| 9/1/2020 17:25 |
עידן חדד |
 | | מחבר: | עידן חדד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 17:25:54 |
| בתאריך 06.01.2020 התנתק לנו האינטרנט.
דיברתי עם בזק בינלאומי והם לטענתם אמרו שזה בעיה בתשתית ושהם הזמינו לנו טכנאי שיגיע אלינו עד התאריך 09.01.2020 בשעה 17:00.
טכנאי לא הגיע אלינו ואנחנו שלושה ימים ללא אינטרנט.
רציתי לדעת מה ניתן לעשות בנוגע למצב הנוכחי שנגרם לנו הן מבחינת בזק שאחראית על התשתית , הן מבחינת בזק בינלאומי שאחראית על הספק אינטרנט והן מבחינת הטכנאי שלא הגיע. | |
|
|
|
| 12/1/2020 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 12:57:03 |
| שלום רב עידן,
עקרונית, תיקון 55 בחוק הגנת הצרכן לסעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה, "חוק הטכנאים" קובע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה בו נקבע ביקור טכנאי, בהתאם לחוזה למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות הטובין הנמצאים אצל הצרכן, וכי החוק קובע כי זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, למידע רחב בעניין ראי באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לאחריו, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 9/1/2020 13:27 |
michal krieger motolla |
 | | מחבר: | michal krieger motolla (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 13:27:45 |
| | התקשרתי לחברת בלומברג לבקש ביקור טכנאי בשל תקלה במייבש. קבעו לי ביקור ביום ראשון, ודרשו תשלום מראש ביום חמישי. האם זה חוקי? נראה לי שלא מגן עליי כצרכנית. אם הטכנאי לא יגיע...הכסף כבר הועבר | |
|
|
|
| 12/1/2020 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 12:48:30 |
| שלום רב מיכל,
האם המוצר נמצא בתקופת האחריות הראשונה?
ככלל, תיקון 55 בחוק הגנת הצרכן לסעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה, "חוק הטכנאים" קובע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה בו נקבע ביקור טכנאי למוצר הנמצא בשנת האחריות וכי החוק קובע כי זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, למידע רחב בעניין ראי באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 9/1/2020 15:45 |
רוול |
 | | מחבר: | רוול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 15:45:37 |
| היי
תיאמתי עם חברה מסויימת הגעה להחלפת ממיר
תיאמו איתי להגעה בין 12-15 (אני יודעת מהאתר שטווח הזמן המותר הוא רק שעתיים)
מה שכן, החברה לא מגדירה את זה כטכנאי, אלא כשליח
האם יש מה לעשות במידה והם מאחרים? האם יש פיצוי? האם מותר להם לתאם לטווח של 3 שעות הגעה? | |
|
|
|
| 12/1/2020 12:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 12:47:50 |
| שלום רב רוול,
עקרונית, תיקון 55 בחוק הגנת הצרכן לסעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" הורחב והוא חל על התקנה או פירוק ציוד וכן הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל),ובו נקבע כי זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, שאם כן, הצרכן רשאי לדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק בסכום של 300 ש"ח, למידע רחב בעניין,תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
| 9/1/2020 15:09 |
בכר יעקב |
 | | מחבר: | בכר יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 15:09:24 |
| | שלום רב רכשתי לפני כשנתיים שואב אבק נטען ובחשבונית רשום אחריות ל 3 שנים הבאתי את השואב לחנות שממנו רכשתי קיבלתי אשור מסירה וחיכיתי חודשיים עד שחזר מתיקון אך לא תוקן משום שהיבואן טוען שאין אחריות על הסוללה ובעל החנות שנתן לי ל 3 שנים אחריות זה למעשה על אחריותו וזה לא על דעת היבואן כרגע השואב הוחזר לי ללא תיקון האם ההיגיון הבריא אומר לי פשוט שאני צריך לדרוש מבעל החנות את תיקונו של השואב או החזר כספי כאשר לא מוזכר שום הגבלה לגבי הסוללה בתעודת האחריות תודה מראש | |
|
|
|
| 12/1/2020 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 12:41:01 |
| שלום רב יעקב,
אם כך, יש לפנות בכתב הן לבית העסק והן אל נותן השירות (כמפורט בתעודת האחריות), לאחריו, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 8/1/2020 17:27 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 17:27:45 |
| שלום, כרטיס ברשותי פג תוקף ב 9.2019.
