| 5/1/2020 12:14 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 12:14:16 |
| היי
אם הגשתי תלונה על בית עסק שלא מוכן לזכות אותי
והוא לא עונה למכתב ששלחתם אליו
מה ההמשך טיפול במידה ולא עונה אני אמורה לקבל את הכסף בחזרה ? | |
|
|
|
| 5/1/2020 17:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 17:04:22 |
| שלום רב גיל,
במידה שיש פניה שלך במערכת, עליך לברר מול המטפל בפנייתך.
אם טרם הגשת תלונה- עליך בתחילה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/1/2020 11:29 |
אסתר |
 | |
|
| 5/1/2020 17:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 17:03:31 |
| שלום רב אסתר,
לא ברור מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם פנית אל החברה בכתב? אם כן, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
אם טרם פנית אל החברה בכתב, עליך לפנות אליהם בכתב ולאחריו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 5/1/2020 12:13 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 12:13:37 |
| היי
אם הגשתי תלונה על בית עסק שלא מוכן לזכות אותי
והוא לא עונה למכתב ששלחתם אליו
מה ההמשך טיפול במידה ולא עונה אני אמורה לקבל את הכסף בחזרה ? | |
|
|
|
| 5/1/2020 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 17:02:47 |
| שלום רב גיל,
במידה שיש פניה שלך במערכת, עליך לברר מול המטפל בפנייתך.
אם טרם הגשת תלונה- עליך בתחילה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/1/2020 19:06 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2020 | | שעה: | 19:06:05 |
| שלום וברכה
אשתי ביצעה רישום מידעתי עם כרטיס האשראי שלי לכונס נכסים ושלחה הצעת מחיר לרכב ללא ידיעתי וקיבלה הודעת זכיה לאחר מכן ניסתי להתקשר לבטל ולא ענו לי לאחר יותר משבוע התקשרו אלי ואמרו שזכיתי ואם אני רוצה לבטל צריך לשלם 10 אחוז האם יש לי זכות לבטל ללא הקנס
תודה רבה | |
|
|
|
| 5/1/2020 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 14:57:28 |
| שלום רב דוד,
מתי בוצעה העסקה (תאריך)?
מתי ניסיתי להתקשר ולבטל את העסקה(תאריך)? מתי התקשרו אליך(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק - לרכישת שירות- הביטול ייעשה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והמועד לביטול העסקה חלף, יהיה עליכם לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 5/1/2020 15:15 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 15:15:27 |
| שימי לב שיתכן ומדובר במידע כהגדרתו בחוק המחשבים ואז לא ניתן, לדעתי, לבטל את העסקה על פי החוק.
אולי אתה יכול לדווח לחברת האשראי על שימוש לרעה בכרטיס אבל אני לא יודע מה יהיו ההשלכות. | |
|
|
|
| 5/1/2020 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 16:25:04 |
| שלום רב דוד,
כמובן, אם הצרכן עומד בתנאים הקבועים בסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן (מקרים בהם לצרכן לא קמה זכות לבטל עסקת מכר מרחוק, בין היתר אם מדובר בעסקה לשירות מידע כקבוע בחוק המחשבים) | |
|
|
|
| 4/1/2020 19:06 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2020 | | שעה: | 19:06:13 |
| שלום וברכה
אשתי ביצעה רישום מידעתי עם כרטיס האשראי שלי לכונס נכסים ושלחה הצעת מחיר לרכב ללא ידיעתי וקיבלה הודעת זכיה לאחר מכן ניסתי להתקשר לבטל ולא ענו לי לאחר יותר משבוע התקשרו אלי ואמרו שזכיתי ואם אני רוצה לבטל צריך לשלם 10 אחוז האם יש לי זכות לבטל ללא הקנס
תודה רבה | |
|
|
|
| 5/1/2020 16:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 16:22:01 |
| שלום רב דוד,
מתי בוצעה העסקה (תאריך)?
מתי ניסיתי להתקשר ולבטל את העסקה(תאריך)? מתי התקשרו אליך(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק - לרכישת שירות- הביטול ייעשה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובתנאי שהעסקה לא עונה לאחד החריגים הקיימים בסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן.
