| 13/1/2020 12:19 |
מירי ונטורה |
 | | מחבר: | מירי ונטורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 12:19:08 |
| רוצה לברר מה הדין לגבי ביטול מתן שירות בחברת "עתיד" ביולי 2019 יצרתי קשר עם חברת עתיד לקבל סיוע דרכם להוצאת תו נכה ממשרד התחבורה, נשלחו אלי טפסים בהם חתמתי על התקשרות איתם, כעבור 4 ימים הבנתי שהתהליך שלי מול קופת חולים ומומחי תחום יהיה ארוך מעבר ל3 חודשים , פניתי שוב לחברת עתיד על מנת לבטל את ההתקשרותעימם עד להמצאת כל הטפסים להם אני זקוקה.
נאמר לי לשלוח פקס וכך עשיתי
נאמר לי שלא יחזירו לי את הכסף כי הם נצנו לי שרות, מה שלא היה ולא נברא, ושאם אני רוצה שאבטל את החיובים בכרטיס האשראי. אכן עשיתי זאת אך תשלום אחד של 399 שח כבר נגבה והם לא מוכנים להחזיר,
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 14/1/2020 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 13:55:36 |
| שלום רב מירי,
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים, לאחריו תנסי אולי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות , בצירוף מסמכים,על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 14/1/2020 14:52 |
מירי ןנטורה |
 | |
|
| 13/1/2020 12:07 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 12:07:22 |
| שלום,
לפני כחצי שנה! הזמנתי מיטה בהתאמה אישית בעלות 6,500 ש"ח.
זמן האספקה עפ"י חוזה המכירה הוגדר ל- 60 ימי עסקים.
כשיצרתי קשר עם הספק, הוא המשיך לדחות את הפניות שלי עד שבשלב מסוים הפסיק לענות.
מקץ חצי שנה, הגיע מוביל שהביא איתו את המיטה. הסכמנו לקבל אותה, אולם לאחר שהמיטה הורכבה בחדר השינה התגלה שהיא לא תואמת כלל את ההזמנה והיא כוללת פגמים רבים.
ביקשתי מבעל העסק להחזיר את המיטה באופן מיידי ולקבל החזר כספי, אולם בעל העסק ממשיך להתחמק מטיפול בנושא.
כרגע, מעבר לבעיית ההחזר הכספי, אני "תקוע" עם מיטה שפוגעת לנו באיכות החיים באופן יומיומי.
אודה מאוד!! לעצה בנושא דרך לטפל בנושא.
תודה מראש,
גל
| |
|
|
|
| 14/1/2020 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 13:18:40 |
| שלום רב גל,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ושלא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
מכאן, שמתיאור בפנייתך, לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, היות שהמוצר הורכב בבית הצרכן, עם זאת, יש לעיין בשילוט מדיניות החזרת טובין של בית העסק ולפעול בהתאם.
היה ומדיניות של בית העסק לא מאפשרת לך לבטל את העסקה, ניתן לפעול בהתאם לחוק המכר הקובע כי במקרה של אי התאמה במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בשל ירידת ערך במוצר.
לכן, היה ויש ברשותך ראיות המעידות על אי התאמה, בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל,אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/1/2020 11:36 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 11:36:24 |
| רכשתי דרך האתר הזמנה בסך 207 ש"ח כעבור כשלושה שבועות ההזמנה לא הגיעה אליי התקשרתי לשירות לקוחות והוסבר לי כי לא ניתן לקבל זיכוי ואני לא יכולה לבוא לקחת את ההזמנה שלי כי מישהו אחר קנה את החברה.
התקשרתי מיד לחברת האשראי אבל לא ניתן לקבל החזר מכיוון ושילמת בכרטיס דירקט.
כרגע אין לי לא את הכסף ולא את הנעליים.
