| 29/12/2019 15:37 |
Tova |
 | | מחבר: | Tova (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 15:37:31 |
| עשיתי קניה בחנות אדידס וביקשתי להחליף או לבטל את הקניה המוכר אמר שלא ניתן,לאחר בירור אמרו תחזרי נחליף.שנגשתי למוכר ניסה לנאשם אותי שאני לא בסדר וכו'..אמרתי שזה חוצפה, והוא החליט שלא יתן לי שירות
וכך חזרתי לבית פשוט בושה! | |
|
|
|
| 30/12/2019 11:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 11:00:26 |
| שלום רב טובה,
לא ציינת מה המוצר שנרכש?
מתי נרכש(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שלאחריו שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהתווית אם ישנה לא הוסרה, ושלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ולא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק (עליך לעיין בשילוט שהוצג בחנות) | |
|
|
|
| 29/12/2019 15:37 |
Tova |
 | | מחבר: | Tova (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 15:37:01 |
| עשיתי קניה בחנות אדידס וביקשתי להחליף או לבטל את הקניה המוכר אמר שלא ניתן,לאחר בירור אמרו תחזרי נחליף.שנגשתי למוכר ניסה לנאשם אותי שאני לא בסדר וכו'..אמרתי שזה חוצפה, והוא החליט שלא יתן לי שירות
וכך חזרתי לבית פשוט בושה! | |
|
|
|
| 30/12/2019 10:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 10:59:41 |
| שלום רב טובה,
לא ציינת מה המוצר שנרכש?
מתי נרכש(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שלאחריו שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהתווית אם ישנה לא הוסרה, ושלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ולא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק (עליך לעיין בשילוט שהוצג בחנות) | |
|
|
|
| 22/12/2019 11:58 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2019 | | שעה: | 11:58:19 |
| היי,
רכשתי טלויזיה לפני כ3 שבועות במחיר אטרקטיבי מאוד (כנראה שהיה מדובר בטעות מצידם) מאחד האתרים והחברות המובילים בארץ בתחום החשמל.
במייל אישור הזמנה הם ציינו ש"ביצוע הזמנה אינו מהווה עסקה" ושהם רשאים לבטלה.
עברו מספר ימים ואכן העסקה אושרה (חוייבתי באשראי באותו הסכום).
מאז שאני בסחבת איתם, לקח למנל יותר משבוע וחצי לחזור אליי תוך כדי המון שיחות וברגע שהוא החליט לחזור אליי הוא טוען שהם רשאים לבטל את העסקה ולא לספק לי את המוצר.
זה לא נשמע לי הגיוני בכלל, הם הרי ביצעו את העסקה, אישרו אותה ואף חייבו אותי.
מה אני יכול לעשות בנידון?
*מציין כי זמן האספקה הראשוני היה 5 ימי עסקים, ולאחר שהם עברו התחלתי ברצף השיחות איתם. דיברתי איתם מעל ל5 פעמים תוך כדי שהבטיחו לי מספר פעמים שמנהל יחזור אליי. (פעם אחת אפילו אמרו שתוך שעה, מה שלא קרה).
| |
|
|
|
| 23/12/2019 16:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2019 | | שעה: | 16:26:33 |
| שלום רב עומר,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
היה ונגרם לך נזק מוכח, באפשרותך לתבוע בשל כך מכח פקודת הנזיקין.
| |
|
|
|
| 24/12/2019 22:54 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 22:54:41 |
| העניין הוא שאני לא מעוניין לבטל את העסקה, אני מעוניין לקבל את המוצר.
אם אני אגיש תביעה על אי אספקת המוצר וכל הסחבת שהם גורמים עכשיו, סכום התביעה יהיה קשור בצורה כל שהיא לסכום ששילמתי? או שאין קשר אחד לשני.
ובכלליות, הם לא פועלים כחוק לפי מה שאני מבין,זה נכון?
מזכיר שוב כי כנראה הייתה טעות מצידם באתר מה שגרם למחיר לרדת בצורה משמועתית.