האם קיימת אפשרות להאריך תוקף לכרטיס ? לקבל את הכסף | |
|
|
|
| 9/1/2020 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 16:36:49 |
| שלום רב אילן,
עקרונית, סעיף 14ח בחוק הגנת הצרכן דן בסוגיה של תווי קנייה(הסעיף חל על תווי קנייה שיונפקו מיום 1.7.14)
לכן, במידה שתוקפו חלף, אין הוראות דין המחייבות להאריכו . | |
|
|
|
| 10/1/2020 11:09 |
אילן |
 | |
|
| 12/1/2020 11:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 11:20:14 |
| | אם ביררתי מול בית עסק והתשובה היתה שלילית, הרי שלכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין. | |
|
|
|
| 9/1/2020 13:27 |
michal krieger motolla |
 | | מחבר: | michal krieger motolla (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 13:27:34 |
| | התקשרתי לחברת בלומברג לבקש ביקור טכנאי בשל תקלה במייבש. קבעו לי ביקור ביום ראשון, ודרשו תשלום מראש ביום חמישי. האם זה חוקי? נראה לי שלא מגן עליי כצרכנית. אם הטכנאי לא יגיע...הכסף כבר הועבר | |
|
|
|
| 12/1/2020 11:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 11:04:13 |
| שלום רב מיכל,
האם המוצר נמצא בתקופת האחריות הראשונה?
ככלל, תיקון 55 בחוק הגנת הצרכן לסעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה, "חוק הטכנאים" קובע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה בו נקבע ביקור טכנאי למוצר הנמצא בשנת האחריות וכי החוק קובע כי זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, למידע רחב בעניין ראי באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 18/12/2019 10:56 |
ירין |
 | | מחבר: | ירין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 10:56:40 |
| רכשתי בשתי עסקאות נפרדות בעסקה אחת כרטיסים הלוך בעסקה אחרת כרטיסים חזור, העסקה של הכרטיסי חזור נרכשה טלפונית בשיחה עם נציג החברה בשם אייל בתאריך 12.12.19 העסקה כוללת 5 כרטיסי טיסה מצרפת לישראל בעלות של 9093 ש”ח, כאשר באתי לבטל אחריי יומיים-שלושה אמרו לי במייל שלא ניתן לבטל ע”פ החוק להגנת הצרכן ולכן התקשרתי ונציגה בשם ספיר בדקה ואמרה לי שכן ניתן לבטל ולשלוח מייל שוב, פעלתי לפי הנחותיה אך לצערי חזר אליי המנהל יורם ואמר לי שלמרות שאני זכאי לחוק הוא ינסה את מזלו בבית משפט, לאחר מכן שלח לי מייל ובו הוא מסביר שאיני זכאי להחזר מכיוון שיש פחות מ7 ימים ממועד הטיסה(למרות שהיו יותר מ-10), מכיוון שצריך להסתכל על הכל כעסקה אחת וההתחלה של העסקה היא בטיסת ההלוך ב24.12, אינני יודע אם זה נכון אך בכל מקרה אני רכשתי את הטיסות בשתי עסקאות נפרדות כמו שציינתי למעלה ולכן זה לא מתקבל, מה גם שלא קיבלתי לגבי העסקה של טיסות החזור מסמך גילוי כלשהו או קבלה או מספר הזמנה ולכן אני מבקש את זכותי להגנה ע”פ חוק הצרכן יורם המנהל גם טוען שהוא בטוח בטענתו שכן הואט לא צריך לקחת אחריות על מפעיל זר שנחשב צד ג’ לטענתו .
