוק לפני חצי שעה המוביל התקשר לומר שלא יגיע לאזור שלנו היום ולא הספיקו להתקשר לומר לנו (כמה נוח).
שוב העלו טענה עך מקום מגורינו מה שלא רלוונטי כיוום שמסרנו כתובת בעת ההזמנה, וכיוון שחוקית חובה להוביל לכל מקום..
מה ניתן לעשות מולם? לא קבעו מועד חדש, אמרו שיבדקו מול חברת ההובלה וישובו אלינו עד הערב (לא מאמינה שישובו). | |
|
|
|
| 17/12/2019 12:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 12:00:13 |
| שלום רב Idit Lavi,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה לעניין "...המקום שאליו יסופק לצרכן הנכס או השירות, לרבות הספקה לאזור, כהגדרתו בתקנות שעת חירום (יהודה והשומרון – שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), התשכ"ז-1967, כפי שהוארך תוקפן ותוקן נוסחן בחוק, מעת לעת;"
מכאן, שעליך לבדוק אם המידע המדובר מפורט בהסכם ההתקשרות בניכם, ולאחריו, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 16/12/2019 15:05 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 15:05:17 |
| נרשמתי לקורס בעלות 4500 ש"ח 10 מפגשים .
לאחר השתתפתי ב2 מפגשים לא יכולתי להגיע יותר הודעתי על כך למזכירת הקורס טלפונית והיא אמרה שהיא לא יודעת אם יש החזר זה לא קרה אצלם
לאחר שבוע כתבתי על כך למנהלת הקורס. על פרשתי ובקשת ההחזר
מנהלת הקורס מוכנה להחזיר לי פחות 4 שיעורים ואני השתתפתי רק ב-2
מחיר 4 שיעורים הוא כמעט עלות חצי הקורס.
מה ניתן לעשות תודה.
| |
|
|
|
| 17/12/2019 10:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 10:56:24 |
| שלום רב רבקה,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
במידה שמדובר בעסקת מכר מרחוק,האם נמסר לך טופס גילוי נאות?
עקרונית, בעסקה פרונטלית - תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר,בחוגים ובקורסים (פרט לקורס פסיכומטרי), בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהודעת הביטול תעשה 14 ימים לפני קבלת השירות.
על כן, במקרה המתואר, לא קמה לך זכות חרטה היות שהודעת הביטול נעשה בחלוף המועד הקבוע בתקנות ביטול עסקה.
בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל- בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות כאשר יש הבחנה בין עסקה מתמשכת לעסקה שאינה מתמשכת, כדלקמן:
בעסקה מתמשכת, הביטול ייעשה גם אם השירות הוחל בנתינתו
בעסקה שאינה מתמשכת, ובלבד שהביטול ייעשה יומיים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
הכל בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם היה ובעסקה מתמשכת השירות הוחל בנתינתו על הצרכן לשלם את התמורה היחסית. | |
|
|
|
| 12/12/2019 12:44 |
חיליק |
 | | מחבר: | חיליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 12:44:53 |
| שלום רב,
בתאריך 08/12/19 ביצעתי רכישה של מכונת כביסה אשר אספתי אותה בעצמי ללא הובלה, נאמר לי בבית העסק כי עליי לתאם הגעה של מתקין לצורך התקנה ראשונית, הפנו אותי לחברה ונתנו לי מספר טלפון.
לאחר יומיים של המתנה לנציג מתאם החברה המתקינה תואם לי מתקין ליום 16.12.19, מאחר והיה מאוחר מאוד פניתי שוב לבית העסק שדרכו ביצעתי את הרכישה למוצרי החשמל וביקשתי את עזרתו להקדים לי את מועד ההתקנה וכך היה, תואם לי מתקין חדש לתאריך 11.12.19 בין השעות 13.30-15.30. לאחר המתנה המתקין לא הגיע, התקשרתי לחברה לברר מתי אמור להגיע, חזר אליי המתקין טלפונית והודיע לי כי יתעכב ויוכל להגיע בשעה 16.30 הכי מוקדם, זמן שלי כבר לא היה נוח מאחר והייתי חייב לצאת מהדירה, לאחר פניות חוזרות לחברה תיאמו לי מתקין חלופי לתאריך 16.12.19 שוב בין השעות 14.00-16.00 וכמובן שהסבירו שיכול להיות שהוא מאחר כי מותר להם לאחר בעד שעתיים.
האם מדובר בהתנהגות מותרת לפי חוק?