היה והמועד לביטול העסקה חלף, יהיה עליכם לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 5/1/2020 11:29 |
אסתר |
 | |
|
| 5/1/2020 16:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 16:17:22 |
| שלום רב אסתר,
לא ברור מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם פנית אל החברה בכתב? אם כן, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
אם טרם פנית אל החברה בכתב, עליך לפנות אליהם בכתב ולאחריו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות.
| |
|
|
|
| 5/1/2020 10:56 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 10:56:34 |
| | שלום רב, פניתי לעורך דין שיכין לי הסכם מכירת בית שברצוני למכור, העורך דין הכין חוזה שלא נראה לי ובכלל כל ההתנהלות מולו היתה לא ברורה לי והרגשתי שהוא לא בעדי ורק רוצה את הכסף. לפני שהכין את החוזה לא אמר באופן מדויק מה המחיר שהוא רוצה עבור העבודה רק אמר ששעת עבודה שלו היא 500 שח ושעל העיסקת מכירה שהוא רוצה 10000 ש"ח. אני הבנתי שאני לא רוצה להמשיך איתו את ההיקשרות ושאני מעדיפה לעבור לעורך דין אחר. הוא ביקש תשלום של 2000 שח פלוס מע"מ עבור החוזה שהכין. הסכום נשמע לי גבוה מידיי ולא היה ידוע מראש. האם יש לי מה לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 5/1/2020 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 15:25:59 |
| שלום רב תמר,
הכלל הוא שהסכמים יש לקיים.
בכל מקרה, תתייעצי מול עו"ד פרטי.
| |
|
|
|
| 5/1/2020 15:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 15:33:19 |
| חוק הגנת הצרכן אוסר עליו להטעות אותך. מהחוק:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); | |
|
|
|
| 5/1/2020 09:28 |
טיאנה |
 | | מחבר: | טיאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 09:28:47 |
| שלום, הזמנתי רהיטים מאתר האינטרנט ישראלי. הרהיטים מייצרים בסין במשך כ 90 ימי עבודה. לכן יש לי כמה שאילות:
1. איך לחשב 90 ימי עבודה: כולל ימי שישי וערבי חג או לא קולל?
2. אם אני לא מקבלת את ההזמנה גם אחרי ש90 ימי עבודה עברו מה ניתן לעשות?
3. האם יש חוק שמאפשר לקבל פיצויים על הזמנה שלא סופקה בזמן? | |
|
|
|
| 5/1/2020 15:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 15:14:29 |
| שלום רב טיאנה,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, והיה ורשום 90 ימי עבודה עליך לספור את ימי העבודה ואם עובדים ביום שישי עליך לספור יום זה(ללא ימי מנוחה).
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ואולם היה והביטול נעשה עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ועל בית העסק להשיב את התמורה בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול, כקבוע בסעיפים 14ג ן-14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה ובית העסק מסרב לבטל את העסקה, בהתאם לקבוע בעסקת מכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 5/1/2020 04:56 |
חונה בחניון מגדל המאה - ת״א |
 | | מחבר: | חונה בחניון מגדל המאה - ת״א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 04:56:21 |
| אמש, חניתי כהרגלי בחניון מגדל המאה בתל אביב. תחת הסדר חניה של 15 שח ( במסגרת הסדר החניון עם הסטודיו שעובד במגדל ) . כשהגעתי ליציאה מהחניון בשל בעיית תקשורת , לא ניתן היה לשלם על החנייה לא במזומן ולא בכרטיס אשראי . והחניון ״ כלא״ את הרכבים ולא איפשר יציאה מהחניון . התקלה הייתה של החניון עצמו אבל לא נתנו לרכבים לצאת . כעבור 40 דקות - הודיע השומר בחניה שחייבים להוריד אפליקציה של מנויי החניון לטלפון האישי ולשלם דרך האפליקציה כדי שהמחסום יפתח . יש לציין גם , כי האפליקציה לא מודעת להסדר ההנחה הקיים ולכן , מי שרצה לצאת אחרי המתנה של למעלה מחצי שעה גם חוייב לשלם יותר מפי 2 מהמחיר שהיה אמור לשלם , וזאת. אחרי שנכפה עליו להוריד לנייד האישי שלו אפליקציה .
