| 27/12/2019 19:43 |
אבנר זכריה |
 | | מחבר: | אבנר זכריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2019 | | שעה: | 19:43:01 |
| שלום רב
מה עלי לעשות וכיצד המועצה לצרכנות יכולה לעזור לי לאחר ששלוש פעמיםן קבעו איתי מועד להגעת טכנאי מחברת "אקווה בר" ושלוש פעמים לא הגיעו. שלחתי מכתבים לחברה לפי דוגמאות באתר המועצה וממתין לתשובות של אותה חברה. אשמח לעזרה שלכם. תודה רבה | |
|
|
|
| 29/12/2019 11:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 11:33:19 |
| שלום רב אבנר,
אם כך, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/12/2019 17:27 |
יבגניה |
 | | מחבר: | יבגניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2019 | | שעה: | 17:27:47 |
| שלום,
קניתי שתי חולצות ב-100 ש"ח כל אחת ב-23.12 באחד הסניפים של רשת גדולה. ב-27.12 בחנות אחרת של רשת זו ראיתי מבצעים יותר טובים וחשבתי להחזיר את חולצות תמורת זיכוי ולקחת משהו אחר. הבעיה שההחולצות התחילו להיות במבצע 2 ב-150 והמוכרת סירבה לקחת אותם ב-200 ש"ח. רק ב-150 או פריט מול פריט.למרות שלא היה כתוב בשום מקום שאין החזר או החלפה. האם זה חוקי? החולצות היו ארוזות עם פתק החלפה. | |
|
|
|
| 29/12/2019 11:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 11:32:12 |
| שלום רב יבגניה,
היות שהמועד לביטול העסקה מכח תקנות ביטול עסקה חלף יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק ולכן אם זו תגובת החברה על אף שלא צוין בשילוט מדיניות החזרת טובין, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך.
ובמידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 27/12/2019 14:19 |
מיכל חיבה |
 | | מחבר: | מיכל חיבה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2019 | | שעה: | 14:19:41 |
| שלום רב
אני גרה ברמת השרון ולצערי בכל הירקניות שבעיר לא טורחים לרשום מחירים של הירקות והפירות מאחר ולטענתם זה בעייתי לעדכן כל יום את המחירים ...
רשמתם שעליי לשלוח מכתב לבית העסק אך אין מדובר על בית עסק אחד אלא בכל הירקניות הפזורות בעיר
מעבר לזה שזה עבירה על החוק לא להציג את המחיר זה מעצבן מאוד !!
מה עושים בנידון ?? אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 29/12/2019 11:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 11:12:12 |
| שלום רב מיכל,
באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 27/12/2019 12:05 |
מרקו |
 | | מחבר: | מרקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2019 | | שעה: | 12:05:06 |
| | אני הייתי מנוי של חודשים ספורים באתר זה והמנוי עלה 199 שח לחודש בשבוע שעבר גלשתי באתר זה והיו תמונות של רכבים במיכרזים עם תג מחיר ורציתי לראות פרטים נוספים ולחצתי על תמונת הרכב ובטעות שהעכבר זז נלחץ גם על הצעת מחיר אני מדגיש אינני זקוק לרכב אני נוהג ברכב חדש וזה לגמרי בטעות ואז מייד קפצה הודעה הצעתך התקבלה אני נבהלתי כי זה היה מהיר מדי ולא מצאתי אפשרות ביטול או פנייה כלשהיא טלפונית לא היה מענה וכבר למחרת בבוקר בערך 12 שעות אחרי קיבלתי שיחת טחפון ובו מבשרת לי בחורה מהצד השני של הקו זכית בהצעה הסברתי לה זה טעות אני מבקש לבטל מה עושים איך זה עובד ככה זה היה נשמע הזוי , לא עזר לי כלום היא הודיע חגיגית אם אתה מתחרט אתה משלם 5700 שח אמרתי לה השתגעת זה הרבה כסף על מה ולמה לא עזר כל הסבריי פניתי במייל לביטול העסקה והקלטתי