לי נאמר בחברת המתקין כי מדובר בפרק זמן סביר ומותר עפ"י חוק לאחר שעתיים אך לפי מה שאני מבין מהחוק מותר לאדם לחכות סך כל שעות ההמתנה עד לשעתיים. אודה לכם לתשובתכם בהקדם. תודה | |
|
|
|
| 15/12/2019 08:26 |
חיליק |
 | |
|
| 15/12/2019 08:27 |
חיליק |
 | |
|
| 15/12/2019 13:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 13:04:07 |
| שלום רב חיליק,
לכאורה, היה ונציג מטעם החברה יגיע אחרי השעה 18:00 אזי' תקום לצרכן זכות לדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק בסך של 300 ש"ח, ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
|
|
|
| 16/12/2019 12:36 |
חיליק |
 | | מחבר: | חיליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 12:36:47 |
| | הקישור לא נפתח... לא מובן כ"כ מה החוק. זמן המתנה של שעתיים סה"כ או שמעבר לשעתיים שחיכיתי (שקבעו איתי) עוד שעתיים ? | |
|
|
|
| 15/12/2019 13:30 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2019 | | שעה: | 13:30:03 |
| | על הביקור בתאריך 11.12 מגיע לך החזר על הנזק הכלכלי שנגרם לך (שכר עבודה) אם נגרם. | |
|
|
|
| 16/12/2019 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 14:19:13 |
| שלום רב חיליק,
לכאורה אם בית העסק קבע איתך בשעה-14:00-16:00 אזי' הגעת טכנאי לאחר השעה 18:00 תאפשר לך לדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק, כקבוע בסעיף 18א(ד)(1)בחוק הגנת הצרכן:
"... תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;" | |
|
|
|
| 17/12/2019 09:47 |
חיליק |
 | | מחבר: | חיליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 09:47:23 |
| אוקיי, פניתי אליהם במייל בעניין הזה בשבוע שעבר ולא הגיבו לי ולא חזרו אליי.. השאלה היא איך אני מוכיח אותם עכשיו על הנזק הזה ? הרי הפסדתי שעות עבודה בהמתנה לשווא.
דבר נוסף, אתמול הגיע המתקין כמתוכנן ובוצעה התקנה.
נאמר לי לא לגעת במכונה עד להגעת המתקין לצורך האחריות וכך היה, המתקין הגיע והפעיל את המכונה לשטיפה ראשונית. בלילה כאשר רציתי להשתמש במכונה בפעם הראשונה הופתעתי לגלות כי המתקין לא פתח כלל את המכונה וכי כל המסמכים כגון תעודת אחריות, הוראות הפעלה וכד' היו בפנים (בתוך התוף, מדובר במכונה עם פתח עליון).
מיותר לציין כי כרגע כל המכונה מטונפת ולא ניתן להשתמש בה ואני גם מפחד שהדבר לא גרם לנזק בניקוז (סתימה).
דיברתי עם החברה המתקינה הבוקר וביקשתי שיגיע טכנאי עוד היום לטפל בתקלה שלהם על מנת שאוכל להתחיל להשתמש במכונה, אני לא נגעתי במכונה כפי שהתבקשתי וזה היה על האחריות שלהם לוודא כי אין כלום בתוך המכונה לפני ההפעלה,הם אמרו לי לנסות לנקות עם אבקת כביסה מיוחדת (דבר שמצריך ממני לגשת לחנות ספציפית לקניה של מוצר והוצאה כספית שלא אני אחראי לה, לבסוף הבינו כי לא יעזור) ועוד נאמר בגיחוך מצד הנציג מקסימום לנסות להפעיל אותה כך זה סך הכל קצת ניירות.. הסברתי שלא מדובר בקצת ניירות הרי כל התוף מלא בניירות ויעביר את החלקים הקטנים האלו לכל הכביסה, עד כה לא נענתי לבקשתי, אין אחראי שיכול לדבר איתי בטענה שאין להם בצוות אחראיים ואין להם טלפונים שלהם כדי לפנות אליהם וכל פנייה נעשית במיילים בלבד, דבר שהוא לא נכון מאחר וכבר דיברתי בשבוע שעבר עם אחראי בנוגע להתקנה וכן חזרו אליי כעבור שעה כפי שהובטח. שאלתי האם ההתנהלות הזו תקינה וכיצד עלי להמשיך לפעול בנידון.
| |
|
|
|
| 16/12/2019 13:27 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 13:27:37 |
| שלום,
רכשתי שתי מראות פרספקס בחברה בשם מנל, המראות לא התאימו לבית שלי ולכן החזרתי אותן תוך שבוע ללא פגע ובאריזה המקורית.
הפקידה לקחה את המוצר, נתנה לי פתק שהחזרתי ואמרה שיחזרו אליי מכספים לקבלת ההחזר.
אף אחד לא חזר אליי ועבר כבר יותר מחודש. התקשרתי אליהם מספר פעמים והם מנפנפים אותי. שלחתי גם מייל שלא טרחו לענות לי עליו.
