| 18/12/2019 18:16 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 18:16:40 |
| שלום,
קניתי קורקינט לפני חודשיים והוא בעל אחריות של שנה.
גיליתי שנפל פין הקיפול של הקורקינט תוך כדי הנסיעה.
חשוב לציין כי בעל הרכישה המוכר לא ציין שבאחריותי לחזק אוצו כל כמה זמן.
על הפין החלופי דרש המוכר 50 שח
האם תקין במסגרת האחריות לה אני זכאי? | |
|
|
|
| 19/12/2019 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 15:21:57 |
| אריאל שלום רב,
על פניו, על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, מחויב העוסק לרפא כל פגם במוצר שאין מקורו בנזק חיצוני, או בזק שגרם הצרכן, על חשבונו וללא עלות.
חיזוק של המוצר בכל כמה חודשים כתנאי לתיקון, צריך להופיע במפורש בתעודת האחריות.
היה והתנאי לא הופיע, על בית העסק לשאת בעלות התיקון. | |
|
|
|
| 18/12/2019 18:16 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 18:16:28 |
| שלום,
קניתי קורקינט לפני חודשיים והוא בעל אחריות של שנה.
גיליתי שנפל פין הקיפול של הקורקינט תוך כדי הנסיעה.
חשוב לציין כי בעל הרכישה המוכר לא ציין שבאחריותי לחזק אוצו כל כמה זמן.
על הפין החלופי דרש המוכר 50 שח
האם תקין במסגרת האחריות לה אני זכאי? | |
|
|
|
| 19/12/2019 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 15:21:37 |
| אריאל שלום רב,
על פניו, על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, מחויב העוסק לרפא כל פגם במוצר שאין מקורו בנזק חיצוני, או בזק שגרם הצרכן, על חשבונו וללא עלות.
חיזוק של המוצר בכל כמה חודשים כתנאי לתיקון, צריך להופיע במפורש בתעודת האחריות.
היה והתנאי לא הופיע, על בית העסק לשאת בעלות התיקון. | |
|
|
|
| 18/12/2019 17:21 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 17:21:10 |
| רכשתי קורס אינטרנטי בסכום של 6,200 ש"ח. במועד העסקה נאמר לי שניתן לבטל את העסקה לאחר 14 ימים מיום ביצוע העסקה. ביטלתי את העסקה לאחר 14 ימים אך החברה סירבה לבטל את העסקה בטענה שהשתמשתי בתכני הקורס בניגוד לתנאי ההסכם שבתקנון המצורף לכניסה לקורס.
הטענות שלי הן: 1. הטעיה- תנאי זה לא נאמר לי בע"פ במועד ביצוע העסקה אחרת לא הייתי מבצעת אותה.
טעות- לא הצלחתי להיכנס לאתר הקורס עם הקישור שנשלח אלי למחרת. לאחר ביקשתי עזרה מהשירות הטכני של החברה, הנציג נתן לי הוראות פעולה כדי להוריד את הקישור לקורס לשולחן העבודה- כי לא הסתדרתי לבד. בתהליך ההורדה כנראה אמר לי לסמן את קריאת התקנון מבלי שקראתי אותו, ולא העליתי על דעתי התנאי שהוצג בפני. בכל הקורסים האינטרנטיים שראיתי צויין שניתן להשתמש בתוכן עד לביטולו לפי החוק- תוך 14 ימים.
לדעתי בוצעו כאן הפעולות של, הטעייה שגובלת במרמה . אבקש את תגובתכם מה אני צריכה לעשות כדי לבטל את העסקה. תודה | |
|
|
|
| 19/12/2019 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 15:19:57 |
| הדס שלום רב,
על מתנ לבחון עמדיתך בתנאי הביטול, יש לבחון האם בהסכם ההתקשרות שנשלח אליך מצוין כי חשיפה לתכנים למעשה לא תאפשר את ביטול העסקה, והאם התנאי הודגש והובהר.
כמו כן, רצוי לפנות בכתב בשנית, ולציין את העובדה כי נציג החברה ששוחח איתך בעת ההתקשרות, לא ציין תנאי חשוב ורלוונטי זה במהלך השיחה.
