| 31/12/2019 13:55 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 13:55:39 |
| | שלום, ראיתי פרסום למבצע 2+1. מכיוון שבמקרה כזה קוראים מימין לשמאל, קראתי את המודעה אחד+ שניים. אני מאמינה שהתכוונו לשניים+אחד, אך המודעה לא כתובה כך. האם אני זכאית לאחד פלוס שניים? | |
|
|
|
| 1/1/2020 16:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 16:48:09 |
| שלום רב יעל,
היות שלא בוצעה רכישה ובמידה שיש ברשותך העתק מהפרסום, עליך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן , על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 31/12/2019 13:24 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 13:24:26 |
| אשמח להתייעץ לגבי מקרה שקרה לי בקרולינה למקה
הגעתי לחנות ושם נאמר לי שלרכוש משקפי ראה ושמש יעלה לי 450 ש"ח, שאלתי לגבי פירוט העסקה ונאמר לי שאין עוד פרטים וש 90% מהמשקפי שמש שמוצעים מתאימים להפוך אותם גם לראיה.
שהגעתי לשלם המוכר דרש ממני 600 ש"ח על המשקפיים משום שהעדשה שם עם צבע מדורג. זה לא דבר שנאמר מההתחלה וכמובן שלא רכשתי את המשקפיים.
טילפנתי לשירות לקוחות וענתה לי נציגה שאמרה לי שאני מוזמנת פשוט לא לרכוש אצלם וזהו. (היא גם סירבה להעביר אותי למנהל וטענה שהיא אחראית משמרת).
האם יש פגיעה חוקית בזכויות שלי כצרכנית? | |
|
|
|
| 1/1/2020 16:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 16:27:39 |
| שלום רב טל,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן והסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
היה ואין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שתתברר רק בבית המשפט.
במידה שיש ברשותך ראיות להטעיה במחיר וכי המוצר לא נרכש, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 31/12/2019 12:54 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 12:54:18 |
| הי לאמזון בחול יש מבצע שקונים על 49 $ ללא דמי משלוח. בפועל חוייבתי בדמי משלוח גבוהים
אני לא מצליחה להשיג את אמזון כדי ליצור איתם קשר - אין להם מייל
מה אפשר לעשות ? | |
|
|
|
| 31/12/2019 13:06 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 13:06:52 |
| https://www.amazon.com/gp/help/customer/contact-us/ref=hp_gt_comp_cu?ie=UTF8&nodeId=508510
יתכן ולא רכשת מאמזון אלא מסוחר שמוכר שם ולכן חויבת. | |
|
|
|
| 1/1/2020 15:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 15:43:30 |
| שלום רב ליאת,
אם שולם באשראי תנסי לברר מול חברת האשראי מי החברה שגבתה ממך את התשלום ולאחריו תפני אל החברה לבירור העניין. | |
|
|
|
| 31/12/2019 12:42 |
רפאל |
 | | מחבר: | רפאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 12:42:05 |
| רכשתי מכשיר סלולרי חדש
פתחתי את המכשיר להתנסות יום אחד(לא חובר למטען)
ניסיתי להחזיר אותו כי הוא לא מסתדר לי כמו שחשבתי.
החברה לא רוצה להחזיר לי את התשלום אלה לתת לי זיכוי בחנות.
האם זה חוקי?
תודה. | |
|
|
|
| 1/1/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 15:40:38 |
| שלום רב רפאל,
היה והעסקה בוצעה פרונטלית,הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצרי חשמל, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(דבר המהווה שימוש במוצר), אולם פתיחת האריזה לכשעצמה לא מהווה שימוש.
מכאן, היה והמוצר לא חובר לחשמל, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך כמפורט לעיל.