שאלה נוספת, הם כתבו בהזמנה כי ביצוע הזמנה אינו מהווה עסקה ושהם רשאים לבטל. הם לא דיברו איתי ואכן אישרו את האשראי וחייבו, זאת אומרת שנוצרה עסקה ואין ברשותם לבטלה? | |
|
|
|
| 24/12/2019 22:54 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 22:54:57 |
| העניין הוא שאני לא מעוניין לבטל את העסקה, אני מעוניין לקבל את המוצר.
אם אני אגיש תביעה על אי אספקת המוצר וכל הסחבת שהם גורמים עכשיו, סכום התביעה יהיה קשור בצורה כל שהיא לסכום ששילמתי? או שאין קשר אחד לשני.
ובכלליות, הם לא פועלים כחוק לפי מה שאני מבין,זה נכון?
מזכיר שוב כי כנראה הייתה טעות מצידם באתר מה שגרם למחיר לרדת בצורה משמועתית.
שאלה נוספת, הם כתבו בהזמנה כי ביצוע הזמנה אינו מהווה עסקה ושהם רשאים לבטל. הם לא דיברו איתי ואכן אישרו את האשראי וחייבו, זאת אומרת שנוצרה עסקה ואין ברשותם לבטלה? | |
|
|
|
| 29/12/2019 15:34 |
עומר |
 | |
|
| 30/12/2019 10:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 10:43:37 |
| שלום רב עומר,
במקרה בו אתה מעוניין לאכוף את החוזה, דהיינו, לדרוש קיום החוזה, הדבר לא ייעשה במסלול של תביעות קטנות ועל כן, עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים. | |
|
|
|
| 29/12/2019 11:22 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 11:22:21 |
| שלום, חיכיתי לטכנאי ולא הגיע.
הבנתי שמגיע לי פיצוי של 600 ש"ח לפי חוק הטכנאים.
התקשרי לחברה ואמרו שהטכנאי נתקע עם הרכב ולכן לא מגיע לי פיצוי כיוון שזה משהו לא צפוי.
האם זה נכון או שעליי לתבוע אותם? | |
|
|
|
| 29/12/2019 15:14 |
איתי |
 | |
|
| 30/12/2019 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 10:26:09 |
| שלום רב איתי,
עקרונית, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
עם זאת, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 30/12/2019 10:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 10:32:53 |
| | חברות מספרות הרבה סיפורים. אל תיקח כל מילה שלהם כתורה מסיני. | |
|
|
|
| 30/12/2019 10:39 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 10:39:07 |
| | סביר גם שאם נתקע הרכב, אז מודיעים שלא יגיעו כדי לא להשאיר סתם את הלקוח בבית. החוק גם מחייב אותם שלא לגרום לך לחכות מעבר לשעתיים. | |
|
|
|
| 29/12/2019 14:42 |
טל אלקבץ |
 | | מחבר: | טל אלקבץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 14:42:37 |
| שלום,
באתר אינטרנט של חברה המשווקת טיולים מאורגנים לחו"ל אותם ניתן להזמין רק באמצעות טלפון נקובה עלות מסוימת לטיול.
בטלפון נאמר לי שהמחיר גבוה מהנקוב באתר.
האם הדבר חוקי? מה עליי לעשות אם אני מעוניין לשלם את המחיר הנקוב באתר?
תודה! | |
|
|
|
| 30/12/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 10:19:49 |
| שלום רב טל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקלי בבעיה, את מזומנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/12/2019 14:42 |
טל אלקבץ |
 | | מחבר: | טל אלקבץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 14:42:22 |
| שלום,
באתר אינטרנט של חברה המשווקת טיולים מאורגנים לחו"ל אותם ניתן להזמין רק באמצעות טלפון נקובה עלות מסוימת לטיול.
בטלפון נאמר לי שהמחיר גבוה מהנקוב באתר.
האם הדבר חוקי? מה עליי לעשות אם אני מעוניין לשלם את המחיר הנקוב באתר?
