| 31/12/2019 09:44 |
עידו לוי |
 | | מחבר: | עידו לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/12/2019 | | שעה: | 09:44:20 |
| בוקר טוב
הזמנתי חלק לרכב ממוסך המטפל ברכבי, בעת ההזמנה לחלק נאמר לי שהחלק לא במלאי וזמן האספקה שלו כשלשה שבועות היות והחלק מוזמן מחו"ל.
עלות החלק כ 3,500 ש"ח ונתבקשתי לשלם מקדמה של 500 ש"ח.
לאחר כשבוע מצאתי חלק תואם מפירוק בעלות של 600 ש"ח שפתר לי את הבעייה.
נגשתי למוסך וביקשתי לבטל את ההזמנה לחלק שהזמנתי היות והתקלה ברכבי נפתרה.
המוסך טוען שאינו יכול לבטל את ההזמנה כי החלק הוזמן מחו"ל במיוחד בשבילי ואין לו מה לעשות עם החלק לכשיגיע.
גם לי אין מה לעשות עם החלק מה עליי לעשות ומה הן זכויותיי?
| |
|
|
|
| 1/1/2020 15:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 15:06:59 |
| שלום רב עידו,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 1/1/2020 16:20 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 16:20:34 |
| | ואם החלק חשמלי, למה הוא לא יכול לבטל את העסקה לפי תקנות ביטול עסקה? | |
|
|
|
| 2/1/2020 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2020 | | שעה: | 14:41:17 |
| שלום רב משה,
אם מדובר במוצר חשמלי - על הצרכן לפנות אל בית העסק בהתאם לתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה), לנוחיות הצרכן להלן הקישור למידע הקיים באתר המועצה לצרכנות בעניין ביטול עסקה:
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations | |
|
|
|
| 7/1/2020 09:59 |
הגר |
 | | מחבר: | הגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2020 | | שעה: | 09:59:54 |
| שלום,
ומה אם לא קיים הסכם התקשרות עם המוסך בהזמנת החלק שהוזמן מהיצרן בחו"ל לרכב? ומדיניות החזרת המוצרים הרלוונטית להזמנת חלפים התלויה ליד הקופה אומרת שאין זכות ביטול ללקוח למעט במקרים הקבועים בדין ובתקנות הגנת הצרכן ביטול עסקה?
תודה רבה,
הגר | |
|
|
|
| 6/1/2020 09:02 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 09:02:13 |
| לפני כחודשיים קניתי מכם מחשב חדש של חברת HP בסך של 3200 שקלים.
לפני כמספר שבועות הבחנתי ברכיב usb תקול אצלי במחשב לאחר בירורים עם חברת HP הם הסכימו לפצות אותי במחשב חדש מאותו הדגם.
הגעתי לksp ב-31/12 כדי לממש את הפתק החלפה מהחברה ושם גיליתי כי הדגם אזל.
לאחר בירורים עם המוקד שלהם בסניף נמסר לי יש 2 דגמים ברשותם שהם מוכנים להביא לי במקום הדגם שקניתי או את הכסף בחזרה או שאבחר דגם מתקדם יותר ואצטרך להוסיף כסף.
את הכסף בחזרה שללתי בתוקף מכיון ואני חייבת מחשב בדחיפות ואת הקנייה קניתי במהלך השבוע של הblack Friday.
מצד שני הוצעו לי מחשבים עם מפרט דומה ופחות טוב ומתקדם כמו הדגם שקניתי מלכתחילה (מגוחך שאסכים להצעה).
במשך כל אותם ימים למעט היום חייתי בתחושה נוראית להצעות הממש מעליבות מצד החבר וגם הפסדתי זמן יקר ערך מכיוון ואני סטודנטית למערכות מידע וכל זמן כרגע שאני בלי מחשב פוגעת לי בצורה ישירה בלימודים שלי.
רק אתמול התבשר לי כי אני אקבל מחשב כמו הקודם שקניתי,רק לאחר כל הטלפונים והנסיונות הכוזבים להסביר להם שאני חייבת את המחשב שלי עם אותו המפרט וקבלת מענה מאכזב מצב הנציגים הטלפונים.
אשמח להתייחסות ומענה בהקדם האפשרי
| |
|
|
|
| 6/1/2020 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 13:25:32 |
| שלום רב טל,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן קובע כי הסעד הקיים לצרכן במקרה של הטעיה הינו ביטול עסקה.