ובמידה שמדובר בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם הגם אם חובר לחשמל /נעשה בו שימוש. | |
|
|
|
| 30/12/2019 12:46 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 12:46:18 |
| | נרשמתי לקורס מסויים ואחרי מפגש אחד הבנתי שזה לא בשבילי. יש לציין שלא נחתם כלום, לא הסכם התקשרות ולא צוין כלום לגבי מדיניות ביטול/החזר. הקורס כבר שולם במלואו במזומן. האם ניתן לבטל את הקורס? | |
|
|
|
| 30/12/2019 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 15:08:45 |
| שלום רב עומר,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
היה והעסקה בוצעה פרונטלית, לא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה היות שהמועד לביטול העסקה היה אמור להיעשות 14 ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות. | |
|
|
|
| 31/12/2019 11:42 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 11:42:54 |
| | עסקה רגילה ששולמה במזומן מיד לאחר השיעור הראשון של הקורס. לא עברו 14 יום מיום התשלום. ניתן? | |
|
|
|
| 1/1/2020 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 15:28:02 |
| שלום רב עומר,
לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה היות שאתה לא עומד במועד הקבוע בדין. | |
|
|
|
| 31/12/2019 11:33 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 11:33:25 |
| | שלום רב, ברצוני לברר אתכם אם ידוע לכם פסקי דין בישראל שפסקו לטובת נוסעים שהיו להם 7 שעות עיכוב בטיסה ליעד הנמצא באירופה? אם כן אשמח לקבל את מספרי התיקים. תודה יפעת | |
|
|
|
| 1/1/2020 15:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 15:26:00 |
| שלום רב יפעת,
תנסי לחפש בקישור שלהלן תחת הכותרת "תיירות":
https://www.consumers.org.il/category/judgments | |
|
|
|
| 31/12/2019 10:37 |
יעל ו |
 | | מחבר: | יעל ו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 10:37:09 |
| שלום,
בשנת 2017 רכשתי כמה מזגנים כשהיה מבצע באותה עת של 7 שנות אחריות.
כשבררתי איתם עכשיו לגבי תאריך תוקף אחריות, הם טענו שהייתי צריכה לשלוח תעודת אחריות וחשבונית כדי "להפעיל את האחריות" ושהיה מצויין במסמכים שהגיעו עם המזגן.
לא קיבלתי הסבר לכך לא מחברת המזגנים כשהתעניינתי בטלפון, לא מהחנות ממנה קניתי ולא מהמוביל של החברה.
האם מותר להם לא לתת לי אחריות בגלל פרוצדורה של שליוחת טופס? (שנראה שהומצאה מתוך ידיעה שרבים יפספסו וכך יוכלו לא לתת אחריות כפי שמובטח בפרסומים)
אציין כי לא נדרש לי שירות כעת. אך אני דורשת תוקף אחריות כפי שפרסמו כשקניתי
תודה | |
|
|
|
| 1/1/2020 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 15:22:18 |
| שלום רב יעל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
היה ויש ברשותך העתק מהפרסום או מסמך המעיד על כך שיש 7 שנות אחריות, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/12/2019 09:26 |
חמוטל |
 | | מחבר: | חמוטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/12/2019 | | שעה: | 09:26:19 |
| ביום 25.12.18 ביצעתי הזמנה בביתילי סכום של כ 20,000 שח . שילמתי 500 שח על החשבון ומראש הודעתי שההזמנה מותנית בקבלת הלואה מהבנק . לאחר מספר ימים , הודעתי לסניף ביתילי כי לא אושרה הלוואה וכי לא אקח את המוצרים המוכרת הודיעה לי שמכיוון שבגין ההזמנה שלי היא התחייבה לשלם למעצבת אשר הוצמדה אליי , איני יכולה לבטל לגמרי את ההזמנה וסוכם כי לפחות את הספה , אקח בהמשך . עבר זמן עקב מצבי הבריאותי ורק בחודש אוגוסט 2019 הגעתי לסניף , בחרתי בספה
אשר היה צורך לבחור לה בדים וצבעים ושילמתי עוד 5000 שח . למחרת היום ביטלתי את ההזמנה. וידאתי שההמנה לא יצאה לביצוע ולא נחתכו /הומנו בדים . יש לי שיחה מתועדת לכך. היום , לפני כחודש, פניתי אליהם בפעם השנייה לביטול ההמנה אולם לא נעניתי בחיוב. מנהל הסניף הסכים לאפשר לי לקחת מוצרים אחרים. ברצוני לציין כי שולם עד כה 5500 ש"ח ולא קיבלתי דבר . בנוסף, המעצבת אשר ייעצה לי ביום 25.12.18 והובטח לה תשלום ללא קשר להזמנה שלי , לא קיבלה את כספה עד עצם היום הזה(המעצבת הייתה באקראי בחנות והמוכרת של ביתילי ביקשה ממנה ללוות אותי תמורת תשלום מביליתי ) ברצוני לדעת מה התיחסות של החוק לגבי ביול עיסקה במצב זה .אודה לתשובתכם המהירה .תודה | |
|
|
|
| 4/12/2019 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/12/2019 | | שעה: | 09:43:36 |
| שלום רב חמוטל,
מה המוצר שסוכם שתרכשי בסכום של 20000 ש"ח?
האם את יכולה להוכיח כי סוכם בניכם כי ההזמנה מותנית באישור הבנק למתן הלוואה?