תודה! | |
|
|
|
| 30/12/2019 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 10:07:26 |
| שלום רב טל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקלי בבעיה, את מזומנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/12/2019 14:40 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 14:40:13 |
| שלום רב
בספטמבר האחרון רכשתי משקפי מולטיפוקל מאופטיק דיפו. כאשר המשקפיים הגיעו היה מאוד קשה לראות במחשב שזה 8 שעות בעבודה וגם בראייה לקרוב היה בעייתי. הגעתי אליהם ושלחו זאת לבדיקה. גם בפעם השנייה לא ראיתי טוב במשקפיים. כך שלוש פעמים לך ושוב מפתח תקווה לקדימה. ביקשתי מהם להחזיר לי את עלות העדשות לפחות. כי מלכתחילה אמרו שאים החזר על המסגרת. אך גם על העדשות הם אינם מוכנים לתת החזר. סך של 1000 שקלים. חייבת לומר שכל זה התנהלות של 3 חודשים לערך. מה עושים במקרה זה?. תודה מראש. | |
|
|
|
| 30/12/2019 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 10:03:24 |
| שלום רב ורד,
מה תגובת בית העסק?
מה הם מציעים?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך של המוצר.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 29/12/2019 11:07 |
ארז לורנס |
 | | מחבר: | ארז לורנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 11:07:03 |
| שלום רב,
ביצענו קניה באחת מהרשתות עם הכרטיס הנטען לחברי הסתדרות המורים.
כעבור שעה וחצי חזרנו בכדי לבטל את העיסקה.
המוכר בחנות אמר לנו שמכיוון שביצענו את הרכישה בכרטיס נטען, הוא לא יכול לבטל את העיסקה או להחזיר לנו כסף אלא רק להוציא זיכוי.
האם זה חוקי לא לבטל את העיסקה כעבור שעה וחצי בלבד?
לתשובתכם אודה | |
|
|
|
| 29/12/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 13:50:18 |
| שלום רב ארז,
עקרונית, סעיף 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובע כי עסקה שנעשתה בחנות ושולמה התמורה, בין היתר, בכרטיס מגנטי נטען, הרי שבמקרה זה, לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה ויהיה על הצרכן לפעול בהתאם להסכם ההתקשרות בניהם. | |
|
|
|
| 29/12/2019 14:09 |
ארז לורנס |
 | | מחבר: | ארז לורנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 14:09:00 |
| אני מתנצל אולם לא הבנתי,
האם קיימת ברשותי הזכות החוקית לבטל עיסקה כעבור כשעה וחצי מקיומה?
האם אני מחוייב לקבל זיכוי ולא ביטול עיסקה? | |
|
|
|
| 30/12/2019 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 09:58:44 |
| שלום רב ארז,
לא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה ולכן עליך לעיין במדיניות של בית העסק ואם נקבע כי עליך לקבל זיכוי עליך לפנות אל בית העסק ולדרוש זאת, אולם אם המדיניות של בית העסק לא מאפשרת לך קבלת זיכוי, אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה, לכאורה. | |
|
|
|
| 29/12/2019 13:24 |
shatav10 |
 | | מחבר: | shatav10 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 13:24:47 |
| שלום לכם,
ב- 30/7/2019, הזמנו 3 כרטיסי טיסה לניו יורק, דרך חברת גוליבר ל-25/4/2020 (טיסה סדירה עם בריטיש איירווייז - דרך לונדון).
מחיר שלושת הכרטיסים יחד היה 1,819 דולר, כ-606 דולר לכרטיס בודד.
לצערי ובשל צורך לא צפוי מראש, אני נאלצת לבטל אחד משלושת הכרטיסים. שלחנו הודעת ביטול לחברה ב-22/12 וקיבלתי מהם הודעה כי במקרה ביטול יש זיכוי מיסי נמל בלבד בגובה 348$.
האם במקרה של ביטול כ-4 חודשים מראש זה ההחזר? לטיסה סדירה?
