| 15/1/2020 16:05 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 16:05:28 |
| | שלום רבב רציתי לדעת עים זה חוקי לעשות תקלות וליגרום לבעיות בשירותי הטלויזיה אני רשום לשירות המוזל ב99 שקל שיש ביס שניקרא סטניג טי וי ואני מגלה שיש תקלות רבות מאוד דיוחתי והכול אמרו שהיה מעקב וטיפול אבל לאחר שהתקשרתי למוקד הפלאפון נאמר לי מהנציגה שהתקלות זה בכונה שהחברה עשתה כדי שלקוחות ישעו חבילה של 300 שקל שיש אצלם והתקלות כלל לא יטופלו לי נאמר על ידי אותה נציגה ביגלל שאני משלם 99 שקל על חבילת טלויזיה אז התקלות ימשיכו להיות ולא יטופל כלל ואמרה כדי שלא היה תקלות כלל בוא תעבור לחבילה יותר יקרה נכון שזה יעלה יקר אבל לא היה כלל תקלה למרות שבאותו חודש שזה בחודש 7 שנירשמתי לשירות שאלתי עים יש תקלות או בעיות ואמרו שהשירות תקין לגמריי ואין כלל תקלה עים זה חוקי מה שחברת כבלים תעשה דבר כזה ? | |
|
|
|
| 16/1/2020 12:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 12:00:19 |
| יקיר שלום רב,
היה ויש בידך שיחה מוקלטת בו נציגת העוסק מדווחת כי התקלות אינן מטופלות במכוון, אנא הגש אלינו תלונה ונבחן את הנושא לעומקו.
כמו כן, יש לשקול פנייה למשרד התקשורת, שכן מדובר בהטעיה צרכנית חמורה.
| |
|
|
|
| 15/1/2020 14:54 |
צרכן |
 | | מחבר: | צרכן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 14:54:44 |
| רכשתי מקרר שסופק לי לפני כחודשיים וחצי. בתום השיפוץ, הסתבר לי שהדגם אינו מתאים לי. מאחר שלא נעשה בו שימוש כלשהו, ביקשתי להחזירו ולקבל זיכוי כספי. נעניתי בשלילה ע"י נציג הרשת. האם אכן אין מקום לביצוע החזר במקרה זה ?
תודה | |
|
|
|
| 16/1/2020 11:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 11:54:20 |
| אדוני שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ניתן לבטל עסקה לרכישת מוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר ובלבד שלא נעשה בו שימוש כלשהו.
על כן, משחלפו 14 ימים, אין לצרכן זכות ביטול בשלב זה על פי התקנות. | |
|
|
|
| 15/1/2020 14:23 |
חופית |
 | | מחבר: | חופית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 14:23:06 |
| | קניתי תנור בערך לפני 3 חודשים או 4. הודעתי לחברה שיש פגם ביצור בברזלים של הכיריים לא מתאימות של התנור והיבואן לא מוכן להחליף לי אלא רק בתשלום. בנוסף יש לי כמה שריטות קטנות בפינה אחת שגם בזה הם לא לוקחים אחריות. השאלה מה עלי לעשות זה חוקי לא להחליף לי חלק שהוא פגום שהיבואן לא מעוניין להחליף מה עלי לעשות? תודה | |
|
|
|
| 16/1/2020 11:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 11:52:55 |
| חופית שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, מחויב העוסקל תקן כל פגם במוצר בשנת האחריות הראשונה, ללא עלות, ובתנאי שהפגם לא נוצר עקב נזק חיצוני שגרם הצרכן.
