| 18/12/2019 07:53 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 07:53:24 |
| שלום
אם קניתי מגפיים מחנות ואחרי נעילתם פעמיים התגלה פגם כאשר הגומי השתחרר ורואים בודאת שיש פגם,לקחתי את המגפיים לחנות שיחליף לי או יזכה אותי תוך שבוע מהקניה,הוא לא הסכים ושלח כביכול לחבאה לבדיקת המוצר וחזר מכתב (בפקס)מהחברה שלא נמצא פגם במגפיים למרות שרואים לעין בצורה בולטת קיפולים מכוערים ולא תקינים ,,האם ישנה עבירה על הגנת הצרכן מצד המוכר כאשר לא הסכים לתת זיכויי בתוך השבועיים של הקניה ובמכתב תשובה מהשירות (שאני משוכנעת שזה מכתב מפוברק כי הוא נשלח בפקס ולא היה מכתב מקורי יחד עם המגפיים,,כי אם באמת הסוכן לקח את הנעל לבדיקה לא ייתכן שבאותו יום יצאה תשובה ואם כן איך ייתכן בפקס ולא מקורי)צויין שהנעליים הוחזרו לחנות בגלל שהנעליים היו בשימוש.
אני אף הראתי את המגפיים לסנדלר שלי ואמר מפורשות שיש פגם עם הגומי של המגפיים ולא ניתן כלל לתקן. האם יש לי קייס להגיש תלונה להגנת הצרכן כאשר אני יודעת בודאות שהמגפיים לא נשלחו לבדיקה בכלל לחברה וגם אם כן אני לא מרוצה מהתשובה שלהם כי יש פגם ודאי כאשר אני הולכת לזרוק מגפחיים שעלו 290 שחוהן חדשות לגמרי. | |
|
|
|
| 18/12/2019 17:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 17:44:15 |
| שלום רב אבי,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך של המוצר.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/12/2019 23:08 |
אולגה |
 | | מחבר: | אולגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 23:08:56 |
| | שלום וברכה. רכשתי מוצר דרך אתר מוכר. בו צוין שמועד האספקה הנו 5 ימים עסקים. זו בעצם הסיבה שנרכש מהאתר הספציפי הנ"ל היות והיה מיועד כמתנת יום הולדת. עבר מעל שבוע, המוצר לא סופק, ולא עודכנתי בכלום. לאחר יומיים של כשלונות כושלים לתפוס טלפונית את התמיכה, חזרו אלי ועדכנו אותי כי המוצר איננו במלאי, ויש לי 2 אופציות לבטל את ההזמנה או לחיחופין להזמין דגם אחר. ההזמנה בוטלה, שכן מועד היום הולדת גם ככה חלף, בקושי התנצלות קיבלתי על התקרית. האם ניתן לפעול למען קבלת פיצוי על הנזק שנגרם? או שמותר להם לציין מועד אספקה שלא עומדים בו, וגם לא לעדכן את הלקוח כלל בכך שהמוצר לא נשלח עקב חוסר במלאי אצל הספק? | |
|
|
|
| 18/12/2019 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 17:37:48 |
| שלום רב אולגה,
עקרונית, במקרה בו מדובר בהטעיה מהותית קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
היה ונגרם לך נזק מוכח, באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לפיצוי מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 17/12/2019 19:23 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 19:23:50 |
| שלום רב,
שמי רינת. רכשתי משקפי שמש בעלות של 640 ש״ח ושילמתי בגיפט קארד שהיה בו סכום של כ-725 ש״ח. המוכרת עשתה טעות בחשבון וחייבה את כל ה-725 ש״ח.
מנהל החנות, על דעת עצמו ומבלי לבדוק איתנו קודם- הוציא זיכוי על ההפרש בסך 85 ש״ח לרכישה ברשת.
בראייתי, מדובר במהלך לא תקין. שכן בגיפט קארד יש עוד מגוון חנויות שברצוני לרכוש בהן אז מדוע אולצתי לרכוש אך ורק ברשת הזו?