נראה לי תמוה מאחר והכרטיס יוחזר למצאי הכרטיסים המוצע לרכישה ללקוחות החברה. מדוע עלי לשאת בעלותו? | |
|
|
|
| 30/12/2019 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 09:54:54 |
| שלום רב סתו,
האם רכשתם ביטוח?
ככלל, הסכמים יש לקיים, עם זאת, במקרים המפורט בחוק הגנת הצרכן לצרכן יש זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בעסקת מכר מרחוק (טלפון, אינטרנט) או עסקה פרונטלית, בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח (פר כרטיס)
ולאזרחים וותיקים- בעסקת רוכלות או בעסקת מכר מרחוק שבוצעה בשיחה טלפונית,קמה להם זכות לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מביצוע העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם(פר כרטיס) ).
היות שהודעת הביטול במקרה המתואר נעשה בחלוף המועד הקבוע בחוק הגנת הצרכן הצרכן, הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם לקבוע בהסכם.
היה ורכשת ביטוח, באפשרותך להפעיל את הביטוח. | |
|
|
|
| 29/12/2019 13:16 |
אתי קרסו |
 | | מחבר: | אתי קרסו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 13:16:15 |
| אני מנוייה בהולמס פלייס גבעתיים למעלה מ-10 שנים, במהלכן ביטלתי את המנוי למשך כשנה וחצי וחזרתי למכון במאי 2019.
עכשיו אני מבקשת שוב לבטל את המנוי, ולשם כך דורשים ממני 800 ש"ח דמי ביטול. לטענת המכון, מאחר וזו השנה הראשונה שלי לאחר ההפסקה של שנה וחצי, הרי שזו נחשבת שנה ראשונה במכון הכושר (מבלי לקחת בחשבון את 8 השנים הקודמות) ולכן עלי לשלם שליש מדמי המנוי השנתיים.
האם המכון צודק? לא ראיתי סעיף כזה באתר של המועצה לצרכנות.
אודה על תשובתכם.
אתי | |
|
|
|
| 30/12/2019 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 09:44:49 |
| שלום רב אתי,
את מציינת כי מחודש מאי 2019 את מנויה בחברה, האם תוכלי לציין לאיזה תקופה המנוי?
עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן, קובע דמי ביטול מרביים שעל בית עסק רשאי לגבות מהצרכן, ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
לאחריו, תוכלי לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 29/12/2019 12:35 |
מלי אלדן |
 | | מחבר: | מלי אלדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 12:35:02 |
| | רכשתי ארון בגדים, לאחר ההרכבה התברר שהדלתות צרות מידי והארון לא נסגר , כמו כן גב הארון סדוק, פניתי לספק, שלחו לי דלתות אחרות ששוב אינם מתאימות והמגירות בארון לא נפתחות וכמובן שאת גב הארון לא החליפו, פניתי אליהם שוב ובינתיים לא קבלתי תשובה והארון לא בשימוש , מה עליי לעשות והאם אני יכולה לבטל עסקה זאת שנעשתה בטלפון עסקת אשראי טלפונית | |
|
|
|
| 30/12/2019 09:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 09:40:04 |
| שלום רב מלי,
מתי נעשתה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית,בעסקת מכר מרחוק ברכישת נכס, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהםן, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם אולם, אם הביטול נעשה עקב פגם/אי התאמה, הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
היה והעסקה בוצעה פרונטלית, לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה היות שהמוצר הורכב בבית הצרכן.
על כן, יש לעיין במדיניות של בית העסק אולי היא מטיבה.
היה והמדיניות של בית העסק לא מטיבה, באפשרות הצרכן לפעול בהתאם לקבוע בחוק המכר, לפיו במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך של המוצר.