במקביל, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 18/12/2019 14:02 |
גבי זגדון |
 | | מחבר: | גבי זגדון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 14:02:06 |
| שלום
בתאריך 15.7.19 רכשתי מדיח כלים של חברת פיוג'יקום והספק היה יניר מערכות בע"מ. לאחר כחודשיים גילנו שיש בתוך המכונה חלודה, הזמנתי שירות דרך אלי קירור בבאר שבע (החברה שנותנת שירות לאיזור הדרום וכפופה ליניר מערכות בע"מ) טכנאי הגיע לאחר שבוע שלם כדי לצלם את החלודה, ולאחר עוד שבוע נוסף המדיח הוחלף בחדש. (ברור שלא היה אפשר במשך שבועיים ימים להשתמש במדי כלים כי הוא היה חלוד). המדיח כלים החדש עבד כחודשיים ימים והחל לעוד ולא לעבוד לסירוגין. הגיע טכנאי לבדוק וגילה להפתעתי שהוא עובד..לאחר שבוע הוא הפסיק שוב ואז הזמנתי את הטכנאי בתאריך 8.12.19 שהגיע אלי ב-10.12.19 וקבע שמפסק דלת המדיח לא תקין, אבל הוא לא במלאי... בתאריך 12.12.19 נאמר לי טלפונית שהמפסק לדלת יגיע לבאר שבע ביום ג' 17.12.19. אלא שבבוקר 17.12.19 הודיע לי טכנאי בשם מור מחברת אלי קירור בע"מ שהמפסק עדיין לא הגיע... והוא אמור להגיע ביום חמישי 19.12.19. כלומר המתנה של שבועיים ימים.
השאלה שלי היא האם ניתן להגיש תביעה משפטית לפיצוי לדוגמה ע"ס 10000 שקלים. שלחתי לחברת יניר מערכות דרך האתר שלהם על כך שיש לי כוונה לדרוש פיצוי לדוגמה דרך בית המשפט אבל טופס המילוי שלהם באתר לא שלח לי משוב על כך הודעה שהמייל שלי התקבל, אבל חזרו אלי טלפונית כדי לשאול אם פניתי אליהם האתר.
מצפה לתשובה תודה | |
|
|
|
| 19/12/2019 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 15:17:50 |
| גבי שלום רב,
אכן, על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, מחויב העוסק לתקן את המוצר בתוך 3 ימים, או להחליפו בחדש ותקין.
מכאן, שעל בית העסק להחליף את המוצר בחדש ותקין, היה ואינו יכול לתקן את המוצר במסגרת מניין הימים הקבוע בדין.
היה ובית העסק מסרב לבצע החלפה, ומתעקש על תיקון מעבר למניין הקבוע בדין, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי כאמור בפנייתך.
היה ואתה חושש כי המייל לא התקבל, יש להעביר את המכתב בדואר או בפקס, ולשמור אישור, ולהמתין לתגובת העוסק בטרם הגשת תביעה. | |
|
|
|
| 19/12/2019 09:18 |
גבי |
 | | מחבר: | גבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 09:18:26 |
| שלום
האם בית עסק רשאי לגבות דמי ביטול עבור החזרת מוצר (נעליים או בגד) שנקנו באותו יום (!). | |
|
|
|
| 19/12/2019 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 13:25:33 |
| גבי שלום רב,
התשובה חיובית.
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) כל ביטול עסקה, גם בסמוך ביותר לרכישה, מחויב בדמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח. | |
|
|
|
| 17/12/2019 09:21 |
אביאל |
 | | מחבר: | אביאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 09:21:22 |
| לא הגיוני שאני שבועיים מנסה במשך שעות המענה
לקבל ייעוץ טלפוני וגם מבקש שיחזרו אליי והדבר לא מתבצע.
אז מעבר לזה ששעות המענה קצרות (סה"כ שעתיים) ושם אתם לא מודיעים את מיקום השיחה בתור ולא את משך זמן ההמתנה הנותר ולא מאפשרים שיחה חוזרת- פעם אחת השיחה מתנתקת כשמגיע 12:30 כי שעות המענה הסתיימו (למרות שהתקשרתי לפני כן ואני המתנתי בזמן וצריך לקבל מענה) ולאחר שהתלוננתי על כך אני פשוט נשאר בהמתנה (ושם לב שיש 2 מוזיקות רקע אחת להמתנה ארוכה ואחת נוספת לפני שמועברים לנציג) ואין מענה גם לא אחרי שעה (אחרי שעות המענה כשאני מחייג לפני כן).
טריק נוסף הוא לזרוק אותי לאחר פחות מ3 דקות אל התפריט הראשי בחזרה לבחור נציג בנושא מנהלתי או ייעוץ טלפוני וככה בלופים.
ועוד לא דיברתי על המענה בנושא מנהלתי שטוענים שאין להם מה לעשות ושיש עוד אנשים שממתינים ומנתקים בפרצוף.
יש גבול, לא ביקשתי vip אלא את הבסיסי ביותר.
אשמח לתגובה, בדיקת הנושא וסיום טיפולו.