אודה להתייחסותכם,
בתודה ובברכה. | |
|
|
|
| 18/12/2019 17:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 17:33:46 |
| שלום רב רינת,
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/12/2019 16:46 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 16:46:44 |
| שלום,
במקרה של עסקה מתמשכת שבה אושר תקנון באתר ושם רשום כי במקרה שלקוח פעל בניגוד לתקנון/ עשה שימוש לרעה החברה תשלח לו הודעת ביטול, האם החברה רשאית שלא להחזיר תשלומים ששולמו בגין חודשים עתידיים? | |
|
|
|
| 18/12/2019 17:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 17:31:39 |
| שלום רב אילן,
מה השירות שנרכש? כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי הודעת על ביטול העסקה?
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/12/2019 15:55 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 15:55:19 |
| שלום,
אשמח לעזרה בנושא של ביטול מנוי למרכז ספורט- לאחרונה חידשתי מנוי במרכז ספורט ואני מעוניין לבטלו (הייתי מנוי שנה , וחידשתי לשנה נוספת). אגב, ההטבה שניתנה לי בחידוש היא שמירה על המחיר של השנה שעברה, למרות שהמחיר למנוי חדש עלה.
מקריאה של חוק הגנת הצרכן לא ברור לי האם העסקה הזו היא "עסקה מתמשכת" או "עסקה קצובה", ובכלל-מה תנאי הביטול. האם מרכז הספורט צריך לבטל את המנוי תוך 3 ימים מיום ההודעה או האם תקופה אחרת? בנוסף- מה אמורים להיות דמי הביטול?
אשמח לעזרה בנושא ולכל מידע שיש לכם...
תודה רבה | |
|
|
|
| 18/12/2019 17:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 17:23:44 |
| שלום רב תומר,
מה השירות כולל?
האם מדובר במכון כושר?
מתי בוצע החידוש? מתי ביקשת לבטל את העסקה?
היה ומדובר במכון כושר,ראה מידע מפורט בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן, באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 17/12/2019 16:38 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 16:38:10 |
| שלום
אם קניתי מגפיים מחנות ואחרי נעילתם פעמיים התגלה פגם כאשר הגומי השתחרר ורואים בודאת שיש פגם,לקחתי את המגפיים לחנות שיחליף לי או יזכה אותי תוך שבוע מהקניה,הוא לא הסכים ושלח כביכול לחבאה לבדיקת המוצר וחזר מכתב (בפקס)מהחברה שלא נמצא פגם במגפיים למרות שרואים לעין בצורה בולטת קיפולים מכוערים ולא תקינים ,,האם ישנה עבירה על הגנת הצרכן מצד המוכר כאשר לא הסכים לתת זיכויי בתוך השבועיים של הקניה ובמכתב תשובה מהשירות (שאני משוכנעת שזה מכתב מפוברק כי הוא נשלח בפקס ולא היה מכתב מקורי יחד עם המגפיים,,כי אם באמת הסוכן לקח את הנעל לבדיקה לא ייתכן שבאותו יום יצאה תשובה ואם כן איך ייתכן בפקס ולא מקורי)צויין שהנעליים הוחזרו לחנות בגלל שהנעליים היו בשימוש.
אני אף הראתי את המגפיים לסנדלר שלי ואמר מפורשות שיש פגם עם הגומי של המגפיים ולא ניתן כלל לתקן. האם יש לי קייס להגיש תלונה להגנת הצרכן כאשר אני יודעת בודאות שהמגפיים לא נשלחו לבדיקה בכלל לחברה וגם אם כן אני לא מרוצה מהתשובה שלהם כי יש פגם ודאי כאשר אני הולכת לזרוק מגפחיים שעלו 290 שחוהן חדשות לגמרי. | |
|
|
|
| 18/12/2019 17:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 17:23:04 |
| שלום רב אבי,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך של המוצר.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/12/2019 15:51 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 15:51:04 |
| שלום,
בני טס עם אל על לארה"ב כלקחת את המזוודה בארה"ב גילה שאחד משני גלגלי המזוודה נשבר לחלוטין. כשניגש לנציגת אל על בשדה התעופה בניו יורק, נאמר לו שנזק לגלגלים וידיות לא מכוסה ע"י אל על.