את מציינת כי :
"...לאחר מספר ימים , הודעתי לסניף ביתילי כי לא אושרה הלוואה וכי לא אקח את המוצרים המוכרת הודיעה לי שמכיוון שבגין ההזמנה שלי היא התחייבה לשלם למעצבת אשר הוצמדה אליי ..."- האם יש לך ראיה כי בית העסק סירב לבטל את העסקה? האם שלחת מכתב לחברה המתעד זאת?
עקרונית, בעסקה פרונטלית קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
בנוסף, סעיף 6(ב) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובעות כי:
"ביקש הצרכן כי טובין שהזמין יסופקו לו במועד מאוחר משישה חודשים ממועד העסקה, לא תחול זכות הביטול אם ביקש הצרכן לבטל את העסקה לאחר מועד ההספקה",על כן, היה ויש ברשותך ראיות המעידות כי לא מדובר במוצר שיוצר כבר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/1/2020 12:45 |
חמוטל |
 | | מחבר: | חמוטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 12:45:43 |
| בהמשך לתגובתך , יש לי הוכחה שהספה לא יוצרה וההזמנה בוטלה בזמן אולם על פי תשובתך , אני מבינה מסעיף 6 כי אם עברו יותר מ6 חודשים מיום התשלום הרי שגם אם לא ייצרו עבורי עדיין את הספה , אבדה זכותי לביטול העסקה??
אוסיף ואציין כי כבר לאחר חודש ביקשתי לבטל את ההזמנה אולם לא אפשרו לי
ויותר מזה , איימו עליי בתביעה . כל זה קרה לאחר התשלום הראשון של 500 ש"ח שהיה בחודש 12.18 . לכן בחודש 08.19 , הגעתי והזמנתי ספה . הוספתי עוד 5000 ש"ח אולם מיד ביטלתי כי לא הייתי שלמה עם האינוס הזה . לצערי הרב אין לי הוכחות לשיחות הללו . יש לי רק אישור שההזמנה לא בוצעה ולא סופק לי דבר ... | |
|
|
|
| 1/1/2020 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 13:33:35 |
| שלום רב חמוטל,
על מנת לבדוק את פנייתך יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 31/12/2019 08:47 |
יונית |
 | | מחבר: | יונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 08:47:53 |
| שלום,
סגרתי אירוע בר מצווה לבני בתאריך 27.2.
בתאריך 6.1 הועברה מקדמה על סך 1000 שח לבעל המקום באמצעות bit. התקבלה קבלה.
בתאריך 26.1 הודעתי על ביטול עקב עניינים משפחתיים.
בחוזה שנשלח אלי (ללא חתימתי!!!) צוין כי במסגרת 14 ימים מרגע החתימה לא יילקחו עלות ביטול.
ההודעה נמסרה ביום ה15.
בעל העסק דורש לקבל ממני 30% מעלות העיסקה עבור הביטול.
1. החוזה לא נחתם על ידי ועל כן לא הכרתי את הקנסות הללו.
2. מדובר על יום עסקים אחד אשר מפריד בין ללא קנס לקנס בגובה 3500 שח.
3. האירוע מתוכנן לעוד חודשיים מרגע הביטול ונמסר לאחר 15 ימים מרגע העברת המקדמה.
אני דורשת את כספי בחזרה במלואו.
האם בעל העסק מתנהג באופן חוקי והוגן??
אשמח למענה מקצועי
המון תודה
יונית | |
|
|
|
| 1/1/2020 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 13:19:55 |
| שלום רב יונית,
ראשית, העסקה המדוברת אינה נכנסת לקטגוריה של תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ועל כן לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
שנית, הכלל הוא שהסכמים יש לקיים, ולכן, היה ולא קיבלת את ההסכם ולא ידעת על תנאי ההסכם, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שהיה ידוע לך על תנאי הביטול, לכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין. | |
|
|
|
| 31/12/2019 06:59 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 06:59:01 |
| המוכר מבקש טלפון וז שולח לי קבלה אלקטרונית לנייד.
1. לה אני מחוייבת לתת מספר טלפון אם התשלום במזומן.
ושנית, מדוע דולחים לנייד בלי אישור שלי. האם זה תקין. | |
|
|
|
| 1/1/2020 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 12:41:06 |
| שלום רב גל,
את מציינת כי:
"... מדוע שולחים לנייד בלי אישור שלי..."- האם תוכלי לפרט כיצד מס' הטלפון הגיע לחברה? מה שלחו לך לנייד?
