| 8/1/2020 18:09 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 18:09:44 |
| | פגע בי רכב לפני ארבעה חודשים והחברת ביטוח שלי התחילה לעבוד על התביעה. מאז עברתי חברת ביטוח כשהתביעה עדיין מתרחשת אך זה נראה שהם אינם מטפלים בה כמו שצריך..כשאני בודקת מה עם זה הם טועים שזה בטיפול ודימ מנפנפים אותי.. אחרי כמה זמן אני יכולה להגיש עליהם תלונה או לדרוש את הכסף שלי? | |
|
|
|
| 9/1/2020 16:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 16:39:19 |
| שלום רב אלה,
באפשרותך לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 8/1/2020 15:25 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 15:25:55 |
| שלום,קניתי חבילת הסרת שיער באמריקן לייזר בסך של 10 אלפים שח, לאחר כ3 טיפולים התגלה אצלי מחלת עור אוטואימונית ובזמן הטיפול בה נמנעתי מגירוי לעור לרבות הסרת שיער, לאחר שנה המחלה נרגעה(אך יכולה להתפרץ מחדש כתוצאה מפגיעה בעור)ורופא העור המטפל בי המליץ לי (גם בכתב) כי אסור לי להמשיך את טיפולי הסרת השיער.
פניתי עם המלצת הרופא לאמריקן לייזר בנוגע לביטול עסקה והם מורחים אותי כחודש ומנהלת הסניף אינה חוזרת לטלפונים שלי.
רציתי לשאול קודם כל האם יש מקום לתלונה על המריחה הדי מכוונת מכיוון אמריקן לייזר בנושא הטיפול בביטול העסקה וכמו כן האם המקרה שלי זכאי לביטול.
תודה | |
|
|
|
| 9/1/2020 16:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 16:23:44 |
| שלום רב גיל,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן מעוניין בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה, בתוך 3 ימים מקבלת הודעת הביטול.
ואולם, היה ובהסכם ההתקשרות צוין קנס יציאה יהיה עליך לשלמו.
לכן, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם לאחריו, לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 8/1/2020 15:22 |
אלי לוי |
 | | מחבר: | אלי לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 15:22:03 |
| שלום רכשתי מכשיר סלולרי דרך שופרסל אונליין
בקשתי שהספק שהוא גוף חיצוני יצור איתי קשר האם יש במכשיר שני בימים
הספק צא ענה לי והמוצר הגיע.
הוצאתי אותו מקופסת הקרטון והדלקתי
במשך חודש וחצי בקשתי לברר אם אני יוכל ובאיזה אופן להחזיר את המוצר
רק ממש לאחרונה נאמר לי כי מכיוון שהמוצר נפתח אינני יכול להחזיר אותו
לאחרונה פורסם בדוח שאתם כתבבתם כי שופרסלאונליין היא בין הכוכבים בנוגע לתלונות מוצדקות
אני שואל-
1. האם ניתן לקבל את הדוח הזה או תמצית ממנו.
2. האם ניתן להחזיר את המוצר כפי שהבנתי שאכן החוק מאפשר.
הייתי רוצה לקבל את הקביעה הזו כתובה.
3. מה ניתן לעשות כרגע כאשר בינתיים איני משתמש במוצר ואיני רוצה אותו, אך החברה כאמור מסרבת לאפשר לי להחזירו
בתודה,
חיים 0505788058 | |
|
|
|
| 9/1/2020 16:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 16:06:52 |
| שלום רב אלי,
לעניין שאלתך הראשונה- באפשרותך לקרוא בהרחבה בעניין בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news_251219
לעניין שאלתך השנייה והשלישית- עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה ובוצעה התקנה, בית העסק רשאי לדרוש תשלום בעבור ההתקנה לא יעלה על 100 ש"ח.
לכן, היה והמועד לביטול העסקה חלף, לא קמה לך זכות לבטל את העסקה, ויהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
יש לציין כי היה והצרכן עמד בתנאים הקבועים בחוק בעסקת מכר מרחוק, הרי שסירוב בית העסק לבטל את העסקה עקב פתיחת האריזה אינה מתיישבת עם הוראות הדין, והדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 8/1/2020 14:40 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 14:40:12 |
| שלום רב,
רכשתי מכנס ג'ינס דרך האינטרנט מחברת טרמינל X במידה 38.