1. האם יש ביסוס לטענה זאת ?
2. אם הטענה אינה נכונה, מה ניתן לעשות ?
תודה | |
|
|
|
| 18/12/2019 17:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 17:08:43 |
| שלום רב מיקי,
האם תגובת בית העסק נעשתה בכתב? אם כן, תבקש מהם את הנימוק שבגינה הנזק לא מכוסה.
| |
|
|
|
| 18/12/2019 15:54 |
אביאל |
 | | מחבר: | אביאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 15:54:09 |
| למה אנחנו כלקוחות צריכים לבצע שיוך באופן עצמאי ולא נעשה שיוך לפי רישיון של כל חברה וחברה?
מניח שתפנו אותי למשרד התקשורת אבל כשמבוילים מהלכים לפתע מנכ"ל המועצה מתראיין וכו', האם התקיים דיון כזה מטעמכם מול המשרד?
יש רצון לבוא לקראת הצרכנים בנושא הזה?
פניותיי בעבר לא זכו לקבל מענה. | |
|
|
|
| 17/12/2019 09:35 |
אביאל |
 | | מחבר: | אביאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 09:35:13 |
| שלום
בהמשך לתקנות משרד התקשורת/מועצת הכבלים והלווין
ערוצי צ'רלטון מחוייבים לפתוח משחק של הקבוצות הישראליות באירופה וכן אירועים חשובים נוספים (כגון גמר ליגה אירופית)
אך חברת צ'רלטון פוגעת הצרכנים ומחליטה לפתוח בכל פעם רק את הערוץ שמשדר באיכות נמוכה (SD) ואילו הערוץ באיכות גבוהה (HD) נשאר סגור ונפתח רק תמורת תשלום.
פניתי מס' פעמים לכל הגורמים במשרד התקשורת שהבטיחו לטפל אך בפועל מעל לשנתיים המצב הנ"ל נמשך ללא תשובה אחת שקיבלתי מהם בנושא זה.
אודה לפנייתכם והתערבותכם | |
|
|
|
| 17/12/2019 09:38 |
הבהרה |
 | | מחבר: | הבהרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 09:38:27 |
| אציין שבכוונת תחילה צ'רלטון משדרת את המשחקים הללו באפיק 61 בו משודר ערוץ ספורט1 ושם יש לחברה 2 ערוצים נפרדים אחד בSd ואחד בHD ולא משדרת את המשחקים הללו בערוצים כגון ספורט2, ספורט 3 אן ספורט4 שהם משדרים בHD.(וכמובן לשם כך יש צורך בטלויזיה מתאימה וממיר תומך אך זה בלי קשר), ככה הם מתקילים את הצרכנים ושמים להם רגיל ומקשים עליהם להנות מחוויה.
חבל שהחברה מתנהגת בצורה כזו באופן פוגעני. | |
|
|
|
| 17/12/2019 16:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 16:26:24 |
| שלום רב אביאל,
בעניין זה אנא פנה אל הרגולטור-המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לוויין , במשרד התקשורת, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/subjects?chapterIndex=2 | |
|
|
|
| 17/12/2019 18:47 |
אביאל |
 | | מחבר: | אביאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 18:47:57 |
| כפי שכתבתי- פניתי. לא מקבל מענה במשך תקופה מאוד ארוכה, פניתי גם לבכירים במשרד ואף נפגשתי איתם.