עקרונית, אם הוצע לך שירות כזה באפשרותך להסכים או לא להסכים- זו החלטה שלך, האם לא כך הדבר?
היה וקיים ברשות החברה עוד מידע עליך באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות האחראית על אכיפת חוקי הגנת הפרטיות, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/Departments/the_privacy_protection_authority
היה ומדובר בפרסומת מסחרית, האסורה על פי סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק ושידורים) המכונה "חוק הספאם" יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך .
לנוחיותך, ראי מידע רחב בעניין "חוק הספאם" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 30/12/2019 19:24 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 19:24:52 |
| היי
שאלה אני רכשתי מלפני חודש מערכת ישיבה מחנות שכרגע לא אומר את שמה
אציין שזו לא הפעם הראשונה שאני רוכשת מחנות זו רכשתי את המוצר להזמנתי ביקשתי שינוי במידות הספה ביום הרכישה המוכר אמר לי בעל פה כי יהיו 14 ימי הספקה ... אני חתמתי על טופס ההזמנה אודה שלא קראתי פשוט חתמתי מתוך אמון מאחר ואני רוכשת שנים בחנות זו רהיטים שילמתי במזומן את כל עלות הרכישה
עברו להם 14 ימים התקשרתי לחנות וענו לי כי זה עד 20 ימים באמת ראיתי שחתמתי על 20 ימים ושתקתי לאחר 20 ימים התקשרתי ומפה היו לפחות עוד 3 טלפונים מימני אליהם והם בתשובות של עוד לא מוכן זו הזמנה , הספק לא עונה לי , ועוד כאלה ... הגיע היום המיוחל היום תודה לאל יש מוביל מערכת הישיבה בדרך אלי אני מכינה עוד 400 ש"ח למוביל .. ואז המוביל אומר לי שאי אפשר לעלות את הסלון בגין מידות הסלון לאחר בדיקה אי אפשר להכניס אותו גם לא אם מנוף .. ושאלתי היא כזו .. האם זו לא אחריות החנות מאחר והוצגה לי אה -סימטריה במידע ? האם אני יכולה לבקש מהחנות לחצות את הספה ללא תוספת תשלום מאחר וזו ההפשרות היחידה להכניס את הספה? והאם אני יכולה לדרוש את כספי בחזרה ? סליחה על אורך הפירוט פעם ראשונה שאני ניתקל בזה תודות יקרות | |
|
|
|
| 1/1/2020 11:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 11:41:39 |
| שלום רב רונית,
בעניין זה, אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף מסמכים ולאחריו, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 30/12/2019 15:33 |
איל |
 | | מחבר: | איל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 15:33:33 |
| שלום,
תואמה לי אספקת מדיח כלים שרכשתי באחת מרשתות מוצרי החשמל הגדולות.
חלון הזמנים של התאום היה בין 8 בבוקר ל12 בצהריים.
פניתי מספר פעמים אל המספר ממנו בוצע התיאום ולא קיבלתי תשובות ברורות.
לבסוף הגיע המוצר ב1530 בצהריים.
1. האם מגיע לי פיצוי?
2. אם כן למי אני פונה? לחנות או לחברת ההובלה? לא ידועה לי שם חברת ההובלה. התשלום היה מול החנות וכלל הובלה חינם. | |
|
|
|
| 1/1/2020 11:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 11:03:38 |
| שלום רב איל,
אם כך, עליך לפנות אל בית העסק עמו בוצעה העסקה ושולם התשלום הכולל.
לנוחיותך,קיים מידע רחב בעניין סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 30/12/2019 19:12 |
אליס |
 | | מחבר: | אליס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 19:12:14 |
| | שלום, לפני יומיים אחותי הלכה לכאילו אודישן לפרסומות והיא חתמה על חוזה ליום צילומים וקורס במשחק ושילמה 400 שח מקדמה (כתוב שעלות יום צילומים 6000 שקלים והחברה תממן והקורס עולה 6000 שאחותי תשלם). כמו כן, נכתב בחוזה שביטול העסקה תגרור קנס בגובה 25 אחוז מגובה עלות הצילומים-1500). יום הצילומים נקבע לעוד 6 ימים (8 ממים מיום חתימת החוזה). אני אציין שאחותי בגירה אבל בעלת בעיות נפשיות מאובחנות ומטופלות ומוכרת ונתמכת בביטוח לאומי. כ10 דקות לאחר שהיא חתמה על החוזה אישתי חזרה איתה לחברה והסבירה להם את המצב וביקשו לבטל את העסקה אך נאמר להן שלא ניתן לקבל את המקדמה בחזרה או לבטל את העסקה. האם יש פה עילה לדרוש את כספי המקדמה או לבטל או לפחות להמנע מתשלום דמי ביטול? תודה רבה! | |
|
|
|
| 1/1/2020 11:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 11:02:03 |
| שלום רב אליס,
בעניין זה, עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 30/12/2019 09:11 |
זאב דזיאלושינסקי |
 | | מחבר: | זאב דזיאלושינסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 09:11:49 |
| צריך לחייב חברות על בסיס מנוי שנתי לשאול את הלקוח לפני חידוש מנוי שנתי, היה לי מנוי בחברת McaFee למשך שנה במחיר מבצע של Black Friday בסכום של 19.90 דולר אמריקאי, ולאחר שנה אף על פי שזה היה ב Black Friday שוב, החברה חייבה את.כרטיס האשראי שלי בסכום של 119.99 דולר, כמובן בלי לקבל את רשותי, יש לחייב חברות לבקש אישור מהצרכן לפני חידוש, לא רק ליידע.