המכנס, כפי שהובטח הגיע אלי באמצעות שליח עד הבית יום למחרת. עוד צוין כי אם ארצה להחזיר את המוצר מסיבה כזו או אחרת יש לי זכאות לשליחות נוספת עד הבית ללא עלות.
כשמדדתי את המכנס ראיתי שהוא קטן ואז הבחנתי שרשום עליו מידה 6.
פניתי לשירות הלקוחות וניסחתי הודעה שבה אני מציינת שקיבלתי בטעות מידה 6 למרות שהזמנתי מידה 38.
תשובתם היתה על ידי נציגה מטעמם - האם תרצי שנחליף לך את המכנס למידה 38?. מתוך התשובה הזו הבנתי שאכן נשלחה לי מידה שגויה. ביקשתי החלפה למידה הנכונה. לאחר כ- 10 ימים הגיע אלי המכנס ושוב במידה 6. פניתי לשירות הלקוחות וציינתי ששוב קיבלתי מידה לא נכונה או שמא מידה 6 זה ה- 38 שלהם. אותה נציגה שקיבלה את פנייתי הראשונה ענתה לי שאכן 38 זה ה- 6 שלהם והפנתה אותי לטבלת המידות. היא ציינה בפניי שמאחר וכבר השתמשתי בזכאות שלי לשליחות נוספת יהיה עלי לשלוח את המכנס בדואר ורק לאחר שיקבלו את המכנס חזרה ויבדקו מה מצבו יזכו אותי. כמובן שעניתי שההצעה הזו לא מקובלת עלי שכן אני הבנתי מההתכתבות הראשונה איתה שאכן קיבלתי מכנס במידה שגויה ולו היתה מציינת בפני כבר בפניה הראשונה ש- 6 זה 38 מן הסתם לא הייתי "מבזבזת" את השליחות הנוספת לה הייתי זכאית כדי לקבל את אותה מידה. האם הצדק איתי? מה יש באפשרותי לעשות? כרגע, היא מתעקשת שאשלח את המכנס בדואר. מה שגורר טרחה עבורי והוצאה כספית נוספת. שירותי הדואר אינם שירותים יעילים, אין לי יכולת לעקוב, אין לי שליטה מתי המוצר יגיע ובאיזה מצב ואז להיות נתונה להחלטתם אם לזכות אותי בכלל.
תודה
הילה | |
|
|
|
| 9/1/2020 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 15:48:55 |
| שלום רב הילה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב אי התאמה, אזי' הביטול ייעשה ללא תשלום דמי הביטול, כאמור.
בעניין ביצוע החלפה, עליך לעיין במדיניות של בית העסק, ולפעול בהתאם.
יש לציין כי, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, לכן, במידה שבית העסק לא יידע את הצרכן בעניין המדובר, הדבר עלול להוות הטעיה, בניגוד לסעיף 2, כאמור, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שמתיאור בפנייתך,אני מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 7/1/2020 13:02 |
פרח רותם |
 | | מחבר: | פרח רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2020 | | שעה: | 13:02:49 |
| שלום רב, אבקש לדעת כיצד מוגדרת עסקה מהסוג של רכישת מנוי שנתי לרכבת
אשמח גם לדעת אם ביטול החוזה תוך 15 שעות משעת רכישתו, כאשר לא נעשה בו שימוש כלל ב15 השעות הללו מחייב בחיוב סטנדרטי של ביטול עסקה (5% או 100 ש"ח הנמוך מביניהם? הרכבת חייבו 150 ש"ח | |
|
|
|
| 7/1/2020 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2020 | | שעה: | 17:30:43 |
| שלום רב פרח,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק (אינטרנט/טלפון)או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק- בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם,בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ואם הביטול נעשה לאחר שהשירות הוחל בנתינתו על הצרכן לשלם את התמורה היחסית. | |
|
|
|
| 8/1/2020 15:10 |
פרח רותם |
 | | מחבר: | פרח רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 15:10:32 |
| עסקה פרונטלית, ב31 באוקטובר. ב1 בנובמבר (יום שישי) הגענו לבטל באופן פרונטלי וגם התקשרנו לשירות לקוחות- נאמר שרק ביום ראשון ניתן לבטל, כך שמבחינתם חלפו 4 ימים מהקניה ב31.10 ב19 בערב ועד 3.11 ב8 בבוקר.