על כן, לגבי השריטות, יכולה להיות מחלוקת מה או מי גרם להן, לגבי אי ההתאמה של הברזלים, יש לבחון את הנושא, ולראות האם מדובר בתיקון אשר העוסק מחויב לבצע בהתאם לתעודת האחריות ולהוראות הדין. אנא הגישי תלונה בעניין באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 15/1/2020 11:23 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 11:23:30 |
| | רכשץי קורס אינטרנטי באנגלית ועדיין לא צפיתי בתכני הקורס ורציתי לבטל, שלחתי כמה פניות במייל וגם ניסיתי להשיג אותם טלפוני ותמיד היו אומרים לי שיחזרו אלי משירות לקוחות לביטול הקורס ולא חזרו. אחרי יותר מחצי שנה הצלחתי לדבר עם מישהי שם בשירות והיא ציינה שבגלל שסימנתי וי על מדיניות הביטול באתר שלהם אני לא יכולה לקבלאת הכסף החזרה למרות שלא צפיתי בקורס. אני רק רוצה לציין שאף פעם לא אמרו לי בעל פה את תנאי הביטול ולחצתי על וי כנראה כשהנציג בתחילת הרכישה הנחה אותי איפה ללחוץ באתר שלהם כדי שהקורס יפתח לי. האם יש צה לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 16/1/2020 11:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 11:24:51 |
| תמר שלום רב,
הדבר תולוי במדיניות הביטול המפורסמת באתר, וכן תבקינתוה בהתאם להוראות הדין.
היה ואת מעוניינת שנבחן את הנושא, יש להגיש תלונה בעניין. | |
|
|
|
| 14/1/2020 16:44 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 16:44:42 |
| | רציתי לשאול אם מותר למוביל לבקש תוספת תשלום בעד פינוי מכשיר חשמלי ישן בגלל שחסר בו חלק. בניסיון לתקן את המכונת כביסה שלנו, הוצאנו ממנו את הכרטיס האלקטרוני והמוביל של המכונה החדשה טען שהוא לא חייב לפנות את המכונה הישנה כי חסר בה חלק. | |
|
|
|
| 15/1/2020 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 15:00:03 |
| רחל שלום רב,
על פי הוראות הדין, אכן ישנה דרישה לפיה על המוצר החשמלי או האלקטרוני להיות שלם בעת פנויו, ורשאי העוסק לסרב ולפנות מוצר שחסרים בו חלקים. | |
|
|
|
| 16/1/2020 10:58 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 10:58:19 |
| מהו הסעיף בחוק שנוגע לחלקים שחסרים? זה מה שאני רואה:
30. (א) משווק המוכר ציוד חשמלי ואלקטרוני המתאים גם לשימוש ביתי, יאפשר לקונה או למי מטעמו למסור לו, במועד המכירה או במועד האספקה, פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני שמקורה בציוד חשמלי ואלקטרוני דומה, והיא בכמות או במשקל הדומים למוצר הנמכר
כמות: 1 מול 1.
משקל: טלוויזיה LCD מול LCD ולא ישנה. | |
|
|
|
| 15/1/2020 12:34 |
עליזה |
 | | מחבר: | עליזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 12:34:42 |
| שלום
לפני כשנה בוצעו שינויים ברחוב שלנו וקיצצו את מספר החניות, לכן לעיתים אנו נאלצים לחנות על המדרכה.
כאשר חברה הגיעה לביקור היא חנתה על המדרכה ולהפתעתנו קיבלה דו"ח. פנינו לעיריה והסברנו כי בכל יום חונים על המדרכה ולא קיבלו דוחות, אין תמרור המורה אחרת וגם לא חולקו לתושבים מודעות על שינוי מדיניות החניה.
העיריה דחתה את הערעור.
האם ניתן לעשות משהו? | |
|
|
|
| 16/1/2020 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 10:53:15 |
| עליזה שלום רב,
לצערי אנו לא נוכל לסייע, שכן דוחות חנייה אינן עניין צרכני, ואינן מוסדרות באמצעות חוקי הגנת הצרכן, אלא במצעות חוקי עזר עירוניים.
על כן, יש לבחון האם ישנה אפשרות לבקש להישפט במקום לשלם את הקנס ולהתייעץ עם עו"ד המבין בתחום התעבורה והפיקוח העירוני. | |
|
|
|
| 15/1/2020 12:34 |
עליזה |
 | | מחבר: | עליזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 12:34:11 |
| שלום
לפני כשנה בוצעו שינויים ברחוב שלנו וקיצצו את מספר החניות, לכן לעיתים אנו נאלצים לחנות על המדרכה.