לכן, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים, ואם תתקלי בבעיה, את מזומנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 29/12/2019 12:23 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 12:23:31 |
| שלום רב, ביצעתי הזמנה לרכישת ביגוד והנעלה מאתר אינטרנט ישראלי. תחילה, האתר הציע לי להירשם לניוזלטר, על מנת לקבל הטבה של 10% לרכישה הראשונה באתר. נרשמתי, קיבלתי במייל את קוד ההטבה. כשהזנתי את קוד ההטבה, נאמר לי כי ״הקוד אינו תקין״.
פניתי לנציגת השירות דרך הצ׳אט באתר עצמו, שם נאמר לי כי ניתן לממש את ההטבה החל מה2.2, לאחר התכתבות בנושא - בה טענתי כי מועד זה לא צוין בשום מקום כתנאי (לא בחלונית שהציעה לי להירשם לניוזלטר, ולא בתקנון האתר) - נמסר לי קוד קופון אחר. כשהזנתי אותו, גם כן לא היה בתוקף. פניתי בשנית לנציגה, ונאמר לי כי ״עליי להיות לקוחה רשומה של האתר״.
אולם, במקומות מסוימים באתר אכן מצוין כתנאי סף לאפשרויות מסוימות להיות לקוח רשום (כמו למשל, לשם צפייה בהיסטוריית ההזמנות) - אולם בשום מקום לא צוין כי עליי להיות לקוחה רשומה כדי לממש הטבה.
לאחר משא ומתן נוסף, אושר קוד ההטבה שלי.
ביצעתי את ההזמנה, ובחרתי באפשרות של משלוח ללוקרים, עד 3 ימי עסקים. לאחר ביצוע ההזמנה, סברתי בדעתי כי היות והאתר מציע משלוח עד הבית ביום למחרת ההזמנה, שמוטב שאשנה את שיטת המשלוח. מבדיקה באתר, בלשונית ״שאלות ותשובות״ נכתב מפורשות כי: ״במידה ואתם רוצים לשנות את שיטת המשלוח יש ליצור קשר עם שירות הלקוחות שלנו תוך שעה מרגע סיום ההזמנה ובשעות הפעילות. שירות הלקוחות שלנו זמין בימים א׳-ה׳ בין השעות 9:00-22:00 ביום שישי בין השעות 9:00-12:30 ובמוצ״שבין השעות 19:00-22:00 בצ׳ט ישיר באתר או בטלפון xxxx. במידה ואתם מבצעים רכישה לאחר שעות הפעילות במוקד, ואתם מעוניינים לבטל או לבצע כל שינוי בהזמנה ניתן לפנות לשירות הלקוחות עד כשעה לאחר הרכישה במייל שכתובתו xxxx, והמייל יענה בשעות פעילות המוקד.
כמו כן, לפי התקנון - בפרק העוסק באספקת והובלת מוצרים, מצוין באחד הסעיפים כי: שינוי אופן השילוח לאחר ביצוע הזמנה יתאפשר באמצעות שיחת טלפון לשירות הלקוחות וזאת בתוך שעה ממועד סיום ההזמנה, ובשעות הפעילות של שירות הלקוחות.
פניתי לנציגת השירות באתר, דרך הצ׳ט, וזו טענה כי ״לא ניתן לבצע כל שינוי בשיטת המשלוח לאחר השלמת ההזמנה״.
שלחתי מייל, לכתובת המצויינת - ושם, נאמר לי בשנית על ידי נציגה אחרת כי אין שום אפשרות לשינוי שיטת המשלוח.
התקשרתי למוקד שירות הלקוחות של האתר, ושם נציגה שלישית ציינה בפניי כי לא אוכל לשנות את שיטת המשלוח - והציעה לי לבטל את ההזמנה, ולהזמינה מחדש. ציינתי בפניה שהזמנתי פריטים אחרונים מסוגם באתר, וחששי הוא שביטול ההזמנה (שלטענתה אורך בסביבות 4-5 שעות) יגרור את אובדן ההזדמנות שלי לרכוש את אלו.