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 14/1/2020 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 13:07:38 |
| שלום רב שלי,
במקרה בו נרכשה החברה- הרי שמדובר באישיות משפטית אחרת, שאין לך שום יריבות עמה. | |
|
|
|
| 13/1/2020 11:34 |
Michal Granot |
 | | מחבר: | Michal Granot (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 11:34:04 |
| | לפני כחודש הזמנתי דרך האינטרנט 2 זוגות מגפיים דרך חב' קמדן אנד שוז. לאחר שבועיים הגיעו אלי באמצעות שליח עד הבית - יש לציין שהמגפיים היו יפים, אך קטנים עלי. מאז אני מנסה כבר שבועיים להשיג את החברה בכל דרך אפשרית (טלפון, אימייל, פייסבוק, ווטסאפ) על מנת להחליף את הנעליים במידה גדולה יותר או לקבל החזר כספי (כפי שהם במפורש מציינים שניתן) אך אין קול ואין עונה וגם חסמו אותי בפייסבוק!!! | |
|
|
|
| 14/1/2020 11:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 11:08:05 |
| שלום רב מיכל,
עליך לבדוק באמצעי התקשורת לעניין מצב החברה.
| |
|
|
|
| 13/1/2020 08:18 |
or |
 | | מחבר: | or (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 08:18:59 |
| | רכשתי מדיח כלים חדש. לאחר שבוע התקשרו לתאם מול אשתי (הטלפון השני שנתתי ולא הטלפון הראשון שלי) התקנה. היא טענה שהיא לא יכולה לתת תשובה מדויקת ולאחר לחץ עליה אישרה התקנה למחרת בין 9-12 כאשר טענה שהיא תעדכן בהמשך. לאחר פחות מ24 שעות, ועם פתיחת השירות הטלפוני של מוקד ההתקנות, התקשרנו לבטל את ההתקנה ואלו מחייבים אותנו ב150 ש"ח על כך. האם הדבר חוקי ומה ניתן לעשות בקשר לזה? | |
|
|
|
| 14/1/2020 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 10:54:33 |
| שלום רב אור,
האם היה ידוע לכם שבמידה שההתקנה תבוטל תשלמו קנס?
היה ולא צוין הדבר לפניכם, הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, ולכן יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 13/1/2020 00:22 |
אוראל |
 | | מחבר: | אוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 00:22:27 |
| שלום
אמי אישה מבוגרת, רכשה לי במתנה gift card בחנות של קולומביה. ממה שהובן לה בחנות ניתן לבצע ביטול תוך 48 שעות לפי החוק להגנת הצרכן
מכיוון שיש לי כבר שוברים לחנות זאת החלטתי לבטל את העסקה עוד באותו היום
כאשר ניגשתי לחנות נאמר לי כי בהתאם למדיניות החנות אין ביטול לעסקה על gift card אף שבוצעה בכרטיס אשראי רגיל.
יש לציין שאין בשום מקום בחנות תיעוד למדיניות זאת וכי יש שלט שמצטט את חוק הגנת הצרכן ובו אין לך ציון
האם הדבר הגיוני? ניתן לבצע ביטול לעסקה על בגד(שבפועל אפילו יכול להיעזר לאחר שנרכש)אבל לא על כרטיס מתנה? | |
|
|
|
| 14/1/2020 10:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 10:50:26 |
| שלום רב אוראל,
האם ביקשת לבטל את העסקה לרכישת כרטיס מתנה?
האם נעשה שימוש בכרטיס(בוצעה הרכישה)?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בטובין הארוז באריזתו המקורית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
| |
|
|
|
| 12/1/2020 19:55 |
מוריה |
 | | מחבר: | מוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 19:55:45 |
| תגידו האם זה תקין שמשחקיה מבקשת תעודות זהות?
לטענתם זה מטעמי ביטוח אבל נשמע לי תמוה הרי הביטוח חל על כל מי ששילם ונכנס למצחם.
למה הם צריכים לאסוף ת״ז פרטנית? | |
|
|
|
| 14/1/2020 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 09:41:46 |
| שלום רב מוריה,
באפשרותך לברר מול הרשות להגנת הפרטיות, במשרד המשפטים, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority | |
|
|
|
| 12/1/2020 18:41 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 18:41:55 |
| לקחתי מוצר שהי' עליו מדבקה עם מחיר, ובקופה אמרו לי מחיר שונה, בטענה שגם לפי החוק אני צריך לשלם יותר כי על המדף יש מחיר שונה כמו בקופה.
