| 24/12/2019 19:49 |
מיתר |
 | | מחבר: | מיתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 19:49:38 |
| | רכשתי מערכת לרכב שילמתי עליה 1400 כולל מצלמת רוורס לאחר יומיים חזרתי לבעל העסק והעסק היה סגור יומיים לאחר שניסיתי ליצור איתו קשר הוא לא ענה ואף שיקר כי העסק סגור שהגעתי לבית העסק העסק היה פתוח והוא נמצא שם אמרתי לו שאני לא רוצה את המערכת בנוסף לכך הוא גרם נזק לרכב שלי בסך של 500 שקלים אצל פחח בעל העסק אינו רוצה להחזיר לי את הכסף מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 26/12/2019 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 08:55:24 |
| שלום רב מיתר,
במידה שהמערכת הורכבה ברכב הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
על כן, עליך לעיין בשילוט מדיניות של בית העסק ככל שקיים ואם לאו,יש לפנות אל בית העסק ולציין כי היעדר שילוט מדיניות החזרת טובין, מנוגדת לסעי, 4ג בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 24/12/2019 22:45 |
רינישי |
 | | מחבר: | רינישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 22:45:35 |
| רכשתי מספר מוצרי חשמל מחברת אבי סופר בסניף רמת השרון.
לאחר המתנה ארוכה לאספקה (12 יום למרות שהובטח במיידי כשאדרוש)
הגיע לביתי המוצר-מדיח כלים, אך לא הדגם הרשום לי בהזמנה.
בשיחת טלפון בין החנות למובילים, נטען ע"י המוכר שהוא טעה בהקלדת דגם המוצר בהזמנה ומה שהגיע אליי זה המוצר הנכון.
סירבתי לקבל את המוצר ודרשתי מהמובילים לקחת אותו בחזרה.
בשיחה מאוחר יותר,טען המנהל כי המוצר הרשום בהזמנה ,יקר יותר והוא אינו יכול להרשות לעצמו להפסיד כסף ולספק לי אותו ואני ממתינה כרגע לתשובה ממנו מה יורו לו מנהליו לעשות.
השאלה הנשאלת היא מה זכויותיי במקרה הנ"ל ומה אומר החוק.
| |
|
|
|
| 26/12/2019 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 08:51:16 |
| שלום רב רינישי,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה, על הצרכן להודיע במיידי לבית העסק ועל בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
יש לציין כי סירוב בית העסק לספק את המוצר שהזמנת עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בשל ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 24/12/2019 16:31 |
גלי |
 | | מחבר: | גלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 16:31:06 |
| לפני כחודש קניתי מחשב נייד דרך אתר אינטרנט של רשת ksp. כנקודת איסוף המוצר ציינתי את סניף מקומי של הרשת. חשוב לציין שרכשתי את המחשב בבלאק פריידי, אם הנחה שלא ניתן לקבל אותה עכשיו.
כעבור כמה ימים הזמינו אותי לסניף מקומי לאסוף את המוצר. בבדיקה של המוצר הסתבר שהמחשב לא תקין, ולכן הוא לא נמסר לי. כמו כן אמרו שאין מחשב זהה במלאי ולכן הם לא יכולים למסור לי את מחשב חילופי.
היו לי כבר כמה בירורים עם מוקד לקוחות, אך הם לא יכולים להעריך מתי סוג מחשב שהזמנתי יחזור למלאי. אחד הימים גם התקשר מנהל סניף מקומי ודרש שאבטל את העסקה, או שתמורת תשלום נוסף אשדרג למחשב אחר יקר יותר שנמצא במלאי.
אני לא רוצה להוסיף כסף, ואני גם לא רוצה לבטל את העסקה, כי שילמתי מחיר של בלאק פריידי, וללא הנחה זאת המחיר יהיה גבוה יותר.
אני מוכנה לקבל מחשב אחר בעל קונפיגורציות דומות או טובות יותר ללא תוספת תשלום, אבל הם לא מוכנים, כי מחשבים שיש להם במלאי הם יקרים יותר.
האם ניתן לעשות משהו בסיטואציה זאת? האם אפשר לחייב אותם למסור לי מחשב חילופי, גם אם הוא יקר יותר?