במקרה שמוצר חשמלי הנמצא בשנת האחריות הראשונה נמצא תקול, על היבואן/יצרן, לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו (טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך) או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן, כמפורט בסעיף 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה.
| |
|
|
|
| 6/1/2020 08:54 |
כהן מרדכי |
 | | מחבר: | כהן מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 08:54:27 |
| האינצטילטור של הביטוח היה צריך להגיע ביום חמישי בין השעות 14:16 ולא הגיע הכלל .
טלפונים רבים לחברת הביטוח ולחברת נץ שמטפלת בנזקי המים לא הועילו .
התשובה תמיד זה בבירה ובטיפול .
האם במקרה כזה אני יכול לדרוש פיצוי ומי יפצה אותי על אי ההגעה , וגם על הנזקים לשכנה למטה במקרה שזה מכוסה בביטוח.
כהן מרדכי
0522561574 | |
|
|
|
| 6/1/2020 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 13:00:10 |
| שלום רב מרדכי,
בעניין זה באפשרותך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם לקבוע בהסכם.
היה ותתקל בבעיה, אתה רשאי לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 6/1/2020 13:25 |
משה |
 | |
|
| 5/1/2020 15:01 |
יוני |
 | | מחבר: | יוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 15:01:32 |
| לעניין חבילת נופש של טיסה ומלון(ולא כרטיס טיסה בנפרד) שנקנו מחברת תיירות
האם במקרה של עיכוב בטיסה ובהתאם לכך שינויים בשהות עצמה.
הדין הוא לפי חוק שירותי תעופה או לפי חוק אחר? | |
|
|
|
| 6/1/2020 09:07 |
יוני |
 | |
|
| 6/1/2020 09:07 |
יוני |
 | |
|
| 6/1/2020 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 13:21:27 |
| שלום רב יוני,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, בעניין איחור טיסה/הקדמת מועד הטיסה/ביטול, חוק שירותי תעופה מסדיר את הנושאים הללו, לנוחיותך, להלן הקישור לאתר המועצה לצרכנות בו תוכל לקרוא בהרחבה בעניין:
https://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general | |
|
|
|
| 6/1/2020 09:01 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 09:01:16 |
| לפני כחודשיים קניתי מכם מחשב חדש של חברת HP בסך של 3200 שקלים.
לפני כמספר שבועות הבחנתי ברכיב usb תקול אצלי במחשב לאחר בירורים עם חברת HP הם הסכימו לפצות אותי במחשב חדש מאותו הדגם.
הגעתי לksp ב-31/12 כדי לממש את הפתק החלפה מהחברה ושם גיליתי כי הדגם אזל.
לאחר בירורים עם המוקד שלהם בסניף נמסר לי יש 2 דגמים ברשותם שהם מוכנים להביא לי במקום הדגם שקניתי או את הכסף בחזרה או שאבחר דגם מתקדם יותר ואצטרך להוסיף כסף.
את הכסף בחזרה שללתי בתוקף מכיון ואני חייבת מחשב בדחיפות ואת הקנייה קניתי במהלך השבוע של הblack Friday.
מצד שני הוצעו לי מחשבים עם מפרט דומה ופחות טוב ומתקדם כמו הדגם שקניתי מלכתחילה (מגוחך שאסכים להצעה).
במשך כל אותם ימים למעט היום חייתי בתחושה נוראית להצעות הממש מעליבות מצד החבר וגם הפסדתי זמן יקר ערך מכיוון ואני סטודנטית למערכות מידע וכל זמן כרגע שאני בלי מחשב פוגעת לי בצורה ישירה בלימודים שלי.
רק אתמול התבשר לי כי אני אקבל מחשב כמו הקודם שקניתי,רק לאחר כל הטלפונים והנסיונות הכוזבים להסביר להם שאני חייבת את המחשב שלי עם אותו המפרט וקבלת מענה מאכזב מצב הנציגים הטלפונים.
אשמח להתייחסות ומענה בהקדם האפשרי
| |
|
|
|
| 6/1/2020 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 13:15:07 |
| שלום רב טל,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן קובע כי הסעד הקיים לצרכן במקרה של הטעיה הינו ביטול עסקה.