מה אומר החוק במקרה כזה? | |
|
|
|
| 14/1/2020 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 09:34:20 |
| שלום רב שלום,
עקרונית, סעיף 17ב(ד)בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על גבי האריזה או על גבי המוצר, גם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
יש לציין כי בית העסק המסרב למכור לצרכן על פי המחיר שהוצג על גבי המוצר רשאי הצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח, הכל בהתאם לקבוע בסעיף 31א(א)(5)בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 12/1/2020 17:03 |
דוד פ. |
 | | מחבר: | דוד פ. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 17:03:31 |
| לפני שפג תוקף האחריות על מכונת ייבוש, הכרטיס החשמלי התקלקל וחברת השרות אמורה להחליף אותו בקרוב. שאלתי אותם אם יש אחריות על הכרטיס "החדש" שמביאים לי ואמרו ש- אין אחריות. האם זה חוקי? האם אין איזה תקופה מינימלית לפי החוק?
בברכה,
דוד | |
|
|
|
| 14/1/2020 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 09:00:40 |
| שלום רב דוד,
האם יש בניכם הסכם המעניק מתן אחריות לתקופה ארוכה יותר משקבוע בחוק? שכן, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי יש שנת אחריות אחת הניתנת על ידי היבואן/יצרן, בחינם.
מכאן, שאין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין, עם זאת, ניתן לנסות לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 12/1/2020 16:37 |
שני אריאלי |
 | | מחבר: | שני אריאלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 16:37:42 |
| היי, אני מנהלת רשת בגדי יד שנייה המציעה פריטי לבוש ואקססוריז עד 70 ש"ח. אבקש לדעת מה החוק מחייב בנוגע להחלפה או החזרה בגד יד שנייה וגם הבנתי כי על פי חוק פריט שעלותו מתחת ל50 ש"ח - בית העסק אינו מחויב לאפשר החלפה או החזרה.
אודה להבהרה בנושא. | |
|
|
|
| 14/1/2020 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 08:54:19 |
| שלום רב שני,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היות שפנייתך הינה בעבור בית העסק, אנו מנועים מלסייע לך.
באפשרותך, לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 12/1/2020 12:59 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 12:59:33 |
| שלום,
יש בידי זיכוי מסופר פארם שתוקפו היה לשנתיים והוא פג ב 3.12.19 בעת שקיבלתי אותו ביקשתי החזר כספי לכרטיס האשראי ושכנעו אותי כי מכיוון שאני קונה קבועה בחנות, אקח זיכוי ואשתמש בו. כמובן שבשנתיים האחרונות הייתי עשרות פעמים בסניף אך שכחתי שיש לי זיכוי בארנק וכעת שרות הלקוחות טוען שעליו לבדוק מול הסניף הספציפי האם הם מוכנים להחליפו בזיכוי חדש. האם זה חוקי? הם לא חייבים לתת לי זיכוי חדש?
| |
|
|
|
| 13/1/2020 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 15:38:23 |
| שלום רב יעל,
עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי תוקפו של שובר זיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות, כדלקמן:
"14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:...
(3) שובר הזיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות מיום מסירתו;..." | |
|
|
|
| 13/1/2020 20:07 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 20:07:15 |
| תודה על המענה.
האם זה אומר שהם אינם חייבים לכבד את הזיכוי שפג תוקפו? | |
|
|
|
| 14/1/2020 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 12/1/2020 16:52 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 16:52:23 |
| | שלום רב, הזמנתי כסא מאתר החברה . הכסא הגיע עטוף בניילון פצפצים בלבד. כשהרמתי את הניילון והסתכלתי באור שמתי לב כי יש בו פגמים, כמו דבק שנשרף על הפלסטיק. כאשר ביקשתי להחזירו נמסר לי כי אלו לא פגמים כלל ובכלל מאחר ופתחתי את הניילון אין אפשרות להחזיר. האמנם? | |
|
|
|
| 13/1/2020 16:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 16:12:50 |
| שלום רב אפרת,
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן.
היה והביטול נעשה עקב פגם במוצר הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ועל בית העסק להשיב לצרכן את כספו בתוך 14 ימים ועל הצרכן להשיב את המוצר לבית העסק, הכל כמפורט בסעיפים 14ג ו- 14ה בחוק הגנת הצרכן.