שיחות כי הם סרבו לשלוח מיסמך בכתב רק טלפפונית וגם הם לא נעימים צועקים ואגרסיבים והם פעלו מהר וחייבו את כרטיס האשראי שלי בסך 5700 שאלתי נחלקת לכמה מישורים א האם מותר להם להשמש בכרטיס האשראי שפרטיו ניתנו לצורך המנוי גם אם רשום משהו בתקנון כלשהוא שהם כתבו שנית התהליך של ההצעה לא אמור להיות תהליך שבו פרטי הרכב מוצגים ואז אתה מכניס כרטיס אשראי ואז אתה חותם על תקנון שלישית אני הבנתי שייש איזה תקנון הזוי והאם התקנון שלהם קובע או חוק הגנת הצרכן אני מבקש ייעוץ תודה ומדגיש הלחיצה נעשתה בתום לב | |
|
|
|
| 29/12/2019 11:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 11:06:18 |
| שלום רב מרקו,
היות שמתיאור בפנייתך, המועד לביטול העסקה מכח חוק הגנת הצרכן חלף, באפשרותך לעיין בהסכם ההתקשרות/תקנון ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 26/12/2019 22:17 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 22:17:21 |
| שלום רב
הלכנו לסרט בקולנוע
קנינו מהדוכן שלהם פופקורן ושתייה וציפס מחנות אחרת בקניון. כשבאנו להיכנס לא הכניסו את הציפס ולא נתנו לנו להיכנס איתו. הרי ברור שמה שקנינו יילך לפח. האם זה חוקי? הם אמרו שהמזון שניתן להכניס הוא מאותו הסוג.שרק מה שניתן להכניס זה מה שקונים בדוכן. אך מה זה אותו הסוג? הפופוקרון עם שמן וכך גם הציפס לדוגמא.אשמח לעזרה.תודה | |
|
|
|
| 29/12/2019 11:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 11:01:59 |
| שלום רב עינת,
עקרונית, סעיף 3 בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"3. (א) לא יעשה עוסק, במעשה או במחדל (בסעיף זה – מעשה), בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת, דבר העלול לפגוע ביכולתו של צרכן לקבל החלטה אם להתקשר בעסקה עמו, באופן שיש בו שלילה של חופש ההתקשרות של הצרכן או פגיעה מהותית בחופש ההתקשרות שלו (להלן – הפעלת השפעה בלתי הוגנת).
(ב) בלי לגרוע מכלליות האמור בסעיף קטן (א), יראו עוסק שביצע מעשה מן המעשים המפורטים להלן, כמי שהפעיל השפעה בלתי הוגנת:
(10) מנע מצרכן להביא למקום העסק או מקום אחר המנוהל על ידי עוסק (בפסקה זו – מקום) מזון או שתייה מאותו סוג הנמכר במקום, אלא אם כן המקום במהותו הוא בית אוכל; הוראות פסקה זו לא יחולו אם המשטרה או ממונה ביטחון כהגדרתו בחוק להסדרת הביטחון בגופים ציבוריים, התשנ"ח-1998, הורו על מניעה כאמור מטעמי ביטחון הציבור."
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אליהם בכתב לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 26/12/2019 16:15 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 16:15:36 |
| חברת רהיטים פרסמה מבצע סופשנה בטקסט הבא: חיסול עודפי מלאי ותצוגות 30%-60% על כל מערכות הישיבה ופינות האוכל בכל חנויות הרשת!
שמחנו מאוד, והגענו לאחת מהחנויות. על המוצרים בחנות לא היו מחירי המבצע בכלל, או אחוז ההנחה. רק הקטלוגים עם המחיר המקורי. (וגם זה - בצורה מאוד לא נוחה או ברורה). כשביקשנו להבין מה ההנחה על מערכות ישיבה שמצאו חן בעינינו, אמרו לנו שרק על חלק יש, ועל חלק אין. הראיתי את המודעה למוכר, והוא בתגובה אמר שיש לי בעיה בהבנת הנקרא, וזה רק על עודפי מלאי ותצוגות.
תחושתי הייתה שהכל שם עובד בשיטת מצליח, וכשרצינו מחיר על מערכת מסוימת, הוא התחיל להתכתב עם 'הבוס' שלו לדבריו, אח"כ הלך לשאול מישהו, ואז חזר עם מחיר שאין לו קשר עם המחיר המקורי, ולא ידע להגיד אחוזי הנחה.