חברות אכן נוטות ליידע את הצרכן לפני חידוש, אך תמיד מכתובת שמתחילה NoReply@company.com, וצריך לחפור שעות באתר על מנת למצוא את המייל, או את כפתור הביטול מנוי. בד"כ הולכים ל:-Help ואז מקבלים נושאים, תת נושאים ותשובות מוכנות אבל לא מגיעים למייל, כנ"ל כפתור ביטול נמצא אי שם חפור בדף נסתר באותיות קטנות בתוך דפים מלאים המידע לא רלוונטי. | |
|
|
|
| 1/1/2020 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 10:08:24 |
| זאב שלום רב,
היה ומדובר בחברה זרה, שאין לה סניפים במדינת ישראל, הרי שאינה כפופה להוראות חוק הגנת הצרכן הישראלי ומכאן שחלים עליה כללים אחרים לגמרי, והיא אינה כפופה להוראות הנוגעות לעסקה לתקופה קצובה המחייבת הסכמת הצרכן בעת חידוש שירות במחיר גבוה יותר. | |
|
|
|
| 1/1/2020 10:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 10:46:17 |
| אתה יכול התקשר לחברת האשראי ולהודיע להם על שימוש לרעה בכרטיס:
"שימוש לרעה" – שימוש בכרטיס חיוב בידי מי שאינו זכאי לכך לפי חוזה כרטיס חיוב, בדרך של רכישת נכסים או משיכת כסף, ובכרטיס תשלום – גם טעינתו;".
אבל אז תצטרך להראות לחברת האשראי באמצעות ההסכם משנה שעברה שאסור היה לחברה לגבות את הסכום. | |
|
|
|
| 1/1/2020 10:53 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 10:53:12 |
| חברת האשראי מחויבת להחזיר לך את הכסף בתוך 10 ימי עסקים אבל הבירור ימשך עוד מספר חודשים.
6. (א) חוייב לקוח בשל עסקאות או פעולות שנעשו תוך כדי שימוש לרעה בכרטיס חיוב, ישיב המנפיק ללקוח, בהקדם האפשרי אך לא יאוחר מעשרה ימי עסקים מיום הודעת הלקוח, את סכום החיוב, למעט הסכום שבו חייב הלקוח לפי סעיף 5(ג).
(ב) אין באמור בסעיף קטן (א) כדי לגרוע מזכותו של המנפיק לחזור ולחייב את הלקוח ביתרת סכום החיוב, אם נוכח המנפיק שהשימוש נעשה בנסיבות המפורטות בסעיף 5(ד) והוא מסר ללקוח הודעה המפרטת את הנימוקים לחיוב. | |
|
|
|
| 30/12/2019 14:11 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 14:11:51 |
| שלום.
1. האם שיחה טלפונית לרשת העסק המורה על ביטול עסקה מחייבת את העסק לבטל או רק פנייה בכתב?
2. האם ישנה אפשרות שבעל העסק יכול לטעון על תשלום ביטול עיסקה יותר מ100 שח?
מדובר בעיסקה של יותר מ50 שח. של רהיט שלא התקבל ולא נבנה במיוחד (ובקשת הביטול התבצעה בתוך פחות משעה!) והמוצר לא התקבל.