קראתי למשטרה - שהגיעה למקום ולא יכלה לחייב את השומר בחניון להרים את המחסום ולשחרר את הרכבים , ובמקום זה עמדה ו שיכנעה את בעלי הרכבים שהיא תעזור למי שלא יודע להוריד את האפליקציה . האם זה חוקי שבעלי חניון ינהגו ככה במקבלי השרות שלהם ???? מה ניתן לעשות בעיניין ??? | |
|
|
|
| 5/1/2020 15:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 15:04:11 |
| שלום רב אדון,
היות שאתה טוען כי יש ברשותך הסדר חניון, עליך לפנות אל שני הגורמים על מנת לברר את העניין,לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 2/1/2020 11:19 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2020 | | שעה: | 11:19:15 |
| האם אתר בארץ ששולח בדואר ישראל יכול לטעון שאינו לוקח אחריות במקרה של אי הגעה של החבילה לייעודה, כי הם שולחים ללא מספר מעקב, למרות שהם לוקחים תשלום סימלי על כך מעבר למחיר הקנייה?!
בנוסף, האם כשמגיעים לדף התשלום באתר וכל סימון שנבחר לגבי משלוח מופיע בחינם, אך בסופו של דבר נוסף לכל אופצייה תשלום, לא צריכים לתת את המשלוח בחינם כפי שמופיע, ולא לטעון שלא עומד בסכום והתריעו אחרי שהראיתי להם צילום מסך על כך, שהם שלחו התראה למתכנת על הבאג... לכאורה נראה על פניו כהטעייה צרכנית או משהו?! תודה על התשובה לשתי השאלות
| |
|
|
|
| 2/1/2020 17:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2020 | | שעה: | 17:45:04 |
| שלום רב דורון,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, לכן היה ופנית אל החברה ונתקלת בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
בנוסף, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 2/1/2020 22:21 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2020 | | שעה: | 22:21:48 |
| תודה על המענה.
רק מבקש לדעת לפני הכל, מה החוק אומר במקרה שהזמנתי מוצרים והם נשלחו בדואר ישראל ללא מעקב. במידה והחבילה אבדה בדואר, האם מגיע לי זיכוי מבית העסק ו/או מחברת האשראי לביטול העיסקה, גם אם בית העסק טוען שאין לו אחריות על המוצרים שנשלחו כך באתרו?! | |
|
|
|
| 5/1/2020 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 13:54:02 |
| שלום רב דורון,
במקרה שהחבילה אבדה, רק לשולח יש את האפשרות לפנות אל דואר ישראל לבירור העניין וכן לדרוש פיצויים ככל שעומדת לו הזכות מכח חוק הדואר.
על כן, במקרה בו החבילה לא מגיעה ליעדה (אליך), עליך להודיע לשולח על מנת שהוא יפנה אל דואר ישראל לבירור העניין.
והיות שיש הסכם התקשרות בינך לבין השולח, עליך לפנות אליו בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 5/1/2020 14:02 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 14:02:49 |
| | לא יכול לטעון שאינו לוקח אחריות כי אם היה יותר אחראי, היה שולח בדואר רשום. חפש בגוגל על עוולת הרשלנות. | |
|
|
|
| 3/1/2020 21:12 |
הלן שורץ |
 | | מחבר: | הלן שורץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2020 | | שעה: | 21:12:12 |
| ב 20.9.19 רחשתי מוצר(פה בארץ)דרך האינטרנט
עד היום לא סופק המוצר
החברה עונה לטלפון לא מחזירה הודעות למייל או לוואטספ ועד שכבר הצלחתי להשיגם אמרו שיבדקו ויחזרו אלי
בנתיים אין תשובה מהם ולא ניתן להשיגם
מה עושים במקרה כזה ? | |
|
|
|
| 5/1/2020 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 13:59:22 |
| שלום רב הלן,
פני אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים, ככל שיש ברשותך.
ובמידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/1/2020 11:29 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 11:29:25 |
| שלום רב.
לפני כ - 4 שבועות בני ביצע 8 עסקאות במיקמק (משחק וירטואלי ישראלי) עם כרטיס האשראי של אישתי בסכום כולל של 790 שקלים בפחות מ 24 שעות. העסקאות היו של מוצרים וירטואליים. השדות של האשראי ותעודת הזהות היו מלאות מראש בדפדפן ולכן הבן שלנו היה רק צריך ללחוץ על אישור. אחרי שגילינו את זה הורדנו את האפשרות כמובן.