כאשר חברה הגיעה לביקור היא חנתה על המדרכה ולהפתעתנו קיבלה דו"ח. פנינו לעיריה והסברנו כי בכל יום חונים על המדרכה ולא קיבלו דוחות, אין תמרור המורה אחרת וגם לא חולקו לתושבים מודעות על שינוי מדיניות החניה.
העיריה דחתה את הערעור.
האם ניתן לעשות משהו? | |
|
|
|
| 16/1/2020 10:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 10:52:33 |
| עליזה שלום רב,
לצערי, דו"חות חנייה אינן עניין צרכני, ואינן מוסדרות באמצעות חוקי הגנת הצרכן, אלא במצעות חוקי עזר עירוניים.
על כן, יש לבחון האם ישנה אפשרות לבקש להישפט במקום לשלם את הקנס ולהתייעץ עם עו"ד המבין בתחום התעבורה והפיקוח העירוני. | |
|
|
|
| 15/1/2020 14:18 |
מלכה |
 | | מחבר: | מלכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 14:18:01 |
| מעוניינת שלנה תחזור אלי ביקשה לדעת מה קורה עם התלונה כי לא חזרו אלי וביקשה שאעדכן אשמח אם היא תוכל ליצור איתי קשר בהקדם
תודה | |
|
|
|
| 16/1/2020 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 10:48:12 |
| מלכה שלום רב,
אעביר ללנה את ההודעה. | |
|
|
|
| 15/1/2020 12:32 |
צרכן |
 | | מחבר: | צרכן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 12:32:02 |
| | האם ביטול העיסקה מחייב אותי ב5 אחוז דמי ביטול? באתר לא צוין שהמוצר לא קיים במלאי | |
|
|
|
| 16/1/2020 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 09:49:30 |
| אדוני שלום רב,
כאשר בית העסק טוען כי המוצק שנרכש על ידך אינו במלאי, הוא מחוייב לבטל את העסקה ללא דמי ביטול, שכן מדובר בהפרת הסכם מצידו ולא בחרטה של הצרכן. | |
|
|
|
| 15/1/2020 12:20 |
דורין עסיס |
 | | מחבר: | דורין עסיס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 12:20:10 |
| שלום,
בחודש אוקטובר רכשתי מנוי ב20 כניסות לג'ימבורי באריאל לאחר שנאמר לי מפורשות שהג'ימבורי פועל כל השנה ולכן גם בחורף. שבוע שעבר הופתעתי לגלות שהג'ימבורי נסגר בכך שהלכתי עם הילדה וראיתי שהמקום סגור.חשוב לציין שהוא נסגר ללא הודעה מוקדמת ויש ברשותי כרגע מנוי של יותר מ10 כניסות שלא אוכל לממש. מה ניתן לעשות במקרה כזה? | |
|
|
|
| 16/1/2020 09:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 09:47:50 |
| דורין שלום רב,
יש לנסות ולברר האם בית העסק עדיין קיים, לדג' האם יש לו סניפים נוספים.
במקרה בו הוא עדיין קיים, יש לדרוש החזר בכתב בגין הכרטיסיה שלא מומשה, עקב הפרת הסכם.
היה והעוסק סגר את שעריו, ובית העסק נסגר סופית, יהיה קושי לתבוע או לדרוש החזר מאישיות משפטית שחדלה מלהתקיים. | |
|
|
|
| 15/1/2020 12:19 |
דורין עסיס |
 | | מחבר: | דורין עסיס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 12:19:58 |
| שלום,
בחודש אוקטובר רכשתי מנוי ב20 כניסות לג'ימבורי באריאל לאחר שנאמר לי מפורשות שהג'ימבורי פועל כל השנה ולכן גם בחורף. שבוע שעבר הופתעתי לגלות שהג'ימבורי נסגר בכך שהלכתי עם הילדה וראיתי שהמקום סגור.חשוב לציין שהוא נסגר ללא הודעה מוקדמת ויש ברשותי כרגע מנוי של יותר מ10 כניסות שלא אוכל לממש. מה ניתן לעשות במקרה כזה? | |
|
|
|
| 16/1/2020 09:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 09:47:19 |
| דורין שלום רב,
יש לנסות ולברר האם בית העסק עדיין קיים, לדג' האם יש לו סניפים נוספים.