תיאור מפורט:
אתמול בערב רכשתי ספה לסלון וכשהגעתי לבית ראיתי שהיא גדולה מדי עבורי והתחרתטי. מיד התקשרתי למוכר שניסה לשכנע אותי לרכוש משהו אחר במקום אך סירבתי. היום התקשרתי לרשת עצמה (בשלוחה של נושא התשלומים לא עונים ומחזיר שוב למרכזיה הראשית) בשלוחה של שירות לקוחות אמרו לי שיפנו לחנות עצמה שרק המוכר יכול לבטל עיסקה אך לא יצרו איתנו קשר בחזרה. לאחר מספר שעות התקשרנו שוב ואז נאמר שהמוכר אמר לנו בפירוש כשקנינו את הספה שאין אפשרות לבטל ואם אנחנו מבטלים את העיסקה אז אנחנו נידרש לשלם כ500 שח. מקריאת ההסבר באתר המועצה לצרכנות כתוב שדמי ביטול יהיו 5 אחוז או 100 שח הנמוך מביניהם. ואחכ כתוב שבעל עסק יכול לדרוש ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 30/12/2019 14:51 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 14:51:38 |
| החברה טוענת שניאלץ לשלם 200 שח דמי ביטול עסקה.
למרות שציינתי שחברת האשראי אמרו לנו בטלפון שהם לא גובים דמי ביטול ושהחוק מציין עד 100 שח. ענו לי שזה מה שמוכן בעל החנות. | |
|
|
|
| 1/1/2020 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 10:35:08 |
| שלום רב שלום,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן, בנוסף, היה והתשלום בוצע באשראי בית העסק רשאי לגבות עמלת אשראי שנגבה ממנו ובתנאי שימציא לצרכן הוכחה לכך.
היה ואתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות, הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם אתה לא עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 30/12/2019 14:10 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 14:10:50 |
| שלום,
מתקשרים אלי מעיתון פוד קיפוד וטוענים ששי לי חוב כלפיהם.
מעולם לא עשיתי מנוי לעיתון הנ"ל!!
בעבר היה לי מנוי לעיתון "אותיות" השייך לקבוצת "תכלת תקשורת", ויתכן שעיתון "אותיות" עשה לי מנוי ב"פוד קיפוד" ללא ידיעתי/ הסכמתי. גם עיתון "פוד קיפוד" שייך לקבוצת "תכלת תקשורת"
נאמר לי ש"תכלת תקשורת" פשטו רגל ולכן אין עם מי לדבר.
מה אני יכול לעשות במצב הנ"ל? תודה רבה | |
|
|
|
| 1/1/2020 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 10:13:13 |
| יהודה שלום רב,
על בית העסק להציג בפנייך ראייה להתקשרות כאמור.
הסכם חתום, שיחה מוקלטת או כל ראייה המבססת את טענתם להתקשרות.
יש להשיב להם בכתב, לציין כי מעולם לא התקשרת עמם בשירות ולדרוש אסמכתא לכך שהשירות נרכש על ידך.
| |
|
|
|
| 29/12/2019 11:14 |
אביגייל |
 | | מחבר: | אביגייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 11:14:02 |
| | קניתי נעליים ברשת מוכרת בקופה אמרו לי 230 ש״ח. שילמתי במזומן וקיבלתי קבלה. בקבלה היה רשום 229.90. כשניגשתי למוכרת וביקשתי את ה10 אגורות היא אמרה לי שבידיוק נגמר לה העודף ואם זה לא מפריעה לי שהיא לא תחזיר לי את ה10 אגורות האלה. אמרתי שלא והכל בסדר. שבוע אחרי שלחתי את בעלי לאותה חנות לקנות נעליים והחשבון שלו יצא 129.80. שוב בקופה אמרו לו שיצא 130 שקלים. הוא שילם במזומן ובקבלה היה רשום 129.80. הוא שאל את המוכרת איפה ה20 אגורות שהוא לא קיבל והיא נתנה לו את אותו התירוץ שבדיוק נגמר העודף ואם לא מפריע לו שהיא לא תחזיר לו את העודף. עכשיו שאלה.... האם מותר לעשות דבר כזה!? כי כל המחירים בחנות זה 99.90, 129.90, 229.90 וכו..... וכל עיסקה הם מעגלים את המחיר. | |
|
|
|
| 29/12/2019 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 15:23:04 |
| שלום רב אביגייל,
ראשית, תוכלי לראות את ההנחיות של בנק ישראל לעניין ביטול מטבע 5 אגורות, בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/Currency/PublicEnquiries/Pages/CancellationOf5Cents.aspx
במקרה שאת מתארת, אני, מציעה כי תפני אל הנהלת החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 29/12/2019 15:48 |
אביגייל |
 | | מחבר: | אביגייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 15:48:16 |
| | בעניין ה5 אגורות אני מבינה כי המטבע לא קיים, אבל 10 אגורות כן קיים וכל הנעליים בחנות הם אם 90 אגורות (99.90,69.90, 129.90 וכו...) וכששואלים מה המחיר הם מעגלים את המחיר ל 100, 70, 130 וכו... בקופה המחיר עובר הסכום של 99.90 אבל אומרים לך שזה 100 ולא מחזירים לך את ה10 אגוורות ונותנים תירוצים ובקבלה רשום שולם 99.90 החזר עודף 0.10 אגורות אבל הם לא מחזירים. מותר לעשות דבר כזה?! | |