ביקשתי ממיקמק לבטל את העסקה אבל אמרו לי ש"אנו לא מזכים על מוצר שהיה בו שימוש" .
נציגת חברת האשראי - לאומי מקס אמרה לי שזה נחשב "סכסוך משפחתי" ולכן הם לא יכולים לבטל את העסקאות.
3 דברים שמטרידים אותי בהתנהלות של מיקמק ושל חברת האשראי :
1. אין הגבלה על עסקאות. בני היה יכול גם באופן תאורטי להמשיך לרכוש בלי שום הגבלה. בפנייה שלי מיקמק אישרו את הדבר ש"למיטב ידיעתם אין הגבלה".
2. לא קיבלתי קבלות בזמן אמת של העסקאות. יש שדה של אימייל שהוא לא חובה. אם מזינים אותו נשלחים קבלות. אם לא מזינים אותו אין שום חיווי על כך שנעשו עסקאות. מיקמק טענו כי הם "מחוייבים לשלוח למי שמעדכן מייל (יש כאלה שאינם מעוניינים)". לאחר שביקשתי, הקבלות נשלחו אליי.
3. לאחר שעידכנתי אותם על הדבר, מיקמק חסמו את החשבון של בני ובכך בעצם מנעו ממנו להשתמש במה שקנה. כלומר הם לא מחזירים את הכסף, אבל גם נטרלו את כל מה שקנה.
האם בדרך ההתנהלות של מיקמק יש פגם? האם אני יכול לפנות לחברת האשראי בדרך אחרת?
תודה מראש,
שי | |
|
|
|
| 2/1/2020 12:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2020 | | שעה: | 12:53:10 |
| שלום רב שי,
עקרונית, סעיפים 5 ו-6 בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962 קובע כי:
"5. פעולה משפטית של קטין שנעשתה שלא בהסכמת נציגו ניתנת לביטול –
(1) על ידי נציגו, ואם אין לקטין נציג – על ידי היועץ המשפטי לממשלה, תוך חודש ימים לאחר שנודע להם על הפעולה;
(2) אם לא נודע לנציג או ליועץ המשפטי לממשלה על הפעולה – על ידי הקטין, תוך חודש ימים לאחר שהיה לבגיר.
סייג לביטול פעולות
6. פעולה משפטית של קטין שדרכם של קטינים בגילו לעשות כמוה, וכן פעולה משפטית בין קטין לבין אדם שלא ידע ולא היה עליו לדעת שהוא קטין, אינה ניתנת לביטול כאמור בסעיף 5, אף שנעשתה שלא בהסכמת נציגו, אלא אם היה בה משום נזק של ממש לקטין או לרכושו.
פעולות בטלות
6א. פעולה משפטית של קטין שהיא רכישת נכס באשראי או במקח-אגב-שכירות, שכירות נכס או קבלת שירות באשראי, אין לה תוקף, על אף האמור בסעיפים 5 ו-6, כל עוד לא באה עליה הסכמת נציגו; לענין סעיף זה, "אשראי" – לרבות תשלום בשיעורים."
על כן, באפשרותך לנסות לפנות אל החברה בהתאם לאמור בסעיף 6א בחוק.
| |
|
|
|
| 3/1/2020 15:39 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2020 | | שעה: | 15:39:39 |
| | תודה על התשובה. ניסיתי בגישה זו לבקש את ביטול החיובים והם ענו לי: "הנך אמור להפנות בקשה זו לחברת האשראי. כמבוגר בעל כרטיס אשראי- הכרטיס הינו באחריותך. מבחינתנו- השימוש נעשה על ידך ובאישורך, עם פרטי הזיהוי שלך". האם יש דרך נוספת בה אוכל לפעול? | |
|
|
|
| 5/1/2020 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 13:57:31 |
| שלום רב שי,
תפנה אל החברה בציון הוראות הדין, כמפורט לעיל.
לאחריו, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 3/1/2020 10:57 |
ירון ל. |
 | | מחבר: | ירון ל. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2020 | | שעה: | 10:57:36 |
| רכשתי מערכת אוסמוזה הפוכה בתאריך 09/12/2019 מטכנאי של א.ר. ליטק ואחרי כמה ימים הבנתי שהטכנאי עבד עלי מבחינה מקצועית . מלבד זאת עלות של המערכת הייתה מופרזת וגם החשבונית הייתה על שם אמא ולמרות שאת טען הטכנאי שהם אני (הבן) יכול לחתום עליה.