הלכנו מאוכזבים, והתקשרתי מהבית לשירות הלקוחות, שאמרו שההנחה היא על כל המוצרים בחנות, ללא יוצא מן הכלל.
למותר לציין שבאתר יש מחיר נוכחי על מעט מאוד מהמוצרים, וגם הוא לא ברור - אם זה לפני או אחרי הנחה.
בכ"ז אנחנו מעוניינים במערכת ישיבה שלהם. איך נכון לפעול?
קראתי באתרכם שאם הם לא מפרסמים את מחיר המבצע או אחוזי ההנחה ליד המוצר, אז זכותנו לדרוש את המחיר הנמוך ביותר של המבצע, שזה 60%. האם זה נכון?
ואם לא יסכימו לתת, האם זכותנו לרכוש במחיר הגבוה יותר ולדרוש בבית משפט זיכוי על ההפרש?
תודה וחג שמח | |
|
|
|
| 27/12/2019 16:53 |
מאיה |
 | |
|
| 29/12/2019 08:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 08:17:11 |
| שלום רב מאיה,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה לשאלתך.
שנית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה. בנוסף, סעיף 15 בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק המוכר מוצר במכירה מיוחדת עליו לציין את המוצרים הכלולים בה ואילו לא וכן את המחיר לפני ההנחה ולאחר ההנחה.
על כן, והיות שלא בוצעה רכישה ובהנחה שיש ברשותך העתק מהפרסום, יש לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בצירוף הראיות התומכות בטענתך להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 29/12/2019 10:02 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 10:02:08 |
| ראשית, תודה על ההבהרה, לא ידעתי שלכתוב 'מקפיץ' את ההודעה. גיליתי רק אחרי שכתבתי (:
לגבי גוף התשובה, כיוון שהמבצע אמור להיגמר בסוף חנוכה, והיום לא יכולנו לנסוע לשם, נסענו ורכשנו.
הצגנו בפני המוכר את נושא המבצע, והוא המשיך להתחמק ולהסיט אותנו מהנושא כל פעם. בסופו של דבר נתן לנו מחיר אקראי כלשהו, בלי שום קשר לאחוזי הנחה (אחרי שהציע 20%, אחרי שהתווכחנו בגלל המבצע, אמר ש 30% הנחה זו ההנחה שבאמת יש, אבל 60% זה למעצבים ומי שיש לו 'ואוצ'ר' מרכישות קודמות, וכן הלאה תירוצים והמצאות).
כיוון שאנחנו מחפשים זמן רב, וכעת מבצעי סוף השנה (וחששנו שעוד זמן רב יקח עד שנוכל לרכוש שוב) וקיווינו שבסופו של דבר כן תעמוד לנו זכות לתבוע את ההפרש או פיצוי, אכן רכשנו.
קראנו את החוק, ודברים שכתובים כאן וגם ברשות להגנת הצרכן, ראינו שמדובר על פיצוי של עד 10000 ש"ח ללא הוכחת נזק, על עצם זה שלא מציגים את המחיר כנדרש.
ברשותנו צילומים וצילומי וידאו, הקלטות של השיחות עם המוכרים ואיך הם אומרים כל פעם משהו אחר ולא מתחייבים על מחיר ברור או אחוז הנחה ברור...
מה לדעתך נכון לעשות?
תודה וחג שמח | |
|
|
|
| 29/12/2019 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 10:12:03 |
| שלום רב מאיה,
אם כך,שלחי מכתב אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/12/2019 11:00 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 11:00:43 |
| כך אעשה
שוב תודה על כל פועלכם
האם זה סביר לחשוש ש'יתנקמו' בנו ע"י איחור בהבאת הסלון, או משהו אחר? | |
|
|
|
| 26/12/2019 21:02 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 21:02:57 |
| היי,
אני מוכרת תמרוקים (שמפו, סבון, מרכך) דרך האינטרנט.