במקרה שמוצר חשמלי הנמצא בשנת האחריות הראשונה נמצא תקול, על היבואן/יצרן, לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן, כמפורט בסעיף 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה. | |
|
|
|
| 6/1/2020 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 13:16:19 |
| להלן הציטוט של סעיף 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה):
"... לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן." | |
|
|
|
| 6/1/2020 08:31 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 08:31:26 |
| שלום, עשיתי מנוי בבריכת הקאנטרי באר שבע.
לאחר חודשים החלטתי לבטל ולספוג את ההפסד, ניגשתי וביקשתי לבטל עקב הטעיה של החוגים וחוסר שימוש במנוי.
הם אמרו לי לכתוב מכתב ואחרי 30 יום המנוי יבוטל.
ביקשתי שיבוטל באופן מידי מכיוון שהחוגי הילדים שלהם ללא תוכנית וללא מדריכים מקצועיים.
הם סירבו לביטול מידי ולאחר המתנה של חודש הפך ההחזר כספי ל 50% מערך התשלום הראשוני.
בכל השיחות שלי עמם הם חוזרים ואומרים.
אנחנו מוגנים בחוק זכויות הצרכן.
האם יש לי אפשרות לעשות משהו?
בתודה מראש על התשובות | |
|
|
|
| 6/1/2020 12:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 12:52:39 |
| שלום רב דורון,
מה השירות שנרכש?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מה סוכם בהסכם ההתקשרות בניכם?
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 6/1/2020 07:35 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 07:35:20 |
| רכשתי לטובת מסיבת רווקות כל מיני אביזרים למסיבה.
ההזמנה נעשתה דרך אתר אינטרנט, ובחרתי באיסוף עצמי.
הרכישה נעשתה לפני שבוע והמוצרים עדיין אצלם (עדיין לא אספתי)
יום למחר הרכישה האתר הוזיל את כל המוצרים שרכשתי חוץ מפריט אחד.
שעלה במחיר.
ביקשתי לעשות הזמנה חדשה כי רציתי להוסיף דברים, וביקשתי אם היא תוכל לזכות אותי בהפרש
במקום שאבטל את ההזמנה ואעשה חדשה.
מציינת שאלו פריטים כמו חד פעמי.. פריטים בודדים.
שאלתי היא, אם אני עושה הזמנה.. ואני לא מרוצה מחלק מהפריטים.
האם אני מחוייבת להחזיר הכל?? לבטל את כל העסקה?
ושוב, החבילה עדיין אצלם. עדיין לא קיבלתי אותה. | |
|
|
|
| 6/1/2020 12:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 12:47:24 |
| שלום רב ליטל,
עקרונית,בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים(מתכלים).
על כן, בהנחה שאת עומדת בתנאים הקבועים בחוק, הביטול יחול על העסקה כולה ולא בחלקה.
היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים בדין, באפשרותך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 6/1/2020 07:13 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 07:13:10 |
| שלום,
רכשתי בחנות 2 מוצרי ריהוט.
לאחר כחודש תיאמו איתי מועד אספקה מטעם החנות(מנהל ההפצה), בפועל ההוהלה נעשית על ידי מוביל חיצוני.
האספקה תואמה בין השעות 16-19 כאשר בהוקר ההובלה המוביל התקשר ואמר שיגיע עד 20. בפועל, בשעה 20:4 שאלתי מה קורה ושאלתי ענה שיוצא ממקום לעוד הובלה ואז יגיע אלי. בפועל, זה היה אמור להיות אחרי השעה 23:00 ולאור העובדה שמדובר בהתקנה ורעש, ביטלתי ואמרתי לומשלא יגיע.
למחרת תיאמו איתי התקנה נוספת, כאשר הגיעו מסתבר שמוצר אחד הגיע פגום עם מכה, המוביל השאיר את המוצר ואמר שאפנה לשירות. לאחר פנייה לשירות, הודיעו לי שיזמינו מוצר חדש ויקח כחודש וחצי אספקה.
ביקשתי פיצוי בגין האיחור מעל 3 שעות ממנהלת שירות הלקוחות וזו בדקה ולאחר מספר ימים אמרה שלא מגיע לי פיצוי ואפשר לבטל את המוצר.