יש לציין כי סירוב בית העסק להשיב לצרכן את כספו בתוך המועד הקבוע בחוק מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח הכל מכח סעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/1/2020 14:37 |
רענן |
 | | מחבר: | רענן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 14:37:31 |
| שלום רב
לפני כ-10 ימים פקד את ביתי טכנאי שהזמנתי לצורך התקנת מכונת כביסה חדשה. הזמנת הטכנאי הייתה מחויבת ע"מ שהאחריות לשנה תהיה בתוקף. במהלך הביקור ציין הטכנאי שכל קלקול במכונה זו יכול לעלות כסף רב מאוד ולכן הוא ממליץ לרכוש מחברתו ביטוח תיקונים למשך 5 שנים נוספות בעלות של 1200 ש"ח. כמו כן ציין שאם לא ארכוש עכשיו את הביטוח לא יהיה ניתן לרכוש אותו בעתיד. כמו כן הבטיח וגם נתן מיוזמתו מתנות שונות כגון עגלה למכונה ועוד (בהתנייה בביצוע הרכישה של הביטוח).
לאחר מספר ימים התחרטתי על העיסקה וביקשתי לבטלה. לאחר ויכוחים רבים הוסבר לי שגם אם אבטל את העיסקה יחייבו אותי ב- 680 ש"ח - עלות המתנות (שלא צוינה כלל במעמד המכירה) ואמרו שלא ניתן לקבל את המתנות חזרה מכיוון שנפתחו.
אודה לכם להסבר מהן זכויותי במקרה זה וכיצד לפעול.
תודה רבה | |
|
|
|
| 13/1/2020 16:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 16:02:38 |
| שלום רב רענן,
עקרונית, העסקה המדוברת הינה עסקת רוכלות, שבמסגרתה קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור לצרכן, המאוחר מבניהם ללא דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14 בחוק הגנת הצרכן.
היה ובוצעה התקנה, רשאי בית העסק לדרוש עלות ההתקנה במחיר שלא יעלה על 100 ש"ח.
לכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים, היה ותתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 12/1/2020 14:33 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 14:33:33 |
| היי נרשמתי לקורס ב15.12 הקורס התחיל ב17.12 הייתי בשיעור אחד והבנתי שלא מתאים לי.
ביקשתי לבטל את הקורס ב23.12 לאחר שבוע ואמרו לי שהם רשאים לקבוע את החוקים ולפי התקנון שלהם בגלל שהשתמשתי במוצר (שיעור אחד) יוחזר לי רק 40 אחוז מסכום העסקה כלומר יקחו לי 60 אחוז על שיעור אחד
האם זה חוקי? מלבד זה נותנים לי לחכות כבר 3 שבועות לביטול כי הם דנים בעניין | |
|
|
|
| 13/1/2020 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 15:50:44 |
| שלום רב רותם,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בחוגים ובקורסים (למעט קורס פסיכומטרי), בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת ההסכם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם-כדלקמן:
בעסקה מתמשכת- בין אם השירות הוחל בנתינתו ובין אם לאו, היה והשירות הוחל בנתינתו, הביטול ייעשה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
בעסקה שאינה מתמשכת- ובלבד שהביטול ייעשה לפחות שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, היה והעסקה בוצעה בעסקה פרונטלית, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה, ויהיה עליך לפעול בהתאם להסכם ההתקשרות.
אולם היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 12/1/2020 17:46 |
נעם |
 | | מחבר: | נעם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 17:46:01 |
| שלום,
בחודש אוקטובר 2019 רכשתי 4 כרטיסי טיסה להולנד בחברת אטלס גלובל הטורקית לחודש אפריל 2020 דרך איסתא בסכום של 4700 שח.בחודש נובמבר חברת אטלס גלובל השעתה את פעילותה אך חזרה לפעילות בחודש דצמבר. כבר השלושה שבועות אני מבקש מחברת איסתא לבטל את הכרטיסים ולשאת בדמי הביטול כפי התנאים של העסקה אך הם טוענים שאין אפשרות לבטל נכון לרגע זה.
האם יש אחריות כלשהי לחברת איסתא ומה אני יכול לעשות?. תודה רבה נעם | |
|
|
|
| 13/1/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 15:40:33 |
| שלום רב נעם,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנו מציעים כי תפנה בכתב אל החברה עמה ביצעת את העסקה ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/1/2020 14:23 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 14:23:07 |
| עוד נושא לתכנית.ביטוח רכב צד ג.כולל ביטוח שמשות ומראות. חבלה בזדון ,מראה שמאלית קומפלט נשברה.יש תיעוד תלונה במשטרה.