במקרה בו הוא עדיין קיים, יש לדרוש החזר בכתב בגין הכרטיסיה שלא מומשה, עקב הפרת הסכם.
היה והעוסק סגר את שעריו, ובית העסק נסגר סופית, יהיה קושי לתבוע או לדרוש החזר מאישיות משפטית שחדלה מלהתקיים. | |
|
|
|
| 15/1/2020 11:16 |
פזית |
 | | מחבר: | פזית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 11:16:16 |
| | רכשתי שולחן סלון ושולחן פינת אוכל תואמים בחנות ריהוט "קאזה" המוביל הגיע אליי הביתה בתי הייתה שם אני לא הספקתי להגיע הוא הרכיב את שני השולחנות על הרגלים והלך,תוך חצי שעה הגעתי ראיתי והתקשרתי לשרות לקוחות ואמרתי שאני לא מרוצה לא לטעמי השולחנות נראים מאוד בהירים לא מתאימים לי לריהוט ושכנראה עשיתי טעות בבחירה , השארתי הודעה לא חזרו אליי טלפונית ואז החנות נתנו לי נייד שם התכתבתי איתם אמרו לי שיבדקו עם המנהל ואז הבוקר חזרו אלי עם תשובה סופית שלא מתכוונים להחליף שום פריט , לטענתם הריהוט הורכב ולכן הם לא חייבים. וגם חתמתי שפריטים מעץ הגוון יכול לצאת שונה מבחנות . | |
|
|
|
| 16/1/2020 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 09:45:52 |
| פזית שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, אין זכות לבטל עסקה בגין מוצרי ם שהורכבו בביתו של הצרכן.
היה ומדובר בהפרת הסכם - כלומר, הזמנת משהו אחד וקיבלת אחר, הרי שבמקרה זה, מחויב בית העסק לספק את המוצר שהוזמן, או לבלט את העסקה. | |
|
|
|
| 15/1/2020 11:09 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 11:09:23 |
| הי, אם רכשתי פרקט ואני רוצה להחזיר תוך כמה זמן אני יכולה להחזיר ?
מחשבים את הזמן מיום הרכישה או מהיום שהמוביל מטעם החנות הביא אלי את הסחורה ? | |
|
|
|
| 16/1/2020 09:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 09:29:32 |
| רחלי שלום רב,
ככל שלא מדובר בייצור מיוחד, אלא במוצר קטלוגי, ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום קבלת המחוצרים, ובתנאי שלא הורכבו.
דמי הביטול יהיו 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 15/1/2020 10:38 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 10:38:13 |
| רשמתי את ביתי לקייטנת חנוכה כחודש לפני שהתחילה דרך אתר האינטרנט של מספק השירות. יום לפני תחילת הקייטנה הילדה חלתה עם שפעת קשה ו-40 מעלות חום, מה שכמובן מנע מאיתנו לקחת אותה לקייטנה. בנוסף היינו עם הילדה בבית חולים פעמיים במהלך השבוע הזה. מפעיל הקייטנה לא מוכן לזכות אותנו למרות שהצגנו את כל האישורים. ואפילו שלא ביקשנו החזר כספי אלה העברת השירות למועד אחר (קייטנת פסח/קיץ) לא היו מוכנים להתחשב.
האם זה תקין שעקב מחלה של הילד מותר להם לגבות את כל הסכום?