לאחר כמה ימים החלטנו שאנחנו רוצים להחזיר את המערכת בשל המסקנות שנאמרו מקודם .
אך אי אפשר להשיג את החברה בכלל. ניסינו ליצור קשר עם היצרן של המיני בר - חברת "אגמים פלוס" שחזרו אליי רק ב2/1/2020 כאשר ניסיתי למצור עמם קשר עוד ב15/12/2019.
האם זה הגיוני והאם הגשת תלונה תפתור את העניין? | |
|
|
|
| 5/1/2020 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 13:49:07 |
| שלום רב ירון,
האם בעת התקנת המוצר על ידי הטכנאי, מכר לכם את המוצר המדובר?
אם כך, מדובר בעסקת רוכלות, כקבוע בסעיף 14 בחוק הגנת הצרכן, שבמסגרתו לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת פרטים שרוכל חייב למסור לצרכן, המאוחר מבניהם ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים (מתכלים).
מתיאור בפנייתך ייתכן כי המוצר המדובר הינו טובין פסידים, ועל כן, לא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 14 בחוק הגנת הצרכן, כאמור ויהיה עליך לפעול בהתאם למוסכם בניכם, ככל שנמסר לך פרטים שרוכל חייב למסור לצרכן.
בכל מקרה, היות שהחברה לא משיבה לפניותייך, אני, מציעה כי תשלח מכתב מפורט לחברה ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 2/1/2020 19:48 |
מריה |
 | | מחבר: | מריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2020 | | שעה: | 19:48:49 |
| שלום,
לפני כשבוע קיבלתי דואר רשום על דוח מעיריית תל אביב על נסיעה בנתיב ציבורי בתאריך ה20.05. את ההודעה הראשונה לא קיבלתי אבל את ההודעה השניה קיבלתי לפני כשבוע, שבו מציין כי ההודעה הראשונה נשלחה ב24.11. כאשר שוחחתי עם עיריית תל אביב נאמר לי כי מכיוון ועברו 90 יום אני צריכה לשלם 50% ריבית. האם זה מוצדק? כאשר הדוח הוא מה20.5 וקיבלתי הודעה על הדוח לאחר כחצי שנה.
תודה | |
|
|
|
| 5/1/2020 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 13:31:14 |
| שלום רב מריה,
באפשרותך לפנות אל פניות הציבור בעירייה לבירור העניין. | |
|
|
|
| 2/1/2020 15:34 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2020 | | שעה: | 15:34:17 |
| שלום רב,
אשמח לברר אם קיים חוק בו רשתות, חברות גדולות וכו' מחוייבים לתת אפשרות ליצירת קשר שאינה באמצעות מכתבים בדואר. למשל, אם לא משיגה מענה בשירות לקוחות של רשת אופנה ורוצה לפנות באופן מתועד במייל.
כמו כן, באתרים בהם ניתן רק להשאיר הודעה דרך האתר, לא קיים חוק שמחייב מענה אוטומטי של האתר רק לאישור שליחת ההודעה?
אם כל זאת לא קיים, חבל.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 5/1/2020 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 12:27:09 |
| שלום רב עדי,
אין התייחסות בדין לעניין המתואר, עם זאת, אני, מציעה לך כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך.
| |
|
|
|
| 2/1/2020 15:11 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2020 | | שעה: | 15:11:32 |
| שלום רב,
הגעתי השבוע למשביר לצרכן על מנת לקנות תכשיט לאשתי.
בחרתי תכשיט ושאלתי את המוכרת האם אני יכול לשלם באמצעות כרטיס נטען של מועדון "ביחד" ומועדון "שלך" הנציגה אמרה לי שאין בעיה.
חזרתי למחרת עם הכרטיס טעון ב 4,500 ש"ח לשם רכישת הכרטיס ונציגה אחרת אמרה לי שאין בעיה וליוותה אותי לקופה על מנת שאשלם.
כשהגעתי לקופה הקופאית מסרה לי שאיני יכול לשלם את מלוא הסכום בכרטיס נטען אלא רק 50% מהעסקה. אמרתי לה ששתי נציגות שונות אמרו לי שאני יכול לשלם וכעת אני תקוע עם הכסף הזה בכרטיס ובמידה וארצה לבטל אצטרך לשלם קנס.