זה שיש פורום לא מאפשר להתקדם בדכ ולא מהווה תחליף אלא אופציה נוספת ונחמדה. אי אפשר לחייב את האזרחים/צרכנים לעשות רק בו שימוש. | |
|
|
|
| 17/12/2019 16:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 16:08:50 |
| שלום רב אביאל,
היות שהיו תקלות טכניות, פנייתך הועברה לאחראי בתחום המחשוב והטכנלוגיה
לבדיקתו.
| |
|
|
|
| 17/12/2019 18:46 |
אביאל |
 | | מחבר: | אביאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 18:46:17 |
| טענו שיש הרבה שיחות וגם נציגה שענתה לי בשלוחה 2 (מנהלתי) ניתקה במהירות בלי להקשיב יותר מדי.
ביקשתי שיחזרו אליי טלפונית ולא יכול להיות שבמשך שבועיים שזה המצב.
האם אפשר לקבל התייחסות ישירה, מעבר לזמן המענה, ניתוק השיחות בפרצוף שגם קרה באופן יזום עוד לפני שהשחלתי מילה, שיחות שמוחזרות לתפריט הראשי לאחר זמן המתנה מסויים- מדוע אינכם מציגים את מיקום השיחה בתור ואת משך זמן ההמתנה המשוער? | |
|
|
|
| 18/12/2019 17:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 17:53:05 |
| שלום רב אביאל,
פנייתך הועברה לגורם האחראי בתחום.
תודה רבה על שהסבת את תשומת ליבנו בעניין.
באפשרותך להציג את שאלתך בפורום ואנו נשמח להשיב.
| |
|
|
|
| 19/12/2019 11:48 |
אביאל |
 | | מחבר: | אביאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 11:48:33 |
| לצערי עדיין כך ונראה עד שתפתרו זה יקרה רק בשבוע הבא.
למה שלא תפרסמו שיש תקלה או שתאפשרו לקבל מענה באופן זמני בשעות אחרות לאחר פתרון התקלה?
לא התייחסתם לכל הטענות.
1. האם צפוי להישמע מיקום השיחה בתור?
2. האם צפוי להישמע זמן ההמתנה המשוער?
3 האם תתאפשר שיחה חוזרת call back?
4. האם השיחה לא תתנתק אחרי 2-3 דקות המתנה?
5. האם השיחה לא תחזור לתפריט הראשי (בחירה בין ייעוץ טלפוני לבין מענה מנהלתי) אחרי 2-3 דקות המתנה?
אני בכוונה שואל כי אני לא מקבל התייחסות ספציפית וכבר יידעתי את הנציגה שענתה לי (והתעקשה לנתק מהר את השיחה כי יש עוד הרבה שיחות)
6. האם חסר צוות שיתן מענה טלפוני? הן מבחינת המנהלי והן מבחינת הייעוץ הטלפוני
תודה רבה
אביאל
התלונה הזו כבר שבועיים ואתם ממשיכים לעסוק בשלכם... | |
|
|
|
| 19/12/2019 11:49 |
אביאל |
 | | מחבר: | אביאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 11:49:47 |
| לצערי עדיין תקול (כרגע זרק אותי ב2 השלוחןת לאחר המתנה של כ2 דקות) ואין לי כח למשחקי הפינג פונג המייאש הזה.
ונראה עד שתפתרו זה יקרה לא היום (חמישי) אלא יגרר לפחות לשבוע הבא.
למה שלא תפרסמו שיש תקלה או שתאפשרו לקבל מענה באופן זמני בשעות אחרות לאחר פתרון התקלה?
לא התייחסתם לכל הטענות.
1. האם צפוי להישמע מיקום השיחה בתור?
2. האם צפוי להישמע זמן ההמתנה המשוער?
3 האם תתאפשר שיחה חוזרת call back?
4. האם השיחה לא תתנתק אחרי 2-3 דקות המתנה?
5. האם השיחה לא תחזור לתפריט הראשי (בחירה בין ייעוץ טלפוני לבין מענה מנהלתי) אחרי 2-3 דקות המתנה?
אני בכוונה שואל כי אני לא מקבל התייחסות ספציפית וכבר יידעתי את הנציגה שענתה לי (והתעקשה לנתק מהר את השיחה כי יש עוד הרבה שיחות)
6. האם חסר צוות שיתן מענה טלפוני? הן מבחינת המנהלי והן מבחינת הייעוץ הטלפוני
תודה רבה
אביאל
התלונה הזו כבר שבועיים ואתם ממשיכים לעסוק בשלכם... | |
|
|
|
| 18/12/2019 13:11 |
פנחס |
 | | מחבר: | פנחס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 13:11:58 |
| | קניתי נעליים בחנות נעליים אורטופדיות בבית שמש ובתוך כמה שעות החזרתי אותם כי לא מתאים לרגל בכלל.. כבר שבועיים אני מבקש את החזר הכסף או נעליים חלופיות ולא מוכנים לשמוע. מה אני עושה | |
|
|
|
| 19/12/2019 10:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 10:57:03 |
| שלום רב פנחס,
לא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה היות שנעשה שימוש במוצר ומה גם שהמועד לביטול העסקה במקרה המתואר(ממועד הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה)חלף.