| |
|
|
|
| 19/12/2019 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2019 | | שעה: | 08:52:02 |
| שלום רב ירין,
לא ציינת את המועד לקבלת השירות(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס), ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
מכאן, שעליך לבדוק אם אתה עומד בתנאים שהודעת הביטול נעשתה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות. | |
|
|
|
| 10/1/2020 11:06 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2020 | | שעה: | 11:06:22 |
| | יש לי הרגשה שחברת smartair פועלת בצורות לא קבילות ועובדת על לקוחותיה , אני מאפריל 2019 מחכה לכסף על כרטיסי טיסה שרכשתי דרכם ובאיזה לא יצאה לפועל מכיוון שחברת התעופה הפסיקה להגיע לארץ , מאוד מוזרה ההתנהלות שם מול אותו אדם בשם יורם | |
|
|
|
| 8/1/2020 20:35 |
ליהי |
 | | מחבר: | ליהי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 20:35:53 |
| קניתי מוצר בעסקה טלפונית יום למחרת החלטתי לבטל את העסקה. מהעסק נאמר לי שהמוצר כבר יצא למשלוח ובדרך אליי ושאחזיר את המוצר ואקבל זיכוי.
באותו היום הגיע המשלוח וסירבתי לקבל אותו מחברת המשלוחים.
המוצר הגיע חזרה לעסק כעת הם מעוניינים להוריד מסך הזיכוי את עלויות המשלוח שהם צריכים לשלם. האם זה כחוק? | |
|
|
|
| 9/1/2020 16:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 16:51:36 |
| שלום רב ליהי,
מהו המוצר שנרכש?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ועל בית העסק להשיב לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול בניכוי דמי הביטול, כאמור לעיל, ועל הצרכן להשיב את המוצר לבית העסק.
| |
|
|
|
| 9/1/2020 18:40 |
ליהי |
 | | מחבר: | ליהי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 18:40:54 |
| | כמו שאמרתי בית העסק אמר שיזכה אותי אבל את עלויות המשלוח ששילם מוריד לי מהזיכוי האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 9/1/2020 18:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 18:55:24 |
| | כפי שציינתי לעיל, במקרה שהצרכן עומד בתנאים הקבועים בדין, עליו להשיב לבית העסק את המוצר, דהיינו, על הצרכן לשאת בהוצאות הכרוכות בהשבת המוצר לבית העסק. | |
|
|
|
| 9/1/2020 10:28 |
חנן |
 | | מחבר: | חנן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 10:28:41 |
| שלום ,
שמעתי על חוק שמחייב את המוסך/את חברת הביטוח להחליף לרכב שנמצא עד שנתיים
על הכביש לחלקים מקוריים בלבד היום החלפתי שמשה לרכב שלי כיון שרכב שנסע לפני העיף לי אבן על השמשה ושבר אותה במוסך שמו לי שמשה חליפית בטענה שחברת הביטוח לא מכסה את המקורית אשמח לדעת מה אומר החוק
| |
|
|
|
| 9/1/2020 18:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 18:06:54 |
| שלום רב חנן,
ראשית, יש לפנות אל הגורמים הללו לבירור העניין, היה ותתקל בבעיה, באפשרותך לברר מול הרגולטור- המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
חנן |
 | |
|
| 9/1/2020 18:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 18:47:38 |
| שלום רב חנן,
היות שכתבת בפנייתך כי : "שמעתי על חוק שמחייב את המוסך/חברת ביטוח..." אזי' התכוונתי כי תפנה הן אל החברה ממנה נרכש המוצר והן אל חברת הביטוח. | |
|
|
|
| 9/1/2020 10:28 |
חנן |
 | | מחבר: | חנן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 10:28:54 |
| שלום ,
שמעתי על חוק שמחייב את המוסך/את חברת הביטוח להחליף לרכב שנמצא עד שנתיים
על הכביש לחלקים מקוריים בלבד היום החלפתי שמשה לרכב שלי כיון שרכב שנסע לפני העיף לי אבן על השמשה ושבר אותה במוסך שמו לי שמשה חליפית בטענה שחברת הביטוח לא מכסה את המקורית אשמח לדעת מה אומר החוק
| |
|
|
|