האם במקרה כזה הם לא אמורים לאפשר לי לשלם בכרטיס או לחלופין לפצות אותי בגין ההטעיה ובגין כך שאצטרך לשלם קנס ?
בתודה מראש,
שלומי | |
|
|
|
| 5/1/2020 12:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 12:15:38 |
| שלום רב שלומי,
חוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ואין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 2/1/2020 15:02 |
נחמן פאוסט |
 | | מחבר: | נחמן פאוסט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2020 | | שעה: | 15:02:29 |
| שלום רב,
נקבע לי ביקור טכנאי גז מטעם חברת הגז, מדובר בבדיקה אשר חברת הגז מחוייבת לעשות אחת ל5 שנים לפי חוק, הטכנאי לא הופיע ביום שנקבע, משכך פניתי לבקש פיצוי של 600 ש"ח לפי חוק הטכנאים אך החברה טענה שהחוק לא חל על ביקור מסוג זה והוא חל רק במקרה שמוצר נקנה מחברת הגז.
רציתי לברר האם אכן כך.
תודה רבה | |
|
|
|
| 5/1/2020 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 12:03:56 |
| שלום רב נחמן,
תיקון 55 בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" הורחב והוא חל גם בעבור בדיקות תקופתיות של מתקני גז, למידע רחב בעניין ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
על כן, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לפיצויים בסך 600 ש"ח.
ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/1/2020 14:21 |
ג'ני |
 | | מחבר: | ג'ני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2020 | | שעה: | 14:21:25 |
| היי
חברת הוט חייבה את אמא שלי שנה שלמה על ספק ותשתית שלא היו בשימוש
אמא שלי כבר כמה שנים מחוברת לבזק
לאחרונה לאחר בדיקת תדפיס של חברת אשראי היא שמה לב שמחייבים אותה ומשהו שקל כל חודש
לא קיבלה חשבוניות מהם אף פעם
לאחר שיחה עם הוט הם חיבו אותה עבור ספק ותשתית
האם ניתן לבקש מהוט החזר כל שהו על שירות שלא היה בשימוש והאם קיים איזשהו סעיף על כך בחוק
תודה | |
|
|
|
| 5/1/2020 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 11:58:22 |
| שלום רב ג'ני,
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אני, מציעה כי תפני אל שני בתי העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
לאחריו, אם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/1/2020 13:53 |
רפי |
 | | מחבר: | רפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2020 | | שעה: | 13:53:53 |
| שלום,
הזמנתי שירות של אלקטרה לטיפול בתקלה במזגן שאינו תחת אחריות או חוזה שירות.
תואם לי ביקור בין השעות 8-12 בבוקר אך הטכנאי לא הגיע עד השעה 2.
בשירות הלקוחות לא הצליחו ליצור קשר עם הטכנאי ולא לתת לי תשובה האם להמשיך להמתין לטכנאי והחלטתי לצאת מהבית.
לא ברור לי האם המקרה מכוסה ע"י חוק הטכנאים או שתקף רק למוצרים בתקופת האחריות ותחת חוזה.
תודה | |
|
|
|
| 5/1/2020 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 11:55:18 |
| שלום רב רפי,
מתיאור בפנייתך, לכאורה אינך עומדת בתנאים המקנים לך פיצויים מכח סעיף 18א(ד) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים", עם זאת, היה ונגרם לך נזק מוכח (כגון: הפסד יום עבודה) באפשרותך לתבוע בגין הנזק מכח פקודת נזיקין.
למידע רחב בעניין תוכלי לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 2/1/2020 13:52 |
אושרי חכמון |
 | | מחבר: | אושרי חכמון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2020 | | שעה: | 13:52:13 |
| שלום , במהלך עבודתי אני מקבל שרותים ומשלוחים מספקים שונים האם חוק הגנת הצרכן / טכנאים חל גם על התקשרויות מסוג זה ?
לדוגמא ספק אשר אוסף כלי עבודה לתיקון ומחזיר אותם ? האם הוא אמור גם לעמוד בתנאים ? | |
|
|
|
| 5/1/2020 11:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 11:49:24 |
| שלום רב אושרי,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שמדובר בעסקה בין שני בתי עסק, אנו מנועים מלסייע לך.
אני, מציעה כי תפנה אולי אל איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
|