אם לקוח מקבל את המוצרים ומבקש להחזיר ולקבל את כספו בחזרה- האם אני מחוייבת לקבל אותם ולהחזיר לו את כספו לפי חוק או שמוצרים אלו נכללים בגדר "מוצרים מתכלים" שעליהם לא חל החוק? | |
|
|
|
| 29/12/2019 10:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 10:55:43 |
| שלום רב שרית,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שפנייתך נעשית בעבור בית העסק הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
תנסי לברר אולי מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה. | |
|
|
|
| 26/12/2019 20:19 |
ברי |
 | | מחבר: | ברי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 20:19:02 |
| | לא קצת מגוחח שכמעט כל המחירים בפיקוח הם נקובים עם אגורות שמזמן התבטלו? | |
|
|
|
| 29/12/2019 10:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 10:45:34 |
| שלום רב ברי,
ראי הנחיות של בנק ישראל לעניין ביטול מטבע 5 אגורות:
https://www.boi.org.il/he/Currency/PublicEnquiries/Pages/CancellationOf5Cents.aspx | |
|
|
|
| 26/12/2019 20:06 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 20:06:29 |
| שלום, בתאריך 23.12.19 רכשתי אוזניות בgomobile, בסניף אילת, שילמתי 969 ש"ח. לפני הרכישה שאלתי את המוכרת אם במקרה והאוזניות לא תקינות, האם אוכל להחזיר אותם? התשובה הייתה לא, כי זהו מוצר סטרילי ובמידה ויש מצב של חוסר תקינות, צריך לפנות לנקודה של המעבדה dcs, לצורך בדיקה/תיקון/החלפה.
ברגע שפתחתי את החבילה של האוזניות, התגלה שלא ניתן אפילו להפעיל או להטעין את האוזניות. המוצר יצא מהחבילה לא תקין ולא ניתן לשימוש כלל. הלכתי לנקודה שנאמר לי, ומסרתי את האוזניות לבדיקה/תיקון/החלפה. חתמתי על טופס שבטופס היה רשום "תיקון שאינו במסגרת האחריות יחויב הלקוח בעלות הדיקה בסך 150 ש"ח (כולל מע"מ) ובעלות המשלוחים." במעבדה הבטיחו שיחזרו ברגע שתהיה תשובה. כעבור יום חזרו אלינו מהמעבדה, ואמרו שכדי שישלחו את המוצר לבדיקה, אנחנו צריכים לשלם 60 ש"ח עבור שליחים הלוך ושוב. נכנסנו לוויכוח על כך שעל מוצר שהוא באחריות ולא היה בשימוש אפילו דקה, אנחנו לא צריכים לשלם את הסכום הזה. וחוץ מזה, אמרנו שהסכום הוא קצת מוגזם יחסית למחירים משלוח בתוך בארץ. על זה קיבלנו תשובה - שזהו הנוהל ואי אפשר לעשות עם זה כלום. אז ביקשנו להחזיר לנו את המוצר מבלי לשלוח לנו לבדיקה, והפקידה אמרה שנחזיר אחרי שנשלם 60 ש"ח עבור המשלוח. בעקבות כל שכתבתי יש לי שתי שאלות:
1) האם המוכרת אמרה את האמת, ולפי החוק אנחנו באמת לא יכולים להחזיר לחנות מוצר שלא היה בשימוש כלל.
2) האם מה שאמרה הפקידה מהמעבדה זה דבר חוקי, ואנחנו חייבים לשלם עבור משלוח כדי לקבל את האוזניות חזרה, או על מנת שיעבור בדיקה במעבדה?
תודה מראש ! | |
|
|
|
| 29/12/2019 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 10:35:52 |
| שלום רב דניאל,
מה רשום בתעודת אחריות ככל שנמסר?
ראשית, לא קמה לצרכן זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה היות שנעשה שימוש במוצר.
לעניין פגם במוצר- יש לעיין בתעודת האחריות שניתנה לך, ככל שנמסר לך ולאחריו לפנות אל נותן השירות כמופיע בתעודת האחריות.