| 9/1/2020 18:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 18:41:21 |
| שלום רב חנן,
ראשית, יש לפנות אל הגורמים הללו לבירור העניין, היה ותתקל בבעיה, באפשרותך לברר מול הרגולטור- המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
|
|
|
| 9/1/2020 12:22 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 12:22:29 |
| | שלום אשמח לעזרתכם.ראיתי באתר של אשת טורס חבילת נופש בסכום שכנראה היה פחות מהתימחור שהיה אמור להיות.הזמנתי את החבילה היה כיתוב שאין עדיין אישור מלא לעסקה ואקבל אישור במייל או טלפון.למחרת נשלח לי מייל לשלוח תצלום דרכונים.היום כבר ראיתי שתוקן המחיר באתר ומן הסתם אני מניחה שיפנו אליי לתיקון הטעות,רציתי לדעת האם יש לי זכות לקבל את החבילה במחיר שפורסם יש לי צילומי מסך ואת המיילים שנשלחו אליי.תודה על התשובה | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 18:40:37 |
| שלום רב רחל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
יש לציין כי במידה שההטעיה נעשתה בתום לב וללא כוונה להטעות, דרישה לקבלת מוצר בסכום שהוא נמוך משמעותית מערכו ולעיתים אף מעלותו לבית העסק, אינה הוגנת ויכולה להיחשב אף כעשיית עושר שלא במשפט.
על כן, יש לבחון את סבירות המחיר, את תקופת הפרסום (כמה זמן עד שהפרסום הוסר) ונסיבות נוספות שיכולות להעיד האם הטעות נעשתה בתום לב, או בכוונה להטעות צרכנים.
ובמידה שלא בוצעה הרכישה , ניתן לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאת הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 9/1/2020 08:45 |
אשר בן שטרית |
 | | מחבר: | אשר בן שטרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 08:45:42 |
| שלום
עשיתי עסקה לקבלת גרין כארד עיסקה טלפונית,בשיחה שמעתי כי העלות 3000ש"ח בפועל חוייבתי על כרוב ל 21000ש"ח החברה לא מוכנה לבטל את העסקה חברת האשראי פתחה בירור והזירה לי את החיוב על תנאי,גם כל הסכום ירד בתשלום אחד.
ביקשתי ביטול עסקה יום למחרת כי הבנתי שמשהו לא תקין.האם
1. אני יכול לבטל את העסקה
2. האם זו עברה פלילית בגין הטעית לקוח.
3. האם חברת האשראי רשאית להחזיר את התשלום למרות התנגדותי
אשמח לתשובה מקצועית | |
|
|
|
| 9/1/2020 17:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 17:23:15 |
| שלום רב אשר,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי גילית כי חשבונך חויב בניגוד למוסכם בניכם, לכאורה?
האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק (אינטרנט/טלפון)?
האם פנית אל החברה בכתב ?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם,כדקלמן:
בעסקה מתמשכת- הביטול יעשה בין אם השירות הוחל בנתינתו ובין אם לאו, והיה והשירות הוחל בנתינתו, על הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
היה ומדובר בעסקה שאינה מתמשכת- ובלבד שהביטול ייעשה שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
במידה שהצרכן מבטל את העסקה עקב הטעיה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, כאמור. על מנת לבדוק את פנייתך, עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ולאחריו, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/1/2020 18:22 |
אשר בן שטרית |
 | | מחבר: | אשר בן שטרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 18:22:56 |
| ראשית תודה על ההתייחסות המהירה,
1. העסקה נעשתה בהיותי בחו"ל שכביכול החברה נמצאת בחול בקליפורניה
שלמעשה היא נמצאת בארץ בבני ברק וגם מס הטלפון היה מס טלפון שמחייג
מח"ל.
2. את העסקה ביקשתי לבטל אחרי 12 שעות אך התעלמו ממני ואף חסמו אותו
בוואצפ של החברה.
3. לא קיבלתי שום טופס גילוי נאות או כל דבר אחר למעט הודעות חיוב .
4. כל ההליך נעשה באינטרנט באנגלית וגביית הכספים בתחבלה נעשה טלפונית
בעברית.