|
|
|
| 1/1/2020 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 10:10:35 |
| אביגיל שלום רב,
חד משמעית חל איסור לבצע עיגול למעלה ויש להשיב לצרכן את כספו. | |
|
|
|
| 30/12/2019 09:11 |
זאב דזיאלושינסקי |
 | | מחבר: | זאב דזיאלושינסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 09:11:36 |
| צריך לחייב חברות על בסיס מנוי שנתי לשאול את הלקוח לפני חידוש מנוי שנתי, היה לי מנוי בחברת McaFee למשך שנה במחיר מבצע של Black Friday בסכום של 19.90 דולר אמריקאי, ולאחר שנה אף על פי שזה היה ב Black Friday שוב, החברה חייבה את.כרטיס האשראי שלי בסכום של 119.99 דולר, כמובן בלי לקבל את רשותי, יש לחייב חברות לבקש אישור מהצרכן לפני חידוש, לא רק ליידע.
חברות אכן נוטות ליידע את הצרכן לפני חידוש, אך תמיד מכתובת שמתחילה NoReply@company.com, וצריך לחפור שעות באתר על מנת למצוא את המייל, או את כפתור הביטול מנוי. בד"כ הולכים ל:-Help ואז מקבלים נושאים, תת נושאים ותשובות מוכנות אבל לא מגיעים למייל, כנ"ל כפתור ביטול נמצא אי שם חפור בדף נסתר באותיות קטנות בתוך דפים מלאים המידע לא רלוונטי. | |
|
|
|
| 1/1/2020 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 10:07:48 |
| זאב שלום רב,
היה ומדובר בחברה זרה, שאין לה סניפים במדינת ישראל, הרי שאינה כפופה להוראות חוק הגנת הצרכן הישראלי ומכאן שחלים עליה כללים אחרים לגמרי, והיא אינה כפופה להוראות הנוגעות לעסקה לתקופה קצובה המחייבת הסכמת הצרכן בעת חידוש שירות במחיר גבוה יותר. | |
|
|
|
| 29/12/2019 14:48 |
רומן.ש. |
 | | מחבר: | רומן.ש. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 14:48:27 |
| שלום
הזמנתי טיסה דרך חברת תעופה ישראלית
זוג מבוגרים + תינוק עד גיל שנתיים( לפי מה שידוע לי עד גיל שנתיים משלמים מיסים מסוימים על תינוק ולא על כרטיס טיסה,וגם לא מגיע לו מקום ישיבה ולא כבודה)
ברגעה שמיליתי את כל הפרטים יצאה לי מחיר 92 $ לנוסעה בלי לציין כמה משלם כל אחד, בסופו של דבר התברר לי ששני מבוגרים שילמו כל אחד 72 $ ותינוק שלא מגיע לו לא כיסא ולא כבודה שילם 150 $
בבירור שלי עם החברה נאמר לי שהמחיר 92 הוא ממוצע על כולם וכן יכלתי להזמין על תינוק כרטיס של מבוגר לשלם 72$ לקבל מקום ישיבה וכבודה אבל התינוק לא הייה מבוטח בביטוח תינוק, האם אין פה הטעיית צרכן ? איך אפשר להזמין כרטיס של מבוגר על תינוק ? האם אפשר באוטו צורה להזצים כרטיס תינוק על מבוגר ? כמובן שנאמר לי שאין אפשרות לשנות | |
|
|
|
| 30/12/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 10:19:06 |
| שלום רב רומן,
יש לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 31/12/2019 16:02 |
מיכאל שרון |
 | | מחבר: | מיכאל שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 16:02:08 |
| | חוצפה. מי זו החברה? שנדע לא לטוס איתם. | |
|
|
|
| 1/1/2020 07:52 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 07:52:41 |
| לצערי נתקלתי בתופעה המבישה הזאת במספר רב של חברות בעולם
יש מבצע על מבוגר אבל תינוק עולה הרבה יותר יקר
הפתרון שאני עושה בלי לקחת אחריות על כל מקרה- להזמין כרטיס רגיל | |
|
|
|
| 24/12/2019 20:32 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2019 | | שעה: | 20:32:55 |
| לפני מספר ימים גילתי הודעת מייל המודיעה לי שאני משלמת עבור שירות פנצ׳ר של חברת פנגו. אני מנויה של פנגו, אך כיוון שאני גרה בערבה השימוש שלי בשירות מצומצם מאד, מעולם לא בקשתי שירות פנצ׳ר ולא הייתי מבקשת שירות כזה מבלי לברר אם ניתן גם בערבה, כי לצערי מנסיוני רוב השירותים הללו אינם ניתנים בערבה. פניתי במייל לשירות לקוחות של פנגו ובקשתי להפסיק את השירות ולזכות אותי, אך הם טענו שלא מגיע לי זיכוי כי לטענתם בקשתי ב-14.3 את השירות דרך האפליקציה. לטענתם שלחו לי גם את ההסכם באותו זמן. הדבר אינו הגיוני בעליל כי ב-14.3 הייתי בערבה בה אין לי כל צורך בפנגו ואין לי בכלל מושג איך מבקשים את השירות באפליקציה. כמו כן בחיפוש במייל לא מצאתי כל הודעה או חיוב נוסף על השירות מפנגו.