תודה,
ליאור | |
|
|
|
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 11:09:14 |
| בנוסף, בסיום הרישום לא נשלח אליי העתק של התקנון והחוזה עליו חתמתי כדי שאוכל לראות את תנאי הביטול המפורטים על התקנון אם קיימים.
התקנון נשלח אליי רק אחרי שראיתי כי הילדה לא תוכל להגיע לקייטנה. | |
|
|
|
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 11:09:30 |
| בנוסף, בסיום הרישום לא נשלח אליי העתק של התקנון והחוזה עליו חתמתי כדי שאוכל לראות את תנאי הביטול המפורטים על התקנון אם קיימים.
התקנון נשלח אליי רק אחרי שראיתי כי הילדה לא תוכל להגיע לקייטנה. | |
|
|
|
| 16/1/2020 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2020 | | שעה: | 09:22:58 |
| ליאור שלום רב,
הוראות הדין אינן דנות באפשרות של קביעת מועדים חלופיים, אלא דנות אך ורק בזכותו של הצרכן לקבל החזר כספי.
במקרה הנדון, אין זכות להחזר כספי, שכן על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, ניתן לבטל עסקה לרכישת שירות, בכפוף לביטול העסקה בתוך 14 ימים מיום שבוצעה ובתנאי שנותרו יומיים ,שאינם ימי מנוחה לפני מתן השירות, ובמקרה שמדובר בשירות של נופש או בילוי, יש צורך בביטול שיעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה, לפני מועד מתן השירות.
העובדה כי נסיבות הביטול נובעות מבעיה רפואית בלתי צפויה, אינן מחייבות את העוסק לבצע ביטול או השבה.
על פי הוראות הדין, מחויב העוסק להעביר לצרכן טופס גילוי נאות עם כלל פרטי העסקה, בעת ביצועה או בסמוך למתן השירות.
ככל שזה לא התבצע, יש כן משום הפרה, אך הדבר לאו דווקא מאפשר קבלת החזר בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 14/1/2020 12:50 |
נירית |
 | | מחבר: | נירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 12:50:04 |
| עשיתי עסקה ב17.12.19 אצל רונית רפאל ע"ס 49000 ש"ח ונתתי 36 ציקים דחויים
לא קיבלתי במעמד הקניה חוזה
היום 14.01.20 ביקשתי לבטל את העסקה עקב שיקולים כספיים
נאמר לי שלא יכולה לבטל מאחר ועברו 14 יום (חשוב לציין לא התחלתי עדיין שום טיפול)
ובגלל שזה סוף שנה הם יזדכו על המעמ של העסקה ובביטול העסקה הנ"ל אני אצטרך לשלם קנס על ביטול העסקה
עדיין לא יודעת מה הסכום כי העבירה הודעה להנחש ולא יודעת מתי יחזרו אליי
היא גם טוענת שיש חוזה בכתב שחתמתי עליו
אבל לא קיבלתי שום מסמך ביד
השאלה האם באמת יכולים לחייב אותי בקנס בגלל שזה עסקה של סוף שנה ?
האם ניתן לבטל אחרי 14 יום מאחר וגם לא קיבלתי חוזה ביד
| |
|
|
|
| 15/1/2020 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 13:19:44 |
| שלום רב נירית,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, כדלקמן:
בעסקה מתמשכת- הביטול ייעשה בין אם השירות הוחל בנתינתו ובין אם לאו, ועל הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
בעסקה פרונטלית- תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בשירותי קוסמטיקה ואסתטיקה לרבות הסרת שיער, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת ההסכם, המאוחר מבניהם, בין אם הוחל בשירות ובין אם לאו, בניכוי 5% או 100 ש"ח ובמידה שהביטול נעשה לאחר שהשירות הוחל בנתינתו, על הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
על כן, היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק, ובהנחה שלא נמסר לך טופס גילוי נאות, כמתחייב בדין, הרי שיש לפנות אל בית העסק ולציין כי מניין הימים לביטול העסקה טרם הוחל להימנות וכן לפרט את הוראות הדין בעניין עסקת מכר מרחוק, כפי שצוין לעיל.