5. פניתי לחברה בכתב ובכל דרך אחרת לביטול זמן קצר כ 12 שעות לאחר
שהתאוששתי טיפה מהניתוח והבנתי שנפלתי לתחבולה.
6. כל ההתנהלות הייתה באנגלית מה ששכנע אותי לחברה אמינה עד שגילתי שזה
עבודה בעניים והיא בכלל בארץ בבני ברק
7. אכן הגשתי תלונה באתר המועצה לצרכנות מס 654033 והעברתי את רוב
ההתכתבויות.
8 אף הגשתי תלונה במשטרת דנבר קולרדו אך הם גם גילו שהיא בארץ ואין להם
מה לעשות.
9. בימים אילו הגיש גם תלונה במשטרת ישראל
10. שוב תודה על הסיוע | |
|
|
|
| 9/1/2020 18:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 18:30:01 |
| שלום רב אשר,
במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות גם אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 9/1/2020 09:50 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 09:50:23 |
| שלום, אני רכשתי מזגן מיני מרכזי דרך חברת אלקטרה, אני חוששת כי יש בעיה באחד החדרים.
רציתי להזמין טכנאי כתגובה הם ענו לי כך:
חשוב לי לציין כי במידה ולא תמצא תקלה במזגן תחויב בעלות סרק של 99 ש"ח
זמנך יקר לנו ונמצא כי 20% מהלקוחות שאנו מגיעים אליהם המוצר נמצא תקין כאשר התקלה היא בעיית תפעול בלבד .
לכן חשוב לי לוודא שביצעת את כל פעולות ההדרכה לפני הזמנת הטכנאי .
האם הפעולות נעשו ?
האם זה חוקי לאיים עלי כך?
אציין כי היו מספר פעמים שהייתה בעיה ולא עלו עליה ורק לאחר שהגיע טכנאי נוסף שקבע חד משמעית שהיה חלק תקול במזגן. | |
|
|
|
| 9/1/2020 10:14 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 10:14:11 |
| | נשמע סביר. אם מצאו שלא החלפת סוללות בשלט אז בזבזת זמן של טכנאי. לכן את המינימום את צריכה לעשות וזה גם לקרוא את חוברת ההפעלה. הם אמורים לנסות לפתור אתך את התקלה בטלפון ולא למהר לשלוח טכנאי ולחייב אותך. אם שלחו טכנאי ומצאו סוללות שנגמרו אז הם כשלו בטלפון ולא רואה סיבה לחייב אותך. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 9/1/2020 18:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 18:03:40 |
| שלום רב מירב,
האם עיינת בתעודת האחריות של נותן השירות, אולי ישנה הדרכה בטרם תפני אליהם.
בכל מקרה, אין התייחסות בדין לעניין הגבייה המדוברת, עם זאת,היה ולא קיבלת מידע בעניין או הסבר מה עליך לבדוק בטרם תזמיני טכנאי, אני מציעה כי תפני אל נותן השירות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 9/1/2020 08:45 |
אשר בן שטרית |
 | | מחבר: | אשר בן שטרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 08:45:11 |
| שלום
עשיתי עסקה לקבלת גרין כארד עיסקה טלפונית,בשיחה שמעתי כי העלות 3000ש"ח בפועל חוייבתי על כרוב ל 21000ש"ח החברה לא מוכנה לבטל את העסקה חברת האשראי פתחה בירור והזירה לי את החיוב על תנאי,גם כל הסכום ירד בתשלום אחד.
ביקשתי ביטול עסקה יום למחרת כי הבנתי שמשהו לא תקין.האם
1. אני יכול לבטל את העסקה
2. האם זו עברה פלילית בגין הטעית לקוח.
3. האם חברת האשראי רשאית להחזיר את התשלום למרות התנגדותי
אשמח לתשובה מקצועית | |
|
|
|
| 9/1/2020 17:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 17:19:41 |
| שלום רב אשר,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי גילית כי חשבונך חויב בניגוד למוסכם בניכם, לכאורה?
האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק (אינטרנט/טלפון)?