מיולי הוגשה בקשה להזמנת מראה קומפלט לאוטו גלס נותן השירות של הפניקס.
לא מביאים מראה.בינתיים אני משלמת ביטוח ולא נוסעת באוטו. ושיפצתי את האוטו אחרי אירוע החבלה והפריצה,בידיעה שמזמינים לי מראה קומפלט.
הכל מגובה במסמכים וקבלות.
וכאילו לא מספיק ,פקח של עיריית גבעתיים עושה כל יום דוח שאני בכחול לבן.למה? אין תו תושב.( אני תושבת גבעתיים עשרות שנים). בשביל תו תושב לחניה צריך להראות שהאוטו עבר טסט.
איך.יעבור טסט אם אין מראה שמאלית קומפלט?
זאת.מסכת היסורים של אזרח בישראל אשר עשה ביטוח לרכב בתום לב,ומשלם תג מחיר יקר והיקפי,על מחדלים חמורים לכאורה של נותני השירות למבוטח.
מבקשת.עזרה דחופה.מה זכויותי בחוק עם חברת.הביטוח,ועם העירייה שנותנת דוחותכל יום על לא עוול בכפי על חניה כתושבת העיר בכחול לבן.) למרות.שהייתי פיזית והבסרתי את פרטי המקרה המצער בעיקרו. | |
|
|
|
| 13/1/2020 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 15:39:02 |
| שלום רב זוהר,
לעניין הביטוח- עליך לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 12/1/2020 14:22 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 14:22:50 |
| עוד נושא לתכנית.ביטוח רכב צד ג.כולל ביטוח שמשות ומראות. חבלה בזדון ,מראה שמאלית קומפלט נשברה.יש תיעוד תלונה במשטרה.
מיולי הוגשה בקשה להזמנת מראה קומפלט לאוטו גלס נותן השירות של הפניקס.
לא מביאים מראה.בינתיים אני משלמת ביטוח ולא נוסעת באוטו. ושיפצתי את האוטו אחרי אירוע החבלה והפריצה,בידיעה שמזמינים לי מראה קומפלט.
הכל מגובה במסמכים וקבלות.
וכאילו לא מספיק ,פקח של עיריית גבעתיים עושה כל יום דוח שאני בכחול לבן.למה? אין תו תושב.( אני תושבת גבעתיים עשרות שנים). בשביל תו תושב לחניה צריך להראות שהאוטו עבר טסט.
איך.יעבור טסט אם אין מראה שמאלית קומפלט?
זאת.מסכת היסורים של אזרח בישראל אשר עשה ביטוח לרכב בתום לב,ומשלם תג מחיר יקר והיקפי,על מחדלים חמורים לכאורה של נותני השירות למבוטח.
מבקשת.עזרה דחופה.מה זכויותי בחוק עם חברת.הביטוח,ועם העירייה שנותנת דוחותכל יום על לא עוול בכפי על חניה כתושבת העיר בכחול לבן.) למרות.שהייתי פיזית והבסרתי את פרטי המקרה המצער בעיקרו. | |
|
|
|
| 13/1/2020 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 15:37:27 |
| שלום רב זוהר,
לעניין הביטוח- עליך לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon
| |
|
|
|
| 12/1/2020 14:12 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 14:12:51 |
| שלום רב! לפני 7 ימים (יום שני) קנינו ממתקין דלת הכניסה לבית, מנעול פתיחה ע"י טביעת אצבע (ביומטרי) המנעול הותקן במעמד הקניה, וכבר לאחר 4 ימים התקלקל המנעול ונתקעתי מחוץ לבית עד שהצלחתי להעיר את ביתי. פנינו למתקין והוא הודיע שהוא יגיע במהלך השבוע להחליף את המנעול. אני מאוד מאוכזבת וממש לא רוצה את המנעול הזה מכיוון שלא ניתן לסמוך על הפתיחה שלו. (אם זה קרה אחרי 4 ימים, עלול לקרות עוד ולא מקובל עלי להישאר מחוץ לביתי) האם מבחינה חוקית אני יכולה לדרוש שיחליף למנעול הקודם ואקבל את כספי חזרה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 13/1/2020 15:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 15:30:29 |
| שלום רב שלי,
בעניין זה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם, היה ובית העסק לא פועל בהתאם למדיניות שהציג יש לפנות אליו בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/1/2020 21:56 |
anon |
 | | מחבר: | anon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2020 | | שעה: | 21:56:36 |
| רכשתי מזרן וברוב טיפשותי הורדתי לו את הנילון בלילה הראשון, המזרן היה לא נח בכלל ושונה ממש ממה שיש בחנות, יום אחרי התקשרתי לבקש להחזיר אבל נענתי בסירוב, החברה רק מוכנה להחליף או לתת זיכוי.