עקרונית, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על "טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;" יינתן שנת אחריות אחת, בחינם על ידי יבואן/יצרן. | |
|
|
|
| 26/12/2019 17:05 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 17:05:14 |
| | אתמול ביצענו עסקה לרכישת 130 מטר רבוע של קרמיקה לבית, היום לאחר שקיבלנו משובים לגביי העסקה רצינו לבטל אותה, האם אנו חייבים בדמי ביטול? העיסקה בוצעה בויזה , האם אנו חייבים בדמי עמלה בשל ביטול עסקה? | |
|
|
|
| 29/12/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 10:23:29 |
| שלום רב דוד,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית ולגן בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
היה ובית העסק שילם עמלת כרטיס אשראי, הוא רשאי לדרוש זאת מהצרכן ובתנאי שיציג בפניות הוכחות לעצם התשלום בעבור עמלת סליקת כרטיס אשראי, כאמור. | |
|
|
|
| 26/12/2019 16:26 |
יוסי ש. |
 | | מחבר: | יוסי ש. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 16:26:49 |
| הבית שלי מחובר למונה אספקת גז מצובר שממוקם תחת שטח גינון ציבורי כמו כל בתי הרחוב.
טרקטור של קבלן בנין פגע בצנרת הגז הציבורית של חברת הגז וגרם ניתוק אספקת גז לכל הרחוב. חברת הגז תיקנה חלק מהצנרת וחידשה את אספקת הגז לכל בתי הרחוב תוך חצי יום עבודה פרט לביתי. ההשקעה בתיקון הצנרת מהצובר לביתי גדולה יותר. מדובר בכיום עבודה אחד. חברת הגז לא מחברת את ביתי למעלה משבועיים עד שהקבלן לא ישלם לה. האם חברת הגז חייבת לחדש לי את האספקה מהצובר בלי תלות בקבלן, תוך כמה זמן. | |
|
|
|
| 29/12/2019 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 10:17:18 |
| שלום רב יוסי,
בעניין זה יש לפנות בכתב אל חברת הגז במקביל יש לפנות אל הרגולטור- משרד האנרגיה, בצירוף ההתכתבות בניכם בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/topics/liquefied_petroleum_gas | |
|
|
|
| 26/12/2019 14:16 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 14:16:49 |
| כרטיס הסים שלי אבד, וביקשתי מחברת הסלולר לחבר במקומו כרטיס סים ישן שנמצא ברשותי, תגובת החברה היתה שניתן לחבר סים ישן רק לקו חדש, ולא לקו קיים.
שאלתי, האם חוקית הם צודקים? תודה רבה | |
|
|
|
| 29/12/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 09:57:45 |
| שלום רב יוסי,
בעניין זה עליך לעיין ברישיון של החברה שניתן למצוא באתר משרד התקשורת בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/topics/licenses
לאחריו, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 29/12/2019 10:05 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 10:05:16 |
| | תאכלס הם אומרים בעצם שסים ישן יעבוד כך שאני לא רואה סיבה לגביה נוספת. תוכל גם להתלונן בנושא באתר משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 26/12/2019 14:35 |
אוראל |
 | | מחבר: | אוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 14:35:51 |
| | אהלן , אמא שלי הלכה לפלאפון לרכוש מכשיר חדש לאחר ששלה התקלקל , המוכר בפלאפון הציג לה חבילה וציין שהיא מקבלת איתה מתנות שזה עוד טאבלט ועוד פלאפון(הקופסא שהכל הגיע מיוצרת ע״י פלאפון) , יש לציין שאמא שלי אישה דתיה שגרה לבד ואין לה מה לעשות עם שניי פלאפונים שלא נדבר על טאבלט , המוכר דאג כל המכירה להשאיר את החבילה על הריצפה שלא תראה על מה היא משלמת , וכך יצא שהיא משלמת 5,150 במקום 2000 על ״מתנות״ , הפלאפון עצמו והטבאלט נפתחו והפלאפון השני נשאר סגור , מה ניתן לעשות? רוצה לבטל הכל ולהחזיר להם זה פשוט רמאות! | |
|
|
|
| 29/12/2019 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 10:05:05 |
| שלום רב אוראל,
מתי בוצעה העסקה?
האם פנית אל החברה בכתב?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, ככל שלא התבצעה פניה אל בית העסק,יש לפנות אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
בנוסף, באפשרות אמך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 26/12/2019 14:14 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 14:14:40 |
| לאחרונה גיליתי שחוייבתי חודשים ארוכים בגין שירות "סימפל" בפנגו, אליו מעולם לא נרשמתי ביוזמתי ו/או ביודעין.
ביקשתי מפנגו הוכחה על ביצוע העסקה, שכן כל שיחותיהם מוקלטות, אולם השיבו כי לא איתרו את השיחה, ולכן לוקחים אחריות ומוכנים לזכות אותי במחצית הסכום - ואכן זיכו.