האם פנית אל החברה בכתב ?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם,כדקלמן:
בעסקה מתמשכת- הביטול יעשה בין אם השירות הוחל בנתינתו ובין אם לאו, והיה והשירות הוחל בנתינתו, על הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
היה ומדובר בעסקה שאינה מתמשכת- ובלבד שהביטול ייעשה שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
במידה שהצרכן מבטל את העסקה עקב הטעיה, הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, כאמור. על מנת לבדוק את פנייתך, עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ולאחריו, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/1/2020 18:09 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 18:09:44 |
| | פגע בי רכב לפני ארבעה חודשים והחברת ביטוח שלי התחילה לעבוד על התביעה. מאז עברתי חברת ביטוח כשהתביעה עדיין מתרחשת אך זה נראה שהם אינם מטפלים בה כמו שצריך..כשאני בודקת מה עם זה הם טועים שזה בטיפול ודימ מנפנפים אותי.. אחרי כמה זמן אני יכולה להגיש עליהם תלונה או לדרוש את הכסף שלי? | |
|
|
|
| 9/1/2020 16:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 16:39:19 |
| שלום רב אלה,
באפשרותך לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
|
|
|
| 8/1/2020 15:25 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 15:25:55 |
| שלום,קניתי חבילת הסרת שיער באמריקן לייזר בסך של 10 אלפים שח, לאחר כ3 טיפולים התגלה אצלי מחלת עור אוטואימונית ובזמן הטיפול בה נמנעתי מגירוי לעור לרבות הסרת שיער, לאחר שנה המחלה נרגעה(אך יכולה להתפרץ מחדש כתוצאה מפגיעה בעור)ורופא העור המטפל בי המליץ לי (גם בכתב) כי אסור לי להמשיך את טיפולי הסרת השיער.
פניתי עם המלצת הרופא לאמריקן לייזר בנוגע לביטול עסקה והם מורחים אותי כחודש ומנהלת הסניף אינה חוזרת לטלפונים שלי.
רציתי לשאול קודם כל האם יש מקום לתלונה על המריחה הדי מכוונת מכיוון אמריקן לייזר בנושא הטיפול בביטול העסקה וכמו כן האם המקרה שלי זכאי לביטול.
תודה | |
|
|
|
| 9/1/2020 16:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 16:23:44 |
| שלום רב גיל,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן מעוניין בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה, בתוך 3 ימים מקבלת הודעת הביטול.
ואולם, היה ובהסכם ההתקשרות צוין קנס יציאה יהיה עליך לשלמו.
לכן, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם לאחריו, לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 8/1/2020 15:22 |
אלי לוי |
 | | מחבר: | אלי לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 15:22:03 |
| שלום רכשתי מכשיר סלולרי דרך שופרסל אונליין
בקשתי שהספק שהוא גוף חיצוני יצור איתי קשר האם יש במכשיר שני בימים
הספק צא ענה לי והמוצר הגיע.
הוצאתי אותו מקופסת הקרטון והדלקתי
במשך חודש וחצי בקשתי לברר אם אני יוכל ובאיזה אופן להחזיר את המוצר
רק ממש לאחרונה נאמר לי כי מכיוון שהמוצר נפתח אינני יכול להחזיר אותו
לאחרונה פורסם בדוח שאתם כתבבתם כי שופרסלאונליין היא בין הכוכבים בנוגע לתלונות מוצדקות
אני שואל-
1. האם ניתן לקבל את הדוח הזה או תמצית ממנו.
2. האם ניתן להחזיר את המוצר כפי שהבנתי שאכן החוק מאפשר.
הייתי רוצה לקבל את הקביעה הזו כתובה.
3. מה ניתן לעשות כרגע כאשר בינתיים איני משתמש במוצר ואיני רוצה אותו, אך החברה כאמור מסרבת לאפשר לי להחזירו
בתודה,
חיים 0505788058 | |
|
|
|
| 9/1/2020 16:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 16:06:52 |
| שלום רב אלי,
לעניין שאלתך הראשונה- באפשרותך לקרוא בהרחבה בעניין בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news_251219
לעניין שאלתך השנייה והשלישית- עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה ובוצעה התקנה, בית העסק רשאי לדרוש תשלום בעבור ההתקנה לא יעלה על 100 ש"ח.