כמובן שלאור ההתנהלות, הסכמתי לביטול (המטמר מוסגר אצייןמכי לאור ההתנהלות נראה שבכלל לא הגיע המוצרנאחרת לא היו מבטלים), הביטול נעשה בשבוע האחרון של דצמבר.
החיוב היה בחודש אוקטובר באשראי.
לשאלתי מה עם הזיכוי, ענתה ששקים יוצאים רק ב-5/1 ואז יתאמו איתי מועד ללקיחת הריהוט ומתן השק.
מנכ"ל הרשת אמר שבגלל שביטלתי ותיאמתי מחדש מול חברת ההובלה, אני לא זכאי לפיצוי וכן התשלום היה לחברת ההובלה בנפרד ולכן אינם אחראים.
שאלתי - האם אכן בגלל שמדובר בחברת הטבלה חיצונית אני לא זכאי לקבל מהרשת פיצוי בגין אי הגעת מוביל?
מהו זמן סביר לקבלת זיכוי?
אני מניח שמאחר ומדובר במוצר פגום, זכות הביטול בכל מקרה עמדה לזכותי וזו לא טץ"טובה" שהם עשו לי, נכון?
תודה | |
|
|
|
| 6/1/2020 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 12:40:25 |
| שלום רב יובל,
היה והתשלום נמסר עבור ההובלה שולם לחברת ההובלה בנפרד הרי שיהיה עליך לפנות אל חברת ההובלות בעניין, למידע רחב בעניין תיקון 55 לסעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" תוכלי לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לעניין שאלתך האחרונה- עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
יש לציין כי במקרה בו לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, על הצרכן לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם לקבוע במדיניות.
לעניין פגם במוצר- חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך של המוצר.
| |
|
|
|
| 5/1/2020 22:46 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 22:46:18 |
| שלום רב
בחודש הקודם החזרתי ממיר עקב מעבר דירה לחברת כבלים. הטכנאי לקח את הממיר ולא אמר דבר. החודש הסתכלתי בחשבון וראיתי כי חייבתו אותי ב700 שקלים על נזק לממיר ולכרטיס החכם וזאת ללא ידיעתי בטענה שנגרם נזק לממיר. יש לציין כי הממיר היה תקין לחלוטין ולפני שהוחזר פעל ללא רבב. מה הן זכויותיי? תודה | |
|
|
|
| 6/1/2020 11:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 11:40:18 |
| שלום רב חן,
בעניין זה עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, אולם אם אין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, שבו רק בית המשפט רשאי להכריע. | |
|
|
|
| 6/1/2020 12:20 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 12:20:48 |
| | בהתנהלות סבירה הם היו צריכים לבדוק את הממיר והכרטיס בדירה ולרשום מסקנות ואישור שלך לכך בזמן האיסוף ולא היום. הייתי מבהיר להם זאת. אם לא עוזר אז אפשר לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 5/1/2020 14:29 |
אביחי |
 | | מחבר: | אביחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 14:29:16 |
| בס"ד
שלום וברכה,
קנינו מחברת kiwi.com טיסת קונקשן ממנצ'סטר לישראל עם עצירה בקרקוב, דהיינו, שתי טיסות.(תאריכי הטיסות הם 30-31 בדצמבר)
בשלב מאוחר יותר הבחנו כי הזמן בין טיסה לטיסה הוא שעה ו-40 דקות ומכיון שהיינו עם כבודה הבנו כי אין מצב להספיק את טיסת ההמשך.
לכן, בצעד של הגדלת ראש, רכשנו טיסה נוספת ממנצ'סטר לקראקוב, מוקדמת יותר, כך שנספיק לטיסת ההמשך מקראקוב לישראל.
התקשרנו לקיווי כדי לבדוק האם אפשר לבטל ולקבל החזר רק על הטיסה ממנצ'סטר לקרקוב ולמחרת גילינו במייל שביטלו לנו גם את טיסת ההמשך בלי שלרגע אחד ביקשנו כזה דבר...(השיחה עם החברה מוקלטת)
נדהמים והמומים יצרנו קשר עם חברת kiwi.com והתשובה היתה פשוט הזויה:
דיברתם עם מענה רובוטי, זה גרם לביטול הכרטיסים שלכם, תצטרכו לרכוש כרטיסים מחדש כי לא ניתן לבטל את הביטול.