סכום החיוב קטן וזה לא העניין, השאלה שלי איך יתכן שחברה מחזיקה את פרטי האשראי שלי ומשתמשת בה כרצונה? האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 26/12/2019 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 08:47:29 |
| שלום רב גילה,
עליך לפנות אל החברה בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/12/2019 09:51 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2019 | | שעה: | 09:51:42 |
| | פניתי לחברה עם בקשה להציג בפני הוכחה לבקשה שלי אבל הם מתחמקים ואמרו לי שיזכו אותי כמחווה שירותית... לכן אין לי כל מסמכים והדבר מטריד ביותר. פניתי שוב ובקשתי לשלוח לי הוכחה לבקשת שירות כי כאמור הבעיה לא כמה שקלים שחוייבתי אלא שימוש בכרטיס אשראי שלי מבלי בקשה או אישור שלי. השאלה האם אני יכולה לחייב אותם להציג בפני הוכחה? האם מותר לחייב אותי מבלי כל הוכחה שבקשתי את השירות? | |
|
|
|
| 29/12/2019 08:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 08:25:11 |
| שלום רב גילה,
אם פנית אל החברה בכתב באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות כפי שהוצע לך במענה לעיל.
לעניין שאלתך בדבר שמירת פרטייך, לכאורה, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority | |
|
|
|
| 29/12/2019 14:52 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 14:52:37 |
| שלחו לי קובץ שזה תוכנו:
הנדון: אישור הצטרפות לשירות פנצר
הרינו לאשר בזאת, כי ללקוח -- גילה,קיים מנוי פעיל בפנגו חניה סלולארית שמספרו 220099 החל
28/03/2011 מתאריך
יש לציין, כי הלקוח הצטרף לשירות פנצר הכרוך בסך של 1 שח בחודש לכל רכב בתאריך
(מספר הטלפון שלי) הנייד י"ע 14/03/2019
בברכה,
מוקד שירות לקוחות
פנגו חניה סלולארית
האם זה אישור? אין כאן כל הוכחה לכך שבקשתי את השירות! שלא לדבר שכתוב שזבה החל ב-2011 וכאילו הצטרפתי ב-3.2019 | |
|
|
|
| 29/12/2019 15:38 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2019 | | שעה: | 15:38:05 |
| אמרו שיזכו אותך אז למה לטחון את הנושא?
"ואמרו לי שיזכו אותי כמחווה שירותית". | |
|
|
|
| 31/12/2019 09:10 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 09:10:41 |
| משה
האם נראה לך תקין "שיטת מצליח" הזאת, שחברה שמחזיקה בכרטיס מחייבת כראות עיניה ואז, אם מגלים את זה - מזכה ואז הכול בסדר??
כך לדעתך דברים אמורים להתנהל? שום דבר לא נראה לך מסריח בזה?? | |
|
|
|
| 31/12/2019 10:53 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 10:53:43 |
| | דברים כאלו לא נראים לי תקינים אבל הנושא קורה גם בגלל חקיקה שמקילה על עסקים בארץ לבצע דברים כאלו. אין צורך לדון איתי בנושא כיוון שאת מעכבת כך תשובה מהמועצה. | |
|
|
|
|