מכיוון שמדובר בסכום משמעותי (כ-400 ש"ח שעוד נותרו), אשמח לדעת האם במקרה שאין לחברה הוכחה על ביצוע העיסקה מרחוק הם חייבים לזכות אותי במלוא הסכום. נכון שהחיוב מפורט בחשבוניות שנשלחו בדוא"ל, אך לא בדקתי תקופה ארוכה מכיוון שהסכום הסופי תמיד נראה הגיוני בגין חניות של בני הבית.
מכיוון שבאופן עקרוני אני מסרב לשירות מסוג זה, אין בי ספק כי לא נרשמתי לשירות ביודעין.
תודה | |
|
|
|
| 29/12/2019 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 09:21:21 |
| עדי שלום רב,
ככל שבידי בית העסק אין הוכחה לביצוע העסקה על ידי הצרכן, והצרכן מכחיש את עצם ביצוע העסקה, מחויב בית העסק לזכות את הצרכן במלוא הסכום. | |
|
|
|
| 26/12/2019 14:07 |
שלומית |
 | | מחבר: | שלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 14:07:02 |
| | הזמנתי חדר לשישי שבת בארץ 4 ימים לפני ההגעה ויום לפני ההגעה הודעתי שלא אוכל להגיע מכיוון שחשתי מאוד רע והיה לי גם מסמך מאשר וביום ההזמנה לא דיברו איתי על ביטל או על האם מה יהיה אם מבטלים פשוט לקחו אשראי לביטחון ומתי שחייגתי למלון אמרו לי מחיר מלא לוקחים אפילו שיש לך אישור ואפילו שלא אמרו לך את הנוהל | |
|
|
|
| 29/12/2019 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 09:20:02 |
| שולמית שלום רב,
על פי הוראות הדין, לא ניתן לבטל עסקה לרכישת נופש, בסמוך למועד ביצועה, אלא זכות הביטול קיימת אך ורק במקרה בו נותרו למעלה משבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הנופש.
העובדה כי הביטול התבצע עקב נסיבות רפואיות, אינה מחייבת את בית העסק לבצע החזר כספי או להמנע מחיוב שכן, נסיבות רפואיות אינן מהוות עילה לביטול עסקה על פי הוראות חוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 26/12/2019 13:28 |
אירית |
 | | מחבר: | אירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 13:28:34 |
| רכישת מיטה לפי הזמנה
אשר לא נעשתה במידות
הנכונות על ידי הספק האם ניתן לבטל אצ העיסקה?
| |
|
|
|
| 29/12/2019 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 09:18:14 |
| אירית שלום רב,
היה ומדובר במוצר בהזמנה מיוחדת, יחולו הוראות חוק המכר.
על כן, יש לאפשר לבית העסק לתקן את הפגם ולספק מוצר תקין.
היה ובית העסק אינו יכול לעשות זאת, אז תקום הזכות לביטול העסקה כולה. | |
|
|
|
| 26/12/2019 13:04 |
לאה |
 | | מחבר: | לאה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 13:04:27 |
| שלום,
הזמנתי נטסטיק(גלישה במחשב ע"י סים) מ- 019.
קיבלתי את המוצר ולא הצלחתי לגלוש איתו.
דרשו ממני לבדוק אותו בעוד מחשב, בדקתי ב-2 נוספים(נייד חדש ונייח) במקום אחר כדי לוודא שזה לא בעיית קליטה בבית.
והמוצר לא פעל.
החברה שלחה לי אחר וגם הוא לא פעל(הם ביררו על האנטנות ואין בעיה באזור שלי).
יש לציין שנגרם לי הרבה עוגמת נפש עם כל השיחות הארוכות איתם(שעות!) ללא הצלחה לעזור לי(זה דחוף לי ללימודים).
החזרתי להם את המוצר.
הם טוענים שאצלם שניהם תקינים והם יכולים לשלוח לי אותו שוב(כמובן שאני לא מעוניינת?!).
הפלא הוא שהזמנתי מחברה אחרת ופועל לי ללא שום בעיה מהרגע הראשון(כרגע שולחת ממנו...).
לשמחתי הם לא חייבו אותי והספקתי לבטל את ההו"ק דרך הבנק.