לא השתמשנו כלל במנוי (ניתן לראות במחשבי הרכבת את השימוש ברב-קו) וחוייבנו ב150 ש"ח- 37.5 ליום .
לטענתי- חלפו רק 15 שעות מהקניה לביטול, ולא ברור למה מנוי שנתי שעולה כ- 3750 ש"ח - ביטולו מחוייב לפי 37.5 ליום | |
|
|
|
| 9/1/2020 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 15:38:24 |
| שלום רב פרח,
עקרונית, בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מופיעה רשימה שעליהם חל זכות חרטה-ביטול עסקה , במקרה המתואר, השירות המדובר אינו מופיע בתקנות ביטול עסקה ועל כן, עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 8/1/2020 11:50 |
אנטולי |
 | | מחבר: | אנטולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 11:50:41 |
| שלום רב,
אשמח להתעייוצות בנושא שרות שירות מזגנים אלקטרה מסגרת אחריות שנה ראשונה,
הטכנאי של שרות בביקור של היום קבע שמזגן תקול וצריך להחליף כרטיס אלקטרוני.
פניתי לשרות לקוחות של אלקטרה בשאלות להלן:
תןך כמה זמן שרות אלקטרה מחוייבים לתקן את המזגן אחרי גילוי התקלה?
תשובתם הייתה לא ברורה -"אלייך להמתין לתיאום"
האם יש זמן מוגבל לתיקון התקלה ?
האם על הצרכן "נופל" יום חופש נוסף על מנת לתקן את התקלה במסגרת אחריות שנה ראשונה.
האם ניתן לדרוש להחליף לא רק חלק תקול אלא כל היחידה אם זה במסגרת אחריות שנה ראשונה.
בברכה,
אנטולי
| |
|
|
|
| 8/1/2020 12:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 12:10:02 |
| 3 ימים מיום הקריאה הראשון. אל תוותר להם.
אם נדרש יום ביקור נוסף, אפשר לטעון לרשלנות בכך שהטכנאי לא הביא אתו כרטיס בביקור הראשון ולדרוש הפסד שכר עבודה.
אינך זכאי ליחידה חדשה כרגע.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 8/1/2020 14:39 |
אנטולי |
 | | מחבר: | אנטולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 14:39:52 |
| תודה משה,
האם תוכל לפנות אותי לסימוכין לגבי 3 ימים?
תודה,
אנטולי | |
|
|
|
| 9/1/2020 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 15:27:39 |
| שלום רב אנטולי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי, יש שנת אחריות ראשונה, בחינם הניתנים על ידי היבואן/יצרן.
במקרה של תקלה במזגן, על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה, כמתואר בסעיף 7 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה:
"7. (א) טובין המפורטים בטור א' בתוספת השניה, יתוקנו במענו של הצרכן."
לנוחיותך, להלן הקישור לאתר המועצה לצרכנות בו תוכל לקרוא על תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) תשס"ו-2006 :
https://www.consumers.org.il/category/takanot_haganat_new
יצוין כי סעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן קובע כי במקרה שהתקלה לא תוקנה במסגרת האחריות, הדבר מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח. מכאן, שיש לפנות אל נותן השירות (כמפורט בתעודת האחריות) בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 7/1/2020 18:59 |
אולגה |
 | | מחבר: | אולגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2020 | | שעה: | 18:59:54 |
| | ברשת משקפיים קניתי משקפי שמש, שלמתי סכום מסוים במבצע של 50% הנחה.עדשות המשקפיים היו שרוטות,לכן לא לקחתי אותם,אלא מוכרת הזמינה חדשות מהמחסן המרכזי של החברה.בחשבונית מוכרת רשמה ''לא סופק'' ושמה חותמת של הסניף. מאז הגעתי פעמיים לסניף, כל פעם הגיע לסניף זוג משקפיים במצב לא ראוי,עדשות שרוטות. החלטתי לבטל עסקה, כי שילמתי כסף אך מוצר שרציתי מגיע במצב לא הולם. מנהלת הסניף מסרבת להחזיר כסף, כי קניתי משקפיים במבצע. האם החוק מגן עלי כאשר המוצר לא סופק? | |
|
|
|
| 8/1/2020 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 13:00:38 |
| שלום רב אולגה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
על כן, עליך לעיין במדיניות של בית העסק(שילוט מדיניות של בית העסק) והיה והמדיניות של בית העסק מטיבה ניתן לפנות אל החברה ולדרוש לפעול בהתאם למדיניות.