בהתכתבות ארוכה במייל עם נציגת השירות, בה ציינתי בפניה את חובתם כעסק לפי חוק הגנת הצרכן, בסעיפים 2 ו3 לספק שקיפות מידע מלאה לצרכן ולהימנע מכל דבר העשוי להטעות בעניין מהותי את הצרכן בהקשר העסקה, וכן בציטוט תקנון האתר.
אם כך, חרף מילותיו המפורשות של תקנון האתר - ושל חלק ״שאלות תשובות״ לפיהם ניתן לערוך שינוי בשיטת המשלוח עד כשעה ממועד ביצוע ההזמנה, שלושת נציגות השירות מאלצות אותי להישאר במצב הנתון מבלי יכולת להפעיל את הסעיף בתקנון.
יצויין, כי שלושת הפניות שלי לנציגות (בצ׳ט, במייל ובטלפון) בוצעו בטרם חלפה שעה ממועד ביצוע ההזמנה.
הייתי רוצה לדעת האם יש משהו שביכולתי לעשות, בהנחה שאינני מעוניינת כעת לבטל את ההזמנה - לאור חשיבות אספקתה עבורי עוד השבוע.
בתודה מראש, | |
|
|
|
| 30/12/2019 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 09:33:05 |
| שלום רב דנה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, בהתאם לקבוע בסעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על מנת לברר את פנייתך באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת (תקנון העתק מפרסום ההטבה). | |
|
|
|
| 29/12/2019 12:09 |
ND |
 | | מחבר: | ND (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 12:09:30 |
| בתאריך ה13.12 יום שישי נקבע עבורי ייעוץ בבית עסק בשם NHH מרפאות שיער
חברה ל״שיקום השיער״, לאחר הייעוץ ביצעתי את העסקה בסך 11000.
לאחר שבוע בדיוק ביום שישי שאחרי התקשרתי לבטל את העסקה, אך נאמר לי כי לאחר 6 ימים ממועד העסקה אצטרך לשלם דמי ביטול בסך 2900 במידה וארצה לבטל מאחר והוזמנו עבורי סל מוצרים מיוחד איתם יטפלו בי בהמשך. אמרתי להם בטלפון שזה לא הגיוני ואיך אני אמור לדעת שאחרי 6 ימים אין לי אפשרות לבטל כלל? הבנתי שזה לא כך בחוק ולא צויין אחרת בחוזה עליו חתמתי! בחוזה אכן רשום על המוצרים ועל התשלום במידה ומבטלים אך לא רשום אחרי כמה זמן בטח לא מצויין שאחרי 6 ימים אצטרך לשלם להם. לאחר מכן נשלח עבורי גם חוזה ביטול ויש לציין מותאם אישית עבורי כי מאחר והתלוננתי בפניה בטלפון ראיתי שבחוזה הביטולים מצויין דברים שאמרתי והיה רשום שם ששנינו הגענו לפשרה ועליי לשלם את הסכום המלא על המוצרים ואני חתום בזאת על לא לפרסם כלל על המקרה וגם לא לתבוע או לבוא כנגד החברה.. כשכמובן לא הגענו לשום פשרה ביקשתי רק חוזה ביטול לחתוך עליו וזה שונה.. בנוסף גם את המוצרים אותם הזמינו לי כביכול ועליהם אני משלם לא אוכל לקבל מהם פיזית !
לסיכום חייב לציין כי החוזה ביטול שנשלח אליך הוא הסכם פשרה שמסיר מהם כל אחריות ומבטל ממני את האפשרות בכלל להתלונן, ואני מפחד לחתום על דבר כזה כי זה מרגיש לא חוקי.
תודה מראש.
| |
|
|
|
| 30/12/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 08:56:13 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה), מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בשירותי קוסמטיקה ואסתטיקה לרבות הסרת שיער, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המסמך או מסירת המסמך כקבוע בסעיף 13ג(ג)( בעסקה מתמשכת)המאוחר מבניהם בין אם הוחל בשירות ובין אם לאו, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם(היה והביטול נעשה לאחר שהצרכן החל לקבל שירות, יהיה על הצרכן לשלם את התמורה היחסית).