סכום העסקה היה 3517 ש"ח על ארבעה כרטיסים וההחזר היה 216 ש"ח.
בלית ברירה, רכשנו כרטיסים נוספים לטיסה מקראקוב לישראל ןלמרבה האירוניה, את אותם הכרטיסים שביטלו לנו רק במחיר משולש מאלו שבוטלו(!!!)
מהן האפשרויות העומדות לרשותנו בכדי לקבל החזר\פיצוי על העוולה הזו?
האם זהו נושא שתוכלו לעזור לנו בו?
האם יהיה זה חוקי לבטל את העסקה דרך חברת האשראי?
בתודה מראש,
אביחי. | |
|
|
|
| 6/1/2020 09:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 09:15:00 |
| שלום רב אביחי,
עקרונית, היכולת לטפל היא בעיקר בתלונות לגבי חברות בישראל או כאלה שיש להן נציגות רשמית בישראל. קיים קושי לפעול מול חברות חוץ ולאכוף עליהן את הדין.
במקרה המתואר, באפשרותך לפנות אל שירות הלקוחות של החברה לבירור העניין ולאחריו תוכל לשקול פניה לעו"ד . | |
|
|
|
| 6/1/2020 11:23 |
אביחי |
 | | מחבר: | אביחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 11:23:13 |
| ומה באשר לביטול העסקה דרך חברת האשראי?
הסיבה יכולה להיות שלא קיבלתי את המוצר או כל סיבה הגיונית אחרת.
מהן ההשלכות המשפטיות - אם קיימות? | |
|
|
|
| 6/1/2020 12:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 12:12:50 |
| שלום רב אביחי,
עקרונית, חברת האשראי פועלת מכח חוק כרטיס חיוב ואינה צד לעסקה מלבד מקרים מסויימים המנויים בחוק כאמור. | |
|
|
|
| 5/1/2020 20:19 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 20:19:32 |
| שלום,
ביום שישי האחרון אחותי קנתה לי שני מעילים כאשר אחד מהם נקנה במחיר מלא והשני נקנה ב-80% הנחה כחלק ממבצע בחנות.
לא אהבתי את אחד מהם והיום באתי לחנות להחליף את המעיל במעיל אחר בעל אותו שווי, אך המוכרת לא הסכימה לתת לי להחליף בטענה שהוא נקנה במבצע.
אין לי מה לעשות עם המוצר.
מה החוק אומר לגבי החלפת מוצר שנקנה במבצע?
אציין ששני המעילים בעלי אותו שווי, ומשום מה המוכרת החליטה שהמעיל שאני לא אוהבת הוא זה שקיבל את ההנחה, מה שלא מחייב כלל.
תודה רבה! | |
|
|
|
| 6/1/2020 10:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 10:39:15 |
| שלום רב שרה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה, ושלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
לכן, היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה,עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
| |
|
|
|
| 6/1/2020 12:08 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 12:08:48 |
| קניתי את המוצר ביום שישי האחרון 03/1 ובאתי להחליף אתמול 05/01 לא עברו שני ימי עסקים
אני כן עומדת בתנאים? | |
|
|
|
| 5/1/2020 11:01 |
ירדן |
 | | מחבר: | ירדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 11:01:15 |
| | יש לי עסק וצריך להגיע טכנאי של מכשיר הסליקה. פעם אחת קבעו איתי ולא הגיעו ולא הודיעו לאחר בירור הסתבר שהם תיאמו לטכנאי תאריך אחר בטעות. האם מגיע לי פיצוי? עכשיו אני מנסה לקבוע איתם טכנאי מחדש והם דורשים המתנה של 4 שעות לטכנאי. האם זה תקין הזמן הזה? | |
|
|
|
| 5/1/2020 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 15:56:47 |
| שלום רב ירדן,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שהעסקה המדוברת נעשית בין שני בתי עסק, אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 6/1/2020 00:13 |
ירדן |
 | |
|
| 6/1/2020 11:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 11:57:26 |
| שלום רב ירדן,
תבררי אולי מול איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 5/1/2020 21:16 |
טום |
 | | מחבר: | טום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 21:16:55 |
| | שלום רכשתי לפני כחודש מוצר ושלחו לי אותו דרך דואר ישראל והוא לא הגיע החנות הגישה פנייה בדואר ישראל לבירור איפה המוצר לפני כשבועיים והדואר אמר להם שהפיצוי הכספי יהיה רק עוד כ21 יום (כשאני מחכה כבר שבועיים כי הפרוצדורה עם הדואר לקחה להם ככה ואני יודעת את זה כי הם נתנו לי מספר פנייה) החנות עונה לי שהיא תזכה אותי רק כשהיא תקבל את הזיכוי מהדואר (היא הציעה לי לשלוח את המוצרים שאבדו מחדש כולל פיצוי אבל איני רוצה) האם אני יכולה לבוא לחנות בתלונות? כי אני מעוניינת בזיכוי עכשיו מהחנות שרכשתי ולא לחכות עד שדואר ישראל יזכו | |
|
|
|
| 6/1/2020 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 11:09:14 |
| שלום רב טום,
עליך לפנות אל החברה לבירור העניין בהתאם להסכם ההתקשרות בניכם.