לכן, היה והמועד לביטול העסקה חלף, לא קמה לך זכות לבטל את העסקה, ויהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
יש לציין כי היה והצרכן עמד בתנאים הקבועים בחוק בעסקת מכר מרחוק, הרי שסירוב בית העסק לבטל את העסקה עקב פתיחת האריזה אינה מתיישבת עם הוראות הדין, והדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 8/1/2020 14:40 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 14:40:12 |
| שלום רב,
רכשתי מכנס ג'ינס דרך האינטרנט מחברת טרמינל X במידה 38.
המכנס, כפי שהובטח הגיע אלי באמצעות שליח עד הבית יום למחרת. עוד צוין כי אם ארצה להחזיר את המוצר מסיבה כזו או אחרת יש לי זכאות לשליחות נוספת עד הבית ללא עלות.
כשמדדתי את המכנס ראיתי שהוא קטן ואז הבחנתי שרשום עליו מידה 6.
פניתי לשירות הלקוחות וניסחתי הודעה שבה אני מציינת שקיבלתי בטעות מידה 6 למרות שהזמנתי מידה 38.
תשובתם היתה על ידי נציגה מטעמם - האם תרצי שנחליף לך את המכנס למידה 38?. מתוך התשובה הזו הבנתי שאכן נשלחה לי מידה שגויה. ביקשתי החלפה למידה הנכונה. לאחר כ- 10 ימים הגיע אלי המכנס ושוב במידה 6. פניתי לשירות הלקוחות וציינתי ששוב קיבלתי מידה לא נכונה או שמא מידה 6 זה ה- 38 שלהם. אותה נציגה שקיבלה את פנייתי הראשונה ענתה לי שאכן 38 זה ה- 6 שלהם והפנתה אותי לטבלת המידות. היא ציינה בפניי שמאחר וכבר השתמשתי בזכאות שלי לשליחות נוספת יהיה עלי לשלוח את המכנס בדואר ורק לאחר שיקבלו את המכנס חזרה ויבדקו מה מצבו יזכו אותי. כמובן שעניתי שההצעה הזו לא מקובלת עלי שכן אני הבנתי מההתכתבות הראשונה איתה שאכן קיבלתי מכנס במידה שגויה ולו היתה מציינת בפני כבר בפניה הראשונה ש- 6 זה 38 מן הסתם לא הייתי "מבזבזת" את השליחות הנוספת לה הייתי זכאית כדי לקבל את אותה מידה. האם הצדק איתי? מה יש באפשרותי לעשות? כרגע, היא מתעקשת שאשלח את המכנס בדואר. מה שגורר טרחה עבורי והוצאה כספית נוספת. שירותי הדואר אינם שירותים יעילים, אין לי יכולת לעקוב, אין לי שליטה מתי המוצר יגיע ובאיזה מצב ואז להיות נתונה להחלטתם אם לזכות אותי בכלל.
תודה
הילה | |
|
|
|
| 9/1/2020 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 15:48:55 |
| שלום רב הילה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב אי התאמה, אזי' הביטול ייעשה ללא תשלום דמי הביטול, כאמור.
בעניין ביצוע החלפה, עליך לעיין במדיניות של בית העסק, ולפעול בהתאם.