היה והמדיניות של בית העסק אינה מטיבה, באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר, כמפורט לעיל, ולדרוש לפעול בהתאם לקבוע בדין. | |
|
|
|
| 8/1/2020 15:06 |
אולגה |
 | | מחבר: | אולגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 15:06:34 |
| העניין הוא, שמרוב הנסיעות האלה לקניון וכל פעם לגלות מוצר פגום הוריד לי חשק מהקנייה. מנהלת סניף טוענת שיש לה במחסן 50 זוגות ובטוח ימצא זוג תקין. אני כבר לא מעוניינת בסחורה שלה ובטח לא מעוניינת להגיע לסניף 50 פעם. אני מעוננת לבטל עסקה, כי חויית קנייה היתה גרועה והתחרטתי מרכישת משקפיים בכלל.
בגלל שסחורה לא סופקה, אני רוצה לקבל את הכסף, היוא לעומת זאת טוענת שאין החזרות בגין מבצע 50%.
האם המצב נחשב להחזרה? הרי סחורה לא סופקה?
| |
|
|
|
| 9/1/2020 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 15:17:28 |
| שלום רב אולגה,
עקרונית,תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) לא חל על המקרה המתואר, ולכן לא קמה לצרכן זכות חרטה.
ועל כן, באפשרותך לעיין במדיניות של בית העסק (שילוט החזרת טובין)כמתחייב בסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן, ולפעול בהתאם.
היה ולבית העסק אין שילוט מדיניות החזרת טובין, הדבר עלול להיות בגדר הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בשל ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן, ואם כך פני הדברים, על הצרכן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 8/1/2020 14:35 |
ארינה מקרובסקי |
 | | מחבר: | ארינה מקרובסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 14:35:31 |
| שלום,
סגרתי עסקה של 10 טיפולים קוסמטיים מתוכם ביצעתי רק 2 ואני מעוניינת לבטל את העסקה כי אני לא מרוצה מהטיפול.
מציינת כי שילמתי מראש על כל הטיפולים.
מה החוק אומר על כך ? | |
|
|
|
| 9/1/2020 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 15:03:30 |
| שלום רב ארינה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי הוחל מתן השירות(תאריך)?
מתי הודעתם על ביטול העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בשירותי קוסמטיקה ואסתטיקה, לרבות הסרת שיער, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת החוזה, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והשירות בוטל לאחר שהוחל במתן השירות (במסגרת 14 ימים כאמור), אזי' על הצרכן, לשלם את התמורה היחסית.
לכן, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בדין, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 8/1/2020 13:18 |
נויה ביטון |
 | | מחבר: | נויה ביטון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 13:18:01 |
| שלום, אני מנסה להשיג חברה טלפונית שהפנתי אליהם תלונה באתר אודות מוצר שקיבלתי. באתר רשום שהפניה תענה עד 3 ימי עסקים וענו לי אחרי שבועיים. לא סופקתי מהתשובה ולכן אני רוצה לדבר איתם טלפונית. כשאני מתקשרת אליהם נאמר שיש אופציה להשאיר מספר לחזרה וכשאני בוחרת להמתין לנציג זה אומר שהשארתי מספר לחזרה ויחזרו אליי.( לא אומרים תוך כמה זמן).
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 9/1/2020 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 13:37:24 |
| שלום רב נויה,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
על מה התלונה?
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך.
לנוחיותך, מצ"ב קישור לאתר המועצה לצרכנות בו תוכלי לקבל מידע מפורט בעניין "חוק 6 דקות" תיקון 57 בחוק הגנת הצרכן:
https://www.consumers.org.il/category/6_min_law
| |
|
|
|
| 9/1/2020 14:47 |
משה |
 | |
|
| 8/1/2020 12:23 |
הפרש מחיר בקופה |
 | | מחבר: | הפרש מחיר בקופה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 12:23:09 |
| | מוכרת בחנות סירבה לתת לי מוצר במחיר שהוצג וגם לאחר שאלתי אותה שהאם זה המחיר. רק בקופה טענה שקיימת טעות והמחיר הינו יותר גבוה וסירבה בתוקף לתת לי את המוצר במחיר שהוצג. האם זאת עילה לתביעה? כיצד אני יכול לתבוע אותם? האם אני יכול להיעזר בכם? | |
|
|
|
| 9/1/2020 12:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 12:38:30 |
| שלום רב אדון,
האם המוצר נרכש?