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/1/2020 19:51 |
אוסקר |
 | | מחבר: | אוסקר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 19:51:19 |
| | ב-1/12/2019 הזמנתי בערוץ הקניות כורסת טלוויזיה .יחד איתי הוזמנו,עפ"י נתוני האתר, יותר מ- 3000 יח' !!! למרות שחלפו מאז יותר מ- 14 ימי עסקים, המוצר עדיין לא סופק !!! וגם אין תחזית לאספקה !!! כל הפניות למוקד שירות הלקוחות של ערוץ הקניות לא זכו אלא להתחמקויות !!! האם אנו עדים ל"עקיצה" של 3000 לקוחות ? האם יש להם מוצר ? הצעתי להם לספק מוצר חליפי אך זכיתי לסירוב. נכון לעכשיו ירדו כפר שני תשלומים ומוצר אין !!! הציעו לי ביטול עסקה, אך סירבתי. אני מעוניין לקבל את המוצר שהזמנתי או מוצר חליפי שמפורסם בערוץ הקניות. כיצד לנהוג ? האם ניתן לתבוע אותם, באמצעותכם ? | |
|
|
|
| 6/1/2020 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 10:07:24 |
| שלום רב אוסקר,
עקרונית, במכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמקרה בו הביטול נעשה עקב אי אספקת המוצר במועד שנקבע הביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ועל בית העסק להשיב את התמורה בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול.
היה ואתה לא מעוניין לבטל את העסקה, באפשרותך לפנות אל החברה לבירור העניין
ואם נגרם לך נזק מוכח בשל איחור באספקה אתה רשאי לתבוע בשל כך. | |
|
|
|
| 5/1/2020 19:24 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 19:24:43 |
| שלום רב.
חלק מחברות התעופה אינן מפרטות את מחיר כרטיס הטיסה (גם חלק מסוכני הנסיעות).
הדבר מונע מהצרכנים לקבל החזר על מסי הנמל במקרה של ביטול טיסה או
אי הופעה לטיסה NO SHOW
מדובר בעלות נכבדת ממחיר הכרטיס .
מדוע אין המועצה לצרכנות כופה על אותן חברות ואותם סוכני נסיעות
להציג לפי החוק פירוט מלא של חשבונית כרטיס הטיסה
בברכה
אליעד
| |
|
|
|
| 6/1/2020 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 10:00:06 |
| שלום רב אליעד,
האם פנית אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך?
אם לאו, יש לפנות אל החברה בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/1/2020 19:02 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 19:02:30 |
| שלום רב,
נתקלתי בהצעה למינוי לחדר כושר באתר שלהם, ולאחר יצירת קשר נאמר לי שההצעה אינה תקפה. האם אני יכול לדרוש לקבל את ההצעה שהייתה באתר? אם כן, מכוח איזה סעיף חוק?
תודה רבה | |
|
|
|
| 6/1/2020 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 09:50:12 |
| שלום רב טל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 5/1/2020 16:20 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 16:20:42 |
| היי,
רציתי לדעת אם חנות עודפים יכולה למכור את המוצרים שלה בהנחה בהשוואה לחנויות ברשת, למרות שבחנות הספציפית הם לא נמכרו במחיר מלא. ההנחה היא בהשוואה למחיר בחנות עצמה או בהשוואה לחנויות ברשת?