במקרה של אי התאמה, חוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך של המוצר.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 18/12/2019 12:28 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 12:28:11 |
| שלום,
ב-25.10.19 הזמנתי דרך אתר שופרסל קופסאות אחסון. בסיום העסקה לא היה לי מקום לעדכן את הכתובת למשלוח ונכתב כי יצרו איתי קשר לתיאום המשלוח ושהמשלוח אמור להגיע אלי תוך 7 ימי עסקים. כך גם נכתב במייל שנשלח אלי בתום הרכישה. איתי לא יצרו שום קשר בנוגע לכך.
לאחר כשבוע קיבלתי שיחה מדואר ישראל שהם נמצאים בכתובת, אך הכתובת הייתה כתובת ישנה בעיר שאני לא גרה בה כבר מעבר לשנה (חשוב לציין שכתובת זו במערכות שופרסל עודכנה כבר לפני כשנה לפחות). לאחר שעדכנתי אותם שמדובר בכתובת שגויה ועדכנתי את הכתובת הנכונה נאמר לי שישלחו לי את זה מחדש לכתובת הנכונה. כשבוע לאחר מכן, קיבלתי שיחה משופרסל שאמרו להם שאני לא מעוניינת במוצר ושהוא הוחזר- הסברתי שאני מעוניינת בו ושעדכנתי את הכתובת והם אמרו לי שהם שלחו לי שוב את המוצר.
מאז לא קיבלתי אותו. פניתי אינספור פעמים לשופרסל בערוצים השונים: דרך צור הקשר באתר שלהם, שירות הלקוחות בצ'אט הפייסבוק ושירות הלקוחות בוואטסאפ. בכל פעם אמרו לי שהנושא הועבר לטיפול מול בכיר במחלקה הרלוונטית ומול הספק ושאני צריכה להמתין שיחזרו אלי וסרבו לתת לי מידע נוסף או טווח זמן לחזרה אלי. במשך שבועות אלו התשובות שקיבלתי בכל פנייה שלי ומעולם לא חזרו אלי. גם כאשר דרשתי שבכיר בשירות יחזור אלי ואמרו שהוא יחזור אלי אף אחד מטעם שופרסל לא יצר עימי קשר.
רק לאחר שכתבתי להם בדף הפייסבוק, פתחו לי פנייה במערכת הפניות שלהם ונאמר לי שהעבירו את הפנייה באופן אישי למנהל ושאמורים לחזור אלי באותו היום. ביום המחרת שוב פניתי אליהם באותה המערכת ושוב אמרו לי שיחזרו אלי באותו היום וגם לא חזרו אלי.
רק ביום ראשון האחרון (15.12.19) לאחר שאמרתי להם שאפנה לגורמים אחרים לקבלת השירות יצרו איתי קשר, עדכנו את הכתובת והוציאו אלי שוב את השילוח מחדש. כמו כן, הנציגה שדיברה איתי אמרה לי שהיא מצטערת על העיכוב ושהם קיבלו את הפנייה רק עכשיו. היא זיכתה אותי בסכום של 60 שקלים על העיכוב אך אמרה שהיא לא יכולה לעשות שום דבר מבחינת ההתנהלות שלהם מלבד להתנצל.
השאלה שלי היא האם אני יכולה לעשות משהו בנוגע לטרטור והתסכול הרב שהם גרמו לי, ובנוגע לכך ששיקרו לי כי בכל פעם אמרו לי ששלחו פנייה ושהנושא נמצא בטיפול אך בשיחתי האחרונה נאמר לי שהפנייה הגיעה אליהם רק באותו היום.
תודה רבה,
סיון
| |
|
|
|
| 19/12/2019 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 10:35:15 |
| שלום רב סיון,
מדובר באיכות שירות, על כן, יש לפנות אל הנהלת החברה בכתב תוך פירוט תלונתך (גם לעניין עוגמת הנפש שאת מתארת) ואת דרישתך. | |
|
|
|
| 17/12/2019 22:28 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 22:28:11 |
| | הזמנתי מוצר מחברת עזריאלי.קום. הנוצר היה אמור להגיע אלי באמצעות שליח עד ל 12.12 מאז ועד היום, 17.12 רדפתי אחרי חברת עזריאלי, חברת השליחויות צ'יטה... לשניהם אין מענה אנושי והכל התנהל בהתכתבות והמתנה ממושכת. בסופו של דבר המשלוח הגיע היום ב 19:00. האם יש משהו שניתן לעשות? בזבזתי 5 ימים מלאים בהמתנה לשליח שיגיע כשכל פעם משנים לי את השעה עד שהגיע לבסוף... אל מי ניתן להתלונן בהנחה שבאף אחת מהחברות אין מענה אנושי? | |
|
|
|
| 18/12/2019 12:00 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 12:00:25 |
| | אשמח מאוד מאוד לעזרה... מעבר לנזקהכלכלי שנגרם לי בהמתנה הממושכת, המשלוח לא הגיע בזמן אליו הייתי אמורה למסור את המתנה... | |
|
|
|
| 18/12/2019 18:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 18:22:10 |
| שלום רב אורלי,
האם המחיר הכולל (כולל הובלה) שולם לחברה עמה ביצעת את העסקה או שעבור הובלה, שילמת בנפרד לחברת השליחויות?