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הוא המחיר המחייב הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
היה ובית העסק לא פועל באופן זה, רשאי הצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח מכח סעיף 31א(א)(5)בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 9/1/2020 14:20 |
הפרש מחיר בקופה |
 | | מחבר: | הפרש מחיר בקופה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 14:20:20 |
| | אכן כן, המוצר נרכש במחיר הגבוה מאחר והמוכרת סירבה למכור לי אותו במחיר שהוצג. | |
|
|
|
| 9/1/2020 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 14:36:08 |
| שלום רב אדון,
אם כך, במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל בית העסק ולאחריו אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/1/2020 13:20 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 13:20:57 |
| בעלי שילם על קורס אינטרנטי שהסוכן לחץ עליו לסגירה בטענה שהמחיר שמור לו לרבע שעה בלבד ולאחר מכן חוזר ל16000 שח , לאחר פחות מ24 שעות התקשרתי לסוכן וביקשתי לבטל את הקורס...הם לא מוכנים בטענה שלא ניתן לבטל קורס אינטרנטי וכי בעלי כבר נחשף לתכנים אותם הוא מקבל לאחר התשלום..צפה רק בשיעור הראשון ואציין שיש 10 שיעורי חינם משמע צפה בשיעור החינמי שמופיע באתר הקורס בדף הבית גם ללא תשלום.
מה ניתן לעשות?
מדובר בעמותה שהבנתי שיש בה ניהול לא תקין ומ2018 לא דיווחה לרשם העמותות..
השיעורים נראים במסך אפורים משמע לא נצפו לאחר הצפיה הסרטון הופך לצבעוני... משמע ניתן להוכיח שלא צפה בקורס הם מתעקשים שהוא נחשף אליהם (למרות שלא צפה בהם ) | |
|
|
|
| 9/1/2020 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 13:54:54 |
| שלום רב שירן,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם כדלקמן:
בעסקה מתמשכת- בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, היה והביטול נעשה לאחר קבלת השירות, על הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
בעסקה שאינה מתמשכת- ובלבד שהביטול ייעשה שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, ראשית, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקלו בבעיה, הגישו תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/1/2020 13:17 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 13:17:04 |
| בעלי שילם על קורס אינטרנטי שהסוכן לחץ עליו לסגירה בטענה שהמחיר שמור לו לרבע שעה בלבד ולאחר מכן חוזר ל16000 שח , לאחר פחות מ24 שעות התקשרתי לסוכן וביקשתי לבטל את הקורס...הם לא מוכנים בטענה שלא ניתן לבטל קורס אינטרנטי וכי בעלי כבר נחשף לתכנים אותם הוא מקבל לאחר התשלום..צפה רק בשיעור הראשון ואציין שיש 10 שיעורי חינם משמע צפה בשיעור החינמי שמופיע באתר הקורס בדף הבית גם ללא תשלום.
מה ניתן לעשות?
מדובר בעמותה שהבנתי שיש בה ניהול לא תקין ומ2018 לא דיווחה לרשם העמותות.. | |
|
|
|
| 9/1/2020 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 13:32:19 |
| שלום רב שירן,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם כדלקמן:
בעסקה מתמשכת- בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, היה והביטול נעשה לאחר קבלת השירות, על הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
בעסקה שאינה מתמשכת- ובלבד שהביטול ייעשה שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, ראשית, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקלו בבעיה, הגישו תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/1/2020 12:04 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 12:04:13 |
| שלום,
אנו מתגוררים קצת יותר משנה בדירה שנקנתה מקבלן. מיד לאחר הגשם הראשון אשתקד צצו בדירה בין 30-40 נקודות של רטיבות, חלקן בתקה וחלקן בקירות. פניות לקבלן לא נענות ברצינות וכרגע שוב הבעיות מחמירות עקב מזג האוויר.