ההחלפה כרוכה בתשלום נוסף בסך 400 שקל על החלפת בד.
עכשיו אני לא מוצא מזרן אחר שמתאים לי אצלהם, אבל אם אני ביקשתי להחזיר כבר יום אחרי, וגם הם מוכנים להחליף את הבד, אז מה הבעיה לקבל החזר כספי?
אף אחד לא קונה מזרן יד שניה וגם זיכוי זה נראה לא קל למכור, מה אני אמור לעשות?
המזרן עלה הרבה כסף ואני רוצה לפחות לקבל החזר חלקי. | |
|
|
|
| 12/1/2020 12:27 |
anon |
 | |
|
| 12/1/2020 17:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 17:07:08 |
| שלום רב anon,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
היות שציינת ש:
"...המזרן היה לא נח בכלל ושונה ממש ממה שיש בחנות..." אני מניחה שהעסקה בוצעה בחנות, ועל כן, תקנות ביטול עסקה מונות רשימה שעליהם יש זכות חרטה, בין היתר, במוצר הארוז באריזתו המקורית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהאריזה לא נפתחה.
מכאן, שהיות והאריזה נפתחה, לא קמה לך זכות לבטל את העסקה, ובמקרה זה יהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 13/1/2020 14:46 |
anon |
 | | מחבר: | anon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 14:46:07 |
| אבל גם כתוב בחוק:
פתיחת האריזה המקורית אינה נחשבת כשימוש או כפגימה במוצר
אז יש כאן סתירה לא? | |
|
|
|
| 13/1/2020 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 15:21:12 |
| עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מונה קטגוריות בהם יש זכות חרטה, בין היתר, טובין הארוז באריזתו המקורית ובלבד שאריזתו לא נפתחה על ידי הצרכן (ראה פריט 4 בתוספות).
לעניין שאלתך- אכן בתקנות ביטול עסקה מופיע הכיתוב הנ"ל: "לגבי פרטים 1 עד 3 , 6 ו-23 לתוספת, פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם כן, יוכח אחרת..." הפרטים 1עד 3 הם - ריהוט, ציוד לבית ולגן, מכשיר חשמלי ומכשיר אלקטרוני. פריט 6- מטהר מים ומיתקן למים מינרליים. פריט 23- שעונים. על כן, הכיתוב שאתה מציין אינו חל על הקטגוריה של מוצר הארוז באריזתו המקורית, כפי שמפורט לעיל. ראה מידע מפורט בעניין מדריך לביטול עסקה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations | |
|
|
|
| 12/1/2020 13:53 |
כרמל |
 | | מחבר: | כרמל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2020 | | שעה: | 13:53:58 |
| שלום,
פניתי לחברת "max" על מנת להנפיק כרטיס אשראי, והם סירבו בלי לתת לי פירוט מדוע. לציין שאני ביתרת זכות בעו"ש, אין לי תיקי הוצאה לפועל או משהו בסגנון, ויש לי כרטיס אשראי אחד ויחיד שמעולם לא חזרו בו חיובים.
ביקשתי לדעת מה הסיבה כדי לתקן, והם לא מסכימים להגיד לי למה! האם קיימת חובה עליהם לפרט לי מדוע אינם מסכימים להנפיק לי כרטיס אשראי?
תודה מראש | |
|
|
|
| 13/1/2020 15:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 15:13:39 |
| שלום רב כרמל,
בעניין זה עליך לפנות אל הנהלת החברה ולאחריו באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
|