| |
|
|
| 15/1/2020 21:42 |
נירית |
 | | מחבר: | נירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 21:42:07 |
| העסקה בוצעה פרונטלית מול אשת מכירות
נתתי לה 36 ציקים במעמד הרכישה ולא קיבלתי שום חוזה ביד
רשמתי להם לגבי הנושא של ה14 יום ומאחר ולא קיבלתי חוזה לא יכולים לספור לי 14 יום ולאחר משא ומתן ארוך מאחר ודרשו קנס בגלל עסקה של סוף שנה
הסכימו לבצע ביטול של 100 ש"ח
בתוספת של 20 ש"ח לכל ציק שמושכים מהבנק שזה 36 שח סה"כ 720 ש"ח בנוסף האם זה בסדר לפי החוק ??? | |
|
|
|
| 13/1/2020 17:17 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 17:17:42 |
| שלום!
קנינו גוף תאורה עם שלט ומספר מצבים. לאחר התקנה על ידי חשמלאי (כפי שנדרש לפי מדיניות המוכר) גילינו שחלק מהמצבים לא עובדים, והבעיה בגוף תאורה ולא בדרך ההתקנה.
בשיחה עם החנות התבקשנו להביא את גוף התאורה לחנות לצורך בדיקה במעבדה. היענות לדרישה זו פירושה הזמנת החשמלאי להורדת המוצר ולהתקנתו שוב לאחר התיקון. מה החוק קובע בנושא זה, האם מימוש האחריות הוא רק בחנות או שאני יכול לדרוש שחשמלאי מטעם החנות יגיע אלי? | |
|
|
|
| 14/1/2020 16:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 16:59:27 |
| שלום רב יאיר,
מה עלות המוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח ניתנת שנת אחריות אחת, בחינם, על ידי היבואן/יצרן, שמקרה בו נמצא פגם במוצר על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון, ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
במידה שהמוצר לא עומד בתנאים הקבועים בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה,יש לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר, לפיכך, יהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 14/1/2020 22:10 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 22:10:01 |
| תודה על התגובה, אך נשארתי עדיין עם שאלה.
המוצר עלה 374ש"ח ומגיע עם אחריות לשנתיים. הבעיה היא שכל פירוק והרכבה של המוצר מחייבת הזמנת חשמלאי. השאלה היא על פי החוק מי צריך לשלם את עלות החשמלאי?
אני מדגיש שהמוצר לא התקלקל אלא הגיע תקול, וברגע שהמוצר הורכב על ידי החשמלאי ראינו את התקלה. כמו כן יש להדגיש שהתקלה נובעת ממוצר פגום ולא מכשל בהרכבה.
תודה מראש יאיר | |
|
|
|
| 15/1/2020 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 15:24:46 |
| שלום רב יאיר,
האם פנית אל נותן השירות( כמפורט בתעודת האחריות)?
בשנת האחריות השירות צריך שיהיה בחינם, סעיף 7(ב) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי במקרה בו המוצר מחובר דרך קבע אזי' היצרן יתקן בבית הצרכן, כדלקמן:
"...יובאו לתחנות השירות, לשם תיקונם; לא ניתן להוביל באופן סביר את הטובין לתחנות השירות, מפאת גודלם, משקלם או נפחם או מחמת היותם מחוברים דרך קבע, יתקנם היצרן במענו של הצרכן ואם נדרשה מעבדה לשם ביצוע התיקון, יעביר היצרן את הטובין למעבדה ויחזירם למענו של הצרכן, בלא תמורה." | |
|
|
|
| 15/1/2020 17:02 |
יאיר |
 | |
|
| 14/1/2020 10:32 |
שרון לוי |
 | | מחבר: | שרון לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 10:32:18 |
| ביטחתי את הרכב שלי,ביטוח צעירים - 500 ק"מ ב500 שח,בחברת פניקס.להפעלת והשמשת הביטוח יש לחכות לצ'יפ ,שיותקן ברכב.הביטוח יקנה ב1/1/20.זהו ביטוח אישי לכל צעיר - שני צעירים /חיילים זה אומר 1000 ש"ח. הצ'יפ הגיע כשבוע לאחר מכן.פניתי לחברת הביטוח בבקשה לשנות/ להחליף /לבטל את הביטוח הנ"ל- כי זה לא מתאים לצרכנו.חשוב לציין כי עד היום לא השמשנו את הרכיב/צ'יפ והצעירים עדיין לא נוהגים/נהגו ברכב-כלומר לא השתמשנו בפועל בביטוח (זה אמור לעבוד דרך אפליקציה).