יש לציין כי, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, לכן, במידה שבית העסק לא יידע את הצרכן בעניין המדובר, הדבר עלול להוות הטעיה, בניגוד לסעיף 2, כאמור, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שמתיאור בפנייתך,אני מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 7/1/2020 13:02 |
פרח רותם |
 | | מחבר: | פרח רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2020 | | שעה: | 13:02:49 |
| שלום רב, אבקש לדעת כיצד מוגדרת עסקה מהסוג של רכישת מנוי שנתי לרכבת
אשמח גם לדעת אם ביטול החוזה תוך 15 שעות משעת רכישתו, כאשר לא נעשה בו שימוש כלל ב15 השעות הללו מחייב בחיוב סטנדרטי של ביטול עסקה (5% או 100 ש"ח הנמוך מביניהם? הרכבת חייבו 150 ש"ח | |
|
|
|
| 7/1/2020 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2020 | | שעה: | 17:30:43 |
| שלום רב פרח,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק (אינטרנט/טלפון)או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק- בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם,בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ואם הביטול נעשה לאחר שהשירות הוחל בנתינתו על הצרכן לשלם את התמורה היחסית. | |
|
|
|
| 8/1/2020 15:10 |
פרח רותם |
 | | מחבר: | פרח רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 15:10:32 |
| עסקה פרונטלית, ב31 באוקטובר. ב1 בנובמבר (יום שישי) הגענו לבטל באופן פרונטלי וגם התקשרנו לשירות לקוחות- נאמר שרק ביום ראשון ניתן לבטל, כך שמבחינתם חלפו 4 ימים מהקניה ב31.10 ב19 בערב ועד 3.11 ב8 בבוקר.
לא השתמשנו כלל במנוי (ניתן לראות במחשבי הרכבת את השימוש ברב-קו) וחוייבנו ב150 ש"ח- 37.5 ליום .
לטענתי- חלפו רק 15 שעות מהקניה לביטול, ולא ברור למה מנוי שנתי שעולה כ- 3750 ש"ח - ביטולו מחוייב לפי 37.5 ליום | |
|
|
|
| 9/1/2020 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 15:38:24 |
| שלום רב פרח,
עקרונית, בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מופיעה רשימה שעליהם חל זכות חרטה-ביטול עסקה , במקרה המתואר, השירות המדובר אינו מופיע בתקנות ביטול עסקה ועל כן, עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 8/1/2020 11:50 |
אנטולי |
 | | מחבר: | אנטולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 11:50:41 |
| שלום רב,
אשמח להתעייוצות בנושא שרות שירות מזגנים אלקטרה מסגרת אחריות שנה ראשונה,
הטכנאי של שרות בביקור של היום קבע שמזגן תקול וצריך להחליף כרטיס אלקטרוני.
פניתי לשרות לקוחות של אלקטרה בשאלות להלן:
תןך כמה זמן שרות אלקטרה מחוייבים לתקן את המזגן אחרי גילוי התקלה?
תשובתם הייתה לא ברורה -"אלייך להמתין לתיאום"
האם יש זמן מוגבל לתיקון התקלה ?
האם על הצרכן "נופל" יום חופש נוסף על מנת לתקן את התקלה במסגרת אחריות שנה ראשונה.
האם ניתן לדרוש להחליף לא רק חלק תקול אלא כל היחידה אם זה במסגרת אחריות שנה ראשונה.
בברכה,
אנטולי
| |
|
|
|
| 8/1/2020 12:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 12:10:02 |
| 3 ימים מיום הקריאה הראשון. אל תוותר להם.
אם נדרש יום ביקור נוסף, אפשר לטעון לרשלנות בכך שהטכנאי לא הביא אתו כרטיס בביקור הראשון ולדרוש הפסד שכר עבודה.
אינך זכאי ליחידה חדשה כרגע.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 8/1/2020 14:39 |
אנטולי |
 | | מחבר: | אנטולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 14:39:52 |
| תודה משה,
האם תוכל לפנות אותי לסימוכין לגבי 3 ימים?
תודה,
אנטולי | |
|
|
|
| 9/1/2020 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2020 | | שעה: | 15:27:39 |
| שלום רב אנטולי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי, יש שנת אחריות ראשונה, בחינם הניתנים על ידי היבואן/יצרן.
במקרה של תקלה במזגן, על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה, כמתואר בסעיף 7 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה:
"7. (א) טובין המפורטים בטור א' בתוספת השניה, יתוקנו במענו של הצרכן."
לנוחיותך, להלן הקישור לאתר המועצה לצרכנות בו תוכל לקרוא על תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) תשס"ו-2006 :
https://www.consumers.org.il/category/takanot_haganat_new
יצוין כי סעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן קובע כי במקרה שהתקלה לא תוקנה במסגרת האחריות, הדבר מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח. מכאן, שיש לפנות אל נותן השירות (כמפורט בתעודת האחריות) בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
|