מה אני עושה? זה אמנם רק 420 ש"ח אבל זו ממש גניבה.
בברכה,
לילך. | |
|
|
|
| 16/12/2019 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 16:36:16 |
| שלום רב לילך,
מה המדיניות של בית העסק ?(יש לעיין במדיניות של בית העסק שאמור להיות במקום בולט)
היה ובית העסק הבטיח שכספך יוחזר כנגד השבת המוצר, אני, מציעה כי תשלחי מכתב מפורט אל בית העסק.
ואם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/12/2019 07:08 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 07:08:53 |
| לא ידעתי מה מדיניות החברה, לכן התקשרתי ושאלתי וכשאמרו לי שניתן להחזיר את המוצר הם לקחו אותו ועדיין לא הוחזר הכסף. לא הייתה כתובה מדיניות במשרדי החברה ולא נאמר לי דבר.
התקשרתי, כתבתי מיילים ולא עונים לי. | |
|
|
|
| 16/12/2019 01:22 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 01:22:23 |
| שלום,
אבא שלי רכש גלקסי S10 דרך רשת ידועה ב29/11 (יום שישי) בסכום של 3100 שח.
אבא שלי הוא אדם בן 66 שבקושי יודע לענות לשיחות בטלפון הישן שלו, לא יודע להשתמש במצלמה או לשלוח הודעות. אין לו שום צורך במכשיר כזה מתקדם ויקר.
בגלל האי הבנה שלו בדברים האלו וסיבות אישיות נוספות, יוצא שאני זאת שתמיד מטפלת לו בעניינים האישיים והכספיים.
לצערי הוא ניצל את זה שטסתי לשבועיים ב28/11 וניגש לחנות של אותה רשת וביצע עסקה.
פניתי בכתב לשירות לקוחות של אותה רשת ביום שישי האחרון (ה13/12) - היום ה14 לאחר קבלת המוצר, וביקשתי מהם לבטל את העסקה ולדעת גם מה החוק אומר כי זכרתי משהו לגבי חוק אזרח ותיק מגיל 65.
התברר לי שהשירות לקוחות עובד רק בימים ראשון עד חמישי אז את התשובה מהם קיבלתי רק ב15/12 (היום ה16 מאז קבלת המכשיר).
הם אמרו לי שלא ניתן לבטל את העסקה כי עבר 14 יום (למרות שהפנייה שלי נעשתה ביום ה14) וסירבו לתת לו החזר כספי.
האם אתם יכולים לעזור לי במקרה הזה?
תודה, רחלי. | |
|
|
|
| 16/12/2019 01:28 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 01:28:40 |
| | שכחתי לציין שהוסבר להם בבקשה שלי לביטול שהמכשיר לא נפתח/נדלק ועדיין נמצא בשקית שלהם כפי שאבי קיבל אותו מהמוכר. | |
|
|
|
| 16/12/2019 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 13:13:53 |
| שלום רב רחלי,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצרי חשמל, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל (המהווה שימוש במוצר).
היה ונעשה שימוש במוצר, הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
עם זאת, סעיף 3 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק במעשה או במחדל דבר העלול לפגוע ביכולתו של צרכן לקבל החלטה אם להתקשר בעסקה עמו (הפעלת השפעה בלתי הוגנת), בין היתר, אם ניצל את העובדה שצרכן אינו יודע את השפה שבה נקשרת העסקה במידה מספקת לשם הבנת העסקה.
לכן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך להפעלת השפעה בלתי הוגנת של בית העסק אל מול אביך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקלי בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
לעניין אזרח וותיק- בעסקת שנעשית בשיחה טלפונית (עסקת מכר מרחוק) או בעסקה הנעשית בבית הצרכן(עסקת רוכלות)קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות/מסמך שרוכל חייב למסור, המאוחר מבניהם בניכוי דמי הביטול (5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ואם מדובר בשירות שהוחל בנתינתו, הצרכן ישלם את הערך היחסי) | |
|
|
|
| 16/12/2019 18:58 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 18:58:21 |
| תודה רבה ואני אשלח לכם את כל הפרטים.
כפי שציינתי המוצר נמצא באותו מצב שהוא קיבל אותו ולא נדלק אפילו ע"י המוכר בחנות.
אבא שלי מבין את השפה הוא פשוט לא מבין מה ההבדלים בין המכשירים השונים (וגם אם ינסו להסביר לו הוא עדיין לא יבין).
המוצר עצמו לא מתאים לאדם כמוהו ואני בספק שלמוכר בחנות היה אכפת מהעניין הזה כי מבחינתו הוא סגר עוד עסקה (ודי בקלות מהיכרות עם אבי).
| |
|
|
|
|