על כן, היה והעסקה המדוברת הינה עונה לשירותי קוסמטיקה ואסתטיקה באפשרותך לפנות אל בית העסק בהתאם לקבוע בתקנות ביטול עסקה, כמפורט לעיל.
ובמידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/12/2019 10:43 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 10:43:00 |
| שלום
רכשתי כיסא בטיחות באתר אינטרנט בהזמנה שביצעתי הופיע שם דגם כלשהו וגם בתיאור המוצר הופיע אותו הדגם אך בתמונה הופיע מוצר אחר יקר יותר. האם הם מחוייבים לשלוח לי את הכיסא שהופיע בתמונה? | |
|
|
|
| 26/12/2019 15:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 15:59:08 |
| ליאת שלום רב,
עקרונית, מחויב העוסק לספק לצרכן מוצר בהתאם למחיר ולדגם שהוצג לו.
היה ובית העסק יסרב, תקום לך הזכות לבטל את העסקה ללא דמי ביטול עקב הטעיה. | |
|
|
|
| 29/12/2019 08:43 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 08:43:33 |
| תודה רבה על התשובה
מה הכוונה הוצג? כי בשם המוצר ותאור המוצר הוצג מוצר אחד ובתמונה הוצג מוצר אחר האם הם מחוייבים לתת לי את המוצר שהוצג בתמונה או שהתמונה לא קובעת? | |
|
|
|
| 30/12/2019 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 08:47:05 |
| שלום רב ליאת,
לכאורה על בית העסק לספק את המוצר שהציג בפרסום, אחרת הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף ראיות התומכות בטענתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/12/2019 13:08 |
מן מרדכי |
 | | מחבר: | מן מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2019 | | שעה: | 13:08:30 |
| למועצה לצרכנות שלום,
הרבה שנים אני משתמש בשרותי התחבורה הציבורית בעירי כפר סבא.
כדי לחזור הביתה מתוך העיר רק קו אחד מתאים לי, והוא 561 העוצר לא רחוק מהבית (ליד בי"ס אורט שפירא על דרך השרון).
הרבה שנים 'אגד' הפעיל את הקו הזה ומחיר הנסיעה היה כנסיעה בתוך העיר, עם העליה לאוטובוס באמצעות הרב-קו הייתי אומר לנהג את תחנת היעד שלי והמחיר היה בהתאם.(הערה, הקו הזה היה ממשיך עד פתח-תקוה).
לאחרונה חב’ 'מטרופולין' החלה בהפעלת הקו ואף האריכה את מסלול הקו עד תל-אביב. לא ניתן לשלם לנהג, רק דרך המסופונים המותקנים באוטובוס ושם המחיר אחיד ומלא, כלומר, נסיעה מלאה עד תל-אביב.
אין לי את האפשרות לשלם את המחיר הרגיל של נסיעה בתוך העיר כפי שהיה בעבר (באגד) אלא אני צריך לשלם מחיר מלא למרות שאני יורד בעיר אחרי כמה תחנות.
מה דעתכם למען תיקון עוול זה.
בברכה
מן מרדכי | |
|
|
|
| 23/12/2019 17:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2019 | | שעה: | 17:32:41 |
| שלום רב מרדכי,
בעניין זה תנסה לפנות אל הנהלת החברה וכן אל הרגולטור- משרד התחבורה. | |
|
|
|
| 29/12/2019 16:51 |
מן מרדכי |
 | | מחבר: | מן מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 16:51:32 |
| מועצה נכבדה שלום,
פניתי אל החברה, ותשובתם היתה: ציטוט "חברת מטרופולין פועלת מתוקף רישיונות קווים של משרד התחבורה. בהתאם לרישיונות אלה נקבעים מסלולי הקווים ולוחות הזמנים ועלויות.
באפשרותך להפנות בקשה ישירה למשרד התחבורה" סוף ציטוט.