האם נקבע עימך שעת הגעת המשלוח?
היה והתשלום כולו נעשה לחברה עמה ביצעת את העסקה, וכן החברה תיאמה שעת הגעת המשלוח, והשליח לא הגיע כלל, ייתכן שבאפשרותך לדרוש פיצויים מכח סעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים", למידע רחב בעניין"חוק הטכנאים" תוכלי לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
במידה שלא תיאמו שעת הגעת המשלוח ועם זאת נגרם לך נזק מוכח, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך דרישתך. | |
|
|
|
| 18/12/2019 21:30 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 21:30:02 |
| | המחיר שולם לחברה ממנה ביצעתי את ההזמנה.קיבלתי הודעה כי המשלוח יגיע אלי עד ה 12.12 משם והלאה קיבלתי הודעות מחברת השליחויות כשקיבלתי שעה ויום וכל הזמן נדחה מבלי לעדכן אותי. כשפניתי לחברה ממנה הזמנתי נתנו לי תאריך יעד אחר שגם הוא לא התקיים. בכל אחד מהימים האלה לא זזתי מהבית כדי שלא לפספס את השליח... | |
|
|
|
| 18/12/2019 21:31 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 21:31:43 |
| | חייבת להוסיף שלחברה אין שום מענה אנושי וגם לחלק מההודעות ששלחתי להם לא טרחו להגיב | |
|
|
|
| 19/12/2019 08:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 08:20:27 |
| שלום רב אורלי,
אם כך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/12/2019 10:20 |
אורלי |
 | |
|
| 18/12/2019 11:34 |
איילת |
 | | מחבר: | איילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 11:34:30 |
| הצטרפתי לחבילת שיחות בינ"ל של סלקום, למספרים נייחים וניידים.
לתומי, הנחתי שהחבילה כוללת SMS. בדיעבד, לאחר קבלת חיובים אסטרונומיים התחוור לי שאלה אינם חלק מהחבילה.
אני חשה שהוטעיתי ע"י סלקום. האם על סלקום היה לחדד ולהבהיר במפורש שהחבילה כוללת שיחות בלבד (בדגש על בלבד), או שאינה כוללת SMS?
תודה
| |
|
|
|
| 19/12/2019 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 08:59:07 |
| שלום רב איילת,
כיצד בוצעה העסקה - האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שעל בית העסק למסור לצרכן טופס גילוי נאות שבו יפורטו תנאי העסקה, פרטי התשלום, זכות הצרכן לבטל את העסקה ועוד.
היה ולא קיבלת טופס גילוי נאות, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/12/2019 10:49 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 10:49:54 |
| | הזמנתי מיטת מתכת מחנות והמיטה הגיעה כאשר היא שונה ממה שסוכם ומהתמונה שהוצגה בחנות. המיטה הוכנ במיוחד והורכבה בבית. מהן זכויותיי? | |
|
|
|
| 19/12/2019 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 08:47:17 |
| שלום רב אלון,
האם יש ברשותך ראיות התומכת בטענתך? אם כן, יש לפנות אל בית העסק בטענה לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, שכן חוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות על ירידת הערך של המוצר.
היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/12/2019 10:19 |
קים |
 | | מחבר: | קים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 10:19:41 |
| בחניון הפשפשים בתל אביב הייתה פרסומת שניתן להשתמש באפליקציה על מנת לשלם לחניון.
לצערי לא הייתי עם מוזמן ורציתי לחסוך את ההליכה לכספומט.
כשנכנסתי לאפליקציה היא ביקשה ממני ישירות לטעון כסף על מנת להשתמש בה.
לאחר מכן התברר שלא ניתן להשתמש בכסף שטענתי על מנת לחנות בכחול לבן.
הוצאתי כסף ושילמתי על החניה בכל זאת.