מה החוק קובע במצב כזה והאם בכלל יש דרך לבטל את הרכישה?
תודה. | |
|
|
|
| 9/1/2020 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 13:00:47 |
| שלום רב קובי,
האם לא ביצעת בדק בית?
עליך להתייעץ מול עו"ד בטרם תפעיל את הביטוח . | |
|
|
|
| 8/1/2020 11:03 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 11:03:20 |
| שלום רב
רכשתי כיסאות מבית העסק אסף רהיטים בסניף בני ברק
הכיסאות הורכבו אצלי בבית והאריזה נזרקה
החלטתי שהמוצר אינו מתאים לי ואני מעונינת להחזיר את הכיסאות שלא נעשה בהם שמוש כלל.תוך יום הודעתי לבעל החנות שברצוני לבטל את העסקה
בינתיים אמר שיחזור טרם החזיר תשובה
שאלתי היא מה המדיניות במיקרה כזה
תודה | |
|
|
|
| 9/1/2020 12:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 12:24:58 |
| שלום רב טלי,
האם המוצר יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ושלא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
היות שהמוצר הורכב בביתך, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, כאמור לעיל, עם זאת, בית העסק מחויב להציג את שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, ועל כן, יש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
היה ולבית העסק אין שילוט מדיניות החזרת טובין, כמתחייב בסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן, הרי שהדבר עלול להוות הטעיה, בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, ולכן באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו,אם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 8/1/2020 10:11 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 10:11:56 |
| שלום,
קיבלתי חיובים בהוט מובייל:
1. יש לי 3 מכשירים והחברה ללא הודעה מוקדמת התחילו לחייב אותי על תא קולי 4.90 שח לכל מכשיר לטענתם בהתחלה הם שלחו S/M/S או במייל ביקשתי שיבדקו אם הם שלחו לי כי אני לא רואה את ההודעה .
בסוף לא היה בידם שום הוכחה לשליחת ההודעה ואחרי מספר של טלפונים ודיבור עם נציגים הם החליטו לזכות אותי בכסף שיחזירו לי ב12 תשלומים.
2. דרך הוט מובייל כהטבה שהייתה להם התחברתי לספק של הוט נט ללא לעלות כעבור חצי שנה ללא התראה הם העלו את זה ל9.90 וכעבור שנה שוב ללא התראה ל20 שח לקח כמה שיחות בשביל שהנציג יודה בטעות והם החליטו לזכות אותי בחלק מהסכום בשובר דרים קארד ולא בכסף כמובן עדיין לא קיבלתי את השובר.
רציתי לדעת אם יש לי עילה לתביעה נגדם ? והאם מגיע לי פיצוי ללא הוכחת נזק? | |
|
|
|
| 9/1/2020 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 11:58:26 |
| שלום רב אסף,
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,לאחריו, אם תתקל בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/1/2020 10:51 |
חנה ויצמן |
 | | מחבר: | חנה ויצמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 10:51:09 |
| ב30.12 חתמתי באמריקן לייזר על עיסקה בסך 7400 ואני מבקשת לבטלה.
לא קיבלתי העתק מהחוזה וגם לא הוסברו לי כל הסעיפים.
נאמר לי שעלי לשלם 20 אחוז מהסכום.
נא עזרתכם וחוות דעתכם.
תודה חנה 0548123352 | |
|
|
|
| 9/1/2020 11:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 11:40:43 |
| שלום רב חנה,
האם התחלת לקבל שירות?
עקרונית, בעסקה פרונטלית קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח תקנות ביטול עסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת החוזה, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהשירות הוחל בנתינתו על הצרכן לשלם את התמורה היחסית, והתשלום יושב לצרכן לא יאוחר משבעה ימי עסקים באופן בו בוצע התשלום.