תודה מראש
גלי | |
|
|
|
| 26/12/2019 08:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 08:30:14 |
| שלום רב גלי,
עקרונית,הסעד בגין הטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ואינך מעוניינת לבטל את העסקה, באפשרותך לשקול את ההצעה של החברה. | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:42 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:42:06 |
| שלום רב!
ביצעתי עיסקה עם ספק אינטרנט דרך הטלפון העיסקה כוללת שרותי אינטרנט וגם רישיונות של חברת צ׳ק פוינט להגנה מפני פרימה למחשב,לאחר כחצי שעה לאחר שקראתי ביקורות שליליות על ספק האינטרנט התקשרתי לבטל את העיסקה,נאמר לי שלא אוכל לבטל את הרישיונות ושאצטרך לשלל 1800 שח למשך 3 שנים,האם זה חוקי? למעשה אצטרך לשלם עבור מוצר שאין לי שום שימוש בו אור בגלל ששלחו לי בהודעה את מספר הרשיון? | |
|
|
|
| 24/12/2019 16:58 |
איריס |
 | |
|
| 25/12/2019 16:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 16:10:06 |
| איריס שלום רב,
על פי הוראות הדין, לא ניתן לבטל עסקה במקרה של רכישת מוצר הניתן לשכפול ולשיעתוק וכן מוצרים המוגדרים כ"מידע על פי חוק המחשבים", על כן, ייתכן ולא תקום הזכות לביטול עסקה בגין הרשיונות במקרה זה, אך יש לבחון את כלל מסמכי ההתקשרות על מנת להגיע למסקנה חד משמעית.
אנא הגישי תלונה על מנת שנוכל לבחון את הנושא. | |
|
|
|
| 24/12/2019 16:27 |
לידור |
 | | מחבר: | לידור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 16:27:47 |
| היי,
אתמול ביצעתי הזמנה של כיסא של תינוק.
היום הגיע אליי הכיסא אך המוצר שהגיע אינו תואם את התמונה שהופיעה באתר כאשר ביצעתי את ההזמנה.
האם אני רשאית לדרוש את הפריט שהופיע בתמונה במחיר שקניתי?
| |
|
|
|
| 25/12/2019 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 16:09:10 |
| לידור שלום רב,
את בהחלט רשאית, אך היה ובית העסק יסרב, יהיה צורך להגיש תביעה בבית משפט לצורך קבלת הפריט כאמור.
בכל מקרה, את רשאית לביטול עסקה ללא דמי ביטול, ולאיסוף המוצר מביתך ללא עלות. | |
|
|
|
| 23/12/2019 17:37 |
אלמונית |
 | | מחבר: | אלמונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2019 | | שעה: | 17:37:51 |
| שלום,
רכשתי כרטיס גרפי ברשת מוכרת למחשבים קיי אס פי, לפני רכישת הכרטיס התייעצתי מספר פעמים להתאמה של הכרטיס למסך , הם אמרו במאה אחוז בסניפים שונים שהכרטיס יתאים למחשב.
אחרי הפעלה של הכרטיס 3 פעמים , המסך הפסיק לדלוק, מסך שחור. עם זאת לאחר ניתוק הכרטיס הכל תקין, מאה אחוז שהמחשב שלי תקין ועובד ללא הכרטיס הזה, הכרטיס הוא מקור הבעיה.
הבאתי את הכרטיס לחנות , הם טענו מהמעבדה אחרי חודש שהכרטיס תקין, אמרתי להם שעדיין הוא לא עובד,
אז הם הפנו אותי ל"נותן האחריות" אסוס החברה שמייצרת את הכרטיס.
חברת אסוס גם כן מתנערת מאחריות ואומרת שהכרטיס באחריות אבל אין תמיכה שלו בחיבור למחשב נייח. הם הפנו אותי חזרה לחנות ואמרו לי שעליי לגשת עם המחשב נייח יחד עם הכרטיס למעבדה שלהם, אבל הם מסרבים לקבל אחריות ומסרבים לקבל את המחשב כי "הם לא הרכיבו אותו".