אך הם מטרידים אותי בהמון שיחות שיש לי חוב אליהם.
אשמח לדעת מה החוק בעניין?
בתודה מראש.
חנוכה שמח:)
| |
|
|
|
| 29/12/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 09:04:09 |
| שלום רב לאה,
על מנת לבדוק את פנייתך,עליך לפנות אל החברה בכתב ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 26/12/2019 13:02 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 13:02:01 |
| | רכשתי ביום שישי מקרר ב"אבי סופר" ראשל"צ. תואמה יאתי אספקה ליום שני 13:00-15:00, ב- 12:15 המוביל התקשר לדחות את ההגעה ל 16:00-18:00. ב- 17:00 התקשר לומר שיגיע ב- 18:00 ושאכין 650שח מזומן להובלה. אמרתי לו שאמרו לי שההובלה היא 350 שח. אמר שהוא לא מביא לי, אמרתי לו בסדר,שלא יביא. התקשרתי לחנות 3 פעמים, ניתקו לי בפעם ה-4 ענו, ביקשתי לבטל את העיסקה. סרבו. נסעתי לחנות מיידית, תוך 15דק' הייתי בחנות וביקשתי לבטל את העיסקה. סרבו. אמרו שעד שהמקרר לא מגיע אליהם הם לא מבטלים. אמרתי שהמקרר לא אצלי, ואין לי אחריות מתי יגיע אליהם חזרה. סרבו לבטל. התקשרתי לישראכרט לבטל את העיסקה, הם טוענים שהם לא יכולים לבטל למרות שהמוצר לא אצלי. החנות טוענת שאני עדיין חייבת לשלם על ההובלה, למרות שהמוביל היה הראשון לומר שהוא לא מביא לי את המקרר. מה לעשות? | |
|
|
|
| 29/12/2019 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 08:27:23 |
| שלום רב ליאת,
האם ההסכם לפיו הובלה תעלה לך 350 ש"ח מופיע אצלך? אם כן, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ואת מעוניינת לבטל את העסקה- הרי שבעניין זה תקנות ביטול עסקה,מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל.
לעניין איחור בהובלה, עקרונית, יש לפנות אל החברה בעניין סעיף 18א(ג) המכונה "חוק הטכנאים" ולדרוש פיצויים בגין זמן ההמתנה ארוכים בניגוד לחוק, למידע מפורט בעניין ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
מכאן, שיש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 24/12/2019 12:04 |
אנה לוי |
 | | מחבר: | אנה לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 12:04:52 |
| שלום רב,
אשמח לקבל ייעוץ בנוגע להתנהלות פרטנר.
רכשתי שעון של אפל לפני שלושה חודשים.
המסך של השעון נשבר, פניתי לפרטנר שכן, בעת הרכישה הובטחה לי אחריות יצרן לשנה. הם היפנו אותי לחברה dcs שאמורה לתת שירות.
יחד עם זאת, נציגי החברה הודיעו לי שהם לא מתקנים שעונים כלל ובמקום זה מציעים לי לקנות חדש בעלות 1520 ש״ח (שזה מחיר של שעון חדש)
כאשר פניתי שוב לפרטנר נאמר לי שזה מה יש!
המנהלים הבכירים כלל לא חזרו אליי, בטענה שהם לא פנויים!
מה עושים?
תודה מראש
אנה | |
|
|
|
| 25/12/2019 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2019 | | שעה: | 08:54:21 |
| שלום רב אנה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מעניקות למוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח שנת אחריות אחת, בחינם.
סעיף 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מחריגות את האחריות של יצרן/יבואן על מוצר אם הפגם נוצר במכוון על ידי הצרכן, כדלקמן:
"...הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
היה וזו הטענה, יהיה עליך להוכיח כי הפגם לא נוצר על ידך.
| |
|
|
|
| 28/12/2019 12:30 |
אנה לוי |
 | | מחבר: | אנה לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2019 | | שעה: | 12:30:28 |
| הבנתי ואין מה לעשות עם זה שהם לא ציינו בעת רכישת השעון שהם בכלל לא מתקנים אותו במקרה של תקלה שנגרמת על ידי או על ידי המכשיר אם הואמתקלקל?