משיש חוסר טיפול בנושא. אשמח להתערבותכם בנושא
ולזחרה טלפונית אליי במקום להמשיך ולמסמס את הטיפול בנושא. | |
|
|
|
| 18/12/2019 09:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 09:54:47 |
| | הם פותחים את הערוצים כפי שהם מחויבים. מצידם, הם כנראה טוענים שאתה מפונק כשאתה רוצה ערוצי HD בחינם. לא רואה בעיה עם מה שהם עושים. | |
|
|
|
| 18/12/2019 12:56 |
אביאל |
 | | מחבר: | אביאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 12:56:47 |
| הם כנראה חושבים שהצרכן "טיפש" כי הם בכל פעם משדרים את המשחקים שהם מחוייבים לפתוח באותו אפיק (של ספורט1 שם יש הפרדה בין הSD לHD), הרי הבעיה לא הייתה קיימת אם היו משדרים מלכתחילה בערוץ ספורט2/סםורט3/ספורט4
למה התרגיל המלוכלך הזה על חשבון הציבור? הם אלו שקטנונים אבל כשאין גוף שמגבה את הצרכן, הוא ימשיך לשלם (רק לאחרונה התבשרנו שהם שוב העלו את המחירים והפעם ל74 ש"ח ולא שדרגו ל4K בניגוד למתחרות, לא מאפשרים לצפות מהסמארטפונים אם על ידם (אלא אם אתה תושב חול ואז מציעים אפליקציה בנפרד) ול ע"י ספקיות הטלויזיה באפליקציות שלהן וגם עושים את הטריקים הללו של לפתוח ערוצים באיכות נמוכה) | |
|
|
|
| 16/12/2019 19:11 |
אחמד |
 | | מחבר: | אחמד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 19:11:53 |
| שלום , קניתי שתי שמלות מחנות כלות, העסקה על סך 14 אלף שח, שילמתי במזומן 3000 שח , והיתרה קבענו לשלם קרוב לתאריכי המדידות.
משום מה אני מרגיש ששילמתי יותר מדי כסף ולא רוצה להמשיך את העסקה, איזה חוק חל פה, השמלות נשארו בחנות כל הזמן ולא לקחתי שום דבר איתי חוץ מחשבונית.
| |
|
|
|
| 17/12/2019 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 13:39:19 |
| שלום רב אחמד,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם מדובר בהזמנה מיוחדות על פי מידות מיוחדות או דרישות מיוחדות שלך? אם כן, האם בית העסק החל ביצור השמלה?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר , בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא יוצר במיוחד בעבור הצרכן.
היה ולא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, יש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 18/12/2019 11:43 |
אחמד |
 | | מחבר: | אחמד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 11:43:22 |
| תאריך מדויק אינני זוכר, אבל זה היה בחודש ספטמבר,
אז בעצם אין ביכולתי אפילו לבטל את העסקה כלל? אני מחויב לשלם את מלוא הכסף וזהו, השמלה לא עברה שום תיקון בינתיים , הם הסבירו לי שהמדידות יחלו רק כאשר אשלם שליש מסכום העסקה ( כמעט 5000 שח)
אבל בכל זאת אינני מעוניין ברכישת השמלות, מה אני יכול לעשות ? | |
|
|
|
| 17/12/2019 09:31 |
אביאל |
 | | מחבר: | אביאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 09:31:44 |
| היי
רציתי לדעת מדוע ערוצי צ'רלטון לא מאפשרים חיוב יחסי
כך שאם אני אפתח אותם ליום אחד אשלח את התשלום של הערוץ (74) נחלק למס' ימים בחןדש (נגיד 30) ואכפיל במס' ימים שפתחתי (נגיד 6) ייצא התשלום 14.8 לעומת זאת התשלום שכיום הוא כ16-17 עבור השכרה ליום.
בחלק מהחברות כגון סטינג tv אפשרו זאת באופציה הראשונה שציינתי עד לפני כחצי שנה בערך ולפתע שינו זאת.
אשמח להבין היבדלות של כך לעומת שאר הערוצים ותקינות העניין.
פניתי לכל הגורמים במשרד התקשורת וללא מענה לצערי במשך תקופה ארוכה, אודה לסיוע שלכם | |
|
|
|
| 17/12/2019 16:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 16:15:11 |
| שלום רב אביאל,
בעניין זה אנא פנה אל הרגולטור-המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לוויין , במשרד התקשורת, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/subjects?chapterIndex=2 | |
|
|
|
| 17/12/2019 18:48 |
אביאל |
 | | מחבר: | אביאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 18:48:26 |
| כפי שכתבתי- פניתי. לא מקבל מענה במשך תקופה מאוד ארוכה, פניתי גם לבכירים במשרד ואף נפגשתי איתם.