פתחתי באתר משרד התחבורה למלא תלונה, שם יש טופס עם מתכונת קבועה אך בטופס זה יש למלא כלכך הרבה פרטים שאינם רלוונטיים לנושא התלונה, וחלק כלל אינני יודע (למשל שמו של הנהג,) ועוד ועוד. כך שלא מילאתי את הטופס ועל כן לא נשלחה תלונה.
ניסיתי למשרד נציב תלונות הציבור - שם הטופס דומה.
טפסים אלה נועדו לדעתי, למנוע מהאזרח מלהתלונן.
בקיצור, הונאה לאור יום ובאישור ואין מה לעשות.
בברכה
מן מרדכי
| |
|
|
|
| 29/12/2019 11:11 |
זהבה |
 | |
|
| 29/12/2019 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 15:19:23 |
| שלום רב זהבה,
אנו מתנצלים מאוד, הדבר נובע הן בשל חוסר בכח אדם והן בשל תקלה במערכת
שכרגע נמצאת בתיקון.
| |
|
|
|
| 28/12/2019 19:29 |
דיוויד קלאר |
 | | מחבר: | דיוויד קלאר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2019 | | שעה: | 19:29:36 |
| הי
האקר נכנס לפלאפון של בתי (בת 13) ונשלחו אלפי הודעות לחו"ל למספרים שונים בהבדל של שניות 24/7 במשך כמה שבועות. לא קבלנו שום התראה מגולן בקשר לשימוש חריג. חייבו אותנו ביותר מ6,500ש"ח ולמרות שבלתי אפשרי לאדם לשלוח מספר הודעות כאלה, לא מחזירים כסף!
האם יש מה לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 29/12/2019 12:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 12:01:39 |
| שלום רב דיוויד,
בעניין זה עליך לפנות אל משטרת ישראל. | |
|
|
|
| 29/12/2019 12:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 12:54:08 |
| | נסה גם לפנות למשרד התקשורת דרך האתר שלהם כדי שיבחנו אם החברה פעלה כפי שהיא מחויבת. | |
|
|
|
| 26/12/2019 21:06 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 21:06:51 |
| היי,
בית עסק מציע לרכוש את מוצריו עוד לפני שיש לו מלאי.
את המלאי הוא יקבל בעוד כחודשיים.
מדובר בשמפו שמיובא לפי כמות הרוכשים מראש.
הצטרפתי לעסקה, ואני מעוניינת לבטל אותה בטרם הגיע המוצר לרשותי- האם אני יכולה לעשות זאת לפי לשון החוק? | |
|
|
|
| 29/12/2019 09:45 |
ילנה |
 | |
|
| 29/12/2019 12:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 12:35:34 |
| שלום רב ילנה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים.
במקרה המתואר, היות שמדובר בשמפו, הרי המוצר עלול להיחשב פסיד ומשכך לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ועל הצרכן לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 29/12/2019 07:47 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 07:47:13 |
| מה לעשות אם יצרן רושם אחוז ברכיב וזה שקר.
מה עושים? | |
|
|
|
| 29/12/2019 12:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 12:29:14 |
| שלום רב דניאל,
במה מדובר?
אם מדובר במוצר מזון, עליך לפנות אל הרגולטור- משרד הבריאות בנוסף, באפשרותך לפנות אל הוועדה לבדיקת הטעיית הציבור, בקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/Services/Committee/deceive/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 28/12/2019 07:29 |
מושמוש |
 | | מחבר: | מושמוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/12/2019 | | שעה: | 07:29:09 |
| | שלום לכולם שאלתי היא האם כאריזות מזון חייב על פי חוק היצרון לירשום את שמו וכתובו אל האריזה? | |
|
|
|
| 29/12/2019 11:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 11:39:32 |
| שלום רב אדון,
לעניין זה ראה מדריך לסימון מזון ארוז מראש בו צוין פרטים הללו באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/a-guide-for-reading-food-lables (ראה תחת הכותרת:"מהו המידע המופיע על התווית שעל גבי אריזת המזון")
| |
|
|
|
|