היה והתשלום בוצע באמצעות כרטיס אשראי, ובית העסק שילם עמלת סליקה, הוא רשאי לגבות מהצרכן גם את העמלה, ובתנאי שיציג לצרכן את ההוכחה ששילם את העמלה. | |
|
|
|
| 8/1/2020 09:14 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 09:14:39 |
| הצטרפתי לפני 3 שנים לבנק חדש עם פטור מעמלות הבנק למשך 3 שנים. הבנק הודיע לי על שינויים בעמלות כיון שעברו 3שנים רק בחודש שלאחריו. פניתמ מיד לבנק לפני שגבו ממני עמלות על אותו חודש ועברתי למסלול ירוק שפוטר אותי מעמלות. בינתיים עברו שבועיים וראיתי שגבו ממני עמלות על החודש הקודם. האם יש התייחסות כלשהי של החוק לעניין זה? הבנקאית טענה שידעתי מראש שהפטור ל3 שנים ושלחו לי מכתב. למרות שהמכתב שנשלח היה באתר אינטרנט של הבנק וממש במקרה ראיתי אותו והוא היה רק באותו חודש שהעמלות התחילו . המכתב לא היה חודש מראש. וגם לא נשלח בדואר או sms. כך שיכולתי בדיעבד לפספס אותו.
האם יש חוק שמגן עליי?
תודה מראש | |
|
|
|
| 9/1/2020 11:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 11:23:01 |
| שלום רב הילה,
בעניין זה עליך לפנות אל הנהלת הבנק ולאחריו, פני אל הרגולטור- בנק ישראל, בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 8/1/2020 09:21 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 09:21:42 |
| | מס פעמים גיליתי בהגעתי הביתה שמכרו לי מוצר פג תוקף. והרגשתי זאת אחרי שטעמתי מהמוצר. החנות מסכימה להחליף את המוצר. השאלה אם אין דרך לקבל פיצוי כספי משמעותי על כזה דבר? הרי בטוח יש עוד הרבה אנשים שקונים ולא שמים לב לתוקף.. לפעמים אלו יכולים להיות ילדים.. | |
|
|
|
| 9/1/2020 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 10:17:13 |
| שלום רב הילה,
היה ונגרם לך נזק באפשרותך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין.
בנוסף, ישנו מידע בעניין חוק האחריות למוצרים פגומים שתוכלי לקרוא במדריך לסימון מזון ארוז מראש, באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/consumer-legal-aspects | |
|
|
|
| 30/12/2019 16:35 |
נתי |
 | | מחבר: | נתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/12/2019 | | שעה: | 16:35:04 |
| שלום,
לפני כשנה וחצי רכשתי מקרר דרך חנות אינטרנט עם שלוש שנות אחריות. יש לצייןכאותו מקרר נמכר ברשתות אחרות רק עם שנת אחריות. לפני כשבוע וחצי התקלקל המקרר והתקשרתי לדווח על התקלה ולהזמין טכנאי- נאמר לי לי כי אין לי אחריות וזה מה יש ולא יכולים לעזור לי. לאחר המון שיחות, הם הצליחו להסביר סוף סוף את עצמום, כי רשום אצלם כי האחריות היא לשנה בלבד ואני לא הצלחתי להוכיח כי יש לי אחריות לשלוש שנים. היה להם כנראה נורא קשה לפנות לחנות או לבקש ממני להסדיר את הנושא מול החנות. עוד במהלך השיחה הראשונה העברתי אליהם חשבונית, תעודת משלוח ופרטי המוצר עם תנאים כללים כפי שמופיע עדיין באתר שממנו קניתי כי יש שלוש שנות אחריות ( מופיעה על זה מס' הזמנה שלי שזהה לזו בחשבונית). ביוזמתי פניתי לחנות האינרטרנט והם אמרו שיסדירו את זה ויחזרו אלי. לאחר שלא חזרו אלי, פניתי אליהם ונאמר לי כי הם מחכים לתשובת האחראי אצלם בחנות כדי לבדוק האם באמת דבריי נכונים. העניין נמשך כבר יותר משבוע וחצי ובינתיים המשפחה ללא המקרר. לטענתם של נותני השירות לאחר שאיימתי בתביעה, אני צריך להציג להם תעודת אחריות סטנדרוית שבה רשום כי האחריות לשנה- ליידה מחיקה וחותמת מהחנות שבה רשום כי האחריות לשלוש שנים.אין לי כזאת חותמת. האם לדעתכם יש כאן הילה לתביעה? יש לי דף פרטי מוצר עם הכיתוב שחור על גבי לבן כי האחריות לשלוש שנים. | |
|
|
|
| 31/12/2019 18:29 |
נתי |
 | |
|
נתי |
 | |
|
נתי |
 | |
|
| 1/1/2020 17:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2020 | | שעה: | 17:08:40 |
| שלום רב נתי,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי יש שנת אחריות אחת, בחינם, עם זאת סעיף 15 בתקנות הגנת הצרכן( אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי:
"15. (א) יצרן, שנטל על עצמו חיובים נוספים על אלה המפורטים בתקנות אלה, לרבות תקופת אחריות ארוכה יותר, יפרט אותם בתעודת האחריות; היו החיובים הנוספים מסויגים ביחס לאלה המפורטים בתקנות, יצוינו בתעודת האחריות בנפרד, ובאותיות בולטות לעין, תחת הכותרת "אחריות נוספת מוגבלת"."