משיש חוסר טיפול בנושא. אשמח להתערבותכם בנושא
ולזחרה טלפונית אליי במקום להמשיך ולמסמס את הטיפול בנושא | |
|
|
|
| 17/12/2019 13:24 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 13:24:52 |
| שלום,
מקרה שהיה כך היה - רכשתי מחשב נייד טלפונית, המחשב הגיע, אך הסתבר שהחברה ממנה רכשתי אותו מטעה את הציבור באופן בו מפורסם המחשב וגובה סכום גבוה הרבה יותר מאשר הסכום בו ניתן להשיג את אותו מחשב מספק אחר. לאחר שבוע וחצי שסיננו את שיחותי הגעתי פיזית והחזרתי את המחשב. קיבלתי אישור על החזרתו ונאמר לי שיזכו אותי תוך מספר ימים בניכוי של 100 ש"ח דמי ביטול. עברו כבר כשלושה שבועות... ואולי אפילו יותר והם שוב מסננים טוענים שהעניין מטופל על ידי הנהלת חשבונות. בינתיים כבר חוייבתי בתשלום השני על המחשב שהחזרתי. פניתי לחברת האשראי כדי לנסות לבטל את החיובים אך הם טוענים שזהו עניין משפטי ושהם לא יכולים לבטל את העסקה. למי עלי לפנות בעניין? אשמח ממש לעזרה... תודה! | |
|
|
|
| 17/12/2019 17:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 17:10:40 |
| שלום רב אסף,
מה צוין בחוזה- מה התנאים לביטול?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, לקבלת שירות- קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, כדלקמן:
בעסקה מתמשכת- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בין אם הוחל במתן השירות.
בעסקה שאינה מתמשכת- הביטול ייעשה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם ובלבד שהביטול ייעשה לפחות יומיים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
הכל בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהביטול נעשה לאחר שהוחל במתן השירות (בעסקה מתמשכת), על הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
על כן, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/12/2019 13:24 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 13:24:25 |
| שלום,
מקרה שהיה כך היה - רכשתי מחשב נייד טלפונית, המחשב הגיע, אך הסתבר שהחברה ממנה רכשתי אותו מטעה את הציבור באופן בו מפורסם המחשב וגובה סכום גבוה הרבה יותר מאשר הסכום בו ניתן להשיג את אותו מחשב מספק אחר. לאחר שבוע וחצי שסיננו את שיחותי הגעתי פיזית והחזרתי את המחשב. קיבלתי אישור על החזרתו ונאמר לי שיזכו אותי תוך מספר ימים בניכוי של 100 ש"ח דמי ביטול. עברו כבר כשלושה שבועות... ואולי אפילו יותר והם שוב מסננים טוענים שהעניין מטופל על ידי הנהלת חשבונות. בינתיים כבר חוייבתי בתשלום השני על המחשב שהחזרתי. פניתי לחברת האשראי כדי לנסות לבטל את החיובים אך הם טוענים שזהו עניין משפטי ושהם לא יכולים לבטל את העסקה. למי עלי לפנות בעניין? אשמח ממש לעזרה... תודה! | |
|
|
|
| 17/12/2019 17:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 17:09:50 |
| שלום רב שרה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב הטעיה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
מכאן, שהיה ואת טוענת להטעיה באיכות המוצר, הרי שהדבר מנוגד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לכן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 17/12/2019 13:15 |
אסף בוארון |
 | | מחבר: | אסף בוארון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 13:15:59 |
| היי
נרשמתי לקורס ב1.12.19
הודעתי על ביטול ב 9.12.19 לאחר שימוש ב 2 שיעורים בימים האלו.