בחברת הביטוח טוענים שאי אפשר לבטל את הביטוח -כמובן שאפשר רק אם אשלם את כל המחיר.
האם זה חוקי?האם זה לא כמו עיסקת קנייה שיש אפשרות להיתחרט עד מס' ימים מיום הקנייה (גם אם לא נעשה שימוש?)או אולי לשלם את סך הימים,בהם לכאורה היה הביטוח, שעברו מיום העיסקה באופן יחסי? | |
|
|
|
| 15/1/2020 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 11:27:07 |
| שלום רב שרון,
בעניין זה, עליך לפנות אל המפקח על הביטוח רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 15/1/2020 11:47 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 11:47:36 |
| | עד לטיפול משרד האוצר, כל ביטוח ניתן לבטל, עדיף בכתב. כנסי לאתר החברה, קראי שם את תנאי הביטול. שימי לב שהם שונים בין ביטוח חובה למקיף. | |
|
|
|
| 15/1/2020 15:56 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 15:56:24 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. חברות הביטוח לא כפופות לחוק הגנת הצרכן, ולכן הכללים הרגילים לביטול עיסקה לא חלים במקרה של פוליסת ביטוח. יש כללים מיוחדים בנוגע להחזר יחסי במקרה של ביטול ביטוח רכב, אבל הם רלוונטיים רק לפוליסה שנתית. כדאי לך לבדוק בפוליסה או במסמכים אחרים שקיבלת מ"הפניקס", אולי כתוב שם משהו. | |
|
|
|
| 15/1/2020 09:00 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 09:00:22 |
| האם החוק מחייב את כלל החניונים, פרטיים וציבוריים להציג תעריף שעתי בנוסף לתעריף יומי?
האם הימצאות עובד של החניון בבוטקה של המחסומים אשר גובה כסף, שולל את החובה לגבייה לפי תעריף שעתי?
האם מותר לגבות רק לפי יום ולא שעתי או שחייבים להציג את שני השיטות במקביל וזה נותר לבחירת הלקוח?
האם הימצאות של עובד חניון בבוטקה בכניסה לחניון פוטר את חובת התעריף השעתי?
במילים פשוטות, ככל שיש חניונים פרטיים, לרבות באזור בתי חולים והם לא גובים לפי תעריף שעתי, אלא רק לפי תעריף יומי בלבד, האם זה תקין וחוקי?
| |
|
|
|
| 15/1/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 15:29:47 |
| אסף שלום רב,
כלל החניונים בארץ, פרטיים או ציבוריים (למעט חניונים ספציפיים המשויכים לבתי חולים ממשלתיים) מחויבים להציג תעריך שעתי, ולאחר השעה הראשונה, עליהם לחייב על פי מקטעים של רבע שעה.
הצגת מחיר יומי אינה תואמת את הוראות הדין.
לגבי חניונים המשויכים לבתי חולים ממשלתיים, ישנן הנחיות פרטניות, אך הן חלות רק על חניונים ספציפים ולא על כלל החניונים בסביבת בית החולים. | |
|
|
|
| 7/1/2020 19:07 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2020 | | שעה: | 19:07:38 |
| שלום,
ביצעתי הזמנה של פריט (כסאות).
בטופס ההזמנה התחייבו ל-30 ימי עסקים.
מועד האספקה חלף ורק לאחר פניה שלי נאמר לי שבפועל הסחורה תסופק לאחר 70-80 ימי עסקים.