על כן,במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל החברה
בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 8/1/2020 18:54 |
נתי |
 | | מחבר: | נתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 18:54:17 |
| תודה רבה על התשובה המפורטת:)
שאלה: במידה ובפרטי המוצר המשויכים להזמנה רשום כי המוצר מגיע עם שלוש שנות אחריות, אך בתעדות האחריות הסטנדרטית רשום רק שנת אחריות אחת, האם היבואן או המוכר צריכים לקחת על כך אחריות? היתי צריך לדרוש מהמוכר מחיקה ידנית של המילה שנה אחת , תיקון לשלוש שנים וחותמת לייד זה? האם הקונה צריך להתעסק בכל הדברים האלה? הם לא אמורים להחזיק רישומים למי ואיך הם מכרו?.
סוגיה נוספת:
על פי הפרסום, המקרר מגיע עם שלוש שנות אחריות מלאות ו-7נוספות על המדחסבתוספת תשלום. לטענת היבואן כדי לקבל הרחבת האחריות הייתי צריך לפנות בחודש הראשון לאחר הקניה. העניין נשמע לי הזוי לכן ביקשתי נהלים ובדקתי בתעודת האחריות- אין שום דבר כזה. אם זאת הם מתעקשים?! האם הילה לתביעה?:) | |
|
|
|
| 8/1/2020 18:55 |
נתי |
 | | מחבר: | נתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 18:55:01 |
שאלה: במידה ובפרטי המוצר המשויכים להזמנה רשום כי המוצר מגיע עם שלוש שנות אחריות, אך בתעדות האחריות הסטנדרטית רשום רק שנת אחריות אחת, האם היבואן או המוכר צריכים לקחת על כך אחריות? היתי צריך לדרוש מהמוכר מחיקה ידנית של המילה שנה אחת , תיקון לשלוש שנים וחותמת לייד זה? האם הקונה צריך להתעסק בכל הדברים האלה? הם לא אמורים להחזיק רישומים למי ואיך הם מכרו?.
סוגיה נוספת:
על פי הפרסום, המקרר מגיע עם שלוש שנות אחריות מלאות ו-7נוספות על המדחסבתוספת תשלום. לטענת היבואן כדי לקבל הרחבת האחריות הייתי צריך לפנות בחודש הראשון לאחר הקניה. העניין נשמע לי הזוי לכן ביקשתי נהלים ובדקתי בתעודת האחריות- אין שום דבר כזה. אם זאת הם מתעקשים?! האם הילה לתביעה?:) | |
|
|
|
| 8/1/2020 18:55 |
נתי |
 | | מחבר: | נתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 18:55:30 |
סוגיה נוספת:
|
|
|
| 8/1/2020 18:56 |
נתי |
 | | מחבר: | נתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 18:56:21 |
סוגיה נוספת:
|
|
|
| 8/1/2020 09:21 |
matan margalit |
 | | מחבר: | matan margalit (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 09:21:30 |
| שלום רב
יצא לי לקנות רהיט בעסק שבדיעבד הסתבר שלא מספק את הסחורה או שהסחורה פגומה.
לאחר בדיקה קצרה ברשת ראיתי שיש עוד מאות תלונות של אנשים שלא קיבלו את הסחורה לאחר ששילמו כבר מראש.
שאלתי היא האם ולמי ניתן לפנות כדי שעסק זה יסגר? לא הגיוני שכל כך הרבה אנשים יפגעו כאשר ידוע שזהו עסק של נוכלים.
תודה | |
|
|
|
| 8/1/2020 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 15:25:44 |
| שלום רב מתן,
חסרים פרטים- מתי נרכש המוצר (תאריך)?
האם שלחת לחברה מכתב?
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, אשמח אם תגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
|