לאחר מכן פניתי לחברת התשלום באפליקציה והם טענו שקופצת הודעה כי ניתן להשתמש בכסף הנטען רק בחניות כחול לבן לפני הטעינה. לי לא קפצה הודעה כזאת ובכל זאת עם טענו שזה ברור כי יש ציור של כחול לבן בעת הטעינה.
הם לא מוכנים להחזיר את הכסף גם לאחר שהראיתי להם סעיפים בחוק הם טענו שהם לא תקפים להטענת כספים. | |
|
|
|
| 19/12/2019 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 08:37:21 |
| שלום רב קים,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, בעסקה שאינה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם ובלבד שבעסקה שאינה מתמשכת, הביטול ייעשה לפחות יומיים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
מתיאור בפנייתך היות שהודעת הביטול לא נעשה במועד הקבוע בדין, הרי שבאפשרותך לפנות אל בית העסק עמו ביצעת את העסקה להסביר להם את המקרה , היה ותתקל בבעיה, באפשרותך לדרוש מבית העסק לעיין בתקנון שלהם, על מנת לבדוק אם הנושא מוסדר שמה.
היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/12/2019 13:16 |
אסף בוארון |
 | | מחבר: | אסף בוארון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 13:16:06 |
| היי
נרשמתי לקורס ב1.12.19
הודעתי על ביטול ב 9.12.19 לאחר שימוש ב 2 שיעורים בימים האלו.
קיבלתי חוזה ב 1.12.19 במייל
חשוב לי לציין שהקורס שנרשמתי אליו הוא וירטואלי ( שיחות טלפון באנגלית)
ביקשתי לבטל את המנוי ב9.12.19 אך אני נתקל בקשיים שרוצים לחייב אותי 20 או 30 אחוז מכלל העסקה (3500 שח)
אודה לתגובתכם | |
|
|
|
| 17/12/2019 16:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 16:57:31 |
| שלום רב אסף,
מה צוין בחוזה- מה התנאים לביטול?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, לקבלת שירות- קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, כדלקמן:
בעסקה מתמשכת- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בין אם הוחל במתן השירות.
בעסקה שאינה מתמשכת- הביטול ייעשה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם ובלבד שהביטול ייעשה לפחות יומיים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
הכל בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהביטול נעשה לאחר שהוחל במתן השירות (בעסקה מתמשכת), על הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
על כן, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/12/2019 09:11 |
אסף בוארון |
 | | מחבר: | אסף בוארון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 09:11:08 |
| היי
מצוין בחוזה כך:
"הלקוח יהיה רשאי לבטל את השירות בתוך 14 יום עשיית הסכם בתנאי שטרם עשה שימוש כלשהו בשירות. במקרה זה ישלם הלקוח דמי ביטול בשיעור של 5 אחוז ממחיר השירות או 100 שח הנמוך מבינם.
העסקה בוצעה בטלפון
לאחר כבר 4 שיחות בטלפון בו אני מציין שאני רוצה לבטל את המנוי - לא נותנים לי לבטל ומכריחים אותי לשלם 20 אחוז מכלל העסקה ( 3.5 אלף)
או לחלופין להקטין את החבילה שרשכתי וככה לבצע קורס קצר ולשלם חצי מחיר אך עדין לקבל 50 אחוז ממהקורס.
לא מוכנים לבטל לי בגלל שבוצע שימוש בשיעורים ואומרים לי שקיבלתי את החוזה ושהם מכירים את החוק ושאני בבעיה
| |
|
|
|
| 19/12/2019 08:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 08:28:21 |
| שלום רב אסף,
אם כך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/12/2019 14:49 |
רות |
 | | מחבר: | רות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 14:49:52 |
| שלום, אודה לסיוע בנושא הבא:
אתמול הזמנתי דרך חברת נסיעות ישראלית חופשה במלון בחו"ל ביחד עם עוד 4 אנשים. במעמד ההזמנה נמסר לאחת מאיתנו כי אין אפשרות ביטול.
כשעה וחצי לאחר מכן, פנינו לחברה הנסיעות בבקשה לבטל את ההזמנה כי היה חשוב לנו שתהיה אפשרות ביטול.
נמסר לנו שלא ניתן לבטל את ההזמנה ואף לא לשנותה לכזו עם אפשרות ביטול (בשל סירוב המלון בחו"ל) וכבר התחילו לחייב אותנו באשראי שנמסר להם.
האם ניתן לעשות משהו בנדון?
תודה
| |
|
|
|
| 17/12/2019 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 17:37:15 |
| שלום רב רות,
מתי בוצע העסקה(תאריך)?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
היה והעסקה בוצעה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי ובלבד שהביטול לא ייעשה 14 ימים לפני קבלת השירות, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
לכן יש לבדוק אם אתם עומדים בתנאי הביטול הקבועים בדין ולאחריו לפנות אל בית העסק. | |
|
|
|
| 18/12/2019 09:41 |
רות |
 | | מחבר: | רות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 09:41:28 |
| תודה על התשובה.