ללא הודעה מוקדמת או הסכמתי.
האם אני זכאי לפיצוי כלשהו?
תודה | |
|
|
|
| 8/1/2020 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2020 | | שעה: | 13:20:35 |
| שלום רב דניאל,
עקרונית, הסעד בגין הטעיה במחיר הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
היה ואינך מעוניין לבטל את העסקה- עליך לבדוק מה הנזק שנגרם לך בעקבות איחור באספקת המוצר, ולאחריו לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 14/1/2020 21:25 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 21:25:48 |
| שלום,
לא היית ההטעיה במחיר אלא במועד האספקה.
החברה התחייבה על 30 ימים בעוד שבפועל המוצר יגיע בערך לאחר 100 (!!) ימים.
איני מעוניין לבטל את המוצר. האם קיים פיצוי מוגדר לאיחור במועד האספקה?
דניאל | |
|
|
|
| 15/1/2020 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 15:11:51 |
| שלום רב דניאל,
הסעד על פי החוק על הטעיה במועד אספקת המוצר, הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לכן, עליך לבדוק בהסכם ההתקשרות בניכם אולי ישנו סעיף הדן בפיצויים מוסכמים במקרה שאחד הצדדים מפר את ההסכם.
ובמידה שנגרם לך נזק באפשרותך לשקול תביעה בגין הנזק מכח פקודת הנזיקין.
| |
|
|
|
| 13/1/2020 15:20 |
עמידר |
 | | מחבר: | עמידר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2020 | | שעה: | 15:20:50 |
| שלום
רציתי להירשם לתוכנית מחיר למשתכן דרך אתר של חברת עמידר, הכנסתי את כל הפרטים הרלוונטים עליי ועל בעלי, הגעתי למסך של תשלום האגרה, כ187 שח. רק לאחר התשלום וקבלת האישור, נרשם כי ישנה בעיה ועליי להגיע לסניף להמשיך את הרישום.
במהלך כל הרישום לא הובהר כי איני יכולה להשלים את הפעולה (לאחר מכן בדקתי באתרים אחרים אשר גם דרכם אפשר להירשם לתוכנית ואצלם לא יכולתי להמשיך להירשם כי ברשותי דירה קיימת).
בחברת עמידר, כלל לא הייתה את האופציה הזו או התראה כלשהי, אלא רק לאחר התשלום.
ברצוני לבטל את הרישום, חברת עמידר מסרבים להחזיר את הכסף אלא אם אגש אליהם פיזית למרות שאת התשלום ביצעתי באינטרנט.
כמו כן הם לא עונים לטלפון ולא חוזרים אליי, למרות שהבטיחו כי מנהל יחזור תוך 3 שעות.
מה אוכל לעשות על מנת לקבל את הכסף? | |
|
|
|
| 14/1/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 15:40:39 |
| שלום רב גברת,
באפשרותך לפנות אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
לעניין המילים שציינת כי:
"...ברצוני לבטל את הרישום, חברת עמידר מסרבים להחזיר את הכסף אלא אם אגש אליהם פיזית למרות שאת התשלום ביצעתי באינטרנט...."- מדוע לא לפנות אליהם פיזית, האם המקום מרוחק? | |
|
|
|
| 14/1/2020 19:23 |
עמעדר |
 | | מחבר: | עמעדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2020 | | שעה: | 19:23:21 |
| איני יכולה להפסיד יום עבודה, מה גם שביצעתי את התשלום באינטרנט.
פניתי אליהם בפניות הציבור והם לא חוזרים אליי | |
|
|
|
| 15/1/2020 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2020 | | שעה: | 15:07:34 |
| שלום רב גברת,
אם כך, פני אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך, היה ותתקלי בבעיה, תנסי לברר מול נציב פניות הציבור במשרד מבקר המדינה בקישור שלהלן:
https://www.mevaker.gov.il/he/Ombudsman/Pages/default.aspx | |
|
|
|
|