תודה רבה!
קורל. | |
|
|
|
| 6/1/2020 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 09:33:59 |
| שלום רב קורל,
ככלל, בית עסק רשאי לקבוע את המחיר לפי שיקול דעתו ועל הצרכן לשקול את כדאיות העסקה.
| |
|
|
|
| 5/1/2020 13:15 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 13:15:40 |
| קניתי תוכנת מחשב לניהול העסק לפני מספר שנים
והחברה מחייבת אותי לשלם שירות שנתי לתוכנה
למרות שבפועל אני ממש לא משתמש במהלך השנה בשירות ואין לי תקלות
האם החוק מחייב אותי לעשות הסכם שירות או אני יכול לעבוד איתם לפי קריאת טכנאי
מה אומר החוק? | |
|
|
|
| 6/1/2020 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 09:02:27 |
| שלום רב בני,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היות ששאלתך נוגעת לעסקה שנעשית בעבור בית העסק ולא לשימושך האישי, ביתי או משפחתי (צרכן) אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 5/1/2020 10:11 |
אביעד |
 | | מחבר: | אביעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 10:11:00 |
| שלום רב,
רכשתי ספה ב4000 ש"ח
1) הספה הייתה תקולה - משענת נופלת(מתנדנדת), שלחו שירות שתיקן את הספה.
2) שוב המשענת נפלה אחורנית (מתנדנדת)
3) מקום הישיבה שקע
4) הספה הוחלפה בחדשה
5) פעם נוספת, המשענת נפלה אחורנית (מתנדנדת)
6) הספה הוחלפה פעם נוספת
7) הספה הגיע עקומה ולא ישרה.
בינתיים עברו כבר 7 חודשים ועוד מעט תגמר האחריות.
הרי המוצר הוא לכשעצמו לא טוב והראיה לכך שהוא ממשיך להתקלקל שוב ושוב ועם גמר האחריות יהיה לי מוצר לא טוב.
בשל כל הנ"ל אני לא נהנתי מהמוצר בכל התקופה.
אני לא מוכן להמשיך ככה ורוצה את כספי (אפילו אם אצטרך ללכת לבית משפט)
המוכר לא רוצה לזכות אותי.
מה הדין?
| |
|
|
|
| 5/1/2020 12:21 |
? |
 | |
|
| 6/1/2020 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 08:58:06 |
| שלום רב אביעד,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך של המוצר.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לתיקונים החוזרים והנשנים יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/1/2020 11:46 |
מיקה |
 | | מחבר: | מיקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 11:46:45 |
| רכשתי תנור של סאוטר באתר של מחסני חשמל. ב״מחיר הובלה רגילה״ מצויין עלות: 0 ש״ח (מצורף קישור). במדיניות הובלות כתוב שהמחיר הנקוב במחיר הובלה רגילה הוא לא בהכרח המחיר ויכול להיות שיהיה תשלום בהתאם לתנאים המפורטים. לא כתוב שום דבר אודות סאוטר. הזמנתי מאתר האינטרנט של מחסני חשמל ולא הייתה לי דרך לדעת בעת ההזמנה שחברה אחרת אחראית על חברת סאוטר בארץ (לא צויין).
יום לאחר ההזמנה מהאתר, התקשרו לתאם הובלה דרך חברת שליחויות נפרדת וגם בשיחה זו לא נאמר כלום על דמי משלוח. התנור סופק יום אחרי, והיום קיבלתי במייל חשבונית ממחסני חשמל על חיוב בסך 150 ש״ח. האם זה תקין? תודה
https://www.payngo.co.il/237106.html | |
|
|
|
| 5/1/2020 16:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2020 | | שעה: | 16:59:16 |
| שלום רב מיקה,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן קבוע כי על בית העסק להציג את המחיר הכולל כפי שמוגדר בסעיף 17א בחוק הגנת הצרכן- "מחיר כולל"- מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה."
על כן, היה ולא נמסר לך כי עלות ההובלה ישולם ישירות למוביל, יהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 6/1/2020 00:15 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2020 | | שעה: | 00:15:29 |
| | בתקנון שבאתר, יש רשימת ישובים שהמשלוח בתשלום. בדקת שאת לא ברשימה? | |
|
|
|
|