העסקה בוצעה טלפונית ביום 16/12/2019. שעה וחצי לאחר מכן ביקשנו לבטל.
האם זה עומד בתנאים? בית העסק מסר לנו שלא ניתן כלל לבטל.
תודה | |
|
|
|
| 19/12/2019 08:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 08:25:50 |
| שלום רב רות,
לא ציינת מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
ולאחריו עליך לבדוק שהודעת הביטול נעשתה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה,לפני קבלת השירות, כמפורט לעיל. | |
|
|
|
| 18/12/2019 09:40 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 09:40:44 |
| לפני 14 יום רכשתי שולחן עם 6 כסאות, ביקשתי לבטל ובעל העסק דורך 35% מעלות השולחן. הם טוענים שזו הזמנה מיוחדת כיוון שביקשתי כסא בצבע אחר ולא מוכנים לבטל.
אשמח לסיוע באופן דחוף כיוון שהם רוצים כבר לספק לי את השולחן.
מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 19/12/2019 08:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 08:16:23 |
| שלום רב שני,
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות או שמא קיים בבית העסק קטלוג ובו מופיע המוצר שקיבלת?
האם המוצר הורכב בביתך?
עקרונית, בעסקה פרונטלית קמה לך זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ולא קמה לך זכות לבטל את העסקה, מכח תקנות ביטול עסקה, הרי שעליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק, על כן, עליך לבדוק האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות,במקום בולט ולאחריו לפנות אל בית העסק. | |
|
|
|
| 17/12/2019 14:39 |
תמיר |
 | | מחבר: | תמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 14:39:09 |
| שלום רב,
קניתי אוזניות אלחוטיות של חברת וואווי, הרכישה נעשתה באילת בחנות גו מובייל בסכום של 490 שקלים עם אחריות של שנה.
לפני כחודש (עדיין בתחום האחריות) האוזניות התקלקלו, נשלחו לתיקון מעבדה בהתאם לאחריות.
לאחר עשרה ימי עסקים האוזניות חזרו אך עדיין היו תקולות, במעבדה טענו כי הן נוקו וטופלו. לאחר התעקשות שלי הטיפול עבר למנהלת שירות לקוחות שהציעה לי 3 חלופות: (מכיוון שהחברה כבר לא מוכרת את אותן האוזניות של וואווי)
- קבלת אוזניות חדשות של חברה לא מוכרת, (השווי שלהן 300 שקלים)
- קבלת אוזניות איירפודס 2 של אפל מחודשות!!
- תשלום של 300 שקלים עבור אוזניות איירפודס 2 חדשות.
אני סירבתי לשלושת החלופות- ההצעה הראשונה לא שוות ערך לאוזניות שאני קניתי, ההצעה השנייה- אינני מוכן לקבל אוזניות מחודשות, וההצעה השלישית- לא מוכן להוסיף סכום כסף כזה שכן אוזניות איירפודס 2 חדשות עולות היום באילת 510 שקלים!!!
החברה לא מוכנה להציע חלופות נוספות, מה אני יכול לעשות?? | |
|
|
|
| 17/12/2019 17:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 17:17:50 |
| שלום רב תמיר,
עקרונית, סעיף 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי:
" (ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
לכן יש לפנות אל בית העסק.
| |
|
|
|
| 18/12/2019 14:01 |
תמיר |
 | | מחבר: | תמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 14:01:22 |
| היי תודה על העזרה, שאלה קטנה
מי קובע מה הוא 'מוצר מסוג ואיכות דומים ושווי ערך'?
במידה ואיני מרוצה מהמוצר שהציעו לי האם בית העסק מחוייב להחזיר לי את התמורה ששילמתי? | |
|
|
|
| 18/12/2019 14:01 |
תמיר |
 | | מחבר: | תמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 14:01:32 |
| היי תודה על העזרה, שאלה קטנה
מי קובע מה הוא 'מוצר מסוג ואיכות דומים ושווי ערך'?
במידה ואיני מרוצה מהמוצר שהציעו לי האם בית העסק מחוייב להחזיר לי את התמורה ששילמתי? | |
|
|
|
| 18/12/2019 14:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 14:46:41 |
| חפש אתר/ים כולל בחו"ל עם הערכים הטכניים של אוזניות וכך תוכל להשוות. תקרא אם ערך נמוך או גבוה הוא טוב/רע יותר. אם רק האיירפודס 2 קרובות למה שהיה לך, לא תהיה להם ברירה אלא לתת לך אותם ללא תוספת.