קיבלתי חוזה ב 1.12.19 במייל
חשוב לי לציין שהקורס שנרשמתי אליו הוא וירטואלי ( שיחות טלפון באנגלית)
ביקשתי לבטל את המנוי ב9.12.19 אך אני נתקל בקשיים שרוצים לחייב אותי 20 או 30 אחוז מכלל העסקה (3500 שח)
אודה לתגובתכם | |
|
|
|
| 17/12/2019 16:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 16:56:48 |
| שלום רב אסף,
בעסקה מתמשכת- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בין אם הוחל במתן השירות.
בעסקה שאינה מתמשכת- הביטול ייעשה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם ובלבד שהביטול ייעשה לפחות יומיים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
הכל בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהביטול נעשה לאחר שהוחל במתן השירות (בעסקה מתמשכת), על הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
על כן, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/12/2019 13:15 |
אסף בוארון |
 | | מחבר: | אסף בוארון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 13:15:48 |
| היי
נרשמתי לקורס ב1.12.19
הודעתי על ביטול ב 9.12.19 לאחר שימוש ב 2 שיעורים בימים האלו.
קיבלתי חוזה ב 1.12.19 במייל
חשוב לי לציין שהקורס שנרשמתי אליו הוא וירטואלי ( שיחות טלפון באנגלית)
ביקשתי לבטל את המנוי ב9.12.19 אך אני נתקל בקשיים שרוצים לחייב אותי 20 או 30 אחוז מכלל העסקה (3500 שח)
אודה לתגובתכם | |
|
|
|
| 17/12/2019 16:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 16:54:01 |
| שלום רב אסף,
|
|
|
| 17/12/2019 13:13 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 13:13:00 |
| שלום וברכה
אשמח לדעת האם יש חוק לגבי החלפת קשת לשיער שנקנתה. האם יש הגבלת זמן להחלפת הקשת?
תודה רבה | |
|
|
|
| 17/12/2019 16:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 16:45:33 |
| שלום רב רונית,
עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 17/12/2019 12:20 |
טלי פרץ |
 | | מחבר: | טלי פרץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 12:20:25 |
| היי
בתאריך 10/12 הזמנתי נופש דרך חברת נופש
שילמתי 500 שח בדיירקט בתור מקדמה
לאחר שעה התקשרתי לבטל
וחברת הנופש ביטלה את הנופש אך טוענת שלא יכולה להחזיר לי את ה500 שח בגלל שזה דיירקט
חברת האשראיי טוענים שהם לא יכולים להחזיר.
מה אני אמורה לעשות?
חברת הנופש מבחינתם לא מוכנים להחזיר בשום אופן
| |
|
|
|
| 17/12/2019 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 16:36:19 |
| שלום רב טלי,
האם העסקה בוצעה במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי מועד קבלת השירות?
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול לא ייעשה בתוך 7/14 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
ובעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה קובעות כי ההשבה הכספים לצרכן לא יאוחר משבעה ימי עסקים וההשבה תיעשה באופן בו בוצע התשלום.
בעסקת מכר מרחוק, חוק הגנת הצרכן קובע כי בית העסק ישיב לצרכן בתוך 14 ימים בניכוי דמי הביטול, כאמור.
על כן, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בדין, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 17/12/2019 12:18 |
קרין הרוש |
 | | מחבר: | קרין הרוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 12:18:03 |
| שלום רב,
ברצוני לדעת מה הדין על נושא זה,
רכשתי חליפה לנשים בסך 500₪
היא נלבשה שבוע לאחר שנקנתה לשעות בודדות וכשהורדתי אותה ראיתי שהחליפה נפרמה ונקרעה במכנס באזור האחורי.
פניתי לחבר׳, וביקשתי שיחליפו לי אותה או יזכו אותי.
נענתי בשלילה והציעו לי תיקון. הסברתי שאין אפשרות לתקן חורים בבד ושאני לא מעוניינת בתיקון על החליפה שהיא חדשה.
ובנוסף בשביל לקבל את שירות התיקון אני צריכה להביא את המכנס בעצמי לת״א שאני גרה באשדוד וגם לחזור לקחת אותו או לשלם לשליח 60₪.
| |
|
|
|
| 17/12/2019 16:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 16:21:16 |
| שלום רב קרין,
היה והעסקה בוצעה בחנות, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ושלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
היות שנעשה שימוש במוצר, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
עם זאת, יש לעיין במדיניות של בית העסק אולי היא מטיבה.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בשל ירידת ערך המוצר.