כלומר, הם בכלל לא מתקנים למרות שבעת הרכישה הם הבטיחו 12 חודשי אחריות, כשלמעשה הם לא מתקנים בכלל, לא משנה מאיזה מקור התקלה. | |
|
|
|
| 28/12/2019 12:30 |
אנה לוי |
 | | מחבר: | אנה לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2019 | | שעה: | 12:30:50 |
| הבנתי ואין מה לעשות עם זה שהם לא ציינו בעת רכישת השעון שהם בכלל לא מתקנים אותו במקרה של תקלה שנגרמת על ידי או על ידי המכשיר אם הואמתקלקל?
כלומר, הם בכלל לא מתקנים למרות שבעת הרכישה הם הבטיחו 12 חודשי אחריות, כשלמעשה הם לא מתקנים בכלל, לא משנה מאיזה מקור התקלה. | |
|
|
|
| 26/12/2019 19:51 |
אנה לוי |
 | | מחבר: | אנה לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 19:51:59 |
| שלום רב
אשמח לקבל תגובה
תודה מראש
אנה | |
|
|
|
| 29/12/2019 08:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 08:20:35 |
| שלום רב אנה,
את מציינת כי:
"...הם בכלל לא מתקנים למרות שבעת הרכישה הם הבטיחו 12 חודשי אחריות..."
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך זו, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף הראיות כאמור.
אולם, עליך לשים לב לחריג של סעיף 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), כפי שציינתי במענה לעיל. | |
|
|
|
| 26/12/2019 12:15 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 12:15:19 |
| שלום רב,
אני מנסה יומיים לקבל מכם תשובה, כחלק מתגובה לתגובה, ללא הצלחה.
להלן המקרה: אני אמור לקבל משלוח מתמי 4 (פילטר ומנורה) בהתאם למסלול שאני נמצא בו.
אני מבקש מהם לתאם איתי מראש את זמן ומועד ההגעה, ולא להגיע ולהביא לי את המשלוח איך שהוא ו"לזורק" לי ליד הדלת או לשם בארון החשמל.
הם טוענים שהסעיף 18 בחוק הגנת הצרכן לא תקף לגבי העניין המשלוח "נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן" הם לא מוכנים לשלוח לי בדואר, אלא שנציג יגיע פיזית.
טוענים כי לא מחוייבים לתאם איתי מראש את ההגעה.
בתשובה שלכם:
ש לפנות בכתב לבית העסק ולציין בפניהם כי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן ("חוק הטכנאים") חלות גם על התקשרות זו, שכן מדובר במתן שירות במסגרת שירות מתמשך, או לחלופין, מתן שירות תמורת תשלום במסגרת הסכם למתן שירות.
אלו המקרים בהם יחולו הוראות הדין:
"א) לשם קיום חיובים בתקופת אחריות, לרבות בתקופת אחריות ארוכה יותר מהתקופה שנקבעה לפי סעיף קטן (א);
(ב) בהתאם לחוזה למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות הטובין הנמצאים אצל הצרכן;
(ג) לשם התקנה או הסרה של טובין שהעוסק מכר, השכיר או השאיל;
(ד) לשם בדיקות תקופתיות במיתקני גז ביתיים;
(ה) לשם הובלה של טובין שהעוסק מכר;
(ו) בהתאם לחוזה למתן שירות מתמשך לתיקון טובין תמורת תשלום"
על כן, הם מחויבים לתאם מועד עם הצרכן, בטווח של שעתיים, או מועד ארוך יותר עם התראה טלפונית בהסכמת הצרכן.
פניתי בכתב, וזו התשובה שקיבלתי :
"חשוב לנו להתייחס לפנייתך ולהסביר שאנו עומדים בחוק. על פי הסעיפים שציינת לא חלה החובה בתיאום פיזי אל מול הלקוח כאשר מדובר במפגש שאינו מצריך מסירה פרונטלית אל מול הלקוח (במקרה זה - משלוח שאנו מספקים באופן שוטף ללא צורך ישיר במסירה אישית)."
אודה להתייחסותכם לאחר תשובת החברה.
תודה מראש | |
|
|
|
| 26/12/2019 17:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 17:17:26 |
| שלום רב חיים,
עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט הוראות הדין כמפורט לעיל.
ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|