יכול להיות שהם יעשו לך בעיות ואז תוכל לשלם את מה שהם דורשים, לתבוע אותם, להראות לשופט את הערכים של האוזניות והוא יחליט איזה אוזניות החוק מחייב אותם למסור לך וכמה אתה צריך לשלם אם בכלל.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 18/12/2019 18:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 18:38:33 |
| שלום רב תמיר,
לפי בחירת היבואן/יצרן, כמפורט בסעיף 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) | |
|
|
|
| 17/12/2019 09:13 |
אמנון |
 | | מחבר: | אמנון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 09:13:42 |
| שלום
רכשתי קןנסולה פלייסטיישן 4 מגרופון בעזרת היבואן קאיה.
בהזמנה נרשם במפורש שמגיע משחק פיפא (FIFA) של שנת 2020.
פתחנו את האריזה ולא מצאנו את המשחק שם ואנחנו מעוניינים לבטל את העסקה.
מה הדין במצב כזה? הרי הדיסק צריך להיות בתוך החבילה וזו הסיבה שפתחנו את האריזה. | |
|
|
|
| 17/12/2019 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 16:05:14 |
| שלום רב אמנון,
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך(ההזמנה), יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
להלן מידע מפורט בעניין עסקת מכר מרחוק, באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/remote-purchase | |
|
|
|
| 17/12/2019 18:57 |
אמנון |
 | | מחבר: | אמנון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/12/2019 | | שעה: | 18:57:24 |
| היי
לא מבין האם יש תנאי אם האריזה נפתחה או לא?
קראתי את ההנחיות הקישור המצורף ולא מצאתי .
כמובן נפתחה בגלל הרצון לחפש את המשחק שלא נמצא כהובטח.
אודה לעזרתכם | |
|
|
|
| 18/12/2019 18:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 18:37:07 |
| שלום רב אמנון,
היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק, אין התייחסות לאריזה להבדיל מעסקה פרונטלית שתקנות ביטול עסקה קובעת שפתיחת האריזה לא מהווה שימוש במוצר.
פנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 18/12/2019 12:00 |
מעיין ב |
 | | מחבר: | מעיין ב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 12:00:08 |
| היי,
זקוקה לעזרתם!
סבתא שלי הזמינה, דרך בית העסק ובמסגרת שנת אחריות ראשונה, טכנאי לתיקון מכונת הכביסה. כשהטכנאי הגיע הוא אמר שאין שום תקלה והיא פשוט לא עקבה אחר הוראות היצרן, ולכן מחייב אותה 150 ש"ח בעבור קריאת סרק. האם בית העסק יכול לעשות זאת מבחינה חוקית? האם כאשר אין תקלה הטכנאי יכול לגבות קנס על קריאתו? זה אמור להיות רשום במקום כלשהו?
אודה לתשובתכם,
מעיין | |
|
|
|
| 18/12/2019 18:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 18:26:44 |
| שלום רב מעיין,
יש לפנות אל נותן השירות(היצרן/יבואן כמפורט בתעודת האחריות) שמטעמו הגיע הטכנאי, ככל שאכן הטכנאי הגיע מטעם נותן השירות.
לאחריו, אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 18/12/2019 09:26 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 09:26:20 |
| | סבתא שלי הזמינה, דרך בית העסק ובמסגרת שנת אחריות ראשונה, טכנאי לתיקון מכונת הכביסה. כשהטכנאי הגיע הוא אמר שהיא לא עקבה אחר הוראות היצרן ושלא הייתה שום תקלה ולכן מחייב אותה 150 ש"ח בעבור קריאת סרק. האם בית העסק יכול לעשות זאת מבחינה חוקית? | |
|
|
|
| 18/12/2019 09:27 |
מעיין |
 | |
|
| 18/12/2019 18:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 18:12:58 |
| שלום רב מעיין,
יש לפנות אל נותן השירות(היצרן/יבואן כמפורט בתעודת האחריות) שמטעמו הגיע הטכנאי, ככל שאכן הטכנאי הגיע מטעם נותן השירות.
לאחריו, אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 18/12/2019 09:02 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 09:02:24 |
| שלום רב,
בעסק שלי הותקן מקרן חדש מחברה.
במהלך ההתקנה נדלקה נורת אזהרה במקרן.
החברה טענה שיש לקחת לממש אחריות, באחריות של המקרן טענו שיש להחליף מספר חלקים שהם מבצעים.
האם לא נדרש להחליף אחד תמורת אחד ? (חדש בחדש) במקרה כזה ? | |
|
|
|
| 18/12/2019 17:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 17:46:28 |
| שלום רב דוד,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, מדובר בעסקה בין שני בתי עסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
תנסה אולי לפנות לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה. | |
|
|
|
|