בקיצר, נתקעתי עם כרטיס גרפי שלא עובד ואף אחד לא מוכן לקחת אחריות או לתת תמיכה. הם מאלצים אותי לכאורה לקחת על חשבונית טכנאי שיבדוק את העניין.
מה עושים במקרה כזה? איך ממשיכים מכאן?
בשביל שהכרטיס יעבוד אני צריכה לקחת טכנאי בעלות גבוהה וכבר עברו 3 חודשים לפחות מאז הרכישה של טרטורים, בינתיים תקופת האחריות מצטמצמת ואין מענה. | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:35:16 |
| שלום רב גברת,
מתיאור בפנייתך, עליך להמציא ראיה התומכת בטענתך, שאם לאו הדבר יהיה בגדר מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט רשאי להכריע.
| |
|
|
|
| 25/12/2019 15:37 |
אלמונית |
 | | מחבר: | אלמונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 15:37:11 |
| לא הבנתי,
1. חברת אסוס לא מוכנים לתת תמיכה טלפונית או סיוע , רק על הכרטיס, אם הוא מתחבר למחשב זה מחוץ לאחריותם?
2. אתה טוען שאני צריכה לשלם על טכנאי ורק אחר כך יהיה קייס לתביעה?
אין דרך אחרת ?תודה | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:42 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:42:26 |
| שלום רב!
ביצעתי עיסקה עם ספק אינטרנט דרך הטלפון העיסקה כוללת שרותי אינטרנט וגם רישיונות של חברת צ׳ק פוינט להגנה מפני פרימה למחשב,לאחר כחצי שעה לאחר שקראתי ביקורות שליליות על ספק האינטרנט התקשרתי לבטל את העיסקה,נאמר לי שלא אוכל לבטל את הרישיונות ושאצטרך לשלל 1800 שח למשך 3 שנים,האם זה חוקי? למעשה אצטרך לשלם עבור מוצר שאין לי שום שימוש בו אור בגלל ששלחו לי בהודעה את מספר הרשיון? | |
|
|
|
| 25/12/2019 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 15:36:18 |
| איריס שלום רב,
על פי הוראות הדין, לא ניתן לבטל עסקה במקרה של רכישת מוצר הניתן לשכפול ולשיעתוק וכן מוצרים המוגדרים כ"מידע על פי חוק המחשבים", על כן, ייתכן ולא תקום הזכות לביטול עסקה בגין הרשיונות במקרה זה, אך יש לבחון את כלל מסמכי ההתקשרות על מנת להגיע למסקנה חד משמעית.
|
|
|
| 24/12/2019 15:41 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:41:32 |
| שלום רב!
|
|
|
| 25/12/2019 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 15:35:33 |
| איריס שלום רב,
|
|
|
| 24/12/2019 14:27 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 14:27:04 |
| שלום,
הצטרפתי לשירות של סלקום ב30 בינואר וקיבלתי הטבה לחצי שנה את חבילת ספורט פרימיום בחינם.
לפי מה שזכור לי נאמר לי שיתקשרו לאשר את המשך התוכנית (אחרת זה לא מתאים לי, אבל ביקשתי לאתר את הקלטת השיחה). מסתבר שאני כבר כמה חודשים משלם על החבילה בלי שום יידוע (לא בSMS ולא בשיחה טלפונית). יש רק אם אני נובר בתוך החשבונית הדיגיטלית יש אזור שבו מצוין שזה הטבה חודש 6 מתוך 6.
במייל סיכום חבילה בעת ההצטרפות רשום: " הותקנה הטבת ספורט פרימיום חצי שנה ללא עלות החל מה31.1.19 לאחר מכן במידה ותחליט להמשיך את העסקה עלות התוכנית תהא 52 שח כל חודש לאחר כ6 חודשים של הטבה". לפי מה שאני מבין פה ברירת המחדל היא שאני לא ממשיך, ובמידה ואני *באופן אקטיבי* מבקש להמשיך אני אשלם 52 ש"ח.
ביקשתי לזכות אותי על 208 ש"ח וסירבו לי.
האם אני טועה או שיש לי כאן איזשהו קייס בבקשת הזיכוי? | |
|
|
|
| 25/12/2019 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 15:25:21 |
| גיא שלום רב,
על פי הוראות סעיף 13א לחוק הגנת הצרכן, מדובר בעסקה לתקופה קצובה הטומנת בחובה הטבה לתקופה זו.
על כן, טרם סיום ההטבה, על בית העסק להודיע לצרכן, בהודעה במסרון, וכן בכל חשבונית, על מועד סיום ההטבה, ולבקש הסכמתו להמשך החיוב.
על כן, פעולות בית העסק, לכאורה, אינן תואמות את הוראות הדין.
יש לפנות בכתב ולציין את האמור לעיל, במקביל ,ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 24/12/2019 13:40 |
ליאל |
 | | מחבר: | ליאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 13:40:04 |
| שלום למועצה לצרכנות.
רכשתי מספר מוצרי טיפוח מקצועיים אצל קוסמטיקאית.
לא השתמשתי במוצרים ועדיין לא עברו 14 ימי עסקים.
היא טוענת שאין החזרות. המוצר לא נרקח עבורי אלא נבחר מתוך מגוון המוצרים. האם זה חוקי? מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 25/12/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 10:19:04 |
| שלום רב ליאל,
האם המוצרים מגיעים באריזה הרמטית כגון: בושם?
בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר הארוז באריזתו המקורית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהאריזה לא נפתחה.
היה ולא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה עליך לעיין בשילוט מדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 24/12/2019 13:19 |
אדווה |
 | | מחבר: | אדווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 13:19:01 |
| שלום רב,
ביקרתי היום בחנות עודפים של אחת הרשתות שמוכרת ביגוד. היה שילוט שכל המוצרים הם ב40% הנחה, אך המחיר הסופי לא הופיע על המוצר, אלא הופיע רק המחיר המלא והייתי צריכה לחשב לבד כמה זה יוצא בסופו של דבר. האם זה מותר לפי חוק?
מציינת כי מדובר בחנות עודפים שבה ההנחה קבועה כל הזמן
| |
|
|
|
| 25/12/2019 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 09:12:01 |
| שלום רב אדווה,
עקרונית סעיף 15 בחוק הגנת הצרכן קובע כי במכירה מיוחדת (מבצע, הנחה) על בית העסק להציג את המחיר הקודם לפני ההנחה ואת המחיר לאחר ההנחה. באפשרותך לקבל מידע בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/35_day_sale
(ראי את ההתייחסות לסעיף 15 בחוק הגנת הצרכן) לאחריו, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך בצירוף ראיות התומכות בטענתך (לעניין היעדר הצגת מחיר לפני ההנחה ולאחר ההנחה) | |
|
|
|
| 24/12/2019 12:30 |
. |
 | | מחבר: | . (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 12:30:59 |
| | קניתי בגד בחנות ואני רוצה להחליף אך בחנות יש שלט של אין החלפות והחזרות, האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 25/12/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 09:02:39 |
| שלום רב אדון/גברת,
לא ציינת את עלות המוצר?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שעלות המוצר עולה על 50 ש"ח כל פריט ושתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ושלא נעשה בו שימוש ושהמוצר לא נפגם על ידי הצרכן.
| |
|
|
|
| 24/12/2019 12:15 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 12:15:33 |
| מדובר בפנייה מס' 648772 של אזרחים ותיקים, שהופנתה אליכם בתחילת נובמבר ובמפתיע הבינונו כי הפנייה סגורה. היום - 24.12.19, ניסיתי להתקשר לברר איזה טיפוול נעשה, נשמעה הודיעה כי ניתן להתקשר מ -10:30 עד 12:30. בעלי ואני, התקשרנו שנית ושלישית - באף שלוחה לא היה מענה.
לכן אני מנסה לקבל התייחסות דרך מנהל הפורם, ומקווה שיעביר את ההודעה לאחד המנהלים, ונזכה לקבל תשובתכם.
ביקשנו לברר, איך יתכן שקיבלנו אישור מהבנק כי הועבר מהחשבון שלנו כסף לחנות הום סנטר בראשל"צ באותו תאריך - והסכום אכן ירד, והם טוענים שלא קנינו מהם כלום באותו יום. ואיך יתכן שדבורה משרות הלקוחות מצאה באותו תאריך רישום על קניית מאוורר אחד, שעלותו בדיוק מחצית מסך ההעברה, ומנהלת שרות לקוחות אורנה - לא מצאה כל קנייה באותו יום? ולא הסכימה לבדוק בהנהלת החשבונות. האם יתכן שלא רשמו את ההכנסה, והם אינם מנהלים חשבונות כנדרש בחוק?
פנינו אליכם בצורה מסןדרת ושלחנו מסמכים. הפנתם אותנו ליהודית. לקח לה זמן רב עד שחזרה אלינו, ואמרה שתשלח מכתב. אם לא נרשמה קנייה , הם צריכים להחזיר את הכסף שמשכו, לא? אז איפה הטיפול? ואיך סוגרים את הפנייה מבלי לחזור אלינו ולהודיע לנו. עכשיו אנחנו תקועים עם שני מאווררי תיקרה מסוכנים, שגם קנינו להם גם שלטים (שלא היו במלאי בראשל"צ וניקנו בהום סנטר נס ציונה), וזאת לאחר שהזמנו פעמיים תשמלאים מקצועיים ומנוסים להתקנתם, ואח"כ להורדה כדי שלא יקרה אסון ומישהו יפגע מנפילת המאוורר...
אודה על התייחסות המועצה לצרכנות ואשמח אם תעזרו בטיפול יסודי. תודה!
חג שמח! | |
|
|
|
| 25/12/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 08:57:19 |
| שלום רב שמואל,
פנייתך תועבר לאחראית בתחום. | |
|
|
|
| 24/12/2019 11:31 |
רונה |
 | | מחבר: | רונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 11:31:08 |
| שלום,
לפני יותר משלושה שבועות רכשתי מוצר חשמלי באתר של רשת גדולה. ביקשתי איסוף מסניף שמופיע באתר שהמוצר נמצא בו. עד היום לא קיבלתי את המוצר. שוחחתי כמה פעמים עם שירות הלקוחות והם לא מסייעים לי. אומרים ש"זה לוקח זמן". שלחתי גם מייל - לא ענו לי.
בתחילת השבוע שעבר יצרתי איתם שוב קשר ואמרתי שאני לא רוצה לחכות יותר וביקשתי שיזכו אותי. הם אמרו שהזיכוי ייעשה תוך 7 ימי עסקים, שכבר עברו. כמובן שזיכוי לא קיבלתי. אני אובדת עצות - מה עושים במצבים כאלו? האם ניתן להתכחש בחברת האשראי לעסקה? | |
|
|
|
| 25/12/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 08:44:30 |
| שלום רב רונה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב הטעיה במועד אספקת המוצר, הביטול לא יהיה כרוך תשלום דמי ביטול.
וכן חוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להשיב לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מקבלת הודעת ביטול, ועל הצרכן להעמידו לרשות בית העסק במקום שנמסר לו הנכס ויודיע לבית העסק.
ולכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 24/12/2019 10:48 |
פיני |
 | | מחבר: | פיני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 10:48:33 |
| שלום
קניתי בטלפון לפני כשלושה שבועות מתקן מסנן מים.
כבר ביום הראשון נאמר לי שלמים יהיו טעם לוואי שיחלוף לאחר מספר ימים. הטעם לא חלף והגיע טכנאי פעמיים לנסות לסדר את זה אך זה עזר למספר שעות וטעם הלוואי חזר.
האם אני יכול לבטל את העסקה בגין זה? | |
|
|
|
| 25/12/2019 08:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 08:30:22 |
| שלום רב פיני,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, להבדיל מעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והודעת הביטול נעשתה לאחר המועד הקבוע בדין, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה, כאמור.
עם זאת, לעניין איכות המים- עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 24/12/2019 10:12 |
שמחה גד |
 | | מחבר: | שמחה גד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 10:12:36 |
| קניתי נעליים בחנות בחיפה שהיה כתוב בחשבונית שניתן להחזיר בתוך 48 שעות כשהלכתי לחנות בתוך הזמן הזה אמרה לי המוכרת כי מאחר וזאת חנות עודפים אין בה אופציה של החזרות ואף הראתה לי שזה כתוב במפורש כמו כן היא טענה שאף לקבל זיכוי לא אוכל אלא אך ורק להחליף אותם בנעל אחרת.
שאלתי היא האם אין החזרות בחנוית עודפים וכמו כן במידה ואין האם יש להם זכות לא להביא לי זיכוי על כך | |
|
|
|
| 25/12/2019 08:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 08:22:33 |
| שלום רב שמחה,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר לא הוסרה ועלות המוצר עולה על 50 ש"ח כל פריט ושלא נעשה בו שימוש ושלא נפגם על ידי הצרכן.
לכן, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במקרה בו המועד לביטול העסקה חלף, יש לעיין בשילוט מדיניות של בית העסק(השילוט צריך שיהיה במקום בולט) ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 24/12/2019 07:03 |
אביחי |
 | | מחבר: | אביחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 07:03:11 |
| | רכשתי סלון מחנות רהיטים והחנות איחרה באספקה של כ30 ימי עסקים. אין התייחסות בחוזה עם החנות לנושא. האם מגיע פיצוי כלשהו? | |
|
|
|
| 25/12/2019 07:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 07:54:02 |
| שלום רב אביחי,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן קובע כי במקרה של הטעיה, בין היתר הטעיה במועד אספקת המוצר הסעד הינו ביטול עסקה.
עם זאת, היה ואתה לא מעוניין לבטל את העסקה, אך בעקבות ההסכם בניכם ובהסתמכותך על מועד אספקת המוצר מסרת את המוצר ונאלצת להסתדר ללא סלון, במקרה זה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 24/12/2019 06:49 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 06:49:33 |
| היי,
פניתי לחדר הכושר שלי במטרה לבטל מנוי לקראת סוף הרבעון השלישי. נאמר לי על ידי נציגה שחוץ מדמי הביטול המוגדרים בחוק אני גם מביאה להם חודש התראה מראש. כלומר, יהיה לי עוד חיוב חודשי למרות שפניתי מספיק זמן מראש לפני שהחיוב יורד מכרטיס האשראי.
האם זה חוקי?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:51:43 |
| שלום רב לימור,
ראי מידע מפורט בעניין מכון כושר באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
(ראי תחת הכותרת שאלות ותשובות) | |
|
|
|
| 24/12/2019 06:49 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 06:49:22 |
| היי,
פניתי לחדר הכושר שלי במטרה לבטל מנוי לקראת סוף הרבעון השלישי. נאמר לי על ידי נציגה שחוץ מדמי הביטול המוגדרים בחוק אני גם מביאה להם חודש התראה מראש. כלומר, יהיה לי עוד חיוב חודשי למרות שפניתי מספיק זמן מראש לפני שהחיוב יורד מכרטיס האשראי.
האם זה חוקי?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:50:15 |
| שלום רב לימור,
ראי מידע מפורט בעניין מכון כושר באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
(ראי תחת הכותרת שאלות ותשובות) | |
|
|
|
| 23/12/2019 18:08 |
יניר |
 | | מחבר: | יניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2019 | | שעה: | 18:08:45 |
| שלום,
עסק ידוע בתחום שידל קרוב משפחה מבוגר,נכה שלי לקנות תדברים שאינו מבין בהם
יש את החוק שיזמתם לביטול עסקת מכר מרחוק,יש כאלה שזכאים לבטל תוך 4 חודשים.
מצוין בחוק שהוא מסייע לאזרחים ותיקים או בעלי מוגבלויות
השאלה איזה אישורים רפואיים צריך להציג ומי נחשב כבעל מוגבלות העומד בתנאי החוק? | |
|
|
|
| 24/12/2019 15:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 15:45:59 |
| שלום רב יניר,
עליך לברר עמו אם העסקה נעשתה בשיחה טלפונית?
והאם לקרוב משפחתך מלאו 65 שנה?
ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/cancel_mugbaluyot | |
|
|
|
|