יש לציין כי על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות לתיקון המוצר.
| |
|
|
|
| 16/12/2019 23:49 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 23:49:51 |
| לפני כשבועיים וחצי רכשתי מוצר ממחסני חשמל במסגרת הבלאק פריידי.
באתר צוין כי זמן האספקה הינו 7 ימי עסקים אך יתכנו עיכובים עקב עומס בתקופה זו.
מאז עברו כ14 ימי עסקים, החברה לא יצרה עימי קשר ובכל נסיונותי לפנות למחלקת שירות לקוחות
אני מגיע לשירות הודעות אנושי שרושם את מספר ההזמנה ומבטיח שיחזרו אלי...
פניתי לראשונה לפני כ-7 ימי עסקים אך טרם חזרו אלי, על אף שאני ממשיך ומנסה להשיגם
האם הדבר תקין? או שיש כאן הפרה של זכויותי?
תודה | |
|
|
|
| 17/12/2019 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 16:01:49 |
| שלום רב איתי,
מה אתה דורש?
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה רגילה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, הן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית(תקנות ביטול עסקה) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
יצוין כי במקרה שהעסקה הינה עסקת מכר מרחוק, והביטול נעשה עקב אספקת המוצר במועד הקבוע, אזי' הביטול ייעשה ללא תשלום דמי ביטול.
היה ואתה לא מעוניין לבטל את העסקה ונגרם לך נזק מוכח בשל איחור באספקה- באפשרותך לדרוש פיצויים בגין הנזק מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 16/12/2019 19:36 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 19:36:35 |
| שלום רב
רכשתי מזרון בחברה איירופלקס. עלות המזרון היתה 5544 ש"ח. למזרון יש 90 לילות ניסיון. כלומר, אם המזרון מתברר כלא נוח ניתן להחזירו ולקבל זיכוי בגינו (בניכוי דמי הובלה).
במעמד התשלום הוצע לי מבצע לקחת גם מיטה בתוספת של 2000 ש"ח בלבד. הסכמתי, העלות הכוללת הובלה הסתכמה לסך של 7788 ש"ח.
לאחר חודשיים של כאבי גב החלטנו להחזיר את המזרון ולגבי זיכוי בגינו.
החברה הסכימה לקחת את המזרון בחזרה אולם טענה שעלות המיטה היא בעצם 4500 ש"ח ועם דמי ההובלה לא כדאי להחזיר את המזרון אלא להחליפו במזרון אחר.
ניגשנו לחנות ובחרנו מזרון אחר שעלותו בחנות 3990 ש"ח. ע"כ ביקשנו לקבל החזר בסך 1500 ש"ח (ההפרש במחיר בין המזרונים).
החברה השיבה לנו שההחלפה שהם עושים זה מחיר חבילה מול מחיר חבילה שכוללת מיטה + מזרן . ההפרש בין חבילה של מיטה שרכשנו + מזרן הראשון שרכשנו, לבין אותה מיטה + מזרן החדש הוא 500 ₪ בלבד. שולם 7490 ₪ לעומת 6990 חבילה חדשה . כלומר ההפרש 500 שח . יש להוסיף מחיר של הובלות 360 ₪ וע"כ ההחזר הוא 140 ש"ח בלבד.
האם זה חוקי??
הרי מדובר באותה מיטה ולמזרנים יש מחירים שונים.
אבקש את התייחסותכם.
תודה. | |
|
|
|
| 17/12/2019 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 14:24:00 |
| שלום רב שני,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות מיוחדות או דרישות מיוחדות ושלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
היות שנעשה שימוש במוצר, הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
עם זאת, היות שאת מציינת כי ניתן לך 90 לילות ניסיון, יש לעיין בהסכם האמור ולאחריו לפנות אל בית העסק.
במידה שתתקלי בבעיה, את מזומנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/12/2019 15:55 